تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔹صحبت های مرحوم محسن طهرانی در مورد موضوعات زیر : 🔻چرا برخی افراد بیمار ، پس از مراجعه به اولیا ال
🔻با توجه به از بین رفتن کلیپ پست👆 بالا ، این پست دوباره در پایین بارگذاری می شود👇
@erfanvaakhlagh
تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔻با توجه به از بین رفتن کلیپ پست👆 بالا ، این پست دوباره در پایین بارگذاری می شود👇 @erfanvaakhlagh
21.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹صحبت های مرحوم سید محسن طهرانی در مورد موضوعات زیر :
🔻آیا وظیفه ی شخص عارف ، درمان بیماری ها و مشکلات مردم است؟
چه زمانی یک عارف ، اعلام کرده که هر کسی بیماری و مشکلی دارد به سراغ وی بیاید؟
چرا برخی افراد بیمار ، پس از مراجعه به اولیا الهی ، مشکلشان حل نمی شود؟
بعضی بیماری ها نباید خوب شود؛ ایا ما راهی جز راه انبیا و اولیا الهی داریم؟انبیا که قدرت معنوی شان خیلی زیاد بود ، چرا انها چنین بساطی درست نکردند برای درمان بیماری ها و مشکلات؟ چرا فرزندان حضرات معصومین در جلوی چشمان ان بزرگواران از دنیا می روند ولی ان بزرگواران ، زنده نمی کنند انها را؟ چون بنا نیست این گونه باشد.
🔻تفاوت مكتب عرفاني سيد علي اقای قاضي با بزرگاني چون مرحوم نخودكي در چیست؟
قدرت شخص کامل در حل کردن مشکل
#عارف_کامل
@erfanvaakhlagh
🔹تزکیه نفس بدون استاد
👤حاج آقای علیپور از شاگردان مرحوم حاج اقای سعادت پرور :
این که زندگینامه ی یک صاحب معرفتی را بخوانیم و ادای او را در بیاوریم ، بسیار خطرناک است . این کار باعث می شود کاری را انجام بدهیم که اصلا در مرحله ی ما نیست . یا یک توبه سختی می کنیم که شیطان ما را به آن وا می دارد و این توبه اصلا در سطح ما نیست . کم کم کار به جایی می رسد که مریض می شویم و روزی می بینیم که اصلا حوصله ی نماز صبح خواندن هم نداریم .
باید با راهنمایی استاد باشد و استاد مطمئن شود که آن حالتی که برای شاگرد پیش آمده ،خیال نیست .
📚کتاب فطرت ص 150
@erfanvaakhlagh
🔷 مدعیان دروغین
♦️مدعیان دروغین ، باطن ابلیسی دارند و ظاهری انسان نما ، که مدعی پیشوایی می شوند ؛ و سادگان را از طرق مختلف ، به دام خود اندازند . پس درست نیست که دست بیعت، به اینان داد . مثلاً شکارچی برای صید ، آواز پرندگان در آورد ؛ یعنی تقلید کند ؛ تا پرنده هوایی ، صدای هم جنس خود را بشنود و از هوا به زمین آید و در دام این صیاد افتد .
♦️ مدعیان ، سخنان مردان الهی را می دزدند و حفظ می کنند و تقلید حرف ها و کارهای ایشان کنند ؛ تا آدمهای ساده لوح را به دام خود بیاندازند . کار اینان با حیله و بی شرمی میباشد که آخر مریدان را افسرده خاطر کنند .
♦️ اینان بظاهر ، پیکره ای همانند شیر طریقت دارند ، ولی کارشان باطل است . چنانکه مسیلمه در زمان پیامبر (ص) ، ادعای پیامبری کرد و رسول الله ، او را مُسَیلمه کذّاب خواند و یک سال ، بعد از پیامبر ، در جنگی به هلاکت رسید .
♦️مدعیان دروغین در لباس ناصحین ، دارای بیانات شیوا و ظاهری جذّاب می باشند . سخنان اندرزگونه ، برای معرفت و سلوک آنان ، همانند سیری را می ماند که درون باقلوا می ریزند .
♦️ جامۀ زیبا دارند ، اما در زیر آن ، زشتی های بدن مخفی است. چون دارای حقیقت نیستند ؛ نکته ها و دستورالعمل های آنان ، برای به دام انداختن افراد ساده لوح ، همانند قند زهر آلودۀ درون شربت گلاب است . بظاهر، مریدان لذّتی از آنان می برند اما روح آنان نتواند سیر کند . اگر ظاهرِ نقره و سفید و نو دارند ، ولی ریاکاری آنان ، سبب سیاه شدن دست و لباس می گردد .
♦️اگر آتش ، سرخ و دارای شعله است ؛ اما از خواص آن ، سیاه کردن دل و ایمان است . اینان مانند صاعقه اند که روشنی می دهند ؛ ولی همان ، سبب ضعف بینایی چشم می گردد بیچاره مریدان ساده که مفتون و مغبون کلمات آنان شوند که همانند قلّاده ای بر گردن مستمعین افتاده است .
♦️از آنجائی که قوۀ تمییز از عقل رفته باشد و مدعی ، ظواهر را طبق قواعدی جذاب و پر هنر بکار می برد که مریدان خام ، اگر مرادش بگوید بمیر، می میرد .
📚 کشکول طریقت؛
✍️حاج سید علی اکبر صداقت ، تلمیذ عرفانی مرحوم آیت الله کشمیری
@erfanvaakhlagh
👤حاج آقای علیپور از شاگردان مرحوم حاج اقای سعادت پرور :
🔻این طور نیست که مرتبا استاد دستورالعمل جدید بدهد؛
مهم این است که دستورالعمل هایی که استاد داده ، عمق پیدا کند...
@erfanvaakhlagh
🔻وقتی سالکی به استادی کامل مربوط شد باید تحت اشراف او به مجاهدت نفسانی بپردازد. افرادی که اساتیدی را درک کردهاند ولی دنبال اخبار این و آن هستند، این دلیل آن است که خودشان مجاهدت نکردند.
📚استاد طریق
✍️ فاطمه زین العابدین پور
( تحت اشراف استاد سید علی اکبر صداقت )
@erfanvaakhlagh
📚معرفی کتابی در مورد شناخت استاد
در علم طریقت ، تا کسی در محضر اساتید راهرفته شاگردی نکند و از مراحل و منازل سلوک عبور نکند، نتواند بر جنود جهل و نفس اماره (شیطان درون) غالب آید.
اولین رکن اساسی و لازم راه سلوک، استاد است که قدرت شناخت نفس و مسائل مربوط به آن را دارد و تلمیذ که هیچ اطلاعی از معایب و مکاید آن ندارد لزوماً تحت تربیت استاد میتواند مسئله «معرفت نفس» را بیاموزد و به کار ببرد تا بتواند مردی الهی و استادی حاذق شود و موردنظر و عنایت حضرت حق قرار بگیرد.
🔻برای اشنایی مختصر با ویژگی های استاد طریق ، میتوانید به کتاب " استاد طریق " ، اثر حاج سید علیاکبر صداقت از شاگردان عرفانی ایت الله کشمیری ، مراجعه فرمایید...
📌این کتاب را میتوانید در لینک زیر ، مطالعه فرمایید :
b2n.ir/797457
@erfanvaakhlagh
🔹الان استاد عرفان نیست
👤حاج سید علی اکبر صداقت ، از اقدم تلامذه مرحوم آیت الله کشمیری :
کسی به عارف فرزانه سید عبدالکریم کشمیری عرض کرد :
الان استاد عارف نیست!!
🔻آقای کشمیری بیانی را فرمودند که مضمون شعر حافظ بود :
عاشق که شد که یار بحالش نظرنکرد
ای خواجه درد نیست و گر نه طبیب هست
@erfanvaakhlagh
غربت علم و عالم.mp3
1.96M
🎙غربت علم و عالم
👤صحبت های شنیدنی #ح_م :
مردم اگر مخیر باشند بین مجلس علمی که در آنجا از معارف بلند اهلبیت علیهم السلام صحبت می شود و هم زمان مجلسی دیگر باشد که در انجا شخصی به اذن خدا با خرمایی شفا می دهد و وقتی وارد ان مجلس شدید ، از ضمیر شما و تمام احوال شما خبر می دهد و قدرت این را دارد که شما را همان لحظه با طی الارض به کربلا ببرد ، قدرت این را دارد که مسی که در دست شماست را تبدیل به طلا کند و ...؛ مردم مرید شخص اول که معارف اهلبیت علیهم السلام را می گوید می شوند یا مرید شخص دوم؟ شخص اول مشخص است که کسی سمتش نمی رود و مردم پای صحبتش خوابشان می اید و می گویند چه می گوید این شخص؟ اصلا خوششان نمی اید.اما ان اشخاصی که استخاره می کنند ، تعبیر خواب می کنند و قدرت هایی دارند ، هر روز درِ خانه ی انها صف است و باید با تلفن وقت بدهند برای افراد...
اما یکبار نیامد پیش کسی که قران دستشان گرفته اند و دارند می خوانند : الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ ؛ یکبار نرفت پیش یک عالمی که من امده ام این عرش را و این يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ را برای من تبیین کنید؛ لذا علامه فرموده بودند : الهی ، اگر مردم قدر علم و عالم را می دانستند، کجا علما را سرِ فراغت بود. شما تا حالا کی دیده اید که جلوی خانه علما صف باشد برای این گونه مطالب...
@erfanvaakhlagh