#سوال21
💬112 دهقان:
سلام خوردن گوشت عقیقه توسط فرد و پدر و مادر چه حکمی داره
خامنه ای
پاسخ
سلام علیکم 🔰
پرسش: آیا والدین می توانند از گوشت عقیقه فرزندانشان بخورند ؟
پاسخ:
خوردن پدر و مادر کسی که عقیقه برای اوست از گوشت عقیقه به خودی خود جایز است ولی در بعضی از روایات آمده است که پدر و مخصوصاً مادر از آن نخورند.✅
#عقیقه
#سوال23
سلام . کار بنده ۱۰۰ وخورده ای کلیو متر دور تر از خونم هست ولی هر جمعه برمیگردم خونه ام
حکم نمازم چی هست ایا شکسته اس یا کامله؟
سیستانی
پاسخ
سلام علیکم 🔰
اگر برای شغل حد مسافت شرعی را طی می کنید، ( حدود ۴۴ کیلومتر رفت و برگشت) و میزان اقامت شما در انجا به نحوی است که ایام هفته انجا سکونت دارید و فقط جمعه ها برمیگردید؛ اگر به مدت حداقل یک سال و نیم باشد؛ انجا حکم وطن موقت شما را دارد.
اگر هم کمتر است مثلا برنامه یکساله است به طوری که ۶ ماه از سال ؛ ۱۲ روز در سفر باشید؛ کثیرالسفر و نماز تمام است.
اگر مورد دیگری بود با جزییات کامل بیان کنید.
#سفر_شغلی
#مسافر
#سوال24
سلام همسر بنده مقلد آقای سیستانی هستن و من مقلد رهبری
خانه ای اجاره کردیم ۲۴۰ میلیون رهن کامل
همسرم میگه آقای سیستانی احتیاط دادن و من به فالعلم آقای شبیری که رهن کامل رو جایز میدونن رجوع کردم .آیا درسته ؟
و اینکه باید فتوای رهبر رو هم در نظر بگیریم ؟ برای من که مرجعم رهن کامل رو اجازه نمیدن مسئولیتی هست؟
پاسخ
سلام علیکم 🔰
نظر رهبری که مرجع شماست لازم نیست
اگر همسرتون آیت الله شبیری زنجانی رو اعلم بعدی میدونن در احتیاط واجب میتونند رجوع کنند؛ البته ایشان هم رهن کامل را صحیح نمی دانند؛ بلکه اجاره به شرط قرض باید باشد؛ ولو اجاره مبلغ کمی باشد
نظر ایشان👇
اگر موجر پولی بگیرد بشرط آنکه منفعت خانه اش را مجاناً یا کمتر به مستأجر واگذار کند یا مستأجر پولی بدهد بشرط آنکه از منفعت خانه ای مجاناً یا کمتر استفاده کند، تصرّف موجر در پول و مستأجر در منفعت خانه (بخاطر ربا بودن تصرّف در پول و استفاده از منفعت خانه) اشکال دارد؛ ولی اگر موجر در ضمن اجاره شرط کند که مستأجر مبلغی به او قرض دهد و خانه اش را به مبلغ کمتر اجاره دهد اشکال ندارد
#رهن_کامل
💠حکم نگاه به ماهیچههای عضلانی پشت:
💬حکم ماهیچههای عضلانی پشت(باسن) جزء عورتین نیست و نگاه کردن به آن اشکال ندارد اگرچه، احتیاط مستحب ترک آن است.
📚امام خامنهای/احکام روابط/ص38، در نتیجه
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/eslam20
💬برهنه شدن در سینه زنی به شرط اینکه نامحرم نباشد اشکال دارد؟
✅پاسخ: شایسته است عزاداری به شیوه مرسوم و سنتی ـ که با لباس انجام می گرفته ـ برگزار گردد.
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 04 مرداد ماه 1402 شمسی
🌙 08 محرم 1445 قمری
❄️ 26 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ افتتاح بزرگترين پالايشگاه نفت سنگين جهان در بندرعباس (1376 ش)
➕ ديدار مسؤولان ايراني با دبيركل سازمان ملل پس از قبول قطعنامه 598 (1367ش)
➕ درگذشت حاج حسين آقا ملك، بنيانگذار كتابخانه و موزه ملي ملك در تهران و واقف بزرگترين مجموعه وقفيات آستان قدس رضوی (1351ش)
🌙 #قمری
➕ دیدار امام حسین (ع) با عمر بن سعد
➕ درگذشت فقيه بزرگ "آيت اللَّه ملاعلي زنجاني" (1290 ق)
❄️ #میلادی
➕ کشف عنصر پرقدرت رادیوم توسط "پیر و ماری کوری" دانشمندان لهستانی (1898م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
◾️درگذشت حاج حسين آقا ملك، واقف بزرگترين مجموعه وقفيات آستان قدس رضوی (1351ش)
✍ حسین مَلِک معروف به حاج حسین آقا ملک، یکی از درخشانترین چهره های فرهنگی و اقتصاد ایران که با ثروت سرشار خود خدمات ذی قیمتی به جامعه نمود و املاک و مستغلات خود را وقف آستان قدس رضوی نمود. او فرزند ارشد حاج محمد کاظم ملکالتجار بود. ثروتمند بزرگ آذری تبار، زاده تهران و مستقر در مشهد که خیریات و موقوفات او مشهور است.
✅ وسعت موقوفات مرحوم ملک تا حدی است که فقط آستان قدس رضوی ادارهای به نام اداره موقوفات ملک دارد. کتابخانه و موزهای عظیم نیز از وی باقی مانده که در شهر تهران واقع است.
✅ از دیگر کارهای خیریه او اختصاص دومیلیون متر مربع زمین جهت ساخت خانه برای فرهنگیان و واگذاری چند دههزار متر زمین برای پارک عمومی در مشهد است. یکی از میادین اصلی شهر مشهد ملکآباد نام دارد که در جوار باغ بسیار بزرگی به همین نام قرار گرفتهاست. او سرانجام در سن 96 سالگی در تهران درگذشت.
https://eitaa.com/eslam20
💠وقایع روز هشتم محرم الحرام💠
✍ از مشهورترین وقایع روز هشتم محرم الحرام سال 61 هجری قمری، دیدار امام حسین (ع) با عمربن سعد و ارشاد او بود. اما طمع حکومت ری وی را فریفته بود.
🌺 امام حسین (ع) به او فرمود: بدان که تو از گندم ملک ری نخواهی خورد.
عمر سعد با تمسخر گفت: جو ما را بس است.
✅ از دیگر وقایع این، روز تشنگی در خیمهها بود. در این روز سپاه امام حسين (ع) و خاندانش در محاصره شديد قرار داشتند، و عطش بر آنان غلبه کرد. امام(ع) دستور داد، پشت خیمه زمين را حفر کنند؛ به اعجاز آبى پديدار گرديد امام حسين (ع) و اولاد رسول خدا (ص) و اصحاب همگى سيراب شدند و مشكها را پر كردند بعد چشمه غائب شد.
🌹حضرت سكينه (س) فرزند اباعبدالله الحسين (ع) ميگويد: شب نهم مهتاب فضاي خيمه امام را روشن كرده بود ديدم پدرم ميان جمعيت ايستاده و خطاب به ياران و همراهان ميفرمايد: اي مردم! هر كدام از شما كه ميتواند بر تيزي شمشير و ضربات نيزهها صبر كند، با ما قيام نمايد وگرنه از ميان ما برود و خود را نجات دهد.
✅ سخنان امام به پايان نرسيده بود كه ياران همگي صدا زدند سوگند به خدا چنين نخواهيم كرد، بلكه جان، مال، زن و فرزندان خود را فداي تو خواهيم كرد.
------------------------------
وقایع الایام، ج5، ص27؛
مقتل الحسین، خوارزمی، ج1، ص244.
https://eitaa.com/eslam20
💠 برخی از ويژگىهاى اصحاب سيدالشهدا (ع)
۷- ایثار و از خودگذشتگی
✍ ایثار به معنای فداکاری و گذشتن از مال و جان خود و تقدیم دیگران بر خود است. در کربلا، ایثار و فداکاری، به اوج خود رسید. اصحاب امام تا زنده بودند، به احترام خاندان نبوت، نگذاشتند کسی از بنی هاشم به میدان برود. بنی هاشم نیز تا زنده بودند، نگذاشتند گزندی به امام حسین علیه السلام برسد و امام علیه السلام نیز جان خویش را فدای دین کرد.
✅ شب عاشورا پس از آن که امام، بیعت را از یاران خود برداشت، هر کدام از آنان، به شیوه ای اعلام فداکاری کردند و گفتند: « پس از تو، زندگی را نمی خواهیم و خود را فدای تو می کنیم». (1)
✅ هنگام نماز ظهر، برخی از اصحاب، خود را سپر تیرهای دشمن کردند تا امام، نماز خود را بخواند. عباس علیه السلام، با لب تشنه وارد فرات شد؛ اما به یاد تشنگی امام حسین علیه السلام آب ننوشید. زینب علیها السلام، پس از شهادت امام حسین علیه السلام، جان خویش را سپر بلای امام سجاد علیه السلام، قرار می داد و ... این صحنه ها و ده ها صحنه دیگر که یکی از دیگری، زیباتر و پرافتخارتر است، در طول تاریخ، الفبای ایثار را به آزادگان آموخته است.
📗 (1) فرهنگ عاشورا، ص65.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (٨)
✍ امام(ع) درباره ذلتناپذيري خود به عنوان هدف ديگر از قيام خويش، بيانات ديگري نيز دارد، از جمله در مقابل پيشنهاد عبيدالله كه حضرت را بين كشته شدن و بين بيعت كردن با يزيد مخيّر كرده بود، ميفرمايد:
🌹آگاه باشيد كه فرومايه، فرزند فرومايه، مرا در بين دو راهىِ شمشير و ذلّت قرار داده است و هيهات كه ما زير بار ذلّت برويم، زيرا خدا و پيامبرش و مؤمنان از اين كه ما ذلّت را بپذيريم دريغ دارند، دامن هاى پاك مادران و مغزهاى با غيرت و نفوس با شرافت پدران، روا نمی دارند كه اطاعت افراد لئيم و پست را بر قتلگاه كريمان و نيك منشان مقدّم بداريم.
🌷«أَلا إِنَّ الدَّعِىَّ بْنَ الدَّعِىَّ قَدْ رَكَزَ بَيْنَ اثْنَتَيْنِ بَيْنَ السِّلَّةِ وَ الذِّلَّةِ وَ هَيْهاتَ مِنَّا الذِّلَّةُ يَأْبَى اللّهُ لَنا ذلِكَ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤمِنُونَ وَ حُجُورٌ طابَتْ وَ طَهُرَتْ وَ أُنـُوفٌ حَمِيَّةٌ وَ نُفُوسٌ آبِيَـةٌ مِنْ أَنْ نُؤْثِرَ طاعَةَ اللِّئامِ عَلى مَصارِعِ الْكِرامِ(1).»
✅ نكته شايان توجّه در اين فراز آن كه امام حسين(ع) عدم ذلتپذيري خود را مستند به امر خدا و سيره رسولخدا (ص) و مؤمنان ميداند، چرا كه مؤمن واقعي با پيروي از فرمان خدا و تأسّي به سيره رسولخدا، به هيچ رو به ذلّت تن در نميدهد.
و نيز در جاي ديگر فرمودند:
🌷نه به خدا سوگند، من دستم را (به نشانه بيعت) همانند شخص خوار به آنان نميدهم و همانند فرار بردگان، فرار نميكنم. .
🌹«لا وَاللّهِ لاأَعْطيهِمْ بِيَدى إِعْطاءَالذَّليلِ وَ لا أَفِرُّ مِنْهُمْ فِرارَ الْعَبيدِ»(2)
(1) تحف العقول، ج1، ص240
(2) الارشاد، ج2، ص98
https://eitaa.com/eslam20