✍️آیت الله جوادی آملی :
«اینكه می گویند شما بروید قبرستان زیارت بكنید، هم انسان متنبّه می شود هم قبرستان مدرسه است! بیش از آن مقداری كه انسان از حوزه و دانشگاه درس می گیرد، از قبرستان باید درس بگیرد....»
https://eitaa.com/eslam20
•|☘️|•
یادت باشه :
دری که خدا باز میکنه رو
کسی نمیتونه ببنده✨
🧿
https://eitaa.com/eslam20
🌸 کلام مهدوی 🌸
🔻امام مهدى عليهالسلام:
إنّا يُحيطُ عِلمُنا بأنبائِكُم و لايعَزُبُ عَنّا شَىءٌ مِن أخبارِكُم
❇️ ما از همه خبرهاى شما آگاهيم و چيزى از خبرهاى شما از ما پنهان نيست.
📚 بحارالأنوار: ج ۵۳، ص ۱۷۵
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/eslam20
☘️بسماللهالرحمنالرحیم☘️
اِلـهی عَظُمَ الْبَلاءُ،وَبَرِحَ الْخَفاءُ،وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ،وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ وَضاقَتِ الاْرْضُ،وَمُنِعَتِ السَّماءُواَنْتَ الْمُسْتَعانُ،وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى،وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِوالرَّخاءِ؛اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدوَآلِ مُحَمَّد ،اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ ،وَعَرَّفْتَنابِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم،فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاًعاجِلاً قَريباًكَلَمْحِ الْبَصَرِاَوْهُوَاَقْرَبُ
يامُحَمَّدُياعَلِيُّ ياعَلِيُّ يامُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُماكافِيانِ،وَانْصُراني فَاِنَّكُماناصِرانِ؛
يامَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ،اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني،السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ،الْعَجَلَ، الْعَجَلَ،الْعَجَل،يااَرْحَمَ الرّاحِمينَ،بِحَقِّ مُحَمَّدوَآلِهِ الطّاهِرين
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
دعاےسلامتےامامزمان(عــج)
💫 *بِسْمِ اللهِ الرَّحمٰنِ الرَّحیمِ*💫
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ
و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَفِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
*🌼برای سلامتی و فرج امام مهدی (عج)صلوات🌼*
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌼 https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 13 اسفند ماه 1401 شمسی
🌙 11 شعبان 1444 قمری
❄️ 04 مارس 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انعقاد "معاهده پاریس" بین ایران و انگلستان و جدا شدن افغانستان از ایران (1235 ش)
➕ رحلت فقیه بزرگ و استاد برجسته حوزه علمیه قم، آیت الله "میرزا محمد فیض قمی" (1329 ش)
🌙 #قمری
🌺 ولادت حضرت علي اكبر عليه السلام (33 ق)
➕ درگذشت "سنايی غزنوی"، عارف و شاعر بزرگ مسلمان (545 ق)
➕ رحلت فقيه گرانقدر شيعه، علامه "ملامحمد تقی مجلسی" در اصفهان (1070 ق)
➕ وفات حكيم "ملااسماعيل خواجويی" عالم و فقيه بزرگ شيعه (1173 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاء قرارداد ننگين خروج ايران از هرات در زمان ناصرالدين شاه قاجار (1857م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️رحلت آیت اللَّه "میرزا محمد فیض قمی" (1329 ش)
✍ میرزا محمدفیض قمی از نوادگان ملا محسن فیض کاشانی، در سال 1254ش (1293ق در شهر قم به دنیا آمد. وی فقه و اصول و حکمت و عرفان رانزد میرزا حسن آشتیانی و میرزا محمود قمی و شیخ علی رشتی فرا گرفت. او در 24 سالگی برای ادامه تحصیل رهسپار عتبات عالیات گردید و از محضر علامه سید محمدکاظم یزدی طباطبایی، آخوندملا کاظم خراسانی و شیخ اصفهانی بهره برد.
✅ وی پس از اخذ اجازه اجتهاد از علمای نجف، برای درک افکار و تحقیقات علمی و فقهی آیت اللَّه میرزا محمدتقی شیرازی به سامرا هجرت کرد و در درس آن بزرگوار شرکت نمود. طولی نکشید که وی در ردیف شاگردان بزرگ استاد قرار گرفت و به مقامات عالی علمی رسید به طوری که میرزا شیرازی، در احتیاطات خود، برخی از مقلدانش را به تقلید از فیض قمی ارجاع میداد.
✅ او بعدها وارد قم شد و با همتی عالی، مدرسه فیضیه را که به صورت مخروبه درآمده بود، بازسازی و احیا کرد و از جمله عالمانی است که در دعوت از آیت اللَّه شیخ عبدالکریم حائری یزدی از اراک به قم و تاسیس حوزه علمیه قم، نقش مهمی ایفا کرد.
✅ کتاب الفیض، حاشیه بر عروة الوثقی، مناسک حج، حاشیه وسیلة النجاة، شرحی بر منظومه مرحوم سید بحرالعلوم در فقه، ذخیرةالعباد و چند اثر دیگر از جمله آثار اوست.
✅ این عالم ربانی سرانجام در سیزدهم اسفند 1329ش، برابر با بیست و پنجم جمادی الاول 1370ق در هفتاد و پنج سالگی در حین انجام فریضه نماز، روحش به ملکوت اعلی پر گشود و در ایوان طلا در جوار حضرت معصومه(س) مدفون شد.
https://eitaa.com/eslam20
💐 به مناسبت سالروز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام
✍ علی بن حسین (۱۱ شعبان ۳۶ ه ق – ۱۰ محرم ۶۱ ه ق) معروف به علیاکبر فرزند ارشد حسین بن علی علیه السلام در یازدهم شعبان سال ۳۶ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد. او در حالی که ۲۵ سال سن داشت اولین نفر از بنیهاشم بود که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفت و به شهادت رسید.
🌺 امام حسین(ع) او را شبیهترین فرد به رسول خدا(ص) از نظر قیافه ظاهری، اخلاق و سخن گفتن معرفی کرده است.
«غُلامٌ اَشْبَهُ النّاسِ خَلْقاً و خُلْقاً وَ مَنْطِقاً بِرَسولِكَ (ص) و كُنّا اِذَا اشْتَقْنا الي نَبيّكَ نَظَرْنا اِلَيْه؛
جواني است كه از لحاظ اندام و اخلاق و گفتار، از همه مردم به رسول تو شبيهتر است و هر گاه ما مشتاق ديدار پيامبر (ص) ميشديم به او مينگريستيم».(۱)
همچنین هنگامی که علی اکبر در روز عاشورا راهی میدان جنگ شد، امام حسین فرمود: خدایا شاهد باش که هرگاه ما شیفته دیدار پیامبر تو میشدیم، به او (علی اکبر) نظر میانداختیم.
اللَّهـُمَّ اشْهَدْ..... کُنَّا إِذَا اشْتَقْنا إِلی نَبِیِّکَ نَظَرْنا إِلی وَجْهِهِ،(۲)
۱.سید بن طاوس، لهوف، ۱۳۷۸ش، ص۱۳۹؛
۲.خوارزمی، مقتل الحسین، ۱۴۱۸ق، ج۲، ص۳۴و۳۵.
https://eitaa.com/eslam20
💠 تأمل اجمالی در سند ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام
✍ در منابع اولیه تاریخی نظیر "طبقات ابن سعد"(۱) و تاریخ طبری(۲) وهمچنین در کتاب "نفس المهموم اثر شیخ عباس قمی "(۳) که زندگی نامه علی بن الحسین را بیان کرده به تاریخ ولادت حضرت علی اکبر(ع) اشاره ای نشده است.
✅ اما عده ای مانند ابن ادریس در سرائر، تولد ایشان را در سالهای پایانی خلافت عثمان می دانند.(۴) علامه عبدالرزاق مقرم، نیز با تقویت این نظریه،سال ولادت وی را ۳۳ هجری قمری می داند که مطابق با نظر ابن ادریس است.(۵) بر این اساس آن بزرگوار در روز عاشورا ۲۷ ساله بوده که بزرگتر بودن ایشان نسبت به سن امام سجاد(ع) که در روز عاشورا ۲۳ سال داشته اند و مورد اتفاق دانشمندان است، ثابت می شود.
✅ درباره زاد روز ولادت ایشان فقط در کتاب " مقتل الامام الحسین" تألیف علامه عبدالرزاق مقرم و کتاب دیگر وی به نام؛ "علی اکبر"(۶) آمده است: "حضرت علی اکبر(ع) در ۱۱شعبان سال 33 هجری متولد شد".(۷)
✅ تمام کسانی که زادروزی برای حضرت علی اکبر نقل کرده اند از این دو کتاب استفاده کرده اند.
✅ مقرم نیز این تاریخ را از کتاب مخطوط " انیس الشیعة" تألیف سید محمد عبدالحسین جعفری حائری، نقل می کند. و ظاهراً مشخص نیست صاحب انیس الشیعة از چه منبعی نقل می کند.
✅ صاحب "الذریعة الی تصانیف الشیعة" در بیان ویژگیهای کتاب انیس الشیعه می گوید: این کتاب را مؤلف در سال ۱۲۴۱هجری قمری بر اساس ترتیب ماه های قمری و با شروع از ماه ربیع الاول نوشته است."(۸)
✅ بنابراین؛ درباره زاد روز ولادت حضرت علی اکبر(ع) درمنابع تاریخی قرون اولیه که به دست ما رسیده چیزی بیان نشده است. و در روز ولادت ایشان به نقل علامه مقرم اکتفا شده است.
📚 منابع:
(۱)الطبقات الکبری، ج ۵، ص ۱۶۳،
(۲) طبری، تاریخ طبری ، ج ۱۱، صفحه ۵۲۰ و ۶۲۹، بیروت، دار التراث، ۱۳۸۷هجری قمری.
(۳)نفس المهموم"(۳)، ص ۳۹۴(انتشارات مسجد جمکران)
(۴) سحاب رحمت،ص ۴۴۹.
(۵)مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶، انتشارات المکتبة الحیدریة، قم ، ۱۳۸۳.
(۶)مقرم، علی اکبر، ص۱۲.
(۷)مقرم، عبدالرزاق، مقتل الامام الحسین، ص ۲۵۶.
(۸)تهرانی ،آقا بزرگ، الذریعة الی تصانیف الشیعة، ج۲،ص ۴۵۸، نشر اسماععیلیان، قم، ۱۴۰۸.
https://eitaa.com/eslam20
❓وظیفه انسان در خصوص لُقَطه چیست؟
✍ مال گمشده اى را كه يافت مى شود و مالكش معلوم نيست، «لُقَطَه» (1) مى گويند. بهترين كارى كه انسان در برخورد با اشياى گمشده مى تواند انجام دهد، همان است كه امام صادق عليه السلام توصيه فرموده است:
🌺 «أَفْضَلُ ما يَسْتَعْمِلُهُ الْأِنْسانُ فِى اللُّقَطَةِ اذا وَجَدَها اَلَّا يَأْخُذَها وَلايَتَعَرَّضَ لَها، فَلَوْ انَّ النَّاسَ تَرَكُوا ما يَجِدُونَهُ لَجاءَ صاحِبُهُ فَأَخَذَهُ؛ (2)
بهترين كار انسان درباره «لقطه»، كه آن را مى يابد، اين است كه از زمين برندارد و دست بدان نزند. اگر مردم آنچه را مى يابند برندارند، صاحبش مى آيد و آن را برمى دارد».
___________
(1) مجمع البحرين، واژه لُقَط.
(2) من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 190.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضیلت ماه شعبان
✍ شعبان ماه بسیار شریفى است و منسوب به حضرت محمد مصطفی صَلَّى اللهِ عَلِیهِ وَآله و سلم است و آن حضرت این ماه را روزه مىگرفت و به ماه رمضان وصل مىکرد و مىفرمود:
🌷شَعبانُ شَهری و رَمَضانُ شَهرُ اللّه ِ فَمَن صامَ شَهری كُنتُ لَهُ شَفیعا یَومَ القِیامَةِ؛(1)
شعبان، ماه من و رمضان ماه خداوند است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، در روز قیامت شفیع او خواهم بود.
✅ اگر توان روزه گرفتن و نماز مستحبی نداریم، ذکر شریف "صلوات" و مخصوصا "صلوات شعبانیه "را در این ماه پر فضیلت دریابیم.
✅ در فضیلت و آثار صلوات بر محمد و آل محمد؛ صلوات الله علیهم اجمعین، روایات متعددی وارد شده است، امام رضا(ع) می فرماید:
🌹 مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلَى مَا يُكَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْيُكْثِرْ مِنَ الصَّلَوَاتِ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْما.(2)
هرکس چاره و راهی برای جبران گناهان خود ندارد، بسیار بر محمد و آل او صلوات بفرستد؛ چراکه صلوات گناهان را نابود میکند.
🌺 پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرمایند:
مَنْ صَلَّى عَلَيَّ مَرَّةً فَتَحَ اللَّهُ عَلَيْهِ بَاباً مِنَ الْعَافِيَةِ. ؛(3) کسی که بر من یکبار صلوات بفرستد، خداوند دری از تندرستی و عافیت را به روی او می گشاید».
✅ صدقه دادن و استغفار در این ماه سفارش شده است.
امام صادق عليه السلام در جواب كسى كه پرسيده بود:
چه عملى در ماه شعبان برتر است
فرمودند: صدقه و استغفار(4)
--------------------------
(1) بحار الأنوار، ج 97 ، ص 83
(2) امالی شیخ صدوق، ص73
(3) بحارالانوار،ج 91،ص 63
(4) اقبال الأعمال،ج۳،ص۲۹۴
https://eitaa.com/eslam20