💠 #فرزانگان
🔸علامه شیخ محمدجواد شری عاملی
🔹شیخ محمدجواد شری عاملی فرزند حاج احمد از فقیهان فعال و فرهیختگان دینی در عرصه تبلیغ و از داعیان اسلام در آمریکا بود که در حدود سال ۱۳۳۰ قمری در قریه خربهسلم از توابع بنت جبیل متولد شد. خانواده وی بسیار مذهبی و متدین بوده و پدرش از روحیه مبارزاتی بسیار بالایی برخوردار بوده است. دوران کودکی و نوجوانی را در زادگاهش گذراند و با موفقیت تحصیلات مقدماتی را در حوزههای علمیه جنوب لبنان طی کرد و صرف و نحو، منطق، بلاغت و بخشی از فقه و اصول را بهخوبی فرا گرفت.
🔹فعالیتهای دینی و تبلیغی: مهمترین فعالیتهای علامه شیخ محمدجواد شری عاملی در آمریکا عبارتند از:
۱. تأسیس مرکز اسلامی معتبر در آمریکا و در شهر دیترویت بهعنوان اولین مرکز اسلامی و شیعی و بزرگترین مرکز تبلیغی اسلامی که دارای نمازخانه و سالن جلسات محل تدریس زبان عربی و احکام اسلام است.
۲.برگزاری سخنرانیها و نشستهای علمی برای نشر معارف شیعه و جلسات علمی و سخنرانیهای علامه شری در طول سی سال در دیترویت. برنامههای وی در رادیومحلی آن دیار پخش میشد. وی بهمدت چهارده سال برنامه هفتگی اسلامی رادیوآمریکا را اداره میکرد.
۳. سفر به مناطق مهاجرنشین آفریقایی در سالهای ۱۹۵۸ و ۱۹۵۹ میلادی جهت گسترش آموزشهای اسلامی. وی ابتدا به کشورهای سیرالئون، تونس و مصر رفت و ضمن کمک به لبنانیهای مقیم آن دیار، در مجامع علمی و دانشگاهها حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت و با شخصیتهای تأثیرگذار به گفتوگو پرداخت. همچنین به مصر سفر کرد و با جمال عبدالناصر رئیسجمهور وقت مصر دیدار کرد. وی برای تأسیس مرکز اسلامی دیترویت به علامه شری کمکهای مالی بسیاری کرد. علامه همچنین در دوران حضورش در مصر، با رئیس دانشگاه الأزهر شیخ محمود شلتوت دیدار و گفتوگو و اندیشه اتحاد اسلامی را مطرح کرد که بسیار مورد تأیید و استقبال او قرار گرفت و باعث ترغیب وی برای دوری از تعصب و جهل و گرویدن به وحدت عالی اسلامی گردید و توطئههای استعمار را به تفرقهافکنی بین مسلمانان خنثی کرد.
۴. ایجاد وحدت و روحیه همیاری مشترک در میان اعراب، آفریقاییها و لبنانیهای ساکن در غرب.
۵. تأسیس بیمارستان کودکان در دیترویت که دارای تجهیزات کامل طبی و خدمات پزشکی و درمانی به اطفال.
@eslam20
💠 #رواق_شهیدان
🔸طلبه شهید علی سیفی
🔹طلبه شهید علی سیفی از روحانیون اهل سیر و سلوک، شوخطبع و جذاب بود.آقا شیخ حسین انصاریان او را سوار بر قطار عرفان معرفی میکرد. نوشتهاند که بهکرات در عالم رؤیا به خدمت امام عصر(عج) شرفیاب شد. ارتباطش با آیتالله اشرفی اصفهانی بهحدی بود که چندبار، سخنران قبل از خطبه نمازجمعه در کرمانشاه شد. شیخعلی سیفی طلبه مراغهای بهنوعی از غیب و امور مخفی اطلاع داشت و بارها قبل از عملیات، اسامی شهیدان و مجروحان را درست گفته بود. کتاب «بیا مشهد» شرح حال ایشان است که توسط انتشارات شهید ابراهیم هادی چاپ شد.
🔹اسوه اخلاق: در برخورد با نامحرم خیلی مراقبت میکرد .در جلسهای اگر غیبت میشد، اول تذکر میداد و در صورت عدم تأثیر، خودش از جلسه خارج میشد. نمیتوانست در برابر منکرات بیتفاوت باشد. دائمالوضو بود و میگفت: وضو صورت را نورانی و روزی را زیاد میکند. اهل تهجد و نماز شب و مناجات بود و آن را در خستگی هم ترک نمیکرد .حافظه قوی داشت و وقتی کتابی را میخواند، آن را به دیگران هدیه میداد. به حضرت زهرا(س) ارادت ویژهای داشت و از نوجوانی مداح این درگاه بود و خود هیئتی را در مراغه اداره میکرد. با نوجوانان خیابان طرح رفاقت میریخت و آنها را به مسجد، کوهنوردی و بسیج میکشاند و در مواردی باعث حضور آنان در مناطق جنگی میشد.
🔹خاطراتی از شهید: با قرآن انس عجیبی داشت. وقتی مجروح شد و در بیمارستان شریعتی بیهوش بود، با صوت حزینی قرآن میخواند. در این وقت مردم و پرستارها بالای سرش جمع میشدند و اشک میریختند.
در آخرین مرخصی به برادرش گفت: بیا لباسم را بو کن! گفت: چه عطری استفاده کردهای؟جواب داد: هر کس نزدیک شهادتش بشود، چنین بویی از او استشمام میشود! وقت خداحافظی هم به مادرش گفت: «درب بهشت منتظرت هستم تا با هم وارد بهشت بشویم!»
روزی شیخ علی مهمان یکی از رزمندگان بود. در آنجا به میزبان پیشنهاد میدهد که پوتین کهنهات را با پوتین نوی من عوض میکنی؟! شیخ برای سؤال خود، چنین پاسخ داد که شهادت من نزدیک است و من نمیخواهم، پوتینی را که از بیتالمال است، بیهوده تلف کنم.
شادی روحش صلوات
@eslam20
✨ آيت الله شيخ محمدتقي بهجت (ره) می فرمایند:
🍃 هر روز سعي کنيد يک حديث از کتاب جهاد النفس «وسايل الشيعه » را مطالعه کنيد و سعي نماييد به آن عمل کنيد.
بعد از يک سال خواهيد ديد که حتما عوض شده ايد مانند دارويي که انسان مصرف کند و بعد از مدتي احساس بهبودي مي کند.
📚 کتاب #جهاد_با_نفس
@eslam20
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
🦋آنگاه که نومیدی بر جانت پنجه افکنده و رها نمی شوی، به من امیدوار باش.
📖زمر/53🌿
🦋آنگاه که دوست داری کسی همواره به یادت باشد،
به یاد من باش که من همواره به یاد تو هستم.
بقره/152🌿
🦋آنگاه که لغزش ها روحت را آزرده ساخت، در توبه به روی تو باز است و به من پناه بر.
قصص/67🌿
🦋معشوق حقیقی تنها خداست و تنها اوست بیش از هرچیز و هرکس دیگر سزاوار عشق و ستایش است.......
عشقهای دیگر فقط یک نوع تمرین و آزمون عاشقیند برای محیا شدن و سرانجام رسیدن، یکی شدن و محو شدن در معشوق حقیقیست.
اگر عمق این آزمون را نیابی همواره در تردید، سرگردانی و "گدایی حقیرانهء عشق" در بیرون خواهی ماند...
🍃عشق و آرامش را در بیرون و در دیگری هرگز نخواهی یافت مگر با یافتن معشوق حقیقی که در نهان خویشتن است...
@eslam20
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
❤️ #پيامبر_اکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند:
🍃 نشانههای حسود عبارتند از غیبت کردن، چاپلوسی کردن و شاد شدن از گرفتاری دیگران.❌😲😈
اما علامة الحاسد: الغیبة والتملق و الشماته بالمصیبة؛❌😲😈
📚تحف العقول، حديث 22
@eslam20
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
🔻آینده جامعه با اصلاح مادران آن جامعه تضمین میشود
🔹رهبر انقلاب: برعكس جوامع غربى، اسلام به نقش مادران و زنان در جامعه بسيار تاكيد دارد و معتقد است بايد مادران جامعه اصلاح شوند تا تاريخ آينده تضمين شود. در اسلام هركس زن را به بیاعتنایى به شركت در كارهاى اجتماعى و مادربودن و همسربودن، به بیسواد بودن تشويق كند، خيانت كرده است. ۱۳۶۳/۱۲/۲۱
🇮🇷
@eslam20
💠 علامه حسن زاده، فانی در کتاب و قلم بود
🔻حجت الاسلام والمسلمین حسن رمضانی در مراسم بزرگداشت آیت الله حسن زاده آملی
🔹مرحوم علامه حسن زاده آداب و رسومی همچون بوسه بر پای استاد زدن، تکیه بر دیوار ندادن در مقابل استاد و رفتارهایی دیگر را مورد اعتنای خویش قرار می دادند که هیچکدام به عنوان واجب شرعی نبود، اما به قصد تکریم استاد و سایر اطرافیان خود آن ها را انجام می دادند.
🔹علامه حسن زاده فانی در کتاب و قلم بود؛ عشق به علم و دانش از همان آغاز این عالم ربانی را در خود هضم کرد؛ ایشان پروانه ای عاشق بود که تا آخر عمر به دور شمع علم چرخید.
🔹از ایشان پرسیده شد که چرا برخلاف بسیاری از عرفا از برخی مکاشفات خویش پرده برداری کرده اید؟؛ ایشان در پاسخ گفتند اگر این کار به قصد تعلیم صورت گیرد اشکالی ندارد و اگر به قصد عنانیت و فخرفروشی باشد کاملاً مردود است؛ آنچه من بازگو کرده ایم شَهِدَ الله که جهت تعلیم و اطلاع مردم است تا بدانند مسائل دینی و عرفانی کاملاً مطابق با واقع و شدنی هستند.
@eslam20
💠 #حدیث_روز
🔸امام علی علیه السلام: إنَّمَا الدُّنيا دارُ مَمَرٍّ وَالآخِرَةُ دارُ مُستَقَرٍّ ، فَخُذوا مِن مَمَرِّكُم لِمُستَقَرِّكُم ، ولا تَهتِكُوا أستارَكُم عِندَ مَن يَعلَمُ أسرارَكُم .
🔹دنيا در حقيقت ، سراى گذر است و آخرت ، سراى ماندن . پس ، از گذرگاه خود ، براى ماندْگاهتان توشه برگيريد و پرده هايتان را در نزد كسى كه رازهاى شما را مى داند ، ندريد.
📚 غرر الحكم : ج ۳ ص ۸۷ ح ۳۸۹۸
@eslam20