⚠️ شعبده بازی با بازار ارز ثانویه
👤به نظر دکتر فرشاد مؤمنی، چیزی که با شعبده بازی اسم آن را بازار ثانویهی ارز گذاشتند، هیچ یک از ویژگیهای یک بازار ثانویه در استانداردی که در ادبیات موضوع هست را برای آن پیشبینی نشده است.
❗️منهای اینکه بعداً معلوم میشود این اسم گذاری چه پشت پردهای داشته است از نظر من بزرگترین خطای راهبردی در این جهتگیری سیاستی این است که سرنوشت تولیدکنندگان و بخش قابل اعتنایی از سرنوشت فرودستان را به مطامع رانتی سوداگران ارز وابسته کرده است.
🔹طبیعی است که از دل چنین رویکردی نمیتوان انتظار داشت که دستاوردی حاصل شود. بنابراین باید از الآن هشدار دهیم و از آنها و به ویژه نهادهای نظارتی بخواهیم که مداخله کنند و یک گفتگوی ملّی در این زمینه شکل دهند تا ما آنجا با جزئیات و مستندات مختلف شدت فاحش بودن این خطای راهبردی را برملا و آشکار کنیم.
🔹وقتی شما میفهمید بر اثر تحریم احتمال اینکه امکان عرضهی فیزیکی ارز کمتر شود، وجود دارد؛ وابسته کردن بخش بزرگی از نیازهای تولیدکنندگان و مردم به چیزی که بزرگترین جنایت دربارهاش این است که اسم آن را بازار بگذاریم، چه معنایی دارد؟
🔺بالأخره بازار هم در علم اقتصاد یک مفهوم آبرومندی است و حساب و کتابهایی دارد که وقتی شما هیچ کدام از آن حساب و کتابها را لحاظ نمیکنید بدین معناست که هدف این بوده که به قیمتی بسیار خطرناک و سنگین برای سوداگران ارز گره گشایی کنید @jamarannews
✴️ @eqmoq2
♨️ راغفر: برخی بانکهای خصوصی کانونهای فساد هستند/ دولت در تسخیر گروههای رانتی است/ بازار ثانویه باید تعطیل شود
حسین راغفر (استاد دانشگاه):
🔹وقتی بانکهای خصوصی سود ۲۰ درصدی پرداخت میکنند معلوم است که باید ۳۵ درصد بهره بگیرند که هیچ فعالیت اقتصادی تامینکننده چنین سودی نیست و تنها قاچاق آن را میتواند انجام دهد. البته همه این اقدامات را نظام مالی و بانکمرکزی به خوبی میداند اما بازی در تسخیر کسانی است که همه آدمها را در همه سطوح میتوانند بخرند که در مرافعههای استیضاحها خود را نشان میدهد.
🔹فرایندی که در کشور شکل گرفته، منشاء فساد در منابع عمومی بهویژه نفت و منابعطبیعی است. این گروهها منابع عمومی را گروگان گرفته و از آب، برق، گاز و ... رایگان بهرهمند میشوند که باید ارز حاصل از صادرات آن را به بانکمرکزی بازگردانده و معادل ریالی دریافت کنند.
🔹متأسفانه در مجلس در طول دو روز بازار ثانویه ارز را شکل دادند و روزنامه و رسانههایی که در خدمت آنها هستند با مفاهیمی مانند رقابت، بازار و ... از آن دفاع کردند. ادعا میکردند با این بازار ارز تکنرخی را حاکم خواهند کرد اما ما شاهد ارز سه نرخی در بازار هستیم. نباید فراموش کرد که موج تورم آن بهزودی وارد بازار خواهد شد و شرایط اضطراب به گونهای شده که مردم مجبور به خرید هر آشغالی شدهاند.
🔹 زمانی که نرخ ارز از ۷ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان افزایش یافت مدافعان آن اشاره میکردند که این باعث تقویت صادرات میشود. در حالیکه زمانی که روابط روسیه با ترکیه دچار تنش شد و روسیه بازارهای خود را به ما واگذار کرد، ما کالایی برای صادرات نداشتیم یا در عراق که برای آن جنگیدهایم بازار کاملا در اختیار ترکیه است و افزایش نرخ ارز به بهانه افزایش صادرات موجب کمبود کالا در کشور خواهد شد. با این شرایط بازار ثانویه را باید متوقف کنند. البته وقتی دولت و مجلس در تسخیر خصولتیها است هیچ انتظاری نباید داشت.
🔹اگر دولت با مردم صادق است نرخ را به ۴۲۰۰ تومان بازگرداند و اگر آن را انجام ندهد بزرگترین تحول جامعه خواهد بود. ارز کشور چنان تضعیف شده که دیگر کار برای افغانها نیز صرفه اقتصادی ندارد. سال گذشته کل تولید ناخالص داخلی ۲ هزار و ششصد میلیارد تومان و افزایش ذخیره انبار هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان بود که این به معنای نبود قدرت خرید در مردم است. @eranico_com
✅ @eqmoq2
18.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معجزه صنعت نساجي
در حالی که صنعت نساجی یکی از صنایع پایه و قدیمی در ایران محسوب میشود، اما در چند سال اخیر بیتوجهی به این صنعت باعث شده کشور نتواند سهم اشتغالزایی در این صنعت را افزایش دهد.
@eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬅ ژاپنيها پهبادي درست كردند كه به كاركنان بگويد ديگر كار بس است برويد خانه
⬅ ما در خندوانه ميگوييم سعي كن با نصب روبيكا شانسي پولدار شي!
▶ اين است فرق دو فرهنگ!
@eqmoq2
⬅ اقتصاد ايران آزمايشگاهي زنده براي تكرار اشتباهات تلخ سياستي!
▶ اين روزها تحولات اقتصاد ايران شبيه آزمايشگاهي شده كه ميتوان بدون نياز به تلاش زياد اثر سياستها را مطالعه كرد.
⬅ اين آزمايشگاه هرچند براي محققان اقتصادي رايگان است ولي هزينه آن براي اقتصاد ايران بسيار بالا است.
▶ اين آزمايشگاه رايگان دستاوردهاي علمي زيادي براي محققان دارد؛ ولي وقتي آنان تكرار پر درد اشتباهات در تاريخ اقتصاد ايران را ميبينند، بعض سنگيني گلويشان را ميفشرد.
⬅ كاش ميشد اين آزمايشگاه زنده تكرار تجربههاي تلخ گذشته را متوقف كرد.
⁉ كاش ميشد به اقتصاددانان بيخرد و سياستگذاران ناآگاه فهماند كه با گرانكردن دلار نميتوان صادرات را رونق داد و واردات را كنترل كرد؛ كاش ميشد به آنها فهماند كه با گران كردن ارز، توليد ملي به خاك سياه مينشيند؛ كاش ميشد به آنها فهماند كه با گران كردن دلار قشرهاي محروم زير چرخ گراني له ميشوند؛ كاش ميشد به آنها فهماند كه وقتي قيمت دلار بالا ميرود هزينه توليد در كشور هم بالا ميرود و تورم حاصل از آن منافع ناشي از افزايش سود صادرات را خنثي ميكند و ...
⁉ كاش ميشد به جاي تكرار سياستهاي غلط روي مصدوم اقتصاد ايران، آزمايشگاه را به لابراتورهاي كلاس درس دانشكدههاي اقتصاد منتقل ميكرديم و بيش از اين بر پيكره نحيف اقتصاد ايران ضربه وارد نميكرديم!
@eqmoq2
✅ اشتباه ایجاد هیولاهایی به نام بانک های خصوصی
✳️سیاست خصوصیسازی در نظام بانکی به ساختار مالکیتی بسیار پیچیدهتر از مالکیت دولتی انجامید. با شناختی که از وضعیت سیاسی کشور داشتیم، باید متوجه میبودیم که پیشنهاد بانکداری خصوصی و گسترش مؤسسات مالی و اعتباری، توصیۀ صحیحی نیست.
✅بانک مرکزی نمیتواند بر بانکهای خصوصی و مؤسسات مالی اعمال قدرت کند. بانکداری خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری، هیولای جدیدی را وارد نظام حاکمیتی کردند که به نام بانکداری غیردولتی در همه حوزههای سیاسی ریشه میدواند و ارکان حکومت را به تصرف خود در میآورد؛ در مجلس و سایر نهادهای نظارتی نفوذ میکند، مقررات نظارتی را برمیدارد، و تلاش میکند نظارت بانک مرکزی را هر روز ضعیفتر کند.
✳️ یا به توصیه سیاستی خودکفایی مدارس توجه کنید. وقتی شعار میدهیم که مدارس باید خودکفا باشند، فراموش میکنیم کشور هنوز به صنایع ارز اختصاص میدهد! ما کار را برعکس کردهایم و برای صنایع، صندوق توسعۀ ملی درست میکنیم اما میخواهیم حوزۀ آموزش را با منطق اقتصادی اداره کنیم! نتیجۀ این سیاست و سایر سیاستهای نادرست تجاریشدن نظام آموزشی کشور بود که از یکسو طبقه محروم را بهشدت تحت فشار قرار داده و از سوی دیگر طبقه متوسط را که میتواند همراه اصلاحات سیاسی باشد به مخالفان جریانهای عمده کشور تبدیل کرده است.
✳️ دکتر احمد میدری، نشریه اندیشه پویا، شماره 52
✅ @eqmoq2
⁉ چرا صداي خرد شدن چرخ دندههاي اقتصاد كشور را نميشنويم؟
🔶 نميدانم چرا كسي صداي خرد شدن چرخ دندههاي اقتصاد كشور در اثر سياستهاي غلط از جمله اجراي نمايش بازار ثانويه ارز را نميشنود؟
♦ نميدانم چرا كسي صداي خرد شدن ستون فقرات مردم در پي تورم خزنده ناشي از اين سياستهارا نميشنود؟
🔶 ظاهرا اقتصاددانان ما همگي به تعطيلات رفته اند و احتمالا صداي امواج سواحل بيخياليشان بلندتر از صداي فروپاشي اقتصاد كشور است.
🔵 نميدانم چرا هيچ اقتصادداني فرياد نميكشد كه وقتي قيمت مواد اوليه صنايع داخلي را بيش از دو برابر كردي؛ بايد منتظر پرايد 50 ميليوني و نان 5 هزار توماني باشي؟
🔴 نميدانم چرا هيچ اقتصاددان آزادهاي فرياد نميكشد كه سياست هاي غلط ما باعث خروج كالا از كشور شده؛ عراقي ها با حقوق يك روزشان ميآيند و ارزاق يك ماهشان را ميخرند و ميروند.
🔶 وقتي تامل كردم ديدم اي بابا، اقتصاددانان ما انگار چيزي جز نظريات پوسيده نئوكلاسيكي بازار آزادي را نخوانده اند؛ انها غير از اين به شاگردانشان هم ياد ندادند.
🔴 اقتصادانان ما ياد نگرفتند كه در فضاي نهادي ناسالم و متلاطم، دست نامرئي بازار همانند نيش عقرب عمل ميكند و خودش را هلاك ميكند.
🔵 تعجب من از اين است كه تحليل گراني مثل #دكتر_مجيد_شاكري که با حرارتی وصف ناشدنی سنگ بازار ثانويه را به سينه ميزنند و به اين نكته توجه نميكنندكه عرضه كنندگان اين بازار انحصارگران قدرتمندي هستند كه حاضرند براي جبران ناكارامدي خود و پركردن جيبشان كشوري را به آتش بكشند. ايشان ظاهرا توجه نكردند كه انحصارگران خودرويي كشور با عرضه قطره چكاني خودرو قيمت خودرو را دو برابر ميكنند. باز تعجب از #دكتر_كامران_ندري استاد دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق است كه در رسانه ملي ظاهر ميشوند و بازار ثانويه ارز را تقديس ميكنند. جاي تعجب دارد كه خبرگزاري فارس هم گول طرفداران بازار آزاد رانتي را خورد و ديدگاههاي موافقان بازار ثانويه را با آب و تاب منعكس كرد
♦ باز هم گلي به گوشه جمال #دكتر_صمصامي كه با تمام نيرو در مورد غلط بودن سياست بازار ثانوي فرياد كشيد؛ ولي كسي گوشش بدهكار نبود.بايد دست مريزاد به #دكتر_مومني_و_راغفر گفت كه با تمام قوا فرياد كشيدند كه گول انحصارگران رانت جوي خصولتي را نخوريد؛ ولي افسوس كه اين فريادها در هياهوها گم شد. مجلسي هاي ما در كسري از ثانيه زير بار سياست غلط ايجاد بازار ثانويه ارز رفتند. و وضعيت الان اين است كه ميبينيد.
@eqmoq2
⭕️توهم تورم زا نبودن افزایش نرخ ارز
✳️ سال گذشته زمزمه های سیاست تعدیل باز هم مطرح شده بود و از یک طرف طرفداران تعدیل از لزوم "واقعی شدن" قیمتها از جمله نرخ ارز سخن میگفتند و از فواید افزایش نرخ ارز برای تولید و صادرات کشور، و از طرف دیگر مخالفان اگرچه با منطق کلی واقعی شدن قیمتهای نسبی موافق بودند اما از یک طرف در اینکه کدام قیمت(بخصوص در مورد ارز) واقعی است تشکیک میکردند و از طرف دیگر در مورد اهمیت و فوریت پایین این جراحی نسبت به دیگر انواع اصلاحات در اقتصاد سخن میراندند. مخالفان از "مارپیچ نرخ ارز-تورم" میگفتند و موافقان با نگاهی "حسابداری" و "مهندسی" میگفتند که افزایش صد درصدی نرخ ارز در بدبینانه ترین حالت 20درصد تورم ایجاد میکند. استدلالشان هم این بود که افزایش نرخ ارز باعث افزایش قیمت محصولات وارداتی خواهد شد و چون در تولیدات داخلی سهم مواد واسطه ای و کالاهای سرمایه ای وارداتی بطور متوسط چندان بالا نیست، پس قیمت محصولات تولید داخل افزایش پیدا نخواهد کرد!
▫️اما اگر منطق حسابداری را کنار گذاشته و منطق دانش اقتصاد را بکار بگیریم(تفاوت این دو نگاه دقیقا درنظرگرفتن "هزینه فرصت" در دانش اقتصاد است)، آنگاه آنچه تعیین کننده قیمت محصول داخلی است "هزینه فرصت" آن است نه هزینه تمام شده آن!
▫️بنابرین کالایی را تصور کنید که صدرصد مواد اولیه اش داخلی است ولی امکان صادرات آن هم وجود دارد. فرض کنید که قیمت جهانی آن قبل و بعد از شوک ارزی یک دلار بوده و هست. تولیدکننده قبلا از صادر کردن کالای مذکور 3700تومان بدست می آورد(و میتوان نتیجه گرفت هزینه فرصت آن همین 3700بود) ولی الان 10500تومان. اگرچه هزینه تمام شده کالای مذکور افزایش نیافته، اما هزینه فرصت آن تقریبا سه برابر شده است و آنچه قیمت بازار را تعیین میکند هزینه فرصت است!
▫️بنابرین قیمت کالای قابل تجارت دقیقا به همان میزانی که نرخ ارز افزایش داشته افزایش خواهد داشت. حالا ممکن است صادرات محصول داخلی کمی هزینه مبادله داشته باشد و قیمت آن محصول در داخل به اندازه آن هزینه مبادله کمتر باشد.(مثلا بجای سه برابر شدن، دو و نیم برابر بشود)
اگر هم این اتفاق نمی افتد ریشه در #توهم_پولی عوامل اقتصادی، عدم تقارنهای اطلاعاتی و اصطکاکها دارد.
از طرف دیگر کالاهای وارداتی هم که دقیقا به اندازه نرخ ارز گران خواهند شد و تکلیفشان مشخص است...
رکود-تورمی سنگینی در راه است...
✍ برگرفته از نوشته مصطفی نصراصفهانی
✅ @eqmoq2
⬅ ابعاد پيدا و پنهان كودتاي ارزي 14 مرداد 97
- كاهش شديد قدرت خريد مردم و زير خط فقر رفتن چند ميليون ايراني (اثر سوء توزيع درآمدي)؛
- افزايش سه برابري قيمت كالاهاي وارداتي (تورم وارداتي)؛
- افزايش شديد هزينه توليد داخلي به واسطه افزايش قيمت مواد واسطه خارجي و داخلي و تغيير هزينه فرصت توليد داخلي (تورم طرف عرضه:افزايش هزينه توليد)؛
- افزايش سفتهبازي و احتكار كالايي (تلاش مردم براي حفظ قدرت خريد با سفتهبازي و احتكار؛ تلاش انحصارگران براي افزايش قيمت با كاهش عرضه كالا ) (تورم طرف تقاضا)؛
- افزايش صد درصدي قيمت بسياري از كالاها و خدمات به خصوص كالاهاي اساسي مصرفي در اثر تورم وارداتي و تورم داخلي طرف عرضه وتقاضا؛
- افزايش رانت صنايع صادرات محور متكي بر منابع طبيعي، ( حدود160 هزار ميليارد تومان؛ اثر سوء توزيع درآمدي)؛
- افزايش خام فروشي و اتكاي بودجه دولت به نفت؛
- متضرر شدن صنايع داخلي غير صادرات محور و صنايع داخلي صادرات محور غير رانتي ( تعميق ركود اقتصادي و افزايش بيكاري)
-كاهش شديد سرمايه اجتماعي كشور و تنزل اعتماد مردم به سياستگذاران اقتصادي.
همه اين نتايج حاكي از ايجاد عميقترين ركود تورمي تاريخ اقتصاد ايران است. اگر دشمن ميخواست چنين ضربهاي به ما بزند، هيچگاه قدرت آن را نداشت. ما با دست خودمان بر عليه خودمان كودتاي اقتصادي كرديم. در حالي كه هيچ ضرورتي براي جهش سه برابري نرخ ارز وجود نداشت. ما ميتوانستيم ارز حاصل از فروش نفت و مشتقات آن و صادرات غيرنفتي را با همان نرخ قبلي براي تامين كالاهاي وارداتي واسطهاي و سرمايهاي (حدود 85٪) و كالاهاي مصرفي نهايي (15٪) تخصيص دهيم.
اينكه چرا اقتصاددانان ما، و سياستمداران ما از كودتا حمايت كردند، جاي تعجب دارد. حمايت آنان از كودتا را بايد به حساب غفلت آنان از آثار سوء كودتاي ارزي گذاشت. و البته ما اقتصاددانان در اين زمينه كم كاري كرديم.
@eqmoq2
⁉ چرا به بازار ارز شوك وارد كرديم؟
♦ اينكه چرا به بهانه تعميق بازار ثانويه به بازار ارز شوك وارد شد مشخص نيست.
🔴 اين امر مشخص است كه آقايان ميخواستند نرخ ارز را تا حد 8هزارتومان بالا ببرند.
⁉ ولي چرا چنين اتفاقي بايد ميافتاد؟
🔶 بهانه عوامفريبانهاي كه ارائه ميشد چيزي جز تبعيت از منطق بازار آزاد نبود و شايد هم تا حدودي اين توهم كه افزايش قيمت ارز باعث افزايش صادرات و كاهش واردات ميشود.
♦ افزايش صادرات كه اتفاق نخواهد افتاد يكي به خاطر مشكلات بازگشت تحريم ها و ديگري به خاطر افزايش هزينه توليد داخلي كه به تدريج منافع ناشي از افزايش سود صادرات را خنثي خواهد كرد. ما اين را بارها تجربه كرديم عليرغم شوك هاي افزايش قيمت ارز در ساليان گذشته هدف افزايش صادرات محقق نشد.
🔶 هرچند بالا رفتن نرخ ارز بر واردات اثر منفي دارد؛ ولي عمده اثر آن بر واردات مواد واسطه و سرمايهاي است؛ چون واردات ما از كالاي نهايي در حدود 15 درصد است و حدود 85 درصد واردات را مواد اوليه صنايع و ماشينآلات و تجهيزات تشكيل ميدهد. پس اگر هم كاهشي صورت بگيرد به ضرر توليد داخلي است؛ مگر آنكه در مواد اوليه و ماشين الات داخلي جايگزين واردات شود كه با توجه ضعف صنايع داخلي وقوع چنين اتفافي به اين سادگي امكان پذير نيست. افزايش تورم عملا اثر نرخ ارز بر كاهش واردات را هم خنثي خواهد كرد و از سوي ديگر قاچاق هم گسترش خواهد يافت.
🔵 در اثر اين سياست بدون توجيه ما عملا كودتايي عليه اقتصاد داخلي كرديم؛ هزينههاي توليد را به شدت بالا برديم، توزيع درآمد را به هم زديم، قدرت خريد ميليونها ايراني را كاهش داديم، و زمينه از بين رفتن مشاغل زيادي را فراهم كرديم.
♦ اگر در وضعيت فعلي بخواهيم كسي را محاكمه كنيم بايد بانيان اين سياست را محاكمه كنيم. محاكمه محتكران و سفته بازان هرچند مفيد است ولي وقتي شما ريشه ايجاد رانت و اتخاذ سياست غلط را نخشكانيد، تنها با معلول برخورد كرده ايد و علت را رها كرديد.
@eqmoq2
♦ ضرورت مقابله با انحصارگران بازار بورس
🔵 توقف عرضه محصولات پتروشیمی در تالار بورس کالا، حاشیههای زیادی را ایجاد کرده است. در فضای کنونی که مشکلات زیادی با اجرای سیاست یکسانسازی نرخ ارز در فروردین ماه سال جاری صورت گرفت، بسیاری از تولیدکنندگان واقعی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود، با مشکلات و چالشهای متعددی حتی در بورس کالا مواجه اند؛ به نحوی که نحوه قیمتگذاری، شفافیت معاملات و مواردی از این دست به خصوص نحوه دریافت کارمزد از سوی برخی از عرضهکنندگان عمده کالا در بورس، چالشهای زیادی را پیش روی تولید قرار داده است.
🔴 محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامهای به مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار انتشار اسامی و عناوین تمامی بنگاههای خریدار کالاهای بورسی با مقدار و قیمت خرید در سایت شرکت بورس کالا شده بود تا ضمن ایجاد نظارت مردمی در شبکه سازمانهای نظارتی نیز بتوانند به سهولت با هرگونه گرانفروشی و اختفا برخورد موثر نمایند. وی با ارسال نامه جداگانه دیگری به شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و نیز حامد سلطانینژاد، مدیرعامل شرکت بورس کالا خواستار اطلاع رسانی و اعلام فهرست اسامی اشخاص حقیقی یا حقوقی خریدار تمامی کالاهای عرضه شده در بورس، با اولویت محصولات فولاد سایر محصولات فلزی عرضه شده و نیز اقلام پتروشیمی از زمان اعمال قیمت نرخ رسمی ۴۲۰۰ تومانی در محاسبه قیمت پایه محصولات بورس شده بود.
http://yon.ir/Zn0DZ
♦ پس از این نامهنگاری بود که شورای عالی بورس تصمیم گرفت عرضه برخی محصولات و مواد پتروشیمی را در بورس کالا متوقف کند تا بررسی بیشتری در این زمینه صورت گیرد، این در شرایطی بود که به موازات این امر، بورس کالا نیز برای شفافسازی، مجموعه اقداماتی را انجام داد تا در نهایت، با دستور تلفنی وزیر امور اقتصادی و دارایی، تالار مجدد به فعالیت خود در حوزههای متوقف شده ادامه داد.
🔵 بسیاری از تولیدکنندگان داخلی هنوز به خوبی نمیدانند که مبنای کشف قیمت در بورس کالا بعد از نرخگذاریهای انجام شده با دلار ۴۲۰۰ تومانی چگونه بوده است و چرا عمدتا نرخهایی که در بورس کالا از سوی فروشندگان اعلام میشود، تطابقی با دلارهای ۴۲۰۰ تومانی که دولت برای حمایت از تولید در نظر گرفته بود، همخوانی ندارد. این موضوعی است که تاکنون پاسخ شفافی به آن داده نشده است.
@eqmoq2
📘انتشار کتاب نه فقط به خاطر پول؛ تبیین هزینههای مخفی پاداش و جریمه: از روانشناسی تا اقتصاد
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/3503
📕این کتاب در پی تبیین ابعاد پنهان انگیزش عاملان اقتصادی و واکنش منفی آنها به پول است.
✅ @eqmoq2