🌷 امام علی علیه السلام آمده است:
به راستى كه صله رحم از واجبات اسلام است و خداى سبحان، امر فرموده كه آن را گرامى بدارند و خداوند متعال با هر كس كه صله رحم كند، رابطه برقرار مى كند و با هر كس كه قطع رحم كند، قطع رابطه مى كند و هر كس كه صله رحم را گرامى بدارد، گرامى اش مى دارد.
🌺 اِنَّ صِلَةَ الاَْرْحامِ لَمِنْ موجِباتِ الاِْسْلامِ وَ اِنَّ اللّهَ سُبْحانَهُ اَمَرَبِاِكْرامِها وَ اِنَّهُ تَعالى يَصِلُ مَنْ وَصَلَها وَ يَقْطَعُ مَنْ قَطَعَها وَ يُكْرِمْ مَنْ اَكْرَمَها؛
📗 غررالحکم، ص406، ح9290.
https://eitaa.com/eslam20
💠 ارحام در ردیف نام خدا
✍ قرآن مجيد در سوره نساء آیه /1، مراعات حال خويشاوندان را در رديف تقواى الهی قرار داده است و مى فرمايد:
☀️وَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِى تَسائَلُونَ بِهِ وَالاَرْحامَ انَّ اللّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبا.
🌟و از خدایی بپرهیزید که (همگی به عظمت او معترفید و) هنگامی که چیزی از یکدیگر می خواهید نام او را می برید، (و نیز) از خویشاوندان خود (یعنی قطع ارتباط با آنها) پرهیز کنید، زیرا خداوند مراقب شما است.(1)
🔹جميل بن دراج می گويد: از امام صادق عليه السّلام اين قول خداى - جل ذكره - را پرسيدم:«بترسيد از خدائى كه بنام وى از همديگر تقاضا مي كنيد و از بريدن خويشاونديها پروا كنيد كه خدا مراقب شماست،» فرمود:
🌷 آن أرحام مردم است كه خداى عز و جل به صله آن امر فرموده و بزرگش داشته مگر نمی بينى كه آن را در رديف خود قرار داده است.
🌹 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ: «وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ اَلَّذِي تَسٰائَلُونَ بِهِ وَ اَلْأَرْحٰامَ إِنَّ اَللّٰهَ كٰانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً » قَالَ فَقَالَ هِيَ أَرْحَامُ النَّاسِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ بِصِلَتِهَا وَ عَظَّمَهَا أَ لاَ تَرَى أَنَّهُ جَعَلَهَا مِنْهُ.(2)
______
(1) ترجمه تفسیر نمونه، ج 3، ص277.
(2) اصول کافي، ج 2، ص 150.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انتخاب اصلح، در کلام امیرالمؤمنین علی(ع)
۳. در شرایط بحرانی هوشیار و بیدار باشد.
🌷 لا یَنَامُ أَیَّامَ الْخَوْفِ،
در ایام ترس خواب ندارد؛ یعنی اگر بحرانی در کشور پیش بیاید آرامش ندارد که بخوابد.
📗 نهج البلاغه، نامه ۳۸.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
اهمیت زیارت امام رضا ع.MP3
12.98M
حجت الاسلام
غفاری
م اهميت زيارت امام رضاعليه السلام
ج 944
https://eitaa.com/eslam20
پنج #علامت_حتمی_ظهور امام زمان
1⃣ خروج #سفیانی از شام با پرچم سرخ
2⃣ قیام #یمانی از یمن با پرچم سفید
3⃣ وقوع #صیحه_آسمانی یا ندای آسمانی در شب بیست و سه رمضان سال ظهور
4⃣ شهادت #نفس_زکیه بین رکن و مقام
5⃣ #خسف_بیداء (فرو رفتن بخشی از لشکریان سفیانی در بیابان بین مکه و مدینه)
🔹 خروج سفیانی و قیام یمانی قبل ظهور
🔸 صیحه آسمانی جهانی مقارن #ظهور
🔹 قتل نفس زکیه و خسف بیداء بعد ظهور
#علائم_ظهور #علائم_اصلی_ظهور #فرج
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 16 بهمن ماه 1402 شمسی
🌙24 رجب 1445 قمری
❄️ 05 فوریه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتخاب مهندس "مهدی بازرگان" به عنوان رييس دولت موقت انقلاب اسلامی (1357 ش)
➕ رحلت عالم خدمتگزار، حجت الاسلام و المسلمين "جليل هنروَر خويی" (1376 ش)
➕ درگذشت آیت الله سید محمدباقر موحد ابطحی مؤلف کتاب گرانسنگ «صحیفه رضویه» (1391ش)
🌙 #قمری
➕ فتح قلعه خيبر به دست توانای "حضرت علی"(ع)(7 ق)
➕ وفات دانشمند كبير "ابونصر فارابی" معروف به "معلم ثانی" (339 ق)
➕ رحلت علامه و دانشمند كم نظير "سيدمحمدمهدی بحرالعلوم" (1212 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف گاز كربنيك توسط "جوزف بلاك" شيميدان انگليسي (1757م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
⚫️ وفات دانشمند كبير "ابونصر فارابي" معروف به "معلم ثاني" (339 ق)
✍ محمد بن طرخان، حكيم و فيلسوف شهير، معروف به ابونصر فارابي، در سال 260 ق در روستای وسیج، نزديك فاراب، خراسان قدیم ایران(قزاقستان امروزی) به دنيا آمد. فارابي از بزرگ ترين دانشمندان اسلامي قرن چهارم هجري بود و به معلم ثاني، استاد الفلاسفه و مَلِكُ الحُكَما معروف بود.
✅ وي پس از تحصيلات مقدمات در فاراب، به بغداد رفت و زبان عربي، رياضيات و فنون حكمت را آموخت. فارابي با هوش سرشاري كه داشت، در تحصيل، دقتِ بسيار ورزيد و با وجود عدم بضاعت مالي، به سرعت در علوم پيشرفت كرد.
✅ او همچنين در طب، منطق، موسيقي و زبانشناسي استاد كامل بود. فارابي در اثر تسلط بر زبانهاي متعدد، كتب يونان قديم را به عربي ترجمه كرد. آراءُ اهلِ المدينةِ الفاضِله، اِحصاءُالعلوم، القياس و دهها اثر ديگر از تاليفات اوست.
✅ وي سرانجام در سال 339ق، در 79 سالگي در دمشق وفات يافت و در آن شهر به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
⚫️ رحلت علامه ي شهير و دانشمند كم نظير بحرالعلوم (1212 ق)
✍ سيّدمحمدمهدي طباطبايى بروجردي از نسل امام حسن مجتبي(ع) در سال 1155 ق در كربلا به دنيا آمد. پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح، به درس خارج پدرش راه يافت و پس از پنج سال و در حالي كه جواني بيش نبود به اجتهاد رسيد.
و از محضر اساتيدی همچون وحيد بهبهاني، شيخ يوسف بحراني، ميرزا ابوالقاسم مدرس و... بهره جست و سرآمد روزگار گرديد.
✅ سيّد بحرالعلوم هفت سال در مشهد و دو سال در حجاز اقامت گزيد و در آن جا منشأ خدمات ارزنده اي گرديد و حتي باعث شيعه شدن امام جمعه ي مكه در سن هشتاد سالگي شد. در محضر اين عالم بزرگوار، عالمانِ فراواني پرورش يافتند كه شيخ جعفر كاشف الغطاء، ملااحمد نراقي، محمدباقر شفتي، سيدمحمدجواد عاملي و... از آن جمله مي باشند. الفوائدُ الرّجاليه، اُرجوزَةُ في الامامَه، لُؤلُؤالبحرين و... از جمله كتب ارزشمند اين فقيه بزرگ مي باشند.
✅ او سرانجام در 24 رجب (يا 24 ذيحجه) سال 1212 ق در 57 سالگي از دنيا رفت و در كنار مرقد شيخ طوسي در نجف اشرف مدفون شد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام علی علیه السلام:
در اعمال نيكو شتاب كنيد، و از فرارسيدن مرگ ناگهانى بترسيد، زيرا آنچه از روزى كه از دست رفته، اميد بازگشت آن وجود دارد، اما عمر گذشته را نمى شود باز گرداند، آنچه را امروز از بهره دنيا كم شده مى توان فردا به دست آورد امّا آنچه ديروز از عمر گذشته، اميد به بازگشت آن نيست.
🌹بَادِرُوا الْعَمَلَ وَ خَافُوا بَغْتَةَ الْأَجَلِ فَإِنَّهُ لَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الْعُمُرِ مَا يُرْجَى مِنْ رَجْعَةِ الرِّزْقِ مَا فَاتَ الْيَوْمَ مِنَ الرِّزْقِ رُجِيَ غَداً زِيَادَتُهُ وَ مَا فَاتَ أَمْسِ مِنَ الْعُمُرِ لَمْ يُرْجَ الْيَوْمَ رَجْعَتُهُ
📘 نهجالبلاغه، خطبه114.
https://eitaa.com/eslam20
💠 درکات و ابواب جهنم
✍ «دَرْک» در مقابل «دَرْج» است. درج برای بالا رفتن (صعود) و درک برای پایین آمدن (حدور) است و به همین جهت میگویند «درجات بهشت (دَرجات الجنّة) و درکات جهنم (دَرکات النّار)». (۱)
✅ دَرَکات جَهنّم، جایگاهها و طبقات مختلف جهنم است که در مقابل درجات بهشت قرار میگیرد. در جهنم رتبهبندی وجود دارد و همه دوزخیان، از جن و انس، بر پایه اعمالشان، از جهت کیفر و مجازات در هفت درکه و طبقه قرار میگیرند که نوع و شدت عذابشان متفاوت است.
✅ در قرآن، به جایگاه منافقان تصریح شده که در پایینترین و پستترین مرتبه دوزخ (دَرَک الاَسفَل) قرار دارند. «إِنَّ الْمُنافِقینَ فِی الدَّرْک الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ»؛(۲)
✅ در قرآن کریم به جهنم و برخی از نامها، صفات و ویژگیهای آن و نیز دستهبندی و درجهبندی دوزخیان و جایگاهشان در دوزخ اشاره شده است. در روایات به اسامی درکات جهنم و رتبه هر کدام نسبت به یکدیگر اشاره شده است: سَقَر، کُبَر، سَعیر، هاویه، جَحیم، ماهیه، غَیّ و لَظی نام این درکات است.
✅ بر اساس آیه ۴۴ سوره حجر، جهنم هفت در دارد و آیات ۲۹ سوره نحل و ۷۶ سوره غافر گفته است از درهای جهنم وارد شوید. در برخی از روایات، این هفت در به هفت طبقه تفسیر شده است.(۳) علامه طباطبایی معنای هفت در داشتن جهنم را به این که هفت نوع عذاب وجود دارد نیز تفسیر کرده است. (۴)
(۱) راغب، المفردات، ص۳۱۱،
(۲) نساء/ ۱۴۵،
(۳) جوادی آملی، معاد در قرآن، ص۴۲۶؛
(۴) طباطبایی، المیزان، ج۱۲، ص۱۷۰ و ج۱۷، ص۳۵۲؛
https://eitaa.com/eslam20
💠 پایینترین درکه جهنم
✍ طبق آیه ۱۴۵ سوره نساء، پایینترین نقطه و قعر جهنم (دَرَک اَسفَل)، به منافقان تعلق دارد: «إِنَّ الْمُنافِقینَ فِی الدَّرْک الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ». این آیه، ضمن این که صریح و روشن، مسیر و سرانجام منافقان را بیان میکند. (۱) نشان میدهد از نظر قرآن و اسلام، نفاق از انواع کفر شدیدتر است و منافقان دورترین مخلوقان به خدایند. (۲)
✅ منافقان در پایینترین درکه جهنم قرار میگیرند و هیچ کمکی مانند شفاعت، تخفیف یا تأخیر در عقوبت، به آنها نمیشود؛ (۳) مگر کسانی که طبق آیه ۱۴۶ سوره نساء («إِلَّا الَّذِینَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا وَ اعْتَصَمُوا بِاللَّهِ.....»)، از نفاق توبه و عقیده و رفتارشان را اصلاح کنند، به خدا تمسک بجویند و در دینداری خالص و بدون ریا باشند که در این صورت جزو مؤمنان خواهند بود. (۴)
✅ گرچه این آیه پایینترین درکه از درکات جهنم را از آنِ منافقان میداند اما مانعی وجود ندارد که غیر از منافقان نیز در این جایگاه وارد شوند. (۵)
📚 (۱) مکارم، الأمثل فى تفسیر، ج۳، ص۵۰۵.
(۲) همان، ج۳، ص۵۰۴.
(۳) حسینى، انوار درخشان، ج۴، ص۲۵۷.
(۴) حسینى، تبیین القرآن، ص۱۱۲.
(۵) شیخ طوسی، التبیان، ج۳، ص۳۶۸.
https://eitaa.com/eslam20