فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 آزادی زندانی که بدهی اش از ۱۳۰ میلیون تومان به واسطه جریمه تاخیر تدیه پس از ۱۷ سال ماندن در زندان به ۴ میلیارد تومان رسید
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
ناترازی برق و اشتیاق یک روستا برای ظرفیتی که سالها از آن غفلت کردهایم
🔹چند روز قبل به دعوت یکی از گروههای جهادی، عازم روستای مشک آباد قم شدم. آنچه برایم جالب بود این بود که مردم شریف این روستا، همگی خواستار تخصیص وام برای نصب پنلهای خورشیدی روی بام منازلشان بودند! بعد از پیگیری از مسئولان استان متوجه شدم که سقف هر وام برای این کار، ۱۵۰ میلیون تومان است که میتواند منتج به تولید ۵ کیلو وات برق در بام هر خانه شود که با این حساب، از هر ۲۰۰ خانه میتوان ۱ مگاوات برق تولید کرد.
🔹عنایت بفرمایید که متوسط روزانه کل مصرف برق خانگی استان قم حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ مگاوات است که معنایش آن است که از میان کل منازل مسکونی استان، اگر فقط حدود ۷۰ هزار پلاک مسکونی، متقاضی پنلهای خورشیدی شوند کل مصرف برق خانگی استان به راحتی تامین خواهد شد!
🔹نکته مهم آن است که اداره برق، این برق تولیدی را از همان روز اول، خریداری میکند و لذا همان پولی که اداره برق میپردازد میتواند ضمانتی باشد برای پرداخت اقساط؛ و بعد از سه چهار سال اول که اقساط تسویه شد نیز این پنلها تا سالها، به منبع درآمد پایدار برای صاحب خانهها تبدیل خواهد شد. لذا این کار هم میتواند به رفع ناترازی برق کمک ویژه کند و هم میتواند منتج به ایجاد درآمد قابل توجه برای مردم به ویژه روستاییان متقاضی شود. طبیعی است که این نوع درآمدزایی سبب ماندگاری آنها در روستا و جلوگیری از مهاجرت آنها به کلانشهرها نیز خواهد شد و لذا مصداق بازی برد- برد برای همه (اداره برق و روستاییان و شهرنشینها و ...) است.
🔹توجه بفرمایید که حدود ۷۰درصد سرزمین ایران دارای اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی است که از ۳۶۵ روز سال حدود ۳۰۰ روز هوای آفتابی دارند و در چنین شرایطی، باوجود این همه نعمت رایگان آفتاب و باوجود این همه ناترازی برق که هر ساله سبب قطع برق صنایع و چاههای کشاورزی و ... در فصل تابستان میشود ما از این نعمت رایگان بهره چندانی نمیبریم. در حالی که برخی کشورهای اروپایی که تعداد روزهای آفتابی آنها یک چهارم ما است به مراتب بیش از ما از پنلهای خورشیدی و مزایای آن استفاده میکنند!
🔹بلافاصله بعد از بازدید از روستا، با مسئولین مربوطه هماهنگ کردم تا انشاالله پیگیری لازم برای پرداخت وام و تهیه پنلهای خورشیدی این روستا انجام شود و بعد هم صدا و سیما یک گزارش رسانهای خوب با هدف فرهنگسازی تهیه کند تا انشاالله پنلهای خورشیدی این روستا انگیزهای شود برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از انرژی خورشیدی و کمک به رفع ناترازی برق.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
ناترازی برق و اشتیاق یک روستا برای ظرفیتی که سالها از آن غفلت کردهایم 🔹چند روز قبل به دعوت یکی از
🌀 تمایز توانمندسازی و گران سازی
🔹 برای رفع مشکل کمبود برق دو راهحل پیشرو داریم: ۱- #قیمت_برق را گران کنیم تا مردم کمتر مصرف کنند؛ ۲- مردم را توانمند کنیم تا خودشان #برق_خورشیدی تولید کنند.
🔹 سیاستگذاران ما عمدتا راهحل ساده و کماثر اول را انتخاب میکنند؛ درحالی که با اجرای راه حل دوم حتی میتوان قیمت را هم در ادامه تعدیل کرد.
🔻 آنچه دکتر #منان_رئیسی نوشتند را بارها پیشنهاد کردم که با سرمایه گذاری روی پنلهای خورشیدی روی منازل میتوان تحولی اساسی در تولید برق تجدیدپذیر در کشور ایجاد کرد؛ ولی چه کنیم که رسانه و فضای سیاستگذاری کشور تحت تسخیر طرفداران #بازارگرایی_مبتذل است.
✍️توکلی Eitaa.com/eqmoq2
🌀 ترور هنیئه و ضعف ابزارهای تعهدساز
🔹توماس #شلينگ برنده جايزه نوبل اقتصادي، در مباحث اقتصاد سياسي از ابزارهاي تعهدسازCommitment Devices سخن به ميان ميآورد. مراد او از ابزارهاي تعهدساز ابزارهايي است كه در فضاي تعاملات بين كشورها و افراد استفاده ميشود تا به طرف مقابل سيگنال معتبري داده شود تا رفتارش را عوض كند. از نظر شلينگ تلاش كشورها براي دستيابي به بمب اتم براي رسيدن به ابزارهاي تعهد ساز است نه اينكه بخواهند الزاما از ان در جنگ با ساير كشورها استفاده كنند. از نظر شلینگ ابزارهای تعهدساز باید باورپذیر باشند که جلوی رفتار خصمانه حریف را بگیرند.
🔹 اینکه اسماعیل هنیه را پیش چشم خودمان در تهران ترور میکنند، یعنی ابزارهای تعهدساز ما خوب عمل نمیکند
✍️توکلی Eitaa.com/eqmoq2
🌀 کاش میشد از لیبرالیسم هم انتقام گرفت
🔹 وقتی موشک نظامی، آن هم از داخل , شخصیت های ما را ترور میکند، متوجه میشویم که باید انتقام بگیرم و حداقل حواسمان را نسبت به جریان نفوذ بیشتر جمع کنیم.
🔹 ولی وقتی موشک های لیبرالیسم اقتصادی هر روز به سفره معیشت مردم زده میشود، انگار کسی خیلی متوجه نمیشود که این موشکها از داخل شلیک شده است، و شلیک کنندگان با رسانههایشان آدرس غلط میدهند و حواس ما را پرت میکنند. متاسفانه لیبرالهای وطنی نه تنها از بین نمیروند؛ بلکه از حالتی به حالتی دیگر تبدیل میشوند!
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀پخش مستند "مرد بینام، دکتر پرویز داودی"
🔹امشب، شنبه ۱۳ مرداد ساعت ۲۲:۴۵ از شبکه مستند
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
با توجه رفع التهابات بازار، مواد پتروشیمی را گران میکنیم!
🔹 این مصوبه گران سازی را وزرای اقتصاد، صمت و نفت قبل از رفتن امضا کردند تا گرانیها ادامه پیدا کند( یعنی قیمت محصولات پتروشیمی برای داخل بر اساس دلار ۴۴هزارتومانی به جای ۲۸۵۰۰تومانی تعیین شود).
🔹با این مصوبه و افزایش قیمت پایه روغن پایه لوبکات، آلکیل بنزن خطی، پلی اتیلن ترفتالات و پلی استایرن در بورس کالا، منتظر گرانی حداقل ۳۰ تا پنجاه درصدی روغن موتور، شوینده ها، نوشیدنیها، بطری آب معدنی و محصولات صنعت نساجی باشید.
🔹 مراقب باشید این را گردن حمله اسرائیل یا پاسخ ما نگذارند، ما خودزنی میکنیم و عجب خودزنی دردناکی: با دلاری کردن قیمت محصولات پتروشیمی و وارد کردن شوک به قیمت دلار؛ به همین راحتی ؛ به نفع انحصارگران پتروشیمی و به ضرر سفره معیشت مردم!
🔹پینوشت: این مصوبه میتواند بورس را حداقل در مورد پتروشیمی ها سبز رنگ کند.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀شروعی متداول با پورمحمدی و طیبنیا
🔹پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه شد و طیبنیا مشاور عالی
🔻با این شروع تحول چندانی نمیتوان در وزرای اقتصادی و بانک مرکزی هم انتظار داشت.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🔻داشت جارو می کرد،
گفتم؛ مگه به خاطر گرمای شدید شما تعطیل نیستید؟؟
🔹خندید و گفت: فقط کارمندهایی که زیر کولر نشستند تعطیل شدند!
🔻ما که برق مصرف نمیکردیم ...
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀حکایت برخی وعده های انتخاباتی
🦊اگر انتخاب شدم،گیاهخوار میشوم!
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀خطر بی انگیزشی پساانتخاباتی
🔹اصولگرایان پس از عدم موفقیت در انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم ابتدا شروع به تحلیل دلایل ناکامی با چاشنی فرافکنی کردند؛ و وقتی انتظارشان برای عدم معرفی کارگزاران خیلی ناهمسو هم تقریبا از بین رفته است، اینک با خطر بی انگیزشی دست و پنجه نرم میکنند.
🔹 بی انگیزشی عمدتا نتیجه احساس بی تاثیری است؛ نوشتم احساس بی تاثیری نه بی تاثیری؛ همان احساس بی تاثیری کافی است که فعال سیاسی را از رمق بیندازد؛ در این فضا هر کسی در لاک خود فرو میرود و این یخزدگی حدود ۴سال طول میکشد، مثل اعضای تیم ملی که در المپیک ناموفق ظاهر میشوند و ناکام بازمیگردند و کمی مانده به المپیک بعدی دوباره به تحرک دیرهنگام درمیآیند.
🔹 شاید اگر احزاب قوی میداشتیم کمتر به این آفت دچار میشدیم البته شاید! چون بسیاری از مشکلات ما ناشی از ضعف سرمایه انسانی آگاه و غیرذینفع است، راه حل بلندمدت در اصلاح نظام آموزشی است، نظامی که به جای جهل تقلیدی، علم بومی تولید کند.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀میگن اگه فقر بیاد دین میره!
⁉️پس چرا وقتی ثروت میاد، دین نمیاد؟!
🔹توکلی eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از یادداشت های اقتصادی
علت اصلی کاهش شاخص بورس ایران را باید در کاهش جهانی قیمت محصولات پتروشیمی و پالایشی در دنیا در نتیجه پیش بینی رکود جهانی جستجو کرد.
سیاست گذاران بی سیاست ما نیز تنها هنرشان برای رفع این مشکل، افزایش نرخ تسعیر محصولات در داخل کشور است
به عبارت دیگر با گران فروشی به مردم شریف ایران میخواهند ضرر خود را ناشی از کاهش قیمت جهانی محصولات جبران کنند.
در تمام دنیا محصولات پتروشیمی و پالایشی با کاهش قیمت مواجه شده اما در ایران به خاطر بازی با نرخ ارز و افزایش نرخ تسعیر ارز، دایما در حال افزایش قیمت هستند.
https://eitaa.com/omidizanlo
پ.ن: مصوبه افزایش قیمت پایه برخی محصولات پتروشیمی که چند پیام قبل تر گذاشتم در همین راستا بوده.
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
🔹 دکتر سید یاسر جبرائیلی
🔻دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
@syjebraily
🌀 یادبود چهارمین سال درگذشت حجتالاسلام والمسلمین سید عباس موسویان
🕰 چهارشنبه ۱۷مرداد ۱۴۰۳, ساعت ۱۰-۱۲
🔹برگزاری به صورت مجازی 👇
skyroom.online/ch/iict/nezamha
🔹 زمان عروج ۱۹ مرداد ۱۳۹۹
https://eitaa.com/eqmoq2/979
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀بنیاد علم ایران
🔻این بنیاد از طرحهای پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاهها،دانشجویان و محققان دانشگاهی و حوزوی حمایت میکند👇
https://insf.org/fa
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀اطلاعات کلی از اقتصاد ایران(۱۴۰۱)
🔹تولید ناخالص داخلی ۱۴۲۳۲ همت(قیمت جاری){۱۴هزارهمت}
🔹تولید ناخالص داخلی ۸۱۷ همت (قیمت ثابت ۹۰){۸۰۰همت}
🔹نقدینگی ۶۳۳۷ همت{۶هزارهمت}
🔹بودجه عمومی ۱۵۲۷ همت{۱.۵هزارهمت}
🔹سهم بودجه از تولید ناخالص ۱۱٪
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت یک هموطن از سختگیری مالیاتی در انگلیس
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀 خاکسترهای المپیک
🐸 داستان قورباغه آبپز را حتما شنیدید که برای اینکه نفهمد چطور از پا درآمده کم کم حرارت آب دیگی که در آن شناور است را افزایش میدهند.
🔹 این حکایت جنگ ترکیبی غرب در تسلط بر جهان است، جنگی که در آن حتی از ابزار #ورزش هم برای غلبه تمدنی استفاده میشود و واقعا عجب تسلطی دارند.
🔻 فقط به چند پرده از این طراحی زیرکانه در این جنگ ترکیبی برای آبپز کردن تدریجی #تمدن_غیرغربی اشاره میکنم.
1⃣ با تغییر قوانین و شاخصها #داور_زن را به رشتههای ورزشی مثل کشتی تحمیل کردند، در یکی از مسابقات کشتیگیر ایرانی حریفش را ناخواسته روی داور زن بیچاره همچنان فرود آورد که وی به سختی از این مهلکه گریخت.
2⃣ مسابقات کشتی را تلفیقی برگزار میکنند، در همان سالنی که مسابقات کشتی مردان در جریان است زنان هم کشتی می گیرند، و روی یک تشک یک در میان کشتی زنان و مردان برگزار میشود همینطور تکواندو و ...
3⃣ در افتتاحیه المپیک همجنسگراها حضور پررنگ داشتند و توهین به مسیحیت در این آیین بقدری عریان میشود که باعث تظاهرات مسیحیان معتقد میشود.
🔻 برای من که در زمینه تغییر هنجارها مطالعه میکنم این اقدامات اتفاقی و تفننی نیست، بلکه برنامهها و طرحهای بلندمدت حساب شدهای برای مدیریت تغییرات فرهنگی است.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀سلفی زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران
🏅کسب #مدال_طلای_المپیک وقتی ارزشمندتر میشود که #عکس_سلفی اش #زیر_پرچم جمهوری اسلامی ایران است.
🔹نوشتم زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به خبرگزاری زردی که در تحلیل پیام رییس جمهور به قهرمان تکواندو نوشته بود ایشان از واژه ایران استفاده کرد نه کلیشه صدا و سیما؛ جمهوری اسلامی ایران برای ملت ایران کلیشه نیست؛ بلکه یک هویت ملی است!
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم
🔹نسبت به احمد #میدری وزیر پیشنهادی کار حس خوبی دارم؛ ولی نسبت به بقیه وزرای اقتصادی؛ نه
🔻عبدالناصر #همتی، وزیر اقتصاد؛
🔻محمد #اتابک وزیر صمت؛
🔻محسن #پاکنژاد وزیر نفت؛
🔻غلامرضا #نوری وزیر جهاد؛
🔻فرزانه #صادق وزیر راه؛
🔻عباس #علیابادی وزیر نیرو.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
✅ چگونه اصول اسلامی می تواند نابرابری اقتصادی مدرن را حل کند؟ / تحلیل اقتصادی زکات، صدقه و وقف در اسلام
🎙سراج اسلام مفتی، استاد بازنشسته دانشگاه آریزونا:
🔹 حرص و طمع گروهی از افراد مانع از گردش و توزیع ثروت در جامعه میشود و در نتیجه، به ایجاد اختلافات طبقاتی میانجامد. اسلام به منظور ایجاد برابری و برادری در جامعه به ابزارهای اقتصادی همچون زکات، صدقه، وقف و امور مالی اسلامی توجه دارد.
🔹 زکات، که یکی از ارکان اسلام است، به مسلمانان واجب میکند که بخشی از پسانداز خود را سالانه به نیازمندان پرداخت کنند. زکات به تصفیه ثروت، تقویت برادری و افزایش برکات کمک میکند. از طرفی صدقه که به صورت داوطلبانه پرداخت میشود، در جهت کمک به نیازمندان و کاهش نابرابریهای اقتصادی عمل میکند و باید با احترام به احساسات دریافتکنندگان انجام شود.
🔹 وقف نیز یکی از ابزارهای خیرخواهانه در اسلام است که برای ایجاد منافع پایدار برای جامعه طراحی شده است. وقف نمیتواند لغو یا به مالکیت دیگری منتقل شود و از آن میتوان برای اهداف مختلفی مانند سلامت، آموزش و کاهش فقر استفاده کرد. این ابزار نه تنها به تأمین نیازهای فوری بلکه به توسعه پایدار جامعه نیز کمک میکند.
📝متن کامل https://ihkn.ir/?p=38259
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
🌀کابینه پیشنهادی در یک نگاه
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2