🌷 امام صادق عليه السلام:
اَيُّما مُؤمِنٍ نَفَّسَ عَن مُؤمِنٍ كُربَةً، نَفَّسَ اللَّهُ عَنهُ سَبعينَ كُربَةً مِن كُرَبِ الدُّنيا و كُرَبِ يَومِ القيامَةِ؛
هر مؤمني كه گرفتاري مؤمني را بر طرف كند ، خداوند هفتاد گرفتاري دنيا و آخرت را از وي دور ميسازد.
📚 مستدرك الوسائل ، ج ۱۲، ص ۴۱۳.
https://eitaa.com/eslam20
💠اربعین سیدالشهدا (ع) یکی از شعائر مختص شیعه است 💠
✍ یكي از شعائر مختصّ شيعه كه در هيچ مكتب و ملّتي نظير و مشابهي براي او نميتوان يافت مسأله اربعين حضرت أباعبدالله الحسين عليه السّلام است؛ زيارت آن حضرت در روز اربعين شعار مخصوص شيعه است، و براي هيچ فردي از ساير معصومين عليهم السّلام اين مسأله وجود ندارد. زيارت حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام در روز اربعين و اقامه مجلس عزا براي آن حضرت فقط و فقط اختصاص به ايشان دارد!
🌺 امام حسن عسكري عليهالسّلام زيارت اربعين را از علامت ايمان و شعار شيعه ميداند.
آنجا که می فرماید: «عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَواتُ إحدي و خَمسينَ، و زيارةُ الأربعينَ، و التَّخَتُّم بِاليَمينِ، و تَعفيرُ الجَبينِِ، و الجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ».
🌷 علامات مؤمن پنج چیز است: اقامه پنجاه و یک رکعت نماز در شبانه روز (هفده رکعت واجب و سی و چهار رکعت نافله)، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، جبین را در سجده بر خاک گذاشتن، در نماز بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.» که شیخ طوسی در کتاب تهذیب الاحکام و شیخ حرّ عاملی در وسائل الشیعه این روایت را آوردهاند.
----------------------------------
📚 تهذیب الاحکام، ج۶، ص۵۲
وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۳۷۳، ح۱
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
گفتگوی امام حسین ع بافرزدق.MP3
13.91M
حجتالاسلام
غفاری
م گفتگوی امام حسین علیهالسلام بافرزدق
ج 831
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🌸 امام حسین (عليهالسلام) :
بخيل، كسى است كه در سلامكردن بخل ورزد.
📚 گزیده تحفالعقول، ح۱۰۸
https://eitaa.com/eslam20
💠 #مسئولیت
🔸 نامه امام خمینی به پسرش:
پسرم! از زیر بار مسئولیت انسانى که خدمت به حق، در صورت خدمت به خلق است شانه خالى مکن که تاخت و تاز #شیطان در این میدان، کمتر از میدان تاخت و تاز در بین مسئولین و دست اندرکاران نیست.
📚 صحیفه امام/ج 18/ص510.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نیکی
🔹 آیت الله قرهی:
یکی از راه های رسیدن به لقاءالله، نیکی به والدین است؛ این راه، طریقی است که انسان را به سرعت به مقاصد والا می رساند، اولیای الهی در مواقعی که مشکلی برایشان ایجاد می شد، به محضر پدر و مادر می رسیدند و از ایشان درخواست دعا داشتند و اگر زنده نبودند به زیارت قبور ایشان رفته و درخواست دعا می کردند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #نزدیکی_به_خدا
🔸 آیت الله قرهی:
مفسران #قرآن_کریم، در مورد نیکی به پدر و مادر فرموده اند: تبعیت از والدین همانند تبعیت از الله است؛ چرا که در قرآن بعد از تبیین توحید، بلافاصله نیکی به والدین را مطرح کرده است و شیخ طوسی از این مهره چینی چنین نتیجه می گیرد که هیچ عملی به اندازه نیکی به والدین انسان را به خداوند نزدیک نمی کند.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروزه چهارشنبه
☀️ 15 شهریور ماه 1402 شمسی
🌙 20 صفر 1445 قمری
❄️ 06 سپتامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمود شاهرودي" زعيم بزرگوار حوزه علميه نجف اشرف (1353 ش)
➕ شهادت ده ها تن از مردم تهران بر اثر انفجار بمب در خيابان خيام توسط منافقين (1361ش)
🌙 #قمری
➕ اربعين حسينی
➕ ورود اهلبيت سيدالشهداء به كربلای حسينی (61 ق)
➕ درگذشت شيخ "جعفر شوشتري" عالم بزرگ مسلمان (1303 ق)
❄️ #میلادی
➕ تولد "امير عبدالقادر الجزايري" سردار بزرگ و انقلابي الجزاير (1808م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمود شاهرودي" زعيم بزرگوار حوزه علميه نجف اشرف (1353 ق)
✍ آيتاللَّه سيدمحمود شاهرودي در حدود سال 1362 ق، در روستايي از توابع شاهرود چشم به جهان گشود. در ابتدا تحت تربيت پدرش بود تا آنكه به خراسان رفت و سپس در 27 سالگي به نجف اشرف عزيمت نمود. او در نجف از درسهاي خارج اصول آيات عظام آخوند خراساني، آقا ضياءالدين عراقي و سيدابوالحسن اصفهاني بهره برد و به درجه اجتهاد نائل آمد.
✅ اين فقيه بزرگوار سپس به تدريس روي آورد و در حدود 50 سال، خارج فقه و اصول را براي طلاب و فضلاي نجف اشرف تدريس نمود. پس از وفات آيتاللَّه ابوالحسن اصفهاني جمع كثيري از مردم، مقلد آيتاللَّه شاهرودي شدند. اما پس از رحلت حضرات آيات بروجردي و حكيم، ايشان يكي از بزرگترين مراجع تقليد شيعيان شد.
✅ او در جريان حمله مزدوران پهلوي به مدرسه فيضيه قم، جنايات خونبار درباريان را محكوم كرد و در برابر آن موضعگيري نمود. از اين فقيه وارسته آثار متعددي بر جاي مانده كه تقريرات بحثهاي آقا ضياءالدين عراقي و ميرزاي ناييني، حاشيه بر كتاب عروةالوثقي و ذخيرةالمؤمنين و.... از آن جمله است.
✅ از جمله شاگردان ايشان ميتوان به آيات عظام: حاج سيدمحمد شاهرودي و شيخ جواد تبريزي، سيدمرتضي فيروزآبادي، سيدجعفر مروّج شوشتري، شيخ محمدرضا رضواني خميني و... نام برد. اين عالم بزرگوار سرانجام در سال 1353 ق، در 91 سالگي در نجف وفات يافت و پس از تشييعي باشكوه، در كربلا مدفون گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
💠بازگشت اهل بیت امام حسین علیه السلام در اربعین به کربلا💠
✍ در باره ی بازگشت اهل بیت امام حسین(علیه السلام) در اربعین به کربلا، اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ که به مهم ترین آنها اشاره می شود:
✅ برخی از بزرگان و علمای طراز اول شیعه، معتقدند که کاروان اسرای کربلا هنگام مراجعت از شام به مدینه از راه عراق حرکت کرده و روز اربعین همان سال، یعنی چهل روز پس از واقعه عاشورا، به کربلا رسیده اند و پس از زیارت قبر شریف امام حسین(ع) به سمت مدینه حرکت نمودند.
✅ شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعه»ص۴۶، شیخ طوسی در «مصباح المتهجد»ص ۷۸۷، صاحب کتاب «نزهة الزاهد»ص ۲۴۱، ابوریحان بیرونی در «الآثار الباقیه»ص۳۲۹، شیخ بهایی در «توضیح المقاصد» ص۶، سید ابن طاووس در «لهوف»ص۲۲۵، و ..... بر این عقیده هستند.
✅ نقطه مقابل این نظرات، گروهی از متقدمین هستند که ضمن پذیرش اصل بازگشت کاروان اسرای اهل بیت(ع) به کربلا از مسیر شام به مدینه، زمان زیارت قبر امام حسین(ع) از سوی اهل بیت(ع) در اربعین اول(بیستم صفر سال ۶۱ قمری) را بعید دانسته؛ و اربعین دوم یا اربعین سال های بعد را مناسب دانسته اند.
✅ شهيد مطهري(ره) در مجموعه آثار، ج۱۷، ص۷۸، محدث نوری در «لؤلؤ و مرجان» ص۲۰۸ – ۲۰۹، و شیخ عباس قمی در «منتهی الآمال»ج۲، ص۵۲۴ -۵۲۵، قائل به این نظریه اند.
https://eitaa.com/eslam20