#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 02 اسفند ماه 1402 شمسی
🌙11 شعبان 1445 قمری
❄️ 21 فوریه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
شهادت "سيدمحمدعلي رحيمي" مسؤول خانه فرهنگ ايران در پاكستان (1375 ش)
➕ رحلت فقيه و محقق بزرگ آيت الله "ملاحبيب الله كاشانی" (1300 ش)
➕ درگذشت آیت الله خوشوقت از علمای برجسته ایران (1391ش)
🌙 #قمری
🌺 ولادت حضرت علي اكبر عليه السلام (33 ق)
➕ درگذشت "سنايی غزنوی"، عارف و شاعر بزرگ مسلمان (545 ق)
➕ رحلت فقيه گرانقدر شيعه، علامه "ملامحمد تقی مجلسی" در اصفهان (1070 ق)
➕ وفات حكيم "ملااسماعيل خواجويی" عالم و فقيه بزرگ شيعه (1173 ق)
❄️ #میلادی
➕ شهادت "مالكوم ايكس" رهبر مسلمانان سياهپوست امريكا (1965م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌷 شهادت "سيدمحمدعلي رحيمي" مسؤول خانه فرهنگ ايران در پاكستان (1375 ش)
✍ پس از آنكه در آذرماه 1369 صادق گنجي مسؤول خانه فرهنگ ايران در لاهور پاكستان به دست گروهك تروريستي سپاه صحابه پاكستان به شهادت رسيد، سيدمحمدعلي رحيمي از اوايل سال 1374، به اين سمت منصوب و مشغول فعاليت شد. وي قبل از مأموريت خود در پاكستان، به مدت ده سال در دهلي نو به فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي اشتغال داشت.
✅ فعالیت های وی به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی موجب شد تا بارها از سوی گروههای تندرو تهدید شود. وی در ۲ اسفند ۱۳۷۵ توسط گروه جنگهوی ترور شد و پيكر مطهرش پس از تشييعي باشکوه، در بهشت زهراي تهران رخ در نقاب خاک کشید.
https://eitaa.com/eslam20
♻️درگذشت آیت الله خوشوقت (۱۳۹۱ش)
✍ آیت الله خوشوقت (۱۳۰۵ – ۱۳۹۱) مجتهد، عارف و استاد معاصر اخلاق که در حکمت و عرفان از شاگردان آیات عظام؛ علامه طباطبایی، بروجردی و امام خمینی بود. او در اوایل انقلاب برای مدتی کوتاه نماینده ویژه امام در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. همچنین سالها امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در سه راه طالقانی تهران بود.
✅ این عالم وارسته در دوم اسفند ۱۳۹۱، طی سفری زیارتی به عربستان سعودی بعلت عارضه تنفسی در بیمارستان ملک فیصل شهر مکه، بستری و در سن ۸۶ سالگی درگذشت. و پیکر مطهرش در حرم عبدالعظیم حسنی رخ در نقاب خاک کشید. در پی درگذشت وی، رهبر معظم انقلاب، طی پیامی از او با عنوان «عالم ربانی»، «سالک الی الله» و «عارف بالله» یاد کرد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت فقيه گرانقدر شيعه، علامه "ملامحمد تقي مجلسي" (1070 ق)
✍ علامه محمد تقي مجلسي در سال 1003 ق در اصفهان به دنيا آمد. مقدمات علوم را نزد پدرش مولاعلي مجلسي فرا گرفت و سپس به حلقه ي درس علامه عبداللَّه شوشتري راه يافت. وي سالها از محضر اين عالم بزرگ، فقه، حديث، اصول فقه، كلام و تفسير را آموخت. علاوه بر آن از درس عالم كم نظيري همچون "شيخ بهايى" بهره برد و روح تشنه ي خود را از درياي علم استاد، سيراب ساخت.
✅ او همچنين از محضر اساتيد ديگر زمان از جمله مير فندرسكي، قاضي ابوالسُّرور و امير اسحاق استرآبادي نيز استفاده كرد. ايشان پس از سفري به نجف، به حيطه ي شرح احاديث روي آورد و به تاليف و تدريس پرداخت.
✅ علامه محمدباقر مجلسي صاحب بحارالانوار ( فرزندش)، محقق خوانساري، سيدنعمت اللَّه جزايري، ملامحمدصالح مازندراني و ملامحمدصادق كرباسي از جمله شاگردان و رَوضةُ المتقين، اربعين و شرح زيارتهاي مختلف از تاليفات اوست.
او سرانجام در 67 سالگي در اصفهان وفات يافت و در كنار مسجد جامع اين شهر به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💐 به مناسبت سالروز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام
✍ علی بن حسین (۱۱ شعبان ۳۶ ه ق – ۱۰ محرم ۶۱ ه ق) معروف به علیاکبر فرزند ارشد حسین بن علی علیه السلام در یازدهم شعبان سال ۳۶ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. او در حالی که ۲۵ سال سن داشت اولین نفر از بنیهاشم بود که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفت و به شهادت رسید.
🌺 امام حسین(ع) او را شبیهترین فرد به رسول خدا(ص) از نظر قیافه ظاهری، اخلاق و سخن گفتن معرفی کرده است.
«غُلامٌ اَشْبَهُ النّاسِ خَلْقاً و خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسولِكَ (ص) و كُنّا اِذَا اشْتَقْنا الي نَبيّكَ نَظَرْنا اِلَيْه؛
جواني است كه از لحاظ اندام و اخلاق و گفتار، از همه مردم به رسول تو شبيهتر است و هر گاه ما مشتاق ديدار پيامبر (ص) ميشديم به او مينگريستيم».(۱)
همچنین هنگامی که علی اکبر در روز عاشورا راهی میدان جنگ شد، امام حسین فرمود: خدایا شاهد باش که هرگاه ما شیفته دیدار پیامبر تو میشدیم، به او (علی اکبر) نظر میانداختیم.
اللَّهـُمَّ اشْهَدْ..... کُنَّا إِذَا اشْتَقْنا إِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا إِلی وَجْهِهِ،(۲)
۱.سید بن طاوس، لهوف، ۱۳۷۸ش، ص۱۳۹؛
۲.خوارزمی، مقتل الحسین، ۱۴۱۸ق، ج۲، ص۳۴و۳۵.
https://eitaa.com/eslam20
💠 تأمل اجمالی در سند ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
✍ در منابع اولیه تاریخی نظیر "طبقات ابن سعد"(۱) و تاریخ طبری(۲) وهمچنین در کتاب "نفس المهموم اثر شیخ عباس قمی "(۳) که زندگی نامه علی بن الحسین را بیان کرده به تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع) اشاره ای نشده است.
✅ اما عده ای مانند ابن ادریس در سرائر، تولد ایشان را در سالهای پایانی خلافت عثمان می دانند.(۴) علامه عبدالرزاق مقرم، نیز با تقویت این نظریه،سال ولادت وی را ۳۳ هجری قمری می داند که مطابق با نظر ابن ادریس است.(۵) بر این اساس آن بزرگوار در روز عاشورا ۲۷ ساله بوده که بزرگتر بودن ایشان نسبت به سن امام سجاد(ع) که در روز عاشورا ۲۳ سال داشته اند و مورد اتفاق دانشمندان است، ثابت می شود.
✅ درباره زاد روز ولادت ایشان فقط در کتاب " مقتل الامام الحسین" تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر وی به نام؛ "علی اکبر"(۶) آمده است: "حضرت علی اکبر(ع) در ۱۱شعبان سال 33 هجری متولد شد".(۷)
✅ تمام کسانی که زادروزی برای حضرت علی اکبر نقل کرده اند از این دو کتاب استفاده کرده اند.
✅ مقرم نیز این تاریخ را از کتاب مخطوط " انیس الشیعة" تألیف سید محمد عبدالحسین جعفری حائری، نقل می کند. و ظاهراً مشخص نیست صاحب انیس الشیعة از چه منبعی نقل می کند.
✅ صاحب "الذریعة الی تصانیف الشیعة" در بیان ویژگیهای کتاب انیس الشیعه می گوید: این کتاب را مؤلف در سال ۱۲۴۱هجری قمری بر اساس ترتیب ماه های قمری و با شروع از ماه ربیع الاول نوشته است."(۸)
✅ بنابراین؛ درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) درمنابع تاریخی قرون اولیه که به دست ما رسیده چیزی بیان نشده است. و در روز ولادت ایشان به نقل علامه مقرم اکتفا شده است.
📚 منابع:
(۱)الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳،
(۲) طبری، تاریخ طبری ، ج ۱۱، صفحه ۵۲۰ و ۶۲۹، بیروت، دار التراث، ۱۳۸۷هجری قمری.
(۳)نفس المهموم"(۳)، ص ۳۹۴(انتشارات مسجد جمکران)
(۴) سحاب رحمت،ص ۴۴۹.
(۵)مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶، انتشارات المکتبة الحیدریة، قم ، ۱۳۸۳.
(۶)مقرم، علی اکبر، ص۱۲.
(۷)مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶.
(۸)تهرانی ،آقا بزرگ، الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج۲،ص ۴۵۸، نشر اسماععیلیان، قم، ۱۴۰۸.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سرانجام کسانی که مسوولیت به عهده می گیرند.
🌷 امام صادق (ع):
آگاه باشيد كه هر كس مسوولیت گروهى را به عهده بگيرد، در روز قيامت با دستانى به گردن زنجير شده مى آيد. پس اگر در بين آن گروه به دستور خدا قيام نموده باشد، خداوند او را آزاد مى سازد؛ ولى اگر به ستم رفتار كرده باشد، در آتش جهنم افكنده مى شود و بد بازگشتگاهى است.
🌹 أَلاَ وَ مَنْ تَوَلَّى عِرَافَةَ قَوْمٍ أَتَى يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ يَدَاهُ مَغْلُولَتَانِ إِلَى عُنُقِهِ فَإِنْ قَامَ فِيهِمْ بِأَمْرِ اَللَّهِ أَطْلَقَهُ اَللَّهُ وَ إِنْ كَانَ ظَالِماً هُوِيَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَ بِئْسَ اَلْمَصِيرُ.
📚 وسائل الشیعه، ج 1، ص 241.
https://eitaa.com/eslam20
📜 منشور سیاسی-اخلاقی انتخابات «۱۰»
رهبر معظم انقلاب مدظله العالی:
🔹حقیقت این است که انتخابات برای کشور یک افتخار و فرصت است یک ذخیره و امکان است که اگر شرکت پرشور مردم باشد به آینده کشور کمک می کند.
🔸اگر این شرکت پرشور، با انتخاب درست همراه شود؛ که نیروی کار آمد و با ایمان و پرانگیزه و علاقمند به کار انتخاب شود نور على نور است و آینده کشور را تضمین خواهد کرد.
https://eitaa.com/eslam20