🌹امام حسین علیه السلام:
🌺 اللّهُمّ اجعَلْنی أخشاكَ كَأنّی أراكَ، وأسعِدْنی بتَقواكَ، ولا تُشقِنی بِمَعصِیَتِكَ.
بار خدایا ! كارى كن كه از تو چنان بترسم كه گویى مى بینمت و باتقوا و ترس از خودت خوشبختم گردان و با معصیت و نافرمانیت بدبختم مكن.
📗 فرازی از دعای عرفه
https://eitaa.com/eslam20
💠 معنای واژه «فتنه» در قرآن کریم
✍ واژه «فتنه» در ۳۰ آيه از قرآن آمده است؛ بررسى اين سى آيه نشان مى دهد فتنه در قرآن پنج معناى مختلف دارد: ۱- شكنجه دادن؛ ۲- آزمایش و امتحان؛ ۳- عذاب الهی؛ ۴- مصیبت؛ ۵- فساد کبیر.
۱-) شكنجه دادن؛
🔹در منابع تاريخى آمده است كه در زمانهاى گذشته پادشاه بيدادگرى بود كه مؤمنان را شكنجه مى كرد. بدين منظور گودالهايى كنده، و آنها را پر از آتش كرده بود. مؤمنان را نزديك آن گودالها مى كرد تا دست از خدا و ايمانشان بردارند، و آنها را كه بر عقايدشان پافشارى داشتند و تسليم پادشاه نمى شدند به گودالهاى پر از آتش مى انداخت. اين پادشاه و اطرافيانش به «اصحاب الاخدود» معروف شدند، يعنى صاحبان خندق ها و چاله ها.(۱)
🔸خداوند متعال در آيه شريفه ۱۰ سوره بروج به اين گروه اشاره كرده است و مى فرمايد:
☀️«إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَ لَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ»؛ (كسانى كه مردان و زنان با ايمان را شكنجه دادند سپس توبه نكردند، براى آنها عذاب دوزخ و عذاب آتش سوزان است!). نتيجه اين كه يكى از معانى فتنه، شكنجه دادن است.
📚تفسير نمونه، ج ۲۶، ص ۳۳۷.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
ایه 103سوره ال عمران.MP3
10.81M
حجتالاسلام
غفاری
م ایه 103سوره آل عمران
ج 849
https://eitaa.com/eslam20
🔴خانم سمیه حیدری، اولین بانوی مدال آور در رقابت های جهانی در رشتهی جودو:
موقع اهدای جوایز مسابقات آسیایی کره جنوبی، مسؤولان تشریفات کره جنوبی به من گفتند گرمکن بپوش و روی سکو برو گفتم چادرم را بیاورید؛ من با چادر روی سکو می روم.
گفتند نه باید گرمکن بپوشیدکه من گفتم اصلاً برای من مهم نیست روی سکو بروم یا نروم؛ مهم این است که با چادر روی سکو بروم.
۲۰ دقیقه ای طول کشید و در نهایت چون همه منتظر بودند و نگران که چه اتفاقی افتاده، گفتند که هر چی می خواهد به او بدهید که سریع برود روی سکو، البته در نهایت چادرم را آوردند و من با چادر رفتم روی سکو.
وقتی از سکو پایین آمدم و رفتیم هتل،
متوجه شدم در هتل جلسه ای تشکیل شده و دبیر کمیته ملی المپیک به مسؤولین فدراسیون جودو اعتراض کردند که چرا فلانی با چادر روی سکو رفته است! مگر با چادر مسابقه داده!
برای جمهوری اسلامی خیلی بد شده است! این کار به ضرر ما شده است!
بعد در اتاق را زدند و گفتند که این کار شما، برای ما خیلی بد شده است و فدراسیون جودو را زیر سؤال بردید!
چرا این کار را کردید؟
من آن موقع خیلی ناراحت شدم و فقط به حضرت زینب(سلام الله علیها) گفتم من فقط به خاطر خودت و به عشق خودت باچادر رفتم روی سکو.
تا اینکه از دفتر حضرت آقا با من تماس گرفتند و پیغام ایشان را به من رساندن.
و من این قدرهیجان زده شدم که از خوشحالی زیر سِرُم رفتم.اصلاباورم نمی شد.
بعد از آن به دیدار آقارفتم و ایشان گفتند:
خیلی کار خوبی کردید که با چادر روی سکو رفتید.باعث افتخار مملکت ایران هستید.
من سجده شکربه جا آوردم که شمابا چادر رفتید روی سکو!
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 16 مهر ماه 1402 شمسی
🌙 22 ربیع الاول 1445 قمری
❄️ 08 اکتبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ صدور بيانيه "امام خميني" به سران دول اسلامي براي بسيج عليه رژيم صهيونيستي (1352 ش)
➕ صدور قطعنامه 588 شوراي امنيت درباره جنگ ايران و عراق (1365 ش)
➕ حمله چرخ بال هاي آمريكايي به قايق هاي گشتي سپاه در خليج فارس (1366 ش)
➕ بمباران شيميايي شهر سومار توسط رژيم بعث عراق در جريان جنگ تحميلي (1366 ش)
➕ دستگيري و تبعيد شبانه آيتاللَّه "سيد حسن مدرس" به خواف به دستور "رضاخان" (1307 ش)
🌙 #قمری
➕ وقوع غزوه "بنی نضير" و بيرون راندن يهوديان از مدينه (4 ق)
➕ شهادت "شيخ خليفه مازندرانی" رهبر نهضت سربداران خراسان توسط مغولان (736 ق)
❄️ #میلادی
عقب نشيني سپاه "ناپلئون بُناپارت" از روسيه به علت سرماي شديد منطقه (1812م)
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◼️ دستگيري و تبعيد شبانه آيت اللَّه "سيد حسن مدرس" به خواف به دستور "رضاخان" (1307 ش)
✍ در پي مخالفت هاي مكرر آيت اللَّه مدرس با ديكتاتوري رضاخان پهلوي، به دستور رضاخان، رييس شهرباني تهران به همراه تعدادي از نيروهاي نظامي به منزل آيت اللَّه مدرس هجوم بردند. پس از ضرب و شتم، ايشان را بدون عمامه، عبا و كفش، از خانه بيرون برده و به مأموران شهرباني مشهد تحويل دادند. آيت اللَّه مدرس، پس از آن به شهر خواف تبعيد شد، تا آنكه پس از نه سال تبعيد، در دهم آذر 1316، توسط دژخيمان رضاخاني به شهادت رسید.
✅ نقل از فرزند شهید مدرس:
🔹یک روز وقتی پدرم از مجلس بازگشت، عدهای از مردم به خانه آمدند و با سر و صدای زیاد گفتند آقا این چه لایحهای بود که امروز تصویب شد؟! خلاف مصلحت است.
💦آقا فرمود اگر بیست رأس الاغ و یک آدم را در مجلسی جمع کنند و از آنها بپرسند ناهار چه میخورید، چه جواب میدهند؟! همه گفتند جو؛ آقا فرمود: آن یک نفر هم مجبور است سکوت کند، این وکلایی که شما انتخاب کردید، شعورشان همین اندازه است، بروید آدم انتخاب کنید.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ وقوع غزوه ي "بني نضير" و بيرون راندن يهوديان از مدينه (4 ق)
✍ پس از واقعهي غزوهي احد و شكست سپاه اسلام در برابر بتپرستان و مشركان قريش، فرصتي براي يهوديان مقيم مدينه به دست آمد تا عليه پيامبر اسلام(ص) و مسلمانان مدينه توطئه و دسيسه نمايند. از جمله اين كه آنان با ترفندهايى قصد كشاندن پيامبر(ص) به داخل قلعهي بنينضير را نموده تا در آن جا به وي آسيبي رسانند.
✅ مسلمانان جهت تاديب آنان و خفه كردن نطفهي نفاق، به قلعهي آنان هجوم آورده و پس از 6 روز محاصره، يهوديان بنينضير را وادار به تسليم نمودند. آنان با پيامبر(ص) مصالحه نمودند كه جلاي وطن كرده و سرزمين و خانههاي خود را در اختيار مسلمانان قرار دهند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 اوصاف شیعیان از دیدگاه امام حسن عسکری علیه السلام
امام حسن عسکری علیه السلام در اوصاف شیعیان می فرماید:
🌷 شيعيان على(ع) کسانی هستند كه باكشان نيست در راه خدا مرگ به سراغشان آيد، يا آنان به پيشواز مرگ روند. شيعيان على(ع) آنانند كه برادرانشان را بر خود ترجيح مى دهند، هر چند خود نيازمند باشند و شیعیان علی (ع) کسانی هستند كه از آن چه خداوند نهی کرده دوری می کنند و به آنچه امر نموده عمل می کنند و آنان در تکریم و احترام برادران مؤمن خود به علی (ع) اقتدا می نمایند.
🌹الإمامُ العسكريُّ عليه السلام: شِيعَةُ عليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ لا يُبالُونَ في سَبيلِ اللّه أوَقَعَ المَوتُ علَيهِم أو وَقَعُوا عَلَى المَوتِ، و شِيعَةُ عَليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ يُؤثِرُونَ إخوانَهُم على أنفُسِهِم و لَو كانَ بِهِم خَصاصَةٌ، و هُمُ الذينَ لا يَراهُمُ اللّه حيثُ نَهاهُم، و لا يَفقِدُهُم حيثُ أمَرَهُم، و شِيعَةُ عليٍّ عليه السلام هُمُ الذينَ يَقتَدُونَ بِعليٍّ عليه السلام في إكرامِ إخوانِهِمُ المُؤمنينَ.
📚 میزان الحکمه، ج 5، ص 231.
https://eitaa.com/eslam20
💠 معنای واژه «فتنه» در قرآن کریم
✍ دومین معنای واژه «فتنه» که در قرآن کریم آمده است، به معنای آزمایش و امتحان است.
۲) آزمايش و امتحان؛
🔹اين معنا از آيه شريفه ۱۵، سوره تغابن استفاده مى شود که فرماييد:
☀️«إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَ أَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌ وَ اللهُ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ»؛
اموال و فرزندانتان فقط وسيله آزمايش شما هستند؛ و خداست كه پاداش عظيم نزد اوست.
🔹در روز قيامت در مورد اموال دو سؤال مطرح مى شود: ۱- از كجا به دست آورده اى؟ ۲- در چه راهى مصرف كرده اى.
🌷 در روايتى از پيامبر اسلام(ص) مى خوانيم: «در قيامت هيچ يك از بندگان قدم از قدم بر نمى دارند تا از چهار چيز بازپرسى شود: از عمرش كه در چه راهى آن را صرف كرده؟ و از جوانيش كه در چه راهى آن را از دست داده؟ و از مالش كه از كجا آورده و در چه راهى مصرف كرده؟ و از محبّت ما اهل بيت»(۱).
🔸 اولاد و فرزندان هم مايه آزمايش و امتحان هستند. آيا فرزندانمان را خوب تربيت كرده ايم، يا آنها را به حال خود رها كرده و در انجام وظايفمان كوتاهى نموده ايم؟ خوشا به حال كسانى كه از اين امتحانات سربلند بيرون آيند.
(۱) 📚 تحف العقول، ج۱، ص۵۶.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
بخش های ازترجمه خطبه غدیر.MP3
28.83M
حجتالاسلام
غفاری
م بخش های از ترجمه خطبه غدير
ج 850
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 17 مهر ماه 1402 شمسی
🌙 23 ربیع الاول 1445 قمری
❄️ 09 اکتبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عارف و فيلسوف شهير حكيم "محمد رضا صهبای قمشه ای" (1267 ش)
➕ درگذشت نويسنده، محقق و مترجم معاصر، استاد "محمد ابراهيم آيتي" (1343 ش)
➕ روز جهانی کودک
🌙 #قمری
➕ ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم (201 ق)
➕ رحلت "ميرزا حسين خان دانش" اديب و شاعر (1362 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني پُست
—----------
🇮🇷 كانال اسلام
https://eitaa.com/eslam20
◾️رحلت عارف و فيلسوف شهير حكيم "محمد رضا صهباي قمشه ای" (1267 ش)
✍ حكيم محمدرضا قمشه اي متخلص به صهبا در حدود سال 1202 ش (1241 ق) در قمشه اصفهان به دنيا آمد و مقدمات علوم را در همانجا فرا گرفت. سپس براي تكميل معلومات به اصفهان رفت و در محضر بزرگاني همچون حاج ملامحمد جعفر لاهيجي، ميرزا حسن نوري، آقاسيد رضي لاهيجي به مدارج والايي در عرفان، فلسفه و حكمت دست يافت.
✅ او در اواخر عمر به تهران رفت و در مدرسه صدر این شهر مشغول تدريس شد و در تدريس شرح فصوصِ الحكَم، شرح اشارات و اسفار ملاصدرا، يگانه روزگار بود و شاگردان فاضلي در محضرش پرورش يافتند كه حكمايي همچون ميرزا ابوالفضل كلانتري، ميرزاجهانگيز خان قشقايي، ميرزا عبداللَّه رياضي، ميرزا هاشم اشكوري، شيخ علي نوري، شيخ محمد بروجردي، ميرشهاب الدين تبريزي، ملاعلي سمناني و ميرزا علي محمد اصفهاني از جمله آنانند.
✅ الاسفارُ الاربِعَه و تحقيقها، حاشيه اسفار ملاصدرا و حايشه بر شرحِ تمهيدُ القواعد از جمله آثار اوست.
✅ اين حكيم بزرگوار كه معاصر ملاهادي سبزواري فيلسوف شهير آن دوران بود، سرانجام در هفدهم مهرماه 1267ش برابر با اول صفر 1306 ق در حدود 65 سالگي در تهران درگذشت و در قبرستان ابن بابويه شهر ري مدفون شد.
https://eitaa.com/eslam20
✅به مناسبت سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به شهر قم
✍ حضرت معصومه علیها السلام در روز اول ذیقعده سال 173 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسی کاظم علیه السلام و مادر گرامی اش حضرت نجمه خاتون می باشد، که بعد از تولد حضرت رضا علیه السلام به «طاهره » ملقب گردید.
✅ در سال 201 قمری در پی انتقال اجباری امام رضا علیه السلام به خراسان، بعد از یک سال تحمل دوری برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان گردید. عوامل حکومتی بنی عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل آن حضرت حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رساندند.
✅ طبق نوشته استاد محقق شیخ جعفر مرتضی عاملی در کتاب حیاة الامام الرضا علیه السلام، آن حضرت را مسموم نمودند. حضرت فاطمه معصومه علیها السلام بر اثر مسمومیت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بیمار گردید و فرمود: مرا به شهر قم ببرید؛ زیرا از پدرم شنیدم که می فرمود: شهر قم مرکز شیعیان ماست.
✅ از این رو حضرت معصومه علیها السلام در 23 ربیع الاول سال 201 قمری به شهر قم وارد شد و مورد استقبال مردم مشتاق و شیفته اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار بعد از 17 روز اقامت در منزل موسی بن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در دهم ربیع الثانی سال 201 هجری دیده از جهان فرو بست و در «باغ بابلان » محل فعلی مزار آن حضرت دفن گردید.
🌺 امام رضا عليه السلام فرمود:
🌷«مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّةُ»
«کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند بهشت براي او خواهد بود.»
📚 عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 267.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام کاظم علیه السلام:
پدر و مادرم به فدایش؛ به آنچه خداوند حکم فرموده است؛ حکم نموده است.
✍ حضرت معصومه علیهاالسلام از قبیل امامزادههای مطلق نیست ـ که هنگام زیارت او، زیارتنامه ی مطلق امامزادهها خوانده شود، بلکه زیارت مخصوص به خود دارد زیرا در روایت آمده است که، [زیارتنامه ی ایشان نص کلام معصوم(ع) است] و نیز آمده: «مَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنةُ؛ هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میگردد». این خیلی کلمه بزرگی است!
🍀 نقل شده که روزی حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام در مدینه، در خانه تشریف نداشتند، شخصی آمد که سؤالی از آن حضرت بنماید، حضرت معصومه (س) که در سن کودکی بودند و در خانه تشریف داشتند، میفرمایند: آن حضرت تشریف ندارند، چه کار دارید؟ آن شخص عرض کرد: مسئلهای دارم. میفرماید: بنویس. مینویسد، ایشان پاسخ آن را میدهد، بعد که حضرت امام کاظم (ع) به خانه برمیگردد، مادرش جریان را به آن حضرت عرض میکند، حضرت میفرماید: «بِأَبِی هِی وَ أُمی، حَکمَتْ بِما حَکمَ اللهُ!؛ پدر و مادرم به فدایش، به آنچه خداوند حکم فرموده، حکم نموده است».
🔷اینها افراد عادی نبودهاند، خدا میداند این خاندان چه شخصیتهایی بودهاند، این همه کرامات برای ایشان ذکر کردهاند، پس چه میگویند کسانی که این مطالب را درباره خود حضرت رسول (ص) هم خرافات میدانند! یا آن کس که ـ نعوذبالله ـ میگوید: «عَصای خَیرٌ مِنْ مُحَمدٍ!؛ عصای من بهتر از محمد (ص) است». و یا آن پاسبانی که کنار ضریح حضرت رسول (ص) ایستاده و میگوید: به جای ضریح، دست مرا ببوس!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۱۳۷
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام صادق عليه السلام:
🌸 «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شيعَتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه(س)، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»
📚 سفينةالبحار، ج ۲، ص ۳۷۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 معنای واژه «فتنه» در قرآن کریم
✍ سومین معنای واژه «فتنه» که در قرآن کریم آمده است، به معنای عذاب الهی است.
۳) عذاب الهى؛
🔹يكى ديگر از معانى فتنه، عذاب الهى است. اين مطلب در آيه شريفه ۲۵، سوره انفال آمده است که فرماييد:
☀️ «وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لاَتُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ»
و از فتنه و مجازاتى بپرهيزيد كه تنها به ستمكاران شما نمى رسد؛ [بلكه همه را فرا مى گيرد؛ چرا كه ديگران سكوت اختيار كردند] و بدانيد خداوند سخت كيفر دهنده است!.
طبق اين آيه شريفه، عذاب الهى فقط دامنگير ظالمان نمى شود، بلكه دامنگیر كسانى كه ظلمِ ظالم را تماشا كرده و به فريضه نهى از منكر عمل نكردند نيز مى شود.
🔸البتّه شامل كسانى كه به وظيفه شرعى خود عمل كردند نمى شود و اين كه گفته مى شود وقتى آتش آمد تر و خشك با هم مى سوزد صحيح نيست؛ زيرا با حكمت پروردگار سازگارى ندارد. خلاصه اين كه فتنه در آيه شريفه فوق به معناى عذاب الهى است.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
برخی ازایات درباره ایت الکرسی.MP3
45.36M
حجتالاسلام
غفاری
م برخی ازروایت در رابطه با آیت الکرسی
ج 851
مکان تبلیغ امام زاده سلطان ابراهیم علیه السلام
https://eitaa.com/eslam20
💠 #صبر
🔸امام صادق علیه السلام:
صبر برای ایمان به منزله سر است نسبت به تن، پس زمانی که سر برود، تن هم می رود، همچنان که اگر صبر برود ایمان هم می رود.
📚 وسائل الشیعه/ج3/ص257
✍🏼 در قرآن به غیر از یک مورد که از زبان حضرت یوسف می باشد، همواره دستور به صبر بر تقوا مقدم است.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #محاسبه_نفس
🔹امام صادق علیه السلام:
آنگاه که در بستر خود مأوا گرفتی، بنگر که چه چیزی در شکم خود جای داده ای؟ و در آن روز چه چیزی به دست آورده ای؟ و یاد آور که روزی خواهی مرد و برای تو معادی خواهد بود.
📚بحارالانوار/ج68/ص267
✍🏼 مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک
چند روزی قفسی ساخته اند از بدنم
https://eitaa.com/eslam20
💠 #مداومت
🔸 امام صادق علیه السلام:
اگر کسی عملی از اعمال خیر را انجام داد، یک سال بر آن مداومت کند و کمتر از یک سال آن را قطع نکند.
📚اصول کافی/ج2/ص83
✍🏼 یکی ازدلایل آن ملکه شدن عمل برای انسان است. تداوم عمل در یکسال باعث مصادف شدن آن با #شب_قدر می شود و استجابت دعا می شود.
https://eitaa.com/eslam20
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_925
🌹 آیات ۸۵ تا ۹۳ سوره اعراف
🌹 بخش ۱
🌸 وإِلَىٰ مَدْيَنَ أَخَاهُمْ شُعَيْبًا ۗ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ قَدْ جَآءَتْكُمْ بَيِّنَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ ۖ فَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ وَلَا تَبْخَسُوا النَّاسَ أَشْيَآءَهُمْ وَلَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (۸۵) وَلَا تَقْعُدُوا بِكُلِّ صِرَاطٍ تُوعِدُونَ وَتَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِهِ وَتَبْغُونَهَا عِوَجًا ۚ وَاذْكُرُوٓا إِذْ كُنْتُمْ قَلِيلًا فَكَثَّرَكُمْ ۖ وَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِين (۸۶) وَإِنْ كَانَ طَآئِفَةٌ مِنْكُمْ آمَنُوا بِالَّذِيٓ أُرْسِلْتُ بِهِ وَطَآئِفَةٌ لَمْ يُؤْمِنُوا فَاصْبِرُوا حَتَّىٰ يَحْكُمَ اللَّهُ بَيْنَنَا ۚ وَهُوَ خَيْرُ الْحَاكِمِينَ (۸۷) قَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ اسْتَكْبَرُوا مِنْ قَوْمِهِ لَنُخْرِجَنَّكَ يَا شُعَيْبُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَكَ مِنْ قَرْيَتِنَآ أَوْ لَتَعُودُنَّ فِي مِلَّتِنَا ۚ قَالَ أَوَلَوْ كُنَّا كَارِهِينَ (۸۸) قَدِ افْتَرَيْنَا عَلَى اللَّهِ كَذِبًا إِنْ عُدْنَا فِي مِلَّتِكُمْ بَعْدَ إِذْ نَجَّانَا اللَّهُ مِنْهَا ۚ وَمَا يَكُونُ لَنَآ أَنْ نَعُودَ فِيهَآ إِلَّآ أَنْ يَشَآءَ اللَّهُ رَبُّنَا ۚ وَسِعَ رَبُّنَا كُلَّ شَيْءٍ عِلْمًا ۚ عَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْنَا ۚ رَبَّنَا افْتَحْ بَيْنَنَا وَبَيْنَ قَوْمِنَا بِالْحَقِّ وَأَنْتَ خَيْرُ الْفَاتِحِينَ (۸۹) وَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ لَئِنِ اتَّبَعْتُمْ شُعَيْبًا إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (۹۰) فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دَارِهِمْ جَاثِمِينَ (۹۱) الَّذِينَ كَذَّبُوا شُعَيْبًا كَأَنْ لَمْ يَغْنَوْا فِيهَا ۚ الَّذِينَ كَذَّبُوا شُعَيْبًا كَانُوا هُمُ الْخَاسِرِينَ (۹۲) فَتَوَلَّىٰ عَنْهُمْ وَقَالَ يَا قَوْمِ لَقَدْ أَبْلَغْتُكُمْ رِسَالَاتِ رَبِّي وَنَصَحْتُ لَكُمْ ۖ فَكَيْفَ آسَىٰ عَلَىٰ قَوْمٍ كَافِرِينَ (۹۳)
🍀 ترجمه: و به سوی مردم مَدیَن، برادرشان شعیب را [فرستادیم،] گفت: ای قوم من! خدا را بپرستید كه شما را جز او معبودی نیست، یقیناً برهانی روشن از سوی پروردگارتان برای شما آمد، پس پیمانه و ترازو را پُر و كامل بدهید، و کالاهای مردم را کم نگذارید، و در زمین پس از اصلاح آن فساد نكنید، این برای شما بهتر است اگر مؤمنید (۸۵) و بر سر هر راهی منشینید كه كسانی را كه به خدا ایمان آوردهاند [به مصادره اموال و شكنجه و باج خواهی] بترسانید، و از راه خدا بازدارید، و بخواهید آن را [با وسوسه و اغواگری] كج نشان دهید؛ و به یاد آورید زمانی كه جمعیّت اندكی بودید، ولی [پروردگارتان] شما را زیاد گرداند، و با تأمّل بنگرید كه سرانجام مفسدان چگونه بود؟ (۸۶) و اگر گروهی از شما به آیینی كه من به آن فرستاده شده ام، ایمان آوردند و گروهی ایمان نیاوردند، پس صبر کنید تا خدا میان ما داوری كند، كه او بهترین داوران است (۸۷) اشراف و سران قومش كه تكبّر ورزیدند، گفتند: ای شعیب! حتماً ما تو و كسانی را كه با تو ایمان آورده اند از آبادیمان بیرون خواهیم کرد مگر اینكه به آیین ما بازگردید. گفت: آیا هر چند كه نفرت و كراهت داشته باشیم؟ (۸۸) اگر پس از آنكه خدا ما را از آیین شما نجات داد، به آیین شما بازگردیم یقیناً بر خدا دروغ بسته ایم؛ بنابراین امكان ندارد به آیین شما بازگردیم، مگر اینكه خدا بخواهد كه او پروردگار ما است، پروردگار ما از نظر دانش بر همه چیز احاطه دارد، فقط بر خدا توكل كردیم. ای پروردگار ما! میان ما و قوم ما به حقّ داوری و راهگشایی كن كه تو بهترین داوران و راهگشایان هستی (۸۹) و بزرگان قومش که کافر شدند گفتند: اگر از شعیب پیروی كنید، مسلّماً شما هم از زیانكارانید (۹۰) پس زلزله ای سخت آنان را فراگرفت و در خانههایشان جسمی بی جان شدند(۹۱) كسانی كه شعیب را تكذیب كردند گویی در آن شهر سكونت نداشتند، آنان كه شعیب را تكذیب كردند، همان زیانكاران بودند (۹۲) پس شعیب از آنان روی گردانید و گفت: ای قوم من! یقیناً من پیام های پروردگارم را به شما رساندم، و برای شما خیرخواهی كردم، با این حال چگونه بر گروهی كه كافرند تأسّف خورم؟ (۹۳)
🔴 در این جلسه آیات ۸۵ تا ۹۳ به همراه ترجمه آنها بیان شد در جلسه بعدی به ترجمه کلمه ها می پردازیم.
https://eitaa.com/eslam20
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#
🌹 آیات ۸۵ تا ۹۳ سوره اعراف
🌷 #إِلَىٰ: به سوی
🌷 #مَدیَن: یكى از شهرهاى شام بود كه در جغرافیاى امروز، نزدیک اردن و نامش معان است، منطقه اى سرسبز، داراى مردمى بت پرست ومرفّه كه در معامله و تجارت كم فروش بودند. حضرت شعیب علیه السلام بر آنان مبعوث شد، امّا آنها به خاطر لجاجت و نافرمانى او هلاک شدند.
🌷 #شعيب: يكى از پيامبران معروف است، نام مباركش يازده بار در قرآن مجيد آمده است. او به مردم مدين و «ايكه» مبعوث شد. عده اى به او ايمان آوردند و گروهى او را تكذيب كردند. او همان است كه دخترش را به ازدواج حضرت موسى عليه السّلام در آورد كه در سوره قصص نقل شده است. نام اين پيامبر در تورات فعلى، رعوئيل است كه دختر خويش را به موسى داد.
🌷 #أَخَاهُمْ: برادرشان
🌷 #قَالَ: گفت
🌷 #مَا_لَكُمْ: برای شما نیست
🌷 #إِلَٰه: معبود
🌷 #قَدْ: قطعا
🌷 #جَآءَتْكُمْ: برای شما آمد
🌷 #بَيِّنَة: برهان و دلیلی روشن
🌷 #رَبِّكُمْ: پروردگارتان
🌷 #فَأَوْفُوا: پس کامل دهید
🌷 #الْكَيْل: پیمانه
🌷 #مِيزَان: ترازو
🌷 #لَا_تَبْخَسُوا: کم نگذارید
🌷 #أَرْض: زمین
🌷 #خَيْر: بهتر
🌷 #لَا_تَقْعُدُوا: ننشینید
🌷 #صِرَاط: راه
🌷 #سَبِيل: راه
🌷 #عِوَج: کج
🌷 #اذْكُرُوٓا: به یاد آورید
🌷 #قَلِيل: اندک
🌷 #فَكَثَّرَكُمْ: پس شما را زیاد گرداند
🌷 #انْظُرُوا: بنگرید
🌷 #كَيْفَ: چگونه
🌷 #كَانَ: بود عَاقِبَةُ الْمُفْسِدِين
🌷 #طَآئِفَة: گروه
🌷 #أُرْسِلْتُ: فرستاده شده ام
🌷 #يَحْكُمَ: داوری کند
🌷 #خَيْرُ_الْحَاكِمِين: بهترین داوران
🌷 #مَلَأ: بزرگان
🌷 #اسْتَكْبَرُوا: تکبر ورزیدند
🌷 #لَنُخْرِجَنَّكَ: تو را بیرون خواهیم کرد
🌷 #لَتَعُودُنَّ: باز گردید
🌷 #مِلَّتِنَا: آیین ما
🌷 #أَوَلَوْ: آیا هرچند
🌷 #كَارِهِينَ: کراهت داشته باشیم
🌷 #افْتَرَيْنَا: دروغ بسته ایم
🌷 #إنْ_عُدْنَا: بازگردیم
🌷 #ان_يَشَآءَ: اگر بخواهد
🌷 #وَسِعَ: احاطه دارد
🌷 #فَأَخَذَتْهُمُ: پس آنها را فراگرفت
🌷 #الرَّجْفَةُ: زلزله
🌷 #دَارِهِمْ: خانه هایشان
🌷 #جَاثِمِينَ: اجسام بی جان
🌷 #كَذَّبُوا: تکذیب کردند
🌷 #كَأَنْ: گویی
🌷#لمْ_يَغْنَوْا: سکونت نداشتند
🌷 #فَتَوَلَّىٰ: پس روی گردانید
🌷 #أَبْلَغْتُكُمْ: به شما رساندم
https://eitaa.com/eslam20