با تحريم نفت نبايد كج دار و مريز برخورد كرد
توماس شلينگ برنده جايزه نوبل اقتصادي، هنگام بحث از مباحث اقتصاد سياسي از ابزارهاي تعهدساز سخن به ميان ميآورد. مراد او از ابزارهاي تعهدساز ابزارهايي است كه در فضاي تعاملات بين كشورها و افراد استفاده ميشود تا به طرف مقابل سيگنال معتبري داده شود تا رفتارش را عوض كند. از نظر شلينگ تلاش كشورها براي دستيابي به بمب اتم براي رسيدن به ابزارهاي تعهد ساز است نه اينكه بخواهند الزاما از ان در جنگ با ساير كشورها استفاده كنند.
اين روزها امريكا در جنگي تمام عيار در تلاش است كه معافيت هاي صادرات نفتي را تمديد نكند و اقتصاد ايران را با شوكي جدي مواجه كند. آمريكايي ها اعلام كردند كه عربستان و امارات كاهش عرضه ايران را جبران ميكنند تا مشكلي براي قيمت نفت پيش نيايد. برخي به صورت جسته و گريخته عنوان كردند كه ما بايد از ابزارهاي تعهدساز خودمان از جمله تهديد بستن تنگه هرمز استفاده كنيم. نه اينكه الزاما تنگه هرمز را ببنديم؛ ولي اين ابزار تعهدساز را به گونهاي مطرح كنيم كه طرف مقابل از جمله امريكا، عربستان و امارات جرات نكنند كه به ما تعرض كنند. به قول شلينگ ابزارهاي تعهدساز بايد باورپذير باشند و قبل از انجام عمل طرف مقابل ارائه شود. متاسفانه ضعف ديپلماسي اقتصاد سياسي ما باعث شده كه طرف مقابل كم كم به ما ضربه وارد كند و با مديريتش مشكلاتي كه مي توانست براي خودش به وجود بياورد (از جمله افزايش قيمت نفت) را به حداقل برساند.
@eqmoq2
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚انتشار كتاب شاخص تجارت خارجي با رويكرد اسلامي
📘كتاب شاخص تجارت خارجي با رويكرد اسلامي ضمن تبيين رويكرد اسلام نسبت به تجارت خارجي، شاخصي تركيبي براي سنجش عملكرد تجارت خارجي در رويكرد اسلامي ارائه ميدهد.
📒شاخص پيشنهادي در این کتاب جهتگيريهاي اسلامي در سه بعد اقلام، طرفها و شرایط تجارت خارجي مطلوب را ميسنجد.
📕رشد منافع تجاری عمومی، تجارت طیب، استقلال تجاری، همگرایی تجاری اسلامی و عدالت و انصاف، پنج معیار یا جهتگیری مطلوبي است كه با استفاده از منابع اسلامي براي تجارت خارجی یک کشور مسلمان با سایر کشورها معرفي شده است.
📙برای سنجش وضعیت این مؤلفهها، مجموعهای از نماگرها پیشنهاد شده که در قالب شاخص تجارت خارجی مطلوب در رویکرد اسلامی تجمیع شده است.
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/3919
✅ مشکلات اقتصاد سياسي انتخابات استاني
✅طرح انتخابات استاني ظاهرا با هدف تقويت احزاب در ايران مطرح شده است، ولي اين طرح با نوعي سردرگمي روبرو است.
✅در اين طرح هم نماينده به حوزه انتخابي خودش تعلق دارد و هم به استان خودش. نماينده براي انتخاب مجدد هم بايد نظر مردم حوزه انتخابيه خودش را تامين كند و هم به گونه اي از منافع استان در مجلس دفاع كند.
✅ اين طرح عرصه چانهزني براي توزيع منافع را عملا از سطح مناطق كوچك انتخاباتي به استان ميكشد. وضعيت استانهاي ما چيزي شبيه تهران خواهد شد كه عملا نمايندگان شهر تهران هويت شهري ندارند و عمدتا هويت جناحی دارند.
⁉️ولي آيا چنين طرحي مشكلات انتخاب عمومي در يك اقتصاد سياسي دموكراتيك را حل ميكند؟ آيا اين طرح باعث ميشود كه نمايندگان بهجاي توجه به منافع شخصي و منطقهاي به منافع ملي فكر كنند؟
✅ اصل ايده در حل مشكلات انتخاب عمومي در رويكرد حزبي اين است كه نمايندگان تابع نظريات كارشناسي بلندمدت و ملی حزب باشند. ما با انتخابات استاني به چنين هدفي دست نمييابيم. بلكه مشكلي كه بروز مي كند اين است كه مردم با نوعي سردرگمي مواجه ميشوند كه نماينده ايشان حافظ منافع شهرشان است و يا استان و يا حتي منافع خودش
✅اگر مي خواهيم به سمت تقويت احزاب در اقتصاد سياسي ایران برويم راهش اين نيست كه انتخابات را استاني كنيم؛ بلكه بايد احزاب را در همين سيستم موجود تقويت كنيم. بر اين اساس مردم هنوز در حوزه نمايندگي يك شهر كوچك به نماينده خودشان راي مي دهند ولي رقابت بين احزاب است و در نهايت احزابي كه از شهرهاي مختلف بيشترين كرسي ها را كسب كردند مي توانند زمام مديريت مجلس را به عهده بگيرند.
✅ البته حزب هم مشكلات خاص خود را دارد و به نظر مي رسد كه ما بهتر باشد به سمت مجلس تخصصي نخبگاني برويم تا اينكه با حزب در صدد حل مشكلات باشيم؛ چرا كه احزاب وابسته به ثروتمنداني خواهند شد كه هزينه هاي سنگين رقابت هاي انتخاباتي انها را تامين كنند.
@eqmoq2
IranMenhayeNaft.pdf
811.3K
برنامه پيشنهادي مركز پژوهشهاي مجلس براي اقتصاد ايران بدون نفت
۱۰ مرحله درآمدزایی برای جبران کسری بودجه بدون نفت : کاهش معافیت مالیاتی در حوزه صادرات مواد خام و ارزش افزوده پایین، حذف برخی از معافیت ها در سایر بخش ها، جلوگیری از فرار مالیاتی، افزایش نرخ برخی از پایه های مالیاتی و از سوی دیگر حذف سالانه یک دهک از یارانه بگیران تا سال ۱۴۰۰، فروش بخشی از سهام و دارایی های دولتی، اصلاح حداقلی قیمت حامل های انرژی و صادرات فراورده ها.
TarhKaheshVabastegibeNaft-dolat.pdf
1.24M
♦ طرح دولت براي اصلاح ساختار بودجه عمومی با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت
🔶 در طرح پيشنهادي 4 محور و 23 برنامه مطرح شده
♦ محورها :درامدزايي پايدار ، هزينهكرد كارا، ثباتساي اقتصاد كلان و توسعه پايدا، تقويت نهادي بودجه
⁉ بايد ديد كه دولت چگونه مي خواهد اين اهداف را عملياتي كند؟ آيا دولت نهايتا به سمت سياست هاي تعديل نمي رود؟ ايا اصلاحات نهادي لازم مثل اصلاح نظام مالياتي و نظام شفافيت اطلاعات صورت مي گيرد؟ با چه طرح و نقشه اي؟
هدایت شده از ایران قوی || سیدسجاد پادام
🔸دکتری که از مردم پول نمیگرفت
🔹دکتر شیخ از مردم پول نمیگرفت و هر کس هرچه میخواست در صندوقی که کنار میز دکتر بود می انداخت؛ و چون مبلغ ویزیت دکتر 5 ریال تعیین شده بود (بسیار کمتر از حق ویزیت دیگر پزشکان آن زمان)، بیشتر مواقع، سر فلزی نوشابه به جای پنج ریالی داخل صندوق انداخته می شد و صدایی مانند انداختن پول شنیده میشد.
🔸از زبان دختر دکتر شیخ گفتهاند که روزی متوجه شد پدرش مشغول شستن و ضد عفونی کردن انبوه سر نوشابه های فلزی است. دخترش با شگفتی میگوید: «پدر بازی می کنی؟ چرا سر نوشابه ها را می شویی؟» پدر پاسخ داد: «دخترم، بیمارانی که نزد من میآیند، بهتر است از سر نوشابههای تمیز استفاده کنند تا آلودگی را از جاهای دیگر به مطب نیاورند. این سر نوشابههای تمیز را آخر شب در اطراف مطب میریزم تا بیمارانی که پول ندارند و خجالت می کشند که در صندوق چیزی نیندازند، از اینها که تمیز است استفاده کنند.»
🔹روزی مردی از دکتر میپرسد: «شما چرا با این سن و خستگی ناشی از کار، از موتور سیکلت استفاده میکنید؟» دکتر پاسخ میگوید: «خانه بیمارانی که من به دیدن آنها میروم آن قدر پیچ در پیچ است و کوچههای تنگ دارد که هیچ ماشینی از آن نمیتواند عبور کند.»
🔸رونوشت به #پزشکان_مالیات_گریز_امروز
@sspadam
هدایت شده از محمود عیسوی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 راز زندگی نومسلمانان
🆔 @eisavim
پتروپالايشگاهها ابزاري براي مقابله با تحريم
بررسی طرح های پالایشی و پتروپالایشی کشور نشان می دهد حتی در دوران تحریم، مشکلی در بخش تامین تجهیزات، فناوری و حتی راه اندازی این واحدها وجود نداشته بلکه مانع اصلی، عدم تامین مالی بوده است.
توسعه ظرفیت پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی با استفاده از مدل تنفس خوراک طرحی است که طی آن وزارت نفت موظف خواهد شد به مدت یک سال نفت را به صورت امانی در اختیار پتروپالایشگاه تازه تأسیس قرار داده و پس از آن طی دوازده سال پتروپالایشگاه مبلغ را به صورت یک وام ۴ درصد ارزی به وزارت نفت بازپرداخت خواهد کرد. لازم به تاکید است که یکی از اهداف اصلی این طرح، جذابکردن پروژههای پالایشی برای جذب سرمایههای مردمی است.
http://yon.ir/abfQr