💐 به مناسبت ولادت امام هادی علیه السلام
✍ علی بن محمد مشهور به امام هادی و امام علی النقی علیه السلام (۲۱۲-۲۵۴ق) دهمین امام شیعیان است که از سال ۲۲۰ تا ۲۵۴ قمری به مدت ٣٤ سال، امامت شیعیان را به عهده داشت.
دوره امامت آن امام همام، همزمان با حکومت چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل بود. بیشتر سالهای امامت آن حضرت در سامرا، تحت نظارت مستقیم حاکمان عباسی سپری شد.
✅ از امام هادی(ع) احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت شده است. بخشی از روایات آن حضرت درباره مباحث کلامی از جمله تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است. زیارت جامعه کبیره و نیز زیارت غدیریه از آن حضرت روایت شده است.
✅ امام هادی(ع) از طریق سازمان وکالت با شیعیان ارتباط داشت. عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر از اصحاب وی به شمار میآیند.
✅ در زمان امامت امام هادی غالیان فعال بودند آنان خود را از اصحاب و نزدیکان حضرت امام هادی(ع) معرفی میکردند و مطالبی را به امامان شیعه از جمله امام هادی(ع) نسبت میدادند که امام از آنان اعلام بیزاری کرد و از شیعیان خواست از آنان دوری کنند.
✅ بارگاه این امام همام که در سامرا به حرم عسکریین مشهور است، در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۶شمسی، طی حملات تروریستی جریان وهابی تکفیری تخریب شد. ستاد عتبات عالیات ایران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۴شمسی آن را بازسازی نمود.
-----------------------------
پی نوشت:
مروج الذهب، ج۴، ص۱۱.
تاریخ امامت، ص۲۵۳
شیخ طوسی، الغیبة، ج۱، ص۳۴۹- ۳۵۰.
https://eitaa.com/eslam20
💠 شیوه حفظ دوستان در کلام امام هادی(ع)
✍ از منظر امام هادی(ع) یکی از ویژگی های اولیاء خدا و انسان های صالح، عفو و گذشت و پذیرش عذر دیگران است. ایوب بن نوح می گوید: آن حضرت طی نامه ای به یکی از یاران ما که موجب ناراحتی شخصی شده بود، توصیه کرد که برو از فلانی عذر خواهی کن و بگو:
🌷 «إِنَّ اللَّهَ إِذَا أَرَادَ بِعَبْدٍ خَیْرا إِذَا عُوتِبَ قَبِلَ؛(۱) اگر خداوند خیر بنده ای را بخواهد، [او را حالتی عطا می کند که] هرگاه از او عذر خواسته شد، می پذیرد.» تو نیز عذر ما را بپذیر!
✅ برای پاسداری از حریم دوستان خوب نباید در باره آنان سخت گیری کرد، بلکه باید در موارد لغزش و خطایشان عفو و گذشت پیشه کرد و عذرشان را پذیرفت؛ زیرا اگر به بهانه های ساده، انسان دوستان خود را طرد کند و از خود دور سازد، به مرور زمان، غریب و تنها خواهد ماند و مخالفانش افزایش می یابند.
🔹 لقمان حکیم به فرزندش سفارش می کرد که:
«یَا بُنَیَّ اتَّخِذْ أَلْفَ صَدِیقٍ وَ أَلْفٌ قَلِیلٌ وَ لَا تَتَّخِذْ عَدُوّا وَاحِدا وَ الْوَاحِدُ کَثِیرٌ؛(۲) فرزندم هزار دوست بگیر و البته هزار کم است و یک دشمن برای خودت درست نکن که یکی هم زیاد است.»
✅ بنابراین، برای رسیدن به سعادت و توفیق در زندگی، انسان باید از دوستان خوب محافظت کند و با اختلاف کوچک و جزئی و لغزش های ساده، نباید آنان را از دست بدهد، بلکه شیوه اهل بیت علیهم السلام را در نظر بگیرد و از گناهانشان بگذرد. اگر عذر خواهی کردند، بپذیرد و عفو و گذشت پیشه کند.
به قول سعدی:
با مردم سهل گوی، دشوار مگوی، با آن که درِ صلح زند، جنگ مجوی.
(۱) مستدرک الوسائل، ج 8، ص 329.
(۲) وسائل الشیعه، ج12، ص 16.
https://eitaa.com/eslam20
📜 منشور سیاسی-اخلاقی انتخابات «۱۰»
رهبر معظم انقلاب مدظله العالی:
🔹حقیقت این است که انتخابات برای کشور یک افتخار و فرصت است یک ذخیره و امکان است که اگر شرکت پرشور مردم باشد به آینده کشور کمک می کند.
🔸اگر این شرکت پرشور، با انتخاب درست همراه شود؛ که نیروی کار آمد و با ایمان و پرانگیزه و علاقمند به کار انتخاب شود نور على نور است و آینده کشور را تضمین خواهد کرد.
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 ثمرات شب بیداری و گرسنگی
🔻امام هادى عليهالسلام:
السَّهَرُ اَلَذُّ لِلمَنامِ وَ الجُوعُ يَزيدُ في طيبِ الطَّعامِ؛
🌘 شبزندهداری، خواب را لذّتبخشتر و گرسنگى، خوراک را گواراتر مىكند.
📚 أعلام الدّين، ص ۳۱۱
https://eitaa.com/eslam20
💠 #احکام شرعی | وعدههای کاندیداها در رقابتهای انتخاباتی
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به استفتائی پیرامون «وعده های کاندیداها در رقابتهای انتخاباتی» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان میگردد.
❓سوال: در رقابتی که بین کاندیداها وجود دارد و وعدههای که داده میشود، تا چه اندازه کاندیداها مجازند وعده دهند؟ آیا مجازند وعده فراتر از اختیاراتشان بدهند؟
✍️ جواب: قطعا جایز نیست وعدههای فراتر از اختیار بدهند، یا دروغ بگویند، یا کاری که می دانند نمیشود آن را مطرح کنند ما اسم این را تدلیس می گوییم؛ نوعی تدلیس است: یعنی خلافگویی و کار را بر مردم مشتبه ساختن این کار جایز نیست.
◻️کاندیداها باید وعده هایی بدهند که میتوانند انجام دهند یا در توان آنها هست که انجام بدهند، بعضی جاها میتوانند بگویند امیدوارم بتوانم فلان کار را بکنم؛ در صورتی که واقعا امیدواری باشد.
اگر امیدوار نباشد، بگوید امیدواریم؛ آن هم دروغ و تدلیس است. بنابراین باید وعده هایی بدهند که امکان انجام آن را داشته باشند.
https://eitaa.com/eslam20
💠 کیفیت نماز امام هادی (علیه السلام)
🌸 پانزدهم ذی الحجه سالروز ولادت امام هادی علیه السلام است که به این مناسبت، به انتشار نماز این امام همام خواهیم پرداخت:
🔹نماز امام هادی (علیه السلام) دو رکعت است، در رکعت اول سوره حمد و سوره یس و در رکعت دوم سوره حمد و سوره الرحمن خوانده می شود.
📎 دعای بعد از نماز آن حضرت
https://eitaa.com/eslam20
💠 #حدیث روز 💠
💎 دو ثمره حلم و عقل
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
الْحِلْمُ غِطَاءٌ سَاتِرٌ، وَ الْعَقْلُ حُسَامٌ قَاطِعٌ؛ فَاسْتُرْ خَلَلَ خُلُقِكَ بِحِلْمِكَ، وَ قَاتِلْ هَوَاكَ بِعَقْلِكَ
❇️ حلم پردهاى است ساتر و عقل شمشيرى است برنده؛ بنابراين، عيوب اخلاقى خود را با حلمت بپوشان و با هوا و هوسهاى سركشت با شمشير عقل مبارزه كن.
📚 نهجالبلاغه، حکمت۴۲۴
https://eitaa.com/eslam20
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 03 تیر 1403 شمسی
🌙 16 ذی الحجه 1445 قمری
❄️ 23 ژوئن 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ پايان مرحله اول مشروطيت و آغاز استبداد صغير در دوران مشروطه (1287 ش)
➕ عمليات كوچك نصر 5 در منطقه جنوب غربي شهرستان سردشت، توسط سپاه (1366ش)
➕ تحصن مشروطه طلبان به رهبري "شيخ فضل اللَّه نوري" در حرم عبدالعظيم (1286ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "محمد بن جياني" منجم مسلمان اندلسي(471 ق)
➕ چاپ نخستين شماره از روزنامه ي "اختر"(1292 ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع اولين ميكروسكوپ الكترونی در امريكا (1940م)
➕ انفجار عظيم مقرّ نظامي امريكا در منطقه ظهران عربستان (1996م)
https://eitaa.com/eslam20
♻️ تحصن مشروطه طلبان به رهبري "شيخ فضل اللَّه نوري" در حرم عبدالعظيم (1286ش)
✍️ پس از پيروزي نهضت مشروطه و روشن شدن خطر انحراف آن، اقدامات شيخ فضل اللَّه نوري به عنوان يكي از عالمان بزرگ زمان، عليه مشروطه غيرمشروعه از اوايل سال 1286 ش آغاز شد.
✅ وي در روز سوم تير همان سال به همراه عده اي از روحانيون و طلاب و اصناف كه بالغ بر پانصد نفر ميشدند در اعتراض به انحراف اين نهضت به جريان غيرديني، در حرم حضرت عبدالعظيم در شهر ري متحصن شدند. وعاظ حاضر در آن تحصُّن، همه روزه ضمن ايراد سخنراني، حكومت مشروطه را خلاف شرع دانسته و تقاضاي جدّي از شاه به عمل آورده كه بايد مشروطه، مشروعه شود.
✅ در این راستا شيخ فضل اللَّه نوري به تمام علماي ايران تلگراف زد و ضمن برشمردن اعمال ضداسلامي كه در قالب مشروطيت انجام ميگرفت، از همه علما خواست عليه اين جريان انحرافي به پا خيزند.
✅ او مي گفت: "انقلاب مشروطه از اصول اوليه خود منحرف شده و عناصر مخالف اسلام در زير لباس مشروطه خواهي، قصد دارند، تيشه به ريشه اسلام بزنند." اين تحصن يكي از بهانه هاي مهم فاتحان تهران براي اعدام شيخ فضل اللَّه نوري گرديد.
https://eitaa.com/eslam20
🌺 امام صادق عليه السّلام:
مَنْ رَأَی أَخَاهُ عَلَی أَمْرٍ يَكْرَهُهُ فَلَمْ يَرُدَّهُ عَنْهُ و َهُوَ يَقْدِرُ عَلَيْهِ فَقَدْ خَانَهُ؛
🌷 كسی كه برادر دينی خود را، گرفتار عمل ناپسندی می بيند و می تواند او را از اين كار باز دارد، اگر چنين نكند به او خيانت ورزيده است.
📚 بحارالانوار، ج۷۱، ص۱۹۰.
https://eitaa.com/eslam20
💠 حقوق واجب یک مسلمان بر مسلمان دیگر در کلام امام صادق علیه السلام (۴)
حق چهارم اینکه؛
چشم او باشد. راهنما و مرآت او باشد.
🌷«وَ الْحَقُّ الرَّابِعُ أَنْ تَکُونَ عَیْنَهُ وَ دَلِیلَهُ وَ مِرْآتَهُ»؛
➖اگر یک جا میبیند که این مؤمن مسلمان در چاه میافتد به او بگوید. چشم او باشد. دلیل و راهنمای و مرآت او باشد. عیب او را از روی خیرخواهی به او بگوید.
📚 الکافي ج2، ص169.
https://eitaa.com/eslam20