⁉️قیمت دلار میزان الحراره اقتصاد یا متغیر سیاستی
♦️ بعد از شروع #طوفان_الاقصی نرخ ارز آزاد به شکلی خزنده شروع به افزایش کرد.
✳️ طرفداران #سیاست_تعدیل_ارزی معمولا چنین تغییراتی را محصول عوامل بنیادی بازار و متاثر از عواملی همچون انتظارات میدانند و آن را طبیعی میدانند،انها نرخ ارز را #میزان_الحراره_اقتصاد میدانند که در واکنش به متغیرهای عینی بالا و پایین میشود
❇️ در مقابل مدافعان #سیاست_تثببت_ارزی علاوه بر توجه به عوامل بنیادی، نقش عملکرد سیاستگذار ارزی را نیز در نظر میگیرند. از نظر ایشان عدم مداخله هوشمند دولت و واگذار کردن این متغیر کلیدی به #بازار_مختل_شده_ارزی باعث میشود که هر تکانهای نرخ ارز را بالا ببرد و اقتصاد کشور را دچار تلاطم و تورم کشنده کند.
✅ نظریه دوم به پایههای رفتاری تغییر نرخ ارز نیز توجه می کند که بالاخره نوسانات این متغیر محصول فعل و انفعالات رفتاری (پایههای خردی اقتصاد کلان) در ساختار اقتصادی کشور است، هم رفتار دولت و هم رفتار عاملان اقتصادی که در یک ساختار اقتصادی فعالیت میکنند بر این متغیر کلان اقتصادی اثر میگذارد. این یعنی نرخ ارز یک متغیر سیاستی است نه الزاما خروجی یک دستگاه مکانیکی بازاری!
♦️ سیاستگذاران ارزی صهیونیستی بعد از شروع درگیری تصمیم به تزریق مقادیر عظیمی دلار (فکر کنم حدود ۳۰ میلیارد دلار) به بازار گرفتند که مانع از کاهش ارزش پولشان (شکل) شود.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقاد فرشاد مومنی از صدور بیرویه مجوزهای کسب و کار
فرشاد مومنی گفت: مجوزهای پرشمار در مقیاس های کوچک و متوسط تهدید بزرگی برای اقتصاد ایران است. عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران درگیر مناسبات رانتی و پنهانی است، گفت: مجوزهای پرشمار کوچک مقیاس چون هیولایی دهان باز کرده برای بلعیدن ارز هستند و متاسفانه پشت پردهی این مجوزها نیز محمل کسب انواع رانت است ؛ از زمین مجانی تا دلار نفتی. تسهیلات بانکی و ...
این اقتصاددان تاکید کرد: در حقیقت ما بیشمار سرویس میدانیم بدون دستاوردی داشته باشیم و مسأله این است که چون مقیاس اقتصادی رعایت نمیشود ، امکان سرمایهگذاری در بهبود کیفیت نیز فراهم نیست و حضور این واحدهای کوچک به افزایش توانمندی صنعتی و فنی نیز منجر نمیشود.
وی گفت: ابعاد بحرانی مسألهی صدور مجوزها به حدی است که با چشم غیر مسلح نیز میتوان آن را دید.مجریان این اقدامات دارند روندهای قهقرایی را تضمین میکنند.
مومنی گفت:یکی از آشفتگیهایی که این مسأله ایجاد کردن این است که عزیزان به قصد قربت به رانت همهچیز را زیر پا میگذارند .
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
38.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ گزارش عملکرد پژوهشکده امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی
✳️محمدجواد توکلی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینیره)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
♦️عاقبت ثروت اندوزی بدون تهذیب
♦️ثعلبة بن حاطب از شدت تنگدستی به پیامبر (ص) شکایت برد و از ایشان خواست برایش دعا کند که ثروتمند شود و سوگند یاد کرد که در صورت اجابت دعا، حق صاحبان حق را میپردازم،
♦️پیامبر (ص) فرمود: ثروت اندکی که شکرش را ادا کنی بهتر از فراوانی است که توان آن را نداشته باشی؛
♦️با اصرار ثعلبه آن حضرت برایش دعا کرد، و ثعلبه در اندک زمانی صاحب گوسفندان زیادی شد.
♦️ثعلبه کم کم نمازهای جماعت و جمعه را ترک کرد و غرق در دنیا شد.
❎ پس از نزول آیه زکات، پیامبر ماموری را برای دریافت زکات فرستاد ولی او از دادن حق شرعی مالش خودداری کرد و بدین جهت «مانع الصدقه» نامیده شد.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
♦️لزوم بازطراحی جایگاه اقتصاد ایران در نظم جدید اقتصاد بینالملل
❇️ اقتصاد بینالملل بعد از اتفاقاتی همچون #جنگ_روسیه_اوکراین و حتی بعد از #طوفان_الاقصی در حال پوست اندازی است. همانگونه که مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند ما نباید در این #پیچ_تاریخی از این تحولات غفلت کنیم.
✳️ نظم جدیدی در حال شکل گیری است، ویژگی این نظم جدید تنها چرخش اقتصاد جهانی به سمت شرق نیست، بلکه بسیاری از ملت های استعمارزده و تحت ظلم حتی ملت مظلوم فلسطین خواهان ان اند که نقش آنها در اقتصاد جهانی به شکلی عادلانه تر تعیین گردد.
♦️ اقتصاد ایران در این نظم جدید در حال شکلگیری باید به شکلی فعال عمل کند تا بتواند تحریم ها را خنثی کند و از اقتصاد نفتی جدا شود. برای این منظور برنامه های توسعه به خصوص برنامه هفتم باید بر محورهایی همچون تبدیل ایران به هاب انرژی و غله منطقه متمرکز و بازنویسی شود و در این مسیر اولویت سرمایهگذاری را به بخش های ترانزیت، مسکن و کشاورزی بدهد.
❇️ متاسفانه ما فرصت سوزی زیادی میکنیم، کاش مسئولان جدید #سازمان_برنامه_و_بودجه به جای افتادن در دام مقولات انحرافی مثل #یارانه_پنهان، به فکر تدوین #استراتژی_صنعتی کشور با توجه به اقتصائات نظم جدید اقتصادی در حال شکلگیری میافتادند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
در تکمیل برنامه "حذف #یارانه_پنهان! از اقتصاد کشور و پیشنهاد تخصیص سهمیه سوخت بجای خودرو به افراد"، پیشنهاد دیگری هم قابل طرح است و آن اینکه، کنجاله سویا و دان مرغ هم بجای دام به افراد داده شود تا مردم بین مصرف "غذای دام و گوشت دام" حق #انتخاب داشته باشند.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
✳️ علوم انسانی دیجیتال
♦️دیشب در جلسه روسای انجمنهای علمی حوزه مهمان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) بودیم، ارائه خیلی خوبی در مورد پدیده نوظهور #علوم_انسانی_دیجیتال داشتند.
♦️ علوم انسانی دیجیتال فقط به معنای استفاده از فناوریهای دیجیتال در مطالعات علوم انسانی نیست، بلکه یک تحول در این حوزه مطالعاتی است که مسائل ، محتوا و روش تحقیق را دستخوش تغییر و تحول کرده است. افزایش مطالعات جمعی، تقویب شتاب انجام پژوهش، تحلیل متون، و مطالعه از دور از مختصات این پروژه است.
♦️ کشورهای غربی سرمایهگذاری سنگینی در این حوزه کردند و مراکزی مثل #دانشگاه_آقا_خان ، #دانشگاه_مریلند،#دانشگاه_هاروارد، #موسسه_مسا برنامههای گستردهای برای آن دارند. آنها در حال تاسیس و تکمیل پایگاه های دیجیتال از آثار کهن و جدید در حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی میباشند.
♦️ یکی از خروجیهای این پروژه انتشار مطالعاتی در تخریب تمدن اسلامی با استفاده از ظرفیتهای علوم انسانی دیجیتال است. آنها حتی علمای پیشین ما را متهم به کپی برداری از آثار هم کرده اند.
♦️ در این پروژه یافتههای جالبی همچون نقشه تحول مکانی علوم در جهان اسلام صورت گرفته است.
♦️ توصیه دوستان این بود که مراکز پژوهشی باید یک واحد پژوهش دیجیتال داشته باشند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️برخی طرح های در حال انجام در قالب علوم انسانی و علوم اسلامی دیجیتال
♦️ طرح ایجاد بزرگترین مجموعه دیجیتال علوم انسانی دیجیتال تمدن اسلامی توسط دانشگاه آقاخان
Muslim civilization digital humanities
♦️ پروژه کتاب kitab یا متون اسلامی با دسترسی باز دانشگاه مریلند
Open islamic text initiative
♦️ طرح تحلیل محتوای پس از دوران مدرن و استخراج پیشینه فرهنگی در دانشگاه آقاخان با بودجه ۲ میلیون یورو
Aga khan university
♦️ طرح ثریا در اتریش در زمینه آثار تاریخی
♦️ طرح شبکه علوم انسانی اسلامی دیجیتال
Islamic digital humanities network
♦️ طرح اریک اتول(Eric Atwell) برای ایجاد ماشین تفسیر قران(اتول در یک مقاله در سال ۲۰۱۰ نتایج این طرح را منتشر کرد که بر اساس آن ماشین به زعم آنها به شکلی بی طرفانه آیات قرآن را تفسیر میکند)
♦️ برگزاری کنفرانس علوم انسانی دیجیتال در شهر اوترخت هلند در سال ۲۰۱۹
♦️ طرح دیجیتال سازی متون و محتواهای فارسی توسط موسسه مسا (MESA)، انجمن ایران پژوهی و موسسه پژوهش های خاورمیانه
♦️ طرح های دانشگاهها هاروارد و دانشگاه اکستر انگلیس به خصوص در مورد متون شیعه
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✳️رشد کشاورزی در عصر ظهور
♦️امام باقر (ع) در توصیف وضعیت معیشتی مردم در عصر ظهور حضرت ولیعصر (عج) می فرماید
♦️...بركت از آسمان به زمين ، فرود خواهد آمد تا آن كه درخت ، زير بار ميوه اى كه خدا مى خواهد ، خم مى شود (/ مى شكند) و ميوه زمستان در تابستان و ميوه تابستان در زمستان ، خورده مى شود ، و آن سخن خداى متعال(اعراف:۹۶) است : «و اگر اهل آبادى ها ايمان آورده ، تقوا مى ورزيدند ، بركت هايى را از آسمان و زمين ، برايشان مى گشوديم ؛ امّا آنان دروغ انگاشتند»(ریشهری، دانشنامه امام مهدی، ج ۹، ص ۴۵۷)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🔶 مروری بر سیاست گذاری در صنعت ریزتراشه ها (نیمه هادی ها)
📚 امین زاده و همکاران
🔹 نیمه هادی ها کـه بـه آن ریزتراشه ها نیز گفته می شود به طور گسترده در همه محصولات فناورانه استفاده می شوند و روزبـه روز کاربرد و اهمیت آن ها گسترش می یابد؛ از اقلام خانگی مانند ریموت و تلویزیون گرفته تا مصارف صنعتی، کشاورزی، سیستم های نظامی، زیرساخت های امنیتی و دفاعی به نیمه هادی ها و خصوصا متکی اند.
کوچک ترین کمبود یا اختلال حداقلی در عرضه و تامین نیمه هادی ها نزدیک به ۱۷۰ صنعت را مستقیما تحت تاثیر قرار می دهد.
کاربرد همه جانبه و مصرف زیـاد از یکسو، نوآوری و خلق قدرت از سوی دیگر، نیمه هادی ها را به صنعتی تعیین کننده و راهبردی برای قدرت های جهان تبدیل کرده است..
📃 ادامه مطلب:
🔗 iranthinktanks.com/Research709
♦️ سرمایه گذاری در طرحهای قدرت افزا یکی از لوازم پیشرفت پایدار است. در همین راستا، صنعت نیمه رساناها بسیار استراتژیک است و زمینه جنگ اقتصادی آمریکا و چین را فراهم کرده است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
2⃣دومین پیشنشست کمیسیون اقتصاد اسلامی هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی
♦️ موضوع: «دیدگاههای رقیب در بازار ارز ایران»
♦️ارائه دهندگان: دکتر محمدرضا یزدیزاده، پژوهشگر و صاحبنظر اقتصادی و دکتر حسن حسنخانی، پژوهشگر و صاحبنظر اقتصادی،
زمان:دوشنبه 24 مهر 1402 ,ساعت 16 تا 18
دسترسی مجازی به جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/scih/economy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دلیل امکان علم اقتصاد اسلامی
🔹 ابوالقاسم توحیدی نیا، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دو ریالی صلواتی
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❇️ بازتعریف اقتصاد اسلامی
♦️ #تعریف_اول: اقتصاد اسلامی یعنی دانش حاکی از چگونگی تخصیص کارآمد، مولد و عادلانه منابع به نیازهای واقعی خانواده در راستای زیست مومنانه و معنوی
✳️ برخی نکات
1⃣ محور تحلیل خانواده است نه فرد
2⃣ اهداف قریب کارآمدی، مولدیت و عدالت است
3⃣ اهداف غایی زیست مومنانه و معنوی است.
4⃣ نیازهای واقعی در تخصیص منابع هدفگذاری می شود.
5⃣ منابع شامل فرصت ها، ثروتهای طبیعی، کالاها و خدمات می شود
♦️ #تعریف_دوم: اقتصاد اسلامی یعنی دانش ترجیح و انتخاب بر اساس عقلانیت همه جانبه معنوی با توجه به گستره دنیا و آخرت
♦️ #تعریف_سوم :اقتصاد اسلامی یعنی دانش چگونگی تولید کارآمد کالاها و خدمات مورد نیاز بمنظور تامین مصرف خانواده در حد کفاف و انفاق مازاد درآمد و ثروت در راه خدا
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
❎ فشار قبر مترو
♦️دیروز عصر از ایستگاه متروی میرزای شیرازی تا ترمینال جنوب خسته و کوفته آمدم، فکر کنم حداقل ۴۵ دقیقه ای طول کشید، واگن ها سرریز از مسافر بود و در هر ایستگاه مسافران به زور خودشان را داخل واگن جا میدادند، خستگی و کوفتگی را می شد در چهرهها دید، برخی بسیار عصبی و تند مزاج بودند، قطار در برخی ایستگاه ها بیش از حد میایستاد و این تاخیر از بلندگو هم به مسافران گوشزد می شد ...
♦️باز فکرم مشغول شد که راهحل مشکل تهران چیزی جز #بازتوزیع_جمعیت با #انتقال_پایتخت_اداری و یا #توزیع_وزارتخانه_ها_در_استانها نیست،وگرنه با اضافه کردن واگن مترو و درست کردن مسکن #۲۵_متر_مربعی دوباره شهری متراکم تر خواهیم داشت و مشکل همچنان ادامه خواهد داشت.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
کتاب روش استنباط نظریه اقتصادی از کتاب و سنت
🖊 نوشته حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی خطیبی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔷 حدود نیم قرن از طرح دانش اقتصاد اسلامی میگذرد. پس از تدوین کتاب اقتصادنا، بسیاری به این باور رسیدند که اقتصاد اسلامی نیز میتواند مکتبی در کنار دیگر مکاتب اقتصادی جهان باشد؛ اما روششناسی تدوین نظریات آن هنوز در هالهای از ابهام است. شهید صدر با ارائۀ روش کشفی، گام مهمی در تبیین روششناسی اقتصاد اسلامی برداشت؛ اما هنوز ابهامات مسئله بهکلی حل نشده است. کتاب پیش روی کوشیده است نشان دهد که در اجتهاد متعارف حوزوی ظرفیت کافی وجود دارد که با استفاده از آن، نظریات اقتصاد اسلامی از کتاب و سنت استنباط شود.
👈👈مشاهده و خرید اینترنتی
B2n.ir/p99622
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
مشکلات نگاه تهدیدمحور به مهاجرین افغانستانی
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
⁉️ مقایسه دلاری هزینه خدمات بهداشتی و سرویس بهداشتی
♦️بیان دکتر پزشکیان در مقایسه نرخ #خدمات_بهداشتی_پزشکان در داخل (تبدیل شده به دلار: ۱.۵ دلار) و نرخ #خدمات_سرویس_بهداشتی در خارج(۱ دلار)، عجیب به نظر می رسد.
♦️طرفداران این گونه مقایسه ها عملا یک ارتکازی از قیمت عادلانه دارند و قیمت نسبی دلاری خارج و داخل را محاسبه میکنند
♦️ارتکاز ذهنی امثال ایشان این است که قیمت فروش یک محصول یا خدمت در داخل باید برابر با قیمت آن در خارج باشد
♦️ اگر این منطق درست باشد باید قیمت خدمات همه نیروهای کار را هم همین گونه تعیین کنیم،یعنی کارگری که به مطب دکتر در ایران می رود هم باید دستمزدی مساوی با کارگری بگیرد که در خارج کشور به مطب دکتر میرود، ولی آیا کارگر ایرانی معادل یک کارگر مثلاً فرانسوی دستمزد می گیرد ؟
♦️ ولی سوال جدی تر، آیا اصلا مقایسه هزینه خدمات بهداشتی با هزینه خدمات سرویس بهداشتی منطقی است، اینها وجه شبه شأن فقط در کلمه بهداشتی است!
⁉️البته من خودم هم گاهی درگیر همین مقایسه ها می شوم که سلمانی برای کمتر از یک ربع اصلاح صد هزار تومان می گیرد (ساعتی ۴۰۰ هزار تومان) و یک استاد دانشگاه ساعتی ۱۰۰ هزار تومان!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم لحظه بمباران بیمارستان المعمدانی توسط ارتش رژیم صهیونیستی
*وزارت بهداشت در غزه:بیمارستان المعمدانی دیگر بیمار ندارد/ همه شهید شدند/ طبق برآوردهای اولیه، بیش از 1000 فلسطینی شهید شدند*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وحشت کودک فلسطینی بازمانده از جنایت بیمارستان المعمدانی
📚کتابی نظری برای کارگاه کارآفرینی
📕این عکس جلد کتاب کارگاه کارآفرینی و تولید سال یازدهم است، کتابی سراسر نظری، با محتوای تقریبا بی فایده
👨🏫تدریس این درس کاهی به عهده معاون پرورشی یا معلمی قرار می گیرد که درسی ندارد و باید جور این درس را هم بکشد.
♦️ عناوین بخش های کتاب: تشکیل تیم، کار تیمی موفق، تقویت کار تیمی، هدفگذاری و تصمیم گیری ، طراحی مسیر شغلی، تفکر، تفکر خلاق ، توسعه خلاقیت فردی، توسعه خلاقیت تیمی، تشخیص فرصت-ایده-پردازی- و ارزیابی-ایده، نوآوری و تریز، سنجش کارآفرینی ، تعیین نوع کسب و کار، مدل کسب و کار، طرح کسب و کار، نگارش طرح
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✳️ ناپایداری سرمایه داری ربوی صهیونیستی
♦️ورنر سومبارت در تحلیل دلایل سیطره یهودیان بر اقتصاد جهان، به نگرش آنها در تجویز گرفتن ربا از مسیحیان و مسلمانان اشاره می کند و می نویسد:
«مسیحی مومنی که به اخذ ربا عادت کرده بود، در بستر مرگ میکوشد تا این بهرههای گناهآلود را از خود دور کند تا بتواند به آرامش روحی دست یابد. اما یهودی مومن چه حالی دارد؟ و در بستر مرگ خود به صندوقچههای مملو از این بهرهها مینگرد که از مسیحیان یا مسلمانان نیازمند اخذ کرده است و از مشاهده آنها دلشاد و دلگرم میشود چون هر سکهای که به دست آورده، مطابق فرامین و احکامی است که به او گفته شده و در واقع قدمی است که او در راه خدای خود برداشته است.»
https://mehrnews.com/xYkbq
♦️تسلط اقتصادی کنونی یهودیان و صهیونیستها بر اقتصاد جهانی به خصوص بر اقتصاد مالی جهان، باعث میشود که حتی ظلم آنها نادیده گرفته شود، هرچند که این قانونمندی حتمی است که خداوند خاک مذلت بر ربا پاشیده( ویمحق الله الربا؛ بقره:۲۷۶) و اینکه هیچگاه ظلم پایدار نمیماند(«وَ إِنْ كانَ أَصْحابُ الْأَيْكَةِ لَظالِمِينَ فَانْتَقَمْنا مِنْهُمْ؛ حجر:۷۸) .
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ حمایت مالی مسیحیان انجیلی (اوانجلیست) با جمعیت ۷۰ میلیونی در آمریکا از اسرائیل برای زمینه سازی #نبرد_آخرالزمانی #آمارگدون و #بازگشت_مسیح
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
💢سیاستگذاری هند در زمینه داخلیسازی محصولات الکترونیک و فناوری اطلاعات*
🖌مرتضی رحیمی یگانه
🔺«وزارت الکترونیک و فناوریاطلاعات» هند که «پی.اِل.آی ۲» (Production Linked Incentive Scheme - PLI 2.0) را به تصویب رسانده، امروزه به ویژه داخلیسازی و صادرات سختافزارهای فناوری اطلاعات را هدف گرفته است. انتظار میرود که «پی.اِل.آی ۲» با تشویق داخلیسازی قطعات اجزاء اصلی و زیرمجموعههای منفصل (بُرد، مدار، هِد، جعبه و مانند آن) اکوسیستم صنعت فناوریاطلاعات را در هند توسعه داده و عمق بیشتری بخشد و زمینه توسعه زنجیره تامین این حوزه را در سرتاسر هند فراهم آورد. این طرح در بطن خود در اعطای حمایتهای اولیه گزینههای متعدد و منعطفی لحاظ کرده اما برای اعطای حمایتها آستانههایی چون نرخ فروش و سرمایهگذاری فزاینده را در نظر گرفته است. در قسمت سختافزار فناوری اطلاعات، «پی.اِل.آی ۲» طراحی نیمههادیها، تولید آی.سیها و بستهبندی را نیز مشمول حمایتهای خود کرده است.
🔺در قالب این طرح در سال پایه یعنی سال ۲۰۲۳، به هر تولیدکننده به هر میزان که سهم بازار داخلی خود را افزایش دهد، ۵ درصد آن افزایش یارانه اعطاء میشود و برای چهار حوزه لپتاپ، تبلت، کامپیوتر یکتکه و سرور اهداف کمی مشخصی تعیین شده است. این طرح برای یک دوره شش ساله در نظر گرفته شده و در سال ۲۰۳۰ خاموش خواهد شد. ممنوعیت واردات لپتاپ که امروز در هند برقرار شد، دقیقا در راستای این بسته مشوقهای صنعتی حوزه فناوری اطلاعات است. هند در سالهای گذشته با همین رویکرد، اما در حوزه تلفنهای هوشمند و تلویزیون، توانست به ۱۰۰ درصد اهداف مد نظر جامه عمل بپوشاند اما در بخش سختافزاری فناوری اطلاعات به خوبی تلفن هوشمند و تلویزیون عمل نکرده و در حال حاضر تنها بین ۳۰ تا ۳۵ درصد این محصولات در اختیار شرکتهای هندی است.
🔺شرکتهای «اپل» و «لنوو» محصولات خود را با شرایط و تخفیفهای متنوعی در هند به فروش میرسانند و لذا چنانچه بعد از این ممنوعیتها، نتوانند قیمتها را افزایش دهند، با توجه به ازدیاد تقاضا، نمایندگیها و خردهفروشیهای هندی دیگر به شکل شرایطی و با تخفیف این محصولات را در اختیار مشتری نخواهند گذاشت، اما از آنجا که ممنوعیتهای وارداتی صرفا مشمول محصولات نهایی بوده و قطعات از شمول آن خارج شده است، انتظار میرود با توسعه خطوط تولید داخلی توسط شرکتهای خارجی، به تدریج قیمت لپتاپهای خارجی در هند کاهشی شود. از آنجا که با بالارفتن قیمتها، ممکن است هزینه طرحهای توسعه زیرساخت نیز بالا برود، دولت برخی ملاحظات را در این بخشنامه ممنوعیت واردات گنجانده است. از جمله اینکه واردات چمدانی مشمول این طرح نمیشود و برای طرحهای تحقیق و توسعه، آزمایشگاهها، ارزیابی و تعمیر در حوزه طرحهای زیرساختی، تا ۲۰ دستگاه به شکل امانی مشمول معافیت از ممنوعیتهای مذکور هستند.
*📍۱۰ درس سیاستگذاری هند برای ایران*
در همین نوشتار کوتاه در هماهنگی سیاست صنعتی و تجاری هند، چند نکته درسآموز برای سیاستگذاری نهفته است:
1⃣ این محدودیتها شرکتهایی را منتفع میکند که امروز در یک مورد ۷ درصد صادرات صنعتی هند را در اختیار دارند،
2⃣ این محدودیتها با هدف انتقال خطوط تولید شرکتهای خارجی به داخل و نه صرفا توسعه خطوط تولید داخلی وضع شدهاند،
3⃣ یارانههای اعطایی بر حسب میزان افزایش فروش و صادرات به شرکتها اعطا میشوند و بعد از یک دوره ششساله لغو میشوند،
4⃣ حمایتها به سمت تکمیل زنجیره تولید داخلی نرفتهاند، بلکه چهار حوزه «لپتاپ»، «تبلت»، «کامپیوتر یکتکه» و «سِرور» را شامل میشوند،
5⃣ برای چهار حوزه مد نظر، در هر سال اهداف کمی تعریف شده است که در صورت عدم دستیابی شرکتها به آن، حمایتها لغو میشوند،
6⃣ شرکتهای داخلی لازم نیست تمامی خط تولید داخلی را در خاک هند راهاندازی کنند و فقط کافی است به اهداف سهم بازار داخلی و صادرات دستیابند و به این منظور میتوانند بخشی از فرایند تولید را به کشورهای دیگری مانند چین ببرند،
7⃣ ممنوعیتها صرفا مشمول محصول نهایی هستند و قطعات و لوازم اولیه و واسطهای را در برنمیگیرند
8⃣ به منظور ممانعت از افزایش هزینه طرحهای زیرساختی استثنائاتی برای واردات به شکل امانی و به شکل چمدانی در نظر گرفته شده است،
9⃣ پس از آنکه شرکتهای داخلی توانستهاند یک سوم سهم بازار را در فضای رقابتی به دست آورند، حمایتها برای رشد داخلیسازی شروع شدهاند و تمامی سهم بازار از ابتدا در اختیار هیچ شرکتی قرار نگرفته است و
🔟 سیاستهای تجاری مکمل سیاستهای صنعتی هستند و بدون برنامه صنعتی مشخص و هدفمند، ممنوعیت وارداتی وضع نشده است.
♦️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🐉 خیلی خیلی سبز
🌲امروز آزمون یکم حضوری پایه های نهم، دهم و یازدهم برگزار شد، آزمونی که برای هر نفر ۲۰۰ هزارتومان آب می خورد، تنها هزینهای که برای آزمون کرده بودند یک جزوه ۲۰ صفحهای بود بدون پذیرایی، درآمد این آزمون برای حداقل هزارنفری که دانشگاه مفید قم آزمون می دادند می شود ۲۰۰ میلیون تومان، اگر درآمد آزمون در کل کشور را حساب کنیم، سر از چندین میلیارد در میآورد
☘از هزینه اش که بگذریم آزمون عمدتا از مباحثی بود که هنوز دانشآموزان نخوانده اند،و بخش زیادی هم در کتابشان هم نیست، جالب است که بچه ها فقط کمتر از یک ماه مدرسه رفته اند و معلوم نیست باید چه چیزی را امتحان بدهند
♦️چنین آزمونهایی فقط تب کنکور را بالا می برد و درآمدی حاصل میکند برای صنعت درامدزای کنکور
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2