◾️خروج اتباع كشورهاي خارجي از كشور در جريان فراگيري انقلاب اسلامي ايران (1357ش)
✍ به دنبال بروز حوادث ضد آمريكايي و ترس از احتمال بروز آشوب به هنگام ورود امام خميني به ايران، دولت آمريكا به كليه مقامات دولتي اين كشور كه حضورشان در ايران ضرورت نداشت دستور خروج داد و از ساير آمريكاييان نيز خواست كشور را ترك كنند. همچنين علاوه بر ناامني، كمبود سوخت منازل، بد شدن شرايط زندگي و متوقف شدن تقريباً همه فعاليت هاي تجاري، از جمله علل ترك ايران توسط آمريكاييان به شمار ميرفت.
🔹 اكثر خارج شدگان را اتباع كشورهاي آمريكايي و اروپايي تشكيل ميدادند كه در اين روز در حدود ده هزار آمريكايي با چندين هواپيماي نظامي، ايران را ترك كردند. در ادامه اين روند، تا روز چهاردهم بهمن، سي و پنج هزار نفر از آمريكاييان مقيم ايران به كشورشان بازگشتند.
https://eitaa.com/eslam20
❓عاق والدین به چه معناست؟
✍ عاق در لغت، به معنای منع کردن، جلوگیری کردن، و مانع شدن است. و در اصطلاح به معنای نافرمانی كردن از پدر و مادر و آزردن پدر و مادر است که موجب عاق( نفرین) والدین می شود.
✅ درباره رعایت حقوق پدر و مادر، آیات و روایات بسیار است از آن جمله آیه ی، 23 سوره اسراء که می فرماید:
☀️ «وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَرِیما»؛
🌟 پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیكى كنید، هر گاه یكى از آنها یا هر دوی آنها نزد تو، به سن پیرى برسند، كمترین اهانتى به آنها روا مدار، و بر آنها فریاد مزن، و باگفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه با آنها سخن بگو.
✅ خداوند در این آیه، بعد از اصل توحید، به یكى از اساسى ترین تعلیمات انسانى، یعنی نیکی به پدر و مادر اشاره می کند. قرار دادن توحید، یعنى اساسى ترین اصل اسلامى در كنار نیكى به پدر و مادر تاكیدى بر اهمیت این دستور اسلامى است.
❇️ علاوه بر این، در روایت داریم که مردى خدمت حضرت رسول (ص) آمد و گفت: مرا وصیت كن فرمود: به خداوند شرک نیاور و به پدر و مادرت نیكى كن و آنها را مورد محبت و احسان خود قرار بده و براى آنها وسائل راحتى فراهم كن.
✅ حتی سفارش شده بعد از مرگ نیز آنها را فراموش نکنید؛ چرا که دعای آنها در حق شما مستجاب خواهد شد و لذا در روایات داریم که در کنار قبر پدر و مادر خود، دعا کنید؛ تا خداوند دعای شما را مستجاب کند.
https://eitaa.com/eslam20
🌷امام صادق عليه السلام:
هنگامى كه به نماز ايستادى بدان كه در پيشگاه خداوند هستى و اگر او را نمى بينى، او تو را مى بيند. پس به نمازت توجه كن.
🌹اِذا قُمْتَ فِى الصَّلاةِ فَاعْلَمْ اَنَّكَ بَيْنَ يَدَىِ الله، فَاِنْ كُنْتَ لا تَراهُ فَاعْلَم اَنَّهُ يَراكَ فَأَقْبِلْ قِبَلَ صَلاتِكَ.
📚 تهذيب الأحكام، ج 2، ص 325، ح 1332.
https://eitaa.com/eslam20
❓اولین چیزی که در قیامت سوال می شود چیست؟
در مورد اهمیت نماز، روایات مختلفی وارد شده که شرط قبولی سایر اعمال ذکر شده است.
🌹 پيامبر گرامی اسلام صلى الله عليه و آله می فرماید:
نخستين چيزى كه خداوند بر امّت من واجب كرد نمازهاى پنجگانه است و نخستين عملى كه از آنها [به درگاه خدا ] بالا مى رود نمازهاى پنجگانه است و نخستين چيزى كه درباره آن از آنها سؤال مى شود، نمازهاى پنجگانه است.
🌸 رسولُ اللّه ِ (ص): أوَّلُ ما افتَرَضَ اللّه ُ على اُمَّتِي الصَّلَواتُ الخَمسُ، و أوَّلُ ما يُرفَعُ مِن أعمالِهِمُ الصَّلَواتُ الخَمسُ، و أوَّلُ ما يُسألُونَ عَنهُ الصَّلَواتُ الخَمسُ. (۱)
🌷 در روایت دیگری امام صادق علیه السلام از قول پیامبر گرامی اسلام نقل می کند که:
اولين چیزی که از او سؤال میشود نماز است. اگر نمازش پاک بود، سایر اعمالش نیز پاک خواهد بود. و اگر نمازش پاک نبود، سایر اعمالش نیز پاک نخواهد بود.
🌺 أَوَّلُ مَا یُسْأَلُ الْعَبْدُ إِذَا وَقَفَ بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ عَنِ الصَّلَاةِ فَإِنْ زَکَتْ صَلَاتُهُ زَکَی سَائِرُ عَمَلِهِ وَ إِنْ لَمْ تَزْکُ لَمْ یَزْکُ عَمَلُهُ (۲)
(۱) ميزان الحكمه، ج۹، ص۱۰۵.
(۲) شيخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص ۲۳۰.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 12 بهمن ماه 1401 شمسی
🌙 10 رجب 1444 قمری
❄️ 01 فوریه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ بازگشت پيروزمندانه "امام خمينی" به ميهن اسلامي پس از سالها تبعيد و دوری از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
➕ شهادت حجت الاسلام "عبداللَّه ميثمی" نماينده امام در قرارگاه خاتم الانبياء (1365ش)
➕ ارتحال ملکوتی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی( 1400 ش)
➕ درگذشت دکتر حسنابراهیم حبیبی، عضو مجمع تشخیص مصلحت (1391ش)
➕ آغاز نخستين جشنواره فيلم و تئاتر فجر در تهران (1361ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت حضرت علی اصغر (ع) فرزند امام حسين(ع) (60 ق)
➕ ولادت "امام محمدتقی (ع)، جواد الائمه " (195 ق)
➕ رحلت عالم و مجتهد بزرگ آيت الله "ميرزا باقر قاضي تبريزی" (1366 ق)
❄️ #میلادی
➕ وقوع جنگ خونبار "روتر" بين فرانسه با پروس، اتريش و سوئد (1814م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ارتحال ملکوتی آیت الله العظمی صافی گلپایگانی( ۱۴۰۰ ش)
✍ لُطفُالله صافی گُلپایگانی (زاده ۳۰ بهمن ۱۲۹۷ش در گلپایگان - درگذشت، ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ در قم) از مراجع تقلید شیعه و از اساتید درس خارج فقه و اصول در قم بود. او از شاگردان برجسته آیتالله العظمی بروجردی و عضو شورای استفتای وی بوده و کتاب منتخب الاثر درباره امام دوازدهم شیعیان را به توصیه استاد خود نوشته است.
🔸 عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی، عضویت در شورای نگهبان و دبیری آن، از مناصب سیاسی صافی گلپایگانی بوده است. از او آثار فراوانی منتشر شده که به بیش از ۸۰ عنوان فارسی و عربی میرسد و برخی از این آثار، جایزه کتاب سال ولایت و کتاب سال مهدویت را به دست آوردهاند.
وی سرانجام در بامداد دوازدهم بهمن ماه ۱۴۰۰ ش، دعوت حق را لبیک گفت و روح بلندش به ملکوت اعلی پیوست.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ سالروز شهادت حجت الاسلام "عبداللَّه ميثمي" نماينده امام در قرارگاه خاتم الانبياء (1365ش)
✍ حجت الاسلام عبداللَّه ميثمي در سال۱۳۳۴ در اصفهان ديده به جهان گشود. وي از نوجوانی به فراگیری دروس حوزوی پرداخت و در سال ۱۳۵۳ جهت ادامه تحصیل عازم قم گردید. او به دلیل مبارزات سیاسی با رژیم پهلوی دستگیر و زندانی شد. و سی ماه از عمرش را در زندان رژیم پهلوی به سر برد. و در سال ۱۳۵۷ همزمان با پیروزی انقلاب از زندان آزاد شد.
✅ تبعيت شهيد ميثمي از احكام اسلام از بارزترين صفات او بود. شهيد ميثمي داراي اخلاق نيكويي بود و در اعطاي وام قرض الحسنه براي نيازمندان و دستگيري از مستمندان فعالیت چشم گیری داشت.
✅ اين شهيد بزرگوار در طول جنگ تحمیلی بيشتر وقت خود را در جبهه سپري نمود و به عنوان نماينده حضرت امام(ره) در قرارگاه خاتم الانبياء فعاليت ميكرد.
✅ اومعتقد بود جنگ یک نعمت بزرگ و یک سفرهٔ گستردهٔ الهی است و هرکس بیشتر بتواند در جنگ شرکت کند، از این سفرهٔ الهی بیشتر بهره برده است.
✅ وی سرانجام در سال ۱۳۶۵، در عمليات كربلاي ۵ روحش آسمانی شد و به لقاءاللَّه پیوست.
https://eitaa.com/eslam20
🌷 بازگشت پيروزمندانه "امام خميني"(ره) به ميهن اسلامي پس از سالها تبعيد و دوري از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
✍ در 12 بهمن 1357 حضرت امام خميني پس از نزديك به 15 سال دوري و تبعيد از وطن، در ميان استقبال پرشور مردم قدم به خاك ايران اسلامي گذاشت و بزرگترين استقبال تاريخ در تهران شكل گرفت. استقبال گسترده مردم آگاه و بيدار ايران از امام، چنان بينظير بود كه تا آن زمان، مردم، از يك شخصيت محبوب خود، اين چنين استقبالی نكرده بودند.
🔸 امام، پس از يك سخنراني كوتاه تشكرآميز در فرودگاه، براي اداي احترام به شهيدان انقلاب اسلامي به بهشت زهرا رفتند. در مسير بهشت زهرا، دريايي از انسانها موج ميزد. صدها خبرنگار و عكاس، اين مراسم را پوشش خبری دادند و آن را به جهان مخابره کردند. جمعيت استقبالكننده در طول 33 كيلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا را بين 5 تا 8 ميليون نفر که از شهرهاي مختلف كشور به تهران آمده بودند، تخمين زدند.
🔹امام در بهشت زهرا، در ميان انبوه جمعيت سخنان مهمي ايراد فرمودند. ايشان در اين سخنراني كه يكي از پرجمعيتترين اجتماعات تاريخ بود، غيرقانوني بودن رژيم سلطنت پهلوي را با استدلال مطرح و خطوط آينده انقلاب و دولت اسلامي را ترسيم نمودند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پنج سفارش امام جواد علیه السلام؛
🌷امام جواد (ع) می فرمایند:
در زندگي، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستي را همنشين خود قرار بده و با هواهاي نفساني مخالفت كن. و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفي نخواهي ماند، پس مواظب باش كه در چه حالتي خواهي بود.
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِي قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 358، ح 1.
https://eitaa.com/eslam20
💠 متوجه باش که چگونه ای
✍ آنچه بیشتر از همه برای انسان سالک اهمیت دارد و در تمامی لحظات نباید از آن غافل باشد، دقت در این امر است که بداند، همیشه در محضر الهی به سر می برد.
🌷 امام جواد علیه السلام فرمودند: «اِعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛ بدان که در برابر دیدۀ خدایی و متوجه باش که چگونه ای.(۱)
✅ گفتار نورانی امام خمینی که فرمودند: «عالَم محضر خدا است، در محضر خدا معصیت نکنید.» برگرفته از همین معارف اهل بیت علیهم السلام است.
✅ سالک باید از دستوری که اهل سلوک، از آن با عنوان «مراقبه» یاد می کنند و آن را مایۀ سعادت و رکن عمدۀ سیر و سلوک می خوانند، کمک بگیرد و در هر لحظه و در هر جایی و در هر حالی که هست، همواره خود را در محضر الهی بداند تا بدین ترتیب غفلت را که زمینه ساز گناهان و تخلّفات است، از وجود خویش دور سازد.
🌺 امام صادق علیه السلام به اسحاق بن عمّار فرمودند:
ای اسحاق! به گونه ای از خدا بترس که گویا او را می بینی؛ هر چند تو او را نمی بینی، ولی او تو را می بیند، و اگر معتقد باشی که او تو را نمی بیند، بی شک به او کفر ورزیده ای، و اگر بدانی که او تو را می بیند و آن گاه در حضور او معصیت کنی، بی تردید او را از بی ارزش ترین بینندگان قرار داده ای.
🌹«يَا إِسْحَاقُ خَفِ اللَّهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ وَ إِنْ كُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ فَإِنْ كُنْتَ تَرَى أَنَّهُ لَا يَرَاكَ فَقَدْ كَفَرْتَ وَ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ يَرَاكَ ثُمَّ بَرَزْتَ لَهُ بِالْمَعْصِيَةِ فَقَدْ جَعَلْتَهُ مِنْ أَهْوَنِ النَّاظِرِينَ عَلَيْكَ».(۲)
________________
(۱) بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۵۸، ح۱
(۲) اصول کافی، تصحیح استاد حسن زاده آملی، ج ۲، ص۵۵.
https://eitaa.com/eslam20
🌟ولادت "امام محمدتقي(ع)، جواد الائمه(ع)" (195 ق)
✍ حضرت امام محمدتقي(ع) امام نهم، در سال195 قمری در مدينه ي منوره به دنيا آمد. ابوجعفر، كنيه و جواد، تقي، قانع، مرتضي و نجيب از القاب آن امام همام مي باشند. آن حضرت در 8 سالگي و در زمان مأمون به امامت رسيد و در عصر معتصم عباسي در 25 سالگي به شهادت رسید.
✅ فرزندان امام جواد(ع) را چهار تن ذكر كرده اند. آن امام بزرگوار، از محبوبيت فوق العاده اي در ميان مردم برخوردار بود. و به واسطه ي بخشندگي زيادي كه داشت به جواد به معناي بخشنده مشهور شد. خانه ي امام جواد(ع) پناهگاه نيازمنداني بود كه از هر سو نا اميد شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند.
✅ در دوران امام جواد(ع) حوزه ي نفوذ اسلام، پهنه ي گسترده اي را شامل مي شد. اين امر زمينه را براي انتقال و نشر آراء مختلف فراهم آورد و باب مباحثه و گفت و گو بين انديشمندان مسلمان و غيرمسلمان را باز كرد. در اين ميان، آن امام به عنوان يادگار پيامبر اسلام(ص)، از هر فرصتي بهره مي برد تا مردم را با علوم و معارف والاي اسلامي آشنا سازد و از نفوذ انديشه هاي غير الهي جلوگيري كند.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
رقیه بنت الحسین ع.MP3
40M
حجتالاسلام والمسلمین علی صالح
غفاری
موضوع حضرت رقیه بنت الحسین علیهاالسلام
مکان تبلیغ حسینیه انقلاب
جلسه 646
https://eitaa.com/eslam20
💠 #پیروزی
🔹 امام علی علیه السلام:
پیروزی در دور اندیشی است و دور اندیشی در به کارگیری صحیح اندیشه است و اندیشه صحیح در #رازداری است.
📚نهج البلاغه/ح48
✍🏼 دور اندیشی یعنی انسان در مورد نتیجه و آینده کاری که میخواهد انجام بدهد، خوب تأمل کند.
📌البته رازداری خود نشانه سلامت عقل و کمالِ دور اندیشی است. کسی که رازش را فاش میکند، در بند آن قرار میگیرد.
#احادیث کانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
✨اميرالمؤمنين علی علیه السلام:
🌾تو مراقب آخرتت باش؛ دنیا ذلیلانه پیش تو میآید
📚غررالحكم، ص ۱۴۴
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 13 بهمن ماه 1401 شمسی
🌙 11 رجب 1444 قمری
❄️ 02 فوریه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه كبير و عالم مجاهد "حاج ميرزا جواد مجتهد تبريزی" (1274 ش)
➕ رحلت دانشمند و محقق بزرگوار "ميرزا محمدحسين فاضل تونی" دانشمند مسلمان (1339 ش)
➕ رحلت عارف زاهد آيت الله "مجدالدين قاضی" امام جمعه موقت دزفول (1364ش)
➕ درگذشت عالم ربانی آيت الله "حاج محمد روحانی كرمانی" (1373ش)
➕ زادروز استاد شهید، آیت الله مطهری (1298ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن عساكر دمشقی" مورخ و محدث شهير اسلامی (571 ق)
➕ تولد "ابوبكر محمد" معروف به "ابن انباري" اديب و مفسر مسلمان(271 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضای معاهده برلَن برای سركوبی انقلابيون فرانسه (1793م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت دانشمند و محقق بزرگ "ميرزا محمدحسين فاضل توني" (1339 ش)
✍ ميرزا محمدحسين فاضل توني، دانشمند و عالم بزرگ مسلمان در سال 1257 ش در شهرستان فردوس خراسان متولد شد. او در دوران تحصيل از محضر عالمان برجسته اي همچون اديب نيشابوري كسب فيض كرد و به مدارج عالي علمي و معنوي دست يافت.
✅ فاضل توني در فقه، اصول، حكمت، عرفان، رياضي، نجوم و ادبيات عرب از معلومات وسيعي برخوردار بود. بعدها به سمت استادي در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران برگزيده شد و تدريس زبان و ادبيات عرب و فلسفه به او واگذار شد.
✅ او با اينكه در سال 1339 به علت كهولت سن باز نشسته شد از تدريس نياسود و به كار خود ادامه داد. از او كتب ارزشمندي چون حكمت قديم، الهيات و حواشي بر اسفار به يادگار مانده است. اين استاد بزرگوار سرانجام در سيزدهم بهمن 1339 در 82 سالگي در تهران درگذشت و به جوار رحمت حق تعالي شتافت.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ واكنشهاي داخلي و خارجي در قبال سخنان حضرت امام در بهشت زهرا (1357 ش)
✍ وزارت امور خارجه دولت آمريكا كه از حاميان اصلي رژيم شاه بود، پس از سخنان پرشور امام خميني در روز 12 بهمن 57 در بهشت زهرا و مواضع صريح معظّمٌ لَه در مقابل سياست مداخله جويانه آمريكا در ايران، اين سخنان را ضدآمريكايي خواند. رژيم صهيونيستي نيز از بازگشت حضرت امام به ايران ابراز نگراني كرد، زيرا به خوبي ميدانست كه امام و مردم انقلابي ايران از مخالفان سرسخت اين رژيم غاصب و اشغالگر هستند.
🔹 تاس، خبرگزاري رسمي دولت شوروي نيز در واكنش به بازگشت امام به كشور اعلام كرد كه بازگشت آيتاللَّه خميني به ايران، سير مبارزات را در آن كشور وارد مرحله سرنوشتسازي كرده است. از طرف ديگر، در اين روز مردم مشتاق ديدار امام، عازم اقامتگاه ايشان در مدرسه علوي تهران شدند. ايشان طي سخناني براي مردم، رژيم را مخالف عقل و حقوق بشر خواندند و تأكيد كردند كه هر ملتي حق دارد، سرنوشت خود را شخصاً تعيين كند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار یادآوری «ایامالله»
✍ یادآوری و زنده نگه داشتن «ایامالله»، دو اثر بنیادی در جامعه دارد:
1⃣ اصلاح دستگاه محاسباتی؛
🔹 جامعهای که «ایامالله» را زنده نگه میدارد، نظام محاسباتی و تصمیمگیری او مبتنی بر این باور است که من و شما کارهای نیستیم؛ ارادهها مقهور ارادهی پروردگار است. این درست بر خلاف سیستم محاسباتی دشمنان و منافقان است که نه تنها از دست قدرت الهی غافلاند بلکه به آن اعتقادی ندارد. لذا آن کسانی که دست قدرت خدا را نمیتوانند در این حوادث ببینند و تحلیلهای مادّی در این مسائل میکنند، عقب میمانند.
2⃣ امید به آینده و پیروزی ملت؛
🔸 وقتی دست قدرت الهی، «ایامالله» میسازد، بنابراین وجود «ایامالله»ها، جامعهی اسلامی را به آینده امیدوار میکند و به این نتیجه میرساند که ارادهی الهی بر پیروزی این ملّت است.
🔹 روش خداوند در تقویت ایمان انسانها به امور غیبی است. لذا همانطور که برای ایمان آوردن به «خدا» و «معاد» ما را به نشانههای پیرامونمان متوجه میسازد، برای ایمان آوردن به «قدرت الهی» و «وعدهی پیروزی» نیز ما را به نشانههای پیرامونمان یعنی «ایامالله»ها، متوجه میسازد.
🔸 «ایّامالله» آیهاند، نشانهاند، دلیل راهند. تا ما به «قدرت الهی» ایمان بیاوریم. این ایمان، انسان را به استقامت بیشتر و تلاش بیشتر برای پیروزی وا میدارد. تلاشی که نتیجهاش پیروزی و دیدن آخرین «ایامالله» در این دنیا؛ یعنی رسیدن به آرمان بزرگ که ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمیٰ ارواحنافداه است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 برخی از پیامدهای آزردن والدین و عاق والدین
✍ در روایات به کبیره بودن گناهِ آزردن والدین و عاق والدین تصریح شده است(1) و پیامدهایی برای آن بیان شده است؛ که عبارتند از:
1⃣ محرومیت از بهشت و استشمام بوی آن؛(2)
بر پایه روایتی از امام صادق (ع)، روز قیامت، پردهای از پردههای بهشت را کنار میزنند، بوی آن به مشام هر جانداری از مسافت پانصد سال راه میرسد، مگر کسانی که عاق والدین شدهاند(3) همچنین در روایات متعددی از تعبیر لایَدخُلُ الجَنّةَ (وارد بهشت نمیشود) یا ورود به جهنم.(4) برای عاق والدین استفاده شده است.
2⃣ پذیرفته نشدن نماز؛
در روایتی آمده کسی که با نظر دشمنی به پدر و مادر ستمکار خود نگاه کند، خدا نمازش را نمیپذیرد.(5)
3⃣ مستجاب نشدن دعا.(6)
در روایت آمده است کسی که پدر و مادر خود را بیازارد، دعای او مستجاب نخواهد شد.
4⃣ عذاب در دنیا؛
در روایتی از پیامبر عقوق والدین از گناهانی دانسته شده که انسان در دنیا کیفرش را میبیند.(7) ملا احمد نراقی می گوید: عاق والدین، کوتاهی عمر، تلخی زندگانی، فقر، پریشانی و سختی جاندادن و شدت سکرات موت را در پی دارد.(8)
5⃣ عذاب قبر؛
به گفته ملامهدی نراقی، کسی که مادرش از او ناراضی باشد سکرات موت و عذاب قبرش شدید است.(9)
(1) کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۲۷۶.
(2) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(3) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(4) همان، ج۲، ص۳۴۸.
(5) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(6) همان، ج۲، ص۴۴۸.
(7) پاینده، نهج الفصاحه، ۱۳۸۲ش، ص۱۶۵.
(8) نراقی، معراج السعاده، ۱۳۷۸ش، ص۵۳۲.
(9) نراقی، جامع السعادات، ۱۳۸۳ق، ج۲، ص۲۶۳.
https://eitaa.com/eslam20
✍ آیت الله بهجت(ره):
🔻از مکارماخلاق هرچه به ما به ارث رسیده بود، از دست دادیم!
⚠️ به فکر جمعآوری پول و مال و لوازم غیرضروری زندگی شدیم و دست از انفاقات برداشتیم!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص٢٠
#در_محضر_بهجت
https://eitaa.com/eslam20