💠 وقوع غزوه ي "خندق" معروف به جنگ احزاب در مدينه(5 ق)
✍ غزوه خندق یا غزوه احزاب از غزوات پیامبر اسلام(ص) است که در سال پنجم هجری قمری رخ داد. این جنگ با توطئه قبیله بنی نضیر آغاز شد و قریش با تمام متحدان خود برای ریشهکن کردن اسلام همدست شدند. برای مقابله با مشرکان به پیشنهاد سلمان فارسی، مسلمانان در اطراف مدینه خندق حفر کردند. به همین جهت آنرا جنگ خندق می نامند. و از آن جهت که در این جنگ همه قبایل، گروه ها و حزب ها با قریش برای شکست مسلمانان همدست شدند، آن را جنگ احزاب می نامند. این جنگ با پیروزی مسلمانان به پایان رسید و مشرکان عقب نشینی کردند.
✅ در این جنگ حضرت علی، عمرو بن عبدود را به هلاکت رساند. آیۀ ۲۱۴ سوره بقره، آیات ۵۱ـ۵۵ سوره نساء و آیات ۹ـ۲۵ سوره احزاب در شان غزوۀ خندق، نازل شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 توصیه های امام رضا علیه السلام به شیعیان(3)
🌷 به دوستان ما بگو که خدا نیکوکاران آنان را مورد بخشایش خویش قرار داده و بدکاران آنان را جز، آنهایی که بدو شرک ورزند و یا یکی از دوستان ما را برنجانند و یا در دل نسبت به آنان کینه بپرورند، همه را مورد عفو قرار خواهد داد.
اما از آن سه گروه نخواهد گذشت و آنان را مورد بخشایش خویش قرار نخواهد داد. جز اینکه از نیت خود بازگردند و اگر از این اندیشه و عمل زشت خویش بازگردند، مورد آمرزش خواهند بود اما اگر همچنان باقی باشند، خداوند روح ایمان را برای همیشه از دل آنان خارج ساخته و از ولایت ما نیز بیرون خواهد برد و از دوستی ما اهل بیت(ع) نیز بی بهره خواهند بود و من از این لغزشها به خدا پناه می برم.»
🌹 وعَرِّفهُم أنَّ اللّه َ قَد غَفَرَ لِمُحسِنِهِم وتَجاوَزَ عَن مُسيئِهِم إلاّ مَن أشرَكَ بِهِ أو آذی وَلِيًّا مِن أولِيائي أو أضمَرَ لَهُ سوءًا فَإِنَّ اللّه َ لا يَغفِرُ لَهُ حَتّی يَرجِعَ عَنهُ، فَإِن رَجَعَ، وإلاّ نَزَعَ روحَ الإيمانِ عَن قَلبِهِ وخَرَجَ عَن وَلايَتي، ولَم يَكُن لَهُ نَصيبًا في وَلايَتِنا، وأعوذُ بِاللّه ِ مِن ذلِكَ.
الاختصاص، ص 247.
https://eitaa.com/eslam20
💠 لعنت شدگان در قرآن
۱۰- یهود
✍ قوم یهود به دلیل عملکردهایش در قرآن کریم مورد لعن و نفرین خداوند قرار گرفته، و مسلمانان نیز به تبعیت از قرآن آنها را لعن می کند. هر شخصی که به دستورات خداوند توجهی ننموده و نافرمانی او را نماید، مستحق لعن است.
🔹قرآن کریم تاریخ یهود، اخلاق، عقاید، صفات و و ویژگی های آنان را به صورت مفصل بیان کرده است. به گونه ای که تاریخ هیچ یک از دیگر ادیان الاهی این گونه در قرآن توصیف نشده است. از این رو مسئله یهود آیات زیادی از قرآن را به خود اختصاص داده است و در هر یک از این آیات به یک صفت و خصیصه ای از خصایص، شیوه، روش، عادات و معتقدات بنی اسرائیل اشاره شده است. از آن جمله است قول خدای متعال که می فرماید:
☀️وَ قالَتِ الْیَهُودُ یَدُ اللّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَیْدیهِمْ وَ لُعِنُوا بِما قالُوا بَلْ یَداهُ مَبْسُوطَتانِ» مائده/ ۶۴.
و یهود گفتند: «دست خدا بسته است.» دستهایشان بسته باد! و به خاطر آنچه گفتند، از رحمت الهى دور شوند! بلکه هر دو دست قدرت او، گشاده است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
تکالیف انسان.MP3
10.33M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع تكاليف انسان جلسه 717 https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارک کهف،۲۸
💠 وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا
💠 با کسانی باش که پروردگار خود را صبح و عصر میخوانند، و تنها رضای او را میطلبند! و هرگز بخاطر زیورهای دنیا، چشمان خود را از آنها برمگیر! و از کسانی که قلبشان را از یاد خود غافل ساختیم اطاعت مکن! همانها که از هوای نفس پیروی کردند، و کارهایشان افراطی است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #دوستی
🔸 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
دوستی من و خاندانم در هفت جای پر وحشت سودمند است: وقت مرگ، در قبر، هنگام زنده شدن، موقع تحویل دادن نامه های اعمال، در وقت حساب؛ سنجش اعمال و عبور از پل صراط.
⚜️ حُبّى و حُبُّ اَهْلِ بَيْتى نافِعٌ فى سَبْعَةِ مَواطِنَ اَهْوالُهُنَّ عَظيمَةٌ: عِنْدَ الوَفاةِ و فِى الْقَبْرِ وَ عِنْدَالنُّشُورِ وَ عِنْدَالِكتابِ وَ عِنْدَ الحِسابِ وَ عِنْدَ الميزانِ وَ عِنْدَ الصِّراطِ؛
📚 نصایح/ص 267/ح13
✍🏼 محبت اهل بیت، کشتی نجات مومنان در طوفانها وگردابهای سخت مرگ است. فتح قله های تهذیب نفس، بدون حمایت و هدایت ایشان ممکن نیست.
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محرومیت
🔹 امام صادق علیه السلام:
آدمى، دروغى مى گوید و به سبب آن از #نماز_شب محروم مى شود.
⚜️ إنّ الرجُلَ لَيَكذِبُ الكِذبَةَ فيُحرَمُ بها صلاةَ اللَّيلِ
📚 بحارالانوار/ج69/ص260
✍🏼 دور شدن فرشتگان، عدم قبولی عبادات، قطع شدن برکات الهی همه از آثار زیانبار #دروغ است و مهمتر از همه محرومیت از نماز شب است که مرکب خودسازی و تقرب به خداست.
مرکز فرهنگی هاتف
#احادیث_روزانه
https://eitaa.com/eslam20
💠 #خیرخواهی
🔹 رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
هرگاه خداوند خیر بنده ای را بخواهد او را در امر دین و احکام و دستوراتش دانا و فهمیده می نماید.
⚜️ إذا أرادَ اللّه ُ بعَبدٍ خَيرا فَقَّهَهُ في الدِّينِ ، و ألهَمَهُ رُشْدَهُ
📚 امالی مفید/ص174
✍🏼 عدم آگاهی از دستورات دین، باعث می شود به دام فریبکارانی بیفتیم که ادعای ارتباط خالصانه با خدا و اهل بیت دارند. ظهور فرقه های گوناگون و گمراهی بعضی از مردم، تاییدی بر این مطلب است.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 19 اردیبهشت ماه 1402 شمسی
🌙 18 شوال 1444 قمری
❄️ 09 مه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ارتحال عالم مجاهد و روحاني مبارز آيت اللَّه "سيد عبدالحسين لاري" (1303 ش)
➕ صدور قطعنامه 612 شوراي امنيت در مورد كاربرد سلاحهاي شيميايي در جنگ(1367ش)
➕ فسخِ امتياز استعماري "كاپيتولاسيون" توسط مجلس شوراي ملي (1306ش)
➕ روز بزرگداشت شیخ کلینی
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه بزرگ شيعه "محمد بن احمد بن ادريس حلّي" (598 ق)
❄️ #میلادی
➕ اتمام بناي ساختمان تاريخي "تاج محل" در كشور هند (1653م)
➕ انجام اولين پرواز بشر بر فراز قطب شمال (1926م)
—----------
https://eitaa.com/eslam20
♻️ روز بزرگداشت شیخ کلینی
✍ محمد بن یعقوب کُلینی معروف به ثقةالاسلام کلینی (درگذشت ۳۲۹ق)، از محدثان مشهور شیعه و نویسنده الکافی، از کتب اربعه است. او در زمان غیبت صغرا میزیست و با برخی از محدثان که از امام عسکری(ع) یا امام هادی(ع)، حدیث شنیده بودند، ملاقات کرده است. ابن قولویه، محمد بن علی ماجیلویه قمی، احمد بن محمد زراری از شاگردان اویند.
🔹مجموعه کتاب «الکافی» که شامل اصول کافی (دو جلد)، فروع کافی (پنج جلد) و روضه کافی (یک جلد) است و دربردارنده ۱۶۱۹۹ حدیث از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام میباشد از جمله آثار اوست.
🔸سه کتاب دیگر از کتب اربعه عبارتاند از: من لایحضره الفقیه، تألیف شیخ صدوق، تهذیب و الاستبصار، تألیف شیخ طوسی.
🔹سال ولادت کلینى دقیقا معلوم نیست ولی محل ولادت او کلین، قریه ای در ۳۸ کیلومترى جنوب غربى شهر رى کنونى است. او پس از عمری سال تلاش و تحقیق که همراه با رنج ها و غربت ها بود، سرانجام در ماه شعبان سال ۳۲۹ ق. دار فانی را وداع گفت و در بغداد مدفون گشت.
🔸روز نوزدهم اردیبهشت در تاریخ رسمی کشور ایران به عنوان روز بزرگداشت شیخ کلینی نام گذاری شده است
https://eitaa.com/eslam20
◼️ رحلت فقيه بزرگ شيعه "محمد بن احمد بن ادريس حلّي" (598 ق)
✍ فخرالدين ابوعبداللَّه محمدبن احمد بن ادريس حلّي در سال 543 قمري در شهر حلّه در عراق ديده به جهان گشود. ابن ادريس از كودكي به فراگيري قرآن و علوم ديني پرداخت به طوري كه در جواني، فقيهي متبحر و عالمي برجسته شد.
✅ او معتقد بود كه تفكر و شناخت براي انتخاب راه درست، وظيفه ي هر انسان است. و هر كس كه از اين نعمت استفاده نكند، به نعمتهاي خداوند كفر ورزيده است. به همين جهت، علما و دانشمندان معاصر و متأخر ابن ادريس حلي، وي را به خاطر داشتن شجاعت علمي و تحرك بخشيدن به فقه اسلامي و تشويق به انديشه ي آزاد ستوده اند.
✅ تا يكصد سال پس از درگذشت شيخ طوسي، تمامي مسندنشينانِ فقاهتِ شيعه، خوشه چينان آراء شيخ و در حقيقت، فقط منعكس كنندگانِ نظرات او بودند. در چنين وضعي، ابن ادريس پاي از دايره ي تقليد بيرون نهاد و به احياي اجتهاد و اظهار نظر آزاد پرداخت.
✅ ابن ادريس داراي آثار گرانبهاي است كه معروفترين آنها كتابِ "السرائر" از كتب بديع فقهي مي باشد كه ارزش و اعتبار آن، پس از قرنها به قوَّت خود باقي است. اين كتاب علاوه بر اهميَّت فقهي، به علت دارا بودنِ گزيده اي از احاديث، ارزش حديثي قابل توجهي دارد. اين عالم بزرگ سرانجام در 18 شوال سال 598 قمري در 55 سالگي دار فاني را وداع گفت.
https://eitaa.com/eslam20
💠 پاداش محبت پیامبر و اهل بیتش صلوات الله علیهم اجمعین
🌷 پیامبر اکرم (ص):
علاقه و دوستی نسبت به من و اهلبیتم در هفت مرحله از مراحل بسیار ترسناک قیامت مفید است، هنگام مردن، در عالم قبر، زمان نشور و برپایی قیامت، موقع گرفتن نامهی اعمال، زمان حسابرسی اعمال، هنگام برپایی ترازو و سنجش اعمال و زمان عبور از پل صراط.
🌹 روِیَ عَنْ رسُولِ الله (ص) قَال: حُبِّی وَ حُبُّ اَهْلِ بَیْتی نَافِعٌ فی سَبْعَهِ مَوَاطِنَ اَهْوَالُهُنَّ عَظیمَهٌ عِنْدَ الْوَفَاهِ وَ فی الْقَبْرِ وَ عِنْدَ النُّشُورِ وَ عِنْدَ الْکِتَابِ وَ عِنْدَ الْحِسَابِ وَ عِنْدَ الْمیزَانِ وَ عِنْدَ الصِّرَاطِ.
📗 الأمالی، ص ۱۰،
https://eitaa.com/eslam20
💠 لعنت شدگان در قرآن
۱۱- لعن دوزخیان بر یکدیگر:
✍ از صحنههاى تكاندهندهى قيامت، گفتگوى دوزخيان با يكديگر، به ويژه با سران و بزرگانى است كه سبب جهنّمى شدن آنان شدهاند.
🔹در آيه شريفه ذیل، سخن از صحنه برخورد گروههاى گمراه كننده و گمراه شونده در قيامت است؛ يعنى پس از ورود همه آنها در آتش، برخوردشان با هم مسلكهايشان شروع ميشود و هر دستهاى كه وارد دوزخ ميشود، به ديگرى لعن و نفرين ميفرستد و او را مسئول بدبختى خود ميداند.
☀️«قالَ ادْخُلُوا فی أُمَم قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِکُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الإِنْسِ فِی النّارِ کُلَّما دَخَلَتْ أُمَّةٌ لَعَنَتْ أُخْتَها حَتّى إِذَا ادّارَکُوا فیها جَمیعاً قالَتْ أُخْراهُمْ لاِ ُولهُمْ رَبَّنا هؤُلاءِ أَضَلُّونا فَآتِهِمْ عَذاباً ضِعْفاً مِنَ النّارِ قالَ لِکُلّ ضِعْفٌ وَ لکِنْ لاتَعْلَمُونَ»؛ اعراف/۳۸.
🌟خداوند به آنها مى گوید: «در صف اقوام گمراهى از جنّ و انس که پیش از شما بودند در آتش وارد شوید!» هر زمان که گروهى وارد مى شوند، گروه همسان خود را لعن مى کنند؛ تا همگى با ذلّت در آن قرار گیرند، در این هنگام، گروه پیروان درباره پیشوایان خود مى گویند: «پروردگارا! اینها بودند که ما را گمراه ساختند؛ پس کیفر آنها را از آتش دو برابر کن. کیفرى براى گمراهیشان، و کیفرى به خاطر گمراه ساختن ما.» مى فرماید: «براى هر کدام از شما دو عذاب است؛ ولى نمى دانید.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
جربزه.MP3
12.02M
حجت الاسلام والمسلمين علي صالح غفاري موضوع جربزه جلسه 718 https://eitaa.com/eslam20
#کلام_وحی
💊أَلَا بِذِكۡرِ ٱللَّهِ تَطۡمَئِنُّ ٱلۡقُلُوبُ
*❤️یاد خدا آرام بخش دل هاست*
📖سوره ی رعد آیه ۲۸
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه انفطار،۶ و ۷و ۸
💠 يَا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ ﴿۶﴾الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ ﴿۷﴾ فِي أَيِّ صُورَةٍ مَا شَاءَ رَكَّبَكَ ﴿۸﴾
💠اى انسان چه چيز تو را درباره پروردگار بزرگوارت مغرور ساخته (۶) همان كس كه تو را آفريد و [اندام] تو را درست كرد و [آنگاه] تو را سامان بخشيد (۷)و به هر صورتى كه خواست تو را تركيب كرد (۸)
https://eitaa.com/eslam20
🌹دستود العمل شیخ حسنعلی نخودکی🌹
آیت الله حاج شیخ حسنعلی نخودکی فرمود:
می خواین یه چیزی بهتون یاد بدم که قدرتش از علم کیمیا هم بالاتر باشد.
بعد از هر نماز این پنج کار را انجام بدید :
1⃣👈🏻 تسبیحات حضرت زهرا ( سلام الله علیها)
2⃣👈🏻 آیت الکرسی تا و هو العلی العظیم.
3⃣👈🏻 سه تا قل هو الله.
4⃣👈🏻 سه تا صلوات.
5⃣👈🏻 آخر آیه ۲ سوره طلاق از من یتق الله و آیه ۳ .👇
🌺 وَ مَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکِّلْ عَلَی الله فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالغُ اَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْرا. 🌺 ۳ مرتبه
🌹شیخ حسنعلی نخودکی فرمود:
من هرچه دارم از عمل کردن به این ۵ مورد بعد از هر نماز دارم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
https://eitaa.com/eslam20
📚سه چیز است ڪه اجازه ترک
آن به احدے داده نشده:
«وفاے به عهد»
ڪه اجازه ندارے خلاف عهد ڪنی،
چه طرفت خوب باشد چه بد
باید به عهدت وفا ڪنی....
«اداے امانت»
اگر ڪسے چیزے پیش تو
به امانت گذاشته،
چه طرف خوب باشد و چه بد
باید امانت را بدهی....
«خوبے ڪردن به پدر و مادر»
چه پدر و مادر خوب
و چه پدر و مادر بد باید
به پدر و مادرت احسان ڪنے...
https://eitaa.com/eslam20
❤️ با امام زمان حرف بزنیم
آیت الله میلانی میفرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امام زمان درد دل کنید.
خوب نیست شیعه روزش شب شود و شبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد.
بنشینید چند دقیقه ولو آدم حال هم نداشته باشد، مثلاً از مفاتیح دعایی بخواند، با همین زبان خودمان سلام و علیکی با آقا کند. با حضرت درد دلی کند.
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
🛑 امام علی علیه السلام: هرکه بندگی دنیا کند و آن را بر آخرت برگزیند، فرجامش ناگوار باشد
مَن عَبَدَ الدّنیا و آثَرَها علَی الآخِرَهِ استَوخَمَ العاقِبَهَ
میزان الحکمه جلد۷
https://eitaa.com/eslam20
👌قصههای زندگانی امام زمان(عج)
حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رو به من کرد و فرمود:
_ ای زراره! مهدی کسی است که گروهی دربارهی به دنیا آمدنش تردید روا میدارند، برخی خواهند گفت که پدرش از دنیا رفته و جانشینی برای خود به جا نگذاشته است و گروهی بر این باور خواهند بود که او به هنگام درگذشت پدرش در شکم مادر خود بوده است و افرادی نیز خواهند گفت مهدی دو سال پیش از رحلت پدر خویش به دنیا آمده است.
باید دانست که منظور خداوند حکیم از فرمان دادن به غایب شدن حضرت مهدی پس از ولادتش، این است که بدین گونه، شیعیان را بیازماید و پیروان راستین، ثابت قدم، خالص، برجسته و ممتاز او باز شناخته شوند.
آنگاه من از امام ششم پرسیدم:
_ اگر من تا آن روزگار بودم، بهتر است چه کاری انجام دهم؟
امام صادق علیه السلام پاسخ داد:
_ این دعا را بخوان «اللهم عرفنی نفسک فانک إن لم تعرفنی نفسک لم اعرف نبیک...»
(بار خدایا! خودت را به من بشناسان که اگر خویشتن را به من نشناسانی، نمیتوانم پیامآورت را بازشناسم. پروردگارا! پیامبرت را به من بشناسان که اگر او را به من نشناسانی، توانایی شناخت حجت تو را نخواهم داشت.
کردگارا! حجت خود را به من بشناسان. زیرا اگر حجت خویش را به من نشناسانی، دین خود را از دست خواهم داد وگمراه خواهم شد.»
📕برگی از کتاب امام زمان (عج)، صفحه76و 77 و 78
https://eitaa.com/eslam20
📚داستان "نفرین"
آقا امیرالمومنین (علیه السلام):
روزی رسول خدا سراغ مردی از اصحاب را گرفت و پرسید: فلانی در چه حال است؟
گفتند: مدتی است رنجور و بیچاره شده، و چونان مرغ بال و پر شکسته زار و پریش گشته (و زندگانی به سختی میگذراند).
حضرت (به حال او ترحم کرد و) برخاست و به قصد عیادت او روانه منزل وی شد.
مرد بیمار و گرفتار واقعاً رنجور و مبتلا گشته بود و پیامبر خدا به فراست دریافت که بیماری و ابتلای او مستند به یک امر عادی نیست این بود که از وی پرسید:آیا در حق خود نفرین کرده ای؟
بیمار فکری کرد و گفت: بله، همین طور است، من در مقام دعا گفته بودم:پروردگارا اگر بناست، در جهان آخرت، مرا به خاطر ارتکاب گناهانم کیفر دهی،از تو میخواهم که در کیفر من تعجیل فرمایی و آن را در همین جهان قرار دهی....
رسول خدا فرمود: ای مرد! چرا در حق خود چنین دعایی کردی؟!
مگر چه میشد،از پروردگار هم سعادت دنیا و هم سعادت و نیکبختی سرای دیگر را خواستار میشدی و در نیایش خود این آیه را میخواندی:
ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه و قنا عذاب النار
پروردگارا! ما را از نعمتهای دنیا و آخرت، بهره مند گردان و از شکنجه دوزخ نآخرالزمان
سوره بقره 201:2)
مرد مبتلا دعا را خواند و صحیح و سالم گشت و با سلامتی بازیافته همراه ما از منزل خارج شد.
📚احتجاج، ص 223؛ بحار، ج 17، ص 293
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام علی (ع):
زکات الجمال العفاف
زکات زیبایی عفاف است.
(میزان الحکمه، ج۴، ص ۲۲۶)
https://eitaa.com/eslam20
🔴تدریس امیرالمومنین به جبرئیل
روزی جبرئیل در خدمت پیامبر(ص)
مشغول صحبت بود که حضرت علی(ع)
وارد شد .جبرئیل چون آن حضرت را دید
برخاست و شرائط تعظیم بجای آورد...
🌹پیامبر(ص) فرمودند:
ای جبرئیل! از چه جهت به این
جوان تعظیم میکنی؟
عرض کرد: چگونه تعظیم نکنم که
او بر من حق تعلیم است.
پیامبر(ص) فرمودند: چه تعلیمی؟
جبرئیل عرض کرد:
در وقتی که حق تعالی مرا خلق کرد؛
از من پرسید: «تو کیستی و من کیستم؟»
من در جواب متحیر ماندم و مدتی در مقام
جواب ساکت بودم، که این جوان در عالم نور
به من ظاهر گردید و این طور به من تعلیم داد
که بگو: « تو پروردگار جلیل و جمیلی
و من بنده ذلیل، جبرئیلم» از این جهت
او را که دیدم تعظیمش کردم.
📚 تحفة المجالس، ص 80
https://eitaa.com/eslam20