✡️ والت ویتمن روستو یهودی؛ طراح انقلاب سفید (۱)
1️⃣ دیدگاه جان اف. کندی در قبال ایران، و آن تحلیل تئوریکی که در شالودهی استراتژی آن روز آمریکا در کشورهای «جهان سوم» قرار داشت، با نام #والت_ویتمن_روستو جامعهشناس معروف آمریکائی و مشاور امنیتی کندی، پیوند خورده است.
2️⃣ والت روستو، که در سال ۱۹۱۶ در خانواده #یهودی ویکتورهارون روستو به دنیا آمد، مدتهای مدید مشاور «کاخ سفید» بود و برای قریب به یک دهه (۱۹۶۰-۱۹۷۰) نام او بر #جامعهشناسی دانشگاهی غرب سنگینی میکرد.
3️⃣ پروفسور والت ویتمن روستو در زمان #جان_اف_کندی یک سلسله رفورمهای اقتصادی، و بهویژه طرح #اصلاحات_ارضی را در کشورهای آمریکایجنوبی و خاورمیانه و آسیای جنوبشرقی پی ریخت و در دولت #لیندون_جانسون ریاست «شورای برنامهریزی سیاسی» وزارت خارجه آمریکا و ریاست سازمان «اتحاد برای ترقی» را به عهده گرفت.
4️⃣ اقتدار «آکادمیک» روستو، که در واقع بر اَهرُم دیوانسالاری آمریکا مبتنی بود، بهویژه در پنجمین «کنگره جهانی جامعهشناسی» (سپتامبر ۱۹۶۲) در واشنگتن نمایان شد، که در آن حدود یکهزار جامعهشناس از سراسر جهان شرکت داشتند و روستو کارگردان اصلی این نمایش بود.
5️⃣ روستو تئوریهای خود را در سال ۱۹۶۰/ ۱۳۳۹ با انتشار کتاب «مراحل توسعهٔ اقتصادی؛ یک مانیفست غیرکمونیستی» اعلام داشت. بررسی تئوری اجتماعی روستو میتواند بهخوبی ماهیت «دکترین کندی» و اهداف #انقلاب_سفید را روشن کند.
✡️ والت ویتمن روستو یهودی؛ طراح انقلاب سفید (۲)
1️⃣ #والت_ویتمن_روستو برای رشد جامعهٔ بشری یک سیر تکاملی قائل است و ملاک این #تکامل را سطح رشد تکنولوژی میداند. روستو مانند بسیاری از تئوریسینهای غرب از یک منظر «غرب مرکزی» به جهان مینگرد. از این زاویه، روستو جامعهٔ بشری را به #جامعه_سنّتی و #جامعه_صنعتی تقسیم میکند.
2️⃣ او معتقد است که جامعه پس از طی مرحلهٔ «سنّتی» وارد مرحلهٔ «ماقبل طَیَران» میشود. این مرحله در واقع یک دوران گذار از «کهنه» به «نو» است. در این مرحله برای ایجاد یک ساختار نوین صنعتی تدارک دیده میشود و لذا باید در رشتههای غیرصنعتی، بهویژه کشاورزی، تحولات انقلابی صورت گیرد. روستو معتقد است که این تحولات عمیق باید بهدست یک «دولت مرکزی نیرومند» صورت گیرد و مهمترین این دگرگونیها #اصلاحات_ارضی است.
3️⃣ در مرحلهٔ «ماقبل طَیَران» یک گروه اجتماعی جدید (نخبگان = Élite) پدید میشود که دربرگیرندهٔ بازرگانان، روشنفکران و نظامیان است. این نخبگان نیروی محرکهٔ جامعه از «مرحله سنّتی» به «مرحله صنعتی» است و میان آن با نیروهای «محافظهکار» و مدافعین «جامعه سنّتی» تصادم رخ میدهد.
4️⃣ روستو نقش #استعمار و نواستعمار غرب را در کشورهای تحت سلطه میستاید و معتقد است که #مدرنیزاسیون دولتهای غربی جوامع عقبمانده را به مسیر گذار (مرحلهٔ ما قبل طَیَران) وارد ساخت.
5️⃣ پس از این اصلاحات، جامعه وارد «مرحله طَیَران» (Take-off) میشود. در «مرحله طیران» حکومت در دست #نخبگان است و حکومتگران «سنّتی» که عاجز از تطبیق خود با شرایط «طیران» هستند، از قدرت کنار زده میشوند.
✡️ والت ویتمن روستو یهودی؛ طراح انقلاب سفید (۳)
1️⃣ عالیترین مرحلهٔ تکامل و در واقع «کمونیسم» روستو، که جامعه پس از «طیران» بدان خواهد رسید، «مرحلهٔ مصرف پایدار کالاها و خدمات» است، که الگوی کامل آن جامعهٔ ایالات متحده آمریکا میباشد!!
2️⃣ #تئوری_روستو در واقع نوعی «مانیفست» امپریالیستی برای کشورهای جهان سوم است. این تئوری فرهنگها و تمدنهای جوامع تحت سلطه امپریالیسم را تحقیر میکند و #سبک_زندگی_آمریکایی و «جامعهٔ مصرف انبوه» را بهعنوان الگو فراروی آنان قرار میدهد و راه گذارِ کشورهای تحت سلطه را به یک نظام #سرمایهداری وابسته توصیه میکند و در این راه تمام جاذبهها و روشهایی را که #مارکسیسم برای ارائه تئوری اجتماعی خود بهره جسته به کار میگیرد.
3️⃣ روستو در کتاب خود به این امر اذعان دارد و مینویسد: اکنون که این رساله را در دست تألیف دارم نه به ایالات متحده آمریکا بلکه به جاکارتا، رانگون، دهلی نو، کراچی، #تهران، بغداد و قاهره میاندیشم!
4️⃣ امروزه، درک تئوری روستو برای ما آسان است؛ زیرا آن سرنوشت غمانگیزی را که نظام جهانی سلطه در سالهای ۱۳۴۰–۱۳۵۷ بر ایران رقم زد تصویر میکند و در واقع ایران دوران #محمدرضا_پهلوی را بهعنوان آزمایشگاه تئوریهای کج و معوج آمریکایی نشان میدهد.
5️⃣ تنها با شناخت تئوری روستو است که میتوان چپنماییهای عجیب ارسنجانی و امینی و سپس محمدرضا پهلوی و «تئوریسین»های او را درک کرد و راز پیوند مارکسیسم را با ایدئولوژی رسمی دانشگاهی در واپسین دوران #سلطنت_پهلوی در یافت.
✍️ نویسنده: استاد عبدالله شهبازی
✅ تمدّن ناب الهی
✍️ آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 تبلیغ از بهترین و رساترین برنامه های انبیای الهی است، منتها عناصر محوری تبلیغ را باید ارزیابی كرد كه انسان چه چیزی را برساند و تا كجا برساند و چگونه برساند كه اثر تبلیغ بشود تعلیم و اثر تعلیم بشود تزكیه! آن تبلیغی كارآمد است كه تعلیم را به همراه داشته باشد و آن تعلیمی سودمند است كه تزكیه را به همراه داشته باشد، پایان این امور علمی طهارت روح است و اگر روح طاهر شد جامعه به تمدّن ناب الهی بار می یابد.
🔸 در جریان تبلیغ به ما گفتند حرف را به جان مردم برسانید: ﴿قُلْ لَهُمْ فی أَنْفُسِهِمْ قَوْلاً بَلیغاً﴾،[1] به گوش رسانیدن با تألیف كتاب و به چشم رسانیدن كار خوبی است، اما كافی نیست! به ما نگفتند مطالب را تا گوش مردم برسانید یا كتابی تألیف كنید كه در مرئا و منظر چشم مطالعه كننده ها باشد، گفتند حرف را به جان آنها برسانید! تا كسی اهل جان نباشد و جانان نباشد و جانانه فكر نكند حرفِ او به عمق جان مردم نمی رسد.
🔸 مستحضرید مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) از اهل بیت نقل كرد از وجود مبارك رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) نقل كرد كه علم راستین آیه محكمه است و فریضه عادله و سنّت قائمه است[2] و امثال آن. فرمود حرف مُتقن در معارف عقلی, علوم عقلی, علوم نقلی, حدیث, تفسیر, فقه, روایت, درایت به صورت «آیه محكمه» گفته شود.
🔸 كسی كه مسجد می رود و اهل مسجد است، روح امید باید در او زنده شود، امیدوار رحمت الهی باشد, امیدوار «تألیف قلوب» باشد، منتظر فرج باشد. درست است كه از بارزترین مصادیق انتظار فرج همان است كه همه ما منتظر آن هستیم، ولی انتظار فرج اختصاصی به زمان حضور و ظهور ندارد، ما هر كاری كه مشكل داریم منتظر باشیم گشایشی در راه هست! آن توجه به ذات اقدس الهی كه تمام فُرجه ها به دست اوست، خودش عبادت است، انتظار فرج است! پس آن حدیث معروف كه «أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ انْتِظَارُ الْفَرَجِ»[3] حصر نیست، البته مصداق كامل همان است كه ما منتظر آن هستیم.
[1]. سوره نساء، آیه63.
[2]. الكافی (ط ـ اسلامی)، ج1، ص32.
[3]. كمال الدین و تمام النعمة، ج1، ص278.
📚 پیام به همایش روحانیون طرح هجرت
تاریخ: 1394/05/05
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 محمدرضا پهلوی شبی ۵۰ میلیون تومان در قمار میباخت!/اسناد رشوهگیری شاه
🔹 ۵۰ میلیون در دهه پنجاه معادل ۳۰۰ میلیارد تومان امروز است.
💠 مفهومِ مبارزه ی تمدنی و ضرورت آن
🔻اگر سطح مبارزه به مقیاس تمدنی ارتقا پیدا نکند حذف خواهیم شد...
🔻امام خمینی (ره) :
اگر وضع به همان منوال خان خانی و #بورس بازی و زمینخواری بماند که باز یک طبقه اشراف بدون رسیدگی به وضعشان، که غالباً بر خلاف موازین شرعیه است، در اروپا به عیش و عشرت مشغول و یک طبقه عظیم فقرا برای آنان- بر خلاف موازین- کار کنند و با فقر و فاقه زندگی کنند، برای حکومت اسلام و اسلام و قانون اساسی باید فاتحه خواند.
🔻آیت الله میرباقری:
اگر سطح مبارزه خود با دشمن را به سطح #مبارزه_تمدنی ارتقاء ندهیم دشمن با تمدن خویش ما را حذف خواهد کرد.
💠 پی نوشت:
مبارزه ی تمدنی یعنی پس از مرحله ی انقلاب سیاسی، نظامات اقتصادی و طبی و تربیتی و معماری و... دشمن را نپیذیریم و خود مدل جایگزین پیشنهاد بدهیم؛ اگر این نظامات را بپذیریم کما فی الحال خطر حذف ما و هویت ما وجود دارد.
✍️ برای احیای نظامات اسلامی و تمدن اسلامی باید برویم درب خانه اهل بیت علیهم السلام ، چون حقیقت همه علوم (اقتصاد ، طب ، معماری ، روانشناسی ، جامه شناسی ، تربیت ، صنعت و... ) فقط نزد اهل بیت علیهم السلام است
#اقتصاد_اسلامی
#طب_اسلامی
#معماری_اسلامی
#روانشناسی_اسلامی
#جامه_شناسی_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اعتراف شاپور بختیار به اینکه در دوران پهلوی قانون اساسی و حقوق بشر در ایران رعایت نمیشد
🔺 تبلیغ دولت با تحریف سخنان امام توسط روحانی
🔸حسن روحانی در سخنانی مدعی شد که در راستای سخنان امام خمینی رحمه الله، آب و برق را رایگان کرده، اما آیا امام خمینی وعده رایگان کردن آب و برق را داده بود؟
🔹واقعیت ماجرا این است که هفته دوم اسفند ۵۷، روزنامه کیهان تیتر زد که آب و برق مجانی میشود اما بسیاری از این امر غافل ماندهاند که در بالای همین تیتر آمده که «سخنگوی دولت» یعنی عباس امیر انتظام این سخنان را گفته است.
🔸امام ۱۰ اسفند ۵۷ و نهم ۱۲ بهمن آن سال در واکنش به این سخنان فرمودند: دلخوش نباشید که مسکن فقط میسازیم، آب و برق را مجانی میکنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید. معنویات شما را، روحیات شما را عظمت میدهیم.
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 شاه چه مقدار پول از کشور را خارج کرد؟
5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حاتمبخشی شاه از پول مردم ایران به دیگر کشورها
🔹 شاه فقط سالی یک میلیارد دلار برای شخصیتهای خارجیش هدیه میفرستاد!
💠#دولت باید مثل امام علی (ع) برای محرومین دل بسوزاند.
دولت واقعاً باید با تمام قدرت آن طوری که علی علیه السلام برای محرومین دل می سوزانداین هم با تمام قدرت،دل بسوزاند برای محرومین،مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند،چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آنها را سیر بکند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید اینطور باشد.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۱۸ ، صفحه ۱۳۰
👈بیانات حضرت امام خمینی(ره) در جمع رؤسای جمهوری و مجلس ، گروهی از مستضعفین جنوب تهران
🗓مورخ: ۱۳۶۲/۰۷/۰۴