مطالب اندومتریوز ❌❌❌❌👇👇
درمان های طبیعی برای کیست شکلاتی و اندومتریوز
کیست های شکلاتی ناشی از عدم تعادل در سیستم ایمنی و تولید مثل هستند. درمان های طبیعی ،انتخاب خوبی برای کیست هایی که کوچک هستند و سلامت تخمدان را تهدید نمی کنند. در اینجا راه درمان طبیعی برای کیست تخمدان وجود دارد. همچنین، برای تشخیص و درمان مناسب، متخصص باشید.
حرارت و گرما:
گفته می شود که گرما در کاهش کیست های تخمدانی یا درد شکمی در ناحیه کیست تخمدان موثر است.
روغن کرچک:
بسته های روغن کرچک، یک درمان قدیمی برای کیست تخمدان است. روغن کرچک بافت آلوده و سموم بدن را دفع میکند. همچنین سیستم های لنفاوی و گردش خون را تحریک می کند، که به کاهش و حل کردن کیست تخمدان کمک می کند.
نکته:از بسته های روغن کرچک در طول قاعدگی استفاده نکنید. اگر تصمیم به بارداری دارید، پس از تخمک گذاری از این دارو استفاده نکنید.
حمام نمکی Epsom:
حمام نمک اپسوم نیز، به شدت به کاهش درد و سایر علائم مرتبط با کیست تخمدان کمک می کند. محتوای سولفات منیزیم بالا در نمک اپسوم ،به عنوان یک آرامبخش عضلانی عمل می کند ،که به نوبه خود درد را کاهش می دهد.
چای بابونه :
چای گیاهی مانند چای بابونه نیز ،به عنوان یک درمان مناسب برای درمان و درد و ناراحتی ناشی از کیست تخمدان مرتبط است. اثر آرام بخش چای بابونه باعث کاهش درد و کمک به آرامش می شود. همچنین، ماهیت گرم این چای به منظور عادی کردن دوره های نامنظم با تحریک جریان خون به ناحیه لگن و رحم کمک می کند.
سرکه سیب:
سرکه سیب می تواند، به کاهش و دفع کیست تخمدان ناشی از کمبود پتاسیم کمک کند. رژیم دارای پتاسیم بالا توسط بسیاری از متخصصان سلامت توصیه می شود. این درمان همچنین ،با علائم خونریزی بیش از حد قاعدگی و همچنین نفخ و گرفتگی در طول دوره کمک می کند.
چغندرقند:
چغندر قند حاوی ترکیباتی است که به نام بتایسانیین شناخته شده است، که باعث افزایش توانایی کبد برای حذف سموم از بدن شما می شود. به علاوه، ماهیت قلیایی چغندرقند در حفظ تعادل اسیدی در بدن کمک می کند. این ،به نوبه خود، شدت بسیاری از نشانه های کیست تخمدان را کاهش می دهد.
فرمول گیاهی ضد میکروبی را امتحان کنید:
برخی از گیاهان می توانند به کاهش التهاب کمک کنند و از عملکرد طبیعی تولید مثل کمک بگیرند. گلدانزال (Hydrastis canadensis)، سگهای دریایی جامائیکا (Piscidia erythrina)، تمشک قرمز (Rubus idaeus)، بنفشه وحشی (Dioscorea villosa)، برخی از گیاهانی هستند که می توانند کمک کنند.
حفظ تعادل استروژن بیش از حد با DIM:
DIM (diindolylmethane) می تواند دربدن شما موجب از بین بردن استروژن بیش از حد گردد که باعث رشد اندومتریوز می شود. دوز عمومی DIM:۱۰۰-۴۰۰ میلی گرم روزانه با وعده های غذایی پیشنهاد شده است.
خاکشیر :
اگر دچار یبوست هستید بدانید که یبوست باعث عدم دفع استروژن بد اضافی از بدن میشود با خوردن خاکشیر میتوانید این مشکل را رفع کنید (خاکشیر با آب جوش به صورت ناشتا میل کنید )
یوگا:
یوگا و آروماتراپی، به عنوان درمان های خانگی عالی برای کیست تخمدان استفاده می شود. این درمان های جایگزین برای بهبود ناهماهنگی هورمونی و کاهش درد ناشی از کیست شکلاتی ،مفید هستند.
افزایش مصرف مایعات:
هنگامی که از کیست تخمدان رنج می برید، ضروری است میزان مصرف مایعات خود را افزایش دهید. بهترین گزینه شما آب است. سعی کنید آب قلیایی و یا آب فیلتر شده در فواصل منظم بنوشید. شما همچنین، می توانید یک تکه آب لیمو را قبل از نوشیدن آب به آن اضافه کنید.
آب ،سموم مضر را در بدن شما از بین می برد. این، به نوبه خود باعث کاهش درد و تورم در ناحیه شکم شما خواهد شد. همراه با آب، می توانید آب نارگیل و آب سبزیجات سبز را بنوشید.
از نوشیدن قهوه، نوشابه و نوشابه های الکلی ،اجتناب کنید.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب مربوط به رژیم اندومتریوز ❌❌❌❌👇👇👇👇
برای ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی در اندومتریوز از کجا شروع کنیم؟
اصلاح ترکیب روغن های دریافتی: ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن های مصرفی ارتباط مستقیم با سطح پروستاگلاندین های التهابی دارد.
جایگزین نمودن فراورده های لبنی با منابع غیر لبنی کلسیم
جایگزین نمودن گوشت قرمز با سایر منابع پروتئینی
غنی نمودن بشقاب غذایی در هر وعده با منابع غنی آنتی اکسیدان ها
غنی نمودن وعده های اصلی و میان وعده ها با منابع فیبر
غنی نمودن بشقاب غذایی با منابع ویتامین B
نوشیدن آب فراوان
منابع اسید های چرب مفید در اندومتریوز کدامند؟
روغن گل مغربی، دانه کتان، گردو و همچنین روغن زیتون خالص، روغن کانولا، آووکادو و ماهی های روغنی نظیر سالمون، برترین انتخاب ها برای منابع چربی رژیم غذایی در اندومتریوز هستند.
جایگزین نمودن فراورده های لبنی با منابع غیر لبنی کلسیم
فراورده های لبنی باعث تحریک تولید پروستاگلاندین التهابی، افزایش تولید استروژن و در نتیجه تشدید علائم می شوند. با حذف شیر و پنیر باید نسبت به جایگزین نمودن سایر منابع کلسیم اطمینان حاصل نمود.
چه منابعی را می توان جایگزین کرد؟
این منابع عبارتند از دانه کنجد، بادام، انجیر، آب میوه های غنی شده با کلسیم و سبزیجات برگ سبز رنگ تیره.
جایگزین نمودن گوشت قرمز با سایر منابع پروتئینی
گوشت قرمز نیز باعث افزایش سطح پروستاگلاندین التهابی و همچنین استروژن می شود.
چه منابعی را می توان جایگزین گوشت کرد؟
می توان به جای گوشت منابع پروتئینی نظیر انواع ماهی، ماکیان بدون پوست، لوبیا، گردو، پسته، دانه کتان، کنجد و بادام زمینی را جایگزین کرد.
غنی نمودن بشقاب غذایی در هر وعده با منابع غنی آنتی اکسیدان ها
آنتی اکسیدان هایی مانند: بتاکاروتن، سلنیوم، ویتامین C و ویتامین E به همان میزانی که در کاهش گرفتگی عضلات و خون ریزی در قاعدگی مفید و کار آمد هستند، در ارتقای سیستم ایمنی بدن نیز موثرند.
هنگامی که این آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند، می توانند به کنترل اندومتریوز و دردهای ناشی از آن کمک کنند.
منابع خوب آنتی اکسیدان ها شامل:
انواع توت های قرمز و بنفش، اسفناج، کلم بروکلی، کلم قرمز، کرفس، لوبیا قرمز، آلو، کیوی، آناناس، خیار، بادام، گردو و روغن گل آفتاب گردان و روغن گل رنگ هستند.
استفاده از مکمل آنتی اکسیدان ها به همراه رژیم غذایی صحیح می تواند مفید باشد.
غنی نمودن وعده های اصلی و میان وعده ها با منابع فیبر
منابع غنی فیبر چه منابعی هستند؟
این منابع عبارتند از:
لوبیا، نخود، حبوبات، میوه و سبزی و جو دو سر، بروکلی، کلم و شلغم.
غنی نمودن بشقاب غذایی با منابع ویتامین B
چه مواد غذایی حاوی ویتامین B هستند؟
ماکارونی سبوس دار، نان های سبوس دار، برنج قهوه ای و به ویژه جوانه های غلات (گندم، ماش و شبدر) و سبزیجات برگ سبز از منابع غنی ویتامین B هستند.
در مقابل آرد سفید، نان و هر آنچه از آرد سفید تهیه شده و شیرینیجات نباید مصرف شود بنابراین محدود نمودن دریافت شیرین کننده ها، نوشابه ها و سایر شربت ها که قند بالای دارند و همچنین دریافت محدود عسل توصیه می شود.
استفاده منظم از سبزیجات خانواده کلم
این گروه سبزیجات به جهت داشتن اندول ۳ کربونیل به متابولیسم استروژن و دفع استروژن اضافه از بدن کمک می کنند.
استفاده از مواد غذایی ارگانیک در رژیم غذایی در اندومتریوز در حد امکان و استفاده از مواد غذایی عاری از افزودنیها ونگه دارنده ها
غذا های فرآوری، فریز شده وبسته بندی شده حاوی نگهدارنده هایی هستند که می توانند باعث تشدید سطح پروستاگلاندین های نا مطلوب گردند.
گرفتن پوست میوه ها برای پرهیز از سموم شیمیایی نیز توصیه می شود.
ادویه های مفید
افزودن زردچوبه به کاهش التهاب و غیر فعال شدن استروژن محیطی کمک می کند. مصرف ۲ قاشق چایی خوری در روز مناسب است.
سیر، زنجبیل و دارچین نیزاثرات ضد التهابی دارند.
کاهش مصرف کافئین
مصرف مقادیر زیاد کافئین باعث افزایش سطح استروژن می شود.
حذف انواع شکر و قند (تصفیه شده، طبیعی، مصنوعی)
قند ها باعث ایجاد محیط اسیدی در بدن و تشدید درد های التهابی می شوند.
نوشیدن آب
نوشیدن ۸ لیوان آب در روز و همچنین چای سبز، چای سفید و چای اولانگ تا ۲ فنجان در روز توصیه می شود.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
در اینجا پنج راهکار اصلی مقابله با اندومتریوز تشریح خواهد شد.
۱. مراقب رژیم غذایی خود باشید:
تغذیه بر مبنای استفاده از غذاهای مناسب میتواند برخی محافظتها را در برابر اندومتریوز ایجاد کند. نقش رژیم غذایی در اندومتریوز در سالهای اخیر و به علت تأثیر رژیم غذایی بر برخی از فرایندهای مرتبط به این بیماری مثل التهاب، سوختوساز پروستاگلاندین و فعالیت استروژن مورد تحقیق قرار گرفته است. آفتکشها و حشرهکشهایی که امکان خوردن آنها با برخی مواد غذایی وجود دارد نشاندادهشده است که بهعنوان یک ریسک فاکتور اندومتریوز میتوانند مطرح باشند.
مصرف میوه و سبزیجات خود را افزایش دهید:
تحقیقات از این موضوع پرده برداشتهاند که بین رژیم غذایی دارای میزان کم میوه و سبزی و مقادیر بالای گوشت قرمز و توسعۀ اندومتریوز ارتباط وجود دارد. مصرف بیشتر میوۀ تازه و سبزیجات سبزرنگ ریسک مرتبط به اندومتریوز را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد، حالآنکه مصرف گوشت گاو، و دیگر گوشتهای قرمز و همبرگرها این ریسک را تا حدود ۸۰ تا ۱۰۰ درصد بالا میبرد.
کارشناسان میگویند محتوی زیاد چربی موجود در گوشتهای قرمز مشوق تولید مواد شیمیایی به نام پروستاگلاندینها در بدن میشود که نتیجه میتواند تولید بیشتر استروژن باشد. این میتواند سطح بالاتر استروژن در بدن باشد که سبب رشد بیش از حد بافت اندومتریوز میشود.
بنابراین افزایش میزان میوه و سبزی در رژیم غذایی شما و کاهش مصرف میزان گوشت قرمز میتواند اثراتی مثبت بر سلامت شما داشته باشد.
میزان مصرف اسیدهای چرب امگا – ۳ را افزایش دهید:
مقابله با اندومتریوزمحققان همچنین پی بردهاند که نوع چربی موجود در رژیم غذایی زنان تفاوتی را در ریسک اندومتریوز در آنان ایجاد میکند. یک مطالعه نشان داد که زنان دارای مصرف بالای چربیهای ترانس در مقایسه با افراد دارای کمترین میزان مصرف این چربیها ریسک اندومتریوز در آنها تا ۴۸ درصد بیشتر است.
در مقایسه رژیم غذایی سرشار از روغنهای امگا - ۳ ریسک اندومتریوز زنان را تا ۲۲ درصد در مقایسه با آنهایی که دارای کمترین میزان مصرف این چربیها بودند، کاهش داد. خوردن غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا - ۳ مثل ماهی سالمون، فلاکسیدها، و گردو، میتواند در مورد اندومتریوز مفید باشد.
۲. به طور منظم ورزش کنید:
اغلب اوقات مردم دچار درد، از ورزشکردن هراس دارند به این دلیل که فکر میکنند ورزش سبب بیشتر شدن مشکلات آنان خواهد شد. اما بهمرورزمان فعالیت منظم جسمانی میتواند سبب کاهش میزان درد و ناراحتی احساس شده توسط فرد شود. ورزش همچنین میتواند از راههای مختلف به زنان دچار اندومتریوز کمک کند که برخی از این راهها شامل موارد زیر است:
• تسهیل خونرسانی به اندامها
• حفظ جریان مواد غذایی و اکسیژن به تمام سیستمهای بدن
• کاهش میزان تولید استروژن
• کاهش استرس
• آزادکردن اندورفینها در مغز که سبب تسکین درد و مواد شیمیایی "حس خوب" محسوب میشوند
زنانی که مرتباً ورزش میکنند کمتر محتمل است که دچار توسعۀ اندومتریوز شوند. بهعلاوه، زنانی که به طور مرتب به فعالیت فیزیکی با شدت بالا میپردازند در مقایسه با زنانی که به طور منظم فعالیتهای فیزیکی با شدت بالا ندارند در حدود ۷۵ درصد کمتر احتمال دارد که دچار توسعۀ اندومتریوز شوند.
فعالیت فیزیکی با شدت بالا شامل دویدن، شنا، و دوچرخهسواری ممکن است برای کاهش علایم اندومتریوز در زنان مفید باشد. ورزشهایی با فشار کم شامل یوگا نیز میتوانند باعث تخفیف اندومتریوز شوند. یوگا میتواند باعث کشش و تقویت عضلات زنان شود که برای مدیریت درد لگن و کاهش استرس مفید است.
۳. سطح استرس خود را مدیریت کنید:
اندومتریوز میتواند به علت اثری که علایم دردناک بر تمامی جنبههای زندگی شامل خانواده و ارتباط شخصی و شغلی بر جای میگذارد به شکلی صعودی میزان استرس موجود در زنان را تقویت کند. استرس نه فقط توسط اندومتریوز تشدید میشود بلکه علایم اندومتریوز نیز توسط استرس شدت پیدا میکند، آن هم در چرخهای که پایانی ندارد.
زنان میتوانند از طریق تکنیکهای ریلکسیشن استرس خود را مدیریت کنند: این تکنیکها میتوانند باعث افزایش آگاهی شما از بدنتان شوند، باعث تجدید تمرکز بر چیزی آرامبخش گردند و میزان فعالیتهای هورمونهای استرس را کاهش دهند. در زیر چند نوع از تکنیکهای ریلکسیشن که زنان میتوانند امتحان کنند آمده است.
• پرورش اتوژنیک: این روش به بدن شما میآموزد که به دستورات شفاهی پاسخ دهد که این بهنوبة خود به بدن میگوید که آرامش داشته باشد و تنفس، ضربان قلب، فشارخون و دمای بدن شما را کنترل میکند.
• ریلکسیشن عضلانی پیشرونده: این تکنیک بر تنش و آرامبخشی هر گروه عضله
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب اندومتریوز ❌❌
اسیدهای چرب امگا۳ :1 قاشق غذاخوری روغن گیاهی به روش پرس سرد را در هر وعده غذایی خود بگنجانید. از چربی های ترانس پرهیز کنید و مقدار کمی چربی اشباع مصرف کنید. منابع اسیدهای چرب امگا ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلای وحشی و ماهی هالیبوت –لوزی ماهی، و مغز ها، دانه ها و روغن زیتون فوق بکر با پرس سرد، هستند.
فیبر: میلز پیشنهاد می کند هر روز 30 گرم فیبر از میوه ها، سبزیجات، آجیل، دانه ها، حبوبات و غلات سبوس دار از جمله چاودار، جو، برنج، ذرت، ارزن و گندم سیاه دریافت کنید تا سلامت روده را حفظ کنید و میزان دفع استروژن اضافی را بالا ببرید.
آب. هر روز چهار تا شش لیوان آب بخورید. هر لیوان شامل آب حدودا 250 سی سی است. وقتی با اندومتریوز مقابله می کنید یا سعی می کنید در این شرایط باردار شوید از مصرف کافیین، قندهای تصفیه شده، شیرین کننده ها، نوشابه –حتی رژیمی- و الکل اجتناب کنید.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب اندومتریوز ❌❌
غذاهای مفید در اندومتریوز
- غذاهایی که دارای ویتامینهای گروه B هستند، مانند ماهی، برنج و غلات سبوسدار و سبزیجات برگ سبز را در برنامه غذایی روزانهتان مصرف نمایید. ویتامینهای گروه B مقدار استروژن را در بدن کنترل میکنند و به کاهش علائم اندومتریوز کمک میکنند، لذا به کنترلکننده سطح استروژن معروفاند. علاوه بر این ویتامینهای گروه B مخصوصاً B6، B2، B1 از عود مجدد اندومتریوز جلوگیری میکنند.
- سبزیجات تازه، آنتیاکسیدانهایی مانند بتا کاروتن، سلنیوم، ویتامین C و ویتامین E به همان میزانی که در کاهش گرفتگی عضلات و خونریزی در قاعدگی مفید و کارآمد هستند، در ارتقای سیستم ایمنی بدن نیز مؤثرند. هنگامیکه این آنتیاکسیدانها در رژیم غذایی شما وجود داشته باشند، میتوانند به کنترل اندومتریوز و دردهای ناشی از آن کمک کنند. منابع خوب آنتیاکسیدانها شامل اسفناج، کلم بروکلی، کرفس، خیار، بادام هستند؛ بنابراین با ایجاد این تغییرات ساده در رژیم غذایی روزانهتان، میتوانید به بهبود اندومتریوز کمک کنید.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب مربوط به اندومتریوز❌❌❌👇👇👇👇👇
رژیم غذایی اندومتریوز حامیانی هم دارد. در میان آنان مهم ترین متخصص تغذیه بریتانیا و نویسنده کتاب های تغذیه ای، «دیان شپرسون میلز»، کارشناس ارشد و مدیر کلینیک اندومتریوز و باروری در انگلستان، وجود دارد. میلز سالها درباره ارتباط انتخاب های غذایی و اندومتریوز صحبت کرده و نوشته است. او در سال 2002 رژیم ویژه آندومتریوزش را باتمام جزییات در کتاب مشترکش با «مایکل ورنون» آورده است. نام این کتاب «اندومتریوز: کلیدی برای بهبودی و باروری از طریق تغذیه» است.
او می گوید: «هزاران زن رژیم غذایی او را امتحان کرده اند. این رژیم موجب کاهش التهاب و آرام کردن واکنش های خشن سیستم ایمنی بدن به بافت اندومتری می شود که در جای طبیعی خود در داخل رحم نیست. او می گوید این رژیم غذایی پاسخ به درد را بهبود می بخشد و به از بین بردن استروژن اضافی -هورمون جنسی زنانه ای که باعث بدتر شدن علایم می شود -کمک می کند. او می گوید نه تنها درد، بلکه باروری هم بهبود می یابد.»
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب اندومتریوز ❌❌
مبتلایان به اندومتریوز چه چیزهایی بخورند؟
تمرکز اصلی رژیم میلز روی این مواد غذایی است:
تازگی. تازه ترین مواد غذایی را که می توانید انتخاب کنید و آنها را تازه تازه بخورید. از غذاهای به شدت فراوری شده سرشار از مواد افزودنی اجتناب کنید. با مواد غذایی تازه پخت و پز کنید، اما فراموش نکنید هر روز سبزیجات و میوه های خام هم بخورید. برای به حداقل رساندن آفت کش مصرفی، هر چقدر می توانید از محصولات ارگانیک استفاده کنید.
تنوع. هر روز طیف وسیعی از غذاها را میل کنید. میلز می گوید: «با انواع مواد غذایی غذاهای سالم و متنوع درست کنید و آن را به یک سرگرمی برای خودتان تبدیل کنید.»
رژیم روزانه باید شامل 75 گرم پروتیین با کیفیت از منابعی مانند ماهی، تخم مرغ . همچنین می بایست یک مشت مغز، دانه و حبوبات -مانند لوبیا، دو سهم سبزیجات قرمز یا نارنجی، دو نوع سبزی پهن برگِ سبز و دو نوع میوه، از جمله انواع توت ها -که دارای آنتی اکسیدان بالا هستند- در رژیم غذایی بگنجانید.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مفید برای اندومتریوز❌❌❌
۱۵ غذایی که به درمان التهاب کمک میکنند
رژیم و تغذیه۱۵ غذایی که به درمان التهاب کمک میکنند
با دیدن عنوان مقاله شاید دارید از خودتان میپرسید: «اصلا چرا باید غذاهای ضدالتهاب بخورم؟» پاسخ این است که سیستم ایمنی بدن در برابر خراشها، جراحت یا عفونت با ایجاد التهاب واکنش نشان میدهد. التهاب که پاسخی طبیعی و در واقع مفید است برای فرآیند بهبودی اهمیت دارد. اما آنچه خطرناک است التهاب مزمن است که میتواند برای بدن و سلامتی شما خطرناک باشد.
داشتن رژیم غذایی حاوی خوراکیهای ضدالتهاب به کاهش التهاب مزمن بدن که در اثر سبک زندگی نه چندان سالم به وجود آمده کمک میکند. اگر آمادهاید به مسیر تغذیهی سالم بازگردید این خوراکیهای مغذی را امتحان کنید که حقیقتا در دستهی مواد ضدالتهاب جای میگیرند.
۱. بادام
بادام
بادام منبع غنی چربیهای تکسیرنشده (شبیه به چربی روغن زیتون)، ویتامین E و منگنز است. علاوه بر این، بادام سرشار از منیزیم و پروتئین گیاهی است. طبق تحقیقات علمی، مصرف بادام احتمالا به علت بهبود شرایط اسیدهای چرب خون، خطر حملههای قلبی را در فرد کاهش میدهد.
بادام کمی پرکالریتر از سایر خوراکیهای ضدالتهاب است اما با قدرت سیرکنندگی بالای خود به شما کمک میکند به رژیم کاهش وزنتان وفادار بمانید.
۲. آواکادو
آوکادو
آواکادو غنی از چربیهای تکسیرنشده است. این چربی ها برای قلب مفید هستند. آواکادو علاوه بر این سرشار از منیزیم، فیبر و پتاسیم بوده و در عین حال سدیم کمی دارد. خوردن نیمی از آواکادو پاسخگوی مقدار مناسبی از نیاز روزانهی شما به ویتامینهای C, A, E و ویتامینهای گروه B است. ترکیب این مواد مغذی با پلیفنولها که مانند آنتیاکسیدان عمل میکند آواکادو را به یک میوهی ضروری در رژیم غذایی ضدالتهاب تبدیل میکند.
۳. کلم بروکلی
بروکلی
بروکلی از خانوادهی کلمها با نام علمی (cruciferous) است که دارای مواد شیمیایی گیاهی با نام گلوکوزینولات (glucosinolates) هستند. این ماده نوعی آنتیاکسیدان قوی است. علاوه بر این بروکلی منبعی عالی برای ویتامین C، پتاسیم، کلسیم و ویتامین A است و کالری کمی دارد. مطالعات همهگیرشناسی بیماریها نشان میدهد داشتن رژیم غذایی حاوی مقادیر فراوان کلمها از جمله بروکلی، با کاهش خطر انواع خاصی از سرطان مرتبط است.
۴. انواع بِریها برای مثال زغالاخته
بری
زغالاخته سرشار از پلیفنول است که فعالیتهای آنتیاکسیدی را در بدن ترغیب میکند و در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی عروقی مفید است. این ماده به همراه فلاونوئیدها، آنتوسیانیدها، فنولیک اسید و تانینها تخریب سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد را کاهش می دهد. مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد مواد موجود در زغالاخته با کاهش رشد سلولها و کاهش التهاب از سرطان پیشگیری میکنند. انواع بِریها کالری کمی دارند و به رژیم روزانهی شما ویتامین های C ،E و فیبر اضافه میکنند.
۵. هویج
هویج
هویج حاوی بتاکاروتن است که درون بدن تبدیل به ویتامین A میشود و علاوه بر این در نوع خود یک آنتیاکسیدان به حساب میآید. لوتئین (lutein) و زیزانتین (zeaxanthin) که به ویتامین A مربوط هستند در هویج وجود دارند. رژیم غذایی سرشار از این آنتیاکسیدانها، به دلیل نقشی که در جلوگیری از آسیب رسیدن به سلولهای سالم دارند، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
از آنجا که هویج کالری کمی دارد و یک منبع خوب فیبر به شمار می رود، در صورت لزوم میتوان از آن برای کاهش وزن نیز استفاده کرد. کاهش وزن از آن جهت اهمیت دارد که چاقی عامل خطرناکی برای بیماریهای قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان است.
۶. حبوبات
حبوبات
حبوبات مختلف از جمله لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و لوبیای سیاه منبع ضدالتهاب خوبی از پروتئین گیاهی، مواد معدنی، ویتامینهای گروه B و ویتامین K هستند. فیبر مفید این حبوبات بسیار زیاد است و حاوی پلیفنولها هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. طبق تحقیقات مصرف حبوبات علاوه بر کاهش التهاب در بدن، از برخی انواع بیماریهای قلبی، دیابت و فشار خون بالا نیز پیشگیری میکند.
۷. روغن زیتون
روغن زیتون
روغن زیتون مادهی حیاتی در رژیم غذایی مدیترانهای است. رژیم غذایی مدیترانه با سلامت قلب و عروق و طولعمر ارتباط دارد. این روغن سرشار از چربیهای تکسیرشده است که برای سلامت رگهای خونی مفید است همچنین پلیفنولهای روغن زیتون در بدن به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکند. روغن زیتون به کاهش التهاب و کلسترول بالا کمک میکند. این احتمال وجود دارد که برخی فنولها نیز در کاهش ابتلا به برخی سرطانها نقش داشته باشند.
۸. پرتقال
پرتقال
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
#آشپزی
دستور پنکیک موز و تخم مرغ برای صبحانه اندومتریوزی ها
ماهیتابه را بذارید روی شعله کم با یک قاشق چایی خوری روغن نارگیل
یک عدد موز را با چنگال له کنید +۱ عدد تخم مرغ+۱قاشق غذا خوری آرد بادام یا آرد نارگیل یا آرد سنجد +گردو خورد شده+۱نوک ق چ نمک+یکم دارچین
با چنگال همه مواد را مخلوط کنید تا یکدست شود
بریزید داخل مایتابه بعد از چند دقیقه برعکسش کنید و با میوه دلخواه و یا ۱ ق م عسل میل کنید
برای آرد بادام : چند عدد بادام را آسیاب کنید که ارد بشه
آرد ،نمک ،گردو ،دارچین اختیاری هستش اما خوشمزه تر میشه اگر اضافه بشه
بهترین روغن های مصرفی برای بیماران اندومتریوز روغن زیتون و نارگیل میباشد
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب اندومتریوز❌❌❌
استریول هورمونی است که استروژن را به فیبر پیوند می دهد و به همراه آن دفع می شود. این رژیم غذایی نیاز به مقدار زیادی فیبر و ویتامین های گروه B دارد که از سبزیجات سبز رنگ تامین می شود و منجر به شکستن چرخه استروژن می شود. سبزیجات برگ سبز هم به سیستم عصبی و هم به سیستم ایمنی کمک می کنند و منیزیم موجود در آنها عضلات روده و رحم را آرام می کند. «بهترین سبزیجات سبزیجات خانواده کلم هستند؛ مانند کلم، کلم بروکسل، کلم بروکلی، گل کلم، کلم کیل، شلغم، تربچه، ترب کوهی و آب تره.»
غذاهای غنی از آهن.«اندومتریوز خونریزی شدیدی به همراه دارد، بنابراین جایگزینی آهن از دست رفته مهم است.» در غذاهایی که می خوریم دو نوع آهن موجود است، آهن هِم از منابع پروتیینی و آهن غیر هم از منابع گیاهی به دست می آید. آهن غیر هم در سبزیجات سبز، سبزیجات پهن برگ، چغندر، زردآلو خشک و شکلات خالص موجود است. آهن هم از ، تخم مرغ و ماهی به دست می آید.
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
🚫 ممنوع 🚫
خداحافظی با گوشت قرمز !
تحقیقات نشون داده که مصرف گوشت قرمز ریسک ابتلا به بیماری آندومتریوز رو افزایش میده ، مصرف زیاد گوشت قرمز سطح #پروستاگلاندین_های_بد رو در بدن افزایش میده ، بنابراین توصیه می شه زنان مبتلا به بیماری #آندومتریوز #گوشت_قرمز رو از برنامه غذاییشون حذف کنن و گوشت سفید رو جایگزینش کنند .
💛.برای تامین آهن مورد نیاز بدن از سایر منابع غذایی آهن و یا مکمل های حاوی آهن استفاده کنید .
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻
مطالب اندومتریوز ❌❌❌
اندومتریوز یک نوع التهاب به حساب می آید و مصرف انتی اکسیدانها میتواند به روند کنترل و درمان این بیماری کمک کند
علت التهاب در این بیماری پروستو گلاندینها میباشند
این عوامل از نوعی اسید چرب بنانم امگا 6 تولید میشوند
نکته جالب توجه اینجاست که اسید چرب امگا 6 باعث التهاب میشود
ولی امگا 3یک ضد التهاب قوی هست این در حالی هست که اغلب غذاهای مصرفی امگا6هستند که در این بین ذرت و سویا اهمیت بیشتری دارند
چرا که به صورت روغن خوراکی در غذای انسان یا غذای اصلی دام و طیور مصرفی ما هستد
این اسید چرب در اغلب خوراکی ها
میتوانند سبب عود بیشتر بیماری اندومتریوز و حتی ایجاد بیماری های جدید شود
با اینکه روغن های خوراکی طبیعی دارای اسید های چرب غیر اشباع هستند
ولی درصد امگا ۳ بسیار پایبنی دارند
متاسفانه درصد امگا 6 در اغلب روغن ها بالاست
نتیجه: مصرف مواد غذایی سرشار از امگا 3را افزایش دهید و یا مکمل امگا ۳ در اندومتریوزها مصرف شود
#آندومتریوز
🌻@eslahesabk🌻