کتاب آخرین نماز در حلب، نوشته پدر شهید عباس دانشگر.
بخش اول کتاب با تمرکز بر حساسیت آن شهید عزیز بر «نماز اول وقت» تنظیم شده است. گفت و گوهای پدرِ شهید با فرزند گرامیشان که در این کتاب آمده؛ شامل نکاتی ارزشمند و کاربردی برای پدرانی است که دغدغه تربیت دینی فرزندشان را دارند.
در بخش دوم هم کرامات متعددی از شهید نقل شده است که تقابلی عملی (و شاید ناخواسته) با پروژه سطحی و عرفی جلوه دادن مقوله «شهید» و «شهادت» است.
منطق و تعریف پدر شهید از «دوستی با شهید» که محور تنظیم بخش دوم است حکایت از عمق نگاه ایشان به فرهنگ شهادت دارد. نگاهی که قطعا روشنگر ذهن و روح «عباسِ شهید» در این نشئه دنیا بوده است.
خداوند نگاه لطف آن شهید را شامل حالِ دلمان کناد و ما را قدردانِ واقعیِ خانوادههای عزیز شهدا قرار دهاد!
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱برخلاف تصور رایج، رژیم پهلوی علاوه بر ژستهای تجددمآبانه تلاش میکرد ریاکارانه خود را متدین و معتقد جلوه دهد. بهعبارت دیگر محمدرضا پهلوی علاوه بر استبداد سیاسی، با کمک آخوندهای درباری و چهرههای پرتزویری چون «شریعتمداری» علاقه داشت که از ظرفیت «استبداد دینی» هم بهره بگیرد که روشنگریهای امام و خون پاک شهدای روحانیت و مردم نقاب نفاق را از چهره پلید پهلوی برداشت و ماهیت دینستیز آن را افشا کرد.
استبداد دینی از شاخصههای رژیم پهلوی بود اما امروز جریان ارتجاع و امثال محمد سروش محلاتی ناجوانمردانه تلاش میکنند این برچسب را به جمهوری اسلامی بچسبانند.
📷عکس از جزوهای است که آستان حضرت معصومه در سال ۴٨ منتشر کرده است.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
از شهدا زیاد خواندیم، از خانوادههای شهدا هم خواندهایم، شاید از سختیهایی که اسرای هشت سال دفاع مقدس کشیده باشند هم چیزکی خوانده باشیم، اما... زجری که «خانوادهیِ اسرا» کشیدهاند شاید حتی گوشهیِ طاقچهیِ خاکخوردهیِ ذهنمان هم جایی نداشته باشد.
کتاب «روزهای بیآینه»؛ خاطرات همسر سیدالاسرای ایران شهید حسین لشکری آن طاقچه را گردگیری میکند و برای بخشی از تاریخ فراموششدهیِ جنگمان جا باز میکند. این کتاب خاطراتِ بانویی فداکار است که ١٨ سال اسارت شوهر قهرمانش را تحمل نکرد بلکه خود ١٨ سال زیر شلاقهای یک زندگی سخت و پرچالش اسارت کشید و چند کلمه از آن را جلویِ آینهیِ «روزهای بیآینه» گذاشت.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴تذکر جدی مرحوم آیتالله ناصری در مورد جدا نشدن از رهبری در حوادث واقعه
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
شیخ جابر حسینپور قبل از شهادتش چند باری شهید شد. آنجا که زندگیِ راحت در شیخنشینِ کویت را رها کرد و شد شیخِ سادهی قمنشین. آنجا که کنار دغدغهمندهای خوزستانی عَلَم جهاد تبیین علیه وهابیها را سر دست گرفت، آنجا که بهشت را زیر پای مادرش دید و تا توانست محبت کرد و احترام گذاشت و سر خم کرد و پا بوسید. سرِ آخر هم یک کوهْ خاطره خوب برای همه گذاشت و رفت.
زندگی شهدا حتما بالا و پایین داشته اما، زندگیِ شهدایی رؤیایی است. رؤیایی که از زندگیِ واقعیِ خاکستریِ ما واقعیتر و «زندگیتر» است.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱اوضاع این روزهای عراق را ببینید و به روحِ الهیِ روحالله درود بفرستید. آیتالله العظمی حائری با فداکاری تاریخی، مقتدی صدر را از صلاحیت و مشروعیت سیاسی خلع کردند. کاری که سال ۶٨؛ امام خمینی قدس سره الشریف در ابعادی پیچیدهتر و وسیعتر با حسینعلی منتظری کردند. باند سیدمهدی هاشمی معدوم و گروه وابسته به حسینعلی منتظری چیزی بودند شبیه همین آشوبگرهای مقتدی صدری که البته پشتشان گرم بود به نفر دوم کشور با آن همه امکانات و پول و اعتبار سیاسی و اجتماعی و مقابلشان امام خمینی که ماجرا را رهبری کردند و زالوی سیریناپذیرِ بیت و باند منتظری را یکتنه حذف کرد.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
«بیتو پریشانم» را شب شهادت حضرت رقیه بخوانید. شهید حجتالاسلام والمسلمین پورهنگ فرشتههایِ دو قلویِ کوچکش را سپرد به حضرت زینب سلام الله علیها و رفت. یقینا بیبی زینب خرابه شام را پیشچشم دارد و بههمین خاطر فرزندان شهید را جور دیگر پاسداری میکند.
«بیتو پریشانم» زندگی شهید پورهنگ است بهروایتِ همسر فداکارش که پا به پایِ شهید سفر عشق را به دمشق آغاز کرد و با پیکرِ نیمهجان همسرش بهوطن بازگشت. شهید پورهنگ را باید بشناسیم، رشادتش در فتنه ٨٨ را ببینیم و لطافتش در سوریه، که یادِ چمرانِ لبنان را زنده کرد، بخوانیم.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱محمود سریعالقلم، تئوریسین سازش در خردهجریان اعتدال، اخیرا یادداشتی در کانال تلگرامیاش منتشر کرده است. خلاصه مطلبش خُرد کردن توانمندیهای داخلی و زمینهچینی برای برجام منطقهای بود.
کمترین خسارتِ حفظِ برجامِ١، زندهنگهداشتن زمینه برای انعقاد برجامِ٢ و ٣ و حفظ مقدمات برای هضم کامل نظام در هاضمه استکبار جهانی است.
نکته: هیچکس در کشور با مذاکره بما هی مذاکره مخالفت ندارد اما مذاکره با شیطان بزرگ، بهویژه بعد از خروج قلدرمآبانه آمریکا از برجام، نه با حکمت سازگار است نه عزت نه مصلحت. در تاریخ و تجربه صدساله هم حتی یک مورد پیدا نمیشود که بدهبستان با آمریکا نفعی برای کشور داشته باشد.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱 «هماكنون ارتباط آشكار يا با سفارت آمريكا و يا با حكومت آمريكا در نظر عدهای از ايرانيان شبيه به بيماری مزمن جذام است.»(اسناد لانه جاسوسی، ج١٠، ص١٨٩) این جملهی عضو سفارت آمریکاست که مدتی پیش از تسخیر سفارت به مقام مافوق گزارش شده است و در ضمن اسناد لانه جاسوسی آمده است.
امروز رابطه آشکار با آمریکا چه وضعیتی دارد؟
آیا برای ما، ارتباط با آمریکا مثل جذام است؟
آیا آن موقع آمریکا جذام نداشت و ما توهم داشتیم؟
آیا آن موقع آمریکا جذام داشت اما امروز شفا گرفته؟
آیا امروز هم جذام دارد ولی رابطه با جذامیها برایمان عادیسازی شده؟
آیا این عادیسازی و استمرار رابطه فی حد نفسه برای سلامت سیاسی جامعه خطرناک نیست؟
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱نهرو: بعد از سال ١٨۵٧ انگلستان، مسلمانان را بیشتر از هندوان تحت فشار قرارداد زیرا انگلیسیها مسلمانان را از هندوان مبارزتر و جسورتر میدانستند و تصور میکردند که هنوز خاطرات دوران تسلط ایشان بر هند، تازه است و بهاین جهت خطرناکتر میباشند.»(مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان، ص٢۶، نوشته عبدالمنعم النمر، ترجمه آیتالله العظمی خامنهای، چاپ ١٣۴٧)
برخی خبرها منتشر شده که عدهای، بهظاهر ایرانی، میخواهند دم درب سفارت انگلیس دخیل ببندند و برای بهدرک رفتن ملکه شمع روشن کنند. بعید است این عده اهل مطالعه باشند ولی از باب وظیفه باید بههرکدام سیر مطالعاتی با محوریت جنایات انگلیس داده شود بلکه شمع عقلشان روشن شود.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱تقریظ شهید آیتالله مطهری بر کتاب مسلمانان در نهضت آزادی هندوستان، ترجمه و تحشیه آیتالله العظمی خامنهای
در روزهای ۴۸/۵/۲۷ الی ۴۸/۶/۱، این کتاب که از سوی مؤلف و مترجم اهدا شده است، در مشهد مطالعه شد. بسیار کتاب مفید و لازمی است و در موضوعاتی مانند این موضوع زیاد باید نوشته و به همین خوبی باید تجزیه و تحلیل بشود جزاه الله عن الاسلام و المسلمین خیر الجزاء. مرتضی مطهری۴۸/۶/۱.
مطالعه مبارزات ملت هند با استعمار انگلیس برای شناخت جنایات این کشور و صیانت از حافظه تاریخیمان بسیار مهم و ضروری است. مورخان مزدوری که دیروز از انوشیروانِ ستمگر، انوشیروان عادل میساختند و امروز از رضاخانِ قلدر؛ رضاخانِ مصلح میتراشند در صددند که از انگلیسِ جنایتکار و سران و سلاطینش چهرهای مهربان و دلسوز! بسازند.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱 «در نظام زندگی اشرافی و اعیانی انگلیس «باتلر» جای خاصی دارد... از میان همه خدمتکاران تنها اوست که با شخص ارباب و مهمانان او در تماس مستقیم قرار میگیرد... با این همه باتلر در مجلس یا در خانه بهطور کلی وجود زائدی است، بهاین معنی که آنچه از او میخواهند خدمات اوست، نه خود او، و کمال مطلوب این است که باتلر شخصا وجود نداشته باشد، بلکه بتواند خدماتش را بدون وجود خودش انجام دهد.»(مقدمه نجف دریابندری بر کتاب بازمانده روز، نوشته کازوئو ایشیگورو، ص١٧)
انگلیس و آمریکا؛ غربزدهها و تقیزادههای زمان را چیزی بیش از یک «باتلر» حساب نمیکنند و غربزدههای وطنی نیز پیشخدمتی ارباب انگلیسی را به عزت و شرفِ وطنداری ترجیح میدهند.
عجيب موجوداتی هستند این غربزدههای وطنی.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱نیمنگاهی به رمان «بازمانده روز» اثر کازوئو ایشیگورو/١
«بازمانده روز» نوشته کازوئو ایشیگورو؛ ترجمه نجف دریابندری تلفیقی از تاریخ و فلسفه سیاسی است. ایشیگورو که هویت انگلیسی؛ ژاپنی بودنش را هضم کرده در این رمان تاریخِ افول ابرقدرتی انگلیس و انتقال قدرت به آمریکا را در رمانی استعاری به قلم آورده است.
«لرد دارلینگتون» نماد امپراتوری بریتانیاست که بهحاشیه رانده شده و «فارادی»؛ اربابِ آمریکایی(نماد سلطهگری آمریکا) مِلک و مِکنت او را گرفته است.
نقش اصلی داستان «استیونز» نام دارد که یک پیشخدمت است و تمام هویت خود را در نوکری میبیند. او در نظام استعاری ایشیگورو نماد یک شخصیت سیاسی وابسته است که زمانی انگلوفیل بوده و با تغییر ابرقدرت جهان به یک امریکوفیلِ تمامعیار بدل شده است؛ چیزی شبیهِ غربزدههای خودمان که در عصر قاجار پیشخدمت انگلیس بودند و در عهد پهلوی پیشخدمت آمریکا شدند.
ایشیگورو در این کتاب استبدادِ اشرافیت سیاسی و اقتصادی را، آنگونه که مطلوب نظام سلطنتی و اعیانی انگلیس است، ترویج میکند و در نگاهی کلانتر برای نظام ارباب-رعیتی در ساحت بینالملل فلسفه سیاسی تهیه میکند. (بهعنوان نمونه رجوع شود به فصل «روز سِیّم-شب» و گفت و گوی استیونز با هری اسمیت یا تحقیر استیونز توسط مهمانان لرد دارلینگتون)
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
نیمنگاهی به رمان «بازمانده روز» اثر کازوئو ایشیگورو/٢
«بازمانده روز» بهروشنی «نوکرمآبی» و «ناآگاهی سیاسی» را بهعنوان هویت مطلوب القاء میکند و استقلال رأی و مشارکت سیاسی مردم را در قالب استعارهی «مردم روستای موسکومب» تخطئه میکند.
نخبهسالاری، بهمعنای حکومت احزاب و اشراف، الگوی مطلوب حکمرانی از نگاه شخصیتهایی همچون محمود سریعالقلم و گروههایی همچون خردهجریان اعتدال و احزابی همچون کارگزاران سازندگی است بنابراین مطالعه این کتاب ما را به عمق نگاه شخصیتهای حقیقی و حقوقی ذکر شده میرساند و ماهیت استبدادی ایشان، و البته مافوقِ غربیشان را عیان میکند.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
📱بهزاد نبودی : جریانات فکری-سیاسی که مسلمان نبوده یا معتقد به ولایتفقیه نباشند نمیتوانند در مواضع کلیدی جمهوری اسلامی قرار بگیرند. (روزنامه کیهان٢٢شهریور۶١)
بهزاد نبوی چند دهه بعد بهعنوان پدرخوانده جریانی مطرح شد که مهمترین معارضه با اصل ولایتفقیه را رقم زد.
نداشتن پایههای محکم فکری و معنوی از مهمترین عوامل ریزشهای انقلاب اسلامی بوده است و تنها راه علاج هم مطالعه، پژوهش، تعمیق در مبانی و البته تهذیب نفس است.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
شهادت، زبان بینالمللی شیعیان است و این قاعده اعجازگونه را میتوانی در اربعین بهراحتی مشاهده کنی. عکسهای بیپایان حاج قاسم بهکنار، عکسهای شهید ذوالفقاری بالای عمودهای مشایه هم بهکنار، در اربعین حسین عکس حججی را هم میتوانی در مغازهای از مغازههای کربلا، کنار پرچم عراق مشاهده کنی.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
سیدمرتضی آوینی:
در طول این هفتاد و چند سال حکومت بلشویکها، مردم تاجیکستان با تمسک به عروة الوثقای شعر فارسی خود را حفظ کردهاند... و اکنون که فرصت اظهار خویش را یافتهاند، در میدان اصلی شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، که اکنون از بند لنین آزاد شده و نام آزادی گرفته است، جایگزین مجسمه لنین، تندیسی از فردوسی است. (رستاخیز جان، ص۴٧)
ادبیات فارسی همواره بخشی از هویت ما، بلکه حافظ هویت ما بوده است. جریان شبهروشنفکر آنگاه که در عصر پهلوی در رأس قدرت بود، و حالا که در رأس قدرت نیست، تمام تلاشش را برای نابودی این زبان کرد که هرچه کرد به درِ بسته خورد.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️
چهار نکته در ماجرای مهسا امینی
١. از مهمترین اهداف حوزویان سکولار زیر سؤال بردن مشروعیت نظام جمهوری اسلامی است و برای این منظور گاهی به پروژه کشتهسازی رو میآورند، همچون ماجرای ندا آقا سلطان، و گاهی به پروژه مُردهدزدی همچون ماجرای مرحومه مهسا امینی.
٢. در میان جنجالطلبان، مصطفی محقق داماد را میبینیم که بهبرکت آقازادگی و برخی مناصب حکومتی وجهه یافته است. جالب آنکه وی در گذشته حائز برخی مناصب قضایی بوده و امروز هم مدعی اعتدال است اما پیش از انتشار اطلاعات محکمهپسند، حکم اعدام گشت ارشاد را صادر کرد. شاید اگر شیخ ابراهیم زنجانی، مفتی اعدام شیخ فضلالله نوری، امروز زنده بود با تأمل بیشتری حکم صادر میکرد.
٣. مدت کوتاهی پیش از این، جامعه متدین شهید دیگری را در راه امر به معروف تقدیم اسلام کرد اما از این جماعت صدایی برنخاست. مدتی پیشتر همسر و دختر شهید را مورد ضرب و شتم قرار دادند و امثال محقق داماد سکوتِ مرگ گرفتند و... این برخوردِ دوگانه نامش هرچه باشد دفاع از مظلوم نیست.
۴. در میان سوء استفادهکنندگان چهرههایی همچون حمید علیمی را میبینیم. مداحی که چند وقتی است در رادارِ جذبِ مداحان انقلابی قرار گرفته اما ظاهرا در حد عکس گرفتن با همان مداحان جذب شده است و همواره در مقاطع حساس، لگدِ ویژهای به جبهه انقلاب اسلامی میزند.
جذب حداکثری اصلی تخلفناپذیر است، بهشرطی که فرد واقعا جذب شود و از اعتبارِ نشست و برخاست با چهرههای شاخص انقلابی برای خودش اعتبار و مصونیت ایجاد نکند.
📨وضعیت انقلابی از ما انتشار انقلابی با شما✌️