May 11
May 11
🔴شناختی اجمالی از عرفانهای نوظهور
🔹فرایند شکلگیری معنویتهای نوپدید در قرنهای نوزدهم و بیستم در جامعه غرب شکل گرفت. تاریخ شروع جریانهای نوظهور دینی و عرفانی، ابتدا با کنار نهادن دین رسمی در جامعه مسیحیت بعد از رنسانس به وقوع پیوست. در این زمان ابتدا فرقههایی در مخالفت دین مسیحیت شکل گرفتند. سپس همین فرقهها از اصل دین فاصله گرفته و قرائت جدیدی از دین ارائه کردند. بعد از قرائت متفاوت و سلیقهای از دین، سرکردگان این جریانها دین را در مباحث اخلاقی، معنوی و عرفانی خلاصه کردند.
🔸از دهه هفتاد شمسی به بعد معنویتهای نوظهور زیادی در کشور ایران ظهور و بروز پیدا کردند که به طور کلی این جریانها را میتوان به چند بخش تقسیم کرد:
1. معنویتهای نوظهور شرقی:
راجنیش اوشو، کریشنا مورتی،ساتیا سای بابا، یوگا، موج هالیو (BTS) و ...
2. معنویت های نوظهور بومی:
عرفان حلقه، اَبَر آگاهی، یعقوبی، ایلیا رام الله، تی اس ام و... .
3. معنویتهای نوظهور غربی:
اکنکار، سرخپوستی، شیطانپرستی، تفکر نوین، قانون جذب و...
4.معنویت ماوراگرا:
سحر ،جادو،سرکتاب، ارتباط با ماورا، دعانویسی، طلسم، سرکتاب ، احضار و ارتباط با جن و...
(بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای آنها، منتشر میشود.)
@erfanhay_nozohor
🔴انحرافات عرفان های کاذب:
🔹عرفانهای نوظهور غالباً از تفکرات سلیقهای و نفسانی افرادی شکل گرفته است که به دنبال عرفان ویترینی و سهل الوصول بوده که محدودیتهای شرعی و دینی را نداشته و از طرفی جاذبههای معنوی نیز در آن وجود داشته باشند. به همین دلیل این گونه معنویتها از محوریت خدا خارج بوده و با محور قرار دادن خواستههای انسان، به دنبال کسب قدرت، ثروت و شهوت رانی به اسم عرفان و معنویت هستند.
🔸بنابراین باید با تبیین و نقد مبانی و انحرافات این آئینها، از گسترش آموزههای آن در سطح جامعه و بین افراد جویای عرفان و معنویت جلوگیری کرد.
@erfanhay_nozohor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح است و هوا
هــوای لطف است و صفا!
صبح است و نوا
نـوای مهر است و وفا!
صبح است و دلا
هرآنچه می خواهی هست؛
بر سفرۀ گستردۀ الطافِ خدا
🌸سلام🌸
🌱🌸صبح تون بخیر🌸🌱
@erfanhay_nozohor
⚠️ هنگامي كه نامي از «تهاجم فرهنگي» برده ميشود، عدهاي بيجهت موضع ميگيرند؛ اما باور كنيم يك مجسمه ساده بودا، صدف مارپيج، وزغ سهپا بهشكل سربازان اين تهاجم در يونيفرم قدرت نرم فنگشويي باورهاي ما را هدف قرار دادهاند.
♻️شايد از هنگامي كه بشر در قرن 21 خود را از مباني اصيل الهي دور كرد و با پيشرفت روزافزون علم از معنويت فاصله گرفت و به مرز افسردگي رسيد؛ بر آن شد كه به دنبال معنويتي برود كه ساخته خود او باشد تا در پس آن، دنياي ايدهآل را جستوجو كرده و به خوشبختي مورد انتظار خود دست يابد. در محيط اطراف ما نيز گاهي شنيده ميشود كه برخي افراد به دنبال خوشبختي خيالي خود به سمت عرفانهاي خوشآب و رنگ اما پوچ كشيده ميشوند.‼️
«فنگشويي» نيز يكي از مواردي است كه در ايران طي چندين سال فعاليت، توانسته علاقهمندان را بهسوي خود جذب كند؛ اما اينكه صحت و سقم فنگشويي تا چه ميزان است در این مطلب بیان می شود:
👇👇👇
@erfanhay_nozohor
⛔️ فنگشويي؛ خرافه يا واقعيت؟
💠 فنگ شویی چیست؟
◀️ در تعريف فنگشويي آوردهاند: به معناي باد و آب است، يك فلسفه و فن باستاني در چين است و براي پيدا كردن دكوراسيون مناسب و چيدمان درست اشيا در ساختمانهاي مسكوني، تجاري، باغ و غيره استفاده ميشود تا بهترين اثر را بر سلامتي، شادي، موفقيت، هماهنگي و به طور كلي انرژي مثبت «چي» داشته باشد. مهمترين چيزهايي كه بايد رعايت كرد، پرهيز از بينظمي و هرگونه انباشتگي، استفاده از رنگهاي مناسب، خطوط منحني، در نظر گرفتن جهتهاي مناسب است، البته امروزه به طور رسمي در #چين آن را خرافات ميدانند .