💠 افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي (1359 ش)
✍ هفتم خرداد، روز قانون و آغاز هفته مجلس، يادآور افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي در سال 1359 است. و يك نقطه عطف در جمهوری اسلامی ایران به شمار مي رود. وظيفه اين مجلس، قانونگذاري و نظارت مستقيم بر حسن اجرای قوانین است. تعداد نمايندگان مجلس، 290 نفر است و با رأي مستقيم مردم انتخاب مي شوند.
✅ هر شهر به تناسب جمعيت، تعدادي از كرسي هاي مجلس را به خود اختصاص مي دهد. اقليت هاي ديني شناخته شده در ايران با وجود آنكه، اكثر آنان، از لحاظ جمعيت، حد نصاب لازم يعني براي به دست آوردن يك كرسي را ندارند، اما در پارلمان داراي نماينده مي باشند.
✅ وجود مجالس قانونگذاري در هر كشور، حكايت از وجود آزادي در نظام حكومتي آن ميكند. به همين منظور، هفتم خرداد ماه، سالروز افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي، به عنوان روز قانون ناميده شده است.
https://eitaa.com/eslam20
💎 سه راهکار برای ثمربخشی کار نیک
🌷 امام صادق علیهالسلام:
🌸 در نظر من معروف جز با سه خصلت به صلاح نمیگرايد:
كوچك شمردنش، و پوشيده داشتش، و شتابان انجام دادنش؛
زيرا؛
🔸چون كوچكش شمارى در نظر طرف احسان، بزرگش كردهاى،
🔹و چون پوشيدهاش دارى، به كمالش رساندهاى
🔸و چون در انجامش شتاب كنى گوارايش ساختهاى و اگر جز اين باشد آن را تباه و بىمقدار كردهاى.
🌹 رَأَيْتُ اَلْمَعْرُوفَ لاَ يَصْلُحُ إِلاَّ بِثَلاَثِ خِصَالٍ تَصْغِيرِهِ وَ سَتْرِهِ وَ تَعْجِيلِهِ فَإِنَّكَ إِذَا صَغَّرْتَهُ عَظَّمْتَهُ عِنْدَ مَنْ تَصْنَعُهُ إِلَيْهِ وَ إِذَا سَتَرْتَهُ تَمَّمْتَهُ وَ إِذَا عَجَّلْتَهُ هَنَّأْتَهُ وَ إِنْ كَانَ غَيْرُ ذَلِكَ مَحَقْتَهُ وَ نَكَّدْتَهُ.
📚 من لا یحضره الفقیه، ترجمه بلاغی و غفاری، ج ۲، ص ۳۶۱.
https://eitaa.com/eslam20
💠 حرمت #سوءظن(۷)
✍ از آيات و روايات بخوبی استفاده می شود كه سوءظنّ، در صورتی كه به مرحله عقد قلب و ترتيب اثر عملی برسد، حرام است و برای اين كه گمان های بد به مرحله باور و عقد القلب نرسد دستور اين است كه به تصورات و خاطرات بدی كه احيانا در ذهنتان خطور می كند اعتنا نكنيد.
✅ سرّ اين كه در شرع از بد گمانی نهی شده اين است كه اسرار قلوب را جز علام الغيوب نمی داند و تنها اوست كه از باطن همه موجودات و نيت انسان ها آگاه است:
☀️ يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأ عْيُنِ وَما تُخْفِی الصُّدورُ،غافر/۱۹
او؛ خداوند از خيانت چشم ها و از آنچه در سينه ها پنهان است خبر دارد.
✅ و هيچ كس حقّ ندارد نسبت به ديگری اعتقاد و پيش داوری منفی داشته باشد مگر اين كه بدی او از راه های غير قابل انكار كه اصلا قابل توجيه نباشد ثابت شود امّا نسبت به چيزهايی كه برای او يقينی نيست و اصلا از او چيزی نديده و نشنيده و يا اين كه ديده و شنيده ولی قابل توجيه است بايد آن را وسوسه شيطان ـ كه دشمن قسم خورده بشريت است ـ تلقی كند و اصلا به آن گمان، اعتنايی نكند چرا كه اگر به چنين گمانی اعتنا كند در حقيقت به اين آيه شريفه عمل نكرده است كه می فرمايد:
☀️«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن جَاءكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَيَّنُوا أَن تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ» حجرات/آیه۶
ای كسانی كه ايمان آورده ايد اگر شخص فاسقی برای شما خبری آورد در باره آن تحقيق كنيد، مبادا نادانسته به گروهی از مردم آسيب برسانيد و از كرده خود پشيمان شويد.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
12موردازچیزهای که نمازباطل می کنند.MP3
8.66M
حجت الاسلام
غفاري
م ۱۲موردازچیزهای که نمازباطل می کند
ج ۱۰۵۰
https://eitaa.com/eslam20
#حدیث_روز
✍️ از #امام_على (ع) در تشویق به #مبارزه روایت شده:
💠 ای مردم! كسى كه بايستد، از چنگ #مرگ نرهد و كسى كه از مرگ بگريزد، آن را عاجز نكند از مرگ گريز و گزيرى نيست؛
🔶 كسى كه #شهید نشود، مى ميرد. همانا #برترين_مرگ، #شهید_شدن است.
🔷 سوگند به آن كه جان على در دست اوست، هزار ضربت #شمشير آسانتر است از يك بار #مردن در بستر.
📖 «أيّها الناسُ! إنَّ المَوتَ لا يَفُوتُهُ المُقِيمُ، و لا يُعجِزُهُ الهارِبُ، ليسَ عَنِ المَوتِ مَحِيدٌ و لا مَحِيصٌ، مَن لَم يُقتَلْ ماتَ، إنّ أفضَلَ المَوتِ القَتلُ، و الذي نفسُ عَليٍّ بِيَدِهِ لَألفُ ضَربَةٍ بالسَّيفِ أهوَنُ مِن مَوتَةٍ واحِدَةٍ عَلَى الفِراشِ».
📚 شرح نهج البلاغة (ابن ابی الحدید)، ج1، ص 306.
#شهادت_طلبی/ #شهادت_از_نگاه_اهل_بیت (ع) #شهید_نشویم_می_میریم/
#شهید_خدمت
#خادم_الرضا
#خادم_مردم
#شهید_جمهور
🔰رهبر انقلاب در پیام افتتاحیه مجلس دوازدهم، ضمن تشکر از نمایندگان، هیئت رئیسه و رئیس پرتلاش مجلس پیشین: آرامشبخش، امیدآفرین، برانگیزاننده همّتها و دعوتکننده به همدلی در محیط عمومی کشور باشید/یکی از خصوصیّات شهیدان پرواز اردیبهشت، رعایت فضیلتهای اخلاقی بود
🔹️حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، پیامی صادر کردند.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی که صبح امروز توسط حجتالاسلام والمسلمین محمّدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در آیین افتتاحیه دوره جدید مجلس شورای اسلامی قرائت شد، به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد المصطفی و آله الطّاهرین سیّما بقیّةالله فی الارضین.
اکنون که دوازدهمین دورهی مجلس شورای اسلامی مانند همیشه در موعد مقرّر و بیتأخیر آغاز میشود، جبههی خشوع به درگاه خداوند عزیز و حکیم میسایم و استمرار و استحکام مردمسالاری دینی را که هدیهی بزرگ الهی به ملّت ایران است، سپاس میگویم.
هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزهی ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازهنفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را میرساند که خانهی ملّت، با بهرهگیری از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد.
بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.
نکتهای که همواره بر آن تأکید میکنم آن است که مجلس باید آرامشبخش و امیدآفرین و برانگیزانندهی همّتها و دعوتکننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بیفایدهی رسانهای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.
نکتهی دیگر دربارهی سوگند نمایندگی است. این سوگند، نمایشی و تشریفاتی نیست؛ سوگندی حقیقی و مسئولیّتزا است که در دنیا و آخرت گریبانگیر خواهد بود. نمایندگان محترم، ناگزیر باید در همهی مدّت نمایندگی، بندبندِ این سوگند شرعی را در پیش چشم داشته باشند و پایبندی به آن را معیار قضاوت دربارهی عملکرد خویش بدانند.
نکتهی بعدی مربوط به التزامات اخلاقی است. سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصهی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر مییابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّتپذیری و کار بیمنّت، قیمت اصلی خود را آشکار میسازد. شهیدان پرواز اردیبهشت -که اکنون سراسر کشور داغدار آنها است- یکی از خصوصیّاتشان رعایت فضیلتهای اخلاقی بود. مراقبت از خویش در این زمینه را باید جدّی گرفت.
نکتهی آخر یادآوریِ این حقیقت است که هر یک از نمایندگان مجلس، نمایندهی همهی ملّت ایران است؛ این بدان معنی است که کار اصلی نماینده تأمین منافع ملّی است. پیگیری مسائل حوزهی انتخابیّه باید در چارچوب نگاه کلان به مسائل کشور انجام گیرد و از تصویب طرحهای آبادانی به صورت افراطی و بیرون از حدّ طاقت بودجهی عمرانی پرهیز شود.
برادران و خواهران گرامی! کار با نیّت خدمت به مردم، عمل صالح و حسنهی مأجور الهی است و خدای شاکر علیم، در دنیا و آخرت به آن پاداش خواهد داد. جذب دلهای مردم و سپاس بیدریغ آنان یکی از پاداشهای الهی در دنیا است و تشییع چندینمیلیونی رئیسجمهور فقید و همراهان عزیزش نمونهای از این پاداش الهی است. مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گلباران و اشکباران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دههی ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند. رحمت و درود خدا بر آنان!
در پایان لازم میدانم از نمایندگان محترم دورهی یازدهم، بویژه رئیس پُرتلاش و هیئترئیسهی فعّال آن، تشکّر کنم.
والسّلامعلیکمورحمةالله
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۳/۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️زیبایی این پرنده رو ببینید
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 08 خرداد 1403 شمسی
🌙 19 ذی القعده 1445 قمری
❄️ 28 مه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم امامي و فقيه اصولي آيت اللَّه "مير سيد علي فاني اصفهاني" (1368 ش)
➕ آغاز انتشار روزنامه "صور اسرافيل" در دوران مشروطه (1286 ش)
➕ تصويب قانون تأسيس دانشگاه تهران توسط مجلس شوراي ملي (1313 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "كمال الدين فارسي" رياضيدان ايراني(718 ق)
➕ انقعاد معاهده ي "اَرزَنة الروم" ميان ايران و عثماني(1238 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاي قرارداد نفتي "دارسي" بين ايران و انگليس (1901م)
➕ اولين آزمايش هسته اي پاكستان (1998م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
◾️"رحلت عالم امامي و فقيه اصولي آيت اللَّه "مير سيد علي فاني اصفهاني" (1368 ش)
✍ آيتاللَّه مير سيدعلي فاني اصفهاني در سال 1294 ش (1333 ق) در اصفهان به دنيا آمد. وي از نه سالگي به تحصيل مقدمات علوم اسلامي روي آورد و پس از طي مقدمات و سطوح، در محضر حضرات آيات: سيد محمد نجف آبادي و ميرسيدعلي نجف آبادي به درجات بالاي علمي دست يافت.
🔹 آيتاللَّه فاني، پس از نيل به درجه اجتهاد، از اصفهان راهي نجف اشرف شد و در مدت اقامت سي ساله در آن شهر به تدريس فقه و اصول، تفسير، كلام و اخلاق و... مشغول شد. ايشان در سال 1352 ش به ايران مراجعت نمود و در قم به تدريس خارج فقه و اصول پرداخت.
🔸 آثار باقي مانده از وی، متجاوز از هشتاد جلد كتاب ميباشد كه عموماً در علوم اسلامي همچون فقه، اصول، كلام، فلسفه و تفسير نگاشته شده است. دستور حج و عمره، فوايد رجاليه، اربعين حديث و تفسير سوره فاتحه و... از جمله آثار ايشان است. اين عالم امامي و فقيه اصولي سرانجام در هشتم خرداد 1368 در 74 سالگي درگذشت.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 أمام هادی علیه السلام:
🌷 اُذکُر حَسَراتِ التَّفریطِ بِأَخذِ تَقدیمِ الحَزمِ.
بجای حسرت و اندوه برای عدم موفقیت های گذشته، با گرفتن تصمیم و اراده قوی جبران کن.
📚میزان الحکمة، ج7، ص454.
https://eitaa.com/eslam20
💠 برخی از حسرتها که قابل جبران نیستند
✍ انسان ها به خاطر عوامل متعددی در زندگی با حسرت های بسیار زیادی دست و پنجه نرم می كنند، حسرت هایی كه برخی از آنها قابل جبران است و برخی دیگر برای همیشه به عنوان یك غم بزرگ در وجود آدمی جا خوش می كند و هر گز از قلب و فكر انسان بیرون نمی رود.
حسرت هایی چون حسرت احترام و تكریم پدر و مادری كه دیگر در میان ما نیستند.
✅ در قرآن به برخی از حسرت هایی كه افراد در دنیا و آخرت با آنها مواجه اند اشاره شده است كه از جمله آنها:
1⃣ حسرت داشتن همنشین خوب در دنیا:
اى واى، كاش فلانى را دوست [خود] نگرفته بودم. /فرقان، 28
2⃣ حسرت عدم پیروی از پیامبر اكرم:
و روزى كه ستمكار دست هاى خود را مى گَزد [و] مى گوید: «اى كاش با پیامبر راهى برمى گرفتم. /فرقان، 27
3⃣ حسرت كافران در پیروزی بر مومنان كه هرگز به آن دست پیدا نمی كنند:
بی گمان، كسانى كه كفر ورزیدند، اموال خود را خرج مى كنند تا [مردم را] از راه خدا بازدارند. پس به زودى [همه] آن را خرج مى كنند، و آنگاه حسرتى بر آنان خواهد گشت؛ سپس مغلوب مى شوند. و كسانى كه كفر ورزیدند، به سوى دوزخ گرد آورده خواهند شد./ أنفال، 36
4⃣ حسرت كوتاهی از انجام دستورات خداوند:
تا آنكه [مبادا] كسى بگوید: «دریغا بر آنچه در حضور خدا كوتاهى ورزیدم؛ بی تردید من از ریشخند كنندگان بودم. / زمر، 56
https://eitaa.com/eslam20
💠 از جمله زیان های #سوءظن(۸)
الف) زیان های فردی سوءظن
1 ـ گوشه گيری:
✍ يكی از زيان های فردی سوءظن اين است كه شخص بدگمان به دليل عدم اعتماد به مردم، هميشه در رنج و ناراحتی بسر می برد و به خاطر ترسی كه از مردم دارد و آنان را مورد اعتماد خود نمی داند، گوشه نشينی اختيار كرده و دور از اجتماع زندگی می كند.
🌷 حضرت علی عليه السّلام می فرمایند:
مَن لَم يَحْسِنْ ظَنّهُ اِسْتَوْحَشَ مِن كُلّ أَحَدٍ؛ كسی كه بدبين است از همه وحشت دارد. (۱)
2 ـ غيبت قلبی:
زيان فردی ديگری كه سوءظن دارد اين است كه گمان بد، خود نوعی غيبت قلبی است. علمای اخلاق سوءظن را يكی از مصاديق غيبت قلب می دانند، به اين معنی كه اگر انسان در دل و ضمير خود نسبت به برادر مسلمانش بدبين شد در دل از او غيبت كرده است و از ديدگاه دين مقدس اسلام، گذشته از ممنوع بودن گناه، فكر گناه نيز ناپسند است چون فكر گناه سبب می شود كه انسان صفای روح خود را از دست بدهد.
🌹 امير مؤمنان حضرت علی(ع) می فرمایند:
مَن كَثُرَ فِكْرُهُ فِي المَعَاصِی دَعَتهُ إِلَيهَا؛ كسی كه زياد در باره گناهان فكر كند گناهان او را به سوی خود می كشاند. (۲)
(۱) غررالحكم، ص254.
(۲) همان، ص 186.
https://eitaa.com/eslam20
هدایت شده از سخنرانی ها/حجت الاسلام غفاری
13موردازشرائط صحیح بودن وضو.MP3
8.66M
حجت الاسلام
غفاري
م ۱۳موردازشرائط صحیح بودن وضو
ج ۱۰۵۱
https://eitaa.com/eslam20
🌱امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
مَنْ أَصْلَحَ سَرِيرَتَهُ، أَصْلَحَ اللَّهُ عَلَانِيَتَهُ؛ وَمَنْ عَمِلَ لِدِينِهِ، كَفَاهُ اللَّهُ أَمْرَ دُنْيَاهُ؛ وَ مَنْ أَحْسَنَ فِيَما بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ، أَحْسَنَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ.
آن كس كه درون و باطن خويش را اصلاح كند خداوند ظاهرش را اصلاح مى نمايد و هركس براى دين خود كار كند خداوند كار دنيايش را سامان مى بخشد و آن كس كه رابطه ميان خود و خدايش را اصلاح كند خداوند رابطه ميان او و مردم را اصلاح خواهد كرد.
✍️نهجالبلاغه، حکمت۴۲۳
#حکمت_های_نهج_البلاغه
https://eitaa.com/eslam20
🔆زنگ عبرت
✍ ترکیب آرا:
198 رای قالیباف
60 رای ذوالنور
5 رای متکی
24 رای باطله !!!
در رایگیری امروز در مجلس بین ۳ گزینه، ۲۴نفر رای باطله دادهاند!
اگر بشود مشخص شود این ۲۴ نفر چه کسانی هستند و همین امروز به سختی تنبیه شوند بسیار عالی است!
طرف بین ۳ گزینه هم رای نمیده میخواد کشور را درست کنه!
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️دریاچهی زیبا و دیدنی کوهگُل،شهر سیسخت
#ایران_زیبا
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 09 خرداد 1403 شمسی
🌙 20 ذی القعده 1445 قمری
❄️ 29 مه 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه اصولي آيت اللَّه "سيدمحمدباقر قاضي طباطبايي" (1326 ش)
➕ درگذشت "ناظم الاطباء" پزشك و لغت شناس ايراني (1303 ش)
🌙 #قمری
➕ به وجود آمدن اولين وزارت امور خارجه در ايران در زمان "فتحعلي شاه قاجار" (1237 ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع ماشين بخار توسط "دني پاپَن" فيزيكدان فرانسوي (1707م)
➕ اختراع بالگرد توسط "سيكورِسكي" مبتكر لهستاني (1908م)
—----------
🇮🇷 كانال
https://eitaa.com/eslam20
◼️رحلت فقيه اصولي آيت اللَّه "سيدمحمدباقر قاضي طباطبايي" (1326 ش)
✍ آيت اللَّه حاج سيدمحمدباقر قاضي طباطبايي (پدر اولين شهيد محراب آيت اللَّه سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي) در سال 1248 ش (1285 ق) در تبريز به دنيا آمد. وی سطوح علوم دینی را در زادگاهش فرا گرفت. و سپس براي تكميل تحصيلات، در سال 1269 ش، راهي عتبات عاليات گرديد و در محضر ميرزاي بزرگ شيرازي در سامرا حضور يافت.
✅ آيت اللَّه قاضي پس از آن رهسپار نجف شد و در درس خارج آيات عظام: سيد محمدكاظم يزدي و شيخ الشريعه اصفهاني، ميرزا حبيب اللَّه رشتي و ملامحمد فاضل شرابياني شركت جست. وي همچنين در درس اخلاق آخوند ملاحسينقلي همداني حاضر شد و به مدارج والاي اخلاقي و علمي دست يافت.
✅ او پس از سيزده سال اقامت در نجف و اخذ اجازه اجتهاد از علامه سيد محمدكاظم يزدي و فاضل شرابياني و اجازه روايت از سيد ابوالحسن اصفهاني، به تبريز مراجعت نمود و از آن پس به مدت بيش از چهل سال به درس و بحث و تاليف و تدريس همت گماشت.
✅ از اين عالم رباني تاليفات متعددي بر جاي مانده كه مَخزَنُ الفوائد في حاشيةِ الفرائد، حاشيه بر فُصول الاصول و نيز تقريرات ميرزاي رشتي، علامه يزدي و شيخ الشريعه اصفهاني از آن جمله اند.
✅ او سرانجام پس از عمري سرشار از علم و معنويت، در نهم خرداد 1326 ش برابر با دهم رجب 1366 ق چشم از جهان فرو بست و در تبريز به خاك سپرده شد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 مفاسد #سوءظن(۹)
ب) زيان های اجتماعی سوءظن
1⃣ اختلال در امور اجتماع.
✍ مردم بايد در معاشرت خود نسبت به يكديگر حسن ظن داشـته باشند، كه اگر حسن ظن و اعتماد متقابل نباشد چرخ زندگی از كار می افتد و ادامه فعاليت و همكاری برای مردم دشوار می شود، زيرا در اجتماعی كه مردم به يكديگر اطمينان نداشته باشند نمی توانند روابط خوب و پايداری ميان خود برقرار سازند.
2⃣ گسستن رشته الفت در اجتماع.
يكی از زيانبارترين نتايج سوءظن اين است كه رشته الفت و مودّت مردم را از هم می گسلد و بين آنان تفرقه و جدايی به وجود می آورد.
🌷حضرت علی عليه السّلام می فرمایند:
مَن غَلَبَ عَلَيهِ سُوءُ الظّنّ لَم يتْرَكْ بَيْنَهُ وَبَيْنَ خَليلٍ صُلْحًا؛
بر هر كس بدگمانی غلبه كند هر گونه صلح و صفا بين او و دوستانش از بين می رود.
📗 غررالحكم، ص264.
https://eitaa.com/eslam20
💠 معنای اخلاص در اسلام
✍ اخلاص به معنی پیراستگی از آمیزهها و انگیزههای دنیوی است و ضد آن شرک و ریا است.حقیقت اخلاص آن است که نیت انسان از هر گونه شرک خفى و جلىّ پاک باشد و در نیت او هیچ انگیزه اى جز انگیزه الهى حاکم نباشد. در دین اسلام، اخلاص به دو صورت سنجیده می شود:
۱- گاهی اخلاص نسبت به دین سنجیده میشود؛ یعنی ایمان به یگانگی خدا در ذات و صفات و افعال است و ضد آن شرک در الوهیت است، اخلاص در دین به این معناست که دین خدا از تثلیث و شرک و تشبیه و هر امر غیر خدایی پاک باشد که همان توحید است.
۲- و گاهی اخلاص با عمل سنجیده میشود که ضد آن «ریا» در اعمال و عبادتها است. «اخلاص» در مقابل «ریا»، به معنای پاک و خالص ساختن نیت، و انجام دادن عمل فقط برای خداست، که عامل اصلی قبولی اعمال و عبادات میباشد. خدای تعالی از پیامبران الهی به عنوان بندگان «مُخلِص» یاد کرده است.
🔹گرچه در قرآن تمام عبادات و شئون زندگی انسان باید به انگیزه خشنودی خداوند باشد و پیامبران خدا هم انسان را به بندگی خالصانه در تمام شئون حیات دعوت کردهاند، ولی در قرآن تأکید و تصریح بیشتری به اخلاص در برخی اعمال شده است؛ از جمله در عباداتی مانند نماز، زکات، مناسک حج، خمس و جهاد در راه خدا که بهطور گسترده بندگان را به عبادت خالصانه دعوت کردهاست. همچنین دربارهٔ انفاق و اطعام و هر نوع هزینههای مالی شرط پذیرش آن را مبری بودن از ریا و انگیزههای دنیوی ذکر کرده است.
https://eitaa.com/eslam20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️اگر بدانید اقیانوسها چقد عمق دارند، وحشت زده خواهید شد!
https://eitaa.com/eslam20
#فضیلت_حدیث_کساء
نزول رحمت و آمرزش خداوند
مطابق با فرمایش حضرت رسول اکرم (ص) نقل حدیث کساء در مجلس شیعیان و دوستان اهل بیت منجر به نازل شدن رحمت خداوند و احاطه ملائکه بر آنها می شود.
ملائکه برای شیعیان مجلس از خداوند بزرگ درخواست آمرزش و مغفرت می کنند. غم، اندوه و ناراحتی دوستان اهل بیت هم پس از شرکت در این مجلس برطرف می شود
https://eitaa.com/eslam20
#آیت_الله_بهجت (ره) :
نماز مثل لیمو شیرین است، هرچه از اول وقت دور شود تلخ تر مےشود.
هر که عادت به تاخیر نمازها کرده، خود را برای تاخیر در امور زندگی آماده کند!!
https://eitaa.com/eslam20