✅ نرخ تورم تولیدکننده فراتر از نرخ تورم مصرف کننده
✳️ برخی اینکه نرخ تورم تولیدکننده بالاتر از نرخ تورم مصرف کننده است، را حاکی از این می دانند که افزایش هزینه تولید پیشران تورم مصرف کننده است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅خلق پول بانکی در خدمت سفته بازی
❇️ راین و همکاران در کتاب پول از کجا می آید ، نتیجه میگیرند که در جهانی با اطلاعات ناکامل و عدم تعادل، بانکها تصمیم میگیرند اعتبار جدید را به کدام بخش اقتصادی تخصیص دهند.
✳️انگیزه های فعلی بانکها بیش از آنکه آنها را به سمت وامدهی برای سرمایهگذاری در خلق داراییهای جدید سوق دهد، آنها را به سمت خلق اعتبار برای خرید داراییهای موجود یا سایر انواع سفته بازی مالی هدایت می کند.
❎پول جدید با احتمال بیشتری به سمت سفته بازی در داراییهای غیرمنقول و داراییهای مالی هدایت میشود ، نه به سمت کسب و کارهای کوچک و تولیدی که پیامدهای اقتصادی چشمگیری دارند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
پالایشگاههای کشور مبنای محاسباتی خود را از دلار ۲۸ هزار تومان در اسفند ۱۴۰۱ به دلار ۳۵ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۲ تغییر دادهاند. تا زمانی که مواد اولیه تولید در این کشور به قیمت جهانی و نرخ دلار محاسبه و به داخل فروخته میشود، مهار تورم محال است.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
پالایشگاههای کشور مبنای محاسباتی خود را از دلار ۲۸ هزار تومان در اسفند ۱۴۰۱ به دلار ۳۵ هزار تومان د
☠مکانیزم خطرناک خودکار تشدید تورم و تخریب تولید
💀حکایت ما شده داستان کسی که طنابی به گردن خودانداخته و خود را حلق آویز کرده، هرچه تقلا می کند فشار طناب بر حلقومش بیشتر میشود، تا به تدریج خفه شود.
❎ وقتی ما به منطق شوک ارزی به هزینه تولید تن می دهیم و ۴۱ محصول پالایشگاه ها را به قیمت دلاری با افزایش ۲۵ درصدی (افزایش قیمت دلار محاسباتی از ۲۸ به ۳۵ هزارتومان) به صنایع پایین دستی می فروشیم، باید منتظر تورم سهمگین آن باشیم.
❇️ این داستان در مورد محصولات فولادی و پتروشیمی هم تکرار خواهد شد، آنها هم محصولاتشان را به قیمت ذلار ۳۵ هزار تومانی به صنایع داخلی خواهند فروخت، و تورم دوباره شعله میگیرد و از توان تولید داخلی کاسته میشود.
❎ اسم این را هرچه بگذاریم، نئولیبرالیسم یا هر اسم دیگر، چیزی جز تشدید تورم و تخریب توان تولیدی کشور نیست. این اقدام نه تنها تولید را گران میکند، بلکه کسری بودجه دولت را هم زیاد میکند و طرحهای عمرانی را به گل مینشاند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❎ توزیع ناعادلانه رانت دلار
✅ با افزایش ۲۵ درصدی نرخ ارز محاسباتی در قیمت گذاری محصولات تولیدی پالایشگاهها،پتروشیمی ها و فولادی ها(افرایش از ۲۸ هزار تومان به ۳۵ هزارتومان)، سود صاحبان خصوصی و شبه دولتی آن ۲۵ درصد افزایش پیدا میکند(بدون انکه تولیدشان زیاد شود یا کیفیت محصولسان بالا برود).
✳️ در مقابل هزینه مواد اولیه تحویلی به تولیدکنندگان داخلی ، ۲۵ درصد افزایش مییابد.
❎ در نتیجه محصول تولیدی همه صنایع پایین دستی پالایشگاهها، پتروشیمی ها و فولادی ها، به واسطه افزایش هزینه تولید بالا می رود و آنها نیز قیمت محصولاتشان را بالا میبرند، بنابراین اتومبیل، مسکن، مواد پلاستیکی، دارو، کود شیمیایی، میوه و تقریبا همه چیز گران میشود.
❎ با افزایش تورم ناشی از هزینه تولید، تولیدکنندگان صنایع پایین دستی و مصرف کنندگان متضرر می شوند، کسری بودجه دولت هم تشدید میشود و اجرای طرح های عمرانی کند می شود.
❎ یعنی رانت حاصل از افزایش نرخ ارز و بهرهمندی از انفال تنها به جیب سهامداران صنایع پالایشی، پتروشیمی و فولادی میرود، و عموم مردم متضرر می شوند.
✅ راه حل کوتاهمدت؛ نرخ دلار برای قیمتگذاری محصولات پالایشی، پتروشیمی و فولادی ، نرخ نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومان باشد نه نرخ ۳۵ هزار تومانی تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا
❇️راهحل بلندمدت ؛ اصلاح قوانین مربوط به قیمتگذاری دلاری محصولات پالایشی، پتروشیمی و فولادی برای تولیدکنندگان داخلی (ماده 71 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 1380 و ماده 1 قانون هدفمندی یارانهها مصوب سال 1388) و البته کنترل نرخ ارز
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ *رئیس مرکز تنظیم مقرارت سازمان امور مالیاتی:*
🔴نمیگذارند از دلال ها و سودا گران مالیات بگیریم .
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ پنج دستورالعمل مهار تورم و رشد تولید
1⃣ متوقف ساختن همه مکانیزمهای خودکار تورم زا از جمله قیمتگذاری دلاری نهادههای پالایشی، پتروشیمی و فولادی تولید داخلی، و مکانیزم کشنده خلق پول و توزیع ناعادلانه آن
2⃣ وضع مالیات سنگین بر فعالیتهای غیرمولد و انباشت ثروت (تسریع در تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه و آحاد زیرساخت اجرایی آن) و مولدسازی واقعی داراییهای دولت
3⃣ تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید و یکپارچه سازی نظام مالیاتی حمایتی
4⃣ سوق دادن نقدینگی به سمت تولید با اجرای طرحهایی همچون مشارکت بانکی-مردمی در احداث پتروپالایشگاه، انتشار صکوک مسکن و ....
5⃣ پیمان سپاری صددرصدی ارزی، مدیریت تقاضای ارز(محدودسازی واردات غیرضروری و طرح جایگزینی واردات نهادههای تولیدی) و تقویت حکمرانی ریال
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✅ خبر خوش، دستور مهم رییس جمهور برای مهار تورم
❇️ براساس شنیده ها، به دستور رئیسجمهور، از فردا نرخ مبنای دلار برای محاسبه قیمت پایه محصولات داخلی از ۳۶۴۸۰ به ۲۸۵۰۰ تومان بازمیگردد.
❎ این دستور به معنای جلوگیری از یک شوک افزایش ۲۵ درصدی هزینه مواد اولیه پالایشی،پتروشیمی و فولادی تولیدکنندگان داخلی است.
❇️ بسیار خرسندیم که مطالبه گری در این زمینه جواب داد و دکتر رییسی تصمیمی بجا برای مهار تورم در سال جدید گرفتند.
❇️ گام بعدی باید اصلاح قوانین مرتبط با فروش دلاری محصولات پالایشی، پتروشیمی و فولادی به تولیدکنندگان داخلی باشد، یعنی اصلاح ماده ۱ قانون هدفمندی یارانه ها و ماده ۷۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت،که همت نمایندگان مجلس را میطلبد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
این جداول را با دقت بررسی کنید. معاملات امروز مواد اولیه پلیمری در بورس کالا پس از بازگشت نرخ تسعیر به ۲۸۵۰۰ است. از ۲۲ ماده اولیه این فهرست صرفا ۶ ماده رقابت خورده و نرخ رقابت حداکثر ۱۰٪ بوده! یعنی سیاست جدید در مهار اثر تورمی این مواد اولیه، کاملا موثر بوده است.
نئولیبرالها فحاشی زیاد کردند، اما مهم نیست. جلوگیری از کوچک شدن سفره و تنگی معیشت مردم مهم است که بحمدلله انجام شد. انشاءالله این راه را تا موفقیت کامل خواهیم پیمود.
" سید یاسر جبرائیلی "