☑️ پدر بزرگ جانجانان شهید شد
🔹 خالد نبهان پدر بزرگی که با جمله روح الروح یعنی جانِ جانان به نوه شهیدش معروف شده بود، به دست صهیونیستها شهید شد.
🔹 او مرد فلسطینی بود که لحظات وداع او با نوه شهیدش جهانی شد و همه دنیا او را به واژه عاشقانه و به احساس زلالش میشناختند.
🔻ماجرای شهادت پدربزرگ کودکان غزه را اینجا بخوانید
#خبر | #شهدا | #مقاومت
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️
🔸 با نهضت قم همراه باشید 🔸
📷 #گزارش_تصویری | آیین تکریم و نکوداشت بانوان پیشکسوت، مدیر، سخنور و ستایشگران مجالس دینی و اهداء نشان فضه علیهاالسلام در استان قم
🔺به همت بنیاد دعبل و ادارهکل تبلیغات اسلامی استان قم
🔻سالن جلسات جامعة الزهرا(س)
#خبر | #رویداد_بهشت | #بانوان
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️
🔸 با نهضت قم همراه باشید 🔸
هدایت شده از نهضت قم
تشریح اصول جمهوری اسلامی ایران برای کمک مستشاری نظامی به دیگر کشورها
👆در گفتوگوی تفصیلی با دبیر شورای عالی امنیّت ملّی:
🎤دکتر احمدیان:
🔹️حضور نظامی و مستشاری ایران در خارج از مرزها تابع اصول خاصی است:
•دفاع از کشور و منافع ملی.
•عدم آغاز تهاجم.
•عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها
🔹️حضور نظامی و مستشاری ایران در کشورهای دیگر با سه شرط صورت میگیرد:
۱- باید دولت رسمی آنجا رسماً درخواست کرده باشد.
۲- تقابل با مردم آن کشور نباشد.
۳- وجود منافع ملی یا آرمانی قاطع
🔹️از زمانی که دولت سوریه در زمان حافظاسد، صادقانه از انقلاب اسلامی حمایت کرد و در جنگ، با وجود آنکه حزب حاکم بر عراق هم حزب بعث بود، باز هم از ما حمایت قاطع کرد، تعاملات رسمی و میدانی را گسترش دادیم.
🔹️یکی از دلایل نزدیکی سوریه به ایران هم این بود که برخلاف مصر و اردن با رژیم صهیونیستی سازش نکرده بودند.
🔹️وجه مثبت و متمایز خاندان اسد نسبت به نظامهای عربی این بود که انصافاً در برابر همهی فشارهای بینالمللی، منطقهای، دوستان، آشنایان، دشمنان، از مسئلهی مقاومت در برابر اسرائیل و دفاع از حقوق مردم فلسطین کوتاه نیامدند.
🔹️در نظام سوریه ضمن ضدّصهیونیستی بودنش، رفتارهای ناپسندیدهای در بخشی از سیستم با مردم آن کشور به چشم میخورد و اینها یک شکافی را بین دولت و بخشی از مردم سوریه به وجود آورده بود. بخشی از مردم، واقعاً نظام را میخواستند، امّا بخشهایی هم نه؛ نظراتی داشتند، مخالفتهایی داشتند.
🎙متن کامل گفتوگو را از اینجا بخوانید👇
🖥 khl.ink/f/58620
#جهاد_تبیین
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️
🔸 با نهضت قم همراه باشید 🔸
هدایت شده از نهضت قم
💡خطای مستشاری ایران در سوریه چه بود؟
🔸بدون تردید مقاومت وارد دوران جدیدی شده است، گذار از وضعیت بازدارنده و ایستا به وضعیت تهاجمی و فعال؛ دراین تغییر وضعیت تاجایی که زیرساخت موجود به درستی فراهم بود فراروی میسر شد و در نقاطی که پایگاه مستحکمی وجود نداشت، هزینه های متناوبی بر آن تحمیل شد. مقاومت برای فراگیری حرکت خود در وضعیت جدید، نیازمند بازسازی و بازخوانی است.
🔹یکی از ابداعات افتخارآمیز مقاومت در دوره گذشته، به الگوی مستشاری آن مربوط میگردد. در نظم فعلی منطقه، مدلهای مستشاری متنوعی برقرار است که در قالب چهار الگو، قابل صورت بندی است
🔸الگوی اشغال گرانه
در این سازوکار، اساساً فرآیند نیاز به مستشار، از پیش طراحی و اجرا شده است. مستشار با بازی سازی توسط ابزارهای ثالث شرایطی را بر کشورها تحمیل می کند که نظامی از نیازهای بنیادین و وابستگی ساز دائماً بازتولید شود. لذا حضور مستشاری ابزاری برای کارسازی راهبردهایی است که در یک طرح کلان، دست اندازی در تحولات سیاسی به همراه وابستهسازی در چرخه درآمدِ منابع انرژی و تبدیل جغرافیا به بازار مصرف کالاها تسهیل می شود و این روش متداولی است که آمریکا در عمده کشورهای منطقه بر مبنای آن انگیزه حضور دارد.
🔹الگوی انتفاع گرانه
مدلی است که قدرت مستشار، دخالتی در نیازسازی و وابسته سازی کشور میزبان ندارد ولی انگیزه اساسی او برای حضور، بهره برداری از وضعیت پیش آمده است. لذا آینده میزبان، فارغ از نسبت ائتلافی که با او دارد از هیچ اهمیتی برخوردار نیست. حضور مستشاری روسیه در کشور سوریه تا حد زیادی بر مبنای این الگو محقق شده بود.
🔸الگوی امداد گرانه
سبکی از تعامل است که بر اساس مناسبات دو طرفه و برای کمک به کشور میزبان برای عبور از وضعیت بحران محقق می شود. مستشار به مثابه امدادگر تلاش می کند با در نظر گرفتن مصالحِ خود و میزبان از ظرفیت هایش برای دفع مخاطرات استفاده کرده و در ازای این خدمت چشم داشت فرصت طلبانهای به منابع و سرمایه های آن کشور نیز نداشته باشد.
🔹الگوی احیاء گرانه
در این الگو، مستشار با در نظر گرفتن یک خیرِ منطقه ای و براساس یک طرح کلان برای مقابله با مخاطرات عمومی کشورها، هزینه های یک اقدام مستشاری را پذیرفته و در عین حال تلاش می کند از رهگذر امکاناتی که برای او فراهم می شود، زیرساخت های اجتماعی و سیاسی لازم برای رفع ریشه ای تهدیدات را در بدنه عمومی و حاکمیتی احیاء کند و زمینه ای را فراهم سازد تا به لحاظ درونی امکان مخاطره آفرینی در بلندمدت منتفی شده و اصل نیاز و وابستگی به یک عنصر مستشار مرتفع گردد.
🔸جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۱ تاکنون، در ازای سوریه به رفتارهایی پایبند بوده که در شرایط فعلی به جهت بی توجهی ما فاقد نمودِ راهبردی شده اما با فروکش کردن گردوخاک مسلحین و اخوان المسلحین، اذهان عمومی به روایت و مرور آنها مضطر خواهد شد.
🔹مرور خواهد شد که در میان ۱۰۰ هزار نیروی دفاع وطنی، هرکه اهل سنت آمد، اهل سنت رفت، علوی آمد، علوی رفت، دروزی آمد، دروزی رفت و ما هیچگاه مجمّعات خود را به کمپهای شیعه سازی مبدّل نکردیم. هیچگاه همچون افسران روس در خیابانها قطار خودرویی به سان اشغالگران به راه نیانداختیم و در برابر هیچ حاجز سوری خود را شهروند درجه یک این کشور قلمداد ننمودیم.
🔸همواره برای متدینین فراری از ارتش حزب بعث پناهی بودیم که برای امکان مسلمان بودن و انجام فرائض و سنت ترجیح می دادند زیر سایه مستشاری ایران یا حزب الله زیست نظامی داشته باشند. در عین این که برای رشد سیاسی و دینداری مردم سوریه تلاش ها کردیم ولی ولعی برای سمپاتسازی از طریق ایجاد الیت و طبقه وابسته نداشتیم و اقدام به کالج سازی و حوزه سازی نیز نکردیم.
🔹همچون همسایگان عربی برای تاراج بردن تجّار و سرمایه ها از شهرک های صنعتی حلب به داخل کشور، پلن های ناجوانمردانه پهن نکردیم و برای تزریق مواد اولیه و کالاهای بنجل و دور ریز ایرانی در اسواق و مصانعِ دمشق و حما و لاذقیه کارسازی ننمودیم.
🔸استقرار راهبردی خود را بر مدار خطوط امتدادی میادین نفتی در رمیلان، سودیه و کراچوک قرار ندادیم و همچون سرویسهای امنیتی منطقه از فرصت فقر عمومی برای ایجاد شبکههای تولید و توزیع کاپتاگون بهره گیری نکردیم.
🔹برای جلوگیری از شعله ورتر شدن آتش فتنه، استراتژی شهید بیشتر در برابر کشته کمتر را اجرا کردیم و در هیچ ایده بعثی که منجر به آسیب عمومی باشد، مشارکت نجستیم.
🔸لذا جمهوری اسلامی در عین آنکه توانست در پرتو آرمان هایش، الگوی بدیعی از حضور مستشاری را در قالب امدادگرانه از خود ارائه دهد اما بخاطر برخی انفعالها یا انسدادها، نتوانست قدم های برجسته ای را در راستای احیاگری بردارد. به این جهت اگر امروز برای ایران قائل به خطای مستشاری هستیم، این خطا را در چارچوب ترک اولی از احیاء به امداد ترسیم مینمائیم.
✍ مهدی افراز
#جهاد_تبیین
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️