🎙صوت و پاورپوینت کرسی نقد کتاب #درآمدی_بر_فلسفه_اقتصاد_اسلامی: بررسی هویت دانش اقتصاد اسلامی
🔰انجمن حکمت و فلسفه ایران شعبه قم
🔺 ۲۴-۲-۱۴۰۳
🔻 ارائه محمد جواد توکلی 👇
https://ble.ir/mjtvyadeq/-9130695302328569383/1715647336253
🔹 پاورپوینت ارائه👇
https://ble.ir/mjtvyadeq/-4363276759766933716/1715652390988
🔻نقد کتاب توسط حجت الاسلام والمسلمین حسین میرمعزی
https://ble.ir/mjtvyadeq/6859922062158999758/1715647624119
🔻توضیح در مورد نکات نقد توسط محمد جواد توکلی 👇
https://ble.ir/mjtvyadeq/5368775147694090475/1715647814581
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀مثلث سه میم میم تعلیم و تربیت اقتصادی اسلامی
🔻برای داشتن فرزندانی خلاق، کارآفرین و مولد باید ارتباطی بین سه نهاد تعلیم و تربیت اقتصادی #منزل، #مدرسه و #مسجد برقرار کنیم.
🔹 می توان طرح #مشاغل_دانش_آموزی را در مدرسه پایهریزی کرد، در مسجد آموزش مهارتی داد، در منزل به تولید رساند و محصولاتش را در بازارچه مسجد و مدرسه عرضه کرد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀 همایش شبهات فرزند آوری
🔻 دکتر امیر حسین بانکی پور
🔻 محمد جواد توکلی
🔻 دکتر معصومه رجبی
🔹 میزگرد دکتر صادقی سرشت ودکتر ساطوریان
🕘 پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت
🌏 موسسه امام خمینی
🌐 حضور مجازی
https://iki.ac.ir/live
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
📣 *«چرا اقتصاد ایران در دهه 90 درجا زده است؟» منتشر شد*
🔷 جزوه آنلاین «چرا اقتصاد ایران در دهه 90 درجا زده است؟» به قلم #مسعود_براتی، کارشناس اقتصادی و معاون پیشین سازمان سرمایه گذاری خارجی، پیرامون اهمیت تصمیم گیری درست و دوری از خطای محاسباتی منتشر شد.
[دریافت رایگان چرا اقتصاد ایران در دهه 90 درجا زده است؟
https://eitaa.com/eqmoq2/2477
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
1_11244555915.pdf
1.46M
⁉️چرا اقتصاد ایران در دهه ۹۰ درجا زده است ؟
🌀 از نگاه دکتر مسعود براتی، دلیل درجا زدن اقتصاد ایران در دهه ۹۰ «اختلال محاسباتی و نوع نگاه اشتباه ما به موضوع تحریم و نوع نحوه مواجهه ما با آمریکا» بوده است.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀آنها جمعه را تعطیل کنند!
🔻مسلمانان همانند دوره اوج قدرت اقتصادی شان در صدر اسلام، میتوانند آن قدر قوی شوند که دیگران مجبور شوند جمعه را تعطیل کنند تا از تجارت با مسلمانان سود بیشتری کسب کنند.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀چرا اقتصاددانان ازدواج نمیکنند؟
🔻چند روزی در یکی دو مرکز دانشگاهی و پژوهشی از متقاضیان هیات علمی مصاحبه میگرفتیم، متاسفانه تعداد زیادی از خانمها و آقایان متقاضی که دکترای اقتصاد داشتند، مجرد بودند؛ و سنشان نیز از ۳۰ سال فراتر رفته بود.
‼️ نظام آموزشی ما ازدواج و فرزندآوری را به تاخیر میاندازد و این تبدیل به یک فرهنگ شده است.
🔹 شاید دیر ازدواج کردن اقتصاددانان ناشی از عرضه گستره اندیشههای اقتصادی بدبینانه امثال مالتوس در کتابهای درسی باشد که رفتار را هم عوض میکند. البته باید هم در مورد آمار ازدواج اقتصاددانان نسبت به سایرین و دلایل آن کار مطالعاتی انجام داد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀هزینه-فایده فراگیر تعطیلی شنبه
🔻وقتی میخواهیم سیاستگذاری کنیم باید هزینه فایده فراگیر سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشیم. در این میان هزینه فایده فرهنگی-اجتماعی از اقتصادی هم مهمتر است؛ اینکه تصمیم ما چه تاثیری بر هنجارهای اجتماعی میگذارد و سبک زندگی را چگونه تغییر میدهد، مهم تر از تاثیر ان بر منافع و هزینههای اقتصادی است.
🔹برای تعطیلی شنبه عمدتا هزینه فایده اقتصادی مطرح شده است و خبری از تحلیل هزینه فایده سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیست. حتی هزینه فایده اقتصادی طرح هم چندان مشخص و متقن نیست.
🔻صرف نظر از این نکته، تعطیلی شنبه از جهت فرهنگی-اجتماعی نوعی پذیرش هنجارها و سبک زندگی حاکم بر اقتصاد جهانی کنونی است که زیربنای عقیدتی آن نوعی مسیحیت و یهودیت رنسانسی است.
‼️ما نظم دنیای اقتصادی کنونی را میپذیریم بهجای اینکه نظم حاکم بر تفکر اسلامی بر اساس مفهوم مقدس روز جمعه را ترویج کنیم؛ روزی که در آن نماز جمعه برگزار میشود و زمانی است که در آن آخرین منجی عالم بشریت ظهور میکند.
⁉️ ما با تعطیلی شنبه کل نظم فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی جامعه را بر هم میزنیم؛ نظمی که ریشه در تاریخ کهن اسلامی-ایرانی ما دارد؛ این هزینه حتی به منفعت اندک اقتصادی تصور شده هم نمیارزد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀 صوت و پاورپوینت شبهات اقتصادی فرزندآوری
🔻 محمد جواد توکلی
🎙 صوت
https://ble.ir/mjtvyadeq/6629458048704341812/1715842485760
🔹 پاورپوینت
https://ble.ir/mjtvyadeq/-4308615748115835999/1715842625589
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀نقش افزایش نرخ ارز در نابرابری اجتماعی
🔹گفتاری از مرحوم دکتر داودی
🔻 جهشهای نرخ ارز آسیبهای جبرانناپذیری بر پیکره اقتصاد کشور وارد کرده است؛ پدیده ای که باعث افزایش شکاف طبقاتی می شود.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀 اعتراض آیت سبحانی به تعطیلی شنبه
تعطیلی روز شنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل ملاحظه است.
🔻از لحاظ خارجی
در چنین روزهایی که دشمن صهیونیست فزون از هفت ماه،به نسل کشی پرداخته .. آیا صلاح است .. روز تعطیلی دشمن که شنبه است، در ج ا ایران نیز به رسمیت شناخته شود... آیا این نشانه غلبه فرهنگ غربی نیست؟
🔻از نظر داخلی:
1.استدلال آقایان بر تعطیلی روز شنبه با منطق آنان همخوان نیست میگویند: «اقتصاد ایران با اقتصاد جهان پیوند ناگسستنی دارد باید کاری کرد که بیشترین روزهای هفته، این پیوند بر قرار باشد» این سخن بسیار منطقی است ولی دلیل بر تعطیلی روز شنبه نمیشود،چون در چنین روزی دنیای خارج نیز تعطیل است.این منطق ایجاب میکند روزهای پنجشنبه که روز کاری بوده،بیشترین فعالیت را داشته باشد که دنیای خارج نیز فعال است؛ آقایان به جای اصلاح علت سراغ معلول رفتند و سبب آن این است که میخواهند تعطیلی هفته از یک روز به دو روز افزایش یابد. و مسئله ارتباط با خارج در درجه دوم است.
2.در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است،مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، به حکم شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمیکنند و این سبب میشود که در جامعه دو دستگی پدید آید که ضرر آن کمتر نیست.
3. سالهاست بر اثر یک رشته تبلیغات، روز پنجشنبه حالت تعطیلی به خود گرفته و با تصویب تعطیلی روز شنبه، شمار تعطیلی هفته به سه روز خواهد رسید و با بحران تولید که کشور با آن روبروست کاملاً در تضاد است.
4.در اصل 17 قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است :«تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است».
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
🌀 قیمت دستوری دلاری
🔹 جناب آقای رائفی پور با ضرب اعداد رسیدند که قیمت سیمان سهمی در هزینه مسکن ندارد، پس چرا قیمتگذاری دستوری میکنید؟
🔻 از عدد و رقم ایشان بگذریم که نیاز به کار کارشناسی دارد، فقط میروم سراغ طعنه ایشان به قیمت دستوری.
🔹 محض اطلاع الان قیمت سیمان، آهن، قیر و پلاستیک و هزار یک نهاده اصلی ساختمان بر اساس یک فرمول دستوری(وارد شده در قانون هدفمندی یارانهها)تعیین میشود آن هم براساس قیمت دلاری فوب خلیج فارس و ...،
🔹به فرمایش شما بیاییم ریشه این قیمت دستوری را بکنیم (قانون هدفمندی را اصلاح کنیم) و بگذاریم قیمت این نهاده ها براساس عرضه و تقاضای داخلی تعیین شود، البته اگر عرضه کنندگان انحصاری باشند که در بسیاری موارد هستند، لیبرال ترین اقتصاددانها هم میگویند قیمت باید دستوری تعیین شود توسط دولت یا شورای رقابت یا هر نهاد دیگر.
🔻 مهم این است که ضابطه تعیین قیمت چه باشد، ضابطه باید به قیمت عادلانه و منصفانه و سازگار با واقعیت های اقتصاد ایران بینجامد نه اینکه وابسته به نرخ دلار شود و قیمت برای مشتری با درآمد ریالی به صورت دلاری تعیین شود.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳