🔻خرمشهر اینجاست! جهانآرا کجاست؟
🖊 مهدی جمشیدی
۱. یک هفتۀ اول پس از بیستوششم فروردین، شاید کشف حجاب بیش از پنج درصد کاهش پیدا کرد. شال هم نه بهعنوان حجاب، بلکه برای احتیاط به دور گردن اضافه شد. اما بعد از این یک هفته، و احساس شعاری و تبلیغی بودن هشدار سردار رادان، وضع به گذشته بازگشت؛ بلکه جسارت و بیحیایی، فزونی بیشتری گرفت. اکنون تا حد زیادی، وضع کشف حجاب، عادی و بهنجار شده است. مشاهدۀ روزانۀ حدود ده درصد کشف حجاب و حتی کشف بدن، در حال تثبیتشدن از نظر روانی و فکری است. کشف حجاب، آشکار و آسوده و در همهجا است. البته بعضی از اینان در درونشان، حس نگرانی به وجود آمده که نظام قصد برخورد دارد و در کمین ما نشسته است و چهبسا از راه برسد. با این حال، وضع همچنان مانند گذشته است؛ به این معنی که روند، دوباره صعودی شده است اما با شیب کم.
۲. در حال حرکت به سمت طبیعیشدگی و هنجارشدگی هستیم. آنقدر تعلل کردند که تا حدی وضع، به نفع آنها تثبیت شده است. غیرتها و حساسیتها، ساییده شدهاند و این گروهکهای فرهنگی، بخشی از جامعه شدهاند. در واقع، خودشان را در جامعه جا کردهاند و در پی جایابی ساختاری نیز هستند. اینان جامعه را از آنِ خود کردهاند و بخش متدین نیز بیش از گذشته، ناچار است در فضاهای گلخانهای بخزد و از واقعیتهای فرهنگیِ بیرونی بگریزد، مبادا که دامنش به معاصی اینان، آلوده شود. این همان کاری است که دربارۀ «مدارس» انجام شد و در اثر آن، مدارسِ خاصِ حزباللهیها و مؤمنان ایجاد گردید. مدارس اینان از مدارس دیگران جدا شد و اینک کار جدایی، به «جامعه» هم کشیده شده است. انقلابیها، هرچه بیشتر در حال منزویشدن هستند و خود را پنهان میکنند. مدسه و جامعه را نمیپسندند اما به جای «مواجهه» و «اصلاح»، میگریزند و برای خود، «باغچههای فرهنگی» ایجاد میکنند؛ ناکام در جامعهپردازی توحیدی و راضی به باغچهپردازی مصنوعی. از خودسازی به جامعهپردازی عبور نکردهاند، چه رسد به اینکه بخواهند تمدّنسازی کنند. منطق تقیّه و گریختن و پنهانشدن و بیرونکشیدن گلیم خویش را از آب آموختهاند و بس.
۳. نیاز نیست که قانون حجاب در مورد همه «اجرا» شود تا سخن از «امکان» و «قابلیت»، معنا داشته باشد. شاید دربارۀ حدود بیست درصد، اعمال «قدرت» (اجرای قانون) موضوعیت داشته باشد. بقیۀ افراد با مشاهدۀ اِعمال قدرت، تمکین و همراهی خواهند کرد. برای اینان، «اقتدار» کافیست و حاجت به قدرت نیست. ازاینرو، بیست درصد اِعمال «قدرت» و هشتاد درصد تجلی «اقتدار»، ما را از گردنه عبور خواهد داد. کار دولت، بسته به اقتدار است؛ اقتدار که فرویخت، همهچیز مباح میشود. واقعیت اجتماعی، صفر و صدی نیست، بلکه با مواجهههای پیوستاری و متنوّع، گرههایی که به ظاهر کور هستند، گشوده میشوند. در جنگ ترکیبی، باید چندلایه و چندسویه عمل کند و اهرمهای مختلف را به کار گرفت.
۴. بسیاری از ساختارها، چندان در خدمت غایات دینی نیستند. تسهیلگر نیستند، بلکه گاه مانع هستند؛ هرچه که بتوانند بازدارندگی ایجاد میکنند. سبک زندگیِ ما نیز در بخش مهمی، زیر نفوذ «ساختارهای تجدّدی» هست؛ حتی در لایۀ خُرد. فقط تحلیل ارزشهای معطوف به ازدواج و انتخاب همسر، کافی است که تغییر ساختارهای ذهنی را نشان بدهد. از ازدواج تا اشرافیت در زندگی تا فرزندآوری تا پوشش تا مصرف و خرید و پاساژ و سلبریتی و فضای مجازی و لذت و بدن و بینی و گونه و ... در هم تنیده شدهاند و تجدّد را میزایند؛ آن هم در ابعاد ساختاری. در بند هفتمِ بیانیۀ گام دوم، تعبیر «نفوذ سبک زندگی غربی» به کار برده شده است. اولاً نفوذ و ثانیاً نفوذ ساختاری. تجدّد، ما را محاصره کرده است و میخواهد بیش از گذشته، سرزمینهای فرهنگی ما را اشغال کند. خرمشهر اینجاست. جهانآرا کجاست؟!
۵. ما دچار فقر «فهم عالمانه و دینی» هستیم. چندان شناخت درستی از گرهها و گرانیگاهها در دست نیست. باید این فهم را تولید و تکثیر کرد؛ چون ادبیات متناسب با این فهم، ذهنیتها را تغییر خواهد داد. باید تعبیر دینی و انقلابی از دردها و درمانها ارائه داد. رسالت نخبگان فکری، آفرینش همین فهمهای قدسی است تا به واسطۀ آنها، راه گشوده شود. راهکارها هم وابسته و مشروط به فهمها هستند. حتی فهم ما از ماهیت حجاب هم متوقف مانده است و ازاینرو، روایتهای نو ایجاد نکردیم. تغییر انفسی، تغییر در فهم نیز هست و اغلب باید از «فهم» به «وجود» رسید.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
9.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در یادوارۀ شهدای بشرویه
⭕️ در شمال اتوبان کرج، جوانان هوافضای ما در لبۀ تکنولوژی حرکت میکنند، اما در پایین اتوبان در کارخانۀ خودروسازی گاهی معطل پمپ یک برفپاککن میمانند؛ این تفاوت فرهنگ بین دو مجموعه است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
⭕️ جامعه ایران دارای یک نظام ارزشی مشخص و هویت بخش است
🔸گروه های مختلف اجتماعی ایران تجربه های مشترک تاریخی دارند.
🔹مدل دولت-ملت به طور کلی نمی تواند جامعه ریشه دار ایران را تبیین کند.
🔸ارزش های محوری جامعه به راحتی تغییر نمی کند.
🔹جامعه ایران تحمیل های دولت مدرن را نمی پذیرد.
🔸دین وقتی در قالب دولت-ملت قرار می گیرد آسیب می بیند.
🔹توجه به تفاوت ها هویت ساز است.
🔸جامعه یک همپوشانی از فرماسیون های اجتماعی داشته است.
🔻مشاهده در تلوبیون
📲 http://www.telewebion.com/episode/0x6b97b9a
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔆 برکت ایران
🌸 برکت وجود حرم مطهر حضرت رضا علیهالسلام در سرزمین ما و حضور معنوی ایشان در سرتاسر کشور و در دل آحاد مردم ما آشکار است. امام هشتم علیهالصّلاةوالسّلام ولىّنعمتِ معنوی و فکری و مادّی ملت ماست.
🎉 ۱۳۸۱/۱۰/۲۵
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 عمان؛ سرزمین فرصتها
🔹 عمان یکی از کشورهای همراه و دوست ایران در حوزه سیاسی و منطقهای است اما این سرزمین فرصتها، سالیان سال است که جدی گرفته نشده و سهم ناچیزی از واردات عمان متعلق به ایران است.
🔹 ظرفیت ویژه مناطق جنوبی و کمبرخوردار ایران برای تعامل با استانهای این کشور، میتواند با یک تیر چند نشان اشتغال، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی را بزند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بهترین و مؤثرترین روش تبلیغ حجاب که برنامه دشمن حسابی بهم میریزه 👇👇👇
⭕️ تو شاهنامه فردوسی درباره حجاب صحبت شده؟
🔹مجری دلقک منوتو رو نابود کرد! 😂
🔹خاک بر سرت سالومه حیف کاغذی که برای دیپلم تو هدرش دادن 😂
🔺احسنت به کیاست و فراست این امام جمعه زمانشناس؛ سایر عزیزان هم از این الگو استفاده نمایند
🔺تاریخ تمدن ویلدورانت، کتاب اخلاق و زناشویی راسل، و کلی آثار دیگر همه معترفند زنان پارسی محجبه بودند و حجاب از ایران به همه ادیان رفته از جمله به اسلام!! (اینها نوشتند)
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔴 نظر یک کاربر توییتری: «کشف حجاب جمهوری اسلامی را ساقط نمیکند اما جیب پزشکان زیبایی و آرایشگرها را پُر میکند.»
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
هدایت شده از 🚩 یاران اربعینی
29.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 سالگرد ارتحال رهبر کبیر و انتخاب رهبر معظم انقلاب
⭕️ از مقام رهبری جدا نشوید
https://eitaa.com/joinchat/3149660360C7e9ec0d7d8
+98 21 2201 4681_۲۰۲۲۰۵۳۰۱۷۴۴۰۲.mp3
9.73M
⭕️ عصری که امام آغاز نمود ...
[بازخوانی]
💬 ابوذر یاسری
دبير انجمن مدرسان بيانيه گام دوم
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔰 تحول شگفتی ساز در نظام بین المللی
⭕️ عصری که امام آغاز نمود ...
🔅آیت الله خامنه ای
1⃣ #بخش_اول
🔹من امروز مایلم یك نكته را در باب انقلابمان و در باب تأثیر عمل این عبد صالح خدا، به ملت ایران و به ملتهای مسلمان عالم و به همهی كسانی كه در سطح جهان، نامی از انقلاب ما و از امام خمینیِ بزرگ ما شنیدهاند، بگویم. این، مبنا و قاعدهی حركت ماست. بر اساس همین بینش، ما زندگی و مبارزه و حركت میكنیم.
🔸آن جمله این است كه با انقلاب اسلامی در ایران و با تشكیل نظام اسلامی در این نقطهی از عالم و با مبارزات طولانییی كه ملت ما پشت سر رهبر عظیمالشّأنش، برای حفاظت از انقلاب و اسلام انجام داد، عصر جدیدی با خصوصیاتی متمایز با دوران قبل، در عالم به وجود آمد. قدرتهای مادّی دنیا، چه بخواهند و چه نخواهند؛ امریكا چه بخواهد و چه نخواهد، این دوران در دنیا آغاز شده و پیش هم رفته است و تأثیرات این عصر جدید، روی ملتها و دولتهای ضعیف و نیز روی دولتهای قوی و ابرقدرتها محسوس است.
🔹وقتی #عصر_جدیدی در تاریخ بشر آغاز میشود، هیچكس نمیتواند خود را از تأثیرات آن عصر بركنار بدارد. دوران گذشتهی تاریخ بشر هم همینطور بوده است. هیچكس ممكن نیست خودش را از تأثیرات دورانی كه با پایههای محكم الهی و انسانی در جهان شروع شده، دور بدارد. ما میخواهیم این را اعلام بكنیم. اگرچه بسیاری از ملتها و دولتهای سطح زمین، تحت تأثیر این عصر جدید قرار گرفتند، حتّی نقشهی سیاسی دنیا عوض شده است، اما توقع نداریم كه تحلیلگران و قضاوتكنندگانِ قدرتمند و سیاسی عالم اقرار كنند كه این عصر آغاز شده است. آنها اعتراف نمیكنند كه دوران جدیدی آغاز شده است؛ اما تحت تأثیر این دوران قرار گرفتهاند و آن را احساس میكنند. این عصر و این دوران جدید را باید «دوران امام خمینی» نامید.
🔻چند خصوصیت در این دوران هست كه از آن تفكیكناپذیر است:
1⃣ یكی از این خصوصیتها، گسترش اعتقاد و باورهای مذهبی است. بعد از آنكه سیاست قدرت و نظام سلطهی جهانی این بود كه دین و معنویت را بكلی از زندگی مردم حذف كند و جامعهی بشری را یك جامعهی بیدین و بیایمان و بیاعتقاد به ارزشهای الهی تربیت نماید، این دوران جدید، درست بهعكس آن سیاستها عمل كرده است. نه فقط در ایران یا در كشورهای اسلامی، مردم به باورهای دینی برگشتند، بلكه در سطح جهان و در میان جوامعی كه دهها سال ضد مذهب زندگی كرده بودند، اعتقاد مذهبی و گرایش معنوی رشد كرده است.
🔸البته آیندهی این حركت، به این ترتیب خواهد بود كه هرجا معنویتی عمیقتر و خالصتر و سالمتر و منطبقتر با فطرت بشر باشد، جاذبهی بیشتری برای ملتها خواهد داشت. آن روزی كه دین و معنویت، ضد ارزش به حساب میآمد و مورد استهزا قرار داده میشد، گذشت. امروز، بیدینی و بیایمانی و تهی بودن از اعتقاد معنوی، یك ضد ارزش است. در بسیاری از نقاط عالم، این كار انجام گرفته و در بسیاری دیگر هم انجام خواهد گرفت. این، یكی از ویژگیهای عصر جدیدی است كه این مرد بزرگ، پرچم آن را در دنیا برافراشت و درحالیكه كسی باور نمیكرد، داعیهی آن را سرداد و دلها را به آن متوجه كرد.
2⃣ خصوصیت دیگر این عصر جدید، معنا بخشیدن به ارزش انسانها و حضور مؤثر تودههای میلیونی مردم است. در دوران جدیدی كه بهوسیلهی امام ما آغاز شده است و دایرهی آن محدود به ایران هم نیست، تودههای مردم، اصل و تعیینكننده و تصمیمگیرندهاند و آنها هستند كه جریانها را هدایت میكنند. در گذشته، ما انقلابهای زیادی را سراغ داریم كه با احساسات مردم به پیش رفته است؛ اما امروز وضع فرق میكند. امروز، در دنیایی كه دهها سال بعد از جنگ دوم بینالمللی، قدرتهای مسلط بر عالم، همهی مردم دنیا را عادت داده بودند كه تسلیم خواستههای آنها باشند و در مقابل ارادهی قدرتهای جهانی حرفی نزنند و ارادهای از خودشان بروز ندهند، ناگهان شما میبینید كه در كشورهای اروپای شرقی، تودههای میلیونی مردم، با همان سبكی حركت میكنند و به میدان میآیند كه ملت مسلمان ما، در مقابله و معارضهی با رژیم ستمشاهی وارد میدان شدند.
🔹به تعبیر دیگر، مشخصهی انسانیِ این دوران و عصر جدید، عبارت از پیروزی خون بر شمشیر است؛ یعنی در این دوران جدید همچنان كه در ایران اتفاق افتاد آحاد مردم بدون تجهیزات و سلاح، فقط با جسم و جان خودشان به میدان آمدند و فضا را بر حكومت غاصب و ظالم تنگ كردند. این روش، امروز در دنیا روش شناختهشدهیی است. قدرت حضور تودههای مردم، ولو بدون سلاح، امروز در دنیا معلوم شده است.
🔻ادامه دارد ...
بخش بعدی را 👈 اینجا بخوانید
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4