👇۴۰ ثواب زیارت اربعین امام حسین علیه السلام 👇
🔵 در روایاتی که در کتاب شریف وسایل شیعه نقل شده است چهل مورد از فضایل و ثواب زیارت امام حسین علیه السلام آمده است:
۱- روزى را زیاد مى كند.
۲- عمر را طولانى مى كند.
۳- خطرات را دفع مى كند.
۴- گناهان گذشته و آینده را مى آمرزد.
۵- زائر مى تواند پنجاه نفر را شفاعت كند.
۶- حاجات او كنار قبر مستجاب است .
۷- ملائكه براى زوار امام حسین (ع) دعا مى كنند.
۸- نام او را در اعلى علیین مى نویسند.
۹- هنگام خروج از خانه از گناه خارج مى شود.
۱۰-ثواب هزار حج مقبول دارد.
۱۱- ملائكه مأمور حفظ او و مالش هستند تا برگردد.
۱۲- روز قیامت خداوند بهترین حافظ اوست .
۱۳- در قدم اول آمرزیده و در قدمهاى بعدى با توسل به امام مقرب درگاه حق میگردد.
۱۴- به هر درهمى ده هزار درهم در دنیا و آخرت به او عوض مى دهند.
۱۵- در قیامت همه آرزو مى كنند از زوار آن امام حسین علیه السلام باشند.
۱۶- زوار امام حسین علیه السلام در قیامت بر سفرههاى نور هستند.
۱۷- زوار امام حسین علیه السلام در جوار پیامبر خدا و امام على و حضرت فاطمه علیهم السلام هستند.
۱۸- زوار امام حسین علیه السلام چهل سال قبل از دیگران به بهشت داخل مى شوند.
۱۹- خداوند مهمات دنیوى زائر را بر آورده مى كند.
۲۰- زائر امام حسین علیه السلام شهید مى میرد.
۲۱- ثواب دو ماه اعتكاف و روزه در مسجدالحرام را دارد.
۲۲- زیارت هر ماه امام حسین علیه السلام ثواب هزار شهید دارد.
۲۳- هر یك قدم كه با پاى پیاده بردارد موجب هزار حسنه و آمرزش هزار گناه و بالا رفتن هزار درجه ، براى زائر مىشود.
۲۴- هر قدم كه پیاده بردارد ثواب آزاد كردن یك بنده از فرزندان اسماعیل دارد.
۲۵- هر یك روز اقامت نزد حضرت، معادل هزار ماه است .
۲۶- هر قدم كه مى گذارد ثواب یك حج و هر قدم كه بر مى دارد ثواب یك عمره دارد، به شرط آنكه بخاطر ریا و شنیدن مردم و بیهوده نباشد.
۲۷- زیارت سیدالشهداء علیه السلام ثواب هزار شهید از شهداى بدر دارد.
۲۸- زیارت سیدالشهداء علیه السلام ثواب هزار صدقه مقبوله دارد.
۲۹- ثواب هزار روزه به زائر مى دهند.
۳۰- ثواب هزار بنده آزاد كردن دارد.
۳۱- زائر امام حسین علیه السلام اگر از اشقیاء باشد، جزء سعادتمندان نوشته مى شود.
۳۲- ثواب آماده كردن هزار اسب با زین و لجام در راه خدا دارد.
۳۳- زیارت امام حسین علیه السلام، زیارت خداست .
۳۴- ثواب هزار جنگ همراه با پیامبر مرسل یا امام عادل دارد.
۳۵- ثواب زیارت امام حسین علیه السلام قابل شمارش نیست .
۳۶- زیارت حضرت در عرفه ثواب یك میلیون حج و یك میلیون عمره دارد.
۳۷- زیارت امام حسین علیه السلام بهترین عمل است .
۳۸- خداوند به زائر امام حسین علیه السلام مباهات مى كند.
۳۹- پیامبر و ائمه اطهار علیهم السلام براى او دعا مى كنند.
۴۰- پیامبر صلی الله علیه و آله و ملائكه در قیامت با زائر مصافحه مى كنند و با امام حسین علیه السلام محشور مىشود.
خوشا به سعادت تمام زائرانی که اربعین امسال به حرم ارباب مشرف میشوند
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
التماس_دعا
﷽ﷻ
الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
*صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین عليه السّلام، السلام علیکم یا اهل بیت النبوة،جمیعا و رحمة اللّه و برکاته*https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
«اعجاز زیارت عاشورا»
العبد محمدتقی بهجت:
خدا اعجاز انبیا، اوصیا، اولیا و علما را هم اگر مصلحت بداند، ظاهر میکند؛ کما اینکه در سامره کرد. کأنه همه در معرض طاعون بودند و همهگیر شده بود. آقا سید محمد فشارکی رضواناللهعلیه با آن کراماتش و مقامات علمیه و عملیه، گفت: «من بر همۀ شیعه حکم میکنم که سه روز روزه بگیرند ـالبته روزه مظنونم است و یقینی نیستـ و در این سه روز، زیارت عاشورا را بخوانند؛ خداوند بهواسطه این کارشان، این بلا را از شیعه رفع میکند». اهل سامرا دیدند فوجفوج از غیر شیعه وفات میکنند، ولی یک نفر از شیعه وفات نمیکند. البته یک نفر در تمام جمعیت شیعه وفات کرد، ولی نه به طاعون. یک پارهدوزی به یک مرض دیگری وفات کرد والّا احدی به طاعون وفات نکرد و اینها تعجب کردند که این چه بلایی است که مخصوص غیر شیعه است و فوجفوج از غیر شیعه، به طاعون وفات میکنند.
لذا آنها میآمدند در صحن عسکریین و میگفتند: «یَا عَلِیٌ الهَادِی، نُسَلِّمُ عَلَیْکَ، مِثْلْ مَا یُسَلِّمُ الشِیعَة»؛ هر طوری که شیعه سلام میکنند، ما هم به همان نیت و همانطور سلام میکنیم، درباره ما هم شفاعت بکن، کما اینکه شیعه را میبینیم که با طاعون کشته نمیشوند.
کأنه در طاعون نوشته شده بود: «برای غیر شیعه». این هم از اعجاز است.
ملاحظه میکنید؟ بااینکه حقانیت روشن بود، ولی ایمان نمیآورند و ریشۀ مطلب را که زیارت عاشورا بود، دنبال نمیکردند.
📚رحمت واسعه، ص۲۰۸
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
🔸 خواص عاشورایی:
عبد اللّه بن مُسلم بن عقيل
💠عبد اللّه ، فرزند مسلم بن عقيل و مادرش رُقَيّه دختر امام على عليه السلام بود. سنّ او هنگام شهادت ، ۲۶ سال گفته شده است. روز عاشورا عبدالله نزد امام حسین آمد و اجازه میدان خواست. آن حضرت فرمود: هنوز از شهادت مسلم زمان زیادی سپری نشده و مصیبت او از خاطرهها فراموش نشده. دست مادرت را بگیر و از این صحنه دشوار بیرون برو.
🔺عبدالله عرض کرد: پدر و مادرم به فدایت! من آن کسی نیستم که زندگی دنیای پست را بر حیات جاودانی ترجیح بدهم. تقاضای من این است که این جان ناقابلم را برای قربانیات بپذیری! آن حضرت تقاضای او را پذیرفت و عبدالله قبل یا بعد ار علی اکبر (علیه السلام) عازم میدان شد.
♦️او در سه مرحله نزدیک به صد نفر را به هلاکت رساند. سپس عمرو بن صبیح، تیری به سوی وی پرتاب کرد. او دست خویش را بر پیشانی نهاد؛ آن تیر دست و پیشانی او را به هم دوخت که نتوانست از هم جدا کند. تیر دیگری به قلب وی زد و قلبش را شکافت. فردی دیگر نیزهای به قلبش زد و او را به شهادت رساند.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#عبدالله_بن_مُسلم_بن_عقيل
#بصیرت
(دانشنامه امام حسین(علیه السلام)، ص۱۶۰-۱۶۱)
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
🔸شیفتگی مرحوم قاضی نسبت به حضرت أباعبدالله الحسین (علیهالسّلام)
[مرحوم آیتالله حاج شیخ عباس قوچانی] میفرمودند:
«[مرحوم قاضی] در این اواخر عمر یکگونه حالت تحیّر و شیفتگی و بیقراری مخصوص نسبت به حضرت سیّدالشّهداء علیهالسّلام داشت. هر روز هنگام طلوع آفتاب و به خصوص وقت غروب آفتاب گریه میکرد، و در ایّام عزاداری سراسیمه و سربرهنه، والِه بود...
حضرت آقای حاج سیّد هاشم حدّاد ـ روحی فداه ـ میفرمودند:
«مرحوم قاضی برای زیارت حضرت أباعبدالله الحسین علیهالسّلام زیاد از نجف أشرف به کربلای معلّی میآمدند، و با سایر زوّارِ عرب در کوچه و بازار میآمیختند. هیچگاه دیده نشد که در مسافرخانه و فندقی بروند، بلکه به مساجد و مدارس میرفتند و چهبسا کنار خیابان روی خاک میخوابیدند. بسیاری از اوقات که در صحن مطهّر جا برای توقّف بود، در خود صحن بیتوته مینمودند و تا به صبح به زیارت و نماز و دعا مشغول بودند؛ و احیاناً هم روی سنگفرشِ صحن، عبای خود را بر روی خود کشیده، میخوابیدند.»
مرحوم قاضی میفرمود:
«من در تمام نقاط صحن مطهّر خوابیدهام؛ در تمام مدّت عمر که بدینجا مشرّف بودهام هر شب را در نقطهای بیتوته کرده و خوابیدهام به طوری که جایی به قدر وسعت بدن من یافت نمیشود که در آن نخوابیده باشم.»
✍ حضرت علامه آیتالله حاج سید محمدحسین حسینی طهرانی (قـدساللـهنـفـسـهالـزکـیـة)
📚 جُنگ خطی شمارهٔ ۱۸، ص۲۶۸
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
💫 فضيلت زيارت قبر امام حسين عليهالسّلام
«مصباح المتهجد» شيخ طوسی طبع سنگی ص501 و در «مناقب» ابنشهرآشوب از طبع سنگی، ج2 ص234 و ص235 روایات أنيق و شگفتانگيزی دربارۀ زيارتش ذكر نموده است كه به جهت كمال اهميت آن ما در اينجا ذكر میكنيم:
فصل: در زيارتش صلواتاللهعليه:
اسحاق بن عمار میگويد: امام صادق عليهالسلام گفت: ليس مَلَك فی السماوات و الأرض إلّا و هم يَسْألون الله تعالی أن يَأذن لهم فی زيارة قبر الحسين عليهالسلام ففوجٌ ينزل و فوجٌ يعرج. «هيچ فرشتهای در آسمانها و زمين نيست مگر آنكه از خدای تعالی مسألت دارد كه به او در زيارت قبر حسين عليهالسلام اجازه دهد. بنابراين پيوسته فوجی از فرشتگان پائين میآيند و فوجی بالا میروند.»
و در كتاب «الفردوس الأعلی» از ديلمی روايت است كه پيغمبر اكرم صلیاللهعليهوآلهوسلم فرمودند: موسی ابن عمران از پروردگارش مسألت نمود تا زيارت قبر حسين بن علی عليهماالسلام را بنمايد و با معيت هفتادهزار ملائكه زيارت قبرش را كرد.
و أبان بن تَغْلِب از امام صادق عليهالسلام روايت میكند كه حضرت گفت: وَكَّلَ الله بقبر الحسين عليهالسلام أربعة آلاف مَلَكاً شُعْثاً غُبْراً يبكونه إلی يوم القيامة. فمن زاره عارفاً بحقّه شَيَّعوه حتّی يُبَلِّغوه مأمنه، و إنْ مَرَضَ عادُوه غدوةً و عَشيّاً، و إذا مات شَهِدوا جنازته و استغفروا له الی يوم القيامة. « خداوند در اطراف قبر حسين عليهالسلام چهارهزار فرشته گماشته است كه همگی با موهای ژوليده و پريشان و با صورتهای خاکآلوده بر وی تا روز قيامت میگريند. پس كسی كه او را با معرفت به حقّش زيارت كند او را بدرقه میكنند تا به مأمنش برسانند و اگر مريض گردد وی را هر صبح و شب عيادت كنند، و اگر بميرد جنازهاش را تشييع كنند و برای او از خداوند طلب غفران نمايند تا روز قيامت.»
و از حضرت امام محمدباقر عليهالسلام مروی است كه فرمود: مُرُوا شيعتنَا بزيارة الحسين عليهالسلام فإنَّ زيارتَه تدفع الهدم و الحرق و الغرق و أكل السَّبُع، و زيارته مفترضةٌ علی من أقرّ بالإمامة من الله. «شيعيان ما را امر كنيد به زيارت حسين عليهالسلام زيرا زيارتش انسان را از آوار بر سر فرود آمدن، و از آتشسوزی، و غرق شدن، و طعمۀ درندگان گرديدن حفظ مینمايد و زيارت او از جانب خدا واجب شده است بر كسی كه اقرار به امامت او داشته باشد.»
اسحاق بن عمار روايت نموده است كه: امام صادق عليهالسلام فرمودهاند: ما بين قبر الحسين إلی السماء السابعة مُخْتَلَف الْمَلَائِكَةِ. «ما بين قبر امام حسين عليهالسلام تا هفتمين آسمان محل رفت و برگشت فرشتگان است.»
از حضرت امام كاظم عليهالسلام وارد است: مَن زار قبر الحسين عليهالسلام عارِفاً بحقّه غَفَر الله له ما تقدّم من ذنبه و ما تَأخّر. «هر كس با حقّ معرفت، حسين را زيارت كند گناهان گذشته و آيندۀ او آمرزيده میشود.»
و از حضرت امام صادق عليهالسلام روايت است: روزی حسين - صلواتاللهعليه - در دامان پيامبر نشسته بود و پيامبر با او بازی میكرد و وی را خنده میانداخت. عائشه گفت: چقدر سُرورت از اين پسربچه زياد است؟! پيامبر فرمود: وای بر تو چگونه اينطور نباشد با وجود آنكه او ميوۀ دل من، و موجب تر و تازگی چشم من میباشد؟! آگاه باش: امت من او را خواهند كشت. پس كسی كه او را بعد از شهادتش زيارت كند، خداوند برای او يک حج از حجهای مرا مینويسد. عائشه گفت: يا رسولالله يک حج از حجهای شما؟! فرمود: آری دو حج از حجهای من. عائشه گفت: دو حج از حجهای شما؟! فرمود: آری سه حج. و به همين ترتيب پيوسته عائشه زياد مینمود و پيامبر بالا میبرد و مضاعف میگردانيد تا به هفتاد حج از حجهای پيامبر بالغ شد با عمرههائی كه با آن حجها پيامبر بجای آورده است. شاعر گويد:
فَجعفرٌ الصادقُ من وُلْدهِ
خَبَّرنا مِن فضله بالتّمام
عن جدِّه إنّ لِمَنْ زاره
ثوابُ حِجِّالبيت سبعين عام
و در رسالۀ «مقنعه» و مزار كلينی با إسنادش از امام رضا عليهالسلام روايت است كه: من زَار قبر أبیعبدالله عليهالسلام بشطِّ الفرات كان كمن زار الله فوق عَرشه. « هر كس قبر اباعبدالله عليهالسلام را در شطّ فرات زيارت نمايد همچنان است كه خداوند را در بالای عرش او زيارت كرده است.» و اين معنی را عبدی به نظم درآورده است:
و حديثٌ عن الائمة فيما قد روينا
عن الشيوخ الثقات
إنَّ من زاره كمن زار ذاالعرش
علی عرشه بغير صفات
يعنی زائر وی مثل كسی است كه خدا را بر عرش عبادت كرده باشد. انتهی روايات ابنشهرآشوب.
📚 امامشناسی، ج۱۶و۱۷، ص۶۱۹
🔻 هشدار!
▫️ آیت الله الظمی جوادی آملی: نداى آسمانى قرآن حكيم هماره از خيانت صهيونيسم و جنايت اسرائيل سخن مى گويد؛
آيه آسمانى ﴿وَلَا تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَىٰ خَائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾ هشدارى است به جامعه بين الملل كه اسرائيل، #درنده_رها_شده_اى_است كه هيچ عهدى را به رسميت نمى شناسد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#فلسطین
#غزه
📚 فرازی از پیام تسلیت شهادت جناب اسماعیل هنیه
تاریخ: 1403/05/10
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
💠حجت الاسلام علی بهجت:
🔸پدرم (آیت الله محمدتقی بهجت) در مشهد پس از زیارت به مزار علما می رفت و فاتحه میخواند.
🔸خصوصا کنار مزار آقای نخودکی اصفهانی(ره) می رفتند و برای مردم دعا میکردند و میگفتند که مرحوم نخودکی هنوز وساطت می کند.
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
⏳تا چه میزان ما در مسیر حق استقامت داریم و پایبند هستیم...؟
#استقامت_در_سلوک #مسیر_حق #باور #صبر
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
🌷 پيامبر اكرم (صلي الله علیه و آله) :
☘ هر گاه بنده اى هنگام خوابش ، بسم اللّه الرحمن الرحيم بگويد ، خداوند به فرشتگان مى فرماید : به تعداد نفس هايش تا صبح برايش حسنه بنويسيد.
📗 جامع الأخبار ، ص ۴۲
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
🔰ارزش وجایگاه موعظه
✅حکایاتی از سلوک عملی بزرگان
💠 حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
🔶 آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری(رضواناللهتعالیعلیه) از والدشان مرحوم شیخ عبدالکریم و ایشان از استادشان مرحوم سید محمد فشارکی نقل کردند که فرموده بودند تا حدودی موفق شدم درسی که میگویم، برای خدا باشد؛ حتی ایشان فرموده بودند که من وظیفهی شرعی خودم میدانم که اگر یک طلبهی مستعدی سؤال کرد و اشکال درسی داشت، هر چقدر وقت میخواهد، بایستم و توضیح بدهم و مطلب را برایش جا بیندازم و رفع اشکال کنم؛ این را وظیفهی خودم میدانم که به قصد قربت آنها را انجام بدهم. ولی فرموده بودند که یک چیز برای من حل نشده بود که اگر یک مطلبی را تحقیق کردم، اگر کسی مناقشه کرد و همهی ساختههای مرا با مناقشهی خودش ابطال کرد، در آنجا برای خدا دفاع کنم، نه برای اینکه بگویم من درست فکر کردهام؛ هنوز موفق به این نشدهام.
🔷ببینید چه جور موشکافانه اهل حساب و کتاب بودهاند. خوب محاسبه کرده، اشکالات و ضعفهای خودشان را شناسایی میکنند و در صدد برطرف کردن آن هستند. خود آقای حائری (رضوانالله تعالی علیه) همینجور بودند. وقتی این بزرگوار تدریس میکردند، معلوم بود اگر در درس إن قلت و قلت رد و بدل میشد، مواظب این جهات بودند که لله باشد. خیلی وقتها تلامذهی فاضل ایشان که اشکال میکردند، ایشان بعد از یک خرده وقت میفرمودند که بس است؛ می ترسم مجادله شود. ایشان واقعاً اهل فکر بود، اما همهاش مواظب بود که فکرش، نوشتههایش، گفتارش، اشکال و جواب دادنهایش، همهی اینها «وَ ابْتَغِ فيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ» باشد. در چاپ کردن کتاب، منتشر کردن مطالب اینگونه بودند، ایشان یک جلد از ابتغاء الفضیلةشان چاپ شد و بقیه را چاپ نکردند. بعضی از قسمتهای اصول ایشان بعد از فوتشان چاپ شد. خلاصه؛ بعد که بعضی از دوستان و تلامذهی ایشان پرسیده بودند: چرا؟ جوابشان این بود که اگر برای نفس بود، همان اوّلی بس بود، یعنی وقتی در دلش میبیند که هنوز مطمئن نیست که این چاپ کردن برای خودنمایی است یا برای پیبشبرد علم و ترویج شریعت ، اینجا خودش را نگه میدارد و کنترل میکند.
🟢 مرحوم آیتالله بروجردی(رضواناللهتعالیعلیه) هیچ نوشتهای از خودشان را چاپ نکردند، ولی کتب سلف را احیا کردند.
حضرت استاد «قدّس سره» در درس، از ایشان به محیالسلف تعبیر میکردند. همین کتاب مفتاح الکرامة در حوزهها نبود؛ جامعالرواة نبود، ایشان اینها را احیاء کردند. چقدر مهم است که انسان توجه کند و ماآتاکاللهها را پیدا کند.
🟡 مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حایری از آن زُهادی بودند که خادم ایشان نقل کرده است که من زمستان سرد، منقل را آتش کردم که برای ایشان ببرم؛ تا بردم داخل اتاق ایشان، فرمودند که من هنوز نتوانستم برای طلاب زغال تهیه کنم، چون پول نرسیده، لذا من نمیتوانم خودم را گرم کنم.
در اواخر ایام حیاتشان برای حوزهی علمیهی قم پنجاه هزار تومان بدهکار بودند. پنجاه هزار تومان آن موقع نمیدانم چند میلیارد تومان امروز میشود. این مقدار بدهکار بودند، نه برای شخص خودشان، بلکه برای حوزهی علمیهی قم. بعد فرموده بودند من از قرض داشتنم نگران نیستم؛ از این نگرانم که خدای متعال بفرماید ما به تو آبرو داده بودیم، چرا بیش از این قرض نکردی که خرج حوزه کنی؛ یعنی این آبرو هم یک ماآتاکالله است.
در روایات هم هست همانطور خدا زکات مالتان را بر شما واجب کرده، زکات وجاهت شما را هم لازم کرده است. در ذیل همین آیهی شریفه در تفسیر شریف کنزالدقائق روایت مناسبی را از کتاب کافی شریف نقل میکند:
«عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلان قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ يُؤْتَى يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِرَجُلٍ فَيُقَالُ احْتَجَّ».
کسی را میآوردند و به او میگویند احتجاج کن؛ اینطور عرض میکند:
«فَيَقُولُ يَا رَبِّ خَلَقْتَنِي وَ هَدَيْتَنِي فَأَوْسَعْتَ عَلَيَّ».
ما آتاکاللهها را میشمرد. مرا خلق کردی و هدایتم نمودی و گشایش در روزی به من دادی.
«فَلَمْ أَزَلْ أُوسِعُ عَلَى خَلْقِكَ وَ أُيَسِّرُ عَلَيْهِمْ لِكَيْ تَنْشُرَ عَلَيَّ هَذَا الْيَوْمَ رَحْمَتَكَ وَ تُيَسِّرَهُ».
بر آنها تسهیل میکردم و توسعه میدادم و به آنها فریادرسی میکردم. چرا این کارها را میکردم؟ برای اینکه نام نیکی از من بماند و بهخوبی از من یاد کنند، یا برای اینکه در دنیا اسمم بهخوبی برده بشود، یا برای اینکه آرامش نفس پیدا بکنم؛ این هم برای آخرت نیست.
▫️منبع:
کتاب پندهای سعادت جلد یک ص 22-20
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ارزش_و_جایگاه_موعظه
#حکایاتی_از_سلوک_عملی_بزرگان
#ادامه_دارد ...
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
مشهد، حرم، ورودی باب الجوادتان
آقا عجیب دلم گرفته برایتان
🌺 آیت الله بهجت (رحمه الله) :
☘ گاهی موانع بزرگی، با یک بار مشهد رفتن از سر راه ما برداشته میشوند.
🌷 او حجّت خدا و پناه شیعه است. آسمان و زمین و آنچه بین آن دو است، در اختیار امام رضا علیه السلام است
#امام_رضا
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
#نکات_حدیثی
💠 ارزش کار حدیثی
🔹 کار حدیث و دفاع از میراث حدیثی امامیه، کار بسیار ارزشمندی است و در عین حال مشکل. شیخ الطائفه، جناب #شیخ_طوسی، محیی مذهب شیعه است. ایشان به بغداد هجرت نمودند و کرسی تدریس در آن شهر برقرار کردند و بر اساس انظار چهار مذهب اهل سنت نیز نظر میدادند. زندگی شیخ طوسی عبرت انگیز است و همهی آثار ایشان از فقه و اصول و رجال و ... و تسلط ایشان بر تمامی علوم بهت انگیز است. وی بعد از آتش سوزی کتابخانهاش در بغداد به شهر #نجف هجرت کرد و حوزه ارزشمند نجف از یادگارهای ایشان است.
🔸وقتی ما نجف بودیم، قبر شیخ طوسی شکافته شد و بدن و کفن ایشان صحیح و سالم بود. مرحوم آقای #خویی که در فقه و اصول پهلوانی بودند، روزی در فکر بودند و وقتی از ایشان علت را پرسیدیم، فرمودند: در فکر هستم که شیخ طوسی که بود و ما که هستیم؟!
🔹احادیث یادگار ائمه معصومین (علیهمالسلام) است و حشر با حدیث #اکسیر_احمر. اثر انس با احادیث این است که وقتی بدن #شیخ_صدوق بعد از هزار سال از قبر پدیدار شد، پیکر ایشان تازه و سالم بود. و وقتی آقا علی مدرس این واقعه را دید، نظرش در باب معاد برگشت.
🔸علامه #مجلسی با بحارش دین و مذهب را زنده کرد. كوچک شمردن زحمات علامه مجلسی در تأليف بحارالأنوار، نشانهی #جهالت است!
📚 برگرفته از فرمایشات حضرت آیت الله العظمی #وحید خراسانی (مدظله) در دیدار دستاندرکاران همایش "واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه" (اردیبهشت 1397)
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
▪️حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف خطاب به امام حسین علیه السلام عرض میکنند:
اگر زمانه مرا به تاخیر انداخت و دست تقدیر مرا از ياري تو بازداشت و نبودم كه با دشمنانت بجنگم،
(در عوض) هر صبح و شام بر تو گریه میکنم و بهجای اشک بر تو خون میگریم.
فَلَئِنْ أَخَّرَتْنِي الدُّهُورُ وَ عَاقَنِي عَنْ نُصْرَتِكَ الْمَقْدُورُ وَ لَمْ أَكُنْ لِمَنْ حَارَبَكَ مُحَارِباً وَ لِمَنْ نَصَبَ لَكَ الْعَدَاوَةَ مُنَاصِباً فَلَأَنْدُبَنَّكَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً وَ لَأَبْكِيَنَّ عَلَيْكَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً
📚 زیارت ناحیه مقدسه.
#امام_حسین_علیه_السلام
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
#نان_خشک_ولی_بدون_حرص❗️
آیت الله بهجت (ره):
انسانی که نان خشکی او را سیر میکند
و یا با سبزی وماست وپنیر میتواند زندگی کند, این همه حرص و طمع به دنیا و مال دنیا برای چه؟
✅ در محضر بهجت،ج۱ص۳۱۴
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
روزی حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) از یک مرد یهودی- که نامش زید بود- قدری جو قرض گرفت و چادر حضرت فاطمه (علیهاالسلام) را که از پشم بود- پیش وی، رهن گذاشت.
یهودی آن چادر را به خانه برد و در اتاقی گذاشت، وقتی شب شد زن یهودی به آن اتاق رفت، ناگاه نوری را از آن چادر دید که تمام اتاق را روشن کرده بود وقتی زن آن حالت شگفت را دید فریاد زد: شوهر خود را خواست آنچه را دیده بود برای شوهرش بازگو کرد.
یهودی شگفت زده شده بود و فراموش کرده بود که چادر حضرت فاطمه (س) در آن خانه است، با سرعت داخل اتاق شد، دید که اشعه نورانی چادر آن خورشید عصمت است که مانند بدر منیر خانه را روشن کرده است.
یهودی از مشاهده این حالت تعجبش بیشتر شد، یهودی همراه با زنش به خانه خویشان خود دویدند و 80 نفر از ایشان با مشاهده این نور زهرائی ایمان آورده و دلهایشان به نور اسلام منور گردیدند.[1]
پی نوشت:
[1] الخرائج و الجرائح، ج 2، ص 538، قطب الدین راوندى/ مؤسسة الامام المهدى( ع). و مناقب ابن شهر آشوبhttps://eitaa.com/erfanvamanaviyat
💢مجاهدة فی الله و مجاهدة فی سبیل الله
🎙علامه طباطبایی
❇️...و إلى هذا الاختلاف يشير قوله تعالى: «وَ الَّذِينَ جاهَدُوا فِينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ» : العنكبوت-٦٩.
❇️إذ فرق بين أن يجاهد العبد في سبيل الله، و بين أن يجاهد في الله، فالمجاهد في الأول يريد سلامة السبيل و دفع العوائق عنه بخلاف المجاهد في الثاني فإنه إنما يريد وجه الله فيمده الله سبحانه بالهداية إلى سبيل دون سبيل بحسب استعداده الخاص به، و كذا يمده الله تعالى بالهداية إلى السبيل بعد السبيل حتى يختصه بنفسه جلت عظمته.
📚المیزان. جلد اول. ص 35
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹توصیهٔ علامه طباطبایی به همهٔ مردم
خدا را نباید در هیچ حالی فراموش کرد؛ و اسلام هم بالاتر از این نصیحت نداردhttps://eitaa.com/erfanvamanaviyat
سلام علیکم و رحمت الله وبرکات، ،،با عرض سلام و احترام وادب خدمت رفقا مریضی داریم ازمحارم است التماس دعا دارد،،برای شفایش سوره حمد قرائت بفرمائید 🤲🤲🤲🤲
دعای تعجیل فرج، دوای دردهای ماست. در روایت است که در آخرالزمان همه هلاک میشوند «إِلا مَنْ دَعا بَالْفَرَجِ»؛ مگر کسانی که برای تعجیل فرج دعا کنند.
| حضرت آیتالله بهجت رحمتاللهعلیه |
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای نسیمِ سحر، آرامگَهِ یار کجاست؟
منزلِ آن مَهِ عاشقکُشِ عَیّار کجاست؟
شبِ تار است و رَهِ وادیِ اَیمَن در پیش
آتشِ طور کجا، موعدِ دیدار کجاست؟
هر که آمد به جهان نقشِ خرابی دارد
در خرابات بگویید که هُشیار کجاست؟
آنکس است اهلِ بشارت که اشارت داند
نکتهها هست بسی، مَحرمِ اسرار کجاست؟
هر سرِ مویِ مرا با تو هزاران کار است
ما کجاییم و ملامتگرِ بیکار کجاست؟
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
📢 داستان مصور | گنجینه سحر
🔹️رهبر انقلاب در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۲ در ابتدای درس خارج فقه به بیان شرح حدیثی درباره «#نماز_شب» پرداختند و داستانی در این زمینه نقل کردند که رسانه KHAMENEI.IR آن را در قالب داستان مصور بازنشر میکند.
https://eitaa.com/erfanvamanaviyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز می خواهم به مصاف تزویر بروم که بدترین آفت دین است. تزویر با لباس دیانت و تقوی به میدان می آید. تزویر سکه ای است دورو، که بر یک رویش نام خدا و بر روی دیگرش نقش ابلیس است. عوام خدایش را می بینند و اهل معرفت ابلیسش. و چه خون دلها خورد علی از دست این جماعت سر به سجود آیه خوان و به ظاهر متدین...
کانال رسمی جریان سوم تشکیل دولت اسلامی