مکتب خانه
#تقریر درس #کفایه_الاصول ؛ اصول عملیه؛ #استاد_حیدری_فسایی جلسه اول و دوم
#تقریر درس #کفایه_الاصول ؛ #استصحاب ؛ #استاد_حیدری_فسایی ؛ حدود 20 جلسه آماده شده است که در آینده نزدیک در کانال بارگذاری خواهد شد ان شاء الله
مکتب خانه
#تقریر درس #کفایه_الاصول ؛ #استصحاب ؛ #استاد_حیدری_فسایی ؛ حدود 20 جلسه آماده شده است که در آینده نز
فصل فی الاستصحاب
مطلب 1؛ معنای استصحاب
معنای لغوی: أخذُ الشیءِ مُصاحِباً
معنای اصولی: الحکمُ بِبقاءِ حکم ٍ [وجوب نماز جمعه در عصر حضور معصوم] أو موضوعٍ ذی حکمٍ [همانند حیات زید که وجوب نفقه بر آن مترتب است] شُکُّ فی بقائه.
مطلب 2؛ اطراف استصحاب
1. مُستَصحَب عبارت است از حكم شرعى يا موضوعى كه داراى حكم شرعى است؛ بهبیاندیگر، هر آنچه در سابق، بهیقین، وجود داشته و در زمان لاحق در آن شك شده و درباره آن استصحاب (حكم به بقاى يقين سابق) جارى مىگردد، مستصحب ناميده مىشود، مانند وجوب نماز جمعه (حكم) در استصحاب وجوب نماز جمعه در زمان غيبت و يا حيات زيد (موضوع) در استصحاب حيات زيد، آنگاهکه در بقاى او شك مىشود.
2. مُستَصحِب
3. موضوع: معروض مُستَصحَب؛ زید قائم بوده است و اکنون می خواهیم «قیام زید» را استصحاب نماییم پس «قیام زید» مُستَصحَب و «زید» موضوع نامیده می شود.
مطلب 3؛ دلیل حکم به بقاء شیء مشکوک
1. روایات
2. اجماع
3. بنا عقلا
مکتب خانه
فصل فی الاستصحاب مطلب 1؛ معنای استصحاب معنای لغوی: أخذُ الشیءِ مُصاحِباً معنای اصولی: الحکمُ بِ
در این تقریرات، متن کفایه نیز در پاورقی متناسب با مباحث بیان شده آمده است و نکات بیان شده توسط استاد محترم در ضمن عبارت [ضمایر، اسماء اشاره و ...] نیز منعکس شده است.
مکتب خانه
در این تقریرات، متن کفایه نیز در پاورقی متناسب با مباحث بیان شده آمده است و نکات بیان شده توسط استاد
به عنوان نمونه: کفایه الاصول، ج 2، ص 199 (طبع مجمع الفکر الاسلامی): «إمّا مِن جِهةِ بناءِ العقلاء على ذلك [حکم به بقاء] في أحكامِهم العرفيةِ مطلقا أو في الجملةِ تعبدءاً [چه ظن به بقاء داشته باشند و چه ظن به بقاء نداشته باشند؛ اشاره است به علت بنای عقلا] أو للظنّ به [ظن به بقاء؛ عطف توهم بر «تعبدا» اشاره است به علت بناء عقلاء] الناشئ عن ملاحظةِ ثبوتِه [ثبوت حکم یا موضوع] سابقا؛ و إما من جهة دلالة النص أو دعوى الإجماع عليه [حکم به بقاء] كذلك [مطلقاً یا فی الجمله] حسب ما [ادله] تأتي الإشارةُ إلى ذلك مفصلاً»
مکتب خانه
#استاد_یزدان_پناه #روش 💠بعضیها متنها را ميخوانند و برای بقیه تعریف ميکنند؛ ولي من به این اعتقاد
هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
✳️ «اعتبار» و «نظام عقلاء»
دانلود کنید👇👇👇👇
http://www.ostadfarhani.ir/osul/etebar-v-oghalaa/
#پای_درس_استاد
#فقه_و_اصول
@almorsalat
هدایت شده از مدرسه مجازی المرسلات
💐 عید سعید فطر مبارک 💐
🌐 کانال #المرسلات پایگاه نشر آثار و دیدگاه ها و مراجعات دروس #استاد_علی_فرحانی (حفظه الله)
💢 دوستان خود را به این کانال دعوت کنید.
@almorsalat
مکتب خانه
#دروس_فلسفی_عرفانی_اصولی_استاد_خسروپناه
⭕️⭕️⭕️ #صوت_درس ؛ #کفایه_الاصول #استاد_خسروپناه برای دانلود به این صفحه مراجعه نمایید: http://www.irip.ir/Home/Single/64131
مکتب خانه
#دروس_فلسفی_عرفانی_اصولی_استاد_خسروپناه
💡💡💡 #صوت_درس #عرفان_عملی #عرفان_نظری #تمهید_القواعد #شرح_فصوص_الحکم #الشواهد_الربوبیه #آموزش_فلسفه #استاد_خسروپناه برای دانلود به این صفحه مراجعه نمایید : http://www.irip.ir/Home/Single/53817
🔴آقای اعرافی نگران شماییم!..
⬛️یادداشت اختصاصی پیرامون برخی مصوبات مرکز مدیریت از جمله دشوار شدن مسیر انتقالی به حوزه علمیه قم
🔹اگر حوزه علمیه یک مدیر کاربلد و حرفه ای در دوران خویش تجربه کرده باشد بی شک آیت الله اعرافی است. در حوزه ای که کفایه شناس بودن فخر است ایشان اسلام شناس است. اهداف و نگاه های کلان و راهبردی ایشان می تواند حوزه را متحول کند.
🔹اما در کنار این مسائل برخی برنامه های مرکز مدیریت که ناشی از نبود اولویت بندی است می تواند به مقبولیت و محبوبیت ایشان آسیب وارد سازد.
🔹در ماه های اخیر برخی از طرح ها باعث نگرانی و دلخوری طلاب قرار گرفت و در مقاطعی زندگی طلاب را با مشکل مواجه ساخت و البته در تحقق برخی از آنها نیز ایشان هیچ نقشی نداشت و فقط به نام ایشان نوشته شد، اجباری شدن حضور و غیاب دروس سطح عالی را می توان از این موارد نام برد همچنان که برگزاری امتحانات در ایام عید نوروز نیز یکی دیگر از این طرحها بود.
🔹 اما در روزهای اخیر پیام های زیادی نسبت به سخت شدن امتحانات و دشوار شدن راه انتقالی به قم برای کانال فقاهت ارسال گردید، از آنجا که پیشتر پیرامون سخت شدن امتحانات یادداشتی نوشته شد از پرداختن به این مسئله خودداری می کنیم و به مسئله انتقالی طلاب می پردازیم.
🔹تراکم طلاب در قم از جمله معضلاتیست که سالهاست گریبان مدیریت حوزه را گرفته است. برخی از آمارها از حضور قریب به 90 هزار طلبه در قم خبر می دهد و عدم هجرت طلاب به شهرستان ها داد بزرگان را هم درآورده است که می توان عمده دلیل دشوار شدن مسیر انقالی عنوان کرد.
🔹 اما راه مقابله با این احتکار چیست؟ آیا باید راه را برای ورود طلاب به قم بست؟! طلبه ای که در شهرستان دور افتاده ای با حداقل امکانات علمی تحصیل می کرده است و به شوق رشد علمی قصد دارد وارد قم شود تا بلکه خلأهای علمی و ذهنی خود را با حضور یافتن در کلاس اساتید مبرز و مؤسسات تخصصی پر کند، آیا رواست مانع رشد او شویم؟!
🔹آیا بهتر نیست به جای بستن دروازه قم فکری برای احتکار نشدن طلاب قم کنیم؟!
🔹نگارنده نگران است که برخی از کج سلیقگی ها و نبود اولویت بندی در اجرای برنامه ها بر شخصیت مدیریت محترم سایه اندازد و تصور نادرستی از ایشان در اذهان ترسیم سازد. لذا می طلبد مسئولان بیشتر از آنکه به صورت حوزه توجه کنند به سیرتش بپردازند که فرمود:
صورت زیبا نکوست ای برادر سیرت زیبا بجو !
سیرتت نیکو بساز ، صورت نیکو چه سود؟
▪️محسن مطلبی
مکتب خانه
صوت دروس سطح عالی و خارج
استاد سیدمحمدصادق علمالهدی|قم
کانال رسمی:
@Alamolhoda_ir
ادمین:
@Oloom_Motoon
پست و پخش دروس:
@sh_safayi
پیام به استاد:
@Alamolhoda
Info@Alamolhoda.ir
اینستا:
Alamolhoda.ir
وب:
Alamolhoda.org
همه IPهای فوق در ایتا نیز فعال است
مکتب خانه
✏️✏️✏️ #تقریر_دست_نویس درس #کفایه_الاصول بحث تنبیهات برائت سالتحصیلی 96_97 🗒🗒
مکتب خانه
✏️✏️✏️ #تقریر_دست_نویس درس #کفایه_الاصول بحث تنبیهات برائت سالتحصیلی 96_97 🗒🗒
✅ تنبیهات برائت، تنبیه دوم، ج 2، ص 150 و 151، طبع مجمع الفکر الاسلامی
مکتب خانه
✏️✏️✏️ #تقریر_دست_نویس درس #کفایه_الاصول بحث تنبیهات برائت سالتحصیلی 96_97 🗒🗒
✅ تنبیهات برائت، تنبیه دوم، ج 2، ص 151 و 152، طبع مجمع الفکر الاسلامی
مکتب خانه
✏️✏️✏️ #تقریر_دست_نویس درس #کفایه_الاصول بحث تنبیهات برائت سالتحصیلی 96_97 🗒🗒
✅ تنبیهات برائت، تنبیه دوم، ج 2، ص 152 و 153، طبع مجمع الفکر الاسلامی
مکتب خانه
#تقریر درس #کفایه_الاصول ؛ اصول عملیه؛ #استاد_حیدری_فسایی [ویرایش اول]
✅✅ اولاً آنچه در این تقریرات آمده است مباحث برائت و شرایط اصول عملیه و قاعده نفی ضرر و بخشی از استصحاب می باشد: ✏️ جلسات 1 - 15 [مربوط به برائت] ✏️جلسات48 - 59 [مربوط به شرایط اصول علمیه و قاعده نفی ضرر] ✏️جلسات 60 - 70 [مربوط به استصحاب تا ابتدای صحیحه دوم زراره] ✅✅ ثانیاً دقیقه 34 تا دقیقه 38 جلسه 15 و جلسات 16 تا 24 [مربوط به تنبیهات برائت] و جلسات 24 تا 35 [مربوط به بحث تخییر و مقام اول بحث اشتغال] است که با توجه به عدم نیاز این بنده کمترین و استفاده حضوری از محضر استاد معظم و معزز سید محمد صادق علم الهدی، این جلسات استماع و تقریر نشد ولیکن تقریر دست نویس درس های استاد علم الهدی مربوط به مباحث مذکور در کانال [تلگرام و ایتا] esra_rasane@ قرار داده خواهد شد. ✅✅ ثالثاً تقریر جلسات 35-48 [مربوط به مقام دوم بحث اشتغال] و ادامه بحث استصحاب تقریر دروس استاد حیدری فسایی به زودی در کانال قرار داده خواهد شد. ❓❓پیشنهادات و انتقادات: @humanrightss