🔸 حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوهقضائیه:
🔹 امروز به برکت ۴۰ سالگی انقلاب و بیانیه گام دوم انقلاب باید از نظام اسلامی پاسداری کنیم.
🔹 #دستورالعمل گام دوم انقلاب تهیه شده است و بهزودی #اجرا میشود.
🔹 آینده را نه زور و نه قدرت رقم میزند بلکه آینده را تقوا و صالحان تعیین میکنند و ما هیچ نگرانی از آینده نداریم.
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
♦️گام دوم انقلاب و علوم انسانی اسلامی ♦️
🔹علوم انسانی اسلامی علومی است که تلاش میشود در این علوم این نقیصههای چهارگانه معرفتی ، اخلاقی ، دینی ، کارکردی مرتفع شود.
🔹علوم انسانی اسلامی چون همه را با همدیگر دیده است میگوید شما نمیتوانید رابطه عالم طبیعت و ماده را از عالم فراماده جدا کنید.
حجت الاسلام قاسم ترخان بخش اول
▫️ ۲۲ اسفند ، نشست علمی «نقش علوم انسانی اسلامی در گام دوم انقلاب» با ارائه حجت الاسلام قاسم ترخان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و به همت مؤسسه حیات طیبه در ساختمان اندیشکده مهدویت جمکران برگزار شد.
🔸 ایشان در ابتدای نشست گفت: بحث من محور بیانیه رهبری و نقش علوم انسانی اسلامی در گام دوم انقلاب است؛ ما به گام دوم از دو منظر میتوانیم نگاه کنیم، ممکن است یک نگاه معرفتی داشته باشیم، از نوع نگاه فلسفه مضاف که این بیانیه محصول علوم انسانی اسلامی است.
🔸یک نگاه درجه دو میتوانیم به این بیانیه داشته باشیم؛ این که تعریف ما از علوم انسانی اسلامی چیست و چرا این بیانیه محصول چنین علمی است؟
🔸اگر بخواهیم به اهدافی که در این بیانیه ترسیم شده برسیم حتما باید تلاش کنیم تا علوم انسانی اسلامی تولید شود و به میزانی که توانایی تولید علوم انسانی اسلامی را پیدا کردیم، میتوانیم به اهدافی که ترسیم شده نزدیک شویم.
🔸اما سخن نخست که یک نگاه درجه دو است. علوم انسانی گاهی در مقابل علوم طبیعی قرار داده میشود که تعاریف مختلفی دارد. این پرسش مطرح میشود که قرار است علوم انسانی چه معرفتی را در اختیار ما قرار دهد؟ اگر علوم انسانی را بگوییم تبیین پدیدههای انسانی یا به معنای اخص پدیدههای اجتماعی اعم از توصیف، تبیین، تفسیر، تفسیر وضعیت موجود و بیان نقطع مطلوب و ارائه راهکارها یعنی سیاستگذاریها، اینها جزو وظایف علوم انسانی است.
🔸اگر بخواهید وضعیت موجود را توصیف کنید سپس تبیین و تفسیر کنید، این براساس پارادایمهای مختلفی است که در علوم انسانی شکل گرفته و ما معتقدیم که برای تولید علوم انسانی اسلامی باید پارادایم جدیدی شکل گیرد که در آن توصیف، تبیین، بیان رابطه علمی و معلولی و هم تفسیر است؛ یعنی از روش تفسیری به هرمنوتیکی استفاده کنیم برای فهم پدیدهها، یعنی ما هم علتگرا هستیم و هم معناگرا.
▫️ضعفهای علوم انسانی رایج
🔸تفاوت علوم انسانی اسلامی با علوم انسانی رایج چیست؟ علوم انسانی اسلامی چه تفاوت و ویژگی دارد که آن را از علوم انسانی رایج ممتاز میکند؟ معتقدیم که علوم انسانی رایج از چهار ضعف رنج میبرد. یعنی چهار نقیصه دارد. نقیصه معرفتی، نقیصه اخلاقی، نقیصه دینی و نقیصه کارکردی.
🔸علوم انسانی اسلامی علومی است که تلاش میشود در این علوم این نقیصهها چهارگانه مرتفع شود؛ به عنوان مثال در حیث معرفتی علوم انسانی، آیا علوم انسانی رایج از حیث معرفتی یک معرفت مطابق با واقع در اختیار شما قرار میدهد که بتوانید واقعیت را توصیف و بعد تبیین و تفسیر کنید.
🔸این نکته را در علوم انسانی بیان میکنیم که نقیصه معرفتی این علوم این است که خیلی از این عوامل و قوانین را ندیدند، بحث سنتها در علوم انسانی اسلامی مطرح میشود، بحث عوامل معنوی در علوم انسانی اسلامی مطرح میشود که جایگاهی در علوم انسانی رایج ندارد. میگویند اگر هم ما عالم ماورای طبیعت داشته باشیم، گزینش میکنیم و کاری به آن عالم نداریم. میگویند ما ماتریالیست هستیشناختی را رد میکنیم؛ اما از نظر روش ماتریالیسم هستیم؛ یعنی ماتریالیسم روششناختی.
🔸میگویند با برای توصیف و تبیین پدیدهها نیازی به عوامل فراطبیعی و فرامادی نداریم. عوامل معنوی در حاشیه است و ما با همینها میتوانیم تبیین کنیم. علوم انسانی اسلامی چون همه را با همدیگر دیده است میگوید شما نمیتوانید رابطه عالم طبیعت و ماده را از عالم فراماده جدا کنید. اینها یک رابطه ناگسستنی با همدیگر دارند و شما اگر آن را نبینید دچار نقیصه معرفتی میشوید و طبیعتا این نقیصه در علوم انسانی اسلامی برطرف میشود.
🔸جهتگیری علوم انسانی رایج از حیث اخلاقی که مقام معظم رهبری هم در فرمایشاتشان دارند و در این بیانیه هم اشاره کردهاند که ما برای سلطهگری این کارها را انجام نمیدهیم اما دنیای امروز این علوم انسانی را که شکل داده است براساس ارزشهای انسانی نیست، اهداف انسانی در این علم اشراب نشده است.
🔸همچنین از حیث کارکردی؛ از حیث دینی که روشن است با مبانی دینی ما گاها تعارض پیدا میکند و باید بازسازی شود، فرمودهاند باید علوم انسانی شکل دهیم که مبتنی بر مبانی دینی ما باشد. این نقیصه سوم هم در علوم انسانی اسلامی وجود ندارد چون علومی است که براساس مبانی دینی شکل گرفته است؛ همچنین از حیث کارآمدی که بحث مفصلی دارد.
ادامه دارد ...
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
♦️گام دوم انقلاب و علوم انسانی اسلامی ♦️
🔹پس ما وقتی از علوم انسانی اسلامی حرف میزنیم علومی است که این ویژگیها را دارد، توصیف، تبیین و تفسیر میکند.
🔹تشکیل نظام اسلامی براساس نظریهپردازی علوم انسانی غربی درباره مدل حکومت نبوده بلکه این مدل حکومتی ما مبتنی بر نظام ولایی است؛ ولایت فقیه هم براساس علوم انسانی اسلامی است.
حجت الاسلام قاسم ترخان بخش دوم
▫️ ۲۲ اسفند ، نشست علمی «نقش علوم انسانی اسلامی در گام دوم انقلاب» با ارائه حجت الاسلام قاسم ترخان، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و به همت مؤسسه حیات طیبه در ساختمان اندیشکده مهدویت جمکران برگزار شد.
▫️تجربه ناکارآمدی علوم انسانی غربی
🔸رهبری میفرمایند علومی که در غرب شکل گرفته به درد آنجا هم نمیخورد، آن وقت آن را ترجمه میکنند که مشکلات را با این علوم حل کنند که ما عملا در این چهل سال دیدیم، علوم انسانی رایج در زمینههای مختلف ناکارآمد بوده است؛ در اقتصاد و جاهای دیگر که اظهر من الشمس است.
🔸پس ما وقتی از علوم انسانی اسلامی حرف میزنیم علومی است که این ویژگیها را دارد، توصیف، تبیین و تفسیر میکند و مبتنی بر مبانی ضعف معرفتی ندارد، ضعف دینی ندارد، کارآمد است، راه حل پیشنهاد میدهد و برای برون رفت از مشکلات ایده میدهد.
🔸بیانیه گام دوم به گونهای توصیف از چهل سالی است که گذشت و از طرف دیگر تبیین وضعیت موجود و ترسیم راه رسیدن به نقطه مطلوب است و مهمتر از همه اینکه رهبری راهحل و راهکار میدهد و مبتنی بر آموزههای دینی نقشه راه تعیین فرموده است، وقتی از استقلال و آزادی سخن میگوید یک تعریفی هم ارائه میکند یعنی این مطالبی که میگوییم مبتنی بر این چیزها است. مفهومی که ما القا میکنیم این است حواستان باشد.
🔸این بحث درجه دو است که باید مفصلا بحث شود و اندیشمندان میتوانند در این حوزه کار کنند و این کلیدواژه که عرض کردم اعتقادم این است که خود این بیانیه محصول چنین علمی است. اما محور بحثم قسمت دوم است. یعنی یک نگاه درجه یک است. میخواهیم ببینیم که علوم انسانی اسلامی در این چهل سال پیشرو چه نقشی را میتواند ایفا کند.
🔸رهبر انقلاب اولا در یکی از سخنان خود میفرمایند که انقلاب و نظام خط کلیاش وصول به تمدن نوین اسلامی است، ایشان واقعیت ظرفیت های کشور را بیان میکنند و چالشهایی که دیروز و امروز بوده و سرگذشت چهل ساله انقلاب اسلامی را بیان میکند یک ردیفی را باز میکند مربوط به این قسمت که برای اینکه ما آن تمدن نوین اسلامی را ایجاد کنیم باید چه کار کنیم که در آنجا هفت محور را بیان میکنند و طبیعتا نگاه ایشان در این قسمت هم نگاه تمدنی است.
🔸اگر بخواهیم بحث علوم انسانی و نقش آن را پیگیری کنیم باید براساس این اندیشه جلو برویم که علوم انسانی است که باید تمدن نوین اسلامی را برپا کند و در حقیقت نقش زیرساختی دارد.
🔸نکته دوم اینکه تمدن آن غایت و نهایت است، اما پیش از تمدن هم مراحلی وجود دارد. باز علوم انسانی نقش دارد، پس پایه شکلگیری و ایجاد تمدن علوم انسانی است اما پیش از اینکه آن تمدن ایجاد شود یک مراحلی باید پشت سر گذاشته شود تا به آنجا برسیم که در این مراحل هم علوم انسانی نقش اساسی و زیرساختی دارد.
▫️پنج مرحله رسیدن به تمدن اسلامی و اهمیت دولت سازی
🔸براساس نوع نگاه رهبری، ایشان پنج مرحله برای نهضت اسلامی بیان میکنند. مرحله اول خود انقلاب اسلامی است. مرحله دوم تشکیل نظام اسلامی است. مرحله سوم تشکیل دولت اسلامی است. مرحله چهارم تشکیل جامعه اسلامی و مرحله پنجم ایجاد امت اسلامی یا ایجاد تمدن اسلامی است.
🔸علوم انسانی سکولار نمیتواند شما را به آن نقطه مطلوب برساند و در این مراحلی که گفتیم هم کارایی ندارد؛ اگر قرار است در این مراحل موفقیت حاصل شود، حتما باید علوم انسانی اسلامی داشته باشیم، اما اینکه برخی مراحل تحقق پیدا کرده براساس علوم انسانی اسلامی تحقق پیدا کرده است.
🔸آیا انقلاب اسلامی براساس علوم انسانی رایج شکل گرفته است؟ خیر. آنها اساسا این انقلاب را پیشبینی نمیکردند. تشکیل نظام اسلامی هم براساس نظریهپردازی علوم انسانی غربی درباره مدل حکومت نبوده است. این مدل حکومتی ما مبتنی بر نظام ولایی است؛ ولایت فقیه هم براساس علوم انسانی اسلامی است.
🔸مرحله تشکیل دولت اسلامی که رهبری میفرمایند تاکنون نهادها و ساختارهایی طراحی شده است اما به دلیل ضعف در علوم انسانی این امکان فراهم نشده که ساختارمناسب تولید شود؛یعنی اینجا هم ما ضعف داریم، ساختاراگرتولید شده و نهاد تولید شده براساس علوم انسانی غربی بوده است و ما چون براساس علوم انسانی اسلامی در حوزهها ضعف داشتیم نتوانستیم ساختارهای مناسب، نهادهای مناسب با اهدافی که ترسیم شده ایجاد کنیم.
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
حجهالاسلام فخریان.mp3
9.74M
#صوت|"مبارزهی حاد سیاسی" خط سیر زندگی اهلبیت "علیهمالسلام" و امامین انقلاب است.
گام دوم انقلاب، وقت #باور رهبر انقلاب و #برگشت به اندیشهی اوست.
سخنرانی پیش از خطبههای #نماز_جمعه #بیرجند
۱۳۹۷/۱۲/۱۷
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
5ca675808c78832217a370e5_-5243156096124487094.mp3
15.43M
🔊 #صوت|سخنرانی استاد #رائفی_پور
📝« گام دوم انقلاب اسلامی »
✨ ٢٠ فروردین ٩٨ - چالوس
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
📌آیتالله سید منذر حکیم، در نشست بازخوانی اندیشه اجتماعی شهید صدر، گفت:
🔹بیانیه گام دوم که توسط رهبر معظم انقلاب صادر شد، #آغازی برای یک #حرکت_جدید است و بدون احاطه به اندیشههای افرادی مانند #شهید_صدر و فراگیری صحیح آن این گام با مشکلاتی روبرو میشود.
📖 متن کامل در:
🌐 http://yon.ir/wWCoO
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
📷 مجموعه نمایشگاهی #اقتصاد_مقاومتی
مشاهده و دانلود با کیفیت بالا👇👇👇
http://farhangesadid.ir/fa/news/1524
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
#گام_دوم_انقلاب
💠 اینکه ما گفتیم #گام_دوم، معنایش این است که همان انگیزهای، همان حرکتی، همان همّت بلندی که توانست این کشور را بعد از سالهای متمادی از زیر لگد استعمارگران و مستکبرین خارج کند که خیلی همّت بلندی لازم بود و ملّت ایران این همّت را با رهبری #امام_بزرگوار انجام داد، امروز هم وجود دارد برای اینکه بتواند یک حرکت عظیمی را انجام بدهد و انشاءالله این حرکت عظیم به آیندهی روشن ملّت ایران منتهی خواهد شد و به توفیق الهی ملّت ایران به آن #اوج و قلّهی رفعت و عزّت از لحاظ مادّی و معنوی خواهند رسید.
🌺 و این کار شما #جوانها است؛ این کار #جوانهای_ما است و امروز جوانهای ما بحمدالله تواناییاش را دارند، انگیزهاش را دارند، رشد لازم فکری و بلوغ لازم فکریش را دارند، همّتش را هم دارند. ۹۸/۲/۴
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
📜سلسله جلسات شرح و تفسیر #بیانیه_گام_دوم_انقلاب: #خلاصه #جلسه_نوزدهم 💢حجت الاسلام راجی: ✅حضرت آق
📜سلسله جلسات شرح و تفسیر
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب:
#خلاصه #جلسه_بیستم
💢حجت الاسلام راجی:
❇️رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، #هفت_توصیه دارند که اولین آن علم و پژوهش است.
🔆"دانش آشکارترین وسیله ی عزت و قدرت یک کشور است. روی دیگر دانایی، توانایی است..."
🔹هرکشوری که علم داشت قدرت پیدا کرد. آقا میفرمایند علم یعنی اقتدار؛ هر که آن را داشته باشد دست قدرتمند دارد.
🔸مثلا بریتانیا اولین کشوری است که به علم دست یافت و بیش از یک سوم دنیا را گرفت.
❇️"اکنون نزدیک به دو دهه است که رستاخیز علمی در کشور آغاز شده و با سرعتی که برای ناظران جهانی غافلگیر کننده بود -یعنی یازده برابر شتاب رشد متوسط علم درجهان- به پیش رفته است..."
💠بنا به گزارش newsci، ایران 11 برابر متوسط جهانی رشد علمی داشته است.
💢ما در سال 1996 رتبه 52 دنیا بودیم و الان رتبه 16 علمی از بین 200 کشور در جهانیم و این رشد با وجود موانع پیش روی مان صورت گرفته است.
❇️"...این راه طی شده، با همه اهمیتش فقط یک آغاز بوده است و نه بیشتر. ما هنوز از قله های دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قله ها دست یابیم..."
💠"...اینجانب همواره به دانشگاه ها و دانشگاهیان و مراکز پژوهش و پژوهندگان، گرم و قاطع و جدی در این باره تذکر و هشدار و فراخوان داده ام، ولی اینک مطالبه عمومی من از شما جوانان آن است که این راه را با احساس مسئولیت بیشتر و همچون یک جهاد در پیش گیرید..."
✅آقا در اینجا حکم جهاد علمی را صادر کردند...
💠مسجد امام رضا علیه السلام #دانشگاه فردوسی مشهد
#سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🌐 @soada_ir
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
📜سلسله جلسات شرح و تفسیر
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب:
#خلاصه #جلسه_بیست_و_یکم
💢حجت الاسلام راجی:
دومین توصیه رهبر معظم انقلاب #معنویت_و_اخلاق هست که میفرمایند:
❇️"معنویت به معنای برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و جامعه است...معنویت واخلاق جهت دهنده ی همه حرکت ها و فعالیت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است؛ بودن آنها محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی، بهشت میسازد و نبودن آنها حتی با برخورداری های مادی، جهنم می آفریند..."
♨️یکی از عواقب فروپاشی اخلاق و معنویت در غرب، فروپاشی خانواده است.
🔶آمارهای بین المللی نشان میدهد کشورهایی که به یک دینی پای بندند، آمار طلاق شان پایین تر است؛ یعنی دین داری و معنویت جلوی برخی #طلاق ها را میگیرد...
💠ایران جزو ده کشور کم طلاق دنیاست
🔸40 درصد فرزندان آمریکایی از مادران مجرد و روابط نامشروع متولد شده اند که این ها بسیار آسیب پذیرند.
✅رهبر معظم انقلاب میفرمایند حکومت ها وظیفه دارند زمینه را برای رواج منش و رفتار اخلاقی فراهم کنند و با کانون های ضد معنویت و اخلاق به شیوه معقول بستیزند... "و خلاصه اجازه ندهند که جهنمی ها مردم را با زور و فریب، جهنمی کنند."
💢حکومتها موظفند فضا را برای معنوی شدن مردم فراهم کنند چون الناس علی دین ملکوهم...
💠مسجد امام رضا علیه السلام #دانشگاه فردوسی مشهد
#سعداء
پایگاه نشر آثار #حجت_الاسلام_راجی
🌐 @soada_ir
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd
Voice 204.m4a
51.2M
✅ #صوت|سخنرانی:
استاد حاج شیخ محمد حسن وکیلی
🔷 با موضوع: رسالت طلبه انقلابی در #گام_دوم_انقلاب
🔶 در جمع طلاب مدرسه علمیه ی معصومیه (سلام الله علیها)
💠 مشهد مقدس (مدرسه آیت الله خویی) ۹۸/۱/۳۱
💠شبکه اشتراک محتوای گام دوم انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/enghelabyazd
🔶کانال ما در بله
https://ble.im/enghelabyazd