🔸 پیامبر اکرم(ص): النَّظَرُ في ثَلاثَةِ أشياءٍ عِبادَةٌ: النَّظَرُ فِي وَجهِ الوالِدَينِ و فِي المُصحَفِ و فِي البَحرِ
🔹نگاه كردن به سه چيز عبادت است: به صورت پدر و مادر، به قرآن و به دريا.
📚 بحار الأنوار، ج ۱۰، ص ۳۶۸ https://eitaa.com/eslam20
🔴بیعت با انقلاب، بیعت با پیغمبر(ص)
♦️امام خامنه ای: شما امروز وقتی با انقلاب بیعت میکنید و بیعتتان را تازه میکنید و تجدید میکنید، با پیغمبر بیعت کردید. آنکسی که امروز با امام خمینی بیعت میکند، با پیغمبر بیعت کرده. وقتی شما خطّ انقلابی امام را زنده نگه میدارید و نمیگذارید مندرس بشود، نمیگذارید رنگ کهنگی بگیرد، در واقع با پیغمبر بیعت کردید؛ با پیغمبر که بیعت کردید، آنوقت: اَنزَلَ اللهُ سَکینَتَهُ عَلی رَسولِه وَ عَلَی المُؤمِنینَ؛ [این] در یک آیهی دیگر [است]؛ در این آیه: فَاَنزَلَ السَّکینةَ عَلَیهِم؛ خدای متعال آرامش را به دلها خواهد داد.
♦️وقتی آرامش داشتید، اطمینان قلب داشتید، آنوقت در عرصهی مقابلهی با دشمن دچار حیرت نمیشوید، دچار ناامیدی نمیشوید، دچار تزلزل نمیشوید؛ امروز براساس این سکینه و این آرامش، انسان میتواند یقین کند که ملّت ایران بر آمریکا و توطئههایش قطعاً پیروز خواهد شد.https://eitaa.com/eslam20
🌷 کربلایی احمد تهرانی (ره) :
✍️ یکی از علّتهایی که ما توفیق سحرخیزی نداریم و در وقت آن سنگین هستیم و گویا گوشهایمان صدای مَلَک منادی را که همهی اولیاء الله را بیدار میکند نمیشنود، این است که روح و قلب ما به خاطر دو مسأله سنگین میشود و مثل گنجشکی که به دو پایش وزنه آویختهاند، به وقت سحر نمیتواند برخیزد و به ملاقات یار پر بزند؛ و یا در عبادات خود، روح بالا نمیرود و لذّت عبادت را نمیچشد:
👌 یکی از آن دو عامل ، لغو و لهو و زیاد حرف زدن است؛ و دیگری که خیلی انسان را سنگین میکند، غیبت کردن است. من عیناً دیدم که غیبت شب، توفیق سحرخیزی را از انسان سلب میکند.
https://eitaa.com/eslam20
📖 پندهای آسمانی ، ص ۱۸۸
✍️ #سخــــن_بــــزرگان
🌷عـــلامه طــباطـــبایی(ره):
#وضـو نور است بســمالله هم نـور
و اگر بســم الله گـــــفته نشـود اثـر
مخصوص آن نور را نخواهد داشت
هر ڪاری مـثل خـوردن و آشامیدن
و... اگر با #نـام خدای متعال انجام
پذیرد اثر معــــنوی در انسان به جا
خـــواهد گـــذاشت. https://eitaa.com/eslam20
ارو﷽ #احکام_نماز
❓پرسش
اگر کسی شک کند که یک سجده به جا آورده یا دوسجده باید چکار کند؟ آیا اگر این شک در رکعت اول و دوم و یا چهارم باشد تفاوت میکند ؟؟
📝پاسخ
اگر هنگام سجده یا بعد از سجده و قبل از برخاستن یا خواندن تشهد در تعداد سجده ها شک کردید، مقداری صبرکنید اگر یقین پیدا کردید نماز را ادامه دهید و اگر به یقین نرسیدید بنا را بر یک سجده بگذارید و یک سجده دیگر انجام دهید و نماز را ادامه دهید.
فرقی نمی کند در رکعت چندم باشد.
📗 توضیح المسائل 16 مرجع مسأله1174
https://eitaa.com/eslam20
عوامل معنوی
🔹رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله: مَنْ أحَبَّ أن یَکونَ اَقوَی النَّاسِ فَلیَتَوکَّل عَلَی اللّهِ.(جامع الأخبار : 321/904.)
هر که می خواهد توانمندترین مردم باشد، باید بر خدا توکل کند.
🔹تکیه بر تقوا و دانش، در طریقت، کافری است
راهرو گر صد هنر دارد، توکّل بایدش (حافظ)
🔹هستی برابر با مادّه و مادّیات نیست. این جهان مادی، بخش اندکی از هستی است. زندگی فردی و اجتماعی، همان گونه که تحت تأثیر کنش ها و واکنش های مادی است، به شدّت در قلمرو کنش ها و واکنش های معنوی نیز هست. ایمان، اخلاص، تقوا، توکّل، توسّل، نیایش و... از عوامل معنوی پیروزی است.
🔹هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ
از یمن دعای شب و ورد سحری بود
🔹سعدی گفته است:
بخت و دولت به کاردانی نیست
جز به تأیید آسمانی نیست
🔹تو با خدای خود انداز کار و دل خوش دار
که رحم اگر نکند مدّعی، خدا بکند (حافظ) https://eitaa.com/eslam20
💠 دعای جعلی !!!
👈 متاسفانه چند وقتی هست دعایی بین برخی افراد رواج پیدا کرده است به نام دعای " جلیل الجبار "
👈فضایل و ثوابهای زیادی هم برای آن نقل شده است!!!
👌 باید بگوییم که این دعا صد در صد جعلی هست و در هیچ منبع دعایی و روایی نیامده است و نسبت دادن آن به معصوم، قطعا گناه است
🔰برخی میپرسند چه اشکالی دارد خواندنش؟ نام خدا هست و...
در جواب میگوییم تنها خواندنش مشکلی ندارد، اما اولا نقل آن از طرف معصوم گناه دارد
ثانیا اگر هم می خواهید به معصوم نسبت ندهید و بخوانید، سوال ما این است که چرا حالا که دارید وقت میگذارید، می روید سراغ متنی که هیچ توصیه ای از معصوم برای آن نداریم؟؟؟
این همه دعا و زیارات مهم مورد توصیه از اهل بیت داریم،
چرا باید آنها را رها کنیم و برویم سراغ چیزی که نه سندی دارد و نه توصیه معصوم است؟ https://eitaa.com/eslam20
#امام_عاشق_عبادت_بود
یکی از نزدیکان ایشان می گوید:
#امام هیچگاه از اذکار و نوافل و مستحبات غافل نمیماند، حتی در حال قدم زدن #ذکر می گفت و زیارت می خواند و در هر فرصت مناسبی که پیش می آمد قرآن می خواند و معمولاً بعد از نماز صبح قبل از نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء و یا در هر فرصت دیگر مقید به این #مستحب_الهی بود.
🔆 و ما بارها که در روز خدمت ایشان میرسیدیم ایشان را مشغول خواندن
#قران می یافتیم.
🔆در منزل خیابان دربند شمیران، بارها امام را با#صدای_ملکوتی مشغول خواندن دعای کمیل دیدیم.
🔆امام در نجف اشرف هر روز در ماه رمضان، #ده_جزء_قران می خواندند.
https://eitaa.com/eslam20
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸چرا امام اجازه می داد دستش را ببوسند؟🔸
#تواضع، غذای ساده خوردن نیست. تواضع، #عمل_کردن_به_وظیفه است. اگر وظیفه انسان بالای مجلس نشستن است، همین ثواب را دارد. امام در دوره شاه از زندان آزاد شد. خدا رحمت کند برادرم آمده بود امام راحل را در این وضعیت دیده بود. گفت دو تا متکا این طرف و آنطرف امام گذاشته بودند. مردم می آمدند و دست امام را بوسه می زدند! امام دستش را نمی کشید!
این تواضع است. چون وظیفهاش است. می خواهد #قدرت_خودش را به رژیم نشان بدهد. می خواهد ارادت مردم به خودش را به دشمن نشان دهد. وگرنه این نیست که از دست بوسیدن لذت ببرد. وظیفهاش را انجام می داد.
مأمون به امام رضا (ع) مجبور کرد که ولیعهد باشد، حضرت گفت: این کار را از من نخواه. گفت: اختیاری نیست. می خواهی با من مقابله کنی؟ من هم نوع دیگری رفتار می کنم؛ یعنی تو را می کشم. حضرت کرهاً (از روی کراهت) قبول کرد. حالا ولیعهد شده، دو برادر بودند به نام حسن بن سهل و فضل بن سهل. اینها همه کارههای مأمون هستند. این وزیر ارشد می آید پیش امام رضا -پیش ولیعهد-. حضرت دارند با یکی از یارانشان صحبت می کنند. ایستاده جلوی درب. حضرت به حرفشان ادامه دادند. مدتها اذن (اجازه) داخل شدن به او نمی دهند. بعد حضرت می گوید کاری داری؟ اجازه می دهند که بیاید داخل. اما اذن نشستن را به او نمی دهند. #ایستاده مطلبش را می گوید و حضرت جوابش را می دهند، می رود.
دیگران نباید این کار را بکنند. برایشان #خطرناک است. امام در یک تواضعی است نسبت به خدا که اینگونه بی اعتنایی ها، او را متکبر نمکند https://eitaa.com/eslam20
او آنچنان ذلت باطنی دارد که این بی اعتنایی ها غرور برایش نمی آورد.
آقای گورباچف، آقای شوارت ناتزه را فرستاده بود که پاسخ پیام امام را بیاورد. امام خیلی عادی آمد. این وقتی می خواست پیام را بدهد میلرزید. امام هم وقتی که این فرد پیام را ابلاغ کرد گفت: اینها جواب من نیست. دستش را به علامت ردّ حرکت می داد. گفت: اینها جواب من نیست، من می خواستم دری بر دنیای جدیدی به روی شما باز کنم.
ببین! پس اخلاق و تواضع و بندگی خدا کردن، حرف خدا گوش دادن است. تواضع، این است. باید نگاه کند ببیند تکلیف چیست؟ عمده این است که انسان وقتی می خواهد کاری کند #حجت داشته باشد.https://eitaa.com/eslam20