🔴 زمینی از جنس آسمان
از ویژگیهای سپاه حضرت این است که از هر گروهی در آن حضور دارند. سمت راست لشکریان، جبرئیل است و سمت چپ، میکائیل. همهٔ نیروهای زمینی و آسمانی با پرچمی که جبرئیل برایشان آورده، آماده و گوش به فرمانِ امام ایستادهاند. این پرچم، پرچمِ پیامبر در جنگ بدر و پرچمِ امیرالمؤمنین در جنگ جمل است که اکنون به وارثشان، امام زمان، رسیده است.*۱
فرشتگانی که نوح را در کشتی، ابراهیم را در آتش، موسی را هنگام شکافتنِ نیل، عیسی را هنگام عروج به آسمان و پیامبر را در روز بدر همراهی کردند و فرشتگانی که برای یاری امام حسین در کربلا حضور داشتند و از منتظران مهدی بودند، همه و همه حضور دارند.*۲
علاوه بر اینها در این لشکر، مردانی با قدرت و صلابت و زنانی دلسوز و با بصیرت را میبینی که در رکاب حضرتاند.*۳ هر کدام با توجه به روحیات و توانایی خود وظایفی دارند. حتی جنّیانی مخلص هم در لشکر حضرت هستند.*۴
حضرت، یارانِ وعدهداده شدهٔ دیگری هم دارد، حضرت عیسی که بر ابر سفیدی نزول میکند، حضرت خضر، الیاس، ادریس و یارانی که با رجعت دوباره زنده میشوند، مومنانِ پاکی که لیاقت یاری امام زمان را دارند.
📚 ۱. امام صادق، غیبت نعمانی، ترجمه فهری، ص ۳۶۱، ۳۶۲
۲. امام صادق، متن و ترجمه غيبت نعمانى، ص ۴۲۹
۳. کتاب هنگامه ظهور، علی اصغر رضوانی، ص ۵۹
۴. امام علی، ارشادالقلوب، شیخ مفید، ج ۲، ص ۲۸۶
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🌸 امام على (عليه السلام) :
بهترين برطرف كننده اندوه، خشنود بودن به قضا [ى الهى ] است.
📚 غررالحكم، حدیث۹۹۰۹
https://eitaa.com/eslam20
🔴از کجا بفهميم که دعاهاي ما مورد قبول خدا ميباشد يا نميباشد؟
🏷همه دعاهای معقول و شرعی، مورد قبول پروردگار واقع می شوند، و استثنائی وجود ندارد. حالِ دعا کردن، خودش یکی از نشانه های مقبولیت دعاست. در حدیثی منقول از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم آمده است که خدا وقتى میخواهد دعاى بنده را مستجاب كند، حالت دعا به او میدهد و در روايتى ديگر فرموده از شما كسى كه در دعا به رويش باز شود، درهاى بهشت به رويش باز شده.
📚 تفسيرالميزان، ج۲، ص۶۰
منتها تاخیر در استجابت دعا، گاهی به صورت وسیله ای در دست شیطان قرار می گیرد که به این وسیله شخص مومن را از درگاه پروردگار ناامید سازد. در حالیکه قطعا دعای انسان مستجاب و صدای او شنیده می شود؛ اما به چند روش:
در كتاب عدة الداعى از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روايت شده كه فرمودند: در حوائج خود به درگاه خدا فزع كنيد، و در ناملايمات خود به او پناهنده شويد، و به درگاهش تضرع نموده او را بخوانيد، كه دعا مغز عبادت است، و هيچ مؤمنی نيست كه خدا را بخواند مگر آنكه دعايش را مستجاب میکند آنهم يا به فوريت، كه در نتيجه ثمره اش در دنيا عايد او میشود، و يا با مدت كه در نتيجه ثمره اش در آخرت عايدش میشود، و يا حداقل ثمره آن را به مقدار دعايش كفاره گناهانش قرار میدهد، البته همه اينها در صورتى است كه از خدا گناه نخواهد.
📚عدة الداعى ص۲۵ و بحار ج۹۳
https://eitaa.com/eslam20
✍امام صادق(ع):
گناهانی که توبه کردی و وقتی یادت می آید از خدا شرم میکنی خدا آن گناه را حتی از یاد و ذهن فرشته اعمال هم پاک میکند و به نیکی تبدیلش میسازد...
📚میزان الحکمه
https://eitaa.com/eslam20
🔴 ندایی از آسمان؛ ندایی از زمین...
⭕️ تقابل بین فرشته و جنّ...
🌕 ميمون البان گويد:من در خيمه امام باقر عليه السلام نشسته بودم كه امام يك طرف خيمه را بالا زد و فرمود: امر ما (امام زمان و شناخت او برای مردم) از اين آفتاب روشنتر و آشکارتر است؛ سپس فرمودند: نداكنندهاى از آسمان ندا مىكند كه فقط فلانی پسر فلانی امام است و نام او را مىبرد؛ و ابليس لعنه الله نيز از زمين ندا كند(که شخص دیگری امام است) همچنان كه در شب عقبه بر رسول خدا (ص) ندا كرد.
عَن مَيمونٍ اَلبَانِ قَالَ كُنتُ عِندَ أَبِي جَعفَر فِي فُسطَاطه فَرَفعَ جَانِب اَلفُسطاطِ فَقَالَ إِنَّ أَمرَنَا قَد كَانَ أَبيَن مِن هَذهِ اَلشَّمسِ ثُمّ قَالَ يُنَادِي مُنادٍ مِنَ اَلسّمَاء فُلاَن بنُ فُلانٍ هُوَ اَلإِمَام بِاسمهِ وَ يُنَادِي إِبلِيسُ لَعَنهُ اَللَّه مِنَ اَلأَرضِ كَما نَادَى بِرَسولِ اَللَّه لَيلَة اَلعقبَة
صدای اول در ابتدای روز است و صدای دوم در انتهای روز؛ به صدای اول حق طلبان دل دهند و به صدای دوم باطل گرایان!
📗تفسیر اهلبیت ع ج۶،ص۴۶۸
📗تفسیرالبرهان، ج ۳، ص۲۹
📗الخرائج و الجرائح، ج ۳، ص۱۱۶۰
📗کمال الدین، ج ۲ ،ص۶۵۰
https://eitaa.com/eslam20
🔴 رفاقت با سه کس ممنوع!!!
هرگاه امیرالمومنین علی علیه السلام به منبر میرفتند، میفرمودند:
مسلمان باید از رفاقت و دوستی سه کس اجتناب کند؛
۱. آدم بی باک و هرزه (در گفتار و رفتار).
۲. احمق (کم عقل).
۳. دروغگو.
زیرا آدم بی باک و هرزه، کارهایش را به تو آرایش میدهد و میخواهد که تو هم مانند او باشی، چنین شخصی هرگز به درد دین و آخرت تو نمی خورد، دوستی با او جفا و سخت دلی و رفت و آمدنش بر تو، ننگ و عار است.
و اما احمق، هرگز خیر و خوبی از او به تو نمی رسد. هنگام مشکلات امیدی به او نیست، اگر چه در حل آن تلاش کند و چه بسا اراده کند بر تو خیری رساند (ولی به واسطه حماقتش) به تو ضرر میزند. پس مرگ او بهتر از زندگی اوست و سکوت او بهتر از سخن گفتنش و دوری از وی بهتر از نزدیکی با او میباشد.
و اما دروغگو، هیچگاه زندگی با او بر تو گوارا نیست، سخنان تو را نزد دیگران میبرد و گفته آنان را نزد تو میآورد، هرگاه صحبتی را تمام کند سخن دیگری را شروع میکند، ممکن است گاهی راست هم بگوید ولی مردم باور نکنند، میکوشد مردم را به یکدیگر دشمن سازد و در سینه شان کینه برویاند.
پس از خدا بترسید و مواظب خویشتن باشید و ببینید که با چگونه افرادی رفاقت میکنید و طرح دوستی میریزید.
📚بحار ج ۷۴، ص ۲۰۵.
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🌸 امیرالمؤمنین (عليه السلام) :
صِحّةُ الجَسَدِ مِن قِلَّةِ الحَسدِ
سلامت جسم، از كمى حسادت است.
📚 نهج البلاغه، حکمت۲۵۶
https://eitaa.com/eslam20
🔴 مبادا به چیزی معتقد شوی که اهل بیت علیهمالسلام نفرموده باشند!!!
🌕 آقا امام صادق علیهالسلام فرمودند:
همانا شرّ است بر شما که تا وقتی چیزی را از ما نشنیده باشید، به آن قائل و معتقد شوید.
عَنْ عَبْدِ اَلرَّحْمَنِ بْنِ اَلْحَجَّاجِ عَنْ هَاشِمٍ صَاحِبِ اَلْبَرِيدِ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فِي حَدِيثٍ: أَمَا إِنَّهُ شَرٌّ عَلَيْكُمْ أَنْ تَقُولُوا بِشَيْءٍ مَا لَمْ تَسْمَعُوهُ مِنَّا
📗وسائل الشیعة، ج ۲۷، ص ۷۰
📗الفصول المهمة، ج ۱، ص ۶۴۷
https://eitaa.com/eslam20
#داستان_کوتاه
امام موسی بن جعفر(ع) از طریق پدرانشان از پیامبر (ص) چنین روایت کردهاند:
خدا در روز قیامت بنده ای از بندگانش را بدین گونه سرزنش می کند که بنده من! چرا هنگامی که من بیمار شدم به عیادتم نیامدی! آن بنده پاسخ میدهد : پروردگارا تو منزهی از دردمندی و بیماری، تو پروردگار بندگان هستی و هرگز دردمند و بیمار نمیشوی! خدا میفرماید: هنگامی که برادر مومن تو بیمار شد از عیادت نکردی. به عزت و جلالم سوگند اگر از وی عیادت کرده بودی، مرا نزدش می یافتی. سپس من تامین نیازهای تو را برعهده میگرفتم و آنها را برآورده می ساختم و این برای کرامت بنده مومن من است و من رحمان و رحیم هستم.
https://eitaa.com/eslam20
🔺 #حرف_حساب🔻
به یاد شهید چمران که میگفت:
ای درد اگر تو نماینده ی خدایی که
برای آزمایش من قدم به زمین گذاشته ای
تو را می پرستم، تورا در آغوش میکشم
و هیچ گاه شکایت نمی کنم
https://eitaa.com/eslam20
🔴 چرایی های ظهور
حاکمیت دین و ارزشها
یکی از ویژگیهای جامعة امام زمان (ع) حاکمیت همه جانبة دین و ارزشهای اسلامی است قبل از ظهور امام زمان (ع) بدعتها ظهور نموده و عملاً قوانین الهی فراموش شده و تحریف ها به اوج میرسد، از این رو بعد از اجرا و حاکمیت دین اسلام این نگرش به وجود میآید که امام زمان (ع) دین جدید به وجود آورده است.
امام صادق (ع) فرمود: راه و روش او، چون پیامبر (ص) است، یعنی هر چه پیش از او باشد و یران میکند، چنان که پیامبر(ص) جاهلیت را ویران ساخت و اسلام را نو مینمایند.
امام علی (ع) فرمود: و یحیی میت الکتاب و السنّة؛مهدی(ع) کتاب و سنت مُرده و از میان رفته را زنده میکند. در قرآن یکی از ویژگیهای حکومت امام زمان (ع) حاکمیت دین بیان شده است
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
✳️ حقیقت گناه!
✍ با جوانان شهر، پای کوهی بازی میکردیم. در بین بازی که به استراحت نشسته بودیم، یکمرتبه دوستم مرا صدا زد و گفت بهرام بیا! جلو رفتم و دیدم تعدادی تخم کبوتر را در داخل قوطی حلبی جمع میکند. این تخمهای پرنده مرا به هوس انداخت و از حسین خواستم که از آنها به من هم بدهد که گفت نه! حتی یک عدد هم نمیدهم و این تنگنظری او موجب بههمخوردن دوستی ما شد. پس از چندی باخبر شدیم که خانهٔ حسین در خطر هجوم مارها واقع شدهاست. مأموران شهرداری بررسی کردند و متوجه شدند منشأ این مارها همان قوطی حلبی بود و معلوم شد که آنها تخم مار بودند، نه تخم کبوتر!
‼️ گناهانی که امروز برای انسان جاذبه و شیرینی دارند، صورت برزخی آنها مار و افعی است و انسان در قیامت با شدت تمام آرزو خواهد کرد ای کاش این گناه در اختیار من قرار نمیگرفت و گرفتار این بدبختی نمیشدم! آری، جاذبههای گناه، مطلوب و خوشایند است ولی صورت برزخی آن بسی کریه و بدمنظر است.
👤 استاد ابوالفضل بهرامپور
📚 از کتاب زندگی با قرآن | ج5
📖 ص 93
https://eitaa.com/eslam20