💠 #لجبازی
🔹 امام حسن عسکری (علیه السلام)
بحث بیخود و لجبازی موجب از بین رفتن ارزش انسان می شود.
📚 بحار الانوار/ج 17/ص317
✍🏼 هر انسانی حریمی دارد و حرمت #مومن از کعبه بیشتر است و انسانی که در مسیر خودسازی قدم بر می دارد، باید مواظب حرمت خود باشد و با لجبازی و جدل خود را #تحقیر نکند.
#احادیث_کانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 03 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 02 شوال 1444 قمری
❄️ 23 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت "سپهبد قَرَنی" اولين رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوری اسلامی ايران (1358ش)
➕ آغاز جنگ نفتكشها از سوی رژيم بعث عراق عليه ايران در خليج فارس (1363 ش)
➕ روز بزرگداشت شيخ بهايی
➕ آغاز هفته مشاغل
🌙 #قمری
➕ وفات "ابوبكر نقاش" محدث شهير عراقي(604 ق)
➕ تصرف آمل مركز حكومت سادات علوی به دست سپاهيان "اميرتيمور گوركاني" (795ق)
❄️ #میلادی
➕ بزرگترين اجتماع ضد اشغالگري تاريخ عراق در كربلا پس از سقوط صدام (2003م)
➕ روز جهاني كتاب و حق تأليف
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌹شهادت "سپهبد قَرَني" اولين رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران (1358ش)
✍ شهيد سپهبد ولي اللَّه قَرَني در سال 1292 ش؛ در اصفهان به دنيا آمد. او از ابتداي ورود به ارتش، فعاليت عليه رژيم طاغوت را آغاز كرد و در سال 1337 ش، در پي افشاي كودتا بر ضد رژيم به همراه دوستانش دستگير شد.
✅ پس از پيروزي انقلاب اسلامي، شهيد قرني به سمت اولين رييس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران منصوب شد. حضور ارزشمند وي مي توانست منشأ تحولات اسلامي فراواني در ارتش آن زمان قرار گيرد ولي پس از گذشت 72 روز از پيروزي انقلاب اسلامي، در سوم اردیبهشت 1358، سپهبد قرني توسط گروهك تروريستی ضاله فرقان به شهادت رسيد.
✅ اين توطئه و ديگر توطئه هاي مشابه نتوانست در پيشرفت انقلاب اسلامي و انسجام ارتش خللي ايجاد نمايد. چرا كه با تدبيرهاي امام خميني(ره)، همه نقشه هاي شيطاني دشمنان ايران و اسلام نقش بر آب شد و روز به روز بر اقتدار و محبوبيت ارتش جمهوري اسلامي افزوده گشت.
https://eitaa.com/eslam20
🔹روز بزرگداشت شيخ بهايي
✍ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زادهٔ ۸ اسفند ۹۲۵ خورشیدی در بعلبک، درگذشته ۸ شهریور ۱۰۰۰ خورشیدی در اصفهان) حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری؛ که در فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت، از شاگردان شهید ثانی و از افتخارات جهان اسلام به شمار میآید.
✅ او با ارائه حدود 100 اثر ارزنده در شاخههای مختلف علم و تربیت شاگردان بسیار که هر کدام منشأ برکات فراوان بودند، به جهان اسلام روشنایی بخشید. میراث ماندگار شیخ، هنوز پس از قرنها چراغ راه پویندگان دانش و دین است.
شیخ بهایی که در کودکی وارد ایران شده بود، از همان دوران، علاقه وافری به یادگیری زبانفارسی نشان داد و سرانجام با مکالمه، ترجمه و نگارش با زبانفارسی به خوبی آشنا شد.
✅ از نخبگان و فرزانگان دوران که خوشهچین خرمن پرفیض شیخبهایی بودند، میتوان ملاصدرای شیرازی، ملامحسن فیض کاشانی، فیاض لاهیجی، محقق سبزواری، سیدحسن کرکی، سیدماجد بحرانی و ملامحمدتقی مجلسی را نام برد که هر کدام از آنها، خدمات بزرگی به دنیای اسلام ارائه دادند و نقشی عظیم در هدایت جامعه بشری ایفا کردند.
✅ به پاس خدمات وی به علم ستارهشناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده، نام وی را در لیست مفاخر ایران ثبت کرد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سریع ترین دعایی که مستجاب می شود
🌷 امام باقر علیه السلام:
زودترين دعائى كه به اجابت می رسد دعاى برادر (ديـنـى ) اسـت بـراى بـرادرش در غـيـاب او، ابـتـداء شروع به دعا براى برادرش می كند پس فـرشته اى كه موكل بر او است می گويد: آمين و براى تو است دو چندان (آنچه براى برادر دينيت خواستى ).
🌹 أَسْرَعُ اَلدُّعَاءِ نُجْحاً لِلْإِجَابَةِ دُعَاءُ اَلْأَخِ لِأَخِيهِ بِظَهْرِ اَلْغَيْبِ يَبْدَأُ بِالدُّعَاءِ لِأَخِيهِ فَيَقُولُ لَهُ مَلَكٌ مُوَكَّلٌ بِهِ آمِينَ وَ لَكَ مِثْلاَهُ .
📚 الکافي، جلد۲، صفحه۵۰۷،
https://eitaa.com/eslam20
🌹پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم:
مَن اَكَل الحلالَ قامَ علی رأسِهِ مَلكٌ یَستَغفِرُ لَهُ حَتّی یَفْرُغَ مِن اَكِلِه.
🌸 وقتی کسی غذای حلال میخورد فرشتهای بالای سر او حاضر میشود و برایش طلب مغفرت میکند تا وقتی که از صرف غذا فارغ شود.
📗 مکارمالأخلاق، ص ١٥٠.
https://eitaa.com/eslam20
💠 لقمه حلال مقدمه عمل صالح
✍ در تعالیم الهی لقمه حلال مقدّمه عمل صالح شمرده شده است. اثر غذای حلال در سبکی روح، نور باطن، توجه به عبادات، بهخوبی مشهود است. بههمین جهت در سیره رسول خدا (ص) میبینیم که با دقت بسیار، چیزی را از کسی میپذیرفت و تا یقین به حلال بودن آن پیدا نمیکرد، آن را نمیخورد.
✅ در تاریخ نقل است: « امّ عبدالله ظرف شیری برای افطار رسول خدا (ص) فرستاد. حضرت ظرف را به وی بازگرداند و به وی پیغام فرستاد که: این شیر را از کجا آوردهای؟ فردای آن روز، امّ عبدالله نزد پیامبر خدا (ص) آمد و عرض کرد: ای پیامبر خدا! به خاطر گرمی هوا و درازی روز، ظرف شیری برایتان فرستادم؛ امّا شما آن را همراه پیکی باز گرداندی؟ پیامبر خدا (ص) فرمود:
🌺 «بِذَلِکَ اُمِرَتِ الرُّسُلُ اَنْ لَا تَاکُلَ اِلَّا طَیِّباً وَلَا تَعْمَلَ اِلَّا صَالِحاً؛(1)
به همین خاطر، پیامبران، فرمان یافتهاند که جز حلال نخورند و جز کار نیک، انجام ندهند.»
✅ بر همین اساس آن حضرت در وصیتش به امام علی (ع) میفرماید:
🌷یا علی! دوازده خصلت است که سزاوار است انسان مسلمان در رابطه با غذا خوردن فرا گیرد؛ که چهارتا از آن واجب و چهارتای دیگر سنت و مابقی (جزء) ادب (سفره) است: (یکی از واجبات) شناخت به آن چیزی است که میخورد....»
🌹 «یَا عَلِیُّ! اثْنَتَا عَشْرَةَ خَصْلَةً یَنْبَغِی لِلرَّجُلِ الْمُسْلِمِ اَنْ یَتَعَلَّمَهَا فِی الْمَائِدَةِ اَرْبَعٌ مِنْهَا فَرِیضَةٌ وَاَرْبَعٌ مِنْهَا سُنَّةٌ وَاَرْبَعٌ مِنْهَا اَدَبٌ فَاَمَّا الْفَرِیضَةُ فَالْمَعْرِفَةُ بِمَا یَاکُلُ...؛ (2)
📚 (1) حکمت نامه پیامبر اعظم (ص)، ج۱۳، ص۳۴۸.
(2) شیخ صدوق، محمد بن علی، الخصال، ج۱، ص۴۸۶
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
39موردازثواب های زیارت امام حسین ع.MP3
12.25M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع:39موردازثواب های زيارت امام حسين عليه السلام مكان تبليغ:مسجدحضرت امام موسي ابن جعفرعليه السلام
جلسه 703
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 04 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 03 شوال 1444 قمری
❄️ 24 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ دستور امام خميني(ره) براي بررسي مجدد قانون اساسي (1368ش)
➕ آغاز عمليات كربلای 10 در منطقه ماووت در استان سليمانيه عراق (1366 ش)
➕ تأسيس و آغاز به كار راديو (1319ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت عالم رباني آيت اللَّه "ذبيح اللَّه قوچاني" (1414 ق)
➕ رحلت آيت اللَّه "محمّدحسين شهرستاني" عالم بزرگ اسلامي(1315 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف واكسن ضد سل ب. ث. ژ توسط دانشمندان فرانسوي (1927م)
➕قتل عام ارامنه آسياي صغير توسط امپراتوري عثماني و روز شهداي ارامنه (1915م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️ "دستور امام خميني(ره) براي بررسي مجدد قانون اساسي (1368ش)
✍ با گذشت يك دهه از اجراي قانون اساسي مصوب سال 1358، عليرغم استحكام و نقاط قوت، مواردي در آن وجود داشت كه عدم اصلاح آنها، اداره كشور را با مشكلات جدي در آينده روبرو ميساخت. از اينرو، تعدادي از نمايندگان مجلس و شوراي عالي قضايي، از محضر امام خميني(ره) خواستار تعيين هيئت بررسي متمم قانون اساسي شدند.
🔹 حضرت امام نيز طي نامهاي به رييس جمهور وقت، ضمن معرفي هيئتي 20 نفره به همراه 5 نفر از نمايندگان مجلس به انتخاب آن هيئت، آنان را مسؤول بررسي و تغيير تعدادي از مواد و اصول قانون اساسي كردند. برخي از موارد مطرح شده براي تغيير عبارت بودند از:
🔸رهبري، تمركز در مديريت قوه مجريه و قوه قضاييه، تعيين نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، روشن كردن راه بازنگري قانون اساسي، تعيين جايگاه مناسب براي مجمع تشخيص مصلحت نظام و... .
🔹 سرانجام و پس از ارتحال حضرت امام، در 20 تير 1368 ش، كار شورا به اتمام رسيد و اصلاحات انجام شده جهت تأييد به حضور حضرت آيتاللَّه خامنهاي رهبر معظم انقلاب ارسال شد. موارد بازنگري شده به دستور مقام معظم رهبري در ششم مرداد همان سال به همهپرسي گذاشته شد و مورد تأييد 97/38 درصد شركت كنندگان در انتخابات قرار گرفت.
https://eitaa.com/eslam20