👦🏻 پسرم فیلم غیر اخلاقی می بیند...
🌿سلام
دو تا فرزند داریم یک پسر 11 ساله و دختر 8 ساله.
👦🏻 پسرم خیلی خوب و مهربان هست و نمازهایش را اول وقت می خواند اما یکم عصبانی است و چند وقتی هست متوجه شدم در گوشی بعضی کلمات زشت را جستجو می کند. چند بار خودمان را به تغافل زدیم دیدیم تکرار می کند، پدرش به خوبی و با زبان نرم بهش تذکر داده چند مدت خوب بود ولی باز تکرار کرده است.
🙏 ممنون می شوم راهنمایی بفرمائید.
📚پاسخ مشاور:
💐سلام علیکم
امروزه رسانه و تکنولوژی در اغلب یا تمام خانهها نفوذ کرده است. وجود رسانه و فضای مجازی تربیت را برای خانوادهها دشوار نموده و گاها باعث درگیریهایی بین والدین و فرزندان هم شده است. برای کنترل و مدیریت مشکلی که فرمودید، نکاتی بیان میشود. امید داریم با توجه به دغدغه و تلاش شما این موضوع حل شود.
1️⃣ اینکه فرزندتان اهل نماز است جای هزاران بار شکرگذاری هست و قدر این ویژگی خوب فرزندتان را بدانید.
2️⃣ اینکه فرزندتان کلمههای زشت را در گوشی جستجو میکند، باید بررسی کنید که این واژهها و حرفها را از کجا یاد گرفته است. از جهت تربیتی باید زمینههای بد تربیت شدن فرزندتان را مدیریت کنید.
3️⃣ استفاده از گوشی برای فرزندتان باید به حداقل برسد. بازیهای جایگزین را بشناسید و در اختیارش قرار بدهید. تا آنجایی که امکان دارد فرزندتان به سمت بازیهای فیزیکی برود.
4️⃣ اگر گوشی به فرزندتان میدهید اینترنت آن را قطع کنید؛ و یا اگر از اینترنت استفاده میکند، گوگل را تنظیم کنید تا صفحات مستهجن را بالا نیاورد.
5️⃣ برای فرزندتان در استفاده کردن از گوشی قانون قرار دهید و در صورت تخطی کردن مقتدرانه تنبیه داشته باشید. اما نه تنبیه بدنی. بلکه او را محروم کنید. مثلا یک روز از بازی کردن با گوشی محروم شود.
6️⃣ به فرزندتان متذکر شوید که وقتی با گوشی کار میکنی ما حواسمان هست چه فعالیتهایی داشتهای. با یادگیری این مطلب میتوانید جستجوهای فرزندتان در اینترنت را بعد از استفادهی او متوجه شوید. این مطلب باعث می شود فرزندتان خودش را کنترل کند و هر چیزی را جستجو نکند.
7️⃣ ایمان و اعتقاد فرزندتان را در حد خودش تقویت کنید. این موجب میشود که فرزندتان خداوند را شاهد و ناظر اعمالش ببیند و از خداوند متعال حیا داشته باشد که تصاویر گناه آلود را ببیند.
8️⃣ به فرزندتان آموزش دهید اگر چیزی در کوچه و خیابان شنید اول با شما مطرح کند تا پاسخهای صحیح دریافت کند.
📎 #دانش_آموزی
📎 #والدین
📎 #مشاوره
📎 #فرزندپروری
#تربیت_کودک
به فرزند خود نگوييد پول نداريم نمى توانيم اين رو بخريم، يا لازم ندارى.
به فرزندتان بگوييد اینقدر می تونیم هزينه كنيم، يا امروز اين رو ميتونى بخرى. با بيان جمله مثبت، به فرزندتان امنيت می دهيد در حالی كه انتخاب هايش را محدود ميكنيد.
در حالى كه گفتن نميتوانيم، پول نداريم، يا لازم ندارى تنها بار منفى دارد و باعث عدم امنيت در كودک ميشود. چون آنها نگران می شوند که چه آینده ای در انتظارشان هست.
#تربیت_کودک
تخيل كودكانه
وقتی که کودک می گوید "دیروز داشتم با مرد عنکبوتی حرف می زدم" فوری نگویید مرد عنکبوتی که وجود ندارد!
به کودک القا نکنید که دارد دروغ میگوید و دروغ بد است و هرگز برچسب منفی به آن ها نزنید؛ در واقع بچه ها در سنین پایین خیال پردازی هایشان را به جای واقعیت جا می زنند و این اصلا به معنای دروغ گفتن نیست. آن ها گناهکار نیستند؛ فقط در تشخیص مرز واقعیت و خیال هنوز پخته نشده اند و توانایی شناختی کافی را ندارند. از این فرصت استفاده کنید و در خلال گوش دادن به خیال پردازی هایشان و دامن زدن به آن ها، برای فرزندانتان از صداقت هم بگویید. اگر فرزندانتان کمی بزرگ تر هستند، بهتر است با مهربانی برایشان توضیح بدهید که خیلی خوب است که می توانند اتفاقی را که هنوز نیفتاده است، به خوبی تعریف کنند! و بعد از آن ها بپرسید که اگر واقعی بود، چطور می شد؟
#تربیت_کودک
⭕️ به کودک احساس گناه ندهید!
ما اجازه نداریم اشتباه های ساده و تجربه های ارزشمند کودک را تا حد گناه بزرگ کنیم.
اگر کودک اشتباهی کرد این احساس که کار او غیرقابل بخشش و یا جبران است در او ایجاد نکنید.
بیان جمله هایی مانند "خدا تو رو نمی بخشه"، " به بهشت نمیری"، "دل مامان را شکستی"، "بابا دیگه تو رو دوس نداره" و... موجب می شود تا کودک احساس گناه کاری کند.
بهتر است کار کودک را توصیف کنیم و احساس خودمان را بیان کنیم و راهنمای عملی او برای روش درست باشیم.
#تنبیه_کودک
کودک را اینگونه تنبیه نکنید👇
🚫 اتاق کودک را به عنوان محل تنبیه استفاده نکنید.
🚫 پول روزانه را به عنوان تنبیه حذف نکنید.
🚫کودک معمولا به یک عروسک یا وسیله علاقمند است، آن را به عنوان تنبیه مصادره نکنید.
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
#تربیت_کودک
راههای اصلاح رفتار کودکان لوس
کودک لوس حاضر نیست با کودکان دیگر همکاری کند و نمي تواند با آنها سازگاري پيدا کند و پدر و مادر این کودکان انگار که از سروصدای آنها می ترسند و مطابق میل آنها رفتار می کنند.
در صورت سروصدا او را به اتاقش ببرید و مجبور کنید آنجا بماند تا عذرخواهی کند.
ایستادن در یک گوشه، ماندن در اتاق، محروم شدن از برنامه مورد علاقه یا ابزار بازی از تنبیهات مناسبی است که می توانید به کار ببندید.
تلاش کنید امکانات را تنها در شرایط مناسب و مطابق معیارهای پذیرفته شده درخواست به آنها بدهید.
اگر گریه بچه برای نیاز است، سریعاً نیازش را رفع کنید اما گریه او متاثر از کج خلقی هایش باشد، باید نادیده گرفته شود.
با کودک بحث و لجبازی نکنید، تنها قانون را یادآوری کنید و تنبیه مناسب با قانون شکنی او را اجرا کنید. البته به یاد داشته باشید که کودکان زیر چهار سال چیزی زیادی از قانون نمی فهمند و پس از آن هنوز با بهانه جویی از انجام تکالیف خود طفره می روند، اما با آغاز شش سالگی می توانند با اشتیاق قوانین را دنبال و در سن نوجوانی مثل یک بزرگسال رفتار کنند.
❌ گوش بچه را نبوسید.
بوسیدن گوش بچه یک مکش قوی در گوش ایجاد می کند که می تواند باعث از دست رفتن همیشگی شنوایی او و مشکلاتی مانند صدای زنگ در گوش شده و حساسیت گوش به صدا را ایجاد کند.
#سلامت_شیرخوار
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
هر پدر و مادری بايد اينو بدونه که يه روزى فرزندش از عملكرد اون پيروى ميكنه، نه از نصيحت هاش.
#تربیت_کودک