🔴 انسان ها در قیامت چند دسته اند؟
✅ بر اساس روایتى از امام صادق (علیه السلام)، انسانها در قیامت سه دسته اند:
1️⃣ یک دسته، کسانی اند که در عالم حشر آن گاه که مردم #درگیر مواقف و عوالم حشراند زیر #سایه خداوند و در جوار قرب حق خواهند بود و نیاز به طى آن عوالم و مواقف ندارند؛ چون آن مراحل را در این دنیا پشت سر نهادهاند.
2️⃣ گروه دیگر انسانهایی اند که باید از حساب و عذاب و جهنم #موقّت بگذرند تا پس از #تطهیر و تصفیه و در عالم قیامت، به خدا برسند. کسانى از اهل ایمان که مرتکب #خطاهایى اعم از صغیره یا کبیره شده اند از جمله بی حجابی یا بدحجابی و در دنیا #توبه نکرده اند، در عوالم مختلف، قبر، برزخ و قیامت برحسب حال، #عذابهایى خواهند کشید تا پاک شوند و از عذاب خلاصى یابند و در نتیجه وارد #بهشت شوند
3️⃣ عده اى دیگر، کسانى اند که چون روى گردان و #فرارى از خدا بوده اند، به قعر #جهنم فرو خواهند رفت.
📚 بحار الانوار، ج 7، ص 183، ح 31
https://eitaa.com/eslam20
💢آیت الله فروغی :
🔸بارها از استاد مرحوم پهلوانی شنیدم که می فرمودند : اگر می بینید در روز گناه نمی کنید ، چشمتان حرام نمی بیند ، بخاطر خواندن #نماز_شب است .
https://eitaa.com/eslam20
حضرت آیت الله حق شناس:
در حرم حضرت رضا ، به حضرت عرض کردم : آقا بشارتی به ما ندادید ؟!؛ وقتی چشمانم رفت ، حضرت این شعر را برایم خواندند: رو آر سوی ما ، که به سوی تو رو کنیم -وز غیر ما ، به سوی تو ، رو آورد بلا - تا آخر عمر این برای من ، سر مشق شد.
https://eitaa.com/eslam20
﷽🍃
💠 علامه حسن زاده :
🌸این قدربه زوروبازویتان متڪی نباشید
✨رزق را باید از جای دیگر بدهند.
🌸شما دائما اهل طهارت و پاڪی
✨باشید،رزق تان وسیع خواهد شد.
https://eitaa.com/eslam20
💔شکستن دل و بداخلاقی عامل کاهش رزق:
همچنان که اخلاق خوب، موجب جلب رحمت و محبت خداوند، محبوبیت بین مردم؛ افزایش رزق و روزی و برکت در زندگی خواهد شد، اخلاق بد و شکستن دل نیز برعکس موجب ناخشنودی خداوند، ناخرسندی ، کاهش رزق و روزی و بی برکتی در زندگی می شود.
به گواهی امام علی (ع): روزی انسانی که دل انسان دیگر را بواسطه زبانش میشکند تنگ می شود.
و بنابر روایت دیگری: https://eitaa.com/eslam20
بداخلاقی نسبت به دیگران موجب بی برکتی، واگذار شدن او به خودش (و محرومیت از الطاف خاص خداوند) و آسیب دیدن زندگی او خواهد شد.
📚غرر الحکم
کلینی، یعقوب، کافی، ج2، ص 326
💠ارکان توبه
🔻امام جواد (ع) فرمودند:
🔹«اَلتَّوبَةُ عَلی اَربَعِ دَعائِمٍ: نَدَمٌ بِالقَلبِ، وَ استِغفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالجَوارِحِ، وَ عَزمٌ اَن لا یَعُودَ؛
🔸شرايط پذيرش توبه چهار چيز است:
◽️پشيماني قلبي،
◽️استغفار با زبان،
◽️جبران كردن گناه ـ نسبت به همان گناه حقّ الله و يا حقّ النّاس ـ،
◽️تصميم جدّي بر اين كه ديگر مرتكب آن گناه نشود.
👈 «ارشاد القلوب ديلمي، ص 160»
https://eitaa.com/eslam20
✨﷽✨
♨️به مانند کافر جان میدهند...
✍️مرحوم كليني در كتاب كافي روايتي از امام صادق عليهالسلام نقل ميكند كه فرمودند: علي بن ابيطالب يك روز دچار درد چشم شد. پيامبر وقتي آمدند تا از علي عيادت كنند ديدند آن حضرت از شدت درد فرياد ميكشد، پيامبر خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: يا علي جزع و فزع ميكني؟ آيا واقعا درد تو بسيار شديد است؟
علي عليهالسلام عرض كرد: يا رسولالله تا به حال چنين دردي نداشتهام. پیامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: يا علي!وقتي كه ملك الموت ميآيد تا جان انسان كافري را بگيرد سفودي (مثل سيخ كباب) در دست دارد و بوسيله آن جان او را ميگيرد و اين قبض روح آن چنان دردناك است كه كافر فرياد ميزند...
حضرت علي (عليهالسلام) همين كه اين را شنيد از بستر خود برخاست و گفت: يا رسولالله يك بار ديگر هم اين مطلب را بگوييد، چون آنقدر از شنيدن آن وحشت كردم كه درد چشم خودم را فراموش كردم.
بعد فرمود: يا رسول الله آيا اين اختصاص به كافران دارد يا بعضي ديگر از امت تو هم اينطور هستند؟ پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم فرمودند: سه دسته از امت من هم اينطور قبض روح ميشوند:
1- كسي كه مسئوليتي دارد و ظلم ميكند
2- گروهي كه مال يتيم ميخورند
3- شاهدي كه به دروغ شهادت دهد.
📚 بحارالانوار،ج ٢١ ، ص ٢٨
https://eitaa.com/eslam20
✅تربیت فرزند
✍️امام صادق(ع) میفرمایند:
سه چیز برای فرزند
بر عهده ی پدر است :
.
اول انتخاب مادر خوب برای او
دوم انتخاب نام نیک برای او
سوم تلاش زیاد در تربیت او
📚 بحار الانوار ج ۷۸ ص۲۳۶
https://eitaa.com/eslam20
🌼محبت و زیارت اهلبیت (ع)
✍️امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «از مواردی که به زیارت زائرم میآیم شب اول قبرست. »
💬پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «محبت به من و اهلبیتم در هفت موقف بسیار هولناک، نجات بخش است:
1️⃣هنگام مرگ و حضور فرشته مامور قبض روح.
2️⃣هنگام بازجویی در برابر فرشتگان مسئول برزخ در شب اول قبر.
3️⃣هنگام زنده شدن مردگان در قیامت.
4️⃣هنگام باز شدن پرونده عمل در برابر انسان در قیامت و یا زمانی که پرونده عمل هر شخصی را به دستش میدهند.
5️⃣هنگام حساب و حضور در دادگاه عدل الهی.
6️⃣هنگام سنجش افکار و اعمال انسان با معیارهای حق و الگوهایی که در آن روز است.
7️⃣هنگام عبور از صراط و پلی که بر روی دوزخ نهاده شده است. »
📗بحار، ج ۷، ص https://eitaa.com/eslam20
https://eitaa.com/eslam20
✍️پاشو برو دست پدر و مادرت رو ببوس و همیشه مثل پروانه دورشون بچرخ، نمی دونی که چقدر لحظه لحظه زندگیشون برات استرس داشتن و غصه خوردن و آب شدن... گوشیت رو هم وقتی دارند برات چیزی تعریف می کنند کنار بذار... رقلبشون برات می تپه و لحظه لحظه نگرانت هستند و تو همش تلگرام رو چک می کنی که ببینی کسی بهت پیام نداده؟؟؟ کی بهتر از پدر مادره که منتظری پیام بده؟!
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام علی علیه السلام: پاداش آن که تو را شادمان کرد آن نیست که اندوهگینش سازی
📚نهج البلاغه، قسمتی از نامه 31
https://eitaa.com/eslam20
✅معنای کار برای خدا چیست؟
✍️امام صادق(علیه السلام): خداوند بندگانی دارد که روز قیامت پروندۀ اعمالشان کاملاً خالی و سفید است. ملائکه از پروردگار میپرسند: چرا هیچ چیزی در پروندۀ اعمال اینها ثبت نشده است؟ خداوند میفرماید: اینها برخی از بندگان مخلص من هستند که آنقدر خلوصشان بالا بوده که وقتی کار خوبی انجام میدادند حتی دوست نداشتند ملائکهای که اعمال را ثبت میکنند هم ببینند، فقط دوست داشتند خدا ببیند! لذا هر وقت اینها میخواستند کار خوب انجام دهند، خدا اجازه نمیداد ملائکه ببینند و ثبت کنند. اینها حسابشان با خود خداوند است.
📚عدة الداعی و نجاح الساعی/ص۲۰۷
https://eitaa.com/eslam20
﷽✨
🌼 عبرت تاریخ
عبدالملك بن مروان در سال ٧١ هجري، به جنگ مصعب بن زبير رفت و در محلي به نام دير جاثليق - در دو فرسخي انبار - با او رو به رو شد و جنگ سختي ميان آنان در گرفت. سرانجام عبدالملك بر او غالب شد. ياران مصعب او را تنها گذاشتند. و اكثر ياران او مردان ربيعه بودند كه از ياري او دست برداشتند. مصعب تنها و بي كس در خيمه اي بر تخت نشسته بود كه سربازان عبدالملك او را غافلگير كردند و او را در تخت خودش به هلاكت رساندند. عبيدالله بن زياد بن ظبيان سر او را بريد و نزد عبدالملك آورد و چون آن را روي تخت عبدالملك گذاشت، عبدالملك به سجده افتاد.
ابومسلم نخعي مي گويد: بر عبدالملك بن مروان وارد شدم و ديدم سر مصعب ابن زبير پيش روي اوست. پس گفتم: اي امير مؤمنان! من در اينجا امر عجيبي مشاهده كردم. عبدالملك گفت: چه ديدي؟ گفتم: سر حسين بن علي(علیه السلام) را نزد عبيدالله بن زياد ديدم و سر عبيدالله بن زياد را پيش مختار بن ابي عبيد و سر مختار بن ابي عبيد را پيش روي مصعب بن زبير و سر مصعب بن زبير را پيش روي تو... عبدالملك از اين سخن ابومسلم سخت متأثر شد و از خیمه بيرون رفت. مضأ بن علوان منشي مصعب بن زبير نيز مي گويد: وقتي عبدالملك مصعب را كشت مرا فرا خواند و به من گفت: دانستي كه هيچ كس از ياران و نزديكان مصعب باقي نماند، مگر آنكه در جستجوي امان و جايزه وصله و تيول به من نامه نوشت.
گفتم: اي امير مؤمنان! اين را هم دانستم كه هيچ كس از ياران تو باقي نماند كه مانند آن را به مصعب ننوشته باشد و اكنون نامه هاي ايشان نزد من است. گفت: آنها را نزد من بياور! پس دسته اي بزرگ نزد وي آوردم و چون آنها را ديد. گفت: مرا چه نياز است كه به اينها بنگرم؟ و نيكيهاي خود و نيز دلهاي ايشان را بر خود تباه سازم؟
مضاء مي گويد: عبدالملك پس از اين گفتار غلامش را صدا زد و دستور داد كه نامه ها را آتش بزند.
📚عبرتهای تاريخ(نوشته ی وهاب جعفری)
https://eitaa.com/eslam20