💠 محکم تر از کوه
🔸 امام صادق(علیه السلام):
مومن از کوه سخت تر است، زیرا از کوه به مرور زمان و اندک اندک کاسته مى شود، ولی از دین مومن هیچگاه کاسته نمى شود.
📚 کافى/ج2 /ص241
✍🏼 در روایت دیگر است که مومن از آهن محکم تر است، زیرا آهن اگر در آتش بیفتد و گداخته شود، تغییر مى کند، ولی مومن را اگر بکشند و زنده کنند، سپس بکشند و زنده کنند ،قلبش تغییر نمى کند.
#https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
ويزگي هاي يهوددرقران.MP3
50.35M
حجت الاسلام غفاري
م ويژگي هاي يهوددرقران
ج 892
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 28 آبان ماه 1402 شمسی
🌙 05 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 19 نوامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت علی اصغر وصالی فرمانده «دستمال سرخها» (۱۳۵۹ ش)
➕ شهادت "حاج عباس ورامينی" رئيس ستاد لشكر 27 محمد رسولاللَّه (ص) (1362ش)
➕ عزل "اميركبير" صدراعظم "ناصرالدين شاه" در پی بدگويی دشمنان داخلی و خارجی (1230 ش)
➕ رحلت انديشمند مبارز مسلمان، علامه "شيخ محمدجواد شرّی"(1373 ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت با سعادت عقيله بنی هاشم حضرت زينب (س) (5 ق)
➕ روز پرستار و بهورز
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی مرد ( ۱۹ نوامبر)
—----------
https://eitaa.com/eslam20
🌷 شهادت علی اصغر وصالی از بنیانگذاران بخش اطلاعات سپاه (۱۳۵۹ ش)
✍️ شهید علیاصغر وصالی در سال ۱۳۲۹ در منطقه دولاب تهران بهدنیا آمد. وی در سالهای جوانی توانست از ایران خارج شود و دورههای چریکی را در میان مبارزان فلسطینی طی کند. سپس به ایران آمد اما توسط عوامل رژیم طاغوت بازداشت و زندانی شد.
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، علی اصغر وصالی انتظامات زندان قصر را تشکیل داد و در سال ۱۳۵۹ وارد تشکیلات نوپای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از بنیانگذاران اصلی بخش اطلاعات سپاه شد و مدتی نیز فرماندهی بخش اطلاعات خارجی را بر عهده گرفت. او پس از مدتی مسئولیت خود را در ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رها کرد و برای مقابله با حمله عراق به غرب کشور عزیمت کرد.
🔸شهید اصغر وصالی را فرمانده «دستمال سرخها» خطاب میکنند و یکی از همراهان شهید مصطفی چمران در قائله پاوه بود که پس از عمری مجاهدت، سرانجام مصادف با چهلمین روز شهادت برادرش، در تنگه حاجیان از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در شب بیست و هشتم آبان ۱۳۵۹ روحش آسمانی شد و پیکرش مطهرش در قطعه ۲۴ بهشت زهرا تهران در کنار برادرش به خاک سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
🌷 شهادت "حاج عباس وراميني" رئيس ستاد لشكر 27 محمد رسول اللَّه(ص) (1362ش)
✍️ محمد ملقب به عباس ورامینی در پنجم مردادماه سال ۱۳۳۳ ه.ش در محله پاچنار تهران چشم به جهان گشود. دوران کودکی را در میان کودکان مستضعف محله زادگاهش سپری کرد. او پس از اخذ مدرک دیپلم و اتمام دوره سربازی در رشته «مددکاری اجتماعی» دانشگاه علامه طباطبائی پذیرفته شد.
✅ همزمان با اوجگیری انقلاب اسلامی به جمع مبارزین پیوست و پس از پیروزی انقلاب مسئولیت آموزش تاکتیک کمیته انقلاب اسلامی را برعهده گرفت، سپس به جمع جهادگران پیوست و در روستاهای سیستان و بلوچستان فعالیت نمود.
✅ در زمان تسخیر لانه جاسوسی به تهران بازگشت و مسئولیت آموزش نظامی دانشجویان پیرو خط امام را بر عهده گرفت و در سال ۱۳۵۸ به عضویت سپاه پاسداران درآمد. با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه ها شتافت و در عملیاتهای بسیاری شرکت نمود. در سال ۱۳۶۱ به دستور حاج همت و حاج احمد متوسلیان به فرماندهی ستاد لشگر ۲۷ محمد رسولالله (ص) منصوب شد.
✅ او سرانجام درتاریخ ۱۳۶۲/۸/۲۸، در عملیات والفجر ۴ در منطقه پنجوین، در ارتفاعات کانیمانگا بر اثر اصابت ترکش خمپاره روحش آسمانی شد و جسم مطهرش در قطعه ۲۴ بهشت زهرا رخ در نقاب خاک کشید.
https://eitaa.com/eslam20
♻️ سالروز ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
✍️ حضرت زینب (س) بنابر قول مشهور در پنجم جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری در مدینه به دنیا آمد.
✅ این اسوه صبر و استقامت در طول زندگی با مصائب زیادی روبرو شد. اما حضور ایشان در کربلا و دیدن آن صحنه های دلخراش و از دست دادن برادران و فرزندان و فرزندان برادر از همه مصائب دردآورتر و ناگوارتر بود. چرا که در یک روز همه عزیزانش خصوصاً برادرش امام حسین علیه السلام را از دست داد.
✅ شهید مطهری » در این رابطه می نویسد:«در حماسه حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش زینب سلام الله علیها بود».(۱)
✅ علم و سخنوری، صبر و بردباری، فصاحت و بلاغت، زهد و عبادت، شجاعت و سخاوت از ویژگیهای برجسته این نفس زکیه بود.
✅از امورى كه بيانگر اوج مقام ارجمند زينب (س) است، اينكه امام حسن مجتبى (ع) در شان او خطاب به او فرمود:
🌷 «اِنَّکِ حَقّاً مِنْ شَجَرَهِ النُّبُوَّهِ وَ مِنْ مَعْدَنِ الرِّسالَهِ»؛ به درستی تو از درخت نبوت و از معدن رسالت مى باشى.(۲)
🌺 و امام سجاد (ع) در حق ایشان فرمودند: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة»
«اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده اى هستى كه بشرى تو را تفهیم ننموده است».(۳)
_________________
(۱) حماسه حسینی، ج ۲، ص ۲۲۵.
(۲) ریاحین الشریعه، ج 3، ص 76.
(۳) بحار الأنوار ؛ ج ۴۵ ، ص ۱۶۴.
https://eitaa.com/eslam20
💠 آثار قطع رحم از منظر روایات
۲- قاطع رحم از رحمت خدا دور است.
✍️ در روایت آمده است کسی که قطع رحم کند، مورد لعن خدا قرار می گیرد و از رحمت پروردگار دور می شود. امام سجّاد علیه السلام به فرزندش امام محمّد باقر علیه السلام در ضمن وصایای خود فرمود:
... و َإِیاک وَ مُصَاحَبَةَ الْقَاطِعِ لِرَحِمِهِ فَإِنِّی وَجَدْتُهُ مَلْعُوناً فِی کتَابِ اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ فِی ثَلَاثَةِ مَوَاضِع.... .
فرزندم از دوستی با افرادی که پیوند خویشاوندی را قطع نموده و نسبت به ارحام خود بد رفتاری می کنند برحذر باش، که من آن ها را در سه جای از قرآن ملعون یافتم سپس حضرت آیات ۲۴ و ۲۵ سوره محمد و آیه ۲۵ سوره رعد و آیه ۲۷ سوره بقره را تلاوت فرمود.(۱)
🔹و از رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلم روایت است که خداوند در حدیث قدسی فرمود:
أَنَا الرَّحْمَنُ شَقَقْتُ الرَّحِمَ مِن اِسْمِی فَمَنْ وَصَلَهَا وَصَلْتُهُ وَ مَنْ قَطَعَهَا قَطَعْتُهُ؛
من رحمان هستم و نام رحم را از نام خود مشتق کرده ام، هر کس به خویشی بپیوندد به او بپیوندم و هر کس از خویش خود ببرد از او ببرم.(۲)
۱) کافی، ج۲، ص۳۷۶.
۲) مستدرک الوسائل، ج۱۵، ص۲۳۷.
https://eitaa.com/eslam20
#حکمتهای_امیرالمومنین
🔰اثر خواندن قلهوالله و اناانزلناه قبل از طلوع خورشید...
✨ #امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
✨منْ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ مِنْ قَبْلِ أَنْ تَطْلُعَ الشَّمْسُ إِحْدَی عَشْرَةَ مَرَّةً وَ مِثْلَهَا إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ وَ مِثْلَهَا آیَةَ الْكُرْسِیِّ مَنَعَ مَالَهُ مِمَّا یَخَافُ
🔹 هرکس قبل از طلوع خورشید:
1️⃣1️⃣ یازده مرتبه سوره قل هو الله احد
1️⃣1️⃣ یازده مرتبه سوره انا انزلناه
1️⃣1️⃣ و یازده مرتبه آیت الکرسی
را بخواند، مال و دارایی اش از آنچه که میترسد و نگران است، حفظ میشود.
✨ و مَنْ قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ وَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ قَبْلَ أَنْ تَطْلُعَ الشَّمْسُ لَمْ یُصِبْهُ فِی ذَلِكَ الْیَوْمِ ذَنْبٌ وَ إِنْ جَهَدَ إِبْلِیسُ
🔹 و همچنین هرکس سوره های قل هو الله احد و انا انزلناه را قبل از طلوع خورشید بخواند، در آن روز - هرچند شیطان تلاش کند - به گناهی آلوده نمیشود.
📚 بحارالانوار ج۸۳ ص۲۴۹
https://eitaa.com/eslam20
#حکمتهای_امیرالمومنین
🔰 اثر ایمان و نفاق روی قلب...
🔸قال #امیرالمومنین علیه السلام:
🔸 الْإِيمَانُ يَبْدُو فِي اَلْقَلْبِ نُكْتَةً بَيْضَاءَ كُلَّمَا اِزْدَادَ اَلْإِيمَانُ اِزْدَادَ ذَلِكَ اَلْبَيَاضُ فَإِذَا اِسْتَكْمَلَ اَلْعَبْدُ اَلْإِيمَانَ اِبْيَضَّ اَلْقَلْبُ كُلُّهُ وَ إِنَّ اَلنِّفَاقَ لَيَبْدُو فِي اَلْقَلْبِ لُمْعَةً سَوْدَاءَ كُلَّمَا اِزْدَادَ اَلنِّفَاقُ اِزْدَادَ ذَلِكَ اَلسَّوَادُ فَإِذَا اِسْتَكْمَلَ اَلنِّفَاقَ اِسْوَدَّ اَلْقَلْبُ كُلُّهُ.
🔸ايمان در قلب نقطۀ سفيدى را پديد مىآورد، هر چه ايمان بيشتر شود، آن سفيدى افزونتر مىشود و هر گاه ايمان بندهاى كامل گردد، تمام قلب سفيد مىشود.
🔸و نفاق و دورويى نيز خال سياهى در قلب پديد مىآورد، هر چه نفاق فزونتر، آن سياهى نيز بيشتر مىشود، و هرگاه نفاق شخصى كامل گردد، سراسر قلبش سياه مىشود.
📚 مجموعه ورام ج۱ ص۹۴
https://eitaa.com/eslam20
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: عطر زدن
💠 امام کاظم علیه السلام فرمودند:
💠 تطَیَّبُوا بِأَطْیَبِ طِیبِکُمْ یَوْمَ الْجُمُعَةِ
💠 روز جمعه با بهترین عطرها خود را معطر سازید.
✨ امام رضا علیه السلام فرمودند:
✨لا یَنْبَغِی لِلرَّجُلِ أَنْ یَدَعَ الطِّیبَ فِی کُلِّ یَوْمٍ فَإِنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَیْهِ فَیَوْمٌ وَ یَوْمٌ لَا فَإِنْ لَمْ یَقْدِرْ فَفِی کُلِّ جُمُعَةٍ وَ لَا یَدَعْ ذَلِکَ.
✨ برای مؤمن شایسته نیست که عطر زدن را در هیچ روزی ترک کند و اگر بر آن توانایی ندارد یک روز در میان عطر بزند و اگر به آن هم توانایی ندارد، هر جمعه عطر بزند و آن را ترک نکند.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔹 للَّهِ حَقٌّ عَلَی کُلِّ مُحْتَلِمٍ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ أَخَذَ شَارِبَهُ وَ أَظْفَارَهُ وَ مَسَّ شَیْئاً مِنَ الطِّیبِ.
🔹خداوند را به هر کسی که بالغ است در هر روز جمعه حقّی است و آن چیدن سبیل و گرفتن ناخن و استعمال قدری از عطر است.
🔸 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
🔸قالَ حَبِیبِی جَبْرَئِیلُ تَطَیُّبُ یَوْمٍ وَ یَوْمٍ لَا وَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ لَا بُدَّ مِنْهُ أَوْ لَا یُتْرَکُ لَهُ لِیَتَطَیَّبْ أَحَدُکُمْ وَ لَوْ مِنْ قَارُورَةِ امْرَأَتِهِ فَإِنَّ الْمَلَائِکَةَ تَسْتَنْشِقُ أَرْوَاحَکُمْ وَ تَمْسَحُ وُجُوهَکُمْ بِأَجْنِحَتِهَا لِلصَّفِّ الْأَوَّلِ ثَلَاثاً وَ مَا بَقِیَ فَمَسَحَهُ مَسْحَةً.
🔸دوست من جبرئیل گفت: یک روز در میان عطر بزن ولی عطر زدن در روز جمعه نباید ترک شود؛ باید هر یک از شما روز جمعه معطر باشد، هرچند از شیشه عطر همسرش استفاده کند، زیرا ملائکه روح شما را بو میکنند و چهره شما را با بالهای خود در صف اول (نماز جمعه) سه بار و در صفهای دیگر یک بار لمس میکنند.
📚 سه حدیث اول: خصال ج۲ ص۳۹۲ حدیث: ۸۹ ، ۹۰ ، ۹۱
حدیث آخر: بحارالانوار ج۸۶ ص۳۵۷
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از اسلام
💠 برخی از فضایل و مناقب حضرت زینب(س)
1️⃣ علم و سخنوری:
سخنان و خطبههای آن حضرت در کوفه و همچنین در دربار یزید، که همراه با استدلال به آیات قرآن بود، بیانگر دانش و حد اعلای فصاحت و بلاغت او بود. شهید مطهری در این رابطه می نویسد:
«خطابه ای كه حضرت زینب در مجلس یزید خوانده است از خطابه های بی نظیر دنیاست».(۱)
🌷 امام سجاد(ع) در تأیید مقام علمی زینب(س) فرمود: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة» الحمدلله،(۲)
تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد می باشی».
2️⃣ عبادت:
حضرت زینب کبری (س) شبها به عبادت میپرداخت و در دوران زندگی، هیچگاه تهجّد را ترک نکرد. آنچنان به عبادت اشتغال ورزید که ملقّب به «عابده آل علی» شد. شب زندهداری وی حتی در شب دهم و یازدهم محرم، ترک نشد.
ارتباط حضرت زینب (س) با خداوند آنگونه بود که امام حسین(ع) در روز عاشورا هنگام وداع، به خواهرش فرمود:
🌷يا اُختَاه، لَا تَنسِينِی فِي نَافِلَة الَّليل «خواهرم! مرا در نماز شب، فراموش نکن.»(۳)
3️⃣ صبر و استقامت:
در روز عاشورا، هنگام دیدن پیکر خونین برادرش چنین گفت:
🌹"الهی تقبل منا هذا القربان؛ خدایا! این قربانی را از ما بپذیر."(۴)
و در روایتی دیگر آمده، عرض کرد:
"اللهم تقبل منا هذا قلیل القربان؛ خداوندا! این قربانی اندک را از ما بپذیر!".
4️⃣ فداکاری:
وی بارها جان امام سجاد(ع) را از مرگ نجات داد؛ از جمله در مجلس ابن زیاد، پس از احتجاج امام سجاد(ع) با ابن زیاد، وی دستور کشتن امام را صادر کرد. در این هنگام حضرت زینب فرمود: "فان کنت عزمت علی قتله فاقتلنی معه".
اگر خواستی او را بکشی مرا هم با او بکش.(۵)
(۱) شهید مطهری، فلسفه اخلاق، ص ۵۹.
(۲) بحار الانوار، ج ۴۵، ص ۱۹۹.
(۳) عوالم العلوم، ج ۱۱، ص۹۵۴.
(۴) مقتل الحسین، ص ۳۷۹.
(۵) لهوف، چاپ سوم، ص ۲۲۸.
https://eitaa.com/eslam20