فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا برگرد
یا آن دل را برگردان 💚🕊
🎙سالار عقیلی
#جان_فدا ♥️
#حاج_قاسم
#جهاد_تبیین
📲جهاد تبیین را وظیفه خود بدانیم
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دروغ_شاهد_شهادت
ابهام_تردید_تعارض فرآیندی شناختی است که در صورت رخداد آن در ذهن یا قلب انسان منجر به سرگردانی و گم کردن مسیر و جهت میشود؛ چنین فردی در جاده زندگی، نسبت به هدف نهایی و جهت خود دچار تردید شده و راه را گم میکند. در بهترین حالت چنانچه در راههای نادرست و خطرناک قرار نگیرد، در همان نقطهای که دچار ابهام شده میایستد، سکوت میکند و مبتلا به عدم تحرک یا انجماد خواهد شد. در اصطلاح روانشناختی او دچار کاتاتونیک میشود. چنین فردی از عنصری فعال و اثرگذار در زندگی فردی و اجتماعی خارج میشود یا به اصطلاح عام، او خنثی شده است.
اما مسئله خطرناکتر رخداد این فرآیند برای یک اجتماع است. یعنی جامعهای که تحت تاثیر عواملی، راه گم میکند و مردد میشود و اعضایش در صورتی که به عناصری مخرب برای اهداف آن جامعه تبدیل نشوند حتما به عواملی ساکن و خنثی مبدل خواهند شد. جامعه در این حالت به طور کامل خنثی شده است.
"دروغ" آن عاملی است که فرآیند بالا را فعال خواهد کرد. به این ترتیب مهمترین اثر دروغ، سرگردانی و گمگشتگی و در نهایت خنثیسازی قدرت و هدف یک جامعه است و جامعهای که در آن دروغ شیوع پیدا کند، اهداف و ساختارش در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت.
پروژه "کنترل ذهن" که با قدرت طی دهه گذشته در جامعه ایران به خوبی پیش رفته است و افراد اثرگذار اجتماعی بسیاری را با خود همراه کرده و به سرگردانی و گاه متاسفانه عاملی جهت تخریب کشانده است.
برخلاف ناتوانی مدیران و رسانهها، اما تنها ناجی ما در برابر این گمگشتگی و فروپاشی، خط رسانهای خون از رگهای شهید بوده است.
شهیدان، شاهدان مسیر سلامت و سعادتند و با کلامشان و وصیتشان و زندگی و حتی مرگشان سخن میگویند و شهادت میدهند و ابهامها و سرگردانیها را میزدایند و گامها را در طی کردن مسیر راستی، استحکام میبخشند.
جامعهای که آنان را در خود دارد، هرگز گمگشته و سرگردان و خنثی نخواهد شد.
✍️ زهراکیایی_روانشناس
#جان_فدا
#سردار_دلها
#قاسم_سليمانی
✅ جامعه بانوان استراتژیست
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ۱۳ دی سالروز شهادت جانفدای ایران، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/3149660360C7e9ec0d7d8
🔴 خانه داری اسلامی یا خانه داری غربی
🔶 به مناسبت تعریف زن خانه دارتوسط مقام معظم رهبری
🔷دوگانه زن خانه دار وزن شاغل از تبعات فرهنگ غربی در اجتماع ماست. چرا که خانه دار بودن زن مسلمان ، یک تکلیف دینی برای زنان مسلمان است .زن رییس خانه در اسلام محسوب میشود . چه بخواهد در اجتماع باشد ویا نباشد در خانه نقش دارد .حتی تا زمانی که دختر است وازدواج نکرده هم برای طراوت و شادی خانه ورسیدگی به امور والدین باید تلاش کند .وقتی هم ازدواج میکند گرمای خانه و محور یک زندگی میشود.پس زن مسلمان مقام مسئول و پاسخ گوی سازمان خانه است .در کنار خانه داری و مدیریت خانه زنان وظایف اجتماعی و سیاسی هم دارند وگاها علایق شخصی برای اشتغال و اقتصاد دارند .که اسلام اجازه نمیدهد این امورات نقش زن در خانه را تضعیف کند .زن چه معلم باشد چه پزشک باشد ، چه فعال اجتماعی باشد اول باید یک زن اهل خانه و واهل خانه داری باشد
🔷این دوگانه برای زن غربی که هم باید مثل مرد کار کند وامورات خانه را هم با مرد تقسیم کند .ویا در خانه باشد وهیج امتیاز اجتماعی نداشته نباشد، لذا خانه برای زن غربی کوچک میشود چون تکلیف وکارکردی هویتی در خانه ندارد. در این اجتماع، خدمات اجتماعی جای هنر های زنانه را میگیرد، خانه سالمندان، مهد کودک، رستوران وانواع خدمات شکل میگیرد تا زن به تکلیف اجتماعی خود برسد وخانه دار نباشد.
پس این الگو، الگوی مورد قبول برای زن اسلامی نیست. اینکه مادرش را در خانه سالمندان قرار دهد و خود مشغول تبلیغ اسلام باشد الگوی منفوری از زن اسلامی است.
⏪پس برای فهم کلام مقام معظم رهبری اولا ما باید به الگوی اسلامی زن خانه دار برگردیم، دوما دوگانه اشتغال و خانه داری را حذف کنیم، سوما کرامت زن خانه دار و دامنه اثر گذاری اورا دوباره تعریف کنیم و چهارما خانه و شهر زن را طبق اصول وتکلیف زن اسلامی بسازیم .
✍عالیه سادات
#https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
هدایت شده از 🚩 یاران اربعینی
🔻تمایز میان «ضعف حجاب» و «کشف حجاب»:
حاشیهای بر موضعگیری اخیر رهبر انقلاب
🖊 مهدی جمشیدی
۱. حجاب یک «ضرورت شرعی» است؛ هیچ تردیدی در «وجوب حجاب» وجود ندارد و هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک «واجب شرعی» است که باید «رعایت» بشود.(در دیدار بانوان، ۱۴۰۱/۱۰/۱۴). تأکید ایشان بر اینکه حجاب، یک «امر شرعی» است به این سبب است که کسانی گمان میکنند که حجاب، فقط «جنبۀ قانونی» دارند و چون میتوان قانون را «تغییر» داد، میتوان از حجاب نیز عبور کرد. آنچه که قانون است، ساختۀ خود انسانهاست و اگر نظر جمعیِ انسانها تغییر کند، قانون نیز باید دگرگون شود. ازاینرو، بقا و تداوم «امر قانونی»، وابستۀ به ارادۀ خودِ «جامعه» است و «حاکمیّت» نیز حقّ ندارد بر قانون، پافشاری کند. این در حالی است که حجاب، پیش از آنکه «قانون» و برآمده از «نظام سیاسی» باشد، «حکم دینی» و مبتنی بر «ارادۀ تشریعیِ الهی» است و تبدیلشدنش به قانون نیز برخاسته از حکم دین است. حجاب، «حکم خدا» است و نه «حکم نظام جمهوری اسلامی». خدایمتعال، حجاب را برای زن خواسته است و چون حجاب، امر عمومی و معطوف به زندگی اجتماعی است، باید حاکمیّت دینی آن را به قانون تبدیل کند. از طرف دیگر، هرگز چنین نیست که این حکم، شبههدار و مخدوش باشد و بتوان در اعتبار و انتساب آن به اسلام، تردید کرد، بلکه حجاب، یک امر «قطعی» و «حتمی» است؛ آن هم در مرتبۀ «وجوب».
۲. نباید کسانیکه حجاب را «بهطور کامل» رعایت نمیکنند به «بیدینی» و «ضدّانقلابی» متهم کرد. در یکی از سفرهای استانی در جمع علما گفتم چرا بعضی از شما خانمی را که حجابش «ضعیف» است - مثلاً «یک مقداری موهایش بیرون است» - متهم میکنی؛ درحالیکه بنده وقتی وارد این شهر شدم، یک سوم جمعیّتی که استقبال آمد از اینجور خانمها بودند و اشک میریختند. یا فرض کنید که در فلان مراسم دینی یا فلان مراسم انقلابی شرکت میکنند؛ اینها دخترهای خودماناند. در مراسم ماه رمضان که عکسهایش را برای من میآورند، اشک میریزند؛ من حسرت میخورم به آنجور اشکریختن. ضعف حجاب، «درست نیست»، اما این موجب نمیشود که ما او را «خارج از حوزۀ دین و انقلاب» بدانیم. همۀ ما «نقص»هایی داریم که باید نقصها را «برطرف» کنیم و هرچه میتوانیم برطرف کنیم بهتر است.(همان). با وجود قطعیّتی که دربارۀ حکم حجاب وجود دارد، نباید کسانی را که «حجاب کامل» ندارند، «بیدین» یا «ضدّانقلاب» دانست. رعایتنکردن حجاب کامل، نه به معنی «عبور از دین» است و نه به معنی «ستیزهجویی با انقلاب». این نقص، «نقص» است و «برخلاف شرع»، امّا مشاهده میکنیم که همین عدّه از زنان، هم در «مراسم دینی» شرکت میکنند و هم در «مراسم انقلابی»؛ درحالیکه اگر با «دین» و «انقلاب»، تضاد و مخالفت داشتند، نباید چنین میکردند. در واقع، دینداری آنان، گرفتار «نقص» و «ضعف» است و این به معنی «دینگریزی» و «انقلابستیزی» نیست. در عین حال که باید از متهمساختن زنانی که مبتلا به «ضعف حجاب» هستند به «ضدّیّت با دین و انقلاب» پرهیز کرد، امّا نباید نسبت به این نقص، «بیتفاوت» و «خاموش» بود. سخن دربارۀ «خودداری از اتهام ناروا» است نه «تعطیلکردن امربهمعروف و نهیازمنکرِ مردمی و دولتی». همچنان که خود ما نیز گرفتار مجموعهای از ضعفهای اخلاقی هستیم، اینان نیز از لحاظ حجاب، دچار ضعف هستند. البتّه میان «ضعف فردی» و «ضعف اجتماعی»، تفاوت وجود دارد و نمیتوان ضعف اجتماعی را به حال خویش رها کرد و به ارادۀ خود فرد، وابسته دانست، بلکه اگر فرد، با هیچ توضیح و استدلالی حاضر نشد که ضعفِ اجتماعیِ خویش را برطرف کند، باید «قانون» به میدان بیاید. امّا حتّی مواجهۀ قانونی نیز به معنی «خارجشدن فرد از حوزۀ دین و انقلاب» نیست. اینان، «غیرخودی» و «معارض» و «دشمن» نیستند، امّا این بخش از رفتار اجتماعیشان هم برخلاف «حکمِ قطعیِ شرع» است و هم برخلاف «قانون».
۳. در این قضایای اخیر، خیلی علیه حجاب کار شد و امیدشان این بود که همینهایی که «حجاب نیمهکاره» دارند، بهکلّی «کشف حجاب» کنند؛ اما چنین نکردند. یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوان فرستنده(همان). در اینجا میان «حجاب نیمهکاره» و «کشف حجاب»، تمایز برقرار شده است؛ بهصورتی که «کشف حجاب» بهعنوانی حرکتی در امتدادِ خواست دشمن قلمداد شده است. ازاینرو، زنانِ دارای «حجاب نیمهکاره» از این جهت که به فراخوان دشمن، پاسخ مثبت ندادند و از این سطح، فروتر نرفتند و «کشف حجاب» نکردند، ستوده شدهاند. پس سخن ایشان در این سخنرانی معطوف به آن دسته از زنانی است که «حجاب نیمهکاره/ ناکامل/ ضعیف» دارند، نه آنان که بهکلّی «کشف حجاب» کردهاند.
https://eitaa.com/joinchat/3149660360C7e9ec0d7d8
هدایت شده از 🚩 یاران اربعینی
♦️حسین زاهدی مدیرعامل هلدینگ عمران و ساختمان معین کوثر در گفتگو با اصحاب رسانه:
🔹اجرای برج سی طبقه خرم آباد (کیو) اضرار به مردم و مسئولین است و در صورت بهره برداری هر دو در مشکلات آن غرق میشوند.
🔹از ابتدای حضور تا به امروز با مولدسازی املاک سازمان اقتصادی کوثر، ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد کرده ایم.
🔹بزودی عملیات اجرایی ۵ پروژه برای ساخت ۱۳۰۰ واحد مسکونی برای خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و سایرین در ۴ استان تهران، گیلان، مازندران و خراسان رضوی آغار میشود
https://eitaa.com/joinchat/3149660360C7e9ec0d7d8
🔴اغتشاشات شهریور 1401 بزرگترین جنگ شناختی جهان در طول تاریخ علیه جمهوری اسلامی ایران
🔶گوشه ای از اتفاقاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دادند و پاسخهایی که دریافت کردند:
🔷حمایت از اغتشاشگران توسط:
بایدن، وزیر خارجه و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، کلینتون، رابرت مالی،
31 نفر از سیاستمداران مطرح آمریکا و اروپا، 37 نفر از شخصیتهای موسیقی و 62 نفر از هنرپیشگان مطرح غرب مانند آنجلیاجولی، 15 نفر از فوتبالیستها و باشگاههای مطرح دنیا، شخصیتهای موسیقی ترکیه، هزار سینماگر فرانسوی که عدهای موهای خود را قیچی کردند و فیلم آن را میلیونها بار نشر دادند.
🔷وزرای خارجه: کانادا، سوئد، آلمان، بلژیک، اسپانیا، شیلی، فرانسه، نویسنده کتاب هری پاتر و یک نماینده زن ایرانی الاصل در بلژیک که در حمایت از آشوبگران موهای خود را کوتاه کرد. به میدان آمدن بارزانی برای حمله به ایران.
🔹فعالیت رسانهای سلبریتیهای وطن فروش داخلی. هشتک مهسا امینی 320 میلیون بار توییت و ریت شد، درحالی که فارسی زبانان توییتر 3 میلیون نفر هستند.
🔷دستگیری یک تبعه خارجی که در کوله پشتی خود یک دست لباس بسیجی به همراه چند نارنجک و اسلحه، دهها گلوله و سر نیزه داشت، که قرار بود در حین کشتن مردم عدهای از او فیلم بگیرند و بگویند که بسیجی ها مردم را میکشند. در چند شهر کردستان از جمله
اشنویه که مهمترین شهر بود ، 17 هزار نیرو در حالت آماده باش بودند برای شروع جنگ داخلی.
🔷بمباران رسانهای در چابهار با این تیتر که یکی از فرماندهان نیروی انتظامی به یک دختر 14 ساله سُنی تجاوز کرده و بعد از آن کشتار مسجد مکی اتفاق افتاد و انفجار و آتش زدن بازار و حمله به پاسگاهها بطور همزمان شروع شد و ورود گروهک ریگی و جیش الظلم به کشور آغاز شد.
🔷باز کردن ریل راه آهن تهران به تبریز در قزوین به طول یک کیلومتر که به لطف خدا با گزارش یک دامدار خنثی و عوامل آن توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر شدند، و از کشتار صد ها نفر جلوگیری شد. این اتفاق همراه با اعتراضات تبریز قرار بود رخ دهد.
🔷در تهران از یک خانه، مردم را با تفنگ لیزری میزدند، خانه محاصره شد، ناگهان یک زن جوان لخت مادرزاد از خانه خارج شد که آی مردم کمک کنید که اینها میخواهند به من تجاوز کنند. این خانه مرکز هدایت عملیات بود و کلی سلاح و بیسیم پیشرفته کشف شد و این زن در بازجویی و تخلیه اطلاعاتی که از وی صورت گرفت11 پایگاه و خانه امن و تیمی موساد اسراییل را در شهرهای مختلف کشورمان ایران لو داد که همه دستگیر شدند. فقط از یک پایگاه 137 قبضه سلاح کشف شد که قرار بود آنشب عملیات مسلحانه انجام شود. «با توجه به حادثه شاهچراغ توسط یک نفر تروریست معلوم میشود که چه کشتار عظیمی قرار بود رخ دهد.»
🔷کشف تعداد زیاد مسلسل یوزی از داخل صندلیهای شش خودروی بدون پلاک که یک زن و 5 مرد بودند. دستگیری یک خانم در اصفهان با 52 کیلو مواد منفجره که قرار بود بازار تاریخی اصفهان را منفجر کند.
🔷دستگیری یک مهره ی یهودی در شیراز که به بیمارستان منتقل شد و عدهای از اغتشاش گران به بیمارستان حمله کردند که این مهره را یا فراری دهند یا بکشند که به دست نیروهای امنیتی نیفتد. دستگیری راننده یک پراید که 17 نفر از نیروهای انتظامی را زیر گرفت.
🔷دستگیری دو خودرو که با پلاک و آرم و لباس سپاه که به مردم حمله میکردند و زنان رو میزدند و عدهای هم فیلم میگرفتند. در منطقه دانشگاه شریف یک خودرو مگان تعدادی از نیروهای انتظامی رو زیر گرفت و بعد تعقیب و گریز به ماموران تیراندازی کرد که در آخر دستگیر شد.
🔷حمله به پاسگاه شهید مدرس جهت خلع سلاح کردن ماموران و ضرب و شتم شدید یک زن محجبه و کودک سه سالهاش به نیت ترساندن چادریها که بترسند با چادر در جامعه حاضر شوند. چندین حمله در شهرهای مختلف به ماشین خوانوادههای مذهبی با مواد منفجره.
↙️و اما...
🔷زدن 32 نقطه توسط سپاه در کردستان عراق و به درک رفتن حدود 5000 نفر از منافقین و تجزیه طلبان درطول دوهفته بمباران سپاه.
🔷انهدام یک جلسه سری در ترکیه با پهپاد انتحاری از ایران که در آن سران 5 حزب از سلطنت طلبان، منافقین، کومله، پژاک، پاک و نماینده آمریکا و فرانسه حضور داشتند.
🔷برنامه بعدی هم در آذربایجان و ارمنستان بود که با تصرف منطقه زنگزور ارتباط ایران با ارمنستان قطع شود و به تبع آن راه ایران با اروپا قطع شود و از آنطریق تجزیه ایران را شروع کنند که به لطف خدا ناکام ماندند.
🔷و در آخر باید بگویم که دشمن فهمیده از کجا شکست میخورد.
📰روزنامه آمریکایی یواسایتودی به نقل از اندیشکده آمریکن اینترپرایز مینویسد: بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک«ابر حریف»بنام آیتالله خامنهای است که نقشه راه را میشناسد و مردم به او اعتماد آمیخته بااعتقاد دارند»
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔰 آمریکا؛ #بهشت نیست
⭕️ بیش از ۶٠٠٠ کودک قربانی تیراندازی در آمریکا در سال ۲٠۲۲
به گزارش abcnews در تاریخ ۲۶ دسامبر، بیش از ۶٠٠٠ کودک ۱۷ ساله یا کمتر از ۱۷ سال آمریکایی در سال ۲٠۲۲ بر اثر تیراندازی کشته یا مجروح شدهاند که بیشترین آمار ثبت شده در تاریخ ۹ ساله سازمان غیرانتفاعی «بایگانی خشونت با اسلحه» است که حوادث تیراندازی را دنبال میکند. این آمار نسبت به سال ۲٠۲۱ که در آن ۵.۷٠۸ کودک کشته یا زخمی شده بودند، افزایش یافته است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
🔰 مسألهی حجاب ؛ پازلی که قطعاتش گم شده است
شاید همهی ما به این سؤال فکر کردهایم که بالاخره وضعیت حجاب چه خواهد شد؟ آیا جمهوری اسلامی تسلیم روند موجود شده است؟ قرار نیست اتفاق ویژهای رخ دهد؟ برنامهریزی برای بهبود اوضاع صورت گیرد؟
و در آخر به این پاسخ رسیدیم که این از علائم آخرالزمان است و کاری از ما نمیآید، باید صبر کنیم تا حضرت ظهور کنند و اوضاع را درست کنند! این پاسخ نه تنها رویکرد منفعلانه در برابر مفهوم ظهور و انتظار است، بلکه به مثابهی پاک کردن صورت مسأله برای راحت کردن خودمان و فرار از مسئولیت است. اما واقعیت اینجاست که فقدان راه حل، محصول فقدان فهم مسأله است. مسئله این است که ما به موضوع حجاب از منظر علت نگریستهایم نه معلول. در صورتی که حجاب آخرین حلقه از بروز و ظهور تربیت، جهانبینی و شالودهی معرفتی یک زن است. به بیان سادهتر، حجاب معلول است نه علت. معلولی که تا قطعات پیشینی و زمینهای آن حل نشود، نمیتوان انتظار حضور حیامند یک زن در جامعه را داشت.
💠 این که یک زن چه فهمی از نسبت خود با بدنش دارد، چه نگاهی از خود و تصویر رسانهای و استاندارد زیبایی موجود از زن دارد، رویکردش نسبت به پوشش از حیث مالکیت بر بدن است یا صرفا راحتی، پوشش را ابزار میداند برای ابراز هویت یا نماد ایدئولوژی، رویکردش به دین و احکام آن چیست، پوشش را محصول تحمیل و سلطهی نگاه مذکر میداند یا بخشی از پازل عبودیت در نسبت میان خودش و خدا، همه مؤلفههایی است که خروجی این دستگاه فکری، میشود نوع لباسی که یک زن برای حضور در جامعه انتخاب میکند. پوششی که میتواند ظاهر کنندهی وجه جنسی او باشد، یا بالعکس، مستور کنندهی آن.
💠 همچنین اگر در سطح گفتمان، حکمت حجاب را به جای تبیین چیستی و چگونگی آن و جایگاهی که زن در نظام آفرینش از جهت حریم و نقشی که برای حیاتبخشی و ادامهی زندگی دارد، صرفا منحصر کردیم در یکی از کارکردهای آن که حفظ مرد از گناه است و حجاب تبدیل شد به محدودیت برای زن و راحتی جنس مذکر، نه تنها در زمانهی ما پاسخگوی نیاز زن نیست، بلکه فروکاست مفهوم حجاب نیز هست، چون مفهوم حجاب بیش و فراتر از این است و منحصر در یک کارکرد نیست.
💠 حالا فرض کنیم بدون توجه به این عوامل و بسترها و تغییر جهان معرفتی یک زن، صرفا بخواهیم او را از بیرون ملزم به حجاب کنیم، امری که ممکن نیست. اگر هم ممکن باشد در سطح دیسیپلین (نظم بیرونی) است نه اوردر (نظم درونی) و بدون توازن و تناسب این دو سطح از نظمبخشی به نظام اجتماعی، نمیتوان انتظار کارامدی بالا از این راهکارها را داشت.
از سوی دیگر زن نیاز به دیده شدن دارد، نیاز مشروعی که میتواند پاسخ صادق یا کاذب داشته باشد. اگر این نیاز به درستی در فضای حلال و بدون آسیب خانواده پاسخ داده شد، خودنمایی جنسی او در جامعه به حداقل خواهد رسید و اگر بالعکس نه تنها به نیاز او در بستر حلال خانواده توجه نشود، بلکه پاسخ کاذب برای این نیاز مهیا باشد، زن در جامعه میل به جلوهنمایی پیدا میکند. همینگونه است در مورد هر نیاز مشروعی که در بستر خود پاسخ داده نشود مثل تفریح حلال، که معماری سنتی ما در گذشته پاسخگوی آن بود و یک زن در حیاط خانه نیازش به آب و گیاه و نور بدون پوشش از نامحرم، تأمین میشد. فضایی که معماری مدرن که حیا و حریمزدایی جزء ویژگیهای آن است، آن را از زن گرفت و روز به روز حریم امن او را برای حضور آزاد بدون حجاب، تنگ کرده است.
💠 همهی اینها حلقههای مفقوده و قطعات پازلی است که ما از مسئلهی حجاب نفهمیدهایم و و برای حل مسأله صرفا به دم دستیترین راهکارها روی آوردهایم. اگر میخواهیم مسئلهی حجاب حل شود، باید با نگاه کلان و همهجانبهنگر، علتها و بسترهای حیازدا را بشناسیم و از ریشه مسأله را حل کنیم. ریشههایی که زن بخشی از آن است نه تمام آن و او جزئی از سیستمی است که داشتن حجاب را برای او سخت کرده و حتی از وادی «حجاب اجباری« که عبارت مرسوم فضای مجازی است به تنگنای «بیحجابی اجباری» افتاده است و برای حفظ حجاب در همه جا باید هزینه بدهد. در این فضا و بستر، زنی که بخواهد حجاب را حفظ کند در سختی میافتد، از تفریح حلالی که نیست و بستر آن از جامعه حذف شده، تا پاسخ به نیاز مشروع برای دیده شدن در خانواده که رو به کاستی است و تجردی که روزافزون است و دختران محجوب و باحیایی که در رقابت با نمایشگاه عمومی خودنمایی جا میمانند، تا جهان معرفتی که حجاب را نه در نسبت با خدا و حق الله، بلکه صرفا محصور در یک کارکرد محدود کننده میبیند و خود را برخلاف نگاه الهی که انسان را مالک درجه دو میداند و جسم را امانتی که نیاز به حفظ دارد، مالک تن خود دانسته و تصرف بر اساس امیال نفسانی بر جسم خود را به عنوان حق انسانی تصور میکند.
✍مهدیه منافی
#حجاب
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
٥٣ دستاورد مهم دولت سیزدهم طی ١٦ ماه/ دولت مردمی برای مردم چه کرد؟
در 13 بخش در اینجا بخوانید
🔹کار در حال انجام است اما زمان میبرد تا مردم آن را لمس کنند. مهمترین ایده دولت روحانی در ٨ سالی که کشور را عهدهدار بود تمرکز بر مذاکره و توافق با غربیها برای حل مسائل کشور شد.
🔹دورانی که به گفته خود روحانی از سرمایه خارجی تا آب خوردن مردم به برجام وصل میشد شاخصهای اصلی اقتصادی کشور حال و روز خوشی نداشت.
🔹دولت که تحویل رئیسی شد کسری بودجه بیش از ٣٠٠ هزار میلیاردی، خزانه منفی ٤٤ هزار میلیاردی و آوار مصائب کشور که فوریترین آن کرونا بود میراثی شد که روی دستان دولتمردان تازهنفس افتاد.
🔹اما دولت رئیسی فرصت چندانی نداشت. شرایط کشور سخت بود و هرچه زودتر باید اقدامات جدی انجام میشد. نگاهی به کارنامه دولت در این ١٦ ماه نشان میدهد با تمام ضعفها و نقدهای وارده، توانسته اقدامات مهمی را در کشور پیش ببرد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش اول
1- رشد اقتصادی مثبت 4 درصدی پس از 10 سال: دولت رئیسی توانست با یک شیب ملایم رشد اقتصادی کشور را پس از یک رکود 10 ساله با رشد اقتصادی صفر درصد مثبت کند و در گام اول به 3 درصد و بعد از آن به 4 درصد برساند.
2- رشد ۵.١ درصدی بخش صنعت: بخش صنعت در مقایسه با سال گذشته، رشد 5.1 درصدی نشان میدهد، ضمن اینکه رشد شاخص شرکتهای بورسی در مردادماه 6.7 درصد رشد داشته و این رشد حکایت از آن دارد که بخش تولید شرایط مساعدی را برای ارائه کالا در بازار ایجاد کرده است.
٣- جهش صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور و دستیابی به رکورد بالاترین میزان صادرات از سال ١٣٩٧ (آغاز تحریمهای ظالمانه) تاکنون: این درحالی است که وزیر نفت اذعان دارد که صنعت نفت ایران هماکنون در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد و بالاترین تحریمها بر این صنعت اعمال شده است.
4- کاهش 20 درصدی نرخ تورم: نرخ تورم از ۶۰ درصد در شهریورماه ۱۴۰۰ با بیش از ۲۰ درصد کاهش در دولت سیزدهم به ۳۹.۵ درصد کاهش یافته است؛ این درحالی است که در اواخر دولت سابق بسیاری از اقتصاددانان پیشبینی تورم 80 درصدی را میکردند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش دوم
۵- بهرهبرداری از طرح آبرسانی سنندج، افتتاح طرح آبرسانی به ١۵٠٠ روستای کشور، طرح آبرسانی غدیر و حل تنش آبی همدان و شهرکرد: کشورمان با بحران جدی آب مواجه است اما با اجرای این طرحها آب آشامیدنی پایدار و با کیفیت در اختیار بسیاری از هموطنان قرار گرفت.
6- موافقتنامه جامع همکاریهای 20 ساله ایران با روسیه: توافق بر سر این موافقتانه جامع در سفر دیماه سال گذشته آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور به روسیه و دیدار وی با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور انجام شد و به باور کارشناسان همکاریهای ناشی از این توافقنامه، کمک خوبی در زمینههای مختلف به کشور میکند.
٧- کاهش نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ به ۳۴.۳ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۱: روند رشد دوازده ماهه پایه پولی با آغاز به کار دولت سیزدهم و متاثر از رویکرد انضباط گرایانه دولت و سیاستهای پولی و نظارتی فعال بانک مرکزی به طور قابل ملاحظهای کاهشی بوده و از ۴۲.8 درصد در پایان تیرماه ۱۴۰۰ به ۳۴.3 درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۱ رسید.
٨- سواپ گازی ایران ترکمنستان آذربایجان پس از ۵ سال توقف: امضای قرارداد سوآپ گازی ایران با ترکمنستان و آذربایجان از سه بعد اقتصادی، سیاسی و ترانزینی برای ایران حائز اهمیت است و فواید گوناگونی دارد، همچنین نشان میدهد سیاست دولت سیزدهم در گسترش همکاریها با همسایگان مؤثر واقع شده است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش سوم
9- تأمین واکسن کرونای موردنیاز کشور: در ابتدای شروع به کار دولت مسئله واکسیناسیون یکی از بحرانهای جدی کشور بود ولی با تلاشهای صورت گرفته برای واردات و تولید همزمان واکسن کرونا، هماکنون بیش از ۱۵۵ میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شده و 50 میلیون دُز واکسن آماده نیز وجود دارد.
١٠- شفاف سازی صورتهای مالی بانکها و شرکتهای دولتی برای نخستین بار در کشور: در حال حاضر حدوداً ۶۰۰ شرکت شفاف داریم و امید میرود تا فروردین ماه رکورد بیسابقه شفافیت مالی ۱۰۰۰ شرکت دولتی را داشته باشیم که کمک بسیاری برای اصلاح مدیریت میکند.
١١- پرداخت سود سهام عدالت در شب یلدا (مربوط به سال مالی ١۴٠٠): این اقدام در شب یلدا کمکی هرچند کوچک به خانوارهای ایرانی کرد. مبلغ سود سهام یک خانوار چهار نفره که سهام عدالت 532 هزار تومانی دارند، دو میلیون و 400 هزار تومان و برای یک خانوار چهار نفره که سهام عدالت یک میلیونی دارند، حدود 4 میلیون و 500 هزار تومان بوده است.
١٢- افزایش ۲۰ درصدی میزان صادرات محصولات صنعتی کشور نسبت به سال گذشته: این آمار مربوط به مهرماه سال جاری است و نشان میدهد که وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص صادرات محصولات صنعتی عملکرد مناسبی داشته و سیاستهای تجاری در این بخش نتیجه داده است
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش چهارم
١٣- عضویت دائم در شانگهای پس از 15 سال عضویت بصورت ناظر: سازمان همکاریهای شانگهای یکی از بزرگترین، مهمترین، وسیعترین و ثروتمندترین سازمانهای منطقهای جهان است و نقش بسیار مهمی در مناسبات تجاری و امنیتی جهان بازی میکند. عضویت دائم ایران در این سازمان فرصتهای بسیاری برای کشورمان ازجمله در زمینه اقتصادی ایجاد میکند و موجب رشد صادرات کشورمان به کشورهای عضو این پیمان شده است.
١۴- رشد ۶۸ درصدی ترانزیت خارجی در سال ۱۴۰۰ و رشد ٢٢ درصدی ترانزیت کالا از ایران در 6 ماه نخست امسال: در ۶ ماهه سال جاری بیش از ۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران عبور کرده که این میزان کالاهای ترانزیتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد افزایش داشته است.
15- رشد ٩٣ درصدی میزان چکهای وصول شده در آبان و آذر با اجرایی شدن قانون جدید صدور چک: طی آبانماه 1401 در سامانه چکاوک حدود 7 میلیون فقره چک به ارزش حدود 3679 هزار میلیارد ریال مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب 9.2 درصد و 15.5 درصد افزایش نشان میدهد. از کل تعداد و مبلغ چکهای مبادلهشده در آبان ماه به ترتیب 92.9 درصد و 90.7 درصد وصول شده است.
١۶- بسته شدن پرونده مطالبات گندمکاران و رشد ۶۰ درصدی خرید گندم با اعتماد نیم میلیون کشاورز به دولت سیزدهم: با وجود خرید ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم در سال ۱۴۰۱ و رشد حدود ۶۰ درصدی خرید این محصول نسبت به سال گذشته، ۱۰۰ درصد مطالبات گندمکاران نیز پرداخت شده است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش پنجم
١٧- رشد ۶۸ درصدی ارزش صادرات آبزیان و افزایش ٢٣ درصدی تولید محصولات آبزی: در ۷ ماه نخست امسال صادرات محصولات آبزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۲۸ درصد و از نظر ارزش ۶۸ درصد رشد داشته است.
١٨- افتتاح بزرگترین پروژه ریلی و ترانزیتی جنوب و جنوب شرق کشور (راهآهن زاهدان – خاش): این راه آهن که از سال ۸۹ کلنگ زنی شده بود، در آبانماه سال جاری افتتاح شد. ساخت راه آهن چابهار- زاهدان به عنوان بزرگترین پروژه ریلی کشور زمینهساز اشتغال سه هزار و ۴۰۰ نفر به طور مستقیم و ۶ هزار نفر به طور غیر مستقیم در سیستان و بلوچستان شده است.
١٩- ثبت کمترین نرخ بیکاری در تابستان سال١۴٠١: مروری بر نرخ بیکاری تابستان سالهای گذشته نشان میدهد نرخ بیکاری تابستان سال جاری، کمترین رقم از سال ۸۴ به این سو است. رشد ۳۷۴ هزار نفری جمعیت شاغلان نسبت به تابستان سال گذشته در شرایطی که دولت سیزدهم بدترین میراث اقتصادی پس از انقلاب را از دولت روحانی تحویل گرفت، ارزش و اهمیت تغییرات رخ داده در بازار کار کشور را دوچندان میکند.
٢٠- پیوستن ایران به جمع ١٠ کشور صاحب بزرگترین تلسکوپهای جهان: ساخت این تلسکوپ یک کار علمی بزرگ است که تمام طراحی آن از پایه توسط مهندسین و دانشمندان ایرانی انجام گرفته و میتواند برای پژوهشگران، دانشگاهیان و دانشجویان ما کمک شایانی باشد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش ششم
٢١- دستیابی دانشمندان ایرانی به ژن درمانی برای درمان سرطان خون: توجه جدی دولت جدید به برخی شرکت های خاص دانش بنیان پس از آنکه مجلس قانون دانش بنیان ها را مصوب کرد جدی تر شد. ژندرمانی جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان است که با تلاش یک شرکت دانشبنیان ایرانی به مرحله نهایی رسیده است؛ فقط دو شرکت چندملیتی در جهان این روش درمانی را ارائه میکند و این دانش در ایران با تلاش محققان داخلی بومی شده است.
٢٢- ثبت رکورد ١٣ روز بدون فوتی کرونا در آذرماه ١۴٠١: ثبت این رکورد درحالی است که ما از ابتدای همهگیری کرونا در کشورمان بیش از 140 هزار نفر از هموطنانمان را از دست دادهایم و هنوز هم در بسیاری از کشورهای جهان کشتههای چند صدنفری کرونا در روز وجود دارد.
٢٣- اتصال ٩٠ درصدی دستگاههای اجرایی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائهدهنده خدمات دولتی بهصورت یکپارچه، سریع و آسان به عموم مردم است که در دولت سیزدهم راهاندازی شده است.
٢۴- تحقق ۶٠ درصدی توسعه شبکه ملی اطلاعات: شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در گستره جمهوری اسلامی ایران است که در ۱۰ سال قبل از شروع دولت سیزدهم، تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشته اما در ظرف یک سال و اندی به پیشرفت 60 درصدی رسیده و با برنامه ریزی صورت گرفته تا سال ۱۴۰۳ به طور کامل محقق خواهد شد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش هفتم
٢۵- پرتاب موفق زیرمداری «بلوک انتقال مداری سامان» و تست موفق عملکرد آن: به همت متخصصین علوم فضایی کشور، در طراحی و ساخت بلوک انتقال مداری سامان که برای افزایش ارتفاع مداری ماهوارهها مورد استفاده قرار میگیرد، از فناوریهای پیشرفتهای استفاده شده که تنها در انحصار تعداد معدودی از کشورها است.
26- پرداخت ۶۷ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در نیمه نخست امسال: از ابتدای امسال همچنین بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد ریال وام فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است. تعداد پرداختیهای وام ازدواج در نیمه نخست امسال و در قیاس با مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد نشان میدهد؛ ضمن اینکه وضعیت متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج در ستادهای ساماندهی امور جوانان به طور مداوم پیگیری و رصد میشود.
27- راه اندازی کریدور شمال - جنوب؛ از روسیه تا هند به صورت زمینی و ریلی بعد از 22 سال: برنامه کشور ترانزیت 20میلیون تنی در کوتاهمدت (یکسال) و ترانزیت 50میلیون تنی در بلندمدت با درآمدزایی 50میلیارد دلار است. ایران قصد دارد با توسعه زیرساختها و همچنین تسهیل قوانین، دستیابی به این درآمد را ظرف چند سال آینده عملیاتی کند.
28- اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان بعد از 11 سال: قانون رتبهبندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعاتی است که در جهت بهبود سطح معیشتی معلمان و هم در راستای ارتقای شایستگی حرفهای معلمان بسیار مهم است و در دولت سیزدهم اجرایی شد. این قانون متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانش آموزان نیز میباشد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش نهم
33- آماده سازی و نهایی سازی پرتاب ماهواره خیام پس از 5 سال، پرتاب موفق ماهواره نور۲ پس از دوبار پرتاب ناموفق ماهوارههای پیام و ظفر در ۴ سال اخیر: تشکیل 2 جلسه شورای عالی فضایی در چند ماه اخیر پس از 11 سال تعطیلی، نشان دهنده عزم دولت سیزدهم برای پیشرفت کشور در این عرصه است و موارد فوقالذکر را میتوان به عنوان شواهد این امر دانست.
34- آزادی پولهای بلوکه شده ایران در عراق، طلب 530 میلیون دلاری ایران از انگلیس، وصول مطالبات نفتی بدون برجام و FATF: بازگردان این طلبهای کهنه کشورمان بدون اجرای برجام، جز با دیپلماسی عزتمندانه میسر نمیشد.
35- رفع ممنوعیت واردات خودرو پس از 4 سال: دی ماه امسال با وارد شدن اولین محموله پس از 4 سال ممنوعیت واردات خودرو برداشته شد. قرار است 200 هزار خودروی خارجی طی 6 ماه آینده وارد کشور شود.
36- انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی برای اولین بار: هدف دولت سیزدهم از افشای فهرست اسامی بدهکاران کلان بدحساب بانکی آگاهی افکار عمومی و ایجاد مطالبهگری عمومی در وصول مطالبات از چنین اشخاصی است. مردم میبایست از افرادی که بعد از چندین و چند سال از پرداخت بدهیهای خود به شبکه بانکی، امتناع میکنند و قصد پرداخت ندارند، آگاه شوند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش دهم
37- شفاف کردن سامانه توزیع آرد و نان و جلوگیری از قاچاق گسترده آرد: سامانهی یکپارچه مدیریت آرد، خرید آرد توسط نانوایان، فروش آن توسط کارخانجات و حمل و نقل آرد را در کشور، ثبت و رصد میکند و مانع از قاچاق گسترده آرد میشود. با اجرایی شدن تدبیر دولت بدون آنکه مشکلی در سبد نان کشور به وجود بیاید کاهش چشمگیری در مصرف آرد کشور به وجود آمد.
38- ساماندهی انبارهای اموال تملیکی و فروش خودروهای رسوبی در بنادر و تعیین تکلیف پروندههای بلاتکلیف چندین ساله: تعیین تکلیف خودروهای خارجی که ۵ سال در انبارهای اموال تملیکی بلاتکلیف مانده بود، در ماههای اخیر یکی از اقدامات مهم در مجموعه وزارت اقتصاد است که درآمد قریب به ۳ هزار میلیارد تومانی برای دولت به همراه داشت. در ۹ ماه ابتدایی امسال بیش از هفت هزار میلیارد تومان کالای تملیکی کشور به فروش رفت که ارزش فروش این کالاها نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۵۰۰ درصد رشد نشان میدهد. طی یکسال گذشته توسعه و تجهیز انبارهای ۱۴ استان به مساحت ۱۳ هزار متر مربع بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان صورت گرفته است.
39- رفع قطعی مکرر برق خانگی سال های گذشته در تابستان سال ۱۴۰۱، افزایش 6 هزار مگاواتی تولید برق: تابستان امسال در حالی به پایان رسید که دولت و وزارت نیرو توانستند بدون خاموشی، برق پایدار مورد نیاز کشور را تامین کنند و صنایع در مقایسه با قطعیهای سال گذشته، رشد تولید را تجربه کنند. تابستان سال 1400 به علت قطع برق بخش صنعتی، قیمت سیمان 430 درصد افزایش پیدا کرد ولی در تابستان سال 1401 قیمت سیمان کاهش کاهش یافت که این گزاره نشان دهنده عدم قطع بخش صنعتی در این فصل است.
40-میزان عرضه و تقاضای ارز در سامانه نیما: معادل دلاری عرضه ارز توسط صادرکنندگان در سامانه نیما از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا تاریخ 10 دیماه، ٣۵ میلیارد دلار و سال قبل حدود ۲۲ میلیارد دلار بوده که این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال قبل حدود ۶۰ درصد رشد داشته است. مجموع عرضه ارز در سامانه نیما (حواله) در روز یکشنبه (11 دی) معادل ۵۴۶ میلیون دلار و مجموع ارز معامله شده در این سامانه معادل ١٨٨ میلیون دلار بوده که حکایت از حدود سه برابربودن عرضه نسبت به تقاضا دارد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش یازدهم
41- اجرای نسخه نویسی الکترونیکی بعد از ۱۶ سال برنامهریزی و ۵ سال تکلیف قانونی برنامه ششم توسعه: اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک و عدم پذیرش نسخ کاغذی در راستای اجرای تکالیف قانونی سازمان بیمه سلامت، از ابتدای دی ماه سال گذشته، آغاز شد.
42- بیمه رایگان ۳ دهک پایین جامعه و پوشش ۵ میلیون و ۷۹۰ هزار ایرانی با بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱: برآوردها حاکی از آن است که بین ۶ تا ۹ میلیون نفر در کشور فاقد بیمه هستند. از این تعداد حدود ۵ میلیون و 790 هزار مختص ۳ دهک اول جامعه هستند که تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. میتوان گفت که دهکهای پایین با اطمینان بالایی تحت پوشش قرار گرفتهاند و عمده افراد باقی مانده در دهکهای بالاتر جامعه هستند.
43- اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۴ سال: تصویب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، پرستاران را دارای هویت و استقلال کرد. قبل از بحث مالی و ارزش ریالی، هویت بخشی و استقلالبخشی به پرستاری را باید مدنظر قرار داد که این استقلال در ابعاد حرفهای، کارایی، درآمدی و ... اتفاق افتاده است.
44- پوشش ۹۰ درصدی بیمه ناباروری: دولت سیزدهم در بحث نازایی مصمم است هزینههایی را که از جیب مردم پرداخت میشود، کاهش دهد؛ در این راستا خدماتی در مراکز درمان ناباروری که شامل خدمات فوق تخصصی هستند مانند خدمات IVF و روش میکرواینجکشن (ICSI) و خدمات لقاح داخل رحم و خدمت انتقال جنین در مراکز دولتی با پوشش ۹۰ درصدی تعرفه دولتی و در مراکز خصوصی و مراکز تامین اجتماعی با پوشش ۹۰ درصدی تعرفه عمومی غیردولتی در حال انجام هستند.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش دوازدهم
45- رکوردزنی رشد ماهانه فولاد نسبت به سال گذشته: بنابر اطلاعات انجمن جهانی فولاد (worldsteel) در مردادماه سال جاری (August 2022)، تولید فولاد کشور نسبت به سال گذشته 65 درصد رشد داشته که بیشترین رشد بین 10 کشور برتر تولید کننده فولاد است.
46- رشد ۳۰۰درصدی مبادلات اقتصادی ایران و تاجیکستان: سطح مبادلات اقتصادی بین ایران و تاجیکستان سال تا ۲۰۱۳ از رشد خوبی برخوردار بود ولی در سالهای بعد از آن کاهش یافت؛ با شروع به کار دولت سیزدهم و تلاشها برای ارتقای روابط با کشورهای همسایه، سطح مبادلات اقتصادی 2 کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل، رشد ۳۰۰ درصدی داشته است.
47- رونمایی از سامانه چک الکترونیکی: بانک مرکزی آبانماه سال جاری سامانه چک الکترونیک را رونمایی کرد. چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که با دارا بودن تمام قوانین چک کاغذی، با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا کرده و به صورت دیجیتال صادر میشود. این چک امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چکهای کاغذی دارد و با همین هدف بان مرکزی سامانه چکاد را برای ارائه چک امن دیجیتالی راهاندازی کرده است.
48- افزایش تولید خودرو: در ۹ ماهه سال جاری ۷۶۰ هزار دستگاه خودرو سواری در کشور تولید شده که در مقایسه با تعداد خودروهای سواری در مدت مشابه سال گذشته، افزایش ١٣ درصدی را نشان میدهد. تولید خودرو در کشور از سال 1392 تا 1400 کاهش محسوسی داشته و میزان تولید در اواخر دولت دوازدهم، هیچ تناسبی با نیاز بازار نداشت. هماکنون و با افزایش تولید خودرو در سال جاری امید میرود با ادامهدار بودن این روند و ایجاد تناسب در بازار، در بلندمدت مشکلات آن کاهش یابد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش سیزدهم
49- رشد 86 درصدی درآمد صادرات گاز مایع: طبق آمار گمرک تا 10 دی امسال، مجموع درآمد ایران از صادرات گاز مایع بیش از 6.8 میلیارد دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال 1400 به میزان 86 درصد افزایش یافته است.
50-آماده سازی زمین 2.5 میلیون مسکن از طرح ملی مسکن: آبان ماه سال جاری بود که وزارت راه و شهرسازی ماموریت یافت در حدود 900 شهر که امکان تامین زمین وجود دارد، اراضی را با هزینه صفر بصورت اجاره 99 ساله برای ساخت مسکن تخصیص داده و در این زمینه با حمایتهای وزارت علوم، تحقیقا ت و فناوری اساتید دانشگاهی فاقد مسکن در اولویت قرار گیرند. در آخرین آمار اعلامی زمین 2.5 میلیون مورد از طرح ملی مسکن فراهم شده است.
51- کاهش ٣٠ درصدی گازهای مشعل پالایشگاههای گازی و رشد حدودا ٢٠ درصدی میزان جمعآوری گازهای همراه نفت: دولت سیزدهم تا شهریورماه امسال توانست ۲۸ قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در زمینه جمعآوری گازهای مشعل را که بیشتر با شرکتهای خصوصی امضا شد نهایی کند. گاز مشعل از منابع آلایندگی هواست. افزون بر این متعهد شده است که پرونده بیشتر پروژههای جمعآوری گازهای همراه نفت کشور را تا پایان عمر خود ببندد.
52- افزایش 40 درصدی حقوق کارگران: توجه به قشر کارگر توسط دولت رئیسی با افزایش قابل توجه حقوق کارگران در سال گذشته انجام شد. افزایشی که بسیاری از کارشناسان فکر میکردند پاشنه آشیل دولت خواهد شد اما نه تنها این اتفاق نیافتاد بلکه قشر ضعیف جامعه با جبران حقوقشان و تدبیر منابع آن از سوی دولت توانست زندگی قشر ضعیف کشور از نظر مالی را تا حدودی تثبیت کند.
53- بهرهبرداری از 6 نیروگاه برق با ظرفیت ١٠٢۶ مگابایت در آبان ماه امسال: برای ساخت این واحدهای نیروگاهی جدید 651 میلیون یورو سرمایهگذاری صورت گرفت و در مدت زمان ساخت آنها برای 2 هزار و 800 نفر به طور مستقیم و 6 هزار و 800 نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است. در مجموع دولت سیزدهم با افزایش 6 هزار مگاواتی تولید برق در یکسال، رکورد افزایش ظرفیت تولید برق طی یکسال را بر جای گذاشت. این در حالی است که سیاست دولت روحانی عدم ساخت نیروگاه جدید بود و به همین دلیل کشور با مشکلات جدی در حوزه نیروگاهی مواجه شده بود.
تمام
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
دستاورد مهم دولت سیزدهم بخش هشتم
29- ساخت و تحویل نفتکش عظیم آفراماکس به ونزوئلا: این نفتکش در شرکت صنعتی دریایی ایران با تلاش متخصصان این شرکت طراحی، ساخته و آباندازی شد. کشتی آفراماکس دارای ۲۵۰ متر طول، ۴۴ متر عرض، ۲۱ متر ارتفاع، ۱۴/۸ متر آبخور، با ۱۵ نات سرعت است که قابلیت حمل ۸۰۰ هزار بشکه نفت را دارد.
30- حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ و رفع موانع تولید: توزیع رانتی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت، مانع بزرگی بر سر راه کسب و کارهایی بود که دسترسی به ارز دولتی و رانت ایجاد شده نداشتند، از این جهت حذف ارز ترجیحی را میتوان مقدمه خوبی برای شفافسازی اقتصاد و حرکت به سمت تولید رقابتی عنوان کرد؛ به علاوه با این اقدام افزایش ده برابری یارانهها پس از 12 سال را شاهد بودیم.
31- تسهیل صدور مجوز کسب و کارها: فعال شدن پایگاه ملی مجوزها یکی از اقدامات مهم دولت بود. این پایگاه از سال 86 طبق ماده 7 قانون اجرایی شدن اصل 44 باید فعال میشد اما عملا به دلیل تعارض منافع دولتی ها تحقق پیدا نمیکرد. وزارت اقتصاد با جدیت این مسئله را دنبال کرد و روند صدور مجوزها با اصلاحی که متولی آن خود خاندوزی به عنوان نماینده مجلس در کمیسیون اقتصادی در خصوص ماده 7 قانون اجرای اصل 44 انجام داده و پس از آن در وزارت اقتصاد انجام داد تا حدود زیادی محقق شد. تبدیل ۵۰۰ مجوز کسب و کار به صورت ثبت محور، حذف یکهزار شرط مبهم از مجوزهای کسب و کار، صدور برخط بیش از 108 هزار مجوز کسب و کار از ابتدای امسال موجب شده که کارآفرینان همانند گذشته در پیچ و خم پرآزار کسب مجوزها قرار نگیرند.
32- ساماندهی 18 میلیون دستگاه کارتخوان و اتصال آنها به درگاه مالیاتی: این اقدام موجب جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی با جلوگیری از فرار مالیاتی شده است.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساخت آمبولانس هوشمند
🔸این محصول از جمله کالاهای تحریمی بود.
📌کوچههای باریک در بعضی محلههای قدیمی شهرها یکی از دغدغههایی است که در مواقع ضروری، سرعت امدادرسانی را کم میکند. حالا یک شرکت دانشبنیان با ساخت آمبولانس هوشمند، توانست این دغدغه را رفع کند.
در این آمبولانس، در حین حرکت هم میتوان فرایند امدادرسانی را به طور کامل برای بیماران انجام داد.
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4
ایران جزو ۵ توربین ساز برتر جهان شد
🔹 مدیرعامل توانیر: روزی در این کشور برای تعویض روغن یک ترانسفورماتور باید از کارشناسان خارجی استفاده میکردیم، اما امروز به خودکفایی بیش از ۹۸ درصد در ساخت تجهیزات صنعت برق رسیدهایم.
🔹به همت نخبگان کشورمان، ایران جزو ۵ کشور توربینساز برتر در دنیا شده است.
🔹طی ۴ دهه گذشته در ظرفیت نصب شده برق در کشور ۱۳ برابر رشد تولید داشتهایم و در منطقه و بین کشورهای خاورمیانه رتبه اول را داریم.
دستاورد های انقلاب
https://eitaa.com/joinchat/692715746C3dc69959f4