✍ : یک خاطره از مدیر کانال
@esfaryen97
یک روز نشریه داخلی را برای اداره ای تنظیم تا اقدامات آن اداره را به اطلاع مردم برسانیم تنظیم این نشریه با مدیر این کانال بود. در انتهای این نشریه ما بصورت مسابقه عکس شهر بلقیس را قرار دادیم واعلام نمودیم هر کس پاسخ دهد این تصویر کجاست یک جایزه مناسب دریافت خواهد کرد .
@esfaryen97
برای این مسابقه حدود پنجاه عدد پاسخ در یافت شد از این تعداد حتی یک نفر هم برنده مسابقه نشد ! یعنی در سال ۸۸ خیلی ازهمشهر یان عزیز شهر بلقیس را نشناخته بودند . واین برای من بعنوان یک اسفراینی بسیار تاسف بار بودکه دومین بنای گلی کشور در این شهر وجود داشته باشد و ما از فیض این صنعت تاریخی گردشگری بی بهره با شیم . این جرقه ای شد تا من برای معرفی پتانسیل های شهرم تلاش نمایم . در این راستا برای معرفی شهر اسفراین اقدام به تشکیل یک سایت ودو وبلاگ و یک کانال در سایت آپارات ویک کانال درتلگرام صورت گرفت وتلاشهای زیادی برای معرفی اسفراین وشهر بلقیس انجام شد که به عنایت الهی اکنون شاهد بازدید ۳۷ هزار نفر از شهر بلقیس هستیم .
@esfaryen97
مدیر کانال
✍ نهمین فصل کاوش باستانشناختی در شهر تاریخی «بلقیس اسفراین » آغاز شد.
مدیر پایگاه شهر تاریخی بلقیس اسفراین در خراسانشمالی گفت: عملیات کاوشهای جدید در دو بخش، داخل ارگ و شارستان توسط این پایگاه با هدف شناخت ساختار شهر و تکمیل کاوش های فصول پیشین، آغاز شد.
👈شهر تاریخی وکهن بلقیس اسفراین در سه کیلو متری شهر فعلی اسفراین قرار دارد.
یاد داشت یک شهروند اسفراینی در بازدید از نمایشگاه قرآنی قم ومشاهده یک موضوع جالب 👇
چند روز گذشته یعنی در اوج گرمای تابستان به دلیل مسائل کاری سفری به قم داشتم، گرمای هوا که طبق دماسنج ماشین ۴۷ درجه بود بر مشکلات سفر افزوده شده بود. برای انجام امور محوله با یکی از رفقا قراری گذاشتیم نزدیک حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها، برای اینکه مبادا دیر سر قرار برسم زودتر حرکت کردم و مع الوصف زودتر هم سر قرار رسیدم اما متاسفانه بعلت گرمای زیاد هوا تحمل ایستادن در گوشه خیابان را نداشتم و در اذیت بودم و از طرفی رفتن از آن مکان و دوباره برگشتن به همان مکان برایم دشوار بود متحیر بودم که چه کنم. ناگهان نزدیک درب حرم حد فاصل بین مدرسه فیضیه قم و حرم مطهر موزه شهر قم در نظرم خود نمایی میکرد. تصمیم گرفتم به داخل موزه بروم هم از گرمای هوای بیرون در امان باشم هم اشیاء باستانی رو ببینم. درون موزه مانند همه موزه ها تشکیل شده بود از اشیاء قدیمی، تابلوها، زیور آلات و.... اما ناگهان چشمم به منظره ای افتاد که آنقدر مرا خوشحال نمود خستگی راه و گرمای هوا در نظرم هیچ آمد و به خودم بالیدم و با افتخار به اطرافیان میگفتم این ....برای شهر من است. آری اولین قرآن که با تفسیر فارسی در جهان نوشته شده و در برابرم بود و کاتب و مفسر آن کسی نبود غیر از ابوالمظفرعمادالدین شاهفور بن طاهر بن محمد فقیه،اصولی، مفسر و متکلم اسفرائینی و آن کتابی که در برابرم جلوه نمایی میکرد بخش دوم از مجموعه چهار جلدی اولین تفسیر قرآن به زبان فارسی مرسوم به تاج التراجم فی تفسیر القرآن الاعاجم در قرن پنجم اوائل دوره سلجوقی بود. ب
لذت بردم و افتخار کردم که ساکن شهری هستم که چنین مشاهیر بزرگی در خودش پرورش داده. کاش مسئولین اسفراین به جای درگیری حزبی و جناحی با یکدیگر سعی و تلاش میکردند بزرگان دیار خودشون رو حداقل به همشهریان خود معرفی میکردند. بارها برایم سوال بود چرا به اسفراین لقب دارالقرآن داده اند حال با دیدن این قرآن نفیس و ترجمه زیبای آن پی به حقیقت موضوع بردم. با خود گفتم برادر عزیزم مدیرمحترم کانال معرفی شهرستان اسفراین تلاش شبانه روزی دارند برای شناساندن هرچه بهتر اسفراین به مردم شریف آن دیار بهتر است این موضوع را برای ایشان بفرستم تا در منظر دید اعضای محترم کانال اسفراین قرار بدهند تا این موضوع مهم به سمع و نظر بزرگواران اسفراینی برسد تا مثل بنده به خود ببالند چنین بزرگانی در این دیار زندگی میکردند. با تشکر
س. م . ح ف
@esfaryen97