♻️ جلسه مهم سران نظام درباره تصميمگيري در مورد سرنوشت جنگ (1367 ش)
✍ در ماههاي آخر جنگ، حمايت جهاني از عراق به اوج رسيد و آمريكاييها، عملاً و به طور مستقيم وارد صحنه شدند. در اين حال، علاوه بر آنكه سيل كمكهاي مالي و تسليحاتي از جانب فرانسه، روسيه، كويت، عربستان و ديگر هم پيمانان عراق، عليه ايران به كار گرفته ميشد، عراقيها نيز به طور وسيع مناطق مسكوني و جبههها را بمباران شيميايي ميكردند و مجامع بينالمللي با سكوت خود اين جنايات را تاييد مينمودند.
🔹 در اين ميان، حضرت امام خميني(ره)، از همه اين امور مطلع شدند و پس از كسب گزارشهاي مختلف، به اين نتيجه رسيدند كه قطعنامه 598 را بپذيرند، هرچند كه اين كار به تعبير امام(ره) به منزله نوشيدن جام زهر بود. در نهايت، در روز 25 تيرماه 1367، جلسه مهمي با حضور سران سه قوه و اعضاي مجلس خبرگان، شوراي نگهبان و شوراي عالي قضايي براي بررسي مسائل مهم كشور در نهاد رياست جمهوري تشكيل شد.
🔸در اين جلسه قرار بر اين شد كه پذيرش قطعنامه 598 رسماً به شخص دبيركل سازمان ملل و با امضاي رييس جمهور وقت، اعلام شود. سرانجام در 26 تيرماه 1367، نامه رياست وقت جمهوري اسلامي ايران مبني بر پذيرش قطعنامه، توسط نماينده دايم ايران در سازمان ملل به دبيركل سازمان در خانه او تسليم شد و فرداي آن روز به طور رسمي اعلام گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
◼️ وفات "شيخ مصلح الدين سعدي شيرازي" شاعر و استاد بزرگ ادب فارسي(691 ق)
✍ شيخ مصلح الدين سعدي شيرازي در حدود سال 606 ق در ميان خانداني از عالمان دين در شيراز ولادت يافت. وي در اوان جواني براي تحصيل علوم ادبي و ديني راهي نظاميه بغداد شد و سپس به عراق و شام و حجاز سفركرد. سعدي در اواسط قرن هفتم به شيراز بازگشت و منظومه حِكمي بوستان و گلستان را در مواعظ و حِكم به نثر مُسجّع و آميخته با قطعات اشعار دلانگيز نگاشت.
✅ در سخن سعدي، غزل عاشقانه آخرين حد لطافت و زيبايي را درك كرده و لطيفترين معاني در سادهترين، فصيحترين و كاملترين الفاظ آمده است. سعدي در حكمت و موعظه و ايراد حِكَم و امثال از هر شاعر پارسي گوي موفقتر است و نثر مزين و آراسته و شيرين و جذاب او در گلستان، بهترين نمونه نثرهاي فصيح فارسي ميباشد. وي در سال 691 ق در 85 سالگي درگذشت و در خانقاه خود به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
❇️ روز بهزيستي
✍ تا پيش از پيروزي انقلاب، تشكيلات متمركزي براي ارايه خدمات بهزيستي وجود نداشت. پس از پيروزي انقلاب، سازمان بهزيستي كشور در 24 تير 1359 بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب اسلامي تشكيل شد و با تلاش مستمر شهيد دكتر محمدعلي فياض بخش، به ارگاني دولتي و كارآمد براي خدمت به محرومان و مستضعفانِ كشور تبديل گرديد.
🔹اين سازمان، به منظور نيل به اهداف خود، با اتخاذ تدابير لازم و حمايتهاي گوناگون از كودكان نيازمند، زنان و كودكان بيسرپرست و نيز ارايه خدمات توانبخشي به معلولان جسمي وذهني، مبتلايان به بيماريهاي صعب العلاج، معتادان و ناسازگاران اجتماعي و همچنين پيشگيري از معلوليتها و آسيبهاي اجتماعي و... با توجه به حفظ ارزشها و كرامت والاي انساني و تكيه بر تعاون و همياري مردم نيكوكار و همكاريهاي نزديك روحانيون متعهد و ساير اقشار دلسوزِ كشور تلاش ميكند.
🔸25 تیرماه هر سال در کشور عزیزمان ایران" روز بهزیستی و تامین اجتماعی" نامگذاری شده است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 از دنیا بر حذر باشید که.....
امام حسین علیه السلام:
🌷 بندگان خدا! از خدا بترسید و از دنیا برحذر باشید که اگر بنا بود دنیا برای کسی باقی بماند و یا یک فرد [برای همیشه] در دنیا بماند، پیامبران برای بقاء سزاوارتر و جلب خشنودی آنان بهتر و چنین حکمی خوش آیندتر بود.
🌸 غیر از این نیست که خداوند دنیا را وسیله آزمایش، و مردم را برای فانی شدن آفرید. پس تازههایش کهنه و نعمتهایش زائل و شادی آن مبدل به غم میشود، و خانه و منزلگهی است زودگذر و کوتاه مدت. پس [برای آخرت] توشهای برگیرید که بهترین توشه تقواست.
متن حدیث:
🌹 عِبادَاللّهِ اِتَّقُواللّهَ وَکُونُوا مِنَ الدُّنْیا عَلی حَذَرٍ، فَاِنَّ الدُّنْیا لَوْ بَقِیَتْ لاَِحَدٍ اَوْ بَقِیَ عَلَیْها اَحَدٌ، کانَتِ الاَْنْبِیاءُ اَحَقَّ بِالْبَقاءِ، وَ اَوْلی بِالرِّضی وَ اَرْضی بِالْقَضاءِ. غَیْرُ اَنَّ اللّهَ تَعالی خَلَقَ الدُّنْیا لِلْبَلاءِ وَ خَلَقَ اَهْلَها لِلْفَناءِ فَجَدیدُها بالٍ، وَ نَعیمُها مُضْمَحِلٌّ وَ سُرُورُها مُکفَهِرٌّ، وَ الْمَنْزِلُ بُلْغَةٌ وَ الدّارُ قَلْعَةٌ فَتَزَوَّدُوا فَاِنَّ خَیْرَ الزّادِ التَّقْوی؛
📚 تاريخ ابن عساكر، ج 14، ص 218.
https://eitaa.com/eslam20
💠تواضع و فروتنی نسبت به والدین💠
✍ یکی از موارد تواضع، تواضع و فروتنی در برابر پدر و مادر است که آیات و روایات زیادی در این خصوص وارد شده است.
خداوند متعال در سوره اسراء آیه ی 24 می فرماید:
☀️ « وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا »
🌟 و پر و بال تواضع خویش را از روی محبت و لطف، در برابر آنان فرود آر و بگو پروردگارا همان گونه که آنها مرا در کودکی تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده.
✅ این آیه در رابطه با تواضع و فروتنی نسبت به پدر و مادر است. جَناح به معنای پر و بال گستران است که کنایه از مبالغه در تواضع و خضوع زبانی و عملی است مثل جوجهای که بال و پر خود را باز میکند تا مهر و محبت مادر را تحریک کند و او را به فراهم ساختن غذا وادار سازد.
✅ از این که در این آیه جَناح مقید به «ذُل» شده است، استفاده میشود که انسان باید در معاشرت و گفتگو با پدر و مادرش طوری رفتار کند که پدر و مادر تواضع و خضوع او را احساس کنند و بفهمند که او نسبت به ایشان مهر و محبت دارد.
📚 ترجمه تفسیر المیزان، ج 13، ص 109.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
علت ترس ازمرگ.MP3
33.47M
حجتالاسلام
غفاری
م علت ترس ازمرگ
جلسه 782
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از خبرگزاری بسیج سمیرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پویش #سلام_بر_محرم
با لباس مشکی به تن کردن کودکانمان و سیاه پوش کردن شهر به استقبال محرم میرویم
❇️ با شرکت در پویش #سلام_بر_محرم کانال خبرگزاری بسیج سمیرم هم ثواب عزاداری برای سیدالشهدا(ع) رو بردی و هم از جوایز این پویش بهره مند میشوید.
🎥 عکس یا فیلم کوتاه ۳۰ ثانیه ای از لباس مشکی به تن کردن کودکانمان و سیاه پوش کردن درب منزل ،کوچه و مغازه خود تهیه کنید و برای آیدی @ahdalast ارسال کنید.
🏴 توجه داشته باشید که به ۵ تصویر ارسالی که بیشترین رای رو در کانال داشته باشه جوایزی اهدا می شود.
🏴 رای دهندگان حتما باید عضو کانال خبرگزاری بسیج سمیرم بشوند .
🏴 زمان ارسال آثار از ۲۵ تیرماه لغایت ۲۸ تیرماه مصادف با اول محرم
لینک کانال خبرگزاری بسیج سمیرم
🔰 ایتا 🔰
https://eitaa.com/basijsemirom
لینک کانال خبرگزاری بسیج اصفهان
🔰 ایتا 🔰
https://eitaa.com/basijnews_isf
┄┄┅┅┅❅🇮🇷❅┅┅┅┄┄
#خبرگزاری_بسیج_سمیرم
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 26 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 28 ذی الحجه 1444 قمری
❄️ 17 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شروع به كار اولين دوره شوراي نگهبان (1359 ش)
➕ قطع روابط سياسي فرانسه با ايران در جريان جنگ تحميلي (1366 ش)
➕ درگذشت ميرزا محمد حسن سيفي قزويني معروف به عماد الكتاب(1315ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ستار خان" سردار ملي(1332 ق)
➕ تهاجم وحشيانه ي سپاهيان يزيد بن معاويه و وقوع حادثه ي دردناك "حَرّه" در مدينه(63 ق)
➕ رحلت "حاج ملاهادي سبزواري" فيلسوف عظيم و دانشمند شهير جهان اسلام(1289 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز كنفرانس "پوتسْدام" با حضور سران متفقين در آلمان (1945م)
➕ وقوع دومين كودتاي حزب بعث عراق به فرماندهي "احمدحسن البكر" (1968م)
➕ روز ملي و انقلاب "عراق"
—----------
🇮🇷
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت "حاج ملاهادي سبزواري" فيلسوف عظيم و دانشمند شهير جهان اسلام(1289 ق)
✍ ملاهادي سبزواري در سال 1212 ق به دنيا آمد. پس از فوت پدر و در سنين كودكي، به كسب معلومات مقدماتي پرداخت و جهت فراگيري حكمت اشراق به اصفهان مهاجرت نمود. او درمحضر استاداني چون آخوند ملااسماعيل اصفهاني، آخوند ملاعلي نوري و آقا محمد علي نجفي كسب فيض نمود و به مدت 5 سال به تدريس فقه و اصول مشغول گرديد.
🔹آن گاه پس از سفر حج به سبزوار مراجعت و به تدريس حكمت پرداخت. آوازهي شهرتش موجب گشت كه تشنگان چشمهي حكمت از محضر او بهره گيرند. او مشهورترين فيلسوفي بود كه قرن سيزدهم هجري به خود ديده و در بين متفكران، مقام ارجمندي داشت.
🔸از وی حدود 36 كتاب و رساله بر جاي مانده كه از آن جمله اسرارالحكم، اصول دين، اسرارالعباده، الجبر و الاختيار، حواشي بر اسفار ملاصدرا، زبده الاصول شيخ بهايي، غررالفوايد (منظومه) و هدايه المسترشدين را ميتوان نام برد.
🔹سرانجام اين عالم بزرگ در زادگاهش در 78 سالگي بدرود حيات گفت و در همان جا به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠به مناسبت واقعه حره، ۲۸ ذی الحجه سال ۶۳ قمری💠
✍ واقعه حره مربوط به سرکوب شورش مردم مدینه توسط سپاهیان یزید به سرکردگی مسلم بن عقبه در سال ۶۳ قمری است و از آنجائی که لشکر یزید بن معاویه، در ریگزاری (در اطراف مدینه) به نام «حره» اردو زدند و از آن پایگاه به شهر حمله ور شدند، به «واقعه حره» شهرت یافته است.
✅ در این واقعه سپاه مسلم بن عقبه در یک روز شهر مدینه را به تصرف خود در آورند و از هیچ جنایتی در آن فروگذار نکردند. بنا به نقلی قريب هزار و هفتصد تن از بزرگان و بزرگ زادگان و حدود ده هزار نفر از ساير مردم مدينه در این واقعه قتل عام شدند. این واقعه در روزهای آخر ماه ذی الحجه (بنا به نقلی ۲۸ ذی الحجه) روی داده است.
✅ این واقعه هولناك را رسول خدا صلی الله علیه و آله در سفري كه به مكه معظمه ميرفت در سرزمين حره در يك مايلي بيرون مدينه پيشگويي كرد و براي آن بسيار متأثر شد.(۱)
.
📚 (۱) بحارالانوار، ج ۸۱، ص ۱۲۵.
♻️ براى آگاهى بیشتر از واقعه حرّه و کشتار عظیم مردم مدینه رجوع کنید به:
تاریخ طبرى، ج۴، ص ۳۷۰- ۳۸۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 سفارش قرآن نسبت به رعایت حقوق والدین
✍ در آیه ی وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ، احقاف/۱۵؛ ابتدا درباره ی نیکی به والدین سفارش شده، سپس به دوران بارداری مادر اشاره کرده تا وجدان اخلاقی انسان را تحریک و بیدار کند و به او تذکّر دهد که گذشته ها را فراموش نکند.
✅ فرزند همواره باید به یاد داشته باشد که مادرش او را حمل کرد و از شیره ی جانش به او داد و به خاطر آسایش او، از خواب و خوراک خود صرف نظر کرد؛ در حالی که هیچ کس حاضر نبود چنین زحمت هایی را تحمّل کند. چون حقّ مادر بیشتر در معرض تضییع است و یا حقّ او بیش از پدر است، خداوند در این آیه سفارش ویژه و مخصوص نسبت به رعایت حقوق مادر نموده است.
✅ البته والدین و فرزندان، حقوق متقابل دارند، در آیه ی قبل، وَ إِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ، موعظه پدر نسبت به فرزند مطرح شد، و در این آیه، وَ وَصَّیْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَیْهِ، احسان و سپاس فرزند نسبت به والدین مطرح شده است.
https://eitaa.com/eslam20
💠وظائف انفاق كننده در کلام امام صادق علیه السلام 💠
✍سزاوار است كه انفاق كننده عطاى خود را ناچيز بشمرد، تا شايد نزد خدا بزرگ شود و در حال انفاق به ياد توفيق و ثواب خدا باشد.
🌺امام صادق عليه السّلام مى فرمايد: انفاق جز با سه خصلت صلاحيت قبول پيدا نمى كند.
1⃣ كوچك شمردن آن
2⃣ مخفى كردن آن
3⃣ عجله كردن در انجام آن
اگر انفاق خود را كوچك بشمرى در نزد خدا بزرگش كرده اى و اگر آن را پنهان كنى به كمالش رسانى و چون در رساندنش عجله كنى گوارايش كنى. وگرنه آن را محو و بى بركت و باطل كنى و شايسته است مال بهتر و محبوبتر و آنچه از شبهه دورتر است، بخشيده شود.
🌷 عَنْ أَبِي عَبْدِاللَّهِ عليه السلام قَالَ رَأَيْتُ الْمَعْرُوفَ لَا يَصْلُحُ إِلَّا بِثَلَاثِ خِصَالٍ تَصْغِيرِهِ و َتَسْتِيرِهِ وَ تَعْجِيلِهِ فَإِنَّكَ إِذَا صَغَّرْتَهُ عَظَّمْتَهُ عِنْدَ مَنْ تَصْنَعُهُ إِلَيْهِ وَ إِذَا سَتَّرْتَهُ تَمَّمْتَهُ وَ إِذَا عَجَّلْتَهُ هَنَّأْتَهُ وَ إِنْ كَانَ غَيْرُ ذَلِكَ سَخَّفْتَهُ و َنَكَّدْتَه؛
📚 كافى، ج4، ص30
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 جایگاه دانش اهل بیت (علیهمالسلام)
🔻امام باقر علیهالسّلام:
شَرِّقا و غَرِّبا فَلا تَجِدان عِلماً صَحيحاً إلَّا شَيئاً خَرَجَ مِن عِندِنا أهلَ البَيتِ
❇️ اگر به شرق یا غرب عالم بروید، دانش صحیحی نمییابید مگر آنچه از نزد ما اهلبیت بیرون میآید.
📚 الكافى، ج 1، ص 399
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 راهکاری برای حفظ پیوند برادری
🔻امام علی علیه السلام:
ما حُفِظَتِ الاُخُوَّةُ بِمِثلِ المُواساةِ
✳️ هيچ چيزى مانند مواسات و یاریرساندن، پيوند برادرى را حفظ نمیكند.
📚 غررالحكم: ج ٦ ص ٧٤ ح ٩٥٧٨
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/eslam20
🌍 گزیده اخبار ایران و جهان؛
🔹 اخبار ایران و جهان در ۲۴ ساعت گذشته از رسانه های مختلف
◻️تیم والیبال جوانان ایران بر بام جهان ایستاد
◻️مرگبارترین نیم سال آمریکا رقم خورد
◻️سود مرکب بانکی ممنوع شد
◻️پایگاه آمریکا در سوریه شاهد انفجار های مهیب بود
◻️طوفان پرواز آمریکایی ها را لغو کرد
◻️آمریکا جنگندههای اف۱۶ را راهی تنگه هرمز کرد
◻️رئیسی به تورم خودروهای مونتاژی نه گفت
◻️انتخابات تناسبی برای تهران منتفی شد
◻️واردات برنج ممنوع شد
◻️ترور نماینده مجلس لبنان ناکام ماند
◻️خودروهای ایرانی راهی عراق شدند
◻️سرپرست یارانه ها منصوب شد
◻️زیان های بزرگترین اقتصاد آمریکای لاتین پایین آمد
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 27 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 29 ذی الحجه 1444 قمری
❄️ 18 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ارتحال فقيه جليل و عارف واصل آيت اللَّه "سيدرضا بهاءالديني" (1376 ش)
➕ پذيرش رسمي قطعنامه 598 شوراي امنيت از سوي جمهوري اسلامي ايران (1367 ش)
➕ تأسيس نيروی انتظامي جمهوري اسلامي ايران (1369ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت روحاني آگاه و مبارز انقلابي "شيخ محمد خياباني" در تبريز(1338 ق)
➕ تصرف شهر بيروت توسط سپاهيان مسلمان شام و مصر در جنگ با صليبي ها(690ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف ماهيت كهكشانِ راه شيري توسط "ويليام هرشِل" ستاره شناس انگليسي (1782م)
➕ قتل "زُهَيْر محسن" مبارز فلسطيني توسط عوامل مشترك مصر و اسرائيل (1979م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
◾️ارتحال فقيه جليل و عارف واصل آيت اللَّه "سيدرضا بهاءالديني" (1376 ش)
✍ فقیه و عارف وارسته حضرت آيت اللَّه سيدرضا بهاءالديني در سال 1287 ش برابر با عيد غدير 1327 ق در قم به دنيا آمد. وي از 19 سالگي در حوزه درس آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري يزدي شركت جست و مورد لطف استاد قرار گرفت.
✅ وی پس از رحلت استاد، در درس حضرات آيات: سيدصدرالدين صدر، سيد محمد حجت كوه كمره اي، سيد محمد تقي خوانساري و سيد حسين بروجردي حاضر شد و در 25 سالگي اجازه اجتهاد گرفت. و سپس حلقه تدریس سطوح و درس خارج خود را تشكيل داد. و بیش از نیم قرن، به تدريس و تربيت طلاب مشغول شد.
✅ اين عارف سترگ، در تحمل مصائب و سختيها صبور بود. به دفاع از حريم ايران اسلامي اهميت فوق العاده مي داد و چندين بار در زمان جنگ در جبهه ها حضور يافت و با نفس رحماني خود، روحيه بخش رزمندگان اسلام گرديد.
✅ كتابهاي سلوك معنوي و نردبان آسمان از جمله آثار ايشان ميباشند. سرانجام اين فقيه عارف پس از 89 سال زندگي زاهدانه، در بيست و هفتم تيرماه 1376ش برابر با دوازدهم ربيع الاول 1418ق در قم درگذشت و در مسجد بالاسر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷شهادت روحاني آگاه و مبارز انقلابي "شيخ محمد خياباني" در تبريز(1338 ق)
✍ شيخ محمد خياباني در سال 1297ق در خامنه از توابع شبستر به دنيا آمد. گرايش روحي به فراگيري علم، او را به سلك روحانيت در آورد. او در محاصره ي تبريز، از اركان فكري و رهبري مردم بود و با لباس روحانيت و تفنگ بر دوش در سنگرها به دفاع از شهر و نوامیس و حيثيت مردم مسلمان در مقابل سپاه متجاوز عين الدوله صدراعظم قاجار پرداخت.
✅ پس از خلع محمدعلي شاه از حكومت، از طرف مردم تبريز به مجلس شوراي ملي راه يافت، و در كنار افرادي همچون شهيد مدرس به دفاع از حقوق مردم پرداخت. اعتراض شجاعانه و كارساز او عليه اولتيماتوم استعماري دولت تزاري روس از جمله کارهای وی در این دوره بود.
✅ اوضاع نابسامان ايران و اخراج نمايندگان آذربايجان از مجلس شوراي ملي، وی را به تشكيل مجلس محلي و قيام مردمي فرا خواند. در اين قيام تبريز از لوث وجود خائنان و بيگانگان مزدور پاك شد و زمام امور به دست خياباني و يارانش افتاد. اين قيام پيروزمندانه، پنج ماه ادامه داشت.
✅ سرانجام او با خيانت مخبرالسلطنه و برخي از مزدوران، در 29 ذي الحجه ي سال 1338 ق (22 شهريور 1299 ش) به شهادت رسيد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 رابطه مرگ و زندگی انسانها، با گناه و اعمال نیک
🌷امام جواد علیه السلام:
فرارسیدن مرگ انسان ها، به جهت معصیت و گناه، بیشتر است تا مرگ طبیعی و عادی، همچنین حیات و زندگی ـ لذّت بخش ـ به وسیله نیکی و إحسان به دیگران بیشتر و بهتر است از عمر بی نتیجه.
🌹قالَ الإمام الجواد - علیه السلام -: مَوْتُ الاْنْسانِ بِالذُّنُوبِ أکْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْجَلِ، وَ حَیاتُهُ بِالْبِرِّ أکْثَرُ مِنْ حَیاتِهِ بِالْعُمْرِ.
📚 کشف الغمّه، ج 2، ص 350.
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهار شنبه
☀️ 28 تیر ماه 1402 شمسی
🌙 01 محرم 1445 قمری
❄️ 18 جولای 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ عمليات نامنظم فتح 8 در شمال موصل در عمق خاك دشمن توسط سپاه (1366 ش)
➕ درگذشت استاد "سيدمحمدتقي مدرس رضوي" پژوهشگر (1365 ش)
➕ ارتحال عالم آگاه و روحاني مبارز آيت اللَّه "محمدحسين كاشف الغطاء" (1334 ش)
➕ درگذشت استاد "جلال الدين همايي" اديب برجسته معاصر (1359 ش)
➕ درگذشت خسرو شکیبایی، بازیگر سینما و تلویزیون (1387 ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز سال هجري قمري
➕ محاصره بنی هاشم در شعب ابی طالب(سال هفتم بعثت)
➕ فرمان پیامبر (ص) برای دریافت زکات (9ق)
➕ وفات محمد حنفیه فرزند امیرمومنان (ع) (81ق)
➕ آغاز خلافت عثمان بن عفان (24ق)
❄️ #میلادی
➕ شكست چين در جريان جنگ با انگلستان موسوم به جنگ ترياك (1842م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ ارتحال عالم آگاه و روحاني مبارز آيت اللَّه "محمدحسين كاشف الغطاء" (1334 ش)
✍ آيت اللَّه محمدحسين كاشف الغطاء در حدود سال 1255 ش (1294 ق) در خانوادهاي اهل علم و فضيلت در نجف اشرف به دنيا آمد. در نوجواني، مقدمات علوم را فرا گرفت و سپس در محضر استادان بزرگي همچون آخوند خراساني، سيدمحمدكاظم يزدي و ميرزا حسين نوري تلمذ نمود. ايشان، مدارج علمي را به سرعت پيمود و پس از وفات علامه يزدي، مرجع تقليدِ عده زيادي از مردم گرديد.
🔹 وی در طول عمر پربركت خود، با تشكيل جلسات متعدد به تربيت طلاب علوم ديني مبادرت ميورزيد. او همچنين به منظور نشر معارف اسلامي به برخي از كشورهاي اسلامي سفر كرد و در دانشگاهها و مراكز علمي مصر، ايران و فلسطين به سخنراني پرداخت.
🔸 اين عالم گرانقدر، شركت در امور سياسي و توجه به مسائل مربوط به حكومت را از واجبات ميدانست. از اينرو در جنبش ملي عراق، نقش بسزايي داشت. او با آغاز جنگ جهاني اول، در جهاد آزاديبخشِ مردم عراق عليه نيروهاي اشغالگر انگليسي، فعالانه شركت كرد.
🔹 آيت اللَّه كاشف الغطاء با وجود مسؤوليتهاي متعدد و فعاليتهاي گسترده اجتماعي و سياسي، آثار علمي و ادبي بسياري از خود به يادگار گذاشته كه از بين آنها ميتوان به تحريرُ المجلّه در 5 جلد، المراجعات الريحانيه در 2 جلد، حواشي عين الحيات، السياسه الحُسَينيه و ديوان شعر اشاره نمود.
🔸 اين مرجع آگاه و فقيه مبارز سرانجام در 28 تيرماه 1334 ش برابر با 18 ذيقعده 1373 ق در 77 سالگي در نزديكي كرمانشاه بدرود حيات گفت و پيكر مطهرش پس از تشييعي با شكوه، در نجف اشرف مدفون شد
https://eitaa.com/eslam20
💠وقایع روز اول محرم سال ۶۱ ق💠
✍ امام حسين علیهالسلام پس از دريافت نامههاي فراوان از اهالي كوفه، مبني بر بيعت با امام، نماینده خود، مسلم بن عقيل(ع) را به کوفه فرستاد. مسلم(ع) پس از اطمينان از صداقت كوفيان، نامهاي براي امام حسين(ع) نوشت و آن حضرت را به كوفه دعوت كرد.
✅ امام حسين(ع) در روز هشتم ذي الحجه سال 60 قمري به همراه خانواده، و ياران خود عازم كوفه شد. اما در بين راه در توقفگاه زرود، خبر شكست قيام شيعيان كوفه و شهادت مظلومانه مسلم بن عقيل(ع) بدست مزدوران عبيدالله بن زياد را دريافت كرد.
✅ حر بن يزيد از سوي حصين بن نمير مأموريت داشت كه مانع ورود امام به كوفه گردد. در توقفگاه عذيب نامهاي از عمر بن سعد فرمانده نظامي سپاه عبيدالله بن زياد بدست حر بن يزيد رسيد و او را مأمور كرد كه بر امام حسين(ع) سخت گيرد و او را از بياباني خشك و فاقد آب و آباداني گذر دهد.
✅ حر بن يزيد بر امام حسين(ع) سخت گرفت و او را به سرزميني غيرآباد وارد و مجبور به توقف نمود. امام حسين(ع) ناچار به توقف در این سرزمین شد و فرمودند: نام اين مكان چيست؟ گفتند: كربلا. امام حسين(ع) همين كه نام كربلا را شنيد، گفت:
🌹 اَللّهُمَّ اِنّي اَعوذُ بكَ مِنَ الكَربِ و البَلاءِ. سپس فرمود: اين جا، مكان كرب و بلا و محل محنت است، پس فرود آييد كه منزل و خيمهگاه ما اين جا است. اين زمين، محل ريختن خون ما است و در اين مكان، قبرهاي ما واقع ميگردد. اينها را جدم محمد مصطفي صلی الله علیه و آله به من خبر داده است.
---------------------------------
پی نوشت:
الارشاد، ص 416؛
منتهی الآمال، ج 1، ص 320؛
الفتوح (ابن اعثم كوفي)، ص 871
https://eitaa.com/eslam20
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۱)
✍ بهترين و مطمئنترين سند براي شناخت فلسفه و اهداف نهضت سيدالشهدا(ع)، كلمات خود آن حضرت و يا امامان ديگر در اين باره است، مجموع خطبهها، سخنان، نامهها و وصيتنامه امام حسين(ع) كه در باره اهداف و انگيزههاي قيام عاشورا است و نيز برخي از تعابير زيارت نامههاي متعدّد و مختلف كه از امامان ديگر در باره حضرت رسيده است، می باشد.
✅ امام حسين(ع) در جمع گروهی از عالمان و نخبگان مكه با ايراد خطبهاي شورانگيز و كوبنده، ضمن يادآوري وظيفه سنگين و تكليف خطير علما و بزرگان شهرها در باره پاسداري از كيان دين و اعتقادات مسلمانان و پيامدهاي سكوت در برابر جنايات امويان، از خاموشي آنان در برابر سياستهاي دينستيزانه حاكمان اُموي انتقاد كرده و هرگونه همراهي و سازش با آنان را گناه نابخشودني دانستند.
✅ حضرت در پايان سخنان خود، هدف از اقدامات و فعاليتهايش برضدّ نظام ستمگر حاكم را چنين اعلام فرمودند:
🌷خدايا تو ميداني آنچه از طرف ما انجام گرفته است (از سخنان و اقدامات برضدّ حاكمان اُمَوِي) به خاطر رقابت و سبقت جويي در فرمانروايي و افزونخواهي در متاع ناچيز دنيا نبوده است، بلكه براي اين است كه نشانههاي دينت را (به مردم) نشان دهيم ( برپاگردانيم) و اصلاح در سرزمينهايت را آشكار كنيم. ميخواهيم بندگان ستمديدهات در امان باشند و به واجبات و سنّتها و احكامت عمل شود.
🌺«اللهم إِنَّکَ تَعْلَمُ إِنَّهُ لَمْ یکُنْ مِنَّا تَنافُساً فی سُلطانٍ، و لا التِماساً مِنْ فُضُولِ الحُطامِ، وَ لکِنْ لِنَرَی المَعالِمَ مِنْ دِینِکَ، و نُظْهِرَ الإصْلاحَ فی بِلادِکَ و یأمَنَ الْمَظْلوُمُونَ مِنْ عِبادِکَ، وَ یعْمَلَ بِفَرائِضِِکَ و سُنَّتِکَ وَ أحْکامِکَ؛
📗 تحف العقول، ص 239
https://eitaa.com/eslam20
💠 زیارت عاشورا برای کسب مقامات و درجات معنوی است.
✍ در زیارت عاشورا درخواست هایی را از خدا طلب میکنیم که متناسب با آن، مقام هایی را از خدا میخواهیم. این درخواستها دنیوی و مادی و فانی نیست، بلکه همگی معنوی است و از درجات بالا و والایی برخوردار است که فقط قابل درک و فهم برای رهیافتگان این مقامات است.
✅ این درخواست ها، خواستههای خیلی بزرگی هست و انسان از آنها درجات سیر و سلوک را میآموزد. بسیاری از این مقامها و خواستهها را بدون مکان و بدون زمان از خدا میخواهیم. یعنی درخواست خود را محدود به یک زمان و مکان خاص نمیکنیم.
🌸 فِی هَذَا الْیَوْمِ وَ فِی مَوْقِفِی هَذَا وَ أَیَّامِ حَیَاتِی،
یعنی الآن و اینجا و در همه روزهای عمرم.
🌷وَ لَا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّی،
و خداوند این زیارت را آخرین زیارت من از شما قرار ندهد.
یعنی الی الابد و همیشگی باشد و محدود به حال نباشد.
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍ از #امام_كاظم (ع) روایت شده:
💠#مال_حرام:
1⃣ رشد نمى كند؛
2⃣ اگر هم افزايش يابد #بركت ندارد؛
3⃣ آنچه را هم كه از حرام، انفاق كند، #پاداش ندارد؛
4⃣ و آنچه راهم كه باقى گذارد، رهتوشه او به سوى #آتش جهنّم است.
📖 «اِنَّ الْحَرامَ لايَنْمى وَاِنْ نَمى لايُبارَكُ لَهُ فِيهِ، وَما اَنْفَقَهُ لَمْ يُغفَرْ عَلَيْهِ وَما خَلَّفَهُ كانَ زادُهُ اِلَى النّارِ».
📚 مسندالامام الكاظم عليه السلام ج 2 ص 379.
#صعود/ #سقوط/ #مال_حرام/
https://eitaa.com/eslam20
🔴 اهمیت نصب پرچم مشکی بر سر در خانه
♻️ امام صادق(ع):
هرکس در ایام عزای جد ما #حسین(ع) بر سر در خانه ی خود پرچم مشکی نصب نماید مادرم حضرت زهرا(س) هر روز او و اهل خانه را دعا می کند.
#محرم
#عاشورا
https://eitaa.com/eslam20