8موردازجاهای که خواندن سوره قدرسفارش شده.MP3
17.31M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع:8موردازجاهاي كه خواندن سوره قدرسفارش شده جلسه 691 مكان تبليغ مسجدامام رضاعليه السلام
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 21 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 19 رمضان 1444 قمری
❄️ 10 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تأسيس "بنياد مسكن انقلاب اسلامي "به فرمان" امام خمينی (1358ش)
➕ بمباران شيميايي "مريوان" توسط قوای بعثی عراق (1367 ش)
➕ شهادت امیر سپهبد "علی صیاد شیرازی" جانشین ستاد کل نیروهای مسلح(1378ش)
🌙 #قمری
➕ ضربت خوردن امام علي(ع) به دست "عبدالرحمن ابن ملجم مرادي" (40 ق)
➕ وفات "غياث الدين جمشيد كاشاني" منجم و رياضيدان(832 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز خروج سربازان فرانسوی از لبنان (1946م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
🌷سالروز شهادت امير سپهبد "علي صيادشيرازي" جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح (1378 ش)
✍ اميرسپهبد علي صياد شيرازي در سال 1323ش، در روستای کبودگنبد شهرستان درگز استان خراسان رضوی به دنيا آمد و پس از تحصيلات دبيرستان، وارد دانشگاه افسري شد. وي در سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسي از دانشگاه افسري گرديد و پس از طي دوره تخصصي توپخانه، در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدريس شد.
✅ او چندین بار توسط عوامل رژيم شاه دستگير و زنداني شد و در آستانه پيروزي انقلاب، در بهمن 57 آزاد گرديد. وي از اين زمان، در صحنه هاي سرنوشت ساز پيكار با دشمنان انقلاب، شركتي فعالانه داشت، و در بحبوحه غائله كردستان در سال 1358، به فرماندهي عمليات شمال غرب كشور برگزيده شد و به همراه شهيد چمران و ديگر رزمندگان اسلام، نقش مهمي در پاكسازي منطقه از لوث عناصر ضد انقلاب ايفا كرد.
✅ وی پس از خلع بني صدر، براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه، قرارگاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه اندازي كرد و در سال 1360 با حكم حضرت امام خميني(ره)، به فرماندهي نيروي زميني ارتش منصوب شد.
✅ عمليات های ثامن الائمه، طريق القدس، فتح المبين، بيت المقدس، آزادسازي خرمشهر، رمضان، مسلم بن عقيل، مطلع الفجر، محرم، والفجر 1، 2 3، 4، 8، 9، 10، خيبر ،بدر و مرصاد شاهد رشادت های این امیر سرافراز اسلام است.
✅ وي در تيرماه 1365 به فرمان امام به عضويت شوراي عالي دفاع منصوب شد و در ارديبهشت 1366، به درجه سرتيپي ارتقاء يافت. و در شهريور 1372 به سمت جانشين رييس ستاد كل نیروهای مسلح و در فروردين 1378، از طرف مقام معظم رهبري به درجه سرلشكري نائل آمد كه اين درجه با افتخار شهادت به سپهبدي ارتقاء يافت.
✅ سرانجام امير سپهبد صياد شيرازي، در بامداد بيست و يكم فروردين 1378 به دست عوامل گروهك منافقين در تهران به شهادت رسيد و در تشييعي باشكوه، با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي و انبوه مردم در بهشت زهرا به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز نوزدهم
🌷 اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّي مِنْ بَرَكَاتِهِ، وَ سَهِّلْ سَبِيلِي إِلَى خَيْرَاتِهِ، وَ لا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَنَاتِهِ، يَا هَادِيا إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خدایا در این ماه بهره ام را از برکتهایش کامل گردان، و راهم را به سوی نیکیهایش هموار نما، و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حق آشکار.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 توصیه های امام رضا(ع)در ماه مبارک رمضان
🌷 امام رضا عليه السّلام:
در اين ماه با برکت (رمضان)، بسيار قرآن تلاوت کن و بر رسول خدا(ص) درود بسيار بفرست و فراوان صدقه بده. همچنين در شبانه روز بسيار به ياد خدا باش و از نيکي به برادران و افطاري دادن به ايشان تا حدّ ممکن کوتاهي مکن که البته در آن عمل، پاداشي بزرگ مي باشد.
🌹 قال الامام الرضا (ع): وَ أکثِرْ في هذَا الشَّهْرِ الْمُبارَک مِنْ قِراءَةِ الْقُرْآنِ وَالصَّلاةِ عَلي رَسُولِ اللهِ - صلّي الله عليه و آله - وَ کثْرَةِ الصَّدَقَةِ وَذِکرِ اللهِ في آناءِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ، و بِرِّ الإخْوانِ وَ إفْطارِهِمْ مَعَک بِما يُمَکنُک .... .
«مستدرک الوسائل، ج 7، ص 435»
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓ کفارات به چه معناست؟
✍ کفارات، جمع کفاره است و در لغت از (کَفَرَ) به معنی پوشش، گرفته شد است؛ زیرا گناه را میپوشاند. به بیان دیگر، کفاره اسم است برای انجام کاری که به واسطه آن، خداوند گناه را از گناهکار میپوشاند و یا محو مینماید.(۱)
و مقصود از آن در اصطلاح فقها، عبادتی است که غالباً سبب از بین رفتن مجازات و یا تخفیف در مجازات میگردد.(۲)
✅ بعضی از فقها معتقدند، مقصود از کفاره در اصطلاح نیز همان معنی لغوی آن است.(۳) این دسته از فقهاء معتقدند؛ کفارات از سنخ مجازاتها نیستند، مجازاتها بازدارنده میباشند و کفارات جبران کننده هستند، یعنی جبران و آلایش روح گناهکار در ناقص انجام دادن پارهای از قوانین شریعت را مینماید.(۴)
📚 (۱) لسان العرب، ج۵، ص۱۴۸.
(۲) مسالک الافهام، ج۱۰، ص۵.
(۳) جامع المدارک، ج۵، ص۲.
(۴) مبسوط در ترمینولوژی حقوق، ج۴، ص۳۰۳۳.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انواع کفارات
۱- کفاره مرتبه
✍ کفاره مرتبه کفاره ای است که در ادای آن، رعایت ترتیب لازم است. این گونه کفارات برای انجام اعمال زیر در نظر گرفته شده است:
۱- ظهار، (کسی که به همسرش بگوید: اَنْت عَلَّیَ کَظَهْرِ اُمّی. یعنی تو نسبت به من به منزله مادرم هستی). این نوع کفاره باید قبل از آمیزش پرداخت شود.
۲- کشتن انسانی از روی خطا،
۳- افطار قضای روزه ماه رمضان بعد از زوال ظهر.
✅ برای مورد اول و دوم، ابتدا باید یک بنده آزاد کند و در صورت ناتوانی از آن، دو ماه پی در پی روزه بگیرد و در صورتی که نتواند، شصت فقیر را سیر کند؛ و برای مورد سوم ابتداء باید به ده فقیر غذا دهد و در صورتی که نتواند، سه روز پشت سر هم روزه بگیرد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۱۰- از بین رفتن شرافت
✍ خصلت شرافت که فرد را در اجتماع مورد تکریم و احترام قرار میدهد، با افراط و ولخرجی از بین میرود.
🌷 امیرمؤمنان علی علیهالسلام فرمودند:
«مِنْ اَشْرَفِ الشَّرَفِ اَلْکَفُّ عَنِ التَّبْذیرِ وَالسَّرَفِ؛ از شریفترین شرافتها، خودداری از تبذیر و اسراف است.» اگر فرد دست به اسراف و تبذیر بزند، به دست خود اسباب شرافت خویش را از بین میبرد.
https://eitaa.com/eslam20
(بـــسـم رب الشهدا🌷
»» دعای هر روز ماه مبارک رمضان
♦️بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
♦️ یا عَلِيُّ يا عَظيمُ،يا غَفُورُ يا رَحيمُ،اَنْتَ الرَّبُّ الْعَظيمُ الَّذي لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيءٌ وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ
♦️ وَ هذا شَهْرٌ عَظَّمْتَهُ وَكَرَّمْتَهْ، وَ شَرَّفْتَهُ و َفَضَّلْتَهُ عَلَى الشُّهُورِ،و َهُوَ الشَّهْرُ الَّذي فَرَضْتَ صِيامَهُ عَلَيَّ،وَ هُوَ شَهْرُ رَمَضانَ،الَّذي اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ، هُدىً لِلنّاسِ و َبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى و َالْفُرْقانَ
♦️وَ جَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ، وَ جَعَلْتَها خَيْراً مِنْ اَلْفِ شَهْرٍ،فَيا ذَا الْمَنِّ و َلا يُمَنُّ عَلَيْكَ،مُنَّ عَلَيَّ بِفَكاكِ رَقَبَتي مِنَ النّارِ فيمَنْ تَمُنَّ عَلَيْهِ، و َاَدْخِلْنِي الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
https://eitaa.com/eslam20
» دعاى هر روز ماه مبارک رمضان
♦️ بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
♦️اَللّـهُمَّ اَدْخِلْ عَلى اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ اَللّـهُمَّ اَغْنِ كُلَّ فَقيرٍ، اَللّـهُمَّ اَشْبِعْ كُلَّ جائِعٍ، اَللّـهُمَّ اكْسُ كُلَّ عُرْيانٍ، اَللّـهُمَّ اقْضِ دَيْنَ كُلِّ مَدينٍ
♦️اَللّـهُمَّ فَرِّجْ عَنْ كُلِّ مَكْرُوبٍ، اَللّـهُمَّ رُدَّ كُلَّ غَريبٍ، اَللّـهُمَّ فُكَّ كُلَّ اَسيرٍ، اَللّـهُمَّ اَصْلِحْ كُلَّ فاسِدٍ مِنْ اُمُورِ الْمُسْلِمينَ
♦️ اَللّـهُمَّ اشْفِ كُلَّ مَريضٍ، اللّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنا بِغِناكَ، اَللّـهُمَّ غَيِّر سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِكَ، اَللّـهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّيْنَ وَاَغْنِنا مِنَ الْفَقْرِ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيءٍ قَدير
☫☫☫☫ ☫ 🌷 ☫ ☫☫☫☫
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 22 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 20 رمضان 1444 قمری
❄️ 11 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ كشف كودتاي عناصر ضد انقلاب برای براندازی جمهوری اسلامي ايران (1361 ش)
➕ آغاز نهضت اسلامی فلسطين (1361 ش)
🌙 #قمری
➕ دومين شب قدر
➕ فتح مكه ی معظمه توسط سپاهيان اسلام به فرماندهي پيامبر اسلام بنا به روايتی(8ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع ماشين توليد سرمای مصنوعی فرانسه (1859م)
➕ آزمايش اولين كشتي الكتريكي با نيروي باتري در رودخانه "نِوا" (1838م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
♻️ كشف كودتاي عناصر ضد انقلاب براي براندازي جمهوري اسلامي ايران (1361 ش)
✍ پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران به رهبري حضرت امام خميني، عناصر خود فروخته ضد انقلاب داخلي با هدايت و پشتيباني دشمنان نظام اسلامي، درصدد توطئه براي سرنگوني اين حكومت مقدس برآمدند. در اين ميان نيروهاي جان بركف جمهوري اسلامي، جريان توطئه اي كه قصد براندازي جمهوري اسلامي را داشت كشف نمود و در فرصت مناسب، اعضاي اصلي و مؤثر اين عمليات را دستگير كردند.
✅ طراحان اين كودتا در نظر داشتند ابتدا مسؤولان طراز اول نظام را از ميان برداشته و سپس رياكارانه به عنوان خونخواهي آنان، با كمك نيروهاي بيگانه، ساير ارگانها و نهادهاي انقلابي و حكومت جمهوري اسلامي را تصاحب كنند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز بیستم
🌷 اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ الْجِنَانِ، وَ أَغْلِقْ عَنِّي فِيهِ أَبْوَابَ النِّيرَانِ، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِتِلاوَةِ الْقُرْآنِ، يَا مُنْزِلَ السَّكِينَةِ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ.
خدایا در این ماه درهای بهشت هایت را به رویم باز کن، و درهای آتش دوزخ را به روزیم بربند، و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 فضایل ماه مبارک رمضان
امام رضا علیه السلام:
🌷 حسنات وکارهای نیک دراین ماه مورد قبول درگاه حق قرار می گیرد، بدیها وگناهان مورد آمرزش قرار می گیرند. کسی که درماه رمضان یک آیه از کتاب خدا بخواند، مانند کسی است که قرآن را در ماه های دیگر ختم کرده باشد،
🌹 الْحَسَنَاتُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ مَقْبُولَةٌ وَ السَّيِّئَاتُ فِيهِ مَغْفُورَةٌ مَنْ قَرَأَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ آيَةً مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ كَانَ كَمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِي غَيْرِهِ مِنَ الشُّهُور
📚 بحار الأنوار، ج 96، ص341
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضایل ماه مبارک رمضان
پیامبر اکرم(ص) فرمود:
🌷ماه رمضان سویتان آمده است! روزه گرفتن آن را خداوند بر شما واجب کرده، در آن درهای آسمان باز و درهای دوزخ بسته میشوند سرکشان شیاطین در این ماه در بند شوند خداوند در آن شبی دارد که از هزار ماه بهتر است. کسی که از خیر و نیکی آن محروم شود در حقیقت محروم (واقعی) است».
🌹«أَتَاکُمْ رَمَضَانُ شَهْرٌ مُبَارَکٌ فَرَضَ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ عَلَیْکُمْ صِیَامَهُ تُفْتَحُ فِیهِ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَتُغْلَقُ فِیهِ أَبْوَابُ الْجَحِیمِ وَتُغَلُّ فِیهِ مَرَدَةُ الشَّیَاطِینِ لِلَّهِ فِیهِ لَیْلَةٌ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ مَنْ حُرِمَ خَیْرَهَا فَقَدْ حُرِمَ؛
📚 کنز العمّال، ج 8، ص 534.
https://eitaa.com/eslam20
💠 انواع کفارات
۲- کفاره مخیّره
✍ کفاره مخیره کفاره ای است که مکلف در انتخاب هر کدام آزاد است و با انجام همان، وظیفهاش ادا میشود. این کفارات برای اعمال زیر قرار داده شده است:
۱- افطار عمدی روزه ماه رمضان،
۲- شکستن نذر و عهد،
۳- آنجا که بانویی، موی سرش را در هنگام سوگواری بکَند.
✅ در این موارد مکلف بین چند کفاره مخیر است که عبارتند از:
۱- آزاد کردن بنده،
۲- دو ماه روزهداری پی در پی
۳- و یا به شصت فقیر غذا دادن.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۱۱- سلب توفیق
✍ یکی دیگر از آثار دنیوی اسراف و تبذیر بیرغبتی به انجام کارهای خیر است. به طور معمول انسانها در انجام کارهایی که فایده عمومی دارد، خود را شریک میکنند تا از اجر و ثواب اخروی آن بهرهمند شوند؛ ولی آنهایی که اهل ولخرجی و اسراف هستند، دستشان از این کارها کوتاه است.
🌷رسول گرامی اسلام (ص) در حدیثی ضمن بیان نشانههای افراد اسرافکار به این مطلب اشاره میفرمایند:
«اَمّا عَلامَةُ الْمُسْرِفِ فَأَرْبَعَةٌ: اَلْفَخْرُ بِالباطِلِ وَیَأْکُلُ مالَیْسَ عِنْدَهُ وَیَزهدَ فی اِصْطِناعِ المَعْروفِ وَیُنْکِرُ مَن لا یَنْتَفِع بِشَیءٍ مِنْهُ؛
نشانه اسرافکار چهارچیز است: به کارهای باطل مینازد، آنچه را فراخور حالش نیست میخورد، در انجام کارهای خیر بیرغبت است و هر کس را که به او سودی نرساند، انکار میکند.»
📗 تحف العقول، ص ۲۲.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
7خصلت مخصوص روزه داران.MP3
7.91M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري
موضوع:7خصلت روزه داران جلسه 692
https://eitaa.com/eslam20
💠 معنای قدر و جایگاه آن.
✍ قدر در قرآن کریم به سه معنا به کار رفته است:
1⃣ اندازه و اندازهگیری: «قَدْ جَعَلَاللهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً» (طلاق/ 3)؛ خداوند برای هر چیزی قدر و اندازهای قرار داده است.
2⃣ ارزش، منزلت، شرافت، عظمت و بزرگی: «ما قَدَرُوا اللهَ حَقَّ قَدْرِه» (انعام/ 91)؛ آنان بزرگی عظمت خدا را آن گونه که باید بشناسند نشناختند.
3⃣ ضیق و تنگ: «وَ مَنْ قُدِرَ عَلَیْهِ رِزْقُهُ فَلْیُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللهُ» (طلاق/ 7) و آنان که تنگدستاند از آنچه خدا به آنها داده است انفاق نمایند، پس باید انفاق نماید.
✅ در اینکه قدر در «شب قدر» به چه معنایی استعمال شده است، اختلاف میباشد. اگر «قدر» به معنای اندازه و اندازهگیری باشد، در این صورت، شب قدر، شبی است که همه مقدرات تقدیر میگردد و قالب معین و اندازه خاص هر پدیده، روشن می شود.
☀️قرآن کریم می فرماید: «فیها یُفْرَقُ کُلُّ أمْرٍ حَکیمٍ» (دخان/ 4)؛ در آن شب، هر امری با حکمت، متعین و ممتاز میگردد».
✅ در این شب تمام حوادث سال آینده به امام زمان ارائه میشود، و وی از سرنوشت خود و دیگران باخبر میگردد.
🌷امام باقر(ع) میفرماید: « إِنَّهُ لَيَنْزِلُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ إِلَى وَلِيِّ اَلْأَمْرِ تَفْسِيرُ اَلْأُمُورِ سَنَةً سَنَةً يُؤْمَرُ فِيهَا فِي أَمْرِ نَفْسِهِ بِكَذَا وَ كَذَا وَ فِي أَمْرِ اَلنَّاسِ بِكَذَا وَ كَذَا؛ (۱)
در شب قدر به ولی امر، شرح و بیان کارها و حوادث نازل میشود و وی درباره خویش و دیگر مردمان مامور به دستورهایی می شود».
📚 (۱) کافی، ج 1، ص 248
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 23 فروردین ماه 1402 شمسی
🌙 21 رمضان 1444 قمری
❄️ 12 آوریل 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ارتحال عارف وارسته "شيخ باقر بهاري همداني" (1333 ق)
➕ رحلت بانو نصرت امين از زنان فقیه و دانشمند (1403ق)
🌙 #قمری
➕ شهادت مظلومانه ی حضرت اميرالمؤمنين امام علی(ع) در كوفه(40 ق)
➕ عروج عيسی بن مريم(ع) بر آسمان ها
➕ وفات "موسي بن عمران" و "يوشع بن نون(ع)" دو پيامبر بزرگ الهي
➕ رحلت محدث بزرگ شيعه "شيخ حر عاملي" (1104 ق)
❄️ #میلادی
➕ قتل عام فلسطینیان ساکن اردوگاه جنین توسط ارتش رژیم صهیونیستی (2002م)
➕ کشف داروی معالج مالاریا از پوست درختی به نام "گنه گنه" (1820م)
➕ آغاز اولین واکسیناسیون عمومی جهان جهت پیشگیری از بیماری فلج (1955م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت بانوي مجتهده "سيده نصرت امين اصفهاني" (1362 ش)
✍ حاجيه خانم سيده نصرت بيگم امين معروف به بانوي مجتهده امین اصفهاني درسال 1265 ش، در اصفهان متولد شد و از 4 سالگي جهت آموزش قرآن و فراگيري خواندن و نوشتن راهي مكتب گرديد. بانو امين در 20 سالگي به تحصيل زبان عربي و علوم ديني (فقه و اصول) پرداخت و همزمان به فراگيري حكمت و فلسفه مبادرت ورزيد تا اينكه در سن 40 سالگي به تأييد علما و مراجع تقليد وقت، به درجه اجتهاد نائل شد.
✅ بانو امين از 40 سالگي تا پايان عمر پربركت خود، بيش از 55 سال به تأليف كتب، تدريس، پاسخ به پرسش هاي ديني و ارشاد مردم مشغول بود. از اين بانوي مجتهده آثار متعددي بر جاي مانده كه تفسير قرآن كريم در پانزده جلد، اربعين الهاشميه (عربي)، جامع الشتات (عربي)، معاد يا آخرين سير بشر، مخزن العرفان، روش خوشبختي و توصيه به خواهران ايماني و سير و سلوك در روش اولياء از آن جمله اند.
✅ او در سال 1344 با سرمايه خود مكتبي به نام فاطمه(س) و نيز دبيرستاني دخترانه تأسيس كرد و در آن به پرورش تعداد زيادي از دختران مسلمان با روش ديني همت گماشت. اين حكيم الهي كه نسبت ايشان با سي واسطه به اميرالمؤمنين(ع) مي رسد، پس از يك عمر خدمت خالصانه در 23 خرداد 1362 ش در 97 سالگي در اصفهان بدرود حيات گفت و در تخت فولاد اصفهان به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای روز بیست و یکم
🌷 اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ إِلَى مَرْضَاتِكَ دَلِيلاً، وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّيْطَانِ فِيهِ عَلَيَّ سَبِيلاً، وَ اجْعَلِ الْجَنَّةَ لِي مَنْزِلاً وَ مَقِيلاً، يَا قَاضِيَ حَوَائِجِ الطَّالِبِينَ.
خدایا در این ماه برای من به سوی خشنودی ات دلیلی قرار ده، و برای شیطان راهی به سوی من قرار مده، و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده، ای برآورنده حاجات خواهندگان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 دری از بهشت که مخصوص ورود روزه داران است
🌷پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله:
به راستی بهشت را دری است که ریّان نام دارد و روز قیامت روزهداران از آن وارد بهشت میشوند و هیچکس جز آنان از آن در نیایند پس چون همگان از آن در به بهشت شوند آن در بسته شود و دیگر کسی از آن وارد نشود».
🌹«اِنَّ فِی الْجَنَّةِ بَابًا یُقَالُ لَهُ: الرَّیَّانُ، یَدْخُلُ مِنْهُ الصَّائِمُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ لَا یَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَیْرُهُمْ یُقَالُ: أَیْنَ الصَّائِمُونَ؟ فَیَقُومُونَ لَا یَدْخُلُ مِنْهُ أَحَدٌ غَیْرُهُمْ فَإِذَا دَخَلُوا أُغْلِقَ فَلَمْ یَدْخُلْ مِنْهُ أَحَدٌ؛
📚 اقبالالاعمال، ج١، ص۲۷۱.
https://eitaa.com/eslam20
🌹 شهادت مظلومانه ی حضرت اميرالمؤمنين امام علی(ع) در كوفه(۴۰ ق)
✍️ پس از ضربت خوردن امام علي(ع) در شب نوزدهم ماه مبارك رمضان توسط ابن ملجم مرادي از بازماندگان خوارج نهروان، درمانِ آن زخم تاثيري نبخشيد و خبر پيامبر(ص) به امام(ع) به اين كه "محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود." تحقق يافت.
آنجا که پیامبر(ص) فرمود:
🌷 ...... وَ أَنْتَ تُصَلِّي لِرَبِّكَ وَ قَدِ انْبَعَثَ أَشْقَى الْأَوَّلِينَ شَقِيقُ عَاقِرِ نَاقَةِ ثَمُودَ فَضَرَبَكَ ضَرْبَةً عَلَى قَرْنِكَ فَخَضَبَ مِنْهَا لِحْيَتَكَ....؛(۱)
تو در حال نماز براى پروردگار خویشى، که نگون بختترینِ اوّلین و آخرین، همو که برادرِ پى کننده ناقه قوم ثمود است، برمى خیزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند و محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود.
✅ شهادت آن امام همام در شب بیست و یکم رمضان سال ۴۰ ق، و پس از سي سال امامت و چهار سال و نه ماه خلافت صورت گرفت. بدن مطهرامام علي(ع) را شبانه در نجف دفن كردند و قبر آن حضرت تا نزديك به يكصد و پنجاه سال، از عموم مخفي بود و تنها برخي از شيعيان خاص از محل دفن امام آگاهي داشتند. امام علي(ع) در طول حيات پر بركت خويش نقش مهمی در جنگهاي صدر اسلام ایفا نمود. آن حضرت پس از رحلت پيامبر اسلام(ص) به خاطر مصالح مسلمانان به مدت بيست و پنج سال خانه نشيني گزيد.
✅ با قتل عثمان، سومين خليفه، مردم امام علی(ع) را به خلافت برگزيدند و در آن دوران پرآشوب نيز سه جنگ جمل، صفين و نهروان از جانب ناكثين (پيمان شكنان) قاسطين (معاويه و مردم شام) و مارقين (خوارج و خارج شدگان از دين) بر امام علي(ع) تحميل شد.
✅ امام علي(ع) مظهر اسماء الهی است و فضایل آن حضرت فوق آن است كه بتوان در باره آن سخن گفت. ابن ابي الحديد معتزلي، شارح نهج البلاغه می گويد: فضايل علي(ع) در آن حد از عظمت است كه نويسنده و گوينده در برابر آن، خود را ضعيف و زبون و شرمسار مي بيند كه درصدد تفصيل آن برآيد.(۲)
✅ حضرت امام خمینی (ره) می فرماید: من درباره شخصیت حضرت علی(ع) چه می توانم بگویم. کسی که انسان کامل است و مظهر جمیع اسماء و صفات حق تعالی است. ابعادش به حسب اسماء حق تعالی باید هزارتا باشد و ما از عهده بیان یکی اش بر نمی آییم.(۳)
(۱) اقبال الاعمال، ج۱، ص ۲۷۰.
(۲) شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۱، ص۱۶ و ۱۷.
(۳) صحیفه امام، ج۲۰، ص۱۱۲.
https://eitaa.com/eslam20
💠 فضایل ماه مبارک رمضان
امام رضا علیه السلام:
🌷 حسنات وکارهای نیک دراین ماه مورد قبول درگاه حق قرار می گیرد، بدیها وگناهان مورد آمرزش قرار می گیرند. کسی که درماه رمضان یک آیه از کتاب خدا بخواند، مانند کسی است که قرآن را در ماه های دیگر ختم کرده باشد،
🌹 الْحَسَنَاتُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ مَقْبُولَةٌ وَ السَّيِّئَاتُ فِيهِ مَغْفُورَةٌ مَنْ قَرَأَ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ آيَةً مِنْ كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ كَانَ كَمَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِي غَيْرِهِ مِنَ الشُّهُور
📚 بحار الأنوار، ج 96، ص341
https://eitaa.com/eslam20
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۱۲- عدم استجابت دعا
✍ خداوند متعال دستور به خواندن دعا میدهد تا خود، دعاها را اجابت کند. اما گاه به خاطر اسبابی اجابت دعاها به تأخیر افتاده یا مستجاب نمیشود. یکی از عوامل عدم استجابت دعا، اسراف و تبذیر است.
🌷امام صادق علیهالسلام فرمودند: «اَرْبَعَةٌ لا تُسْتَجابُ لَهُمْ دَعْوَةٌ... وَ رَجُلٌ کانَ لَهُ مالٌ فَأفْسَدَهُ فَیَقُولُ اللهمَّ ارْزُقْنی فَیُقالُ لَهُ أَلَمْ آمُرْکَ بِالاقْتِصادِ، اَلَمْ آمُرْکَ بِالاِْصْلاحِ؛
چهاردسته هستند که دعایشان مستجاب نمیشود... و مردی که مالی داشته که آن را ضایع کرده و میگوید: خدایا به من روزی بده، به او گفته میشود: آیا تو را به میانه روی امر نکردم؟ آیا به تو دستور اصلاح [در مال] را ندادم؟
📚 الکافي، ج۴ ص۵۶.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
تفسيرسوره قدروشب قدر.MP3
24.52M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري زاده
موضوع:تفسيرسوره قدروشب قدر مكان تبليغ :مسجدامام رضاعليه السلام جلسه 693
https://eitaa.com/eslam20