🍃 امامـ صـادق عليه السلامـ
مَعاشِرَ الشِّيعَةِ، كُونُوا لنا زَينا، و لا تَكُونُوا علَينا شَينا، قُولُوا لِلناسِ حُسنا، وَ احفَظُوا ألسِنَتَكُم، و كُفُّوها عنِ الفُضُولِ و قَبيحِ القَولِ.
اى جماعت شيعه! مايه آبروى ما باشيد نه باعث بدنامى ما؛ سخنان خوب به مردم بگوييد، زبانهايتان را نگه داريد و آنها را از بيهوده گويى و سخنان زشت باز داريد.
🌸
📚 الأمالي للصدوق، ص٣٢٧
#حدیث
🖼 از ترویج عرفاناسلامی تا کمین راهزنان معنویت
🎙 شهید مجاهد سید حسن نصرالله
📖ورق بزنید
#️⃣ #عکسنوشت | #راه_زندگی
💡 حق پژوهی؛ مرکز تخصّصی نقد و بررسی فرق، ادیان و جریانات انحرافی
@erfanhay_nozohor
سخنی با اساتید حوزه و دانشگاه
🔹
حضرت امام خمینی (رض) در سالهای دهه سی، وقتی دید جامعه ایرانی توسط امثال حکمی زاده و احمد کسروی، شبهه زده شده و مثل امروز پروژه #خودتحقیری را ترویج میکنند، تمام دروس حوزوی اش را تعطیل کرد و مشغول #جهاد_تبیین شد و همان سالها در پاسخ به جزوهی «اسرار هزارساله»، دست به نگارش کتاب معروف #کشف_الاسرار زد.
🪴
اکنون من پرسشم این است:
آیا استاد حوزه و دانشگاه امروز، حاضر است به فرمان دیروز رهبر انقلاب مبنی بر اینکه «با تهدید نرم افزاری دشمن مقابله کنید» لبیک بگوید؟!
تعطیلی درس پیشکش! حاضر است ابتدا و انتهای درسش درباره تحولات جامعه و نظام و جهان روشنگری کند؟!
جسارت نمیکنم اما معتقدم اساتید حوزه و دانشگاه اگر بیدار نشوند، فردا دیر است! این نظام پرچم دین و شیعه و حوزه را بلند کرده و اگر اصلاح و اشکالی هم دارد باید از مسیر فنی خودش تعقیب شود نه با سکوت مرگبار و یا با افشاگریهای نافرجام در فضای مجازی!
معتقدم با وجود همه گلایهها، جامعه ایمانی و ایرانی ما، هنوز #پناهی جز روحانیت اصیل و مردمی ندارد. پس خود، «روشن» باشیم و برای دیگران «روشنگر».
🖌مسلم گریوانی
#جهادتبیین
@erfanhay_nozohor
⛔️⛔️ اگر استدلال و تفکر را به کار ببریم، یوگا به نتیجه نخواهد رسید!
👈 آموزهها و مبانی یوگا کاملاً انحرافی است و هر کسی کوچکترین تأمل و تفکری انجام دهد، خواهد دید برخی از مهمترین و کلیدیترین آموزههای یوگا، مخالف شرع و عقل است.
🔻 توجه به توصیفهای مروجان یوگا از آموزههایشان، خودش بزرگترین نقد است؛ به عنوان نمونه گفته شده که کندالینی، نیرویی به معنای مار خفته است. زمانی که این مارِ درون انسان، بیدار و فعال شود، این مار بر یوگاکار مسلط میشود.
▪️ «پتنجلی» عنوان میکند این نیرو و حالات از سوی خدایان است. پتنجلی بیان میکند: «زمانی که خدایان دعوتت میکنند، جایی برای تکبر و دلبستگی وجود ندارد؛ زیرا امکان احیای چیزهای نامطلوب وجود خواهد داشت».(1) در این بیان پتنجلی اولین کسی که یوگا را مدوّن کرد، تصریح میکند در یوگا، خدایانی وجود دارند و همچنین احتمال خطر در این اعمال وجود دارد.
🔻 یوگا، زمینهسازی برای بیداری یا برانگیختن مار آتشین است که با خاموش شدن چراغ آگاهی، بیدار میشود!!! صدالبته این کاری خطرناک بوده و همیشه اساتید یوگا نسبت به خطرات یوگا هشدار دادهاند.(2)
▪️ سؤالی که پیش میآید این است که چرا دانشآموزان یوگا به این مسائل توجه نمیکنند؟ در جواب باید عرض کرد که مروجان یوگا سعی میکنند کارآموزان یوگا را از مسائل استدلالی و عقلی دور نگه دارند.
⚠️ «ساراسواتی ساتیاناندا» یکی از اساتید مطرح یوگا که شخصیتی برجسته و جهانی است، در مقدمه شرح یوگاسوتره، تمثیلی مطرح میکند و به این سؤال که «چرا پرتوجویان به هشدارها در مورد آسیبهای یوگا توجه نمیکنند؟» پاسخ میدهد: «روزی دو نفر در حضور یک استاد یوگا، مشغول بحث درباره یوگا شدند، استاد، ساکت گفتوگوی آن دو را تماشا میکرد. در میانه بحث، گاوی چاق با سر افتاده وارد شد و کنار آن دو نشست و پس از دقایقی گوش کردن به بحثها، گاو آهسته و آرام از جای خود برخاست و رفت. مناسبترین کلمه بر زبان گاو جاری شده بود، او دانسته یا ندانسته گفت که «یوگاسوترۀ پتنجلی» برای بحثهای روشنفکرانه، تفکّر و تعمق نوشته نشده است، بلکه برای افزایش و توسعه سطح آگاهی و کشف امکانات ذهن و عبور از سطوح عادی آن، نوشته شده است».(3)
▪️ ساراسواتی ساتیاناندا بیان میکند که مهمترین روش برای فراگیری یوگا، همین روش گاوی است. اگر استدلال، تفکر و قضاوت، با قوه عاقله را به کار ببریم، یوگا به نتیجه نخواهد رسید و تسخیرشدگی انجام نخواهد شد. برای شناخت انحرافات یک مکتب، کافی است متوجه شویم که عقلانیت و قوه عاقله در آن جایگاهی ندارند. همین آموزه نشان از انحراف است.
➕ پینوشت:
[1]. پتنجلی، یوگه سوتره، فصل ۳، بند ۵۲.
[2]. سوامی نیرانجان آناندا ساراسواتی، جلال مبارکهای موسوی نسب، و ساناز فرهت، گنجینه اسرار یوگا: تمرینات تانتریک برای پاکسازی جسم، روان، روح، (تهران، فردوس، ۱۳۸۰)، ص۳۸.
[3]. ساراسواتی ساتیاناندا، یوگا سوترههای پتنجلی، ترجمه سید جلالالدین موسوی نسب (آناندا جیوتی)، ص۲۲، تهران، انتشارات فراروان، ۱۳۸۰.
کانال معنویت های کاذب
https://eitaa.com/manaweyat_kazeb
@erfanhay_nozohor
⛔️خرافات را منتشر نکنیم👇👇
🌳ماه اسفند امسال در زندگی شما تکرار نخواهد شد برای اینکه اسفند امسال . 4تا شنبه ،
4تا یکشنبه ،
4تا دوشنبه ،
4تا سه شنبه ،
4تا چهارشنبه،
4تا پنجشنبه و
4تا جمعه داره که این اتفاق هر 823 سال یکبار اتفاق میفته.این اتفاق به کیف پول معروفه پس این متنو برای حداقل 5نفر یا 5گروه بفرست تا در عرض 4 روز پول بیاد دستت .این متن بر اساس افسانه فنگ شو هست که در عرض 11 دقیقه پس از خوندن باید فرستاده بشه .
قابل توجه دوستانی که کنجکاون میتونن توی اینترنت سرچ کننI
پ ن:
مدتی است متن بالا در فضای مجازی منتشر شده و افراد متدین ما این متن را برای یکدیگر ارسال می کنند.
یکی از جریانات انحرافی مبحث فنگشوی و جذب ثروت با ابزار مختلف با محوریت غیرعقلانی است.
لطفا با آگاهی بخشی به دیگران زنجیره ترویج این انحرافات را قطع کنیم.
😂مباحث فنگشوی و..را بذارید کنار، چرا مخاطبان کوچکترین تأملی نمیکنند در محتواهایی که برای آنها ارسال می شود.
همین الان تقویم امسال را نگاه کنید.
اسفند امسال ۵تا چهارشنبه و ۵تا پنجشنبه داریم.
اسفند سال بعد هم همه روزها ۴تایی نیست.
✍️محمد جواد نصیری
🌐معنویت پژوهی/عرفان های کاذب
@manaviat_pajoohi
@erfanhay_nozohor
🔸 اقتصاد محتوا یا معنویت رسانهای شده ؟
شومن های معنوی در برابر عالمان دینی !
پدیده «#معنویتاینستاگرامی» و ظهور بلاگرهای مذهبی و معنوی در فضای مجازی، نمونهای بارز از پیوند پیچیده بین؛
دین،هویت دیجیتال و اقتصاد محتواست.
باید بین معنویت حقیقی و آنچه در فضای مجازی بهعنوان معنویت تبلیغ میشود تمییز قائل شد.
🔺بلاگرهای معنوی اغلب با استفاده از تصویرسازی های زیبا، موسیقی های احساسی ، سخنان انگیزشی و تکنیک های رسانه ای سعی در جذب دنبالکننده دارند و عملا دغدغه های دینی و معنوی مخاطبان برایشان اهمیتی ندارد .
🔺رویکرد مادی گرایانهی عارفان اینستاگرامی فاقد اعتبار و تحلیل عمیق فلسفی، دینی و معنوی بوده و بیشتر بر ایجاد یک تجربه احساسی و موقت متمرکز است.
یکی از مهمترین نقدهای وارد بر این پدیدهی عصر جدیدی ، #سطحینگری و عدم توجه به ریشههای عمیق معنویت است. در حالیکه معنویت حقیقی، فرآیندی تدریجی و با اتکا بر تأمل و ممارست بر #ریاضتهای_شرعی (همچون نماز و روزه و تقید بر انجام واجبات و ترک محرمات) است.
یکی از جذابیت های آنی معنویت اینستاگرامی ، این است که ؛ بهراحتی و سریع قابل دسترس بوده و اغلب راهکارهای ساده و کلیشهای برای رسیدن به کمال ارائه میدهند.
🔺مسئلهی دیگر، استفاده از ابزارهای بازاریابی و تبلیغات برای جذب دنبالکننده و درآمدزایی است.
بسیاری از این بلاگرها با ایجاد برندهای شخصی و فروش محصولات و خدمات خود به فعالیت معنوی شان ابعاد مادی و اقتصادی میبخشند.
این موضوع، مسئلهی منفعتطلبی و سوءاستفاده از نیازهای معنوی افراد را برجستهتر میکند.
🔺در نهایت، باید به تأثیر این پدیده بر تشکیل هویت و معنویت افراد توجه ویژه داشت.
تماشای مداوم عارفان اینستاگرامی،میتواند به ایجاد یک #الگوی_غلط و ناقص معنوی منجر شود و دیدگاه سطحی و غیر عمقی به معنویت را به ارمغان آورد و افراد را از برقراری ارتباط عمقیتر با معنویت واقعی باز دارد.
⚠️لذا بررسی انتقادی معنویتهای اینستاگرامی بهعنوان یک پدیده نوظهور و توجه به محدودیتها و خطرات آن ضروری است.»
✍ مهدی نعمتی
#اقتصاد_محتوا
#عرفان_ایستاگرامی