🔘 همه چیز را نگو...!
✅الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ في وصِيَّتِهِ لابنِهِ محمّدِ ابنِ الحَنَفيَّةِ ـ : يا بُنَيَّ ، لا تَقُل ما لا تَعلَمُ ، بل لا تَقُل كُلَّ ما تَعلَمُ ؛ فإنَّ اللّه َ تباركَ و تعالى قد فَرَضَ على جَوارِحِكَ كُلِّها فَرائضَ يَحتَجُّ بها علَيكَ يَومَ القِيامَةِ و يَسألُكَ عَنها ،
امام على عليه السلام ـ در سفارش خود به فرزندش محمّد بن حنفيّه ـ فرمود: فرزندم! آنچه نمى دانى مگوى، بلكه همه آنچه را هم كه مى دانى مگوى؛ زيرا خداوند تبارك و تعالى بر همه اندامهاى بدنت فرايضى مقرّر فرموده است كه روز قيامت با آنها در برابر تو حجّت مى آورد و نسبت به آنها تو را بازخواست مى كند.
📚كتاب من لا يحضره الفقيه ج ۲ ص ۳۲۶
@eslam20
🌷 فاطمه زهرا سلام الله علیها:
تبسّم و شادمانى در برابر مؤمن موجب دخول در بهشت خواهد گشت، و تبسّم در مقابل دشمنان و مخالفان سبب عذاب آتش جهنم خواهد بود.
قالَتْ علیها السلام: اَلْبُشْرى فى وَجْهِ الْمُؤْمِنِ یُوجِبُ لِصاحِبهِ الْجَنَّهَ، وَ بُشْرى فى وَجْهِ الْمُعانِدِ یَقى صاحِبَهُ عَذابَ النّارِ.
📗 تفسیر الا مام العسکرى (ع)، ص ۳۵۴، ح ۲۴۳.
@eslam20
فاطمه زهرا سلام الله علیها:
🌹سه چیز از دنیا براى من دوست داشتنى است: تلاوت قرآن، نگاه به صورت رسول خدا، انفاق و کمک به نیازمندان در راه خدا.
🌷قالَتْ علیها السلام: حُبِّبَ إ لَیَّ مِنْ دُنْیاکُمْ ثَلاثٌ: تِلاوَهُ کِتابِ اللّهِ، وَالنَّظَرُ فى وَجْهِ رَسُولِ اللّهِ، وَالاْنْفاقُ فى سَبیلِ اللّهِ.
📗 وقایع الایام، ص 295.
@eslam20
‼️❓چهار سوالی که در قیامت از انسان می پرسند.
روایت از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم منقول است که حضرت فرمودند:
🌷 هرگاه روز قیامت بیاید، بنده قدم از قدم بر ندارد، مگر اینکه از او درباره چهار چیز پرسیده می شود:
۱- از عمرش که چگونه گذرانده است.
۲- از جوانى اش که چگونه سپرى کرده است.
۳- از ثروتش که از کجا به دست آورده و چگونه خرج کرده است.
۴- و از دوستى ما اهل بیت.
🌹 رُوِیَ عَنْ رَسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) قال:
«إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ لَمْ تَزَلْ قَدَمَا عَبْدٍ حَتَّى یُسْأَلَ عَنْ أَرْبَعٍ: عَنْ عُمُرِهِ فِیمَ أَفْنَاهُ وَ عَنْ شَبَابِهِ فِیمَ أَبْلَاهُ وَ عَمَّا اکْتَسَبَهُ مِنْ أَیْنَ اکْتَسَبَهُ وَ فِیمَ أَنْفَقَهُ وَ عَنْ حُبِّنَا أَهْلَ الْبَیْتِ».
📚 تحف العقول، ج 1، ص 56
@eslam20
🌷 اميرمؤمنان على(عليه السلام) مى فرمايند:
🌺 اَلْغِيْبَةُ جُهْدُ الْعاجِزِ(۱)
غيبت كردن آخرين تلاش افراد ناتوان است.
✍ درميان گناهان كبيره كمتر گناهى است كه همانند غيبت نشانه پستى و ضعف و زبونى و ناجوانمردى باشد.
✅ آنها كه به مذمت و عيب جويى مردم در پشت سر مى نشينند و آبروى و حيثيت افراد را با افشاى عيوب پنهانى، كه غالب مردم به يكى از اين عيوب گرفتارند، مى برند، و آتش حسد و كينه خود را با اين وسيله فرو مى نشانند، افرادى ناتوان و فاقد شخصيتند كه حتى در مبارزه بى دليل و ظالمانه خود شهامت ندارند و تمام قدرتشان اين است كه از پشت خنجر بزنند.(۲)
🌺 در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده است: غیبت، حسنات ( خوبی ها و نیکی ها ) را از بین می برد همانطور که آتش، هیزم را از بین می برد. خداوند متعال به موسی وحی فرمود: غیبت کننده اگر توبه کند آخرین کسی است که وارد بهشت می شود و اگر توبه نکند نخستین کسی است که وارد آتش می گردد.(۳)
📗 ۱- نهج البلاغه، حکمت۴۵۳.
📘 ۲- کتاب یکصد و پنجاه درس زندگی
📚 ۳- بحارالانوار، ج۷۵، ص۲۵۷، ح۴۸
@eslam20
👈خواص #عناب
⚡️کاهش دهنده حرارت بدن
⚡️شستشو دهنده سلولهای مغزی
⚡️کاهش دهنده چربی خون
⚡️ مقوی مغز
👈افرادی که قند دارند می توانند روزی ۵ دانه عناب خام بخورند.
✅ مصلح آن👇
آویشن به صورت دم کرده ۱ قاشق آویشن و ۵ عدد عناب در یک استکان استفاده شود.
❌ توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف عناب هم عارضه هایی چون، ضعف قوای جنسی و ... به همراه خواهد داشت؛ در حد معمول و با تدبیر استفاده بفرمایید
📌همچنین؛
افرادی که خون آنها لزوجت دارد و یا صفرا ی سوخته دارند و بلغمی ها بهتر است عناب با آویشن دَم بکشد
☝️جوشانده ی عناب بتنهایی لزوجت میدهد
@eslam20
💠از علائم آخر الزمان
🌷از امیرالمومنین علی علیه السلام روایت شده است که در آخرالزمان و نزديك شدن زمان موعود كه بدترين زمانهاست زنانى ظاهر مى شوند بى حجاب و عريان، از دين خارج مى شوند و در فتنه ها داخل مى شوند و به شهوترانى روى مى آورند و به لذات جوئيها شتابانند، حرامهاى الهى را حلال مى كنند و در جهنم هميشه خواهند ماند.
🌹وَ رَوَى اَلْأَصْبَغُ بْنُ نُبَاتَةَ عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ: «يَظْهَرُ فِي آخِرِ اَلزَّمَانِ وَ اِقْتِرَابِ اَلسَّاعَةِ وَ هُوَ شَرُّ اَلْأَزْمِنَةِ نِسْوَةٌ كَاشِفَاتٌ عَارِيَاتٌ مُتَبَرِّجَاتٌ مِنَ اَلدِّينِ دَاخِلاَتٌ فِي اَلْفِتَنِ مَائِلاَتٌ إِلَى اَلشَّهَوَاتِ مُسْرِعَاتٌ إِلَى اَللَّذَّاتِ مُسْتَحِلاَّتٌ لِلْمُحَرَّمَاتِ فِي جَهَنَّمَ خَالِدَاتٌ ».
📚 من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 390
@eslam20
🌸فاطمه زهرا سلام الله علیها:
🌷همانا حقیقت و واقعیت تمام سعادتها و رستگارىها در دوستى على علیهالسلام در زمان حیات و پس از رحلتش خواهد بود.
🌹قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء علیهاالسلام:
إنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ أَحَبَّ عَلیّا فى حَیاتِهِ وَ بَعْدَ مَوْتِهِ.
📚شرح نهجالبلاغه ابن ابىالحدید، ج2، ص449.
@eslam20
💠 بازتاب اعمال انسان
✍ در آیه شریفه 110 سوره بقره خداوند متعال نماز و زکات را از اعمال خیر می داند و چون این دو از اهمّیت بیشترى برخوردار است، آنرا مقدّم بر تمام کارهاى خیر نموده است، سپس تصریح شده است که نتیجه هر کار خیرى را در روز رستاخیز خواهید دید، و آنچه از اعمال صالحه که از پیش براى خود فرستاده اید، نتیجه آن را خواهید یافت.
✅ در آخر آیه آمده است که: خداوند به هر کارى که انجام مى دهید آگاه است. این جمله تأکید بر این مطلب است که خیال نکنید، کار خیرى از کارهاى شما نادیده گرفته شود و یا به حساب آورده نشود بلکه خداوند تمام کارهایتان را به حساب مى آورد و از هیچ کوچک و بزرگى فروگذار نخواهد کرد.
☀️ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ۚ وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ ». (بقره /110)
نماز را بر پا دارید و زکات بدهید و بدانید که هرچه از کار خیر براى خود پیش مى فرستید، آن را نزد خدا خواهید یافت و به تحقیق خداوند به همه کارهاى شما آگاه است.
✅ در سوره آل عمران آیه 30 نیز همین معنى را می بینیم آنگاه که مى فرماید:
☀️ « یَومَ تَجِدُ كُلُّ نَفسٍ ما عَمِلَت مِن خَیرٍ مُحضَرًا » روزى که هر کس هرچه کار خیر انجام داده است، روبروى خود حاضر ببیند.
✅ و در آخر سوره زلزال نیز مى خوانیم:
☀️ « فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ » هر که به اندازه ذره اى کار خیر داشته باشد آن را خواهد دید و هرکه به اندازه ذره اى کار بد داشته باشد، آن را خواهد دید.
@eslam20
💐 به مناسبت میلاد مسعود حضرت عیسی علیه السلام
✍ عیسی مسیح(ع) یکی از پیامبران اولوالعزم و صاحب شریعت و کتاب انجیل است. نام و داستان وی به کرّات در قرآن و احادیث اسلامی آمدهاست. او برای اثبات نبوتش به اذن خدا معجزاتی از جمله سخن گفتن در گهواره در دفاع از مادر و نیز زندهکردن مردگان و شفای بیماران و کوران مادرزاد، و دمیدن حیات در گِلِ بیجان داشته است.
✅ قرآن عیسی را فقط بنده و فرستادهٔ خدا میشناسد و هرگونه اعتقاد به تثلیث یا تجسم خدا در عیسی را شرک میداند. نظر مسلمانان پیرامون مرگ عیسی نیز با آنچه مسیحیان معتقدند، متفاوت است.
✅ طبق گفتهٔ قرآن این عیسی نبود که مصلوب شد، بلکه امر بر آنان مشتبه شد. به روایتی خدا صورت عیسی را بر یکی از دشمنان افکند و وی به جای عیسی مصلوب شد و در نهایت عیسی به آسمان عروج کرد و از نظرها غایب شد.
✅ به اعتقاد مسلمانان شیعه، عیسی در آخرالزمان همراه مهدی(ع) ظهور خواهد کرد و دجال به دست او کشته خواهد شد. در سوره نساء، آیه/ ۱۵۹، آمده است، همه مردمانی که اهل کتاب باشند و دغدغه نجات داشته باشند، پیش از مرگ حتماً به او «عیسی مسیح» ایمان میآوردند و آنگاه روز رستاخیز بر آنها شهادت خواهد داد.
📚 بحارالأنوار، ج ۲۴، ص ۳۲۸.
@eslam20
❓با چه کسی همنشینی کنیم؟
✍ ارتباط با همنوعان يكي از نيازهاي اساسي روان انسان است و سرشت انسان نيز با ميل معاشرت با همنوعان خود و عشق و علاقه به اجتماع و رفاقت با آن عجين شده است. همین علاقه به همديگر و محبت و دوستي است كه افراد بشر را گرد هم جمع نموده و سعادت و آسايش و زيبا زيستن را براي آن ها فراهم كرده است. لکن این ارتباط دارای معیارهایی است.
🌷امام صادق(عليه السلام) به نقل از رسول خاتم(صلي الله عليه وآله) از حضرت مسيح(عليه السلام)خطاب به حواريّون نقل مي كند:
«قالَتِ الحَواريّونَ لعيسي، يا روحَ اللّهِ! مَنْ نُجالِسُ؟ قال: مَنْ يُذَكِرُكُمُ اللّهَ رُؤيَتُهُ و يَزيدُ في عِلمِكُم مَنطِقُهُ و يُرَغِّبُكُم في الآخرةِ عَمَلَهُ»(۱)
🌹حواريّون حضرت عيسي(عليه السلام)به ايشان عرض كردند: يا روح اللّه! با چه كسي همنشيني نماييم و دوستي كنيم؟ حضرت فرمود: با كسي كه سه صفت داشته باشد:
1⃣ ديدنش شما را به ياد خدا آورد.
2⃣ سخن او بر علم شما بيفزايد.
3⃣ و کردارش شما را به آخرت تشویق کند.
📚اصول كافي، ج 1، ص 110، ح 3.
@eslam20
💠جلوههای هدایتبخشی سیره حضرت زهرا(س)
✍ شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان یک الگوی برتر برای تمام بشریّت، قابل توجّه است.
هدایتگری خداوند متعال، از راههای گوناگونی محقق میشود. اصلیترین نمود هدایتگری حق تعالی، به وسیله اولیاء خود بر روی زمین است. همه انبیاء و اولیای الهی منابع نوری هستند که گفتار و رفتار آنها در همه حوزههای فردی و اجتماعی، باعث تبیین راه حق از باطل میشود.
✅ حضرت فاطمه زهرا(س) نیز دارای چنین شخصیّتی است. رتبه الگویی ایشان در حدّی است که در بین زنان عالَم نظیر و همانندی ندارد.
البتّه خانواده اهل بیت علیهمالسلام، مجمعی نورانی هستند؛ چنانکه پیامبر اکرم(ص) میفرمایند:
🌺 «أَنَا الشَّمْسُ وَ عَلِیٌّ(ع) الْقَمَرُ وَ فَاطِمَةُ الزُّهَرَةُ وَ الْفَرْقَدَانِ الْحَسَنُ وَ الْحُسَیْن»؛ من خورشیدم و علی(ع) ماه و فاطمه(س)، زهره(ناهید) است و حسن و حسین علیهما السلام نیز دو ستاره نور افشان هستند(1)
✅ در شناخت حقیقت شخصیت حضرت زهرا(س) روایاتی از طریق معصومین(ع) وارد شده است. یکی از آن روایات، سخن امام زمان(عج) است که فرمودند:
🌹 «و فی إبنَةِ رسُولِ اللهِ (ص) لِی أسوَهٌ حَسَنَهٌ؛ در دختر پیامبر خدا(ص) برای من الگوی نیکویی است.»(2)
✅ الگو بودن ایشان برای امامی که تمام دنیا را به فلاح و سعادت رهنمون خواهد کرد، سؤال مهمی را در مورد شخصیت حضرت زهرا(س) به ذهن تداعی میکند و آن اینکه؛ مگر در زندگی کوتاه حضرت زهرا(س) چه نکاتی وجود دارد که قابلیت إعمال برای تمام جهان هستی و بشریت است!؟
_____________
(1) معانی الاخبار، ص114
(2) الغیبه، للطوسی، ص 286.
@eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
احکام نمازجماعت.MP3
15.2M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح
موضوع احکام نمازجماعت
جلسه 624
https://eitaa.com/eslam20