✋
خبرهای نیمروزی
🔴 دستگیری ۴۴نفر در ترکیه به اتهام همکاری با «موساد»
رسانههای ترکیه فاش کردند مقامات امنیتی این کشور، ۴۴ نفر را به اتهام همکاری با سازمان جاسوسی موساد در استانبول دستگیر کردهاند. مقامات آنکارا با نظارت و پیگیری اشخاصی فلسطینی و موسساتی غیردولتی در ترکیه، عملیات امنیتی را با هدف دستگیری «کارآگاهان خصوصی» که برای موساد جاسوسی میکردند، انجام دادند.
ادامه همکاری مشترک پرتاب ماهواره بین ایران و روسیه
رئیس آژانس فضایی روسیه: پرتاب ماهواره خیام در ماه اوت سال جاری به عنوان تجربه مشترک ایران و روسیه در راستای توسعه همکاریهای فضایی میباشد که این اقدام مهم سبب تعاملات بیشتری در آینده نزدیک میان دو کشور خواهد شد. روسیه دارای تجارب ارزشمندی در صنعت فضایی پیشروست که در خصوص تبادل این تجارب با کشور ایران اعلام آمادگی کرده است.
وزیر بهداشت بازهم به مجلس احضار شد
سوال از عیناللهی درباره علت عدم حل مشکل دارو در داروخانهها، درمانگاهها و بیمارستانها در جلسه علنی امروز مجلس اعلام وصول شد.
مسئولان آژانس اتمی به تهران میآیند
رئیس سازمان انرژی اتمی: مسئولان آژانس در روزهای آینده به تهران میآیند و امیدواریم در جهت رفع موانع پیشبرد موثری داشته باشیم و گام رو به جلویی برداشته شود.
زمستان سردی پیش رو داریم
وزیر نفت: پیشبینی میشود زمستان امسال سردتر از سال گذشته و سالهای قبل است. تدابیر خوبی در شرکت گاز صورت گرفته و امیدواریم زمستان بدون چالش داشته باشیم.هفته گذشته مصوبهای در رابطه با تعرفه گاز مشترکان پرمصرف داشتیم. در این رابطه ۱۲ پله تعریف شده است؛ پلههای ۱ تا ۳ که حدود ۵۰ - ۶۰ درصد میشوند، هیچگونه افزایش قیمتی پیدا نخواهند کرد. اما از پله چهار افزایش قیمت داریم. آنهایی که خیلی بالاتر از الگوی مصرف، گاز مصرف میکنند، نقرهداغ میشوند. آن خانههایی که جکوزی و... دارند چرا باید بهای آن را مردم بدهند؟
قوه قضاییه: شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست
بیانیه حقوقی روابط عمومی قوه قضاییه در خصوص شرایط جرم محاربه:طبق قانون شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست. مطابق اصل ۳۶ قانون اساسی حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.مجازات محارب هم یکی از موارد چهارگانه در ماده ۲۸۳ و انتخاب آن هم به اختیار قاضی رسیدگی کننده است.قضات همواره خود را ملزم به رعایت قانون میدانند و در حوادث اخیر هم به اتهام همه متهمین اعم از مباشر، شریک، معاون، آمران و مسببان جرم طبق قانون عمل کرده و میکنند.
برنامههای دومین سفر رئیسجمهور به خراسانجنوبی
معاون اجرایی رئیسجمهور: در سفر رئیسجمهور به خراسانجنوبی پروژههای مهم اقتصادی افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید. یکی از این طرحها کارخانه فولاد اسفنجی است. طرح تصفیهخانه و مجموعه فاضلاب بیرجند هم در این سفر به بهرهبرداری میرسد. این طرح با اعتبار ۲۴ میلیون یورو انجام شده است. در کارخانه کویر تایر هم یک خط نوین تولید لاستیک راهاندازی میشود که بخشی از نیازهای کشور را تامین میکند.همچنین با تلاش وزارت نفت و دستور رئیسجمهور، استان خراسان جنوبی از هفته گذشته به عنوان استان سبز در حوزه گاز معرفی شد؛ بدین معنا که به همه شهرها و روستاها که شاخصهای لازم داشتند، گازرسانی شدند.
لایحه بودجه در مراحل نهایی آمادهسازی
«حسینی» معاون رئیسجمهور: متن لایحه بودجه ۱۴۰۲ در حال نهایی شدن است و در حال هماهنگی با هیات رئیسه مجلس هستیم تا هر وقت آمادگی داشتند، آن را به مجلس ارائه بدهیم.
ادعای کذب معاندین در کشتن یک قاضی
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی: خبر منتشر شده از سوی رسانههای معاند که با موضوع کشته شدن یکی از قضات سابق دادگاه انقلاب ارومیه در حال انتشار است کذب بوده و صحت ندارد. فردی که مدعی کشته شدن او هستند چند سالی است بازخرید خدمت شده و در کسوت وکالت در حال فعالیت است.
«ابراهیم عزیزی» نماینده کرمانشاه از مجلس استعفا داد
نایب رئیس مجلس: آقای ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با سابقه حضور در مجلس، شورای نگهبان و دولت که فرزند شهید نیز است، از طرف دولت با ایشان رایزنیهای زیادی صورت گرفته و به یک توافق با رئیس جمهور رسیدند.از این جهت استعفای خود را از مجلس شورای اسلامی علیرغم میل باطنی تقدیم کرده است.
✍️ زوگزوانگ چیست؟
وضعیتی در بازی شطرنج وجود دارد که بازیکن شطرنج نه کیش است نه مات ، نه پات است و نه آچمز ، حق حرکت دارد اما آرزو میکند ای کاش اين حق را هم نداشت؛ حق حرکات بسیار دارد امافایدهای ندارد چون هر حرکتی بکند با حرکت بعدیِ حریف ، مات میشود به این حالت اصطلاحاً «زوگزوانگ» یا حرکت اکراهی گفته میشود.
ایران پس از چهل و چهار سال امروز به وضعیتی در صحنه شطرنج سیاست بینالملل رسیده، که نه کیش است، نه مات شده و نه در شرایط پات قرار دارد.
*اکنون در برجام حضور دارد اما عملاً هیچ حرکتی صورت نمیگیرد و هیچ سودی از آن نمیبرد.
بی حرکت است اما حق حرکت دارد و میتواند این وضعیت را ادامه دهد یا از آن خارج شود ولی نتیجه هر دو انتخاب برایش هیچ است.
میتواند FATF را تصویب کند و به شبکه بینالمللی حساب و کتابهای پولیِ بپیوندد و دروازهی پولشویی را ببندد اما مبتلا به مصیبتهای دیگر میشود.
میتواند در همین حالتی که الان قرار دارد بماند و نابودی واضمحلال کشور و مردم را با چشم باز و با توسل به سرکوب نظاره کند و یا لاجرم دست به حرکتی بزند.
نمیتواند حرکت هم نکند ، چون در داخل به شدت تحت فشار است، اقتصادش کاملا فرو پاشیده و در آستانه فروپاشی حتمی اجتماعی هم هست.
بلایای طبیعی و بعضاً خود ساخته و ویرانی بخش عظیمی از شهرها و زمینهای حاصلخیز کشاورزی و نارضایتی عمومیِ مردم از خدمات ناقص و بی هدفِ دولت و هزاران معضل و مصیبت دیگر که مانند تار عنکبوت گرداگرد این حکومت را فراگرفته، دارد تتمهی مشروعیتش را هم از بین میبرد و هر لحظه امکان دارد با شورش کور عظیم گرسنگان مواجه شود.
حکومت میتواند دست به یک حرکت انتحاری بزند مانند خروج از برجام و دوباره فعالیت هستهایاش را از سر بگیرد یا یک موشک شلیک کند به طرف اسراییل اما با کدام پشتوانه؟
با کدام اقتصاد؟
با این وضعیت فروش نفت ، یعنی نفت در برابر غذا و دارو و در شرایط بغرنج و رنجآور اقتصاد داخلی، که هر روز مردم گرسنهتر ومتلاشیتر از پیش میشوند.
نظام در بررسی و تصویب لایحه بودجه کشور دچار سرگیجه شده ، دچار توهم است ، چون نمیداند اصلاً آیا میتواند نفتی صادر کند یا نه؟ به چه مقدار و چگونه؟ به کدام کشور متقاضی؟ *آیا اساساً مشتریای برایش مانده؟*
*و اگر هم صادر کرد به چه قیمتی و اصلأ چگونه پول آن را دریافت کند؟
با این فشار سهمگین تحریمی از سوی ایالات متحده و این که اساساً با این رشد تورمی افسار گسیخته وکمبودها از آنسو با نارساییها و اعتراضات جسته و گریخته داخلی چه کند؟ *این که طی مدت یک سال گذشته چه در تورم نقطه به نقطه ، چه در تورم سالانه* *ارزش پول ملی بیش از دویست درصد کاسته شده و چگونه میتواند حقوق کارمندان را افزایش دهد؟ ! اگر هم بخواهد افزایش دهد با کدام منابع ؟
مشکل جمهوری اسلامی از آن جایی آغاز شد که سیاست استراتژیک خود را بر خلاف همه کشورهای دنیا به جای آرایش بر مبنای منافع ملی، بر مبنای سست و غیر عقلانیِ منافع ایدئولوژیک خود تبیین و تعیین کرد
حساب و کتاب جمهوری اسلامی در مواجهه با جهان خارج نیز ، نه هیچگاه بر اساس منافع ملی و سنجش سود و زیان آنی مصالح کشور و رفاه مردم کشورش نبوده و نه بر اساس مشی آیندهنگرانه، بلکه همواره این بوده که در رابطه با فلان کشور آیا میتواند به گسترش منافع ایدئولوژیک خود دست یابد یا خیر؟!
وگرنه، کیست که نداند فیالمثل رابطه با دیکتاتوری بدنام به نام بشار اسد و ایضاً با این سوریه لت و پار شده تنها موجب زیان ملی و در خطر افتادن منافع استراتژیک و زوال اقتصاد کشور و در نهایت به متلاشی شدن بنیان حکومت خویش میشود که هم اینک در آستانه آن قرار گرفته است.
این که دل بسته است به حمایت دو اختاپوس و راهزن بینالمللی "روسیه و چین" ، این دو کشور بر خلاف تصور ما مبنای سیاست خارجیشان همواره غایت انتفاع ملی و تأمین منافع کشورشان بوده و اولویت نخستِ تدابیر سیاسی شان بهرهکشی از کشورهای بحرانزده با حداکثر توان است و اگر گاهی در سطوح کلان بینالمللی دست به حرکت هایی میزنند نه با هدف حمایت از ما ، بلکه با هدف ایجاد توازن قوا و حفظ هژمونی قدرت و صیانت از بازار تجاریِ خود و تامین آن در برابر توان بالای اقتدار آمریکا و اروپاست.
*گری کاسپاروف معتقد است "زوگزوانگ" وحشتناک ترین وضعیت در بازیِ تماما فکری شطرنج است که یک بازیکن ابله در نهایت بدسلیقگی میتواند خودش را در آن وضعیت غیرقابل بازگشت گرفتار کند این وضعیت مرگبار از هر صد هزار دفعه تنها یک بار اتفاق میافتد و از دردناکترین انواع خودکشی های شطرنجی است.*
صدای جویا:
🔴 انجمن صنفی روزنامهنگاران منتشر کرد: اسامی، زمان و مکانِ بازداشتِ روزنامهنگاران بازداشتی حوادث اخیر کشور
🔻کانال انجمن صنفی روزنامهنگاران منتشر کرد:
📍احسان پیربرناش، روزنامهنگار ورزشی و طنزنویس، ۶ آبان بازداشت شد.
📍نیلوفر حامدی، روزنامهنگار شرق، روز ۳۱ شهریور، محل بازداشت خانهاش در تهران
📍هدی توحیدی، خبرنگار، ۳۱ شهریور بازداشت شد.
📍ویدا ربانی، روزنامهنگار حق ااتحریر، زمان بازداشت روز ۲ مهرماه، محل بازداشت در تهران
📍لدا معیری، عکاس خبری، در حین فعالیت رسانهای در روز بازداشت ۳۰ شهریور و به زندان قرچک ورامین منتقل شد
📍هاشم موذن زاده، فعال رسانهای، سی ام شهریورماه، محل بازداشت در تهران
📍اشکان شمیپور، فعال رسانهای اهل خوزستان، ۹ مهرماه بازداشت شد.
📍افشین غلامی، سردبیر ماهنامه تفکر انتقادی، از تاریخ ۲۰ مهرماه تاکنون مفقودالاثر شده است.
📍الهه محمدی، روزنامهنگار هممیهن، زمان بازداشت در روز ۷ مهرماه، محل بازداشت در خانهاش در تهران.
📍امید طحان بیدهندی، خبرنگار آزاد و سابق خبرگزاری مهر، زمان بازداشت ۱۲ مهرماه، محل بازداشت در تهران
📍امید هرمزی، روزنامهنگار ورزشی، ۳ آذر بازداشت شد و تاکنون آزاد نشده است.
📍آریا جعفری، عکاس خبرگزاری ایسنا اصفهان، زمان بازداشت یکشنبه ۳ مهرماه، محل بازداشت اصفهان
📍حسین یزدی، مدیر رسانههای ایران تایمز و مبین ۲4، زمان بازداشت 14 آذر محل بازداشت اصفهان
📍رضا اسدآبادی، خبرنگار حوزه کارگری ایلنا،۲ آذرماه بازداشت شد.
📍روح الله نخعی، بازداشت در روز ۱ مهرماه، محل بازداشت در خانه دوستش
📍زهرا توحیدی، خبرنگار سیاسی، ۳۱ شهریور در خانه خواهرش بازداشت شد
📍سجاد رحمانی، روزنامهنگار گیلانی و عضو خانه مطبوعات استان گیلان، 22 آبان بازداشت شد.
📍شهریار قنبری، مدیر مسئول نشریه بادبان، زمان بازداشت 10 مهر، محل بازداشت خرم آباد
📍صبا شعردوست، خبرنگار حقالتحریر، در تاریخ ۱۹ مهرماه بازداشت شد
📍علی خطیبزاده، روزنامهنگار خبرگزاری موکریان، زمان بازداشت روز ۲۹ شهریور، محل بازداشت سقز
📍علیرضا جباری دارستانی، خبرنگار اجتماعی مهر، زمان بازداشت سوم مهر ماه، محل بازداشت تهران
📍علیرضا خوشبخت، روزنامهنگار حق التحریر، زمان بازداشت در روز اول مهر، محل بازداشت در خانه
📍فاطمه ناصر رنجبر روابط عمومی دیجی کالا، آبان بازداشت شد و تاکنون آزاد نشده است.
📍فرخنده آشوری، خبرنگار آزاد و خبرنگار سابق خبرگزاری فارس، زمان بازداشت ۲۵ مهرماه، محل بازداشت در شهر شیراز
📍فرزانه یحیی آبادی، خبرنگار محلی در آبادان، ۲۷ مهرماه، محل بازداشت در محل کارش
📍فهیمه نظری، خبرنگار حوزه تاریخ ، ۲۳ آبان ماه محل بازداشت: منزل شخصی
📍محمد زارع فومنی، مدیر مسئول روزنامه صدای اصلاحات، ۱۷ مهرماه بازداشت شد
📍مرضیه (زینب) امیری قهفرخی، روزنامهنگار فعال حوزه زنان و کارگری، ۱۰ آبان بازداشت شد
📍مرضیه طلایی، روزنامهنگار خبرگزاری موکریان، بازداشت روز ۲۹ شهریور، محل بازداشت در سقز
📍مریم وحیدیان، خبرنگار حوزه کارگری و شبکه شرق، ۶ آذرماه در خانه اش در تهران بازداشت شد
📍مسعود کردپور، مسئول آژانس خبری موکریان، بازداشت ۲۹ شهریور، محل بازداشت در بوکان
📍ملیحه درکی، عکاس خبرنگار در شیراز، بازداشت روز 4آبانماه، محل بازداشت در اعتراضات در شهر آبادان
📍مهرنوش طافیان، خبرنگار محلی در خوزستان، زمان بازداشت ۶ مهرماه، محل بازداشت شهر اهواز
📍نازیلا معروفیان، خبرنگار رویداد ۲۴ و خبرنگار سابق دیدهبان ایران، ۸ آبان پس از انتشار مصاحبه با پدر مهسا امینی بازداشت شد
📍نسرین حسنی، خبرنگار روزنامه محلی اتفاقیه، بازداشت ۸مهرماه، محل بازداشت در شهر بجنورد
استاد خوشنویس برجسته شاهین شهری دعوت حق را لبیک گفت - پایگاه خبری صدای جویا
https://sedayejoya.ir/25483-2/
شورای شهر شاهینشهر با احداث ایستگاه پمپاژ فاضلاب شهر گرگاب مخالف است - پایگاه خبری صدای جویا
https://sedayejoya.ir/25479-2/