4_6039461902147389265.mp3
5.5M
💠 مجموعه کلیپ صوتی نجات بخش وعده داده شده
🔸موضوع این قسمت:
حق زحمت برای خدمت به مردم
🎙 استاد بسیطی
انسان گاهی در امر دین اشکالی به نظرش میرسد و یا شبههای به او القا میشود، گمان میکند که آن اشکال دیگر جوابی ندارد و پیشِ خود و بدون مراجعه به اهل آن قضاوت میکند و میگوید: پس دین باطل است و ایراد دارد. چگونه از اهل دین و اهل علم میترسی و نزد آنها نمیروی و از آنها سؤال نمیکنی، ولی از خود شبهه و اشکال نمیترسی که چهبسا موجب نابودی و هلاک دائمی تو گردد؟!
🌼 آیتالله بهجت
📗 در محضر بهجت، ج١، ص۶٨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 اگر یزید موفق به توبه میشد، مقبول بود...
🌹 امام خمینی (ره): اسلام درِ رحمتش باز است به روی همه مردم. در تاریخ است که یزید از حضرت سجّاد پرسید که من #توبه میتوانم بکنم؟ ایشان فرمودند که بله، در توبه باز است. خوب، یزیدی که آن جنایتها را کرده است، منتها بعد حضرت سجّاد به حضرت زینب، که به ایشان عرض کردند آخر این چه هست؛ گفت این موفق به توبه نمیشود! اگر توبه بکند قبول است.
🔘چرا نسبت به دین، اینقدر تمسخر و استهزاء انجام میگیرد؟
🔘دین یک امر عمیق است؛ عقلهای اندک، آنرا نمیفهمند لذا مسخره میکنند
🔸«دین یک امر عمیق است» چون دستورات دین برای انسان است و انسان یک موجود عمیق با نیازهای پیچیده و پنهان است که بسیاری از این نیازهای خودش را نمیبیند. لذا وقتی دین میخواهد به نیازهای پنهان انسان پاسخ دهد، بهسادگی درک نمیشود و نیاز به تبیین و تبلیغ دارد.
🔸دستورات دینی بسیار ژرف و پیچیده هستند لذا افراد سطحینگر و عقلهای اندک و کوچک، دستورات دین را نمیفهمند و ممکن است آنها را غیرعاقلانه تلقی کرده و حتی آنها را مضر به حال بشریت تشخیص بدهند! کما اینکه بعضیها روزه را مضر میدانستند!
🔸دین مقولۀ بسیار هوشمندانهای است لذا آدمهای باهوش دینداری میکنند. یکروزی خواهد رسید که در جامعۀ بشری هرکسی دینداری کند میگویند «عجب آدم باهوشی است!» و هر کسی بیدین باشد میگویند «عجب آدم نادانی است!» این کلام قرآن است: چه کسی از دین دور میشود، جز آدم نادان! (...إِلاَّ مَنْ سَفِهَ نَفْسَهُ؛ بقره/۱۳۰)
🔸دین چون حرفهای عمیق میزند، گاهی تنها میماند، مثل آدم عاقل که وقتی در میان جمعی از سفهاء قرار بگیرد، معمولاً تنها میماند و حرفش را نمیفهمند و حتی او را مسخره میکنند!
#گناه_و_توبه 9
👤 علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۲۰
💫 زیارت سیدالشهدا علیه السلام كامل كننده ايمان و سوق دهنده به بالاترين درجات بهشت
🌼 امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس بمیرد درحالیکه به زیارت قبر امام حسین علیه السلام نرفته، ایمانش ناتمام و دینش ناقص خواهد بود و از شيعيان ما نيست. هر چند كه خودش فكر كند كه از شيعيان ماست و اگر در قيامت به واسطه رحمت الهی و شفاعت ما وارد بهشت هم بشود در آنجا درجه او از درجه سایر مؤمنان كمتر خواهد بود و در بهشت هيچگاه صاحب خانه نخواهد شد بلكه هميشه مهمان مؤمنين ديگر است و در خانه های آنان روزی ميخورد و خودش مالك خانه نيست!
📔 وسائل الشيعه ج ۱۰ ص ۳۳۵
❓من چرا نباید این گناه را انجام بدهم؟
👈 عمیقبودن دین را برای خودت جا بینداز تا راحت دینداری کنی
🔸چرا ما اینقدر باید وقت صرف کنیم تا نسبت به دینداری متقاعد بشویم؟ آیا دین خیلی تلخ یا سخت است؟ دین نه تلخ است، نه سخت؛ بلکه عمیق است! اینطور نیست که دین مقولۀ سختی باشد و فقط بهدرد یک گروه یا یک تیپهای خاصی بخورد!
🔸دین به نیازهای عمیق بشر اشاره دارد؛ نیازهایی که معمولاً انسان به آنها پی نبرده است. ضمن اینکه دین با برخی از نیازهای سطحی بشر مقابله میکند (مثل پرهیز از آب و غذا هنگام روزه) لذا انسانها به سادگی برای دینداری متقاعد نمیشوند.
🔸هرکسی میخواهد راحت دینداری کند باید عمیقبودن دین را بفهمد و برای خودش جا بیندازد. البته منظور از «فهم دین» بسیاری از این آموزشهای دینی در مدرسه و دانشگاه نیست! منظور این است که «آدم متقاعد بشود این کار، گناه است و نباید انجامش بدهد!»
🔸اینکه برای شما لیست کنند «اینها گناه است و اینها کارهای خوب است...» این فهم عمیق از دین نیست! محور فهم عمیق از دین، این است که «من متقاعد بشوم گناه نکنم» و اینکه چرا نباید گناه کنم؟ چرا خدا به من دستور داده و گناه و ثواب گذاشته است؟
🔸متقاعدکردن انسان برای ترک گناه، کار سختی است، چون اولاً ترک گناه مربوط میشود به یک نیاز عمیق انسان و تو نیاز عمیقت را بهسادگی درک نمیکنی که متقاعد بشوی گناه نکنی.
🔸ثانیاً برای ترک گناه باید در مقابل یک نیاز سطحی خودت بایستی و تو بهسادگی نمیتوانی از نیاز سطحی خودت چشمپوشی کنی، مگر اینکه عمیقاً بفهمی ترک کاری که گناه هست، به نفع خودت است!
#گناه_و_توبه 10
👤 علیرضا پناهیان ۹۸.۲.۲۰
#تلنگر_قرآنی
✔️ عامل باش!
سوزن برای همه لباس می دوزد جز برای خود، یعنی همه را می پوشاند جز خودش که برهنه است.
مثل سوزن نباشیم، یعنی فقط برای دیگران جامه ی #تقوا و #فضیلت نسازیم. بلکه برای خود هم بخواهیم تا بعد حسرت نخوریم و مواخذه نشویم چرا که خداوند در قرآن کریم فرموده است:
لَم تَقولونَ مالا تَفعَلون؛
چرا آن که را که خود به کار نمی بندید، به زبان می آورید؟
سوره صف آیه ۲
📙سی تلنگر ،محمدرضا رنجبر
5ce91c4e61aeb6066e018653_6511303234270996193.mp3
4.18M
✔️ تکنیکی برای تشخیص کار درست!
🎙 استاد پناهیان