اجیر شدن زن برای نماز میت
برخی تصور می کنند نماز استیجاری را فقط باید مردها انجام دهند، در حالی که هم مرد می تواند برای نمازهای قضا شده میت اجیر شود و هم زن می تواند برای نمازهای مرد متوفی اجیر شود.
مسأله: مرد برای زن و زن برای مرد می تواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.1
https://eitaa.com/eslam20
1. توضیح المسائل مراجع ص864 م1542
* #امام_حسن
🔻لحظه لحظه قضایایی که در زندگي حضرت امام حسن مجتبی عليه السلام اتفاق افتاد، از مرگ سخت تر است؛ مصیبت هایی که برای مادر حضرت در کودکی و مقابل چشم ایشان اتفاق افتاد؛ تا غربت و مظلومیت و شهادت پدرشان؛ تا جسارت هایی که به پدرشان روی منابر می کردند و همچنین اذیت هایی که از اطرافیان خود کشیدند؛ تا جایی که حتي بعضي از اطرافيان حضرت به ران حضرت خنجر زدند یا ایشان را با لقب يا مُذلل المؤمنين،(ای ذلیل کننده مومنین) خطاب می کردند، يک سری هم زخم زبان ها را شروع كردند.
🔸واقعا چه قدر سخت است؛ اما آقا امام مجتبي علیه السلام فقط به خاطر مصالحی كه از ناحيه حق تعالي تعریف شده بود، بايد تحمل می کردند و كاملاً صبوری كردند.https://eitaa.com/eslam20
#نبی_اکرم
💠 رحمت گسترده پیامبر
🔻 یادمان باشد که صغیر و کبیرمان کم کار میکنیم. نسبت به ارتباط با رسول خدا کم میگذاریم درحالی که آن بزرگوار دائم خیر نثار میکند.
🔸 قواعد دست ما نیست. عجیب است، خدایی که أرحم الراحمین است، خدایی که اصل رحمت از اوست، این بنده، این عبد، این بزرگوار چه کار کرده که خداوند تازه به او میفرماید: «وَ لا تَبْسُطْها کلَّ الْبَسْط فَتَقْعُدَ مَلُوماً مَحْسُوراً ؛ این قدر دست و دل باز نباش که در غیر اینصورت مورد ملامت قرار می گیری و درمانده می گردی. اسراء/29»
🔹 این قدر خیرخواهی! این قدر رحمت! منتهی ایشان میزان است. میزانی است که حتي انبیاء وقتی جلویش قرار میگیرند، کم میآورند.
https://eitaa.com/eslam20
#نماز #توجیه
💠 نقش درمانی نماز
🔻 اگر کسي طالب معنويت است بايد تکليف خود را با خود معلوم کند، تکلیفش را با رذائل خود معلوم کند.
🔸 اگر انسان دچار بيماري توجيه شد معلوم است که اين ديگر رزق ندارد، يعني بدي را انجام بدهد و توجيه کند که نه، حالا طوري نيست، حالا ضرورت است، حالا فلان است.
🔹 بدي بد است، رذيله رذيله است، براي هر دردي، صلاة درمان خوبي است، يعني بهترين درمان است، منتها ما اگر لطمهاي ميخوريم براي اين است که به مراتب عاليهي صلاة توجه نداريم، بهره از نماز نميبريم.
https://eitaa.com/eslam20
* #سلوک #استاد #رزق
🔻گاهى اوقات خود انسان باعث مى شود رزقش از دستش برود. زياد تجربه مى شود که انسانی دارد راه خودش را مى رود؛ به دلیل اینکه طلب و درخواست بوده است خداوند متعال هم اسبابى را در طول مسير برايش فراهم کرده و اين شخص شروع به رفتن مى كند اما وقتى يک کم رفت متوقف مى شود و ديگر ظرفیتش نمى كشد.
🔸اما به خودش نمى گويد كه من نمى كشم بلکه مى گويد آقاى زيد به درد نمى خورد؛ در حالی که رزقش بسته شده است. لذا ظرفيت يكى از شرائط اين مسير است.https://eitaa.com/eslam20
* #سلوک #استاد
🔻بعضى از بزرگان نقل مى كردند ما استادى داشتيم که فوت كرد و كار ما نيمه تمام ماند.
بعد مى فرمود اگر به من می گفتند باید خاک قبر او را کم کم در چشمت بكنى تا به تتمه آن معنا برسى، من این کار را مى كردم؛ ولى آن وقت که فرصت بود نشد.
🔸لذا براى كسانى كه راهى باز مى شود باید قدر این فرصت را بدانند که همیشگی نیست.
https://eitaa.com/eslam20
#سحر #رشد
💠 سحر خیزی و پختگی روح
🔻 قبول داريم که روح ما پختگی لازم را ندارد و کودکِ روح ما رشد نکرده است، باید چه کنیم؟
🔸 اين سختيها را براي همين گذاشتند، یک نمونه اش سَحر خیزی است. يک فردي که به فضل الهی سحر بلند شد طبيعتاً چشمهاي او ميسوزد، او را خواب فرا ميگيرد، خواب در اين موقع خيلي لذيذ و لذتبخش است ولي پا گذاشتن روي اين لذت خواب [انسان را آرام آرام پخته می کند]
🔹 البته اگر انسان يک مقدار اراده به خرج بدهد و قدم های اول را بردارد، بعد هرچه پيش ميرود سبکتر ميشود، طوري که سه ساعت يا چهار ساعت خوابيده باشد يا نخوابيده باشد، ولی راحت بیدار می شود احساس سبکی می کند، می بیند خستگيهاي او رفت و روز پر برکتی هم در پیش دارد.
🔸 برخی نیز قبل اذان صبح بیدار می شوند ولی دوباره می خوابند، گاهی نزدیک اذان دوباره بیدار می شوند واحساس کسالت و خستگی دارند، باز می خوابند؛ روايات آن را نگاه کنيد می فرماید: شيطان نیز اینجا دخالت می کند...
🔹 واقعاً شيطان بر افکار مستولي ميشود و انسان آن روز را يک فردي خسته خواهد بود، بايد همت کرد. قرآن ديگر به چه تعبيري بگويد: «نَجَّيْناهُمْ بِسَحَر. سوره قمر/۳۴».
https://eitaa.com/eslam20
* #ذکر #قبض #سلوک
🔻يكى از امتيازاتى كه در سبک علماى نجف بوده اين بوده كه با اذكار لسانى گره خورده اند.
روش هاى مختلفى در سلوک معنوی وجود دارد. در موقع سير نزولى و قبضى كه به سالک دست مى دهد در بین این روش هايى كه هست، هيچ كدام درمانی ندارند که انجامش در اختيار خود افراد باشد مگر كسانى كه اهل ذكر هستند.
🔸چرا که گفتن یا نگفتن ذکر به دست خود انسان است. این ها جایی مى نشينند و آن قدر ذکر مى گويند تا قبضشان برطرف شود؛ مخصوصا اگر بدانند چه باید بگويند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄https://eitaa.com/eslam20
#دنیا #بلعم_باعورا
💠 لغزشگاه اولیاء
🔻 ما از نماز کم ميگذاريم [و] جهنم صفات بد و رذائل ما را ميگيرد، ما از نماز کم ميگذاريم [و] خلود الي الأرض ما را ميگيرد، مدام دنياطلبتر ميشويم.
🔸 راجع به بلعم باعورا نکتهي جالبي است که او خيلي پيش رفته بود، همراهي موسي بن عمران و اهل سِرّ بودن خيلي حرف است، ميفرمايد: «ولَوْ شِئْنا لَرَفَعْناهُ بِها وَ لكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ؛ و اگر می خواستیم [درجات و مقاماتش را] به وسیله آن آیات بالا می بردیم، ولی او به امور ناچیز مادی و لذت های زود گذر دنیایی تمایل پیدا کرد.اعراف/۱۷۶»
🔹 معلوم است اين «أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ» ممکن است اولياء را هم بگيرد، اين دنياطلبي ممکن است اولياء را هم بگيرد. دنياطلبي انسان را بيچاره ميکند، منتها يک وقت است که دنياطلبي در ردههاي سطحي [است] که از خود ظاهر اين آيه هم اين لطيفه استفاده ميشود که خداي متعال [اين را] نجات ميدهد و نقطههاي تذکر ميرسد، طرف را ارتفاع ميدهند
🔸 ولي يک نفر ديگر «أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ» ميشود، يعني هرچه ميخواهند او را بالا ببرند خود را به سمت دنياطلبي ميکشاند. اين بازي ميشود، اين را خداي متعال نميپذيرد.
https://eitaa.com/eslam20
* #سلوک
🔻انسان بعضی از كسانی كه در اين مسير قرار مي گيرند و برنامه عبادی و ذكري مناسب دارند را مي بيند مشكلات در سير زندگي آينده شان جلو جلو برداشته مي شود.
🔸با ذكر و عبادتی که الان مشغول است خطرات و مشكلاتی که در مقاطع مهم زندگی آینده او بناست بوجود بیاید از سر راهش برداشته مي شود.
🔹يک کم بيشتر ادامه بدهد شروع مي شود خوشبختي سراغش بیاید و به او هجوم می آورد؛ هم در زندگي خودش و هم براي ذريه اش.
يک کم بيشتر ادامه بدهد نصيب هاي بعدي و بركاتی كه بايد خودش را بگيرد می گيرد.
https://eitaa.com/eslam20
✅نه خانی آمد، نَه خانی رفت...
✍️مرد خسیسی،خَربُزِه ای خرید تا به خانه برای زنِ خود بِبَرد.در راه به وَسوسه افتاد که قَدری از آن بخورد،ولی شَرم داشت که دستِ خالی به خانه رَود...عاقبت فریب نَفس،بر وی چیره شد و با خود گفت،قاچی از خربزه را به رَسمِ خانزادِه ها می خورم و باقی را در راه می گذارم،تا عابِران گَمان کنند که خانی از اینجا گذشته است،و چنین کرد.البته به این اندک،آتش آزِ او فرو ننشست و گفت،گوشتِ خربزه را نیز می خورم تا گویند،خان را چاکِرانی نیز در مُلازِمت بوده است و باقی خربزه را چاکران خورده اند...سپس آهنگ خوردن پوستِ آن را کرد و گفت:این نیز می خورم تا گویند خان اسبی نیز داشته است...و در آخر تُخم خربزه و هر آن چیز که مانده بود را یِک جا بلعید و گفت"اکنون نَه خانی آمده و نَه خانی رفت است".
📚"امثال و حکم دهخداhttps://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
خ.MP3
25.48M
حجت الاسلام والمسلمین غفاری/موضوع:خنده{جلسه 125}تاریخ 22ابان 1399سمیرم