فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اگر رهبری صراحتا با برجام مخالفت می کرد برخی میگفتند ایران قرار بود بهشت بشه اما نگذاشتند!
همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند دراین دولت مشخص شد که اعتماد به غرب جواب نمیده و کلید حل مشکلات اقتصادی کشور در داخل کشور هست نه در لوزان و ژنو و نیویورک.
امیرالمومنین(علیه السلام):
چه بسیارند عبرت ها و چه کم اند عبرت گیرنده ها...
باشد که مایه عبرت شود!/بیداری ملت
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
عمران خان درباره ترور حاج قاسم به ترامپ چه گفت؟
نویسندگان کتابی درباره ماههای آخر ریاست «دونالد ترامپ» نوشتند: نخست وزیر پاکستان ترور «سردار سلیمانی» به دستور رئیس جمهور سابق آمریکا را بزرگترین اتفاقی توصیف کرد که در تمام عمر خود آن را دیده است.
به گزارش فارس، روزنامه انگلیسی زبان «نیوز» پاکستان با استناد به بخشهایی از کتاب نوشته دو روزنامه نگار نشریه «واشنگتن پست» گزارش داد که ترامپ در روزهای اقامت در کاخ سفید زمستانی از فلوریدا با نخست وزیر پاکستان پس از عملیات ترور سردار قاسم سلیمانی سخن گفته است.
کتاب "من به تنهایی میتوانم آن را برطرف کنم" (I alone can fix it) نوشته شده توسط «کارول لئونیگ» و «فیلیپ راکر» به آخرین سال ریاست ترامپ به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا اختصاص داده شده است.
کارول لئونیگ و فیلیپ راکر به نقل از سخنان ترامپ در این گزارش آوردند: رئیس جمهوری وقت آمریکا ترور فرمانده ارشد جمهوری اسلامی ایران را یک اقدام شگفت انگیز دانست و در مصاحبه خود به گفت وگو با نخست وزیر پاکستان نیز اشاره کرده است.
دونالد ترامپ افزود که با نخست وزیر پاکستان گفت وگو داشته و عمرانخان به او گفته که ترور فرمانده ارشد ایرانی بزرگترین اتفاقی است که وی در تمام عمر خود آن را مشاهده کرده است.
وزارت امور خارجه پاکستان ساعاتی پس از ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس به دست نیروهای آمریکا در خاک عراق، ضمن ابراز نگرانی شدید از اوضاع فعلی، بر ضرورت اجتناب از هرگونه اقدام یکجانبه و تهاجمی تاکید کرد.
سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد روز جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ رییس جمهوری وقت رژیم آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به عملیات تروریستی رژیم ترامپ روز ۱۸ دی ۱۳۹۸ دهها موشک بالستیک به سمت پایگاه «عینالاسد» مقر نیروهای آمریکایی در استان «الانبار» عراق شلیک کرد.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
⭕️ این #تجربه را نباید فراموش کنیم!
🔹 ۱۴۰۰/۵/۶#رهبر_انقلاب در آخرین دیدار با هیئت دولت #روحانی:
دیگران باید از تجربههای شما استفاده کنند، یک #تجربه را من به خصوص یادداشت کردهام. حرفی است که من مکرر با شما و مردم تکرار کردم حالا هم همان حرف را تکرار میکنم. آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند؛ در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد.
🔸 ۹۵/۵/۱۱، یک سال پس از توافق برجام:
این برجام شد برای ما یک نمونه، یک #تجربه. بنده سال گذشته در سخنرانی عمومی گفتم برجام برای ما یک نمونه خواهد بود؛ ببینیم آمریکاییها چهکار میکنند؛ خیلی خب ببینیم در عمل چهکار میکنند. حالا معلوم شد در عمل چهکار میکنند.
🔹۹۵/۳/۱۴ در سالروز رحلت امام خمینی:
یک تجربهای ما در مذاکرات هستهای پیدا کردیم؛ این #تجربه را نباید فراموش کنیم که اگر ما تنازل هم بکنیم، آمریکا دست از نقش مخرّب خودش برنمیدارد.
🔸۹۴/۵/۲۲، یک سال قبل از توافق برجام:
در زمینهی ادامهی مذاکرات هستهای، منع نمیکنیم اما این، یک تجربهی ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است.
🔹 ۱۳۹۲/۰۸/۱۲، سه ماه پس از آغاز دولت یازدهم:
بنده همچنان که گفتم خوشبین نیستم؛ من فکر نمیکنم از این مذاکرات آن نتیجهای را که ملّت ایران انتظار دارد، بهدست بیایدِ لکن تجربهای است و پشتوانهی تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد امّا لازم است ملّت بیدار باشد.
🔸 ۹۷/۳/۲ در دیدار با اعضای مجلس خبرگان:
تجربه اوّل این است که دولت جمهوری اسلامی نمیتواند با آمریکا تعامل کند؛ چرا؟ برای خاطر اینکه آمریکا پابند به تعهّدات خودش نیست.
تجربه دوّم، عمق دشمنی آمریکا با ایران و با جمهوری اسلامی است. مخالفت بر اساس و بر محور مسئلهای مثل مسئلهی اتمی نیست، بحث، فراتر از اینها است.
تجربه سوّم، تجربهی سوّم این است که انعطاف در مقابل این دشمن تیغ دشمنیِ او را کُند نخواهد کرد، بلکه او را گستاختر خواهد کرد.
تجربه چهارم، تجربهی همراهیِ اروپا با آمریکا در مهمترین موارد است.
تجربه پنجم این است که گره زدن حلّ مسائل کشور به برجام و امثال برجام یا به مسائل خارجی، خطای بزرگی است.
مستضعفین تی وی
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
⭕️ کمی شفافیت هم بد نیست!
➖ #گزارش_کوتاه از آنچه درباره طرح صیانت، در مجلس گذشت.
◀️ نمایندگان مجلس، در غیاب جناب قالیباف که به سوریه سفر کرده (گویا مد شده وقت تصویب طرحهای مهم رؤسای مجالس در مجلس نباشند!)، امروز در صحن #علنی، به اصل هشتاد و پنجی شدن طرح موسوم به «صیانت از کاربران فضای مجازی» (+) رأی مثبت دادند.
🔹 بر اساس همین اصل، مجلس اختیار بررسی این طرح و قانونگذاری در این موضوع را به یک کمیسیون مشترک از نمایندگان تفویض میکند و بعد از آن #بدون_ارجاع به صحن علنی مجلس، به شورای نگهبان ارسال و در صورت تأیید، به صورت آزمایشی! اجرا میشود.
🔸 البته جالب است بدانید قبل از رأی گیری درباره این طرح، حضرات نماینده، در جلسهای #غیر_علنی این طرح را مورد بررسی قرار داده بودند.
چه گفتهاند؟ ما هم مثل شما؛ هیچ نمیدانیم!
🔹 فارغ از خوب، بد، مصیبت یا فاجعه بودن این طرح (که هنوز جزئیات آن دقیق معلوم نیست)، آیا نمایندگان مردم، نباید برای طرحی که به شدت زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد و نسبت به آن حساسیت بالایی در جامعه وجود دارد، مقادیری شفاف به #مردم توضیح دهند یا حداقل ملت، شاهد مباحثه آنها در مجلس باشند؟ توقعِ بالا و بیجایی است آیا؟
🔸 در اصل ۸۵ آمده که مجلس میتواند در #موارد_ضروری، اختیار وضع بعضی از قوانین را به کمیسیونها واگذار کند. میشود یک نفر از نمایندگان مردم، توضیح دهد، دقیقاً چه ضرورتی وجود داشت که این طرح از صحن علنی به کمیسیون مشترک برود؟
🔺 پ.ن: بیش از ۵۰۰ هزار نفر، در کارزار اینترنتی، مخالفت خود را با این طرح امضا کردند./مستضعفین تی وی
استکبار ستیزان
35.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ امروز از استکبار خارجی نترسیم، از استکبار داخلی بترسیم!
◀️ #شهید_مطهری در این چند دقیقه ویدئو که تفسیری است از آیاتی که در روز غدیر بر پیامبر نازل شده، توضیح میدهد که خطر اصلی که اسلامِ پس از پیامبر را تهدید میکند، دشمن خارجی نیست؛ بلکه باید مراقب درون جامعه اسلامی بود./مستضعفین تی وی
الهیات_عدالتخواهی
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
کوشکی: اعتماد به غرب آسیب زیادی به کشور زد
استاد دانشگاه تهران گفت: روحانی قائل به این بود که ما چارهای جز ارتباط با آمریکا نداریم و باید منت بکشیم و خواهش بکنیم از آمریکا که ما را بپذیرد.
به گزارش فارس، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار هیئت دولت دوازدهم در خصوص تجربهی اعتماد به غرب اظهار داشت: دولت روحانی قاعدتاً خودش عبرت شد. یعنی عملاً ما میتوانیم بگوییم دولت آقای روحانی برای همه کسانی که ارتباط با کدخدا و پذیرش نظام ظالمانه جهانی را راه حل مشکلات کشور میدانستند، آیینه عبرت شد.
محمدصادق کوشکی در ادامه تصریح کرد: اگر آقای روحانی این فهم را داشت که از دولتها، نظامها و کشورهای دیگر که با کدخدا رابطه داشتند و مشکلاتشان حل نشد، عبرت بگیرد، ما به اینجا نمیرسیدیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه گفت: جالب اینجا است که مهر ۹۲ در سخنرانی رهبر انقلاب در دانشگاه افسری، یعنی در زمانی که تازه قرار بود مذاکرات شروع شود، ایشان در آنجا به صراحت میگویند که من به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستم و آمریکاییها مذاکرات را جدی نخواهند گرفت.
کوشکی همچنین گفت: رهبری در آنجا گفتند که مسئولین دولت میخواهند مذاکره کنند که این یک فایده خواهد داشت و آن فایده این است که مردم میفهند و متوجه میشوند که مذاکره با آمریکا هیچ خاصیتی ندارد و آمریکاییها پای حرفشان نمیمانند.
وی ادامه داد: یعنی این حرفی که امروز رهبری زدند، حرفی بود که در مهر ۹۲ به صراحت در دانشکده افسری گفته بودند.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: اما در آن زمان، بخشی از جامعه و البته دولت آقای روحانی به یقین و با قاطعیت مذاکره و رابطه با آمریکا را حلال مشکلات میدانستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: در سال ۹۲ که رهبری این بحث را در آن سخنرانی مطرح کردند، دولت آقای روحانی و بخشی از جامعه به تبع دولت آقای روحانی، باور میکردند که مشکلات کشور با مذاکره و رابطه با آمریکا حل میشود.
وی ادامه داد: اما امروز، اکثریت مطلق جامعه هیچ اعتمادی به آمریکا ندارند و این عبرت را گرفته است و میداند که رابطه با آمریکا حلال مشکلات نیست. امیدواریم آن نخبگانی که همانند دولت آقای روحانی فکر میکردند و رابطه و مذاکره با کدخدا را کلید حل مشکلات میدانستند نیز عبرت گرفته باشند.
کوشکی تصریح کرد: امیدواریم از این حقیقت تلخی که در این ۸ سال جاری اتفاق افتاد و آسیبهای زیادی به جامعه ما زد عبرت بگیرند. هر چند که به نظر میرسد بعضی از آن افراد تصمیمی برای عبرت گرفتن ندارند؛ اما خوشبختانه اکثریت کسانی که در جامعه امید به رابطه با آمریکا و مذاکره با آمریکا را داشتند، امروز متوجه شدند که هیچ خیری در این مذاکره و ارتباط نیست.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص توجیه دولت به ادامه مذاکرات با وجود عنادورزی و دشمنی آمریکاییها با ایران گفت: نکته این است که آقای روحانی گفت ما چارهای جز ارتباط با امریکا نداریم و ما باید منت بکشیم و خواهش بکنیم از آمریکا که در واقع ما را بپذیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: به همین خاطر، هر چقدر که آمریکاییها پس میزدند، آقای روحانی اشتیاقش بیشتر میشد، چون نگاه آقای روحانی و دوستانشان این بوده و هست که ما نیاز به رابطه با آمریکا داریم و باید در مسیر آمریکا قرار بگیریم.
وی ادامه داد: پس استدلال بر این است که آنها میگفتند، هرچقدر آمریکاییها ما را پس بزنند، ما به دنبال این هستیم که جلو برویم و به هر قیمتی که شده موافقت آمریکاییها و رضایتشان را جلب کنیم و عملاً سعی کنیم که خودمان را در حلقه دوستان و زیرمجموعههای آمریکایی قرار دهیم.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
سلیمینمین:
رهبر انقلاب در دیدار با دولت «انصاف سیاسی» را رعایت کردند/ دستاورد روحانی تجربه تعامل با آمریکا بود
عباس سلیمینمین تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.
به گزارش تسنیم، عباس سلیمینمین تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با هیئت دولت دوازدهم، اظهار داشت: اولین نکتهای که از بیانات امروز رهبری باید مدنظر قرار داد، "انصاف سیاسی" است، متأسفانه برخی این موضوع را لحاظ نمیکنند، رهبر انقلاب همچون گذشته هم به نقاط قوت و هم به نقاط ضعف دولتهای یازدهم و دوازدهم اشاره کردند. این دولت دستاوردهایی هم داشت، اما برخی قائل به این موضوع نیستند و این رویکرد با نگاه رهبری متفاوت است و فاصله دارد.
سلیمینمین خاطرنشان کرد: اگر بپذیریم که دولت دستاوردی نداشته، بدین معناست که نظام نتوانسته است از هشت سال فرصت استفاده کند و گامی به جلو بردارد، در صورتی که اینگونه نیست و مقام معظم رهبری این دولت را در برخی زمینهها ضعیف و در برخی حوزهها دارای دستاورد میداند.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: موضوع دیگری که در سخنان امروز رهبر انقلاب برجسته بود، "تجربه" مذاکره با غرب و آمریکاست. دستاورد بزرگ در این زمینه شناخت غرب و کسب تجربه برای تعامل با آمریکا در آینده است.
وی با بیان اینکه تا پیش از دولت تدبیر و امید، تجربه مذاکره با آمریکا در این سطح وجود نداشته است، گفت: برای اولین بار در این دولت با آمریکا و غرب وارد گفتگوی مستقیم و در سطح وزرای خارجه شدیم، این مذاکرات تجربیاتی برای ما رقم زد.
سلیمینمین ادامه داد: در ادامه نیز مذاکراتی خواهیم داشت. تجربیات بهدستآمده باید مدون شود تا در آینده دستاوردهای بیشتری را از آن خود کنیم و آنچه را منافع ملی حکم میکند رقم بزنیم.
وی مهمترین تجربه کسبشده از مذاکرات گذشته را عدم اعتماد به آمریکاییها دانست و عنوان کرد: ما با آمریکاییها در مجامع بینالمللی و بهخصوص در ۱+۵ مذاکره خواهیم داشت، اما آن مذاکره دیگر بر مبنای اعتماد نخواهد بود، بلکه بر اساس تجربه خواهد بود و دقت بیشتری صورت خواهد گرفت، بنابراین باید بهگونهای مذاکره شود که راههای زیانزننده او بر منافع ملی کشورمان و برای خالی کردن دستهایمان بسته شود.
سلیمینمین تأکید کرد: اگر بخواهد توافقی حاصل شود یا قراردادی امضا شود، به این دلیل که آن طرف قبلاً تجربه شده است باید مورد دقت بیشتری قرار گیرد. ما آمریکا را ناقض عهد یافتیم و طبیعی است که در انعقاد مجدد یک تفاهم دقت بیشتری اعمال خواهیم کرد و تمامی جوانب امر را مدنظر قرار خواهیم داد و راههای گریز و بازیگردانی او را خواهیم بست.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح داشت: بنابراین تأکید رهبری در این زمینه بسیار ضروری است و صاحبان قلم باید این تجارب را مدون کنند؛ البته نه آنانی که جهتگیری دارند و هرگونه تعامل با غرب را خوب یا بد میدانند. تعاملی با غرب بد است که دقت نداشته باشیم و به آنان اعتماد کنیم. ما میتوانیم با غرب و حتی آمریکا در چارچوبهای مشخص گفتگو داشته باشیم، البته باید تلاش کنیم آنها نقض عهد نکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رهبری تأکید فرمودند که باید براساس عدم اعتماد به غرب و آمریکا پیش رفت، بنابراین اگر میخواهیم گفتگو و مذاکرهای داشته باشیم، باید باور داشته باشیم که غرب قابل اعتماد نیست.
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
عمرانخان: با طالبان کاری نداریم
عمران خان: آمریکا نمیتواند در جنگ افغانستان پیروز شود
نخستوزیر پاکستان گفت: ما با طالبان کاری نداریم و فقط خواهان برقراری صلح و ثبات در افغانستان هستیم.
به گزارش فارس، «عمران خان» نخستوزیر پاکستان با تأکید بر اینکه موضع اسلامآباد همواره این بوده که مسئله افغانستان راه حل نظامی ندارد، اظهار داشت: ناتو به عنوان بزرگترین اتحاد نظامی جهان با ۱.۵ میلیون سرباز در افغانستان شکست خورده است.
وی افزود: آمریکا مدام ما را تحت فشار قرار میداد که سنگرهای طالبان در وزیرستان شمالی وجود دارد؛ سرانجام ما وارد عمل شدیم و ۱ میلیون نفر از وزیرستان شمالی آواره شدند.
به گفته خان، ما معتقدیم افغانستان از خارج قابل کنترل نیست و افغانها همیشه آزادیخواه بودند.
نخست وزیر پاکستان با اشاره به اینکه در افغانستان این تصور غلط وجود دارد که پاکستان توسط ساختارهای نظامی کنترل میشود، افزود: ارتش در هر مرحله از دولت من حمایت می کند و جای تأسف است که پاکستان را مقصر بحران افغانستان بدانیم.
وی گفت: طالبان باید با ما چه کند؟ شما باید از طالبان بپرسید. میلیونها پناهجو در پاکستان وجود دارد حال چگونه می توان بررسی کرد کدامیک از آنها عضو طالبان هستند. اسلاماباد سعی کرد طالبان را راضی کند تا با دولت افغانستان مذاکره کند.
عمرانخان یادآور شد: اگر فکر میکنید طالبان نباید در دولت افغانستان حضور داشته باشد، پس با حمایت آمریکا جنگ را ادامه دهید. ما با طالبان کاری نداریم و در افغانستان نیز به گروه خاصی هیچ علاقه ای نداریم؛ ما فقط خواهان صلح در افغانستان هستیم.
به گفته وی، با وجود خانوادههای چند رهبر طالبان که در اینجا زندگی می کنند، ما فقط می توانیم طالبان را مجبور به مذاکره کنیم.
استکبار ستیزان
حمله جدید به کاروانهای آمریکا در عراق
منابع خبری از هدف قرار گرفتن چهارمین کاروان حامل تجهیزات نظامی آمریکا در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند.
به گزارش تسنیم، یک کاروان لجستیک نظامی آمریکا در جنوب عراق هدف حمله قرار گرفت.
منابعی در عراق امروز جمعه گزارش دادند که این کاروان در استان بابل هدف قرار گرفته است.
کانال تلگرامی صابرین گزارش داد که گروه موسوم به «قاصم الجبارین» این کاروانها را هدف قرار داده است و عملیات هدف قرار گرفتن این کاروان ضبط شده است و به زودی تصاویر و فیلم آن منتشر خواهد شد.
این چهارمین حمله به کاروانهای نظامی لجستیک آمریکا در عراق است. دیروز پنجشنبه سه کاروان یکی در استان الناصریه و دو کاروان دیگر در استان بابل هدف حمله قرار گرفته بودند.
بامداد دیروز همچنین دو فروند راکت از نوع کاتوشا به سفارت آمریکا در منطقه الخضراء بغداد شلیک شده است.
دور جدید حملات به مواضع و کاروانهای آمریکایی در حالی آغاز شده است که دوشنبه این هفته بغداد و واشنگتن بر سر خروج نظامیان آمریکایی از عراق به توافق رسیدند.
استکبار ستیزان
🔺روحانی: بخش بزرگی از فراز و نشیبها در ۸ سال گذشته خارج از اختیار دولت بود؛ حل مشکلات فقط به دست دولت نیست!
➕ از قرار معلوم جناب روحانی انتظار تقدیر و تشکر از سوی مردم را دارد که در پایان عمر هشت ساله ی دولت ش، بجای پاسخگویی بابت عملکردش از نداشتن اختیار سخن می گوید و از خودش رفع تقصیر میکند؛ آنهم درحالیکه میتوانست لااقل در سال ۹۶ دوباره در انتخابات شرکت نکند و کلی وعده برای حل مشکلات ندهد!
#پررویی_نجومی
#دولت_راستگویان
#مهدی_قاسم_زاده
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
استکبار ستیزان
🔹همتی: دولت روحانی بهدلیل کسری هنگفت بودجه به چاپ بیرویه پول روی آورده است
🔹عبدالناصر همتی در کانال خود نوشت: قصد نداشتم تا پایان دولت دوازدهم نقدی بر سیاستهای اقتصادی دولت مستقر داشته باشم. ولی نگرانی از تأثیر عمیق برخی بیعملیها که احتمالا بدلیل عدم وجود انگیزه کافی و وجود برخی ناهماهنگی هادر تیم اقتصادی فعلی حادث شده و تبعات ناگوار آن بر معیشت مردم و آینده اقتصاد کشور ، ناگزیرم نکاتی را تذکر بدهم. این نکات را البته پیش از این به نوعی بصورت خصوصی به دولتمردان مستقر تذکر دادهام اما بدلیل عدم مشاهده تغییر در رویه تصمیمات اقتصادی، بصورت عمومی آنها را منتشر میکنم شاید مؤثر افتد و گره ای از زندگی مردم بگشاید:
۱️⃣ روند انتشار پول پرقدرت در ۴ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ بسیار نگران کننده است و اگر سریعا تغییر نکند تبعات بزرگی خواهد داشت. دلیل این رشد، عمدتاً استقراض بیرویه دولت از بانک مرکزی در قالب تنخواه هایی است که چشماندازی برای تسویه آن ها وجود ندارد. در اواخر سال ۱۳۹۹ نیز تأکید کردم که منابع بودجه ۱۴۰۰ غیر واقعی است و کسری زیادی دارد و تأمین افزایش حدود ۱۰۰ درصدی هزینههای بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل امکان پذیر نیست. اما چرا مجلس ودولت در خصوص کنترل هزینه های بودجه اقدام نکردند، بحث جداگانهای است.
۲️⃣مشخص بود که در بخش هزینه ها رشد بی سابقه آن قابل تأمین نیست و در سمت منابع بودجه نیز نمی شود بر صادرات نفت خام و میعانات و درآمدهای ارزی ناشی از آن حداقل در ۴ ماه ابتدایی حتی با وجود گشایش در مذاکرات حساب کرد.
۳️⃣بر اقتصاددانان مسجل بود که باید فروش اوراق بدهی از سوی دولت بعنوان تنها راه تامین مالی غیرتورمی کسری بودجه در ۴ ماه ابتدایی جدی گرفته شده و بایستی حداقل ماهانه بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق در ۴ ماه اول فروخته میشد و البته اقدامات و واگذاریهای دیگر هم در دستور کار قرار میگرفت. اما متاسفانه همانند سال ۱۳۹۹ باز این مهم در ماههای ابتدایی سال بدلیل تعلل جدی گرفته نشد و در طی ۴ ماه صرفا ۴۹۶۰ میلیارد تومان اوراق بدهی فروخته شده است. همین رقم در همین تاریخ در سال گذشته که من انتقاد میکردم که کم فروخته شده حدود ۱۰ برابر رقم فعلی و برابر ۴۲۶۱۵ میلیارد تومان بود. بدیهی است که اگر پرداخت ماهانه از محل فروش اوراق به خزانه انجام نگیرد، فشار بر بانک مرکزی و انتشار پول پرقدرت قطعی خواهد آمد و شوربختانه همینطور هم شده است. من از ذکر اعداد محرمانه در این گزارش عاجزم ولی لازم است نسبت به این رویه سریعاً تجدید نظر شود .
۴️⃣نکته مهم دیگر افزایش بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت بین المللی کالاهای اساسی مختلف، خصوصاً نهادههای کشاورزی، به دلیل تأثیر ادامهدار شیوع جهانی ویروس کرونا و افزایش نیاز به ارز برای تامین منابع لازم برای خرید این نهادهها است. به عبارت دیگر ۸ میلیارد دلار منابع تعیین شده در بودجه ۱۴۰۰ برای تأمین کالاهای اساسی و دارو کفاف میزان ارزی را که برای واردات ضروری است، نمیدهد و علاوه بر فساد ارز ترجیحی، سبب ایجاد کمبود کالا در کشور خواهد شد.
۵️⃣واقعیت فوق بدین معنا است که اگر هرچه زودتر موضوع تأمین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی تعیین تکلیف نشود تا این بخش از کالاهای بسیار ضروری کشور و مردم از طریق منابع صادرات غیرنفتی و با نرخ بازار ثانویه ارز تأمین گردد،بروز کمبود در کشور گریزناپذیر است. خصوصا که مطالعات معتبر نشان میدهند که علیرغم تأثیرات مثبت اولیه آن،به تدریج بخش عمده رانت ناشی از این ارز ترجیحی در طول زنجیره واردات، تولید و توزیع جذب شده و به مصرفکننده نهایی اصابت نکرده است.
۶️⃣از دیگر سو وجود بلاتکلیفی و تعلل در تصمیمگیری بین دو دولت ۱۲و۱۳چه در چشمانداز مذاکرات و چه در نحوه تأمین بودجه ریالی وارزی مورد نیاز کشور درحال دمیدن بر تنور افزایش خلق نقدینگی است که معیشت مردم را با چالش جدی مواجه خواهد کرد.
۷️⃣در پایان ضمن درخواست عاجزانه از سیاستگذاران اقتصادی برای انجام اقدامات ضروری فوق برای عدم ایجاد مشکل در زندگی و معیشت مردم در ماههای آتی، تذکر میدهم که فارغ از اینکه دولت تغییر خواهد کرد،نباید اجازه داد که ریشه اتحاد دولت-ملت در حوزه اقتصاد گسسته شود و مطمئن هستم که با تغییر حکمرانی اقتصادی ،سیاستها و نیز جهتگیری درست، رشد سریع اقتصاد ایران در سالهای آتی امکانپذیر است.
لعنت الله علی شیخ بنفش
استکبار ستیزان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز خوانی خبر
روحانی تیر94 پس امضای #برجام:
امروز اعلام میکنم در روز اجرای توافق تمامی تحریمها، حتی تحریمهای موشکی و... لغو خواهد شد...ایا تحریم ها لغو شد؟!روز اجرا کی بود؟!
روحانی مناظره انتخاباتی 96در حالی ۹۴ گفته بود در روز اجرا تمامی تحریم ها لغو میشه گفت:
الان اعلام میکنم آمادگی دارم غیر از تحریمهای هستهای که در چهار سال برداشیم، مابقی تحریمها را برداریم!!...اولا ۹۴ گفت تمامی تحریم ها لغو میشه در روز اجرا!!دوما ایا برداشت تحریمها را؟!
بازنشر به مناسبت سالروز ننگ نامه
#برجام_نافرجام
استکبار ستیزان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باز خوانی خبر
تحریم به دولت ربطی ندارد!
حسن روحانی مرداد ۱۴۰۰ در سخنان عجیبی در مورد تحریمها گفت و عملا شرایط تحریمی کشور را به دستگاههای دیگر ربط داد!
این در حالیست که روحانی در مناظرات انتخابات سال ۱۳۹۶ به صراحت میگوید آمادگی دارد در چهار سال آینده تمام تحریمها را به خوبی و با قدرت بردارد.و قبلا بارها ادعا کرده بود میتوانیم تحریم بردیم تا جایی که اصلا ادعا کرد تحریف رفته!!در روز اجرای #برجام همه لغو!!!!
ما با چه موجودی طرف هستیم؟!!انسان؟
#سلطان_دروغ_تزویر_تخریب....
استکبار ستیزان
استکبار ستیزان
باز خوانی خبر تحریم به دولت ربطی ندارد! حسن روحانی مرداد ۱۴۰۰ در سخنان عجیبی در مورد تحریمها گفت
روحانی بعد ۸ سال با اون همه ادعای منم منم گفت اصلا تحریم ربطی به دولت نداره!!
در این سالها هم بارها شاهد بودیم با وجود اون همه وعده با وقاحت طلبکار هم شده!!
با وقاحت طلب کار شدن امثال جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو با حمله به طب سنتی بعد از ۲ سال با این همه نسخه هایی که تجویز کردن و وضعیت بدتر شد!
تعجب نداره
هر دو کدخدا پرست هستن
هر دو مرید نسخه های غرب هستن
استکبار ستیزان
◀️ وحشت فرماندهان صهیونیست از بازدارندگی ارتش سوریه
🔹 در 10 روز گذشته تنها چیزی که توجه رسانههای اسرائیلی را به خود جلب کرده بود، سخن از پایان آزادی عمل ارتشصهیونیستی در حملات هوایی علیه سوریه و متحدان آن بود؛ چرا که پدافند هوایی سوریه عمده موشکهای اسرائیلی را در جریان دو تجاوز اخیر به "السفیره" حلب و "القصیر" حمص سرنگون کردهاند.
🔹 رسانههای صهیونیستی واکنش روسیه را پس از این دو تجاوز به صورت وسیعی منعکس کردند؛ یکی از مسئولان ارشد روسیه برای اولین بار شکست تجاوز "اسرائیل" بر حلب و حمص را تایید کرد.
🔸 مقامات رژیم صهیونیستی و فرماندهان این رژیم نیز پس از این جریان از قدرت بازدارندگی سوریه به شدت دچارترس و اضطراب شدهاند.
🔸 فرماندهان صهیونیستی که حزبالله را پس از ایران دومین قدرت تهدید کننده وجودشان در منطقه میدانند، با حضور در رسانهها ترس خود را نسبت به از دست دادن قدرت "جلوگیری از توسعه زرادخانه موشکی حزبالله و محاصره حضور ایران در سوریه" آشکار کردند.
👈 بسیاری از تحلیلگران صهیونیست، مسئله سرنگون شدن موشکهای اسرائیلی از سوی پدافندهای سوریه را ضمن تغییر موضع روسیه نسبت به تجاوزهای رژیمصهیونیستی علیه سوریه دانستند./نجباء
استکبار ستیزان
🔴 هدف قرار گرفتن یک کشتی اسرائیلی نزدیک سواحل عُمان
🔸 رسانههای صهیونیستی به نقل از وزارت دفاع انگلیس گزارش دادند که روز گذشته یک کشتی اسرائیلی در نزدیک سواحل عُمان هدف حمله قرار گرفته است.
👈 پیشتر نیز کشتیهای اسرائیلی در منطقه هدف قرار گرفته بودند./نجباء
استکبار ستیزان
💢 دفع یورش ائتلاف سعودی به غرب یمن توسط نیروهای صنعاء
🔸 ارتش و کمیتههای مردمی یمن شامگاه پنجشنبه حمله ائتلاف سعودی به غرب یمن را دفع کردند.
🔸 نیروهای وابسته به ائتلاف سعودی در منطقه "الفازه" در جنوب شهر الحدیده در غرب یمن توسط ارتش و کمیتههای مردمی یمن ناکام ماندند.
🔸 منابع محلی یمنی به کشته و زخمیهای احتمالی این درگیری میان ارتش و کمیتههای مردمی و نیروهای ائتلاف سعودی هیچ اشارهای نکردهاند.
👈 ائتلاف سعودی همچنان آتش بس در استان الحدیده در غرب یمن را نقض میکند.
👈 این حملات چند ماه پس از آن روی میدهد که فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه عربستان از ارائه طرحی در زمینه پایان دادن به بحران در یمن خبر داد./نجباء
استکبار ستیزان
#رصد
اعتراف روزنامه عبری؛
🔘 شکست استراتژی رژیمصهیونیستی در برابر ایران طی ده اخیر
🔻 روزنامه "یدیعوت آحارانوت" در گزارشی تحولات اخیر محور مقاومت و چالشهای پیشروی نخستوزیر جدید صهیونیستها را مورد بررسی قرار داد و نوشت:
🔸 ۱۳۰ هزار موشک و راکت حزبالله، تمام اسرائیل[فلسطین اشغالی] را دربر میگیرد؛ تهدیدی که نمیتوان آن را سبک شمرد. گفتنی است که در وضعیت کنونی لبنان احتمال افزایش تنش زیاد است زیرا لبنانِ ورشکسته چیز کمتری برای باختن دارد تا لبنان با ثبات و در حال شکوفایی.
🔸 از سوی دیگر بیانیه اخیر جو بایدن در خصوص پایان عملیات رزمی آمریکا در عراق و حضور گروههای مقاومت نزدیک به ایران نیز چالشی جدی برای کابینه نفتالی بنت است.
✍ آنچه در منطقه میگذرد این است که وضعیت استراتژیک برای ما تغییر کرده و شاهد گسترش محوطهای که میان ایران، سوریه و لبنان است، هستیم.
🔹 تهدیداتی که تلآویو با آنها روبروست فقط از ایران نیست بلکه از کشورهای نزدیک به ایران یعنی لبنان، سوریه و یمن نیز وجود دارد که در این جا باید متذکر و یادآور شد که اسرائیل در رویارویی با این چالشها و تهدیدات تنهاست.
✍ حقیقت این است که تهدیدات ایران و گروههای نزدیک به ایران از جمله حزبالله افزایش یافته و این گویای این مطلب است که استراتژی اسرائیل در دهه اخیر دستاوردی برای تلآویو به ارمغان نیاورده است و دولت جدید در تلآویو نیاز به تغییر استراتژی دارد./نجباء
استکبار ستیزان