🔹سناریوهای قابل پیشبینی:
۱.سناریو تداوم بمباران غزه:
خیلی تداوم نخواهد داشت چرا که چهره رژیم را کریهتر و جایگاه آن را نازلتر میکند.
۲.حمله زمینی به غزه
ورود به صورت محدود خواهد بود نه گسترده زیرا:
۱. غزه پرتراکمترین نقطه جهان با ۲ میلیون جمعیت است
۲. ساکنین غزه مردم اصیل فلسطین هستند و غیرت ملی و دینی، از ویژگیهای بارز آنهاست
۳. تقریبا تمام خانوادههای ساکن، در مبارزات شهید تقدیم کردند و خوی خشم در آنها شعلهورتر میشود
۴. حماس و مبارزان همه از جوانان و فرزندان غزه هستند درحالی که اسرائیلیها مهاجر بوده و تعصبی روی محل زندگی خود ندارند
۵. ارتش صهیونستی باید ۲ میلیون انسان را قتلعام کند که با وجود تسلیحات فراوان هم، کاری نشدنی و دشوار است
۶. هرگونه تهاجم ارتش رژیم با مقاومت همه جانبه مردم روبرو میشود
۷. شدت حملات طرف فلسطینی بیشتر خواهد شد
۸. ورود گسترده، تعداد کشتهها و اسرای رژیم را افزایش میدهد
پس چارهای جز عقبنشینی ندارد.
🔹سناریو سوم؛ مداخله آمریکا و اروپا
با دخالت اروپا و آمریکا احتمالا ورود ایران و محور مقاومت را خواهیم دید و بیانات امیر عبداللهیان در این رابطه مشهود است. در صورت وقوع، غرب آسیا و اروپا بیشترین آسیب را خواهد دید.
🔹سناریو چهارم: ورود گروههای مقاومت بدون تایید دولتهای حاکم در کشور خود
🔹سناریو پنجم: تداوم کوتاه مدت بمباران غزه تا میانجیگری کشورهایی مانند مصر
🔹پیامدهای طوفان الاقصی:
۱.هیمنه ارتش رژیم غاصب شکسته شد
۲.شهروندان اعتمادی به حاکمان در حفظ امنیت خود ندارند
۳. شکست اطلاعاتی موساد، شاباک و امان مشهود بود
۴.مهاجرت معکوس در رژیم تسریع خواهد شد
۵ سرمایهگذاری و امنیت رژیم دچار مشکل شده
۶. عادیسازی روابط رژیم با اعراب فعلا متوقف شد.
✅ پیامهایی که از نشست ۳+۳ به جهان مخابره شد
🔹دومین نشست سازوکار منطقهای ۳+۳ یکشنبه اول آبانماه ۱۴۰۲ با حضور وزرای خارجه روسیه، ترکیه، ارمنستان و آذربایجان به میزبانی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد.
🔻در خصوص این نشست و پیامهایی که به جهان مخابره کرد، نکات قابل تأملی وجود دارد:
🔸نخست؛ با توجه به رویکردها و تصمیمات اتخاذ شده در این نشست که در بیانیه پایانی مورد تاکید قرار گرفت، عزم و اراده حاضرین برای رسیدن به صلح پایدار و گسترش همکاریهای منطقهای نمود ویژهای داشت و اعضاء بر لزوم احترام به تمامیت ارضی همسایگان و حفظ ژئوپولیتیک منطقه به علاوه همگراییهایی اقتصادی به عنوان سازوکاری عملی جهت حل سوء تفاهمات و اختلافات تاکید کردند.
🔸دوم؛ از نکات بارز و قابل توجه نشست تهران، توجه کشورهای منطقه بر مسائل و تحولات جهانی در چارچوب چندجانبهگرایی در برابر یکجانبهگرایی مخرب نظام سلطه بود، چنانچه در بیانیه پایانی نشست با اشاره به تبادل نظر حاضران در نشست تهران درباره فاجعه انسانی تحمیلی به غزه، بر لزوم خاتمه فوری هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه تأکید شد.
🔸سوم؛ نشست تهران از منظر نقشآفرینی و راهبردهای منطقهای ایران نیز دارای اهمیت است، چه، علاوه بر اصل نشست، ملاقات وزرای خارجه با رئیس جمهوری اسلامی ایران نشان از اهتمام و تلاش تهران در سطوح عالی اجرایی در رفع موانع همگرایی و توسعه مناسبات همسایگان داشت.
🔸چهارم؛ بحران میان باکو و ایروان زمینهساز دخالت بازیگران فرامنطقهای چون آمریکا، رژیم صهیونیستی، ناتو و اروپاییها در قفقاز شده و نشست تهران این پیام را داشت که کشورهای منطقه توان حل سوء تفاهمات و اختلافات را بدون دخالت بیگانه دارا هستند.
🔹بر این اساس به نظر میرسد؛ نشست تهران که با عنوان با مسمای «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی» برگزار شد، میتواند فصل جدیدی در ایجاد منطقهای آرام، باثبات، رو به پیشرفت و به دور از دخالت بازیگران فرامنطقهای باشد که تحقق آن نیازمند اراده همه طرفها در چارچوب نقاط مشترکی است که بهویژه در بیانیه پایانی بر آن تاکید شده است.
چرا حمله به غزه و تفکر «یک بار برای همیشه» برای اسرائیل اشتباه است؟
✍️ توماس فریدمن
🔹 نیویورکتایمز
من معتقدم که ورود زمینی اسرائیل به غزه میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت برای اسرائیل تبدیل شود. این یکی از مواردی است که می تواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد و ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند...
🌿 هنگامی که “ایزابل کرشنر” خبرنگار اسرائیلی روزنامه نیویورک تایمز اخیرا از یک راننده تانک ارتش اسرائیل به نام شائی لوی ۳۷ ساله خواست تا هدف از حمله قریب الوقوع اسرائیل به غزه را شرح دهد او چیزی گفت که واقعا توجه مرا به خود جلب کرد. او گفت هدف “بازگرداندن عزت و کرامت به اسرائیل” است. شهروندان اسرائیلی خواستار شکست دادن حماس و رفع تهدید از سوی غزه علیه اسرائیل به عبارت و استدلال “یک بار برای همیشه” تکیه میکنند.
🌿 در طول سالیان متمادی آموخته ام که عبارت چهار کلمهای “یک بار برای همیشه” خطرناکترین جمله است. واقعیت آن است که تمام جنبشهای اسلام گرا و شبه نظامی از طالبان گرفته تا حماس، جهاد اسلامی فلسطین، حزب الله لبنان و انصارالله در یمن همگی ریشههای عمیق فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی در جوامع خود دارند. این جنبشها به منافع بی پایانی از مردان جوانی دسترسی دارند که بسیاری از آنان هرگز شغلی نداشته اند، فاقد قدرت بوده اند و هرگز رابطهای عاشقانه را تجربه نکرده اند. ترکیب این عوامل مرگبار است و باعث میشود تا آنان با راحتی بسیج شوند. به همین دلیل است که تا به امروز هیچ یک از این جنبشها یک بار برای همیشه حذف نشده اند
🌿 بنابراین، مایل هستم آن چه در چند ستون گذشته ام در نیویورک تایمز به آرامی بیان کردم را اکنون با صدای بلند و واضح بیان کنم. من نیز با “جو بایدن” رئیس جمهور امریکا در این باره هم نظر هستم که اشغال دوباره غزه اشتباهی بزرگ برای اسرائیل خواهد بود.
من معتقدم که چنین اقدامی میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل از حماس را به دنبال داشته باشد و برای اسرائیل به یک بحران استراتژیک اخلاقی و نظامی در بلند مدت تبدیل شود. این یکی از مواردی است که میتواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد ایالات متحده را وارد جنگ دیگری در خاورمیانه کند و سه مورد از مهمترین منافع حال حاضر سیاست خارجی آمریکا را تضعیف کند: کمک به اوکراین برای جدا شدن از روسیه به منظور پیوستن به غرب، مهار چین و شکل دادن به یک بلوک طرفدار آمریکا که عربستان سعودی و مصر و سایر کشورهای عربی در کنار اسرائیل را شامل میشود بلوکی که میتواند توازن قوا را در برابر ایران ایجاد کند.
🌿 اگر اسرائیل اکنون وارد غزه شود توافق ابراهیم از هم پاشیده خواهد شد و دو متحد امریکا یعنی مصر و اردن بی ثبات شده و عادی سازی رابطه اسرائیل با عربستان سعودی را غیر ممکن خواهد ساخت و همه این موارد در کنار یکدیگر شکستهای استراتژیک بزرگی خواهند بود. هم چنین، این وضعیت کرانه باختری را به آتش کشیده و باعث آغاز جنگ بین فلسطینیان و شهرک نشینان یهودی در آن منطقه نیز شود.
🌿 اسرائیل چه کاری باید انجام دهد تا اطمینان حاصل شود که حملهای مانند آن چه حماس انجام داد دیگر هرگز تکرار نشود؟ من فعلا پاسخی برای این پرسش ندارم، اما میدانم که پاسخ هر چه باشد این نیست که ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره اسرائیلی بسیج شوند تا وارد جنگی شهری در یکی از پرجمعیتترین نقاط جهان شوند. این تصمیم اقتصاد اسرائیل و جایگاه بین المللی آن کشور را در هم خواهد شکست. همه این دوراهیها باید بایدن را وادار به تندتر کردن موضع خود در قبال این بحران کنند.
🌿 بایدن باید بداند که بنیامین نتانیاهو برای مدیریت این جنگ به عنوان یک بازیگر منطقی مناسب نیست. پس از چنین شکست عظیمی قدرتمندترین و متحد کنندهترین کاری که نتانیاهو میتواند انجام دهد آن است که انتخابات جدید اسرائیل را ظرف مدت شش یا نه ماه برگزار کند و اعلام نماید که نامزد نخواهد شد.
🌿 او در حال پایان دادن به کار خود در سیاست است و بنابراین اسرائیلیها نمیتوانند اعتماد کنند که هر تصمیمی که او در مورد غزه و حماس بگیرد تنها با در نظر گرفتن منافع ملی اسرائیل خواهد بود. او برای نفع شخصی خود به منظور دور ماندن از زندان به دلیل مواجهه با اتهامات فساد مجبور به نگهداشتن دیوانههای دست راستی در دولت اش میباشد افرادی که تخیل اشغال مجدد غزه و بازسازی شهرک نشینهای یهودی در آنجا را در سر میپرورانند.
🌿 از این منظر نتانیاهو و اطرافیان اش بر این باور هستند که یک پیروزی نظامی بزرگ و کوتاه مدت که میتواند برای رای دهندگان اسرائیلی بهعنوان جبران ناکامیهای که اخیرا رخ داده قلمداد شود.
🇮🇷🇵🇸
📝 شهادت بیش از ۷۰۰ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته
🍃🌹🍃
🔹وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی بیش از ۷۰۰ نفر به شهادت رسیدند.
❌ بیش از ۳۰۰ نفر از شهدا کودک هستند.
#فلسطین | #طوفان_الاقصی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🎥 دفتر رسانهای دولت غزه: رژیم صهیونیستی اندازۀ یک بمب اتم غزه را بمباران کرده است.
🍃🌹🍃
#فلسطین | #طوفان_الاقصی
🇮🇷🇵🇸
✅ بین اینهمه اخبار این خیلی جالب بود برام
🍃🌹🍃
🔻بایدن، رئیسجمهور آمریکا از اسرائیل حمایت کرده و نوشته: ایالات متحده در کنار مردم اسرائیل میایستد.
🔺بعد کریم وفا الحسینی در جواب برای بایدن نوشته: دوست من !!!! اول بیاموز که بایستی.🤭😜
#فلسطین | #طوفان_الاقصی
🇮🇷🇵🇸
📝 #باکو | افزایش بیسابقه همسرکشی در جمهوری آذربایجان
🍃🌹🍃
🔻در ماههای اخیر، تعداد زنان کشته شده توسط اعضای خانواده بهویژه توسط همسرانشان در جمهوری آذربایجان افزایش یافته است.
🔸به نقل از سایت ینی مساوات جمهوری آذربایجان، تقریبا هر ماه شاهد اخبار قتل وحشیانه زنان هستیم. یکی از آنها، قتل اخیر خواننده ای در باکو به نام یاقوت هاشیموا به دست همسرش هست که با ۱۵ ضربه چاقو (۱۰ ضربه به بدن و ۵ ضربه به گلو) به قتل رسیده است.
🔺 مطابق برخی گمانهزنیها، عمده ریشه این مسئله را میتوان در مشکلات اقتصادی و نیز افزایش مشکلات فرهنگی و خانوادگی در جمهوری آذربایجان به علت رشد روزافزون تبلیغات رسانهای فرهنگ ترکیهای و غربی یافت.
چرا رژیم صهیونیستی علیرغم فشارهای جهانی بر متوقف کردن کودک کشی اما همچنان کار خودش را انجام می دهد؟
این موضوع از دوحالت خارج نیست یا اینکه دل بسته به کمک های آمریکا و به خیال اینکه تا آخر کار همراهیش می کند و می تواند تکلیف غزه را یکسره کند ، که زهی خیال باطل است، زیرا تجربه ثابت کرده آمریکایی ها تا جایی که منافع خودشان به خطر نیفتد همراهی می کنند، ظاهرا نتانیاهو ماجرای قذافی و صدام را فراموش کرده. نکته دیگر اینکه واقعا رژیم صهیونیستی ضربه سختی خورده چاره ای جز وحشی گری برای برگرداندن حیثیت از دست رفته اش ندارد، خودشان هم می دانند این مرحله خیلی فرق می کند رژیم بازی را باخته ، مانند تیم فوتبالی که یک هیچ عقبه و دقیقه ۹۰ دروازه بان هم به خط حمله می آید اما دوباره یک گل دروازه خالی می خورد! رژیم اشغالگر صهیونیست در شرایط سختی قرار گرفته و بوی سقوط به مشام می رسد .