40M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چشمانداز بازار سرمایه در سال 1399
هشدارهایی به تازه کاران بازار
فیلم| اینجا رکود معنا ندارد/ جهش کارگاه ۶۰ متری به کارخانهای ۳۰۰۰ متری!
ماشینسازی ایزی تراش که در سایه همت ۳ برادر از یک کارگاه کوچک در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی باگذشت بیش از ۲۵ سال سابقه تولیدات ماشینهای تراش در کشور به کارخانه ای ۳ هزار متری، بهعنوان نخستین تولیدات ماشینابزار تراش اکنون در قلب این شهر اما گمنام در حال کار، تلاش، تولید و فعالیت اقتصاد گسترده است.
مشاهده فيلم: https://b2n.ir/865787
بورس را دريابيد؛ خطر سونامي در پيش است
♦ اين روزها بازار بورس با اقبال زيادي روبرو شده است؛ برخي سياستمداران و حتي اقتصاددانان از اين وضعيت ابزار رضايت ميكنند؛ ولي گروهي از اقتصاددانان با توجه به تجربههاي پيشين هشدار ميدهند كه داغ شدن هيجاني تنور بورس بسيار خطرناك است.
♦ اين بازار در حال متورم شدن است و نشانههاي شكلگيري حباب در حال ظهور است؛ حبابي كه وقتي بتركد بسياري از تازهواردان بورس را به خاك سياه خواهد كشاند و بدنبال آن نقدينگي سرگردان را به بازارهاي موازي از جمله بازار ارز , سكه و مسكن خواهد كشاند.
🔶 اين روزها نقدينگي از بخشهاي سفتهبازي و حتي بخشهاي حقيقي در حال رفتن به سمت بورس است. عايدي سهام بسيار نامتعارف شده كه هماهنگي با تحولات بخش حقيقي ندارد.
🔶 در حالي كه نرخ رشد اقتصادي كشور حدود منهاي 7 است؛ بيكاري بالاتر از 10 درصد است و نرخ تشكيل سرمايه بر اساس برخي نقل ها منهاي 12 درصد است؛ شكلگيري عايدي نامتعارف در بورس حاكي از اين است كه نقدينگي به مثابه خون در گردش در اقتصاد در حال تجمع در بخشي از بدن نحيف اقتصاد ايران است.
♦ كاش دولتمردان ما اين هشدار افرادي مانند دكتر تيمور رحماني را جدي ميگرفتند كه سفتهبازي همه جا بد است حتي در بازار بورس. كاش دولتمردان ما هشدار دكتر احمد توكلي مبني بر شكل گيري حباب در بورس و مسئوليت دولت در اين زمينه را جدي ميگرفتند.
♦ وضعيت الان بازار بورس همانند ابتداي شكل گيري بهمن است وقتي گلوله برفي كوچكي درست شد و از بالاي كوه غلطيد, به تدريج بزرگ ميشود. وقتي اين اتفاق افتاد ديگر كسي نميتواند از سقوط آن و اثار مخربش جلوگيري كند.
@eqmoq2
نرخ رشد اقتصادي.png
290K
اطلاعات مركز آمار ايران (13-2-1399)
♦ نرخ رشد اقتصادي (با نفت )نه ماهه 1398= منهاي 7.6%
♦نرخ رشد اقتصادي (بدون نفت) نه ماهه 1398=صفر
♦نرخ رشد صنايع و معادن نهماهه 1398= منهاي 16.6 %
🔶 نرخ بيكاري : 10.6%
♦ نرخ تورم: 32.2%
♦ نرخ عايدي بازار سرمايه ؟؟؟؟؟
- .:
📘 10 شاخص مهم تشکیل ابرحباب در بورس اوراق بهادار تهران (با لحاظ عرضه های جدید) نسبت به اقتصاد، بازارها و دارایی ها (مهر ۱۳۹۶ تا ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹)، کانال تلگرامی دکتر حسین راغفر
۱- رشد ارزش جاری بازار بورس تهران به رشد قیمت دلار: ۱۴۴ درصد
۲- نسبت رشد ارزش جاری بازار بورس تهران به رشد قیمت مسکن تهران: ۱۴۸ درصد
۳- افزایش نسبت ارزش جاری بازار بورس تهران به تولید ناخالص داخلی: ۳۷۵ درصد
۴- افزایش نسبت ارزش جاری بازار بورس تهران به حجم نقدینگی: ۳۴۳ درصد
۵- افزایش نسبت ارزش جاری بازار بورس تهران به شاخص قیمت کالاها و خدمات: ۲۸۵ درصد
۶- نسبت رشد شاخص بورس تهران به شاخص جهانی بورس ها (با تعدیل دلار): ۱۶۲ درصد
۷- نسبت رشد شاخص بورس تهران به شاخص بورس آمریکا (با تعدیل دلار(: ۱۱۸ درصد
۸- نسبت رشد شاخص بورس تهران به شاخص بورس بورسا-استانبول (با تعدیل دلار(: ۲۷۱ درصد
۹- جلو افتادن شاخص بورس تهران (با تعدیل دلار) از قیمت طلا به میزان 82 درصد با وجود عقب افتادن شاخص جهانی بورس ها از قیمت طلا به میزان منفی ۳۴ درصد
۱۰- نزدیکی شاخص وارن بافت کل بازار سرمایه ایران به بازار سرمایه قدرتمند آمریکا (سهم ۴۵ درصد بازار سرمایه جهان)
🔴 گذر از نظام مالي بانكمحور به بورس محور
⬅ بر اساس اعلام وزير اقتصاد در سال 1398 شبکه بانکی ۹۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات داده و بازار سرمایه ۲۷۵ هزار میلیارد تومان تامین مالی کرده است. https://b2n.ir/284129
⬅ اين امر تاييدكننده اين است كه نظام مالي ما بانك محور است(78% تامين مالي نظام بانكي و 22% تامين مالي بازار سرمايه).
⁉ اين سوال محوري مطرح است كه آيا ما ميتوانيم از نظام بانكمحور به سمت يك نظام بورسمحور و يا اصطلاحا بازار محور برويم؟
♦ با توجه به سابقه نظام بانكي در نظام تامين مالي كشور, رفتن به سمت نظام تامين مالي بورس محور و يا حداقل كاستن از سهم بانك در تامين مالي دشوار است.
🔶 يكي از الزمات چنين حركتي اين است كه ما بتوانيم رفتارهاي هيجاني مردم را كنترل كنيم و نگرش انها به بورس را عوض كنيم. الان مردم به بورس به عنوان فضايي نگاه ميكنند در آن در كوتاهمدت صاحب عايدي زيادي ميشوند. همين امر باعث رفتار هيجاني ميشود.
♦ رفتار هيجاني باعث تسريع در شكلگيري حباب در بورس شده و در نهايت باعث ميشود كه افرادي كه به بورس اقبال كرده بودند از آن فراري شوند و هدف تقويت بازار بورس محقق نشود.
🔶 يكي از الزاماتي كه بعدا بيشتر در مورد ان خواهم نوشت اين است كه ما بتوانيم نظام مالياتي را با نظام مالي همساز كنيم. در اين مسير معرفي ماليات بر عايدي سرمايه حتي در بورس باعث ميشود كه جلوي عايديهاي نامتعارف گرفته شود و رفتارهاي سفتهبازارنه را كنترل كند.
@eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 برنامه محرمانه كنترل جمعيت
♦ @eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مفاسد خصوصی سازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیل دکتر بخشی مدیر گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان از اوضاع این روزهای بازار بورس
⁉ چرا پاکستان و مصر قدرت نظامی هستند، اما رتبه اقتصادی نازلی دارند؟/دكتر ياسر جبرائيلي
🔶 #آمریکا، #فرانسه، #انگلیس، #آلمان، #ژاپن، #چین و #هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما چرا امثال #مصر، #پاکستان و #روسیه با وجود قدرتمندی نظامی، از نظر اقتصادی عقب ماندهاند. پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط طیف فکری متبوع آقای امینزاده تجویز میشود: ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط امریکا و شرکایش پایهگذاری شده است.
🔶 پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (#GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند.
👈🔸وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند. نگارنده در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان داده است که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از #تولید_داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد. نه امریکا، انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است.
♦ از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است. نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند.
🔶 میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت #اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی امریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
♦ زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (#دارپا) در وزارت دفاع امریکا ایجاد شد.
♦ برشی از مقاله استراتژی بیشینه سازی قدرت/دكتر ياسر جبرائيلي
▶ @eqmoq2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦ #کلیپ عالی درباره «خلق پول» یا «جعل پول»، بزرگترین ظلم بانکها نسبت به عموم مردم در ایران و جهان؛ در این کلیپ ارتباط #خلق_پول و تورم فزاینده و دلالیهای حرام بانکها را درخواهید یافت؛همچنین دلیل ایجاد اختلاف طبقاتی وظلم به اکثر مردم توسط #بانکداران
♦ از نظر ما باید سیستم خلق پول بانکهای خصوصی صد در صد متوقف شود که بانک مرکزی همچین قدرتی را دارد قانوناً و عرفاً. و البته کل سیستم خلق پول در بانکهای دولتی نیز... والا ظلم سیستماتیک #اقتصاد_لیبرال و #سرمایهداری، روز به ورز خون مردم را در شیشه خواهد کرد و ثروتمندان بانکدار و #شبکه را قلدرتر کرده و تورم ناشی از خلق پول را به مردم تحمیل خواهد کرد...
🔶 بگذریم که بسیاری ازمتخصصین اقتصاد واسلام از اساس باسیستم بانک خصوصی و خلق پول بدینوجه مخالفند. خدا رحمت کند امثال #شهیدبهشتی وبزرگان کشور که با چنین بانکداری مخالف بوده وهستند؛ اساتیدی چون #مسعود_درخشان و #پرویز_داوودی و... ولی متاسفانه #نظام_آموزش_اقتصاد درکشور ما به دست مقلدین غرب و ازخودبیگانگانی است که سر در... غرب دارند.
منبع كليپ: کانال تلگرامی Today_Money
@eqmoq2
◀️ روندهای هشدار دهنده بورس
◀️رشد شاخص کل بورس در سال 1398 نسبت به سال قبل 186 درصد
◀️رشد شاخص ابتدای سال تا تاریخ 16 اردیبهشت 1399 = 91 درصد
◀️رشد شاخص بورس طی 27 روز کاری تقریباً 50 درصد رشد کل سال گذشته
رشد شاخص کل هم وزن در سال 98 = 430 درصد
◀️رشد این شاخص از ابتدای سال =بیش از 75 درصد
◀️ رشد شاخص فرابورس در سال 98 بالغ بر 188 درصد
◀رشد فرابورس از ابتدای سال بالغ بر 69 درصد
◀️رشد ارزش بازار بورس و فرابورس طی سال 98 = 184 درصدی رسیدن به رقم بی سابقه 24,566,546 میلیارد ریال
◀️رشد بورس و فرابورس از ابتدای سال تا تاریخ 16 اردیبهشت ماه= 79 درصد رسیدن به 43,852,849 میلیارد ریال
◀️ تعداد کد بورسی صادر شده از ابتدای سال 1399 تاکنون در برخی روزها بیش از 100 هزار نفر
◀️ نقدینگی جدید واردشدن به بورس از ابتدای سال 99 تا تاریخ 16 اردیبهشت ماه =38 هزار میلیارد تومان
◀️ رسیدن میانگین ارزش معاملات بورس تهران به روزانه 6.800 میلیارد تومان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_گرافی حباب بورس از اندیشکده یقین
◀️پشت پرده افزایش قیمت سهام در بورس
◀️هیئت وزیران دی سال گذشته مصوبهای را ابلاغ کرد که شاید همین مصوبه ویترین رنگارنگی را توانست مقابل چشم میلیونها خریدار تزیین کند؛ مصوبهای که در آن شرکتها با تجدید ارزیابی داراییهایشان (قیمتگذاری جدید داراییها براساس تورم) میتوانند افزایش سرمایه دهند؛ اما افزایش سرمایه تنها پیامد این ابلاغیه نیست و کارشناسان معتقدند اهدافی مانند پوشاندن زیان انباشته، افزایش بهای تولید کالاها و خدمات عمومی و فروش سهام شرکتها به قیمتی بالاتر از ثمرات دیگر مصوبه مورد اشاره است.
◀️در واقع هدف از تجدید ارزیابی، فرار از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت است که بیان میکند شرکتهایی که زیانشان از نصف سرمایه بیشتر شود، باید یا افزایش سرمایه بدهند یا باید منتظر تقاضای اعلام ورشکستگی از طرف ذینفعان باشند. حال با تجدید ارزیابی داراییها به جای افزایش سرمایه نقدی و بالابردن موجودی نقدی، داراییهای ثابت را بالا میبرند و از آن محل سرمایه را افزایش میدهند.
◀️به گفته کارشناسان یکی از اثرات تجدید ارزیابی در بازار سرمایه بهویژه در چند سال اخیر و این روزها، تزیین ویترین ترازنامه برای فروش سهام است، غافل از آنکه با این کار هرچند ممکن است ترازنامه تزیین شود؛ اما سود و زیان همان است که بود. تعیین قیمت سهام از روی ترازنامهای که داراییهای آن را به خاطر مثلا بالارفتن قیمت ارزهای خارجی، متورم کردهایم، بسیار خطرناک است؛ چراکه قیمت سهام باید منعکسکننده سودآوری باشد. وقتی شرکتها به دلایل مختلف ناشی از تحریم و وابستگی شدید ارزی، کهنگی ماشینآلات و هزار دلیل دیگر، کارایی و سودآوری نداشته باشند، بعد از مدتی صبر خریداران سهام تمام میشود و اعتراضات شروع خواهد شد. اساسا تجدید ارزیابی ربطی به قیمت سهام نداشته و در بسیاری موارد اتفاقا برعکس قیمت سهم را متزلزل میکند؛ ولی هیاهوی سهمبازان در پس سیاستهای آشکار و پنهان دولت و هموارسازی همه راهها و کورهراهها برای ورود نقدینگی سههزارو ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به بورس «صرفا در راستای کنترل بازار ارز و سکه»، این توهمات را دامن زده؛ بهطوریکه عملا شاهد خودکشی دستهجمعی مالی هستیم.
◀️چون اغلب مردم تخصصی در خواندن و درک گزارشهای مالی (ترازنامه، سود و زیان و بهویژه صورت جریانات نقدی) ندارند. برخوردشان با ترازنامههای اینچنینی، گمراهکننده است. برای خرید سهام صف میبندند و دار و ندار خود را در این راه میگذارند؛ بنابراین لازم است در موقع فروش سهام، رسما اعلام شود داراییهای شرکت مدنظر چند بار و با چه ارقامی تجدید ارزیابی شده و از آن مهمتر اعلام شود که چرا قیمت سهامی که داراییهایش چندین بار (یا حتی یک بار) تجدید ارزیابی شده، چند برابر یا چندین برابر قیمت اسمی آن است.
◀️با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، سرمایه شرکت کاغذی افزایش مییابد و هیچگونه منابع نقدی وارد شرکت نمیشود و صرفا تعداد سهام با این افزایش سرمایه بیشتر یا به تعبیر مالی سهام رقیقتر میشود؛ ولی تأثیری در سود ندارد؛ بلکه همان میزان سود قبلی بین تعداد سهام بیشتر تقسیم میشود
◀️ارزیابیهای سفارشی باعث تحمیل هزینه استهلاک بالاتر و در نتیجه تأثیر منفی بر سودآوری شرکت است که نتیجه مستقیم آن کاهش سود خالص هر سهم میشود. یا به طریقی دیگر چنانچه عملیات شرکت زیانده باشد، مبلغ ریالی زیان هر سهم را افزایش و در نتیجه در سالهای بعدی همراه با افت شدید سود هر سهم و تغییر منفی در قیمت به درآمد هر سهم (P/E) آن خواهد شد؛
◀️ خلاصه ای از میزگرد مجازی با حضور علی امانی، غلامحسین دوانی، منصور شمساحمدی، مجید میراسکندری، چهار نفر از اعضای اسبق شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران و شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران و محسن قاسمی دبیرکل انجمن حسابداران خبره ایران
https://hamshahrionline.ir/x6mnn
⬅ دامنه سود و زيان در بورس
♦ میزان سود و زیان روزانه در بورس یک سقف مشخصی دارد. بر اساس قوانین فعلی بورس، سرمایه شما در بورس هر روز میتواند تا ۵% نسبت به سرمایه روز گذشته شما نوسان داشته باشد.
🔶 یعنی سرمایه شما در بورس هر روز میتواند حداکثر ۵% افزایش پیدا کند و یا ۵% کاهش پیدا کند (البته بدون احتساب کارمزد خرید و فروش سهام). (براي حق تقدم دامنه نوسان 10% است)
♦ به عنوان مثال اگر شما ۱۰ میلیون تومان در بورس سرمایه گذاری کنید در یک روز میتوانید ۵۰۰هزار تومان سود یا ضرر کنید. در صورتی که این روند مثلا ۵ روز ادامه پیدا کند سود شما بیشتر از ۲۵% (۵ روز هر روز ۵%) (دو و نيم ميليون تومان سود) و در حالت منفی کمتر از ۲۵% (۵روز هر روز ۵%) (دو نيم ميليون تومان ضرر) خواهد شد. چرا که این افزایش و کاهش در هر روز نسبت به سرمایه شما در روز گذشته محاسبه میشود.
♦ البته باید توجه کنید که این نوسانهای مثبت و منفی معمولا به حداکثر و حداقل نمیرسد. به عبارت دیگر سود یا ضرر به طور روزانه در حدود ۱ تا ۲ درصد است.
♦ اگر قیمت پایانی یک سهم طی 15 روز معاملاتی متوالی بیش از 50 درصد نوسان تغییر مثبت یا منفی داشته باشد، معاملات سهم متوقف شده و شرکت باید کنفرانس اطلاعرسانی برگزار کرده و در آن به ابهامات پاسخ دهد و نتایج آنرا حداکثر 2 روز کاری بعد باید در اطلاعیهای در کدال منتشر کند. در هنگام بازگشایی مجدد، سهم در دامنه مجاز ( +5 تا -5) باصطلاح کشف قیمت خواهد شد یعنی قیمت روز سهم در بازه -5 تا 5 درصدی قیمت پایانی آخرین روز معاملاتی، مشخص میگردد. پس از مشخص شدن قیمت روز، مجددا معاملات نماد از سر گرفته میشود. در چنین حالتی ممکن است یک سهم در یک روز بین -10 تا +10 نوسان داشته باشد.
🔶 مجمع عمومی عادی سالیانه نیز 2 تا 5 روز موجب بسته شدن یک نماد میشود. اگر سود نقدی در مجمع تقسیم شده باشد، هنگام بازگشایی قیمت سهم به اندازه سود نقدی کاهش پیدا میکند. در این حالت نیز کشف قیمت بدون محدودیت دامنه نوسان خواهد بود. اگر مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی و تقسیم سود نباشد، بازگشایی و کشف قیمت با محدودیت دامنه نوسان خواهد بود.
♦وقتی شرکتی قصد افزایش سرمایه داشته باشد، یک مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل میدهد و این موضوع باز هم نماد را بین 2 تا 5 روز کاری متوقف میکند. هنگام بازگشایی قیمت سهم با توجه به میزان افزایش سرمایه کاهش پیدا کرده و بازگشایی و کشف قیمت بدون محدودیت دامنه نوسان انجام خواهد شد.
♦ حداقل خريد در بورس , به جز عرضه اوليهها, 500 هزار تومان است
🔵🔵🔵 در بورس مثل بانک هیچ سود قطعی و از قبل تضمین شدهای وجود ندارد. یعنی هیچ گاه نمیتوان به طور قطع گفت که شما در صورتی که سهم شرکتی را بخرید حتما تا هفته آینده یک درصد ثابت سود خواهید کرد.
🔶سهام عدالت تا كنون چگونه اداره شده؟/علي قرباني
♦ طرح به این صورت بود که مردم در شهر یا روستا به صورت خودکار عضو تعاونیهای سهام عدالت در آن شهر یا روستا هستند. مردم عضو هیئت مدیره تعاونی هر شهر را انتخاب میکنند. بدین ترتیب هیئت مدیره تعاونی هر شهر انتخاب میشود. این هیئت مدیرههای شهر یا روستای هر استان تبدیل میشود به مجمع تعاونی سهام عدالت آن استان که سرمایه گذاری استانی نام گذاری شد.
♦ بنابراین مجمعهای تعاونی شهرها و روستاها، هیئت مدیره شرکتهای سرمایه گذاری استانی را انتخاب میکنند تا مجموعهای به نام کانون سهام عدالت تشکیل شود. کانون سهام عدالت نیز مجمعش تشکیل میشود و هیئت مدیرهای انتخاب میکند که در واقع گلچینی از کل استانها است. هیئت مدیره این کانون نماینده سهام عدالت را در شرکتهای سرمایه پذیر انتخاب میکند.
♦ این مکانیزمی بود که در روی کاغذ مردم به صورت غیر مستقیم عضو هیئت مدیره فلان پالایشگاه را انتخاب میکردند. اما در عمل چه اتفاقی افتاد؟ احدی از مشمولین خبری از این سازو کار خبر نداشتند و هنوز نیز اطلاعی ندارند، تعداد بسیار کمی از این انتخاباتها برگزار شد، اطلاع رسانی ضعیفی انتخاب شد و کمتر کسی در آن شرکت کرد. حقوق این تعاونیها هم معضل دیگری بود که تحمیل شد.
🔶 با این سازوکار تنها یک واسطه مدیریتی برای فساد ایجاد شد که جا دارد قوه قضائیه به این موضوع رسیدگی کند. افرادی که اطلاعات داشتند، رانت داشتند در این کانونها ثبت نام میکردند و در این نمایندگیها کرسی میگرفتند و تا آن شرکت سرمایه پذیر به صورت مستقیم بالا میرفتند.
علي قرباني/كارشناس اقتصادي
https://b2n.ir/028542
◀️ سیل 150 هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی در راه است
◀️ بانک مرکزی بدنبال آن است که 150 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی دولتی برای پوشش کسری بودجه دولت منتشر کند و به بانکها بفروشد.
ادامه دارد...
گزارش دنیای اقتصاد در تمجید از این سیاست را بخوانید
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3653743
گزارش تفحص از خودروسازی| رویکردهای رانتی موجب افزایش هزینه شرکتداری خودروسازان شده است
http://fna.ir/ex70hi
تلاطم بازار اررز، طلا و خودرو نتيجه بي عملي سياستگذاران است
🔶 اين روزها بازارهاي طلا, خودرو و ارز ملتهب شده است و همه را نگران كرده است. پيش از آن بازار مسكن هم ملتهب شده بود. بورس اوراق بهادار نيز وضعيت مشابهي دارد.
♦ التهاب در اين بازارها عملا بازارهاي ديگر را نيز تحت تاثير قرار خواهد داد و به تورم دامن خواهد زد. و اين به معناي ان است كه التهاب به ساير بازارها هم سرايت خواهد كرد. و دست آخر تنها اقشار ضعيف و محروم از اين وضعيت آسيب خواهند ديد.
♦ به نظر من اين وضعيت نتيجه بي عملي سياستگذاران ماست. بيش از يك سال است كه كارشناسان اقتصادي تاكيد مي كنند كه بايد ماليات بر عايدي سرمايه را بر بازارهاي سفتهبازي وضع كرد و بدين وسيله مانع از آن شد كه افراد در يك بازار خاص سود نامتعارف ببرند. پيشنهاد شده بود كه حداقل بر چهار بازار سكه، مسكن, اتومبيل و ارزش ماليات بر عايدي سرمايه وضع شود. وضع ماليات بر عايدي سرمايه در سهام نيز مطرح شده بود كه به واسطه برخي واكنشها كنار گذاشته شده بود.
♦ متاسفانه نه مجلس طرح پيشنهادي ماليات بر عايدي سرمايه را پيش برد و نه دولت لايحه ماليات بر عايدي سرمايه كه وعده اش را داده بود را آورد. در اين ميان شوكهاي تحريم و كرونا هم بر بدن نحيف اقتصاد ما وارد شد و فضا براي سفتهبازي مهيا شد.
♦ اميدوارم مجلس جديد اولين اولويت خود را به ماليات بر عايدي سرمايه بگذارد و فضا را براي مديريت سفتهبازي در اقتصاد كشور فراهم كند.
@eqmoq2
دو روی سکه بورس، مهدی بیک
🔻این روزها تحلیلگران نسبت به چشمانداز آینده بورس و خطراتی که در کمین این بازار نشسته است؛ هشدار میدهند و در سوی مقابل دولتیها هم اعلام میکنند که متوجه اقداماتشان هستند، دیدگاه شما در خصوص اقبال عمومی اخیر به بورس چیست؟
بورس در ۲ چهره و ۲ شمایل نمایان میشود؛ یکی بنگاههای اقتصادی برای بزرگ شدن و جای پای خود را در فضای اقتصاد داخلی و فضای اقتصادی بینالمللی محکم کردن به بورس روی میآورند. بخش مهمی از سرمایه شرکتهایی که امروز در فضای اقتصاد بینالمللی افعالیت میکنند از طریق انتشار سهام در بورس محقق شده است. از سوی دیگر مردم این کشورها هم چشمانداز پیش روی این شرکتها را مطلوب و سودآور دیده و بنابراین از این سهام استقبال کرده و در نهایت این شرکتها توانستهاند سرمایه مورد نیاز برای توسعه را از این بازار قابل اعتماد تامین کنند. این از ویژگیهای مثبت بورس است که دامنه وسیعی از افراد با کمترین مبلغ اندخته در یک ساختار بزرگ مالی شریک شوند. در این معادله هر دو طرف احساس خوشایندی دارند؛ هم شرکتی که چشمانداز مشخصی از پیشرفت را پیش روی خود میبیند از اینکه توانسته منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کند خوشحال است؛ هم افراد حقیقی و حقوقی که توانستهاند در توسعه و پیشرفت یک شرکت حتی به صورت جزئی مشارکت داشتهاند. اینگونه رشد اقتصادی، افزایش ثروت و در نهایت رفاه عمومی در جامعه محقق میشود.
🔻یعنی بورس ما الان در یک چنین بستر امیدبخشی قرار دارد؟
این سکه دو روی دارد؛ روی دیگر سکه بورس فعالیتهای سفتهبازی یا سوداگری صرف است. فضایی که در اثر آن فرد تصور میکند در جوی کهایجاد شده از بورس و سودهای کلان در این بازار و سریع پولدارشدن و به سرعت سودهای هنگفت به سمت بازار بورس بشتابد. آن هم نه سود در میان و بلندمدت مثلا یکساله و چندساله بلکه سودهای یک ماهه و دو ماهه و کوتاهمدت. طبیعی است این اتمسفر اقتصادی آشوبناک، نه کمکی به اقتصاد میکند و نه قادر است برای بنگاههای اقتصادی ظرفیتهای تازهای ایجاد کند. خطری که این روزها، کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی از آن صحبت میکنند ناظر بر این روی سکه بورس است.
🔻برخی از تحلیلگران از این فضایی که شما هم به آن اشاره کردید از اصطلاح قماربازی در بورس استفاده میکنند؛ یعنی آرام آرام بر اثر غلبه روی سیاه سکه بورس شرایط به گونهای پیش میرود که طیف وسیعی از مردم بازنده و تعداد انگشت شماری از دلالان و سفتهبازان برنده میشوند؛ شما در این زمینه چطور فکر میکنید؟
بحث قماری که اشاره کردید ناظر بر این وجه ماجراست؛ قمارخانه یا کازینو جایی است که افراد همراه با آوردهای وارد آنجا میشوند تا با یاری شانس و اقبال به افزوده بیشتری برسند. فرد در چنین شرایطی امیدوار است تقدیر به نفع او رقم بخورد و بتواند آوردهاش را چند برابر کند. اما در واقعیت ممکن است جبور شود اموال و داراییهایش را هم بفروشند تا از بار ناکامی هایش کم کند. بخشی از فعل و انفعالی که در حال حاضر در خصوص بازار سهام به وجود آمده ناظر بر شکلگیری یک چنین بستری است.
🔻این در حالی است که اقتصاد ایران هنوز از آسیبهایی که موسسات غیرمجاز در جامعه ایجاد کردهاند خارج نشده است. آیا به نظر شما دلیل اینکه ما تجربیات قبلا تکرار شده را دوباره میآزماییم چیست؟
جدای از بحث موسسات غیرمجاز اگر در خاطرتان مانده باشد چند سال پیش هم در زمان افزایش قیمت ارز شایعاتی راه افتاد که بهتر است داراییهای مالی خود را هرچه سریعتر به دلار تبدیل کنید و مسابقهای عمومی برای خرید ارز در کشور به راه افتاد. فرد از اطرافیانش از برادر از مادر از پدر از دوستش پول قرض میکرد تا دلار بخرد و از این طریق سود کند اما در ادامه زمانی که قیمت دلار در آن مقطع خاص عقبنشینی کرد بسیاری از افراد دچار زیانهای مالی فراوان شدند. موضوع اساسا همین است؛ اینکه حضور در بورس زمانی واجد ویژگیهای مثبت خواهد بود که قبل از هر اقدامی آگاهی لازم در افکار عمومی ایجاد شده باشد و در مرحله بعد هم بستر اقتصادی لازم برای تجمیع و به کارگیری این سرمایهها لحاظ شده باشد. اینکه دولت برای جبران کسری بودجه یا هر دلیل دیگری اقدام به فضاسازی کاذب در خصوص هدایت سرمایهها به بورس کند نتایج مطلوبی به دنبال ندارد و همه متضرر میشوند.
https://bit.ly/2LFEEpY
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رونق بخشی به بورس؛ پارادوکسِ سوداگری به جای کنترل سوداگری | دکتر فرشاد مومنی
https://www.aparat.com/v/wAhyU
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بحران نقدینگی را چگونه می توان مهار کرد | دکتر فرشاد مومنی
⁉ آيا پاي بانكها در نوسانات بازار سهام در ميان است؟
🔶 چند گزاره زير ما را با اين سوال مواجه ميكند كه بانكها چه نقشي در نوسانات بازار سهام دارند.
♦ گزاره اول؛ بهمني رييس سابق بانك مركزي اعلام كرد كه در دو ماهه اول سال 1399 حجم نقدينگي 400 هزار ميليارد تومان افزايش يافته استhttps://b2n.ir/065215. به نظر مي رسد كه عمده افزايش اين مقدار نقدينگي خلق پول بانكها باشد
🔶 گزاره دوم:«بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مكلف شدند كه به نمایندگی از شرکتهای کارگزاری با انعقاد قرارداد نسبت به دریافت سفارش فروش30 درصد سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی متعلق به دارندگان سهام عدالت اقدام کنند و در صورت نیاز به کارگزاری مربوطه ارایه دهند». https://b2n.ir/775816 آيا بانكها اين سهام براي خود بر ميدارند؟
♦ گزاره سوم: دكتر رسول بخشي چندي پيش اعلام كرده بود كه بانك ها روزي 1500 ميليارد تومان نقدينگي خلق ميكنند و به همين ميزان هم نقدينگي وارد بورس ميشود. اينكه روزي 1500 ميليارد تومان پول جديد وارد بورس مي شود را قاليباف رييس بورس تاييد كرده استhttps://b2n.ir/084825. از نظر دكتر بخشي – بورس یک نهاد غربی ست که برای جذب نقدینگی بانک ایجاد شده است. پول به بورس میرود و قیمت شرکتها را بیشتر از ارزش آن بالا میبرد. دو بال بانک و بورس، اقتصاد ربوی را مدیریت میکنند و ثروت جامعه را به جیب سرمایه داران میریزند.گوش بدهيد به سخنراني دكتر بخشي https://b2n.ir/824959 (قسمت دوم از دقيقه 10 به بعد)
🔶 گزاره چهارم: بانك ها هيچ واكنشي به كاهش نرخ سود سپرده بانكي به 15 درصد نشان ندادند در حالي كه پيش از اين هر وقت حرف كاهش سود به ميان ميآمد فريادشان بلند ميشد.
⁉ نتيجهگيري از اين گزارهها را به خوانندگان ميسپارم مانند پايان باز برخي فيلمهاي سينمايي
بهای سهام عدالت یک میلیون تومانی هم اکنون حدود 9 میلیون تومان است، و بهای سهام عدالت حدودا پانصد هزار تومانی هم در حدود 4 و نیم میلیون تومان است(به غیر از بخشی که در بورس نیست).
البته با عرضه 30 درصدی سهام عدالت برای فروش قیمت این سهم ها افت خواهد کرد به همین خاطر بهتر است که دارندگان سهام عدالت فعلا اقدام به فروش نکنند