🌷 سالروز شهادت سردار رشید اسلام "حسن باقری" جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه(1361ش)
✍ سردار شهید غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری ( تولد؛ ۲۵ اسفند ۱۳۳۴، - شهادت؛ ۹ بهمن ۱۳۶۱، فکه) یکی از جوانترین فرماندهان دوران دفاع مقدس بود. وی بهعنوان فرمانده قرارگاه نصر و بعد از آن در سمت جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه، نقش مهمی در موفّقیّت نیروهای ایران در عملیاتهای فتحالمبین، محرم، رمضان، بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر داشت.
✅ سردار شهید حسن باقری موسس واحد اطلاعات و عملیات سپاه بود. او استعداد بالایی در تحلیل اطلاعات دشمن و پیشبینی حرکات احتمالی ارتش عراق، در آینده را داشت و معتقد بود شناسایی و کسب اطلاعات دقیق از موقعیت دشمن رمز پیروزی است. او را بسیاری به عنوان مغز متفکر اطلاعات نظامی ایران میشناسند. توانمندی او تا جایی بود که به او لقب نابغه دفاع را دادهاند.
✅ وی سرانجام در ۹ بهمن ۱۳۶۱ در منطقه فکه، در حین شناسایی منطقه دشمن و آمادهسازی عملیات والفجر مقدماتی، مورد اصابت گلوله خمپاره قرار گرفت و همراه با شهید مجید بقایی روحش آسمانی شد. و جسم مطهرش در بهشت زهرای تهران رخ در نقاب خاک کشید. روحش شاد و راهش پررهرو باد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷 سالروز شهادت سردار رشيد اسلام "مجيد بقايي" فرمانده قرارگاه کربلا (1361ش)
✍ مجید بقایی(تولد ۱ بهمن ۱۳۳۷ بهبهان - شهادت ۹ بهمن ۱۳۶۱ فکه) از فرماندهان دوران دفاع مقدس بود. او تا اوایل جنگ تحمیلی تقریباً با همه ارگانهای انقلابی در ارتباط بود و با حضور فعال خود و ارائه راهحلهای ابتکاری باعث حفظ روح امید، تحرک و نشاط در همگان میشد. با شروع جنگ تحمیلی، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در عملیاتهای مختلفی نقش فعالی ایفا نمود.
✅ او در طراحی عملیات بیتالمقدس و در کنار شهید حسن باقری همچون دیگر نبردها، نقش به سزایی داشت. وی در خلال شناساییهای پیش از عملیات والفجر مقدماتی، در منطقه فکه، لحظاتی بعد از آن که به یکی از همرزمانش میگوید: آیا میشود انسان به این درجاتی که خداوند در قرآن فرموده است، برسد که: «یا ایتهاالنَّفس المُطمَئنَّه. ارِجِعی الی ربِّکِ. راضیهً مرضیهً. فَادخُلی فی عِبادی وَادخُلی جَنَّتی».
✅ و آیا خدا توفیق این امر مهم را به انسان میدهد که به آن مرحله عالی نایل گردد؟؛ بر اثر برخورد گلوله خمپاره به همراه سردار شهید حسن باقری روحش آسمانی می شود و به درجه قرب و رضوان الهی دست می یابد. روحش شاد و یادش گرامی باد.
https://eitaa.com/eslam20
💦 سالک عارف مرحوم دولابی:
💐لُب اخلاق دو کلمه است:
مرنجان و مرنج.
🌷 بسیاری ازمشکلات فردی و خانوادگی و اجتماعی ما با این دستورِ عالیِ اخلاقی قابل حل است.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام علی علیه السلام:
در اعمال نيكو شتاب كنيد، و از فرارسيدن مرگ ناگهانى بترسيد، زيرا آنچه از روزى كه از دست رفته، اميد بازگشت آن وجود دارد، اما عمر گذشته را نمى شود باز گرداند، آنچه را امروز از بهره دنيا كم شده مى توان فردا به دست آورد امّا آنچه ديروز از عمر گذشته، اميد به بازگشت آن نيست.
🌹بَادِرُوا الْعَمَلَ وَ خَافُوا بَغْتَةَ الْأَجَلِ فَإِنَّهُ لَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الْعُمُرِ مَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الرِّزْقِ مَا فَاتَ الْيَوْمَ مِنَ الرِّزْقِ رُجِيَ غَداً زِيَادَتُهُ وَ مَا فَاتَ أَمْسِ مِنَ الْعُمُرِ لَمْ يُرْجَ الْيَوْمَ رَجْعَتُهُ
📘 نهجالبلاغه، خطبه114.
https://eitaa.com/eslam20
💠 درکات و ابواب جهنم
✍ «دَرْک» در مقابل «دَرْج» است. درج برای بالا رفتن (صعود) و درک برای پایین آمدن (حدور) است و به همین جهت میگویند «درجات بهشت (دَرجات الجنّة) و درکات جهنم (دَرکات النّار)». (۱)
✅ دَرَکات جَهنّم، جایگاهها و طبقات مختلف جهنم است که در مقابل درجات بهشت قرار میگیرد. در جهنم رتبهبندی وجود دارد و همه دوزخیان، از جن و انس، بر پایه اعمالشان، از جهت کیفر و مجازات در هفت درکه و طبقه قرار میگیرند که نوع و شدت عذابشان متفاوت است.
✅ در قرآن، به جایگاه منافقان تصریح شده که در پایینترین و پستترین مرتبه دوزخ (دَرَک الاَسفَل) قرار دارند. «إِنَّ الْمُنافِقینَ فِی الدَّرْک الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ»؛(۲)
✅ در قرآن کریم به جهنم و برخی از نامها، صفات و ویژگیهای آن و نیز دستهبندی و درجهبندی دوزخیان و جایگاهشان در دوزخ اشاره شده است. در روایات به اسامی درکات جهنم و رتبه هر کدام نسبت به یکدیگر اشاره شده است: سَقَر، کُبَر، سَعیر، هاویه، جَحیم، ماهیه، غَیّ و لَظی نام این درکات است.
✅ بر اساس آیه ۴۴ سوره حجر، جهنم هفت در دارد و آیات ۲۹ سوره نحل و ۷۶ سوره غافر گفته است از درهای جهنم وارد شوید. در برخی از روایات، این هفت در به هفت طبقه تفسیر شده است.(۳) علامه طباطبایی معنای هفت در داشتن جهنم را به این که هفت نوع عذاب وجود دارد نیز تفسیر کرده است. (۴)
(۱) راغب، المفردات، ص۳۱۱،
(۲) نساء/ ۱۴۵،
(۳) جوادی آملی، معاد در قرآن، ص۴۲۶؛
(۴) طباطبایی، المیزان، ج۱۲، ص۱۷۰ و ج۱۷، ص۳۵۲؛
https://eitaa.com/eslam20
💠 #سود_رساندن
🔸 امام حسن عسکری علیه السلام:
دو خصلت هستند که بالاتر از آنها چیزی نیست:
ایمان به خدا و سود رساندن به برادران.
📚 بحارالانوار/ج78/ص 374
✍🏻 تمام خصلتهای خوب و انسانی از ایمان به خدا و میل فطری انسانها به سمت خوبیها ناشی می شود.
انسان #مومن، خیرخواه دیگران است و هیچگاه به دنبال زیان دیدن دیگران، حتی در آخرت نیست.
#احادیث_کانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
حضرت ایه الله علی قدوسی رحمه الله علیه.MP3
14.31M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح
غفاری
موضوع اسوه علم وعمل حضرت آیتالله شهيد علی قدوسی رحمت الله علیه
جلسه 643
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 10 بهمن ماه 1401 شمسی
🌙 08 رجب 1444 قمری
❄️ 30 ژانویه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت محقق نامی علوم اسلامی، آيت اللَّه "سيد ضياء الدين علامه فانی اصفهانی" (1377 ش)
➕ واكنش شديد مسؤولان جمهوری اسلامی ايران عليه تهديدات گستاخانه رييس جمهور آمريكا (1381ش)
➕ درگذشت امیر سرلشکر محمد سلیمی (1394ش)
🌙 #قمری
➕ تولد فقيه بزرگ "محمد بن حسن عاملی" معروف به "شيخ حرّ عاملی" (1033 ق)
➕ شهادت آيت اللَّه "سيدعبداللَّه بهبهانی" از رهبران اصلي نهضت مشروطه (1328 ق)
❄️ #میلادی
➕ ترور "مهاتما گاندی" رهبر آزادی خواه و استعمار ستيز هند (1948م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت محقق نامي علوم اسلامي، آيت اللَّه "سيد ضياءالدين علامه فاني اصفهاني" (1377 ش)
✍ آيتاللَّه سيدضياءالدين علامه فاني اصفهاني در حدود سال 1290 ش (1330 ق) در اصفهان، به دنيا آمد. وي در نوجواني به تحصيل به فراگيري علوم اسلامي پرداخت و پس از آن به فعاليتهاي سياسي و اجتماعي دست زد. انتشار هفته نامه نداي دين در اصفهان در دوران دكتر مصدق، مبارزه با بهائيان، پيوستن به جرگه فداييان اسلام و نيز سخنرانيهاي آتشين عليه دستگاه حاكم و انتقاد از اوضاع زمان از جمله فعاليتهاي او در اين دوران بود.
🔹 او در 37 سالگي به عتبات عاليات مهاجرت کرد و در نجف اشرف از دروس خارج آيات عظام: سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حكيم، سيد محمود شاهرودي و سيد ابوالقاسم خويي و ديگران استفاده برد و از آنان اجازه اجتهاد و روايت گرفت.
🔸وي در نجف بر اثر ملازمت با محقق فرزانه، آقابزرگ تهراني و استفاده از محضر او، در فنون كتابشناسي و رجال موفق به نوشتن آثار ارزشمندي گرديد. او پس از ده سال توقف در نجف به اصفهان بازگشت و به انجام امور ديني و حل مشكلات مردم همت گماشت.
🔹 از این عالم عامل آثار متعددي بر جاي مانده كه تفسير ضياء، تحقيق كتاب الوافي در شانزده جلد و تحقيق مجمع الرجال در هفت جلد از جمله آن است. او سرانجام در دهم بهمن 1377 ش برابر با 14 شوال 1419 ق بر اثر شدت بيماري در 87 سالگي چشم از جهان فروبست و پس از تشييعي باشكوه، در جوار مزار علامه مجلسي به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ درگذشت امیر سرلشکر محمد سلیمی (1394 ش)
✍ امیر سرلشکر سلیمی (۱۳۱۶ مشهد – ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ تهران) یکی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که در ایام دفاع مقدس مسئولیت هایی نظیر ریاست دفتر مشاوره نظامی امام خمینی(ره) و فرماندهی ستاد جنگهای نامنظم را برعهده داشت و در نبردهای متعددی ازجمله آزادسازی سوسنگرد نقش آفرینی کرد و بعدها مفتخر به اخذ نشان «نصر» از دست رهبر معظم انقلاب شد.
✅ او همچنین به مدت 4 سال (1360 تا 1364) مسئولیت وزارت دفاع را برعهده داشت. او در خرداد 1379پس از کناره گیری امیر سرلشکر علی شهبازی، به فرماندهی کل ارتش منصوب و همزمان با یک درجه ارتقا، به درجه سرلشکری نیز نائل آمد.
✅ وی تا شهریور ماه 1384 به عنوان فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت کرد و پس از آن نیز به عنوان یکی از مشاوران ارشد فرمانده معظم کل قوا در امور نظامی منصوب شد. او سرانجام عصر روز شنبه 10 بهمن بر اثر بیماری در سن 78 سالگی درگذشت.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سرانجام کسانی که مسوولیت به عهده می گیرند.
🌷 امام صادق (ع):
آگاه باشيد كه هر كس مسوولیت گروهى را به عهده بگيرد، در روز قيامت با دستانى به گردن زنجير شده مى آيد. پس اگر در بين آن گروه به دستور خدا قيام نموده باشد، خداوند او را آزاد مى سازد؛ ولى اگر به ستم رفتار كرده باشد، در آتش جهنم افكنده مى شود و بد بازگشتگاهى است.
🌹 أَلاَ وَ مَنْ تَوَلَّى عِرَافَةَ قَوْمٍ أَتَى يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ يَدَاهُ مَغْلُولَتَانِ إِلَى عُنُقِهِ فَإِنْ قَامَ فِيهِمْ بِأَمْرِ اَللَّهِ أَطْلَقَهُ اَللَّهُ وَ إِنْ كَانَ ظَالِماً هُوِيَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَ بِئْسَ اَلْمَصِيرُ.
📚 وسائل الشیعه، ج 1، ص 241.
https://eitaa.com/eslam20