💫 زیارت سیدالشهدا علیه السلام كامل كننده ايمان و سوق دهنده به بالاترين درجات بهشت
🌼 امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس بمیرد درحالیکه به زیارت قبر امام حسین علیه السلام نرفته، ایمانش ناتمام و دینش ناقص خواهد بود و از شيعيان ما نيست. هر چند كه خودش فكر كند كه از شيعيان ماست و اگر در قيامت به واسطه رحمت الهی و شفاعت ما وارد بهشت هم بشود در آنجا درجه او از درجه سایر مؤمنان كمتر خواهد بود و در بهشت هيچگاه صاحب خانه نخواهد شد بلكه هميشه مهمان مؤمنين ديگر است و در خانه های آنان روزی ميخورد و خودش مالك خانه نيست!
📔 وسائل الشيعه ج ۱۰ ص ۳۳۵
❓من چرا نباید این گناه را انجام بدهم؟
👈 عمیقبودن دین را برای خودت جا بینداز تا راحت دینداری کنی
🔸چرا ما اینقدر باید وقت صرف کنیم تا نسبت به دینداری متقاعد بشویم؟ آیا دین خیلی تلخ یا سخت است؟ دین نه تلخ است، نه سخت؛ بلکه عمیق است! اینطور نیست که دین مقولۀ سختی باشد و فقط بهدرد یک گروه یا یک تیپهای خاصی بخورد!
🔸دین به نیازهای عمیق بشر اشاره دارد؛ نیازهایی که معمولاً انسان به آنها پی نبرده است. ضمن اینکه دین با برخی از نیازهای سطحی بشر مقابله میکند (مثل پرهیز از آب و غذا هنگام روزه) لذا انسانها به سادگی برای دینداری متقاعد نمیشوند.
🔸هرکسی میخواهد راحت دینداری کند باید عمیقبودن دین را بفهمد و برای خودش جا بیندازد. البته منظور از «فهم دین» بسیاری از این آموزشهای دینی در مدرسه و دانشگاه نیست! منظور این است که «آدم متقاعد بشود این کار، گناه است و نباید انجامش بدهد!»
🔸اینکه برای شما لیست کنند «اینها گناه است و اینها کارهای خوب است...» این فهم عمیق از دین نیست! محور فهم عمیق از دین، این است که «من متقاعد بشوم گناه نکنم» و اینکه چرا نباید گناه کنم؟ چرا خدا به من دستور داده و گناه و ثواب گذاشته است؟
🔸متقاعدکردن انسان برای ترک گناه، کار سختی است، چون اولاً ترک گناه مربوط میشود به یک نیاز عمیق انسان و تو نیاز عمیقت را بهسادگی درک نمیکنی که متقاعد بشوی گناه نکنی.
🔸ثانیاً برای ترک گناه باید در مقابل یک نیاز سطحی خودت بایستی و تو بهسادگی نمیتوانی از نیاز سطحی خودت چشمپوشی کنی، مگر اینکه عمیقاً بفهمی ترک کاری که گناه هست، به نفع خودت است!
#گناه_و_توبه 10
👤 علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۲۰
#تلنگر_قرآنی
✔️ عامل باش!
سوزن برای همه لباس می دوزد جز برای خود، یعنی همه را می پوشاند جز خودش که برهنه است.
مثل سوزن نباشیم، یعنی فقط برای دیگران جامه ی #تقوا و #فضیلت نسازیم. بلکه برای خود هم بخواهیم تا بعد حسرت نخوریم و مواخذه نشویم چرا که خداوند در قرآن کریم فرموده است:
لَم تَقولونَ مالا تَفعَلون؛
چرا آن که را که خود به کار نمی بندید، به زبان می آورید؟
سوره صف آیه ۲
📙سی تلنگر ،محمدرضا رنجبر
5ce91c4e61aeb6066e018653_6511303234270996193.mp3
4.18M
✔️ تکنیکی برای تشخیص کار درست!
🎙 استاد پناهیان
🌼 آیت الله مجتهدی تهرانی(ره) :
بعضی ها ميگن: بابا دلت پاک باشد!
جواب از قرآن:
آنکس که تو را خلق کرده است ، اگر دل پاک کافی بود فقط میگفت آمنوا (ایمان بیاورید)
در حالیکه گفته :
آمَُنوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات
✔️ یعنی هم دلت پاک باشد ، هم کارت درست باشد .
👈 اگر تخمه کدو را بشکنی و مغزش را بکاری سبز نمی شود .
پوستش را هم بکاری سبز نمیشود . مغز و پوست باید با هم باشد.
✅ هم دل ؛ هم عمل !!
روزی که رسول خدا (ص) از غزوه تبوک باز می گشت، سعد انصاری به استقبال آن حضرت شتافت و با پیامبر (ص) دست داد.
حضرت فرمود: چه باعث شده که دست هایت این گونه سفت و پینه بسته باشد؟
جواب داد: با بیل برای کسب نفقه خانواده ام کار می کنم.
حضرت دست وی را بوسید و فرمود: این دست هرگز آتش جهنّم را حسّ نمی کند.
📙تاریخ بغداد، ج۷، ص۳۴۲
🌹 امام على عليه السلام
‼️ هر كه #خشم و #شهوتش بر او چيره شوند، در جايگاه ستوران است.
🐃 سُتوران:حیوان چهارپا
📙غرر الحكم، ۸۷۵۵۶
📝 دلیل آن اینست که چون خدا به انسان عقل داده ، انسان باید عقل خود را حاکم بر شهوت و خشم و تصمیماتش کند ولی کسی که عقل را حاکم نکند، شهوت و خشم بر او حاکم و مسلط میشوند و در نتیجه همانند چهارپایان میشود که عقل ندارند و شهوات برآنها حاکم هست.
4_5978784382305961345.mp3
4.64M
🌷نجات بخش وعده داده شده
موضوع : حق آرامش (قسمت ۱)
🎙 استاد بسیطی
🌹 پیامبر مهربانی (ص) فرمودند:
❗️هرکس غذا بخورد و دیگری به او نگاه کند و به او ندهد، به دردی بی درمان مبتلا می شود.
📕مجموعه ورام، ج ۱، ص ۴۷
📝 این غذا خوردن میتواند شامل خوردن انواع خوراکی ها مانند: وعده های غذایی روزانه ، نان، بستنی و...در فضای عمومی باشد. سعی کنیم خوراکی ها را در خانه بخوریم یا در جایی که کسی ما را نمی بیند.
❓قدم اول برای متقاعدشدن به ترک گناه چیست؟
✔️اول باید بپذیری «با برنامه زندگی کنی»
🔸قدم اول برای متقاعدکردن انسانها به ترک گناه، این است که افراد را اهل برنامهریزی، تدبیر، دقت در رفتار و «منظم» بار بیاورید.
🔸در دوران دبستان (۷ تا ۱۴سالگی) اول باید این را برای بچهها جابیندازید که «ما برای اینکه بتوانیم زندگی خودمان را اداره کنیم باید برنامهریزی و نظم داشته باشیم» باید جا بیندازید که زندگی تصادفاً اداره نمیشود و برای رسیدن به هر منفعتی نیاز به تدبیر و تلاش منظم داریم.
🔸کسی که اهلِ «با برنامه زندگی کردن» نشده است و همیشه موجودی منفعل بوده و مدام او را-با تشویق و تنبیه و تهدید- به انجام کارها وادارش کردهاند، چنین انسانی نمیتواند دیندار خوبی باشد.
🔸تا وقتی این برای کسی جا نیفتاده باشد که «بدون برنامه و تدبیر، نمیشود زندگی کرد» شما اگر خدا را هم برایش جابیندازید، اثری ندارد؛ او نمیتواند خدا را اطاعت کند، لذا کمکم زیرآبِ خدا را میزند؛ چون برایش زور دارد که به او دستور بدهند.
🔸کسی که با برنامه و منظم زندگی نمیکند، وقتی میبیند یک کسی میخواهد او را منظم کند، قبول نمیکند. آدم بیبرنامه و منفعل، حاضر نیست ضابطهمند بشود؛ حالا چه خدا این ضابطه را از او بخواهد چه غیر خدا!
🔸ترک گناه همهاش به این نیست که آتش جهنم را جلوی چشم طرف بیاوری و بگویی «این گناه را ترک کن!» کسی که شاکلۀ روحیاش در یک زندگی بیبرنامه شکل گرفته و یک آدم بیبرنامه و منفعل است، تا زور بالای سرش نباشد، بلند نمیشود و از جهنمِ آینده تکان نمیخورد و نمی ترسد. او فقط با زور لگد، تکان میخورد!
🔸امام صادق فرمودند: تدبیر و برنامهریزیکردن، جزء دین است. (امالی طوسی/۶۷۰)
#گناه_و_توبه 11
👤علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۲۱
4_5998945688937825815.mp3
3.42M
🌷نجات بخش وعده داده شده
موضوع : حق آرامش (قسمت ۲)
🎙 استاد بسیطی
🔘بچهام نماز نمیخواند؛ چهکار کنم؟
🔘ادب به او یاد دادهای؟!
✔️لذتی که متقین از دنیا میبرند بیشتر از لذتی است که خوشگذران ها میبرند.
🔸بعضیها میپرسند: «بچهام نماز نمیخواند، چهکار کنم که نماز بخواند؟» در پاسخ میگوییم: شما عنصر کلیدی و حیاتی زندگی بچهات را-که همان «ادب» است- به او یاد دادهای؟
🔸اگر بیادب(بدون رعایت آداب) غذا بخوریم، بیادب سلامعلیک کنیم، بیادب بخوابیم، بیادب بیدار شویم، بیادب راه برویم، بیادب لباس بپوشیم و... در این صورت نمیتوان انتظار داشت که بچۀ ما نمازخوان بشود!
🔸اگر توانستی بچهات را باادب بار بیاوری، برای آدم باادب، اضافهکردن یکی دوتا ادب در بین آداب دیگر، سخت نیست. آدمِ باادبی که نسبت به همسایه، آداب را رعایت میکند، در مورد خوابیدن و بیدارشدن و... هم یکسری آداب را رعایت میکند، حالا اگر یک ادبِ دیگر هم به آن اضافه کنید، اجرا میکند و برایش سخت نیست (نماز هم درواقع «ادب نسبت به خداوند» است)
🔸بچهای که نمازخواندن برایش سخت است، انگار در آن خانه، ادب نیست! مهربانی هست، خشم هست، اعتقاد به خدا هست، معنویت هست... اما ادب نیست!
🔸در همان اول قرآن، خداوند میفرماید: «ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدىً لِلْمُتَّقین*الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْب...» (بقره/۲و۳)
قرآن متقین را هدایت میکند، متقین ایمان میآورند... اینجا چرا تقوا بر ایمان مقدم شده است؟ چون آدم مراقب و پرهیزگار، آدمی که باادب است، آدمی که اهل برنامه و نظم است، چنین کسی به غیب ایمان میآورد و اهل هدایت هست.
🔸 أمیرالمؤمنین(ع) فرمود: لذتی که متقین(اهل تقوا) از دنیا میبرند، بیشتر از لذتی است که مترفین(عَیّاشان و خوشگذرانها) میبرند! (نهجالبلاغه/ نامه۲۷)
#گناه_و_توبه 12
علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۲۱
رهبرانقلاب: شخصيت حضرت عبدالعظيم یک شخصیت علمی و جهادی بوده است. جناب عبدالعظیم در حدود ۱۷۰ سال قبل از تالیف نهج البلاغه خطب امیرالمومنین را جمع آوری کرده است. از طرفی دیگر ایشان به دلیل شخصیت جهادیشان از دست خلیفه عباسی از عراق و حجاز گریخت و به ری آمد. چون ری مرکز و محل تجمع شیعیان بود. حضرت هادی (ع) فرمودند اگر عبدالعظيم را در ری زيارت بكنی مثل اين است كه ابیعبداللهالحسين عليهالسلام را در كربلا زيارت كرده باشید.
▪️سالروز وفات حضرت عبدالعظيم حسنی