🌀دکتر داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه طی مکاتبه ای با سرپرست ریاست جمهوری که رونوشت آن به رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده است، در خصوص وضعیت قیمت برنج بعد از حذف ارز ترجیحی 28500 تومانی نوشته است، قیمت برنج وارداتی بعد از حذف ارز 28500 تومانی به قیمت برنج هندی در بازار آزاد خواهد رسید. همچنین حذف ارز ترجیحی تاثیر زیادی در تغییر قیمت برنج داخلی نخواهد داشت.
🔹 چقدر این ادعا آشنا است وقتی ارز ۴۲۰۰تومانی را حذف میکردند هم میگفتند تورم چندانی ندارد، ولی دیدیم که داشت و خیلی هم داشت.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀این غروب جمعه هم گذشت
🔹 انگار غربت این روزها جانکاه تر است، انگار بچه شیعه ها بیپناه ترند، ولی یقین داریم که او خواهد آمد...
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🌀 عدالت سیاسی لازمه عدالت اقتصادی
🔹 امیر مومنان عدالت را #قراردادن_هرچیز_در_جایگاهش(وضع الشی فی موضعه) و #رعایت_استحقاق_ها (اعطاء کل ذی حق حقه) می داند، این یعنی در توزیع مناصب سیاسی باید براساس #شایسته_سالاری عمل کرد نه بر اساس سهمیه های حزبی، قومیتی, جنسیتی و نژادی
🔹 اگر عدالت در توزیع مناصب سیاسی رعایت نشود، عدالت اقتصادی نیز محقق نخواهد شد؛ زیرا صاحب منصب سیاسی تصمیم میگیرد که چگونه فرصتها و ثروتها بین مردم توزیع شود.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
27.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🐕 خطر سگ فرزندی
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
60.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹این گزارشهای غلط به اصطلاح کارشناسی، خیانت به مردم و نظام است که ناآگاهانه و بعضا عامدانه به سفرۀ مردم آسیب میزند.
🎙گفتگوی جنجالی دکتر صمصامی در رادیو گفتگو (30 تیر 1403)
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
1940266754_-2073400581.pdf
453.4K
🔅 بازاندیشی حکمرانی جهانی: همکاری و تعامل در دنیای قدرت
📝 جوزف استیگلیتز و دنی رودریک
🔹 بسیاری خواستار حکمرانی جهانی اند، ولی ما در دنیایی با همکاریِ جهانیِ محدود زندگی میکنیم. سیاستها توسط سیاستمداران داخلی و بر اساس منافع ملی تعیین میشوند. محور اصلی سیاست، دولت - ملتها هستند. برخی از انواع حکمرانی جهانی میتوانند نتیجه معکوس داشته و بهجای پرداختن به چالش مشترک،به کشورهای قدرتمند امتیاز دهند.
یک معماری حداقلی برای حاکمیت جهانی باید مبتنی بر چهار اصل زیر باشد:
1⃣ قوانین بینالمللی باید به کشورها اجازه دهند که هر کاری میخواهند انجام دهند، البته تا زمانی که صراحتاً سیاست «همسایهات را فقیر کن» را در پیش نگرفته باشند یا کشورهایی که به لحاظ سیستمی، بزرگ هستند، هزینههای قابلتوجهی را بر کشورهای فقیر تحمیل نکنند.
2⃣تفاوتهای مشخصی بین کشورها وجود دارد و در هر توافق بینالمللی، این تفاوتها باید منعکس شوند.
3⃣توافقات جهانی نهتنها با کارایی جهانی، بلکه با عدالت جهانی نیز باید سازگار باشند. تمرکز بر کالاهای عمومی جهانی، پرهیز از فقیرسازی همسایه و توجه به تفاوتهای بین کشورها کافی نیست. برای مثال پرداختن به تغییرات آبوهوایی یا سلامت جهانی، نیاز به منابع قابلتوجهی دارد. نباید از ملت¬های فقیرتر خواست که بیش از سهم منصفانه خود بپردازند.
4⃣اقدامات اقتصادی، پیامدهای اجتماعی و سیاسی گستردهای دارند که باید در نظر گرفته شوند. اقدامات بینالمللی اقتصادی میتواند اثرات بازتوزیعی درآمدی نامطلوبی ایجاد کنند.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🌀 افزایش رانت با حذف ارز ۲۸۵۰۰تومانی
🔹در گزارش سازمان برنامه آمده قیمت برنج با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی باید بشود کیلویی ۳۸۳۰۰ ولی در بازار آزاد فروخته میشود ۵۵۰۰۰ تومان، یعنی هرکیلو ۱۶۷۰۰تومان رانت به جیب وارداتچی ها میرود. و گفته شده اگر دلار را بکنیم ۴۲۹۵۰ تومان قیمت برنج میشود ۵۷۰۰۰ تومان و فقط ۲۰۰۰تومان گرانتر از قیمت کنونی بازار آزاد است.
🔹 یاللعجب،اگر با ارز ۲۸۵۰۰تومانی قیمت برنج ۴۳٪ از قیمت تمام شده فاصله دارد، با ارز ۴۲۹۵۰ برنج بازار آزاد به جای ۵۷۰۰۰تومان ۷۸۹۸۱تومان خواهد شد یعنی باز هم هر کیلویی برنج ۲۱۹۸۱تومان رانت برای وارداتچی ها خواهد داشت، پس با حذف ارز ترجیحی رانت بیشتر شد، قبلاً ۱۶۷۰۰تومان روی هرکیلو برنج رانت داشتند الان ۲۱۹۸۱تومان.
🔹 نکته این جاست که فاصله بین قیمت تمام شده برنج وارداتی ربطی به نرخ ارز اختصاص یافته ندارد، بلکه ناشی از مشکل نظارت و یا هر مشکل دیگر در نظام توزیع است، با افزایش نرخ ارز این رانت بیشتر میشود
⁉️ البته باید تحقیق کرد که چرا بین قیمت تمام شده کالای وارداتی و قیمت بازار این قدر فاصله است؟ یک جای کار میلنگد! ممکن است دلیل هزینههای پس از واردات باشد که در محاسبه نیامده و یا تخلف توزیع کننده؟
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🌀هشدار دو اقتصاددان نسبت به ادامه برنامه مخرب تعدیل ساختاری در دولت پزشکیان
✍ نامه دکتر مومنی و راغفر
🔹«تعیین اعضای دولت چهاردهم، هیچ نسبتی با وعدههای جنابعالی در مناظرهها و گفتگوهای انتخاباتی ندارد و این نگرانی را به وجود میآورد که #دولت_چهاردهم در #دامی بیافتد که دولت های #سیوپنج_سال گذشته فرو افتادند و آن اینکه دولتهای مختلف با شعارهای متفاوت و وعدههای بهبود وضعیت معیشت و ارتقاء رفاه مردم آمدند اما همگی در #تله برنامههای شکست خورده #تعدیل_ساختاری به ویژه #تضعیف_ارزش_پول ملی، #خصوصیسازیها و #آزادسازیهای نابسامانیساز و فسادآفرین سقوط کردند چرا که به ظرفیتهای نهادی کشور توجه نداشتند». متن نامه👇
B2n.ir/u34693
🔹 قبلاً نوشتم که حساب اقتصاددانانی مثل دکتر نمازی، مومنی و راغفر را باید از سایر اقتصاددانان اصلاح طلب جدا کرد👇
https://eitaa.com/eqmoq2/2657
🔻 #درود_بر_شرفتان که روی مواضع حقتان ایستادید.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
12.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️اشاره مجموعه آقای قاضی به بنگاه داری بانکها و سود غیرمتعارف تسهیلات بانکی
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
مفهوم شناسی انصاف در اخلاق تجاري اسلامی.pdf
367.2K
🌀یادی از مقاله انصاف
🔹انصاف مفهوم مبهمی دارد که تمایز آن از عدالت و احسان در مباحث اخلاق کسب و کار ابهاماتی دارد. در قرآن از عدالت و احسان سخن به میان رفته است: ان الله یامر بالعدل و الاحسان. اما انصاف چیست؟
🔹چند سال پیش در مقاله پیوست به این نتیجه رسیدم که، انصاف به عنوان مفهومی خاص تر از عدالت مطرح، و موجب اعطای ترجیحات تجاری به کشورهای ضعیف شده است.
🔹 در این مقاله با طرح پرسش دربارة ارتباط میان دو مفهوم عدالت و انصاف در بینش اسلامی، سه مفهوم #انصاف_به_مثابه عدالت، #برابری و #مدارا از هم تفکیک شده اند.
🔹بنا بر فرضیة مقاله، انصاف در تجارت با توجه به معیار ارائه شده در روایات مستلزم سهل گیری و تخفیف در معامله است.
🔹انصاف مدارایی در بینش اسلامی، اخص از عدالت و مستلزم نوعی احسان است. احسان مورد نیاز در انصاف به اقتضای ملاک مورد اشاره در روایات (انجام دادن آنچه دوست داریم دیگران در حق ما انجام دهند)، کمتر از حد مواسات و ایثار است.
🔹براین اساس انصاف در تعاملات تجاری مستلزم سهل گیری در معامله و اعطای تخفیف در سود به عنوان امری ترجیحی است. این برداشت از انصاف می تواند بر برخی از سیاست گذاری های اقتصادی از جمله تعیین تعرفه های تجاری، قیمت گذاری محصولات و تنظیم بازار اثر بگذارد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هادی عباسی، معاون وزیر راه و شهرسازی: نظام جمهوری اسلامی تکلیفش را با بانکها مشخص کند، بانکهای خصوصی اختیار خلق پول گرفتند ولی مسئولیت نمی پذیرند!
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥خبرنگار آمریکایی اومده ایران و برگاش ریخته از تصورات فانتزی و غلط ایرانیها از آمریکا
🔔 میگه هرچی خواستم واقعیت رو بهشون بگم، علاقهای به شنیدنش نداشتن و شدیدا تحت تاثیر تبلیغات و شبکههای ماهوارهای هستند
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2