🌷 شهادت "سيدمحمدعلي رحيمي" مسؤول خانه فرهنگ ايران در پاكستان (1375 ش)
✍ پس از آنكه در آذرماه 1369 صادق گنجي مسؤول خانه فرهنگ ايران در لاهور پاكستان به دست گروهك تروريستي سپاه صحابه پاكستان به شهادت رسيد، سيدمحمدعلي رحيمي از اوايل سال 1374، به اين سمت منصوب و مشغول فعاليت شد. وي قبل از مأموريت خود در پاكستان، به مدت ده سال در دهلي نو به فعاليتهاي فرهنگي و تبليغي اشتغال داشت.
✅ فعالیت های وی به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی موجب شد تا بارها از سوی گروههای تندرو تهدید شود. وی در ۲ اسفند ۱۳۷۵ توسط گروه جنگهوی ترور شد و پيكر مطهرش پس از تشييعي باشکوه، در بهشت زهراي تهران رخ در نقاب خاک کشید.
https://eitaa.com/eslam20
♻️درگذشت آیت الله خوشوقت (۱۳۹۱ش)
✍ آیت الله خوشوقت (۱۳۰۵ – ۱۳۹۱) مجتهد، عارف و استاد معاصر اخلاق که در حکمت و عرفان از شاگردان آیات عظام؛ علامه طباطبایی، بروجردی و امام خمینی بود. او در اوایل انقلاب برای مدتی کوتاه نماینده ویژه امام در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. همچنین سالها امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در سه راه طالقانی تهران بود.
✅ این عالم وارسته در دوم اسفند ۱۳۹۱، طی سفری زیارتی به عربستان سعودی بعلت عارضه تنفسی در بیمارستان ملک فیصل شهر مکه، بستری و در سن ۸۶ سالگی درگذشت. و پیکر مطهرش در حرم عبدالعظیم حسنی رخ در نقاب خاک کشید. در پی درگذشت وی، رهبر معظم انقلاب، طی پیامی از او با عنوان «عالم ربانی»، «سالک الی الله» و «عارف بالله» یاد کرد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷پيامبر گرامی اسلام صلي الله عليه و آله:
خداى عزوجل مى فرمايد: به عزّت و جلالم سوگند كه از ظالم در دنيا و آخرت انتقام مى گيرم و از كسى هم كه مظلومى را ببيند و بتواند ياريش كند و نكند بى گمان انتقام مى گيرم.
🌹يَقولُ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ: وَعِزَّتى وَجَلالى لأََنْتَقِمَنَّ مِنَ الظّالِمِ فى عاجِلِهِوآجِلِهِ وَلأََنْتَقِمَنَّ مِمَّنْ رَأى مَظْلوما فَقَدَرٌ أَنْ يَنْصُرَهُ فَلَمْ يَنْصُرْهُ؛
📗كنزالعمال، ج۳، ص ۵۰۵، ح ۷۶۴۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 منشأ و عوامل ظلم
✍ هر پدیدهای نیاز به یک علتی دارد و برای این رذیله اخلاقی علتها و عوامل زیادی ذکر شده است که ممکن است گاهی علت بیرونی و گاهی منشأ درونی داشته باشد، که به طور مختصر به برخی عوامل اشاره میشود:
۱- خشونت و کینه توزی:
گاهی انسان ستمکار، چنان در خباثت و وقاهت غوطهور است که گویی از تعدی و تجاوز به حقوق دیگران مخصوصاً به حقوق ضعفا و بینوایان لذت میبرد و هر چه که در تعدی و تجاوز به دیگران بیشتر خشونت انجام میدهد بر لذت و شقاوت او میافزاید.
۲- خودکامگی:
گاهی منشأ ظلم و تعدی، سودجویی و خودخواهی و خودکامگی است، اگر چه وقاحت این نوع ظلم به شدت قسم اول نیست ولی در عین حال با نظر به عظمت حقی که پایمال میگردد، یا بی یار و یاور بودن شخصی که مورد تعدی و ظلم قرار میگیرد، دارای درجات شدید و ضعیف میباشد.
۳- جاه طلبی:
بعضی از افراد به دنبال جایگاه و موقعیتی که پیدا میکنند و میخواهند به مقامی برسند راه ستم را بیش میگیرند و از این راه سعی میکنند به موقعیتشان برسند.
۴- خودخواهی:
امام علی علیه السلام در یکی از خطبههایشان، عوامل ظلم و ستم را به خود افراد نسبت میدهد و چنین میفرماید: «هیهات که با شما بتوانم تاریکی را از چهره عدالت بزدایم و کجیها را که در حق راه یافته است، راست نمایم».(۱)
🔹 حضرت در این سخن، علت ظلم را به خود افراد برمیگردانند چرا که آنها بر روی عدل، ظلمت و تاریکی انداخته و مسیر حق را منحرف کردهاند.
📗 نهجالبلاغه، خطبه ۱۳۱.
https://eitaa.com/eslam20
🙏 بسم الله الرحمن الرحیم 🙏
❤️ رسول الله (ص) فرمودند:
🌴 اَلْعِبادَﺓُ عَشَرَﺓَ اَجْزاءٍ تِسْعَـﺔٌ مِنْها فی طَلَبِ الْحَلالِ
🍃عبادت ده جزء است که نه جزء آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است.
📓مستدرک الوسائل، ج۱۳، ص۱۲
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 03 اسفند ماه 1401 شمسی
🌙 01 شعبان 1444 قمری
❄️ 22 فوریه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز عمليات بزرگ خيبر در منطقه هورالهويزه و شمال بصره (1362 ش)
➕ روز تجليل از اسرا و مفقودين
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن طاووس" فقيه و اديب مسلمان (693 ق)
➕ رحلت عالم بزرگوار شيخ "محمد حسن نجفی" مؤلف و فقيه گرانقدر شيعه (1266ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "احمدآزاد" عالم و خطيب هندی (1958م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
▪️رحلت شيخ "محمد حسن نجفي" مؤلف و فقيه گرانقدر شيعه(1266ق)
✍ آيت اللَّه شيخ محمد حسن نجفي معروف به صاحب جواهر در سال 1200 ق، در نجف اشرف ديده به جهان گشود. وی پس از طي مقدمات، در نوجواني به درس خارج فقه و اصول راه يافت و خوشه چين حلقه ي درس آيات عظام شيخ جعفركاشف الغطاء، سيدمهدي بحرالعلوم، سيدجواد عاملي و شيخ موسي كاشف الغطاء گرديد.
✅ او در 25 سالگي به درجه ي اجتهاد رسيد و از همان سال نگارش كتاب گرانقدر "جواهر الكلام" را آغاز كرد. جواهر الكلام، اين دائرة المعارف فقه شيعه، ثمره ي 32 سال تلاش شبانه روزي او می باشد.
✅ وي كه در حوزه ي نجف، كرسي تدر يس داشت شاگردان فراواني تربيت نمود كه حضرات آيات سيدحسين كوه كمري، شيخ جعفر شوشتري و ملاعلي كني از آن جمله اند. صاحب جواهر تا آخرين لحظات عمر به تأليف مشغول بود.
✅ او در اواخر عمر تصميم به شرح كتابي ديگر گرفت، امّا پيمانه ي عمرش به سرآمد. او در پايان عمر، زمام امور ديني را پس از خود به شاگرد فقيه و فرزانه اش شيخ مرتضي انصاري سپرد.
✅ سرانجام اين عالم كم نظير در 66 سالگي در نجف اشرف وفات يافت و پس از تشييعي باشكوه، بدن مطهر او را در مقبره اي كه خود جنب مسجدش در نجف آماده كرده بود، به خاك سپردند.
https://eitaa.com/eslam20
🌷 آغاز عمليات بزرگ خيبر در منطقه هورالهويزه و شمال بصره (1362)
✍ عمليات بزرگ خيبر از جمله عملياتهاي موفق رزمندگان اسلام است که با رمز يا رسول اللَّه در جبهه جنوب، منطقه هورالهويزه و شمال بصره در وسعت تقريبي 200 كيلومتر مربع با هدف تصرف و تامين جزاير مجنون و بخشي از هورالهويزه از سوم اسفند 62 آغاز شد و تا بيست و دوم اسفند به طول انجاميد. در اين عمليات، رزمندگان اسلام در ابتدا با ورود به جزاير مجنون، از اصل غافلگيري و سرعت عما بهره گرفته و تعدادي از يگانهاي دشمن را در این جزیره متلاشی کردند و دشمن بعثي كيلومترها به عقب رانده شد.
✅ با گذشت دو هفته از شروع عمليات، و با اینکه عراق به صورت گسترده از سلاحهاي ممنوعه شيميايي استفاده كرد، رزمندگان اسلام موفق شدند تا موقعيت مناطق آزاد شده، از جمله جزاير مجنون را تثبيت كنند و ابتكار عمل را به دست گيرند. با تصرف جزيره مجنون، يكي از حوزههاي مهم نفتي در اختيار رزمندگان اسلام قرار گرفت و دشمن را در باز پسگيري آن ناكام گذاشت.
✅ اين عمليات سرانجام پس از 19 روز نبرد سنگين با نتايج زير پايان يافت:
۱- 1140 نفر اسير و 15000 نفر كشته و زخمي.
۲- به تصرف درآمدن منطقه اي به وسعت بيش از 1180 كيلومتر مربع، از جمله جزاير مجنون.
۳-انهدام 330 دستگاه تانک و نفربر، 42 دستگاه اغتنامي.
۴-ساقط نمودن 6 فروند هواپيما.
۵- غنیمت گرفتن 60 دستگاه خودرو و انهدام 200 دستگاه خودرو.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سه دسته از برادران با سه کارکرد متفاوت
🌷 امام صادق عليه السلام:
برادران سه گروهاند:
1⃣ دستهاى از آنان مانند غذايند كه هميشه بدان نياز است و آن، خردمند است.
2⃣ دسته دوم، مانند بيمارى و آفت است و آن، نادان است.
3⃣ گروه سوم مانند داروست و آن، حكيم است.
🌹 الإِخوانُ ثَلاثَةٌ: فَواحِدٌ كَالغِذاءِ الَّذي يُحتاجُ إلَيهِ كُلَّ وَقتٍ فَهُوَ العاقِلُ، وَالثّاني في مَعنَى الدّاءِ وهُوَ الأَحمَقُ، والثّالِثُ في مَعنَى الدَّواءِ فَهُوَ اللَّبيبُ.
📚 تحف العقول، ص ۳۲۳.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار و پیامدهای ظلم
✍ ظلم و ستم، همانند سایر صفات رذیله و ناپسند، آثار و پیامدهای منفی به همراه دارد که به طور مختصر در دو بخش بیان میشود:
۱- آثار ظلم در حوزه فردی:
که شامل ظلم فرد به خودش و ظلم فرد به دیگران میشود. این قسم از آثار ظلم پیامدهایی به دنبال دارد:
الف- عذاب وجدان:
ظالم همیشه اعصاب خود را ناراحت کرده و وجدان او، ناخودآگاه آزارش میدهد، چرا که انسان فطرتاً خداجو است و به خداوند گرایش دارد و او را در همه جا میجوید، اما با ظلم و جوری که مرتکب میشود پرده ای روی فطرت خویش میکشد و شیطان او را از معرفت خدا باز میدارد.(۱)
ب- قصاص در دنیا:
ظالم علاوه بر عقوبات اخروی به انتقام دنیایی هم مبتلا خواهد شد و همیشه منفور مردم و جامعه خواهد بود و مورد لعن مردم قرار میگیرد.(۲)
📗(۱) نهج البلاغه، خطبه ۱.
(۲) جعفری، علامه محمدتقی؛ شرح نهج البلاغه، تهران، ۱۳۵۸، چ اول، ج ۱۰، خطبة ۴۷، ص ۵۱.
https://eitaa.com/eslam20
🔴 آرزوهای بر باد رفته
✍ امام علی علیه السلام:
آن چه را که از #عمر تو باقی مانده
است، دریاب و مگو فردا و پسفردا؛
زیرا پیشینیان تو به آن سبب هلاک
شدند کـه تکیـه بـر آروز ها کردند و
امروز و فردا نمودند، تا آنکه فرمان
خدا [مرگ]ناگهان فرا رسید، درحالی
که غافل بودند.
https://eitaa.com/eslam20