🔘بخشنده ترینها...
عَنْ أَنَسٍ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَ لاَ أُخْبِرُكُمْ بِأَجْوَدِ اَلْأَجْوَادٍ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اَللَّهِ فَقَالَ أَجْوَدُ اَلْأَجْوَادِ اَللَّهُ وَ أَنَا أَجْوَدُ بَنِي آدَمَ وَ أَجْوَدُهُمْ بَعْدِي رَجُلٌ عَلِمَ بَعْدِي عِلْماً فَنَشَرَهُ وَ يُبْعَثُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ أُمَّةً وَاحِدَةً وَ رَجُلٌ جَادَ بِنَفْسِهِ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ حَتَّى قُتِلَ
از انس روایت شده که پيغمبر-صلّى اللّٰه عليه و آله-فرمود: آيا خبر ندهم به بخشندهترين بخشندهها کیست؟گفتند:بلى يا رسول اللّٰه. پس فرمود بخشندهترين بخشندهها خداست، و من بخشندهترين اولاد آدم هستم و بخشندهترين بعد از من کسی است كه علم و دانشی فراگیرد و آن را نشر دهد و به ديگران بياموزد، چنين كسي، روز قيامت، خود به صورت امتي برانگيخته خواهد شد و نيز آن مردى است كه جان خود را در راه خدا ببخشد تا كشته شود.
📚ارشاد القلوب ج۱ ص ۱۴
https://eitaa.com/eslam20
🔘 اهمیت حضور قلب در نماز...
عن الباقر علیه السلام : إِنَّمَا لَكَ مِنْ صَلَاتِكَ مَا أَقْبَلْتَ عَلَيْهِ مِنْهَا فَإِنْ أَوْهَمَهَا كُلَّهَا أَوْ غَفَلَ عَنْ أَدَائِهَا لُفَّتْ فَضُرِبَ بِهَا وَجْهُ صَاحِبِهَا.
امام باقر علیه السلام: از نمازهایت آن قسمتی پذیرفته خواهد شد که با روح و دل به آن توجه کنی، اگر کسی سراسر نماز خود را بهغفلت بگذراند آن نماز را در هم میپیچند و به صورتش میکوبند.
📚 الکافی، ج ۳، ص ۳۶۳
https://eitaa.com/eslam20
عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : ثَلاَثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ كَانَ مُنَافِقاً وَ إِنْ صَامَ وَ صَلَّى وَ زَعَمَ أَنَّهُ مُسْلِمٌ مَنْ إِذَا اُئْتُمِنَ خَانَ وَ إِذَا حَدَّثَ كَذَبَ وَ إِذَا وَعَدَ أَخْلَفَ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ فِي كِتَابِهِ «إِنَّ اَللّٰهَ لاٰ يُحِبُّ اَلْخٰائِنِينَ » وَ قَالَ «أَنَّ لَعْنَتَ اَللّٰهِ عَلَيْهِ إِنْ كٰانَ مِنَ اَلْكٰاذِبِينَ » وَ فِي قَوْلِهِ عَزَّ وَ جَلَّ «وَ اُذْكُرْ فِي اَلْكِتٰابِ إِسْمٰاعِيلَ إِنَّهُ كٰانَ صٰادِقَ اَلْوَعْدِ وَ كٰانَ رَسُولاً نَبِيًّا.
رسول خدا صلى اللّٰه عليه و آله فرمود: سه صفت است كه هر كه داشته باشد منافق است، اگر چه اهل نماز و روزه باشد و خود را مسلمان پندارد:
١- كسى كه چون امانت بدو سپارند خيانت كند
٢ - چون خبرى دهد دروغ گويد
٣- هر گاه وعده دهد خلف كند،
خداى عز و جل در كتابش فرموده است:«خدا خيانتكاران را دوست ندارد،٥٨ سوره انفال»
و فرموده:«لعنت خدا بر او اگر از دروغگويان باشد»« ٧ سوره نور»
و فرموده:«اسماعيل را در كتاب ياد كن، همانا او درست وعده و رسول و پيغمبر بود. ٥٤ سوره مريم»
📚الکافي ج٢ص٢٩٠
https://eitaa.com/eslam20
🔘در برابر گناه بی تفاوت نباشیم...
عن أميرالمؤمنين عليه السلام : إنَّ اللَّهَ تَعالى ذِكْرُهُ؛ لَمْ يَرْضَ مِنْ أوْليائِهِ أنْ يُعْصى فِى الأْرْضِ وَ هُمْ سُكُوتٌ مُذْعِنُونَ لا يَأْمُرُونَ بِمَعْرُوفٍ وَ لا يَنْهَوْنَ عَنْ مُنْكَرٍ.
اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود : به حقيقت كه خداوند براى اوليايش رضايت نداده كه در زمين معصيت شود و آنان ساكت باشند و امر به معروف و نهى از منكر نكنند
📚بحارالانوار ج٣٢ص٥٢٥
_______
https://eitaa.com/eslam20
🔘خیر و صلاح
عن أنس عن رسول الله صلی الله علیه و آله:...وَ إِنَّ مِنْ عِبَادِيَ اَلْمُؤْمِنِينَ لَمَنْ لاَ يَصْلُحُ إِيمَانُهُ إِلاَّ بِالْفَقْرِ وَ لَوْ أَغْنَيْتُهُ لَأَفْسَدَهُ، وَ إِنَّ مِنْ عِبَادِيَ اَلْمُؤْمِنِينَ لَمَنْ لاَ يَصْلُحُ إِيمَانُهُ إِلاَّ بِالْغِنَى وَ لَوْ أَفْقَرْتُهُ لَأَفْسَدَهُ ذَلِكَ...
بعضی از بندگان مؤمنم چنینند که فقط با فقر ایمانشان صحیح میماند و اگر آنها را توانگر کنم فاسد میشوند و برخی از بندگان مؤمنم فقط با توانگری ایمانشان صحیح میماند و اگر آنها را فقیر کنم فاسد میشوند...
📚تفسیر نور الثقلین ج ۲ ص۲۹۳
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محبت
🔹 رسول خدا (صل الله علیه و آله و سلم):
مبادا مهر و محبت و علاقه نسبت به زن و فرزند، تو را وادار کند که به محیط گناه قدم گذاری و خود را به خاطر ایشان به فعل حرام بیندازی.
📚 کلام نور/ج1/ص 140
مال و فرزندان زینت بخش زندگى هستند، اما نباید محبت به آنها باعث باعث دوری از خدا و حرام خواری شود.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 15 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 14 شوال 1444 قمری
❄️ 05 مه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ صدور تاريخی ترين سند مبارزه امام خمينی برای دعوت به قيام برای خدا (1323 ش)
➕ رحلت محقق فرزانه و پژوهشگر نهج البلاغه حجت الاسلام "محمد دشتی" (1380 ش)
➕ روز بزرگداشت "شيخ صدوق" دانشمند شهير شيعه
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه، محدث و متكلم شهير "قطب الدين راوندي" (573 ق)
❄️ #میلادی
➕ اولين مسافرت فضايي امريكا توسط "آلن بارتلت شپرد" (1961م)
➕ روز جهاني ماما
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️روز بزرگداشت "شيخ صدوق" دانشمند شهير شيعه
✍ ابوجعفر محمد بن علي بن بابْوِيه معروف به شيخ صدوق در حدود سال 306ق در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. او در كودكي به فراگيري علوم ديني پرداخت و در محضر پدر و ديگر استادان رشد يافت.
✅ وي پس از آنكه به مرتبه بالايي در علم رسيد، براي درك محضر اساتيد بزرگ و حديث شناسان آن دوران، سفرهاي علمي خود را آغاز كرد و از محضر اساتید متعدد بهره برد. شهرت علمي او پس از سفر به بغداد، آنچنان دانشمندان آن ديار را تحت تاثير قرار داده بود كه تمام آنها را مجذوب خود كرد.
✅ در حلقه درس اين فقيه سترگ، عالمان نامداري پرورش يافتند كه شيخ مفيد، حسن بن محمد قمي، علم الهدي سيد مرتضي، از آن جمله اند.
✅ کتب گرانسنگ "من لايحضر الفقيه" در 4 جلد به عنوان يكي از اركان كتب اربعه شيعه، شامل شش هزار حديث و بر اساس موضوعات مختلف فقهي و نيز كتاب مدينه العلم در 10 جلد كه مفقود شده، امالي، خِصال، عيون اخبار الرّضا(ع) و عِلَلُ الشرايع از جمله سيصد كتاب ارزشمند اين عالم كم نظير شيعه مي باشند.
✅ شيخ صدوق در اواخر عمر به درخواست شيعيان شهر ري، ساكن آن شهر شد تا اينكه در سال 381ق در 75 سالگي درگذشت و در مكاني كه به نام او مشهور است به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️"رحلت محقق فرزانه و پژوهشگر نهجالبلاغه حجت الاسلام "محمد دشتي" (1380 ش)
✍ استاد فرهيخته، حجت الاسلام و المسلمين شيخ محمد دشتي در سال 1330 ش (1370 ق) در مازندران به دنيا آمد و پس از فراگيري تحصيلات ابتدايي به آموختن علوم ديني روي آورد. وي پس از تلاش و پشتكار فراوان، در بيست سالگي به درس خارج فقه و اصول حضرات آيات: ميرزا هاشم آملي، ناصر مكارم شيرازي، علي مشكيني اردبيلي و عبداللَّه جوادي آملي راه يافت و مباني حكمت و فلسفه را از استادان فن آموخت.
🔹 او پس از آن به تاليف و تدريس و تحقيق روي آورد تا اينكه در سال 1367، مؤسسه تحقيقاتي اميرالمومنين(ع) را بنيان نهاد و با كمك گروهي از محققان، كتابهاي ذيل را فراهم نمود: فرهنگ سخنان معصومين در 15 جلد، تحليل تاريخي سياسي معصومين در 14 جلد و سيره امام علي(ع) در 15 جلد، ترجمه نهج البلاغه، فرهنگ واژهها، موضوعات كلي و معارف نهجالبلاغه در 4 جلد، اسناد و مدارك نهجالبلاغه و دهها اثر ديگر.
🔸ايشان پس از پيروزي انقلاب اسلامي يكسره به تلاش و كوشش در راه احياي شعائر ديني ميپرداخت و هماره به تبليغ دين در شهرهاي مختلف كشور و تدريس در نهادهاي انقلابي و دانشگاهها و سخنراني همت گماشت.
🔹سرانجام این محقق توانا در 15 ارديبهشت 1380 برابر با 11 صفر 1422ق در پنجاه سالگي بدرود حيات گفت و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت فقيه، محدث و متكلم شهير "قطب الدين راوندي" (573 ق)
✍ قطب الدين ابوالحسن سعيد بن هبة اللَّه بن حسين راوندي پس از تحصيل مقدمات به سرعت مدارج علمي را طي نمود. وي از شاگردان خاص علامه طبرسي صاحب تفسير مجمع البيان و ديگر اساتيد عصر بود. ابن شهر آشوب، علي بن محمد المدائني و دو فرزندش حسين و محمد از شاگردان قطب و فقهاي زمان بوده اند.
✅ قطب الدين راوندي در تفسير، نهج البلاغه، كلام، فلسفه، فقه، حديث، تاريخ، اصول فقه و شعر و ادب استاد زمانه بود و در هر كدام داراي تاليفاتي مي باشد. كه اُمّ القُرآن، تفسيرالقرآن، الاختلافات، رسالةُالفقها، فِقهُ القرآن و... از آن جمله اند.
✅ اين عالم بزرگ و فقيه رباني سرانجام در سال 573 ق، در شهر مقدس قم دیده از جهان فرو بست و در صحن حرم مطهر حضرت معصومه به خاك سپرده شد.
✅ پس از هشتصد سال که قصد بازسازي صحن مبارك حرم مطهر حضرت معصومه(س) را داشتند، با پيكر سالم و سيماي نوراني اين عارف باللَّه مواجه شدند و حسب الامر حضرت آيت اللَّه مرعشي نجفي، سنگ قبر بلندي بر فراز مزارش نصب كردند.
✅ اسوه زهد و تقوی، مرحوم آیت الله العظمی مشکینی(ره) در درس اخلاق خود فرمودند: اگر بر مزار این عالم وارسته و مرد الهی نرفته اید، بروید و از محضر ایشان عذرخواهی کنید.
https://eitaa.com/eslam20
🌷حضرت ولیعصر (عج) «ﺍﻟﺴَّﺒَﺐُ ﺍﻟْﻤُﺘَّﺼِﻞُ ﺑَﯿْﻦَ ﺍﻟْﺄَﺭْﺽِ ﻭَ ﺍﻟﺴَّﻤﺎﺀ» است.
✍ وجود مقدّس حضرت حجّت ارواحنا فداه در میان انسانهای روی زمین، منبع برکت، منبع علم، منبع درخشندگی، زیبایی و همه خیرات است. چشم های ناقابل و تیره ما آن چهرهی ملکوتی را از نزدیک نمیبیند؛ اما او مثل خورشیدی درخشان است، با دلها مرتبط و با روحها و باطنها متّصل است.
✅ برای انسانی که دارای معرفت باشد، موهبتی از این برتر نیست که احساس کند ولیّ خدا، امام برحق، عبد صالح، بنده برگزیده در میان همه بندگان عالم و مخاطب به خطاب خلافت الهی در زمین، با او و در کنار اوست؛ او را میبیند و با او مرتبط است. برکات وجود او و انوار ساطعه از وجود او، به بشر میرسد. امروز انسانیت با همه ضعف ها، گمراهی ها و گرفتاری هایش از انوار تابناک این خورشید معنوی و الهی که بازمانده اهل بیت است، استفاده میکند.
✅ در دعای ندبه عرض میکنیم: «اَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الاَرْضِ وَالسَّماءِ» کجاست آن وجود مقدسی که سبب اتصال بین زمین و آسمان است؟ آسمان و زمین به واسطه وجود مقدس آن حضرت، به همدیگر متصلاند. او واسطه است که فیض آسمانی را به زمین و اهل آن برساند تا انسانهای زمینی آسمانی شوند.
https://eitaa.com/eslam20